duminică, 16 august 2009

Eur/USD


După rally-ul început la sfârşitul lunii aprilie şi terminat în iunie, EUR/USD a intrat în evoluţie laterală. De-a lungul acestei ultime perioade semnalele venite dinspre pieţe au fost mixte, iar aceasta se poate vedea foarte clar pe grafic. Exista într-adevăr o incertitudine în piaţă, dar forţele care trag moneda europeană în jos par deocamdată ceva mai puternice.

MACD-ul se îndreaptă către zona de alarmă, iar RSI-ul pare a urma aceeaşi traiectorie. Ceea ce mi-a atras însă atenţia în mod deosebit a fost căderea preţului sub Tenkan-Sen şi re-apropierea de Kumo. În cursul lunii iulie am mai avut o intersectare a Tenkan-Sen cu Kijun-Sen şi o atingere a norului, dar euro şi-a revenit, graficul păstrându-se în zona pozitivă. Probabil săptămâna viitoare vom avea o imagine ceva mai clară. De data aceasta moneda europeană nu mai are spatiu de manevră prea mare; o nouă depreciere poate însemna confirmarea unui trend descendent(atenţie la SL). Dacă se va întâmpla aşa, rămâne de văzut. Momentan acestea sunt simple observaţii, neconfirmate încă. Oricum, situaţia actuală este cel puţin interesantă, în special dacă extindem studiul şi în contextul EUR/JPY, EUR/GBP(e totuşi duminică, asa că n-o mai întind) .
:-)

Un comentariu:

  1. Eu am vazut doar, fara alte analize, ca in zona asta eurusd a mai fost prin anii '79-'80 , '91-'92. Ma rog, ECU sau ce era atunci. Iar in 2008 a atins si 1.6, ceea ce pare mai degraba un accident decat ceva fundamentat. Ideea e ca niciodata n-a rezistat la nivelele astea.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)