vineri, 9 iunie 2023

Vine noul rege al zonei monetare mondiale


Evenimentele se desfăşoară cu o rapiditate uluitoare. Aţi auzit de BRICS Cable? Probabil că nu. Este un proiect grandios de infrastructură electronică, menit a lega direct principalele ţări BRICS prin intermediul unei reţele de cabluri optice(terestre şi submarine). Cu o lungime de 34000 km, BRICS Cable va transfera aproximativ 12.8 Tbit/s de date. 

La prima vedere nu-i mare lucru, doar că acest cablu are un specific: este total izolat de infrastructura actuală. Desigur, există interconexiuni în Asia, dar pachetele dintre statele membre BRICS sunt rutate exclusiv prin noua infrastructură. Care-i scopul? În primul rând aceste date nu mai ajung la NSA. Da, aţi auzit exact: nu mai pot fi interceptate de americani, astfel încât reprezintă deja o chestiune internă a ţărilor în cauză. 

De fapt, cablul despre care vă vorbesc are o menire chiar mai importantă decât şi-o imaginează mulţi. Acesta este baza noii infrastructuri financiare a BRICS. În câteva luni urmează să fie anunţată noua monedă de rezervă a acestei păţi de lume, iar pentru fiabilitatea sa se lucrează de la bază, de la infrastructura fizică. Noua monedă va beneficia astfel de propriul canal de comunicaţie. Absolut totul va fi diferit întrucât întreaga sa concepţie se face de la zero. 

Când EURO a fost introdus pe piaţă, a beneficiat din plin pe infrastructura financiară a dolarului. Transferurile se făceau prin intermediul SWIFT, iar băncile n-au avut de făcut altceva decât să mai deschidă o poziţie valutară, totul mergând ca pe roate.

De data aceasta totul diferă. Tranzacţiile în noua monedă nu se vor mai face printr-un sistem centralizat, precum SWIFT, ci printr-un sistem distribuit care integrează sistemele de plăţi ale marilor participanţi. Astfel, din punctul de vedere al statelor cu sisteme proprii de plăţi(China, India, Rusia), fluxurile financiare vor fi o chestiune proprie. Datele statistice vor fi obţinute prin reuniunea datelor comunicate de fiecare operator. Aşadar, absolut totul e diferit.

Şi-ar mai fi ceva. Teoretic, noua monedă va fi raportată la un coş valutar al membrilor, doar că nu există consens în ceea ce priveşte metoda de evaluare a proporţiilor. Astfel încât  se va introduce în ecuaţie şi o acoperie parţială în aur. Iată misterul cumpărărilor masive de aur din ultimii ani. Moneda nu va fi total acoperită în aur, ci parţial. Însă, oricum, reprezintă o garanţie mult mai mare decât „gargara” oferită de dolar. 

În ceea ce priveşte temerile exprimate de mulţi, moneda va fi una clasică, de cont, nu o criptomonedă. Nu s-a căzut pe moment de acord cu privire la emiterea unei aşa-numite CBDC. 

Surpriza va veni însă imediat după emitere în ceea ce priveşte capacitatea noii monede de a stoca valoarea. Acoperirea parţială în aur rezolvă multe din temerile referitoare la stabilitatea sa. Mai e însă şi altceva. Statele membre nu se vor mai împrumuta în dolar, euro sau altă monedă, ci în cea a BRICS. De-aici va rezulta, probabil, cea mai mare piaţă a bondurilor şi obligaţiunilor guvernamentale din lume. Astfel vei putea cumpăra datorie a statelor membre denominată în noua monedă. Fiind vorba despre naţiuni în plină dezvoltare şi randamentele vor fi destul de bune.  

Mai multe vom afla în august. Până atunci se fac tot felul de planuri. Ideea e că, după ce noua monedă va fi introdusă, absolut nimic nu va mai fi la fel ca acum.

29 de comentarii:

  1. Concurenta e foarte buna. Probabil vor mai modifica si vesticii in bine.
    Sunt curios si de cooperarea China - India. Mai ales ca India reprezinta viitorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Iar increderea cea mai scazuta a indienilor e fix in China.
      Probabil americanii ii vor forta pe chinezi sa faca pasul gresit spre Taiwan, iar majoritatea vecinilor din sud si est ai chinezilor sa formeze o alianta.

      Ștergere
    2. Îți dai seama, ce volum de schimburi s ar face?

      Ștergere
    3. Chiar e sansa Indiei, daca joaca la doua capete. Din BRICS materie prima si energie, din vest know how si piata de desfacere.
      Si cum toata lumea vrea o lume multipolara, de ce sa nu fie si India la lupta cu China. ASEAN plus Coreea si Japonia ar face alianta cu ei.
      Occidentul colectiv, China plus Rusia si India plus ASEAN. Ar fi chiar frumos.

      Ștergere
  2. https://bricscable.com/products.html
    "34 000 km cable to link Russia, China, India, South Africa, Brazil – the BRICS economies – to the United States."
    Din fraza de mai sus nu s-ar intelege ca vor sa evite SUA. Nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur e vorba de mesajul american către public/lume, cum că BRICS se adună, doar ca să i pupe mai coerent decât până acum în .... condurul!

      Nu e comunicarea BRICS.

      Ștergere
    2. Toate aceste acţiuni sunt o parte a unui plan mult mai mare: gesara. Iniţiatorii au fost trump şi actualii brics. Nu poţi izola iniţiatorii. Doar poţi întârzia, până la momentul oportun. De altfel, securitatea fiecărui stat se adigură altfel, deci nu ar fi o problemă.

      Ștergere
    3. Nici nu are cum: totul este un blat ! La nivel global ...nu va mai ambalati unii cu rusii...altii cu chinezii...altii cu americanii..altii cu nemtii...altii cu englezii...Stapanii sunt aceiași iar pulimea aceiași...

      Ștergere
    4. donisroi9 iunie 2023 la 15:18

      asa e cum spui: toti au ramas la fel, dar asta nu impiedica modificarea care aduce schimbarea, deoarece:

      nu uita ca si cobaii invata din experientele facute pe ei, si or sa-i faca la randul lor laborantului o mare surpriza, de masa/proportii apocaliptice!

      Ștergere
  3. Nu este fumos că ai omis să pui link-ul: https://dailyreckoning.com/rickards-drops-bombshell/...

    RăspundețiȘtergere
  4. Lumea "civilizată" se autoizoleaza de lumile "primitive"?
    Parcă văd că "civilizații", le vor arunca în aer și cablurile astea.
    N or sa le lase, ca să facă absolut nicio legătură esențială între ele, care se le permită dezvoltarea/concurența liberă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lumea "civilizată" se autoizoleaza de lumile "primitive"?
      Lumea "civilizată" stă pe crăcile copacului din ce în ce mai sus și folosesc fierăstraie să-și taie crăcile de sub ei pentru a le arunca în capul " primitivilor" care stau la rădăcina copacului și folosesc topoare.
      Dacă " civilizații" teroriști aruncă în aer cablurile optice "primitivii" au o soluție simplă, taie copacul.
      Practic rețeaua de fibră Optică se construiește sub formă de inele, cu cel puțin 2 trasee diferite care să lege 2 puncte.
      Dacă este inel în inel atunci sunt mai multe trasee care conectează cele 2puncte prin intermediul altora intermediare.
      Am o întrebare pentru tine:
      Cât costă un transformator pentru rețelele de înaltă tensiune și cât durează până construiești unul și partea de schimbat unul defect? Dar 100? Că dronele sunt ieftine ca braga. Granița cu Mexicul este larg deschisă și în state sunt deja " 60000 de turiști" chinezi cum erau la revoluție în 89 ruși la noi. Sunt în stare să ducă transformatoarele la fier vechi și toată rețeaua electrică rămâne paralizată cel puțin 2 săptămâni sau chiar luni până se repară. Ce se întâmplă, filmul ăla cu purje day devine real?

      Ștergere
    2. Asta pina vor lua citeva bombe nucleare in cerebel !

      Ștergere
  5. Da, e fain pe Marte, alta civilizație, alta moneda, alt circuit financiar, alta bursa, ei cu lume alor. Catre noi Marele Stat Comunist Asiatic a deschis câteva porți controlate de produse de care încet încet se pot face ei dispensabili la un click.
    Si atunci vor impune ei embargo Occidentului Colectiv, azi nu va mai dam produse de 3,9 lei, tutto un euro, ca va dam numai Gucci copiat la preț de Gucci. Vreti sau nu vreti?

    Pai dacă in nici 10 ani nu mai beneficiem de resursele rusesti si marfurile chinezesti de ce te bucuri asa tare ca ajungem toti in groapa comunismului mafiei trans-nazi?
    Practic ne reintorcem printr-o Gimnastica geo-politica demna de Nadia Comaneci fix in anii 90 la mineriade.
    Anul acesta au început mineriadele de toate culorile.
    Dar inca magazinele sunt pline.
    Daca la prima mineriada magazinele din Romania erau goale de găseai doar câte un exemplar de produs din fiecare aliment, la a 9-a mineriada aveai deja de unde alege 10 sucuri, 3 feluri de pâine, etc...
    Acum v-a fi invers, DIVERSITATEA aia mult proclamata începe sa dispară si sa devina totul #MONO.colorat! #trans-nazi-comunism-mafia! Mișcarea Lenin Cel Gay!

    Lasa ba ca rezolvam , altfel problema BRICI.
    Stai sa vezi.
    Deschidem granițele Occidentului Colectiv sa vina toți Bricșii și bricții in Occident si asa le luam tranzacțiile din sistem.
    Curat Murdar! dom'le!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim9 iunie 2023 la 12:27 I
      In Asia, spre deosebire de America de Nord, nu este nicio tara comunista, ci doar o tara socialista cu o economie capitalista functionala bazata pe productie, adica cel mai bun sistem pentru organizarea societatii actuale, si zic asta pentru ca SUA este deja un stat capitalist ratat, bazat pe escrocherii financiare si santaje porcesti, mai clar, nu este bazata pe productie.
      Dar cum un razboi nu se poate sustine prin escrocherii financiare, ci pe productie de razboi, implicit consumuri uriase de materii prime iata motivul pentru care SUA, in lupta cu BRICS-ul care detine materii prime dar si mijloace de productie. iata motivl ptr care SUA se indreapta, incet incet, catre cimitirul elefantilor care au luat muie, de la Doamna Istorie care nu iarta prostia!

      Ștergere
    2. Da, m-ai lămurit cât de doct eşti în comentarii:"Acum v-a fi invers...". La viitor întotdeauna va fi, nu v-a fi. Deci, va fi tot aşa.

      Ștergere
  6. Care e treaba cu scaderile de prin China? Ma asteptam sa fie pe val.
    Nu poate fi de la scaderea populatiei, ca asta e la inceput. Cererea externa nu a scazut semnificativ. Probleme interne?!

    RăspundețiȘtergere
  7. http://redefininggod.com/the-rockefeller-plan-for-the-brics-new-world-order-in-their-own-words

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai omule nu te mai omora atata,poPulimea nu-i pregatita sa accepte chestiile astea,asa ca,chiar daca le citesc le alunga din minte imediat ca nerealiste.E greu sa sa accepti ca esti sclav de la bunica-tu' si mai departe pana la stranepoti.....cum adica blat?!...teoria conspiratiei moncher! Ne uitam la formatori de opinie mai citim una alta si credem ca stim,cum vrei sa accepte unii ca au facut facultati degeaba!? cum sa accepte ca sunt niste biete paiate care n-au nici o importanta!?...pune-ti inima in pace omule si nu te mai chinui sa luminezi pe nimeni....ca nu vrea nimeni sa stie adevarul...si intr-un fel este de inteles,e deprimant.Stii bancul cu ala care-si cumpara din aeroport,cu ultimii bani, niste ochelari minune prin care vede oamenii dezbracati,adica-n curu' gol? ..e genial!...deci ii cumpara omu' da o gramada de bani pe ei,se bucura uitandu-se la toate muierile,stewardesele...etc...ajunge acasa...o vede pe bunesa de la etaju 3....ma rog,intra-n casa cu ochelarii la ochi,smecher,deschide,vecinu' cu nevasta-sa cu o baututa-n fata se uitau la TV...in curu gol amandoi....isi scoate repede ochelarii,la fel aia-n curu gol...iar ii pune...la fel, iar ii da jos, la fel....sucarit zice ofticat ,ptiu,futui gura ma-sii , am dat o avere pe ei si deja s-au stricat!

      Ștergere
  8. Citind articolul nu mi-am putut opri mintea de la reprezentarea celor trei corifei ai apocalipsei democratiei, Tudor, Chireac si cu Pieleanu, lamentandu-se ca nu suntem in Schengen si accentuand ca trebuie sa facem totul ca sa intram in zona Euro. Nu de alta, dar sa ne punem si noi la adapost cumva..., sa ne acoperim cu partea buna a istoriei... bla-bla, bla-bla

    RăspundețiȘtergere
  9. Criza pe care o traversăm nu este nicidecum o criză financiară înainte de toate, nu este nici bancară, nici monetară, este în esența ei o criză politică, și încă una foarte gravă.
    Este o criză politică în sensul că, confruntați cu o problemă de natură profund economică – încetinirea creșterii investițiilor și a productivității muncii – am ales să pornim cu toții într-o nebună goană financiară. Am ales să nu ne mai ocupăm de problemele de bază, cele ale producției de bunuri și de servicii și să ascundem acest refuz recurgând la soluția creditului, la manipularea monetară și, în final, la speculația financiară.
    Jocurile de noroc, speculațiile, tot ceea ce se numește apetit pentru risc nu fac decât să mascheze această realitate profundă: speculația a fost concepută ca un mijloc de creștere a cererii de active financiar-bancare, de stabilizare a activelor financiare, de supraevaluare a acestora sau de a preveni scăderea lor la bursă.
    Iar pentru ca treaba să meargă, cei de la butoane au divizat titlul financiar în două: corpul (adică substanța) și umbra acestuia ( imaginea, cursul de pe bursă ).
    Corpul este valoarea fundamentală a titlului, iar umbra este biletul de loterie, este dreptul la un câștig de capital sau la o diferență de preț. Prețul activelor este astfel sporit și îmbunătățit de speranțele jucătorilor.
    Am descoperit o mișcare perpetuă a bursierei: când apetitul pentru jocurile de noroc scade, când entropia crește și sistemul se răcește, când bilele de loterie devin perdante, coborâm dobânzile, ceea ce le reevaluează mecanic totul și injectăm lichiditate și credit în sistem pentru a construi o pârghie, un levier pe ceea ce a rămas, iată mecanismul.
    O loterie a fost conectată la activele financiare care, cu speranța de câștiguri ușoare, fără muncă, i-a făcut pe oameni să uite funcția de bază a investiției: producția unei bogății reale, concrete, substanțiale, utile.
    Această eccrocherie, această trădare vine de departe. Vine din rescrierile istoriei crizei din 1929, care cu timpul au falsificat totul, inclusv sau mai ales moneda, care nici nu mai știm bine azi, ce înseamnă această noțiune ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Când sunteți în metrou pentru a lucra în mijlocul iernii, unde este un oficial guvernamental pentru a vă ajuta să transportați încărcătura?

    După un an de trudă, apare și vrea jumătate prin taxe, rate, licențe, taxe, tva.

    Nu este democrație.
    Nu este comunism sau socialism.
    Parazitism.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lanțurile au devenit prea evidente

    Iar țăranii nu mai aveau voie să dețină monede de aur sau chiar de argint fără permise.

    Fă-i să lucreze pentru hârtie cu imagini ale stăpânilor lor.

    Înrobirea a fost cu adevărat completă.

    Cu toate acestea, unii sclavi și-au dat seama...

    RăspundețiȘtergere
  12. Printre noi s-a strecurat o umbră,
    Un văl al puterii,
    unde se scurge întunericul,
    Căci conducătorii ies,
    cu puterea lor puternică,
    Din stăpânirea guvernului,
    rareori se rătăcesc.

    Bănci, guvern și finanțe,
    își exercită puterea,
    legănând sufletele de situația nesfârșită a datoriilor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnu` Anonim9 iunie 2023 la 12:27

    Pe Marte - in alta lume - vrea ca sa se duca Musk&Co = Bezos+Branson+alti pitici porno, ca sa si tina pro_misiunea facuta parintelui lor Soros!

    Pentru a nu-l dezamagi, si a-l supara rau ulterior dezamagirii.

    BRICS vrea doar ca sa se bucure de tot Pamantul "abandonat" de masoni, si nu sa faca alta lume din el!

    Lumea va arata insa intradevar cu totul altfel, fara parazitii - "extraterestrii" -enumerati, pe el!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cine si-ar fi putut imagina - chiar si numai cu un deceniu in urma - ca dementa=libertatea gandirii si comportamentului va fi slobozita total pe planeta?

    Ca au fost golite puscariile si casele de nebuni, in loc sa fie intesate cu smintiti si cu misei/ticalosi ......... care au ramas totusi o minoritate, in atatea milenii de la aparitia bi_pedului?

    RăspundețiȘtergere
  15. Forțele progresismului care proclamă diversitatea o fac in numele mișcării de uniformizarea maselor de oameni.
    Diversitatea adevărată devine old fashion ca nu urmezi trendul.
    Așa ca asiaticii sunt înapoiați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim9 iunie 2023 la 22:58

      Unii inaintati si altii inapoiati?
      Timpul e oricum o fictiune/halucinatie.
      Si, chiar si-asa (vorba lui Firicel) tot mai bine e sa ramai inapoiat, pentru ca traiesti si mai mult, iar atunci cand ramai singur - pentru ca inaintasii s-au consumat prea rapid - traiesti si mai bine decat au trait ei vreodata!

      Ștergere


  16. Legislaţie românească - modificări şi intrări în vigoare

    Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind cooperarea în domeniul industriei de apărare, din 03.03.2022, Guvernul României
    Modificat de Ordin 819/2023 la 09.06.2023

    Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albiţa (România) - Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, din 09.02.2023, Ministerul Afacerilor Interne - MAI
    Modificat de Ordin 819/2023 la 09.06.2023

    Acordul-cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea celei de-a doua contribuţii elveţiene în anumite state membre ale Uniunii Europene pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene, din 12.12.2022, Ministerul Finanţelor
    Modificat de Ordin 819/2023 la 09.06.2023

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)