duminică, 9 august 2009

Doua grafice si cateva link-uri

Am adăugat două grafice(Dow & aur) cu ceva explicaţii. Rămâne de văzut dacă viitorul îmi va da dreptate.






Link-uri interesante:
- Începe jocul cu sume imense (http://www.reuters.com/)
- Deleveraging the US Economy (http://www.comstockfunds.com/)
- U.S. Bank Failures Rise to 72 (http://www.bloomberg.com/)

Update: Şi un articol excelent despre aur:

21 de comentarii:

  1. La faza cu nivelul de retracement pe Dow sunt de acord. S-ar putea sa vedem o ricoshare de la .50 in continuarea bear marketului , deshi nu exclud shi un 0.618 , avand in vedere robotzii ashtia care cumpara in disperare tot ce vad...

    Pe aur , apar tot mai multzi factori in favoarea unui bullish breakthrough - perioada nuntzilor in India, cotatzia dolarului shi probabil cel mai important , volumul de open interest.

    Aici un link cu datele COT de la CFTC pe GOLD:CMX

    dailymarkets COT chart

    RăspundețiȘtergere
  2. Larry Livingstone: la dow "robotii" pot fi cei care vor decide isteria scaderii. Momentan indicatorii par incarcati, fara forta necesara spargerii 50-ului(pe asta ma bazez de ceva vreme si daca se confirma o sa fac baie in banii pe care-i voi castiga din short-are :-)). Daca insa spargerea se va produce, nu cred ca sunt fundamente pentru oprirea evolutiei la 61.8, caz in care cred ca vom avea o vizibila recuperare in V.

    Pentru aur, in cazul in care se confirma H&S-ul inversat evidentiat pe grafic inseamna ca vom ajunge la ~1250. Aici situatia este putin mai complexa: aurul ca metal are toate sansele sa-si continue cresterea. Eu ma astept insa ca in scurt timp sa asistam la o prabusire a pietei hartiilor cu acoperire in aur deoarece acolo aurul care ar trebui sa existe in spatele hartiei nu prea mai exista(am mai scris in trecut cateva articole pe aceasta tema).

    RăspundețiȘtergere
  3. Agree. Shi eu deja am inceput sa-mi incarc shortu' :)

    Daca nu ma trezeshte brokerul noaptea cu un apel in marja shi cu putzin noroc , imi tapetez apartamentul cu bancnote...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane, referitor la aur, daca se va intampla ce scrie in articolul pus de tine (si inteleg ca asta este si opinia ta) atunci va fi o explozie pe pretul aurului real probabil mult peste ~1250 vehiculat de tine.

    Si o intrebare: ai in portofoliu si ce procent investitii in aur real?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut. Parerea mea e ca Dow nici nu va ajunge acolo unde zici tu si ca va incepe sa coboare inca de maine. E adevarat ca sunt subiectiv, am un short de pe la 9000 si incepe sa adune un mare minus. Insa nu voi inchide pozitia decat daca trece de 10.000.

    In rest, acopar pierderile scalpuri zilnice, indiferent de directie.

    RăspundețiȘtergere
  6. mobutu: Pe GLD fac speculatii scurte. Mi se pare destul de riscant dpdv al contextului actual. In rest, nu ma complic cu detineri de aur fizic pt. ca e mai scumpa daraua decat ocaua :-))

    Fluture: Eu am tot sperat sa se corecteze pana sa ajunga la valoarea de 9000(cu toate ca eram convins ca o va sparge). Ar fi fost mai corect si, in cazul respectiv, situatia indicilor nu ar fi fost atat rupta de contextul fundamental... Unde se va intoarce nu stiu si nu stie nimeni. Tehnic, asta e banda in care ar trebui sa se corecteze sau sa evolueze lateral pt. f. mult timp. Daca totusi sparge si 61.8, atunci o sa avem spectacol....

    RăspundețiȘtergere
  7. Dane, Dane, ai ajuns la vorba mea cu aurul... :)

    Cu alchimia este insa mai delicata problema. Aici mai am si eu niste semne de intrebare ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru cei cu memoria scurta recomand articolul Muntele de aur si comentariile aferente.

    Stiu, acum 4 luni lucrurile statea cu toooootul altfel va spune marmota... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Flavian: La articolul acela(si alte cateva) ma refeream si eu in comentariul de pe grafic, asa ca nu vad ce e cu tonul asta de dezvaluire...

    Am mai avut odata discutia asta cu tine: inca faci confuzie intre piata aurului fizic si cea a hartiilor cu acoperire in aur(GLD printre altele). Oricat de OK ar arata graficul, in momentul in care participantii vor intelege ca de fapt nu cumpara aur ci hartie, vor reactiona violent, iar pretul se va duce in jos. Articolul lui Douglas e unul din multele pe care le poti gasi pe net. Iar informatii de acest gen apar cu insistenta in ultima vreme...

    RăspundețiȘtergere
  10. Dane,
    prin "reactionare violenta" si ducerea pretului in jos inteleg ca vor vinde.
    Dar daca vor dori sa vanda hartii si sa cumpere aur fizic?

    RăspundețiȘtergere
  11. mobutu: Evident ca nu vor avea cui sa vanda... De aceea am tot spus ca piata aurului este extrem de riscanta; risti sa fii detinatorul unor hartii si-atat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai Dane, n-o mai da pe dupa visin. Pe mine nu m-au interesat niciodata hartiile fara valoare si mereu am insistat asupra aurului fizic. Niciodata nu m-a interesat pretul hartiilor si sunt convins a atunci cand pretul acestora se va duce in jos, cel al aurului real va creste si mai tare.

    Ia vezi ce ziceam AICI:

    De asemenea insist ca daca doriti pastrarea unei parti din banii pe care ii aveti in aur, pentru momentul in care falimentele bancare si devalorizarea valutelor clasice vor face ravagii, atunci trebuie investit in aur solid. Adica nu actiuni, nu bonuri sau altceva. Pur si simplu aur fizic stocat de preferinta in "seiful propriu" sau intr-o eventuala casuta bancara, la care veti putea avea acces mai usor chiar si in caz de faliment al bancii respective.

    Pentru cei care au tot cerut sfaturi despre achizitionarea de aur fizic, le indic sa vada un pic discutia de AICI pentru achizitionarea de aur in monezi, bulioane sau in alta forma. De la vanzatori locali sau traderi on-line. Mai recomand o discutie interesanta pe tema aurului si AICI.


    Si AICI sau AICI.

    In primavara am avut 2 teme pe care nu eram de acord. Prima era cea cu posibilitatea unor falimente bancare, la care ai schimbat macazul dupa vreo 3 luni. Acum faci acelasi lucru si cu aurul. Incet-incet o sa-mi dai dreptate la tot mai multe chestii... ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Eh, ca sa nu-si mai faca nimeni griji in privinta aurului fizic, chimic sau filosofic, deja au aparut articole care considera tot mai serios o confiscare a aurului... fizic.:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt de acord cu confiscarea. Atata vreme cat se confisca de la FED sau BNR si se da inapoi posesorilor de hartiuti verzi fara acoperire reala... :)

    Si cum tot vorbeam si de banci. Costele, uite o serie in genul Basescu de pe blogul tau: Dan in martie vs Dan in mai vs Dan in august

    Macar unii am ramas consecventi: Despre banci, cu dragoste

    RăspundețiȘtergere
  15. Dan,
    ok, logic, inteleg ca pretul hartiilor de aur se va duce jos.
    Insa asta nu va duce oare pretul aurului fizic in sus? Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  16. Toate bune , este clar pentru dolar. Ce se va intimpla cu Euro?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Dan

    Daca esti de parere ca pretzul la aur fizic va exploda, n-ar trebui sa te intereseze costurile de storage. Pentru cantitati de peste cateva mii de EUR mi se par neglijabile.

    Poti sa folosesti un serviciu gen BullionVault sau casetele de valori.

    PS: Aurul & argintul pot fi produse artificial http://en.wikipedia.org/wiki/Synthesis_of_precious_metals#Silver

    Cantitatea de energie necesara este foarte mare si pretzul cu cateva ordine de magnitudine peste costurile operatziunilor de minerit & rafinare.

    Dar, daca s-ar descoperi o sursa ieftina de energie (gen fuziune) s-ar putea produce aur in cantitatzi industriale.

    RăspundețiȘtergere
  18. Flavian: Tu esti sanatos? A dat vreo banca faliment in Romania??? Comentariile mele le consider OK si acum!

    RăspundețiȘtergere
  19. John: Personal nu am incredere in aur. Fac doar speculatii pe termen foarte scurt. Atat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ok Dane, my bad, stiu ca nu-i frumos ce fac, chiar daca am dreptate. Nu m-am putut abtine, prea era ridicata la fileu... :)

    John vine cu o problema interesanta in schimb.

    Avem intai alchimia clasica care ar putea ridica unele probleme. Apoi vine alchimia stiintifica, care in momentul intrarii pe piata libera a dispozitivelor gen "fuziune la rece" va duce intr-adevar la posibilitatea sintetizarii de metale pretioase in mod rentabil. De alchimia "bancara" de acum nu-mi fac eu probleme, astia oricum n-o mai duc mult.

    Dar raman totusi semnele de intrebare asupra unui viitor sistem economic bazat pe aur ca si moneda. Ah, la naiba, cred ca tot barterul e in final solutia... :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce broker folositi? Puteti sa imi recomandati unul pentru piata americana si britanica.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)