duminică, 23 august 2009

Azi

E bine să ne reamintim. Asta în special pentru cei care se grăbesc să proclame moartea capitalismului...

11 comentarii:

  1. Capitalismul e mort de mult, ceea ce avem acum e un simulacru trist de sistem economic care se va dezintegra oricum in cativa ani.

    In rest, constat ca filmuletele tale sunt din ce in ce mai vechi. Acesta, ca si cel anterior, au mai mult valoare istorica decat informativa... :)

    Ma mir ca Marona nu-l vazuse inca, in ultima vreme i-am tot urmarit comentariile de pe aici si de pe balonul lui Manole si vad ca e destul de in tema cu situatia. I-as sugera chiar sa-si faca un blog pentru ca are destule idei bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi s-a parut ca filmul de ieri, ala cu banii, e un pic propagandistic. Ii spala pe bancheri si critica "exuberanta irationala" a maselor, care ar fi responsabila pentru actualul crash (la fel ca si pentru cele precedente).
    Are si valoare informativa/educatioanala, stim la ce sa ne asteptam (Argentina dupa '89, rascoale, jafuri, politie si armata care sa inabuse revoltele, saracie).
    Dar daca se prabuseste, sa se prabuseasca de tot si acum, ceva a la Tyler Durden, pentru ca sistemul consumerist ne-a transformat pe toti in niste legume somnambule care au nevoie de un soc sa-si revina...

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.crossfitbalboa.com/uploads/balboa/image/TylerDurden(3).jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. bine ca am scapat de paranoia aia!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Flavian: Daca e mort tu ce crezi ca urmeaza? Comunismul sau The Venus Project? Sau vin extraterestrii? :-)))

    Free Drive Ro: Mi-a placut in special cursivitatea filmului. In rest, e clar ca in spatele fiecaruia e un interes.

    RăspundețiȘtergere
  6. un alt punct de vedere legat de bani, sistemul financiar, rezerva federala, Goldman Sachs si noi restul:

    Max Keiser: "Goldman Sachs is scum"

    http://www.youtube.com/watch?v=VSwWy4E6I04

    Max asta sigur nu-i periaza pe bancheri, il urmaresc mai ales vinerea cand apare show-ul lui saptamanal, "on the edge" pe maxkeiser.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Dane, ultimele 2 variante nu se exclud reciproc... ;)

    Dar comunism in nici un caz.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dincolo de faptul ca ce se vede in filmulet e mai degraba o dovada a unui cult desantat al personalitatii decit a "comunismului in sine" ( pentru aia niscai imagini de la "camera video camuflata in rucsac" de la vreo coada erau mai elocvente ;) ) - eu unul nu sunt de loc sigur ca genul ala de "comunismo-stalinism" mai are vreo sansa rezonabila de reinstaurare ... in primul rind ca nu prea convine nimanui din "factorii de putere" sau "de opinie" ... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar spectacole de astea avem şi noi, în capitalism! Apropo: ştiaţi că pe vremea lui Reagan exista un festival "Cântarea Americii"? Aşa că să nu ne pripim cu concluziile...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dan@Trenduri

    Venus Project, Zeitgeist si alte "idealisme" atrag atentia asupra principiilor economiei de piata. Nu exista interes de a face progrese in domenii din care nu ploua cu bani.

    Daca "panaceul" la AH1N1 se poate distribui in miliarde de exemplare, investitia merita... mai ca-ti vine sa "invetezi" AH1N1.

    Altfel, pentru o boala rara nu da nimeni un ban... pana cand ghinionistii n-au norocul sa dea acea boala in... Brad Pitt.

    In alt registru, cumpararea de patente de catre Corporatii si astfel interzicerea aplicarii lor timp de jumatate de veac pentru maximizarea profiturilor cu metode conventionale blocheaza progresul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci, care era mesajul ?
    Capitalismul este mai bun decît socialismul pentru că spectacolul din 23 august 1986 arăta aşa cum arăta ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)