miercuri, 3 februarie 2021

Cum suntem aruncați în război

Am spus-o de multe ori că, din punct de vedere politic și militar, Ucraina este un dușman al nostru. Vecinul nostru de la nord înglobează mai multe teritorii românești(Bucovina, sudul Basarabiei etc.) și, mai mult, duce o politică activă de anihilare a cetățenilor români de pe teritoriile sale. În mod normal România ar trebui să devină foarte vocală în cea ce privește raporturile cu această țară, ostilă din punctul nostru de vedere.

Doar că, de când gașca de spioni lichidatori s-a cocoțat în fruntea României, acțiunile de politică externă sunt vădit antinaționale. Vă amintesc că atunci când Plăvanul a vizitat Ucraina a refuzat să se întâlnească cu membrii comunității românești de-acolo, în ciuda faptului că aceștia trec prin cele mai grele momente ale existenței lor. Li se interzice din ce în ce mai pe față utilizarea limbii materne, învățământul în română, atât cât mai funcționează, are un statut semi-legal, iar activitățile de intimidare din partea statului ucrainean n-au luat pauză niciodată. 

După cum bine se știe, Ucraina se află într-un conflict cu Rusia. Ea își clamează dreptul asupra Crimeei, care i-a fost dată cadou de către URSS pe vremea în care statul sovietic era condus de un ucrainean, Nikita Hrusciov. Mai mult, transferul Crimeei către Ucraina s-a făcut cu încălcarea constituției sovietice care statuta cât se poate de clar că „teritoriul unei republici a Uniunii nu poate fi schimbat fără consimțământul său”. Așadar, pentru transferul Crimeei ar fi fost nevoie atât de un referendum în Ucraina(țara care primea teritoriul), cât și în Rusia(țara care ceda teritoriul). Reîntoarcerea Crimeei la Rusia s-a făcut prin intermediul unui referendum local pe care vuvuzelele așa-zis democrate îl critică întrucât ar fi fost organizat „sub presiunea Rusiei”. Desigur, acei „democrați” uită de făcătura de referendum din Kosovo, unde întreg procesul a fost supervizat de bombardamentele aliate și unde un întreg teritoriu care aparținuse istoric sârbilor a fost smuls din țara mamă pentru a se construi o republică inexistentă vreodată.

Revenind la Ucraina, voi aminti și de conflictul deschis cu etnicii din estul țării, rusofoni separatiști sprijiniți de Moscova. De altfel, estul Ucrainei este un „no man's land” cu un statut incert, în care atrocitățile armatei ucrainiene au lăsat urme adânci. Sunt elemente care nu se spun deoarece Ucraina este fieful coruptului Biden, țara din care fiul său a tras bani murdari și-n care, în continuare, „mafia Biden” are interese strategice.

V-am reamintit toate aceste probleme pentru a înțelege că Ucraina nu este un prieten și, mai mult, interesele sale politico-militare nu-s unele drepte din punct de vedere istoric. În afara teritoriul său tradițional, Ucraina a înglobat teritorii de-ale vecinilor săi într-un complex istoric dubios. De asemenea, trebuie să înțelegem că, în ceea ce privește conflictul dintre Ucraina și Rusia, avem de-a face cu un conflict dintre doi dușmani tradiționali de-ai României. În condițiile în care se bat doi dușmani de-ai tăi, nu te apuci să-l ajuți pe unul sau pe altul deoarece te numești prost. Stând pe margine ai numai de câștigat.

Iată un exemplu: într-un elan al răzbunării pe Ucraina, Rusia a transmis pe canale publice faptul că interesele teritoriale ale României și Poloniei în Ucraina sunt justificate. Desigur, în condițiile în care la conducerea țării nostre se află doar trădători, poziția Rusiei nu a fost fructificată. 

Mai mult, trădătorul de la Apărare, Nicolae Ciucă, a semnat anul trecut un parteneriat militar cu Ucraina. Desigur, n-a făcut-o de capul său, cel mai probabil inițiativa a fost a Plăvanului sau, mai bine spus, a celor care-i păpușează pe cei doi. La momentul semnării, comunicatul de presă a sugerat doar o înțelegere generală, de bună vecinătate. Iată că abia acum aflăm ce-a semnat Ciucă. Nu-i vorba de zvonuri, ci de informații oficiale întrucât tratatul lui Ciucă e pe cale să devină lege. Și ce lege! Iată ce prevederi are:

  • activitate comună de cercetare-dezvoltare în domeniul tehnico-militar;
  • existența unor proiecte militare comune, în cadrul cărora să se producă tehnică militară la cererea oricărei părți;
  • furnizarea de armament, tehnică militară și alte echipamente în scopuri tehnico-militare(atenție, aceast punct poate fi interpretată de către partea rusă ca o intrare oficială a noastră în conflict!);
  • vânzarea de licențe de producție a armamentului și a tehnicii militare;
  • schimbul de informații și de experiență în standardizarea, codificarea, controlul calității tehnicii militare în cadrul programelor comune ale cooperării în domeniilor tehnico-militare.

Practic legea, aflată acum în procedură de avizare la Senat, instituie o mini-alianță militară între România și Ucraina. Doar că Ucraina se află în conflict deschis cu Rusia. Stabilirea unei alianțe militare într-o asemenea situație - chiar și a uneia mascată de un tratat de cooperare - nu reprezintă nimic altceva decât o provocare gratuită a Rusiei. Suntem aruncați indirect în război cu Rusia.

Au fost întrebați cetățenii români dacă sunt dispuși să intre în război? Un asemenea tratat nu se poate semna decât în urma unui referendum. Intrarea țării în război nu-i o chestiune care se decide la un pahar de bere. Și cu atât mai puțin prin trecerea sa pe șest prin Parlament. Sunt curios, v-a spus vreunul dintre parlamentarii pe care i-ați votat că intenționează să ne bage într-un conflict deschis cu Rusia nu pentru că am avea noi vreun interes, ci pentru că SUA lui Biden ne împinge pe post de pion în acest conflict

Ceea ce se întâmplă e extrem de grav. Trădătorii din fruntea țării ne aruncă din nou drept miză la cazinoul global. Din nou se dorește ca noi să fim „jucați la zaruri”. Ați avut idee despre această acțiune ticăloasă? Mai mult, vi s-a spus că România urmează să intre într-un război de partea unei țări care chinuiește românii aflați pe teritoriul său? În loc să ne preocupăm să le fie ceva mai bine amărâților care, fără vina lor, au ajuns de-atâtea generații sub stăpânire străină, noi ne punem inutil în slujba asupritorilor lor. Oameni buni, treziți-vă până nu e prea târziu! Treziți-vă înainte ca trădătorii nemernici din fruntea țării să ne vândă definitiv!

P.S. Textul legii îl găsiți aici: http://sgglegis.gov.ro/legislativ/docs/2021/01/gc0x3hqy8znjwvstd91k.pdf

25 de comentarii:

  1. Pătura superpusa a lucrat și lucrează în continuare în defavoarea noastră!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca lasati patura superpusa sa fie deasupra voastra. Spiritual, ne putem ridica foarte usor deasupra lor. Tradatorii, colaborationistii, hotii, criminalii sunt pe un nivel de constiinta foarte jos. In Iad, pentru ca asta e sistemul pe care l-au construit ei prin razboaie si minciuna. Cand un popor atinge o masa critica a evoluției sale spirituale, se ridica deasupra intunecatilor si acestia nu le mai pot scrie istoria cu sange.
      Dar...asta e treaba Bisericii. Sa educe oamenii. Si ar face bine sa o faca!

      Ștergere
    2. BISERICA e cu un picior in apostazie , a luat-o galopant spre sincretism , e un curent aici tot de globalizare .....e de bine e de rau nu stiu , eu doar constat lucruri !

      Ștergere
  2. Să nu exagerăm. Nu ne aruncă nimeni in niciun război. Pur și simplu e un surogat ptentru Ucraina, ce vrea (degeaba) să intre in NATO.
    E bine să fim mai realiști in estimări, că se sperie oamenii inutil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fumezi ceva nou ? Vreau si eu .....

      Ștergere
    2. @Hayde, cum poți să emiți atâtea prostii cu o asemenea seninătate? Când două parți sunt în conflict și vine un prost și se aliază cu una dintre părți, cum e prostul față de cealaltă parte? Prieten sau dușman? Poți raționa logic???
      „E un surogat pt. Ucraina”??? De ce să intrăm noi la înaintare? Ți-ai pus întrebarea asta? Nu te chinui să răspunzi pt. că scapi alte aberații!

      Ștergere
    3. Dle. Diaconu, mă miră vehemența (dar mai ales impolitețea dvs. față de o simplă părere.
      Dacă sunteți așa refractar la alte opinii, greu veți găsi colaboratori.
      Și e păcat de (celelalte) lucruri bune pe care le spuneți

      Ștergere
    4. Domnule Hayde, cine sunteti domnule? Habar nu aveti despre ce vorbiti. Domnul Dan v-a dat informatii clare, iar dumneavoastra spuneti ca albul e negru si negru e alb. Treaba e clara. Din momentul in care trece legea vom vi in conflict direct cu Rusia. Asta este e smecherie a lui Biden pentru a putea ataca. Razboi va incepe pana la sfarsitul anului, cum a spus si domnul Dan acum cateva zile.

      Ștergere
    5. Hayde, iti citesc cu placere comentariile. Sper sa mai postezi aici.
      Asta e, unii sunt mai vehementi in opinii. Se mai intampla.
      nici eu nu cred in varianta razboi. Mai ales cand poti tu suntem deja colonie, sau chiar mai putin de atat.

      Ștergere
    6. Si, apropos de razboi. Nu cred ca incepe nici un razboi pe teritoriul Ro. Intradevar, Rusia si Us par sa fie fie pe pozitii diferite, dar aduceti-va aminte ca in Siria au avut f mare grija sa nu intre in conflict direct. repet, f mare grija.
      ceea ce e f bine, bineinteles.
      Aduceti-va aminte de avionul rusesc doborat de Turcia, tara Nato. Numai acel incident a fost gigantic.. Rezultatul? Totul ok, rezolvat.
      Deci nu, Rusia si Us nu vor intra in conflict deschis, adica nu cred ca Rusia va ataca militar Ro, direct baze nato, adica de fapt baze Us.
      pt ca ar fi o reactie mult prea mare...si Us ar trebui sa raspunda cumva..
      Deci deja ne-au umplut de spioni si tradatori, so de ce exact ne-ar ataca? Riscul fiind o directa confruntare cu Us.. Pt ce? Nu cred in aceasta varianta.

      Ștergere
    7. Hayde ...Sunteti total rupt de realitatile geo-politice ale lumii in care traim (noi,...ca Dvs doar vietuiti)

      Ștergere
    8. Unknown, in conflictele geo-politice nu conteaza decat un singur lucru, si anume INTERESUL, si sa nu ne spuneti ca Imperialismul American va supravietuii fara resursele primare care in mare parte se afla in Rusia dar si in statele Brics!
      Asa ca Rusia nu va navalii in Romania, ci o va distruge ca sa se apere, cine dracu v-a pus sa faceti din Romania un cuib de vipere la poarta Rusiei? Eh... acusi ,acusi o sa suportati o soarta crunta si veti plati amarnic prostia si adormirea voastra de model manelist!

      Ștergere
  3. Daca rusii vor sa ne caute noduri in papura o vor face. Rusia nu este in măsura sa dea lectii. Poporul rus nu cred ca a fost întrebat daca este de acord cu razboaiele Rusiei in Afganistan si in alte parti ale lumii. Si nici nu cred ca rusii au fost intrebati daca sunt de acord sa plateasca in viitor, ca popor, consecintele faptelor conducatorilor nebuni.
    Dupa cum si poporul american a fost pacalit sa accepte atatea razboaie facute de America.
    Asa ne fac ei complicii lor: prin minciuna, discursuri patriotice, fabricare de dusmani fictivi. Iar noi cadem in toate capcanele, desi istoria ne-a învățat ca toate razboaiele sunt pretexte pentru ca mai marii lumii sa puna gheara pe bogatiile altor tari.
    Acum, suntem si in NATO, complicii viitoarelor jafuri facute de
    " partenerii" nostri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e logic ce spui , dar dpdv politico-economic nu ne ajuta aceasta logica ! Arta diplomatiei nu consta in a sti si folosi ca argument doar adevarul ....nu putem fi vesnic musafiri cand se hotaraste soarta natiei noastre , atat cati om mai fi si simti ca ne leaga acest concept! Pentru un cer nou si un pamant nou va fi nevoie din pacate de un conflict armat global....sper sa nu fie nuclear , altfel cerul nou va avea o alta culoare decat azuriul!

      Ștergere
    2. Rusii nu trebuie sa ne caute niciun nod in papura . ca sa ne distruga, ci a facut lucrul acesta piratul Besinescu care a transformat Romania intr-o baza militara americana de unde mercenarii impoerialistilor sa atace Rusia pentru exact aceleasi scopuri care l-au motivat pe Hitler, asa ca istoria cu Rusia se repeta, doar ca la un alt nivel muuuult mai mare si mai periculos pentru acest popor de adormiti care dau voie oricui sa li se pise in cap cand acestia vor.

      Ștergere
  4. Lipseste elixirul magic al trezirii constintei nationale !

    RăspundețiȘtergere
  5. Relațiile cu Rusia:trebuie să adoptăm politica Finlandei!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu o clasa politica fripturista si parvenita tu vorbesti de politici ?

      Ștergere
    2. Noi nu mai avem politica proprie din 2004 multumita incapacitatii intelectuale, dar si a lasitatii crase a conducatorilor stiuti. Dupa 2004 am fost ocupati in totalitate asa ca nu mai existam decat pentru a face voia ocupantului.

      Ștergere
    3. Kinu... ce aveti cu clasa politica , ca aia nu condúce nici macar bicicleta, totul este IMPUS de SUA prin serviciile sercrete de tradatori de tara. Asa ca solutia salvatoare nu trebuie sa o asteptam de la gunoaiele politice, pentru ca salvarea noastra sta in mainile noastre si asteapta sa terminam ceea ce am facut doar pe jumatate in 89!

      Ștergere
    4. @Unknow - pai asta am zis si eu . Securitatea conduce inca de pe vremea lui Ceausescu ,si multi astazi vad responsabilii mari ca fiind clasa politica ......maimutoii sunt un paravan ,au bani , ceva influenta si decizie la nivel mic si mediu , sus stau craprarii ,,inteligensul,, perforat de de altii cu ajutorul carora avem o tara ca o floare astazi!

      Ștergere
  6. Apropo de dusmani D.D. ! Spune-ai ca Romania e inconjurata de dusmani....o stim dintodeauna , dar ce te faci cu SUA care are dusmani peste tot?Asta azi mai mult ca ieri ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Intregul acord e o bascalie. Nu avem ce sa le oferim ucrainienilor, ucrainienii stiu asta, americanii stiu asta, rusii stiu asta.

    In mod cert insa e o alta sfidare diplomatica gratuita.

    Daca insa urma acordului transportam armament american in Ucraina o sa fim in pozitia aia ca dealerii de droguri. Pentru rusi e mai usor sa pedepseasca dealerul decat producatorul.

    Pe rusi ii agaseaza baza de drone de la Campia Turzii de unde americanii pot sustine discret frontul ucrainian si baza de la Constanta care le incomodeaza miscarile din Crimeea spre Latakia.



    RăspundețiȘtergere
  8. Este o profetie, atribuita lui Arsenie Boca „într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia…”.
    Ce-I drept nu toate profetiile se implinesc, vezi si cazul profetului Iona cu cetatea Ninivei.
    Dar, in cazul nostru, vad ca punem materiale sa o adeverim pe cea cu ruperea tarii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cine vrea sa abordeze subiectul:
    https://www.youtube.com/watch?v=5YbSHSnjvj4

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)