luni, 8 martie 2021

Apusul unei lumi

Cum pot iubi o artă care este atât de consistent și insistent crudă cu personajele sale feminine? Eroinele din operă sunt conduse spre morți violente.” Iată începutul unui articol scris de Charlotte Higgins, șefa departamentului cultural de la The Guradian. Cu toate că, în urma unei poliloghii are tendința de a o întoarce din condei, subiectul este absolut idiot. S-a ajuns în situația aberantă în care operele marilor maeștri sunt judecate după criteriile mărunte ale unor politruci inculți. 

Ca să înțelegeți la ce mă refer, vă voi prezenta „Testul Bechdel”, un instrument menit a detecta dacă un film(și, prin extensie, orice operă) reprezintă în mod corect femeia. Pentru a trece testul menționat trebuie ca în respectiva creație să existe cel puțin două femei identificate prin nume, cel puțin două femei să aibă o conversație între ele la un moment dat, iar conversația să nu aibă ca subiect un bărbat. Realizați penibilul? Un monolog în care o muiere înjură bărbații nu e suficient de feminist, la fel cum, un dialog dintre doi bărbați în care cei doi se plâng de modul scandalos în care e tratată o femeie este, de asemenea, nefeminist. Exact paradoxuri de acest tip apar atunci când cretinii fac reguli. Te-apucă râsul isteric gândindu-te câte aberații pot răsări.

Sărind registrul, vă voi spune că, în conformitate cu adevărații specialiști în climă, ne aflăm la sfârșitul unui ciclu solar intens. Ce înseamnă aceasta? Că treptat, temperatura globală va scădea. Motivul e banal: dincolo de speculațiile și prostiile unor analfabeți care urmăresc strict controlul proștilor, temperatura pământului este reglată de soare. Dacă are o activitate mai intensă, se face cald și pe Terra, dacă activitatea îi slăbește, se face frig. Simplu ca bună ziua. Există de când lumea cicluri solare și de aceea fenomenele „extreme” ale prezentului pot părea simple glume față de adevăratele extreme ale istoriei. 

Nu vă imaginați că, în ciuda evidenței, trompetele încălzirii globale vor da vreun pas înapoi. Dacă se va întâmpla să revină brusc frigul, o vor pune tot pe seama încălzirii globale. Deh, odată ce-au învățat un slogan, îl repetă în prostie. Am constata cu stupoare că, în ciuda gerului de afară, David Attenborough - mai vechea trompetă a globaliștilor climatici - a ieșit la cei peste nouăzeci de ani ai săi să ne avertizeze că suntem în rahat. De data asta ne spune că a venit momentul crizei! Aproape m-aș fi emoționat dacă n-aș fi știut cum, din timp în timp, apare moș Tăgârță să-i dea cu Apocalipsa. Păi, bre, la fel ai spus și-n 2010, și-n 2000, și-n 1990. Mătăluță la fiecare zece ani te trezești să mai halești un rahat climatic?

De fapt, ținta spre care bat cei din gașca schimbării climatice este reprezentată de modificarea modului de guvernare. Cică a venit momentul unei „guvernanțe climatice”, în care să se țină cont nu de PIB sau de alți indicatori economici, ci de impactul asupra climei. Spre exemplu, dacă te gândești să pleci într-o excursie s-ar putea să ți se interzică întrucât un expert îți va calcula numărul de flatulențe și e posibil ca asta să aibă un impact dezastruos asupra mediului. De-aceea vei fi consemnat la domiciliu și obligat să-ți suporți „impactul negativ”. Sună hazliu? Aș zice să nu râdeți.

Vă mai prezint un fapt înainte de a trage concluziile. Ieri a fost un miting împotriva legii vaccinării obligatorii. Aproape zece mii de oameni s-au strâns în fața Palatului Parlamentului pentru a protesta împotriva unei aberații juridice. În urmă cu ceva vreme, o asemenea inițiativă legislativă ar fi stârnit râsul. Cum poți obliga un om să i se aplice o procedură medicală dacă el nu vrea? E ceva similar internărilor la psihiatrie ale dușmanilor politici opeerate de securiști pe vremea comuniștilor. Nu insist cu aberația, ci vă atrag atenția că, în ciuda mulțimii strânse acolo, întreaga mass-medie a prezentat invariabil cum că „vreo câteva sute de oameni” s-au strâns pentru a protesta. Așa cum din câteva mii de reziști făceau sute de mii sau chiar milioane, acum din aproape zece mii de oameni au făcut câteva sute. Iată ticăloșia!  

Teme precum vaccinarea obligatorie, oprimarea femeilor, a negrilor sau a mai știu eu cui sunt impuse din ce în ce mai agresiv în agenda publică. Sunt special lansate pentru a exercita o presiune mereu mai mare asupra omului normal. Lumea devine din ce în ce mai nebună, în sensul rău al cuvântului. Ți-e din ce în ce mai puțin posibil să trăiești normal în condițiile în care, de sus în jos, se exercită o asemenea presiune infernală. Presiune susținută jos de grupuri de presiune formate din ONG-uri finanțate de la aceiași pușculiță publică. Așa cum înainte aveam desantul propagandiștilor de partid, la fel avem acum tagma agitatorilor pe probleme diverse. Dacă înainte propagandistul de partid se mai trezea ținta glumelor, acum așa ceva nu se mai întâmplă întrucât agitații de azi sunt susținuți trup și suflet de toate instrumentele de presiune socială: media, internet, angajatori s.a.m.d. În plus, pe vremea aceea, la nivelul omului simplu, exista ceea ce se numește conștiință și care acum a dispărut definitiv. De-aceea am ajuns să trăim apocalipsa bunului simț.

Lumea care apune nu apune din cauza schimbării climatice, a exploatării negrilor, femeilor sau a vreunei minorități, ci din cauză că nu mai avem conștiință. Și, lipsiți de aceasta suntem în bătaia vânturilor aberante ale propagandei marxist-globaliste. Lumea moare, iar când își va da duhul va fi prea târziu pentru cei mai mulți dintre noi. Degeaba vom realiza atunci und am greșit pentru că nimic nu se va mai putea face.

16 comentarii:

  1. Lumea moare. Cel putin asa pare. Pai lumea si-o merita. Citeam ieri comentariile pe articolul legat de protestul fata de vaccinarea obligatorie din satul meu.
    50% injurau si balacareau oamenii iesiti la protest. Grotesc e ca, cei din piata strigau si pentrj libertatea celor ce ii injurau,dar nimieni nu a realizat asta.
    Suntem de un cretinism teribil . Si meritam din plin extinctia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact...doar ca asta inseamna ca vom muri cu totii..si aia putinii care mai gandesc

      Ștergere
  2. "lumea" ?! toata lumea ? gargara asta cu clima merge in occident , restu' lumii isi vede de treaba .

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulți colaps-ologi le place să ne amintească, nu putem avea o creștere infinită într-o lume care este limitata. Iar creșterea este legată de consumul pe care îl facem. Acesta este unul dintre puținele puncte pozitive, în opinia mea, la această penurie viitoare de resurse. Va trebui să producem la nivel local.
    Când se descrie cele mai grave cauze și consecințe, concluziile sunt evidente: Am pierdut războiul petrolului și mai ales al petrochimiei și materialelor plastice; și acest lucru în beneficiul Eurasiei; iar consecințele sunt "lupta împotriva CO2, pentru conservarea climei" și "restricțiile privind nevoile energetice la minim, precum și o frână extraordinară asupra nevoii de energie și produse de consum în masă prin pandemia Covid19", iar ceea ce este izbitor este ceea ce Eurasia face, adica în orice caz, ei nu au vorbit niciodată despre interzicerea instalării de cazane de gaz sau petrol în construcții noi, nici pentru ziua de azi, nici pentru mâine, și că nu le pasă de o treime ca un sfert de CO2, cu excepția de a produce mașini electrice fără sens pe care doresc să vândă la idioții de europeni. Această politică datează din 1986. Mai mult decât atât, mass-media occidentală susține doar încălzirea cauzată de om în țările occidentale din care doresc cel puțin un timp pentru a extrage producția maximă din resursele lor terminate.
    În schimb, în și pentru țările în care au exportat capital și, prin urmare, capacitățile de producțiile se face o tăcere completă cu privire la această problemă sau se dezvoltă o teză inversă.
    Multe puncte pe care le-am ridicat deja de luni de zile, de la începutul așa-numitei "epidemii", și că domnul Boris Orlov se asigură: Nu, el nu este singurul care crede că criza de așa-numita "Covid19 / încălzirea globală / lupta împotriva așa-numitei gaze cu efect de seră CO2" este, de fapt, construirea de forțe ale unei economii de război la scara mondiala.
    Ceea ce Orlov uită (cu bună știință ???) să spună este că elita face bani pe baza de producție-consum, dar, de asemenea, pe baza de speculații pe piața de valori, transfer de capital, relocări, speculații în imobiliare și că, ocazional, și la nivel local (și acest lucru este cazul în multe țări occidentale în cazul în care consideră că clasele de lucru au dobândit mult si prea multe drepturi acolo), are un interes enorm în avansarea tezei cum ca ar fi sfârșitul materiilor prime, încălzirea globală și epidemie ca sa sperie în scopul de a justifica transferurile dintre trecut , prezent și viitor.
    Tot ce trebuie să facă este să găsească penele talentate care vor transmite mesajul.
    Izolarea populației permite o contracție a economiei, care permite, pe lângă nemulțumirile populare, să se concentreze și mai mult asupra bogăției și puterii concrete în rândul unui număr mic de oligarhi supranaționali. Reducerea activităților de agrement și a activităților "inutile pentru o economie directă" eliberează energie pentru a continua să crească rata de profit a multinaționalelor si sărăcirea maximă a Proletariatului și, adesea, dispariția celor mai slabe populații.
    În ceea ce-i privește pe cei care fac o paralelă cu situația din țările alternative, ei uită, în mod voluntar sau nu, să integreze faptul că aceștia din urmă au un interes bun în a lăsa situația să putrezească în Occident, lăsând-o sub controlul liderilor săi infractori pentru a atenua prăbușirea.
    Și putem vedea acest lucru acum cu ridicarea treptată a măsurilor mai mult sau mai puțin rapide dacă urmărim evenimentele din Rusia sau China.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi e foarte greu sa inteleg ce scrieti.Folositi google translate sau?

      Ștergere
  4. Suntem atat de nepasatori la tot ceea ce ni se intampla, am ajuns sa credem ca totul este normal.Cand o sa ne trezim, daca o sa ne trezim vreodata, o sa fie mult prea tarziu.Suntem violati constant de am ajuns sa i iubim pe violatori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosind gestul suicidului personal la modul plural crezi ca e mai permisiv? Asumarea verbala e utopie , iesirea in strada e iluzorie .....ce ne ramane? Ghiciti voi ....ganditori ai vremurilor apuse !

      Ștergere
  5. De la prea mult bine. Totuși sunt optimist. Cat poate sa tina nebuneala asta fără sa crape din cauza contradicțiilor interne? Asa ca nu disperați. Plus sunt o sursa inepuizabila de glume și bășcălie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cert este :cam toată lumea e nebună!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Apune o lume ca să răsară alta. Nu pierdem nimic dacă ne păstrăm conștiința curată. Ce să regreți din lumea asta? Binele pe care nu te-au lăsat să-l faci?

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi vin în minte versurile lui Lucian Blaga.,,Oprește trecerea! Știu că unde nu este moarte nu este nici iubire. Și totuși te rog: oprește Doamne ceasornicul cu care ne măsori destrămarea!" Eu cred că unde nu este moarte există iubire și numai pe iubire se întemeiază lumea care răsare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blaga e o extensie sublima si dureroasa asisderea gandirii lui M.Eminescu ! E cea ce eu ii spuneam profesoarei de limba si literatura romana in clasa a X-a! Pentru asta a trebuit sa recit poezia Luceafarul timp de 2 saptamani daca vroiam sa imi pastrez media de 10 intacta tot anul .....halal profesor !

      Ștergere
  9. Mie imi vine in minte proverbul martian: ,,Opriti planeta! Vreau sa cobor!,,...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nevada bill would allow tech companies to create governments
    https://apnews.com/article/legislature-legislation-local-governments-nevada-economy-2fa79128a7bf41073c1e9102e8a0e5f0

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)