joi, 4 februarie 2021

O incompetență mare până-n Mexic!

Cazul românilor reținuți arbitrar în Mexic a consternat opinia publică de la noi. Cum adică să mergi în vizită într-o țară străină și să te trezești semi-arestat, cu actele confiscate de către autoritățile de-acolo și lăsat fără mâncare, pus să dormi pe jos într-o incintă precum cei răpiți prin conflictele din Orientul Apropiat? E într-adevăr strigător la cer. Doar că, dincolo de consternarea noastră e nepăsarea autorităților de la noi. Vă garantez că ieșirea lui Aiurescu în conferința de presă nu face nici cât două cepe degerate, mai ales în condițiile în care important e ceea ce n-a spus la acea conferință de presă, adică adevărul jenant.

V-ați întrebat ce i-ar fi putut apuca pe mexicani să se lege aiurea de niște oameni care veniseră, la urma urmei, să cheltuiască niște bani acolo? Ce-ar avea autoritățile unei țări și-așa afectată de pandemie cu niște turiști nevinovați? De ce s-ar comporta la un mod atât de aberant, mai ales în condițiile în care tot scandalul poate avea parte de o expunere mediatică internațională, afectând industria turismului de acolo? Însă, întrebarea cea mai crâncenă e următoarea: de ce nu se aude nimic dinspre Uniunea Europeană? În mod normal, dacă niște cetățeni europeni - fie ei și niște pârliți de români - sunt sechestrați undeva aiurea, se intervine pe canalele de comunicație ale Uniunii. E cât se poate de cert că e ceva putred la mijloc, iar asta are legătură strict cu dezastrul din Ministerul nostru de Externe.

Primesc de la un prieten care e în Mexic o informație neverificată, dar care are un puternic dram de credibilitate. Totul se pare că a început în urmă cu câteva săptămâni, când autoritățile mexicane au primit o informație conform căreia, într-un grup de români care urmează să ajungă în Mexic, s-ar ascunde mai mulți infractori care fac parte dintr-un grup de-acolo aflat în război cu poliția. Pe canalele diplomatice oficiale, autoritățile mexicane au cerut informații suplimentare despre grupul turiștilor români menționându-se că sunt suspiciuni serioase legate de unii membri pe care nu-i pot identifica.  Având în vedere informațiile vagi pe care le aveau, mexicanii le-au explicat românilor că au nevoie de informații suplimentare despre toți cei care urmează să ajungă în Mexic. Partea frumoasă de-abia acum vine. Meseriașii de la Externe, în loc să acționeze proactiv - ori prin trimiterea informațiilor și cooperarea apropiată cu autoritățile mexicane, ori prin avertizarea turiștilor că acolo urmează să treacă prin proceduri care se pot finaliza inclusiv cu reținerea lor - au pus batista pe țambal, lăsându-i pe mexicani cu ochii în soare, iar pe turiști trimițându-i într-o experiență pe care, cu siguranță, n-o vor uita toată viața. Ghinionul - sau coincidența - a făcut ca în perioada în care au turiștii români au vizitat Mexicul să se dea un mega-jaf într-o rețea de ATM-uri din care au fost sustrase milioane de dolari. E clar că mexicanii au ridicat gradul de alertă la cer, căutând să fructifice toate informațiile pe care le dețineau. Așa au ajuns și la români pe care, din cauza neprimirii de informații de la MAE i-au plasat în semi-arest.

Ceea ce se întâmplă acum este un fel de măsură de retorsiune luată de mexicani, combinată cu o interminabilă anchetă polițienească. Aceștia, întrucât sunt interesați de prinderea membrilor grupului infracțional, au reținut întreg grupul de români până când urmează să primească informațiile de care au nevoie ori de la ai noștri, ori de la informatorii lor. Acesta e motivul pentru care oamenii plecați în concediu au ajuns să stea precum câinii. Mai mult, e posibil ca autoritățile mexicane să extindă măsurile asupra tuturor turiștilor români deoarece cei de la MAE român dorm în păpușoi.

Așadar, degeaba iese nervos Aiurescu - zis și Trabucel - pentru a poza în marele „rezolvitor”. Realitatea e că întreaga problemă e la noi, nu la mexicani și o simplă explicație cu autoritățile de-acolo ar rezolva întreaga problemă. Doar că noi am ales să fim belicoși, să mergem pe calea lungă, a convocării ambasadorului, cale care presupune un „sejur” suplimentar al bieților oameni care deja fac foamea și dorm pe jos. Iată încă o mostră de prostie a noii puteri de la București. Niciodată până acum nu s-a întâmplat o așa idioțenie! Suntem vai de capul nostru. Practic, din cauza incompetenței nătărăilor care au pus mâna pe putere, nu mai suntem în siguranță nicăieri. Vai de noi!

4 comentarii:

  1. Stiti de ce se intampla asta? Pentru ca tot timpul teoretizam. Toti ne plangem ca lucrurile nu merg bine, dar cand e vorba sa trecem la fapte, ne agatam de tot felul de mincinosi care se autoproclama salvatori. Fie ei politicieni sau lideri spirituali, preoti...etc
    Daca nu incepem sa schimbăm situația din jurul jostru, incepand cu gunoaiele pe care le vedem aruncate sub nasul nostru si pana la presiune pe primarii alesi politic pentru a-si face treaba pentru care ii platim, peste cinci secole, daca Romania va mai exista, urmasii mei si urmasii dvs vor plange pe net că este rău in Romania. Niciun preot si niciun politician, oricat de bine intentionati sau plini de Har ar fi, nu ne pot duce pe toti in spate. Si nu ne pot trage in sus daca noi tragem in jos sau stam pe loc. Nici Dumnezeu nu ne poate da constiinta si bun simt, seriozitate si iubire daca noi refuzam.
    Va dau un mic exemplu: am citit o carte scrisa de un preot erudit, Emil Jurcan. Se numeste
    " Satanismul in cadrul ocultismului". E foarte bine documentata. A muncit enorm, studiind multe carti scrise in alte limbi. Preotul stie si germana, si franceza, engleza si probabil greaca si latina.
    Mi-am amintit, studiind imaginile cu simboluri sataniste folosite in diverse secte, cele mai multe cu aparenta crestina, ca am intalnit acele simboluri pe internet, in grupurile care au năpădit netul precum spinii si ciulinii. Preotul i-a studiat din carti, eu i-am studiat oarecum la fața locului si in plin elan de satanizare, de intoarcere inversa a oamenilor. A romanilor. Dintre cei prezenti in acele grupuri, cei mai multi romani m-au atacat pe mine si au luat apararea vestitilor guru ce vand iluzii. M-ar fi ucis cu furie ucenicii daca as fi facut asta in planul fizic si nu pe internet. Oamenii vor iluzii...
    Orbul gainilor ne-a adus in situatia in care suntem.
    Am mai citit un articol despre tulburarile bipolare. Si iar am constientizat faptul ca multi dintre formatorii de opinii din tara asta sunt de dus la balamuc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi acesta,faci ce faci și obelești pela preoți și Biserica Ortodoxă...De ce nu comenteji Măria ta Aurelio in Arabia Saudită,împroscând cu fiere pe supușii lui alayahoo?! Aaaa, te temi că te-ar scurta de un cap in secunda doi; nu te-ar tolera ca proștii de ortodocși, nu-i așa?!Piei!
      Auzi la el *... diverse secte, cele mai multe cu aparenta crestina...eu i-am studiat oarecum la fața locului si in plin elan de satanizare, de intoarcere inversa a oamenilor....M-ar fi ucis cu furie ucenicii* Tu te auzi ce prostii spui ?!?!
      Dane, sper sa nu aplici comment-ului meu aceeași politică care ți-au aplicat-o de foarte curând Făcuțiînbuci...Peace!

      Ștergere
  2. Spania gazduieste mai multi membri ai retelelor criminale din Mexic, desi pretinde ca ii cauta.
    In Spania au avut ocazia golanii plecati din Romania sa se afilieze cu gangurile criminale.
    Nu ca Aiurescu ar fi un inger si ala kosher, dar intregul sistem de stat al Romaniei este vandutsi subjugat sistemului american care le interzice orice colaborare sau coordonare cu alte state. Relatii tip CIA care pretinde tuturor sa le dea datele, iar ei nu dau niciodata nimic, nici o data.
    Multe state europene au relatii fructuoase cu alte tari din afara Uniuni, dar Romania este tinuta la pamant, izolata.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://ioncoja.ro/mexicanii-din-valcea
    In acest articol se dau toate amanuntele situatiei di Mexic.
    Merita atentia dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)