marți, 16 martie 2021

Independenții și sclavii


Acum, mai mult decât în orice vreme, lumea este împărțită indubitabil în două: pe de-o parte masa imbecilizaților radicali, incapabili să trăiască altfel decât într-o arhitectură de tip stup și, de partea cealaltă, o minoritate a celor care gândesc, care-și doresc libertatea și care nu vor altceva decât să fie lăsați în pace. Probabil veți spune că întotdeauna lumea s-a împărțit în două - elita și sclavii - că judecata mea e simplistă și că trag semnalul de alarmă doar de dragul alarmării aiuristice a opiniei publice. Greșiți! Nuanțele sunt absolut diferite.

Masa ineptă face parte acum din forța conducătoare. Într-adevăr, am putea spune că face parte din respectiva clasă cam la fel cum sclavii antici făceau parte din casele patricienilor. N-am fi cumva departe de adevăr. Doar că e o nuanță pe care n-a observat-o mai nimeni: sclavii de atunci aveau valoare utilitară, pe când cei de acum nu au absolut nicio valoare.

Putem compara sclavul antic cu mașinile prezentului. Dacă ți se strică una înjuri, și-o simți la buzunar. Dacă ți se strică definitiv trebuie să faci rost de bani ca să-ți iei alta. Dacă însă s-a crăpat o piatră dintr-un șanț, o piatră aruncată acolo de un neica nimeni, nu doar că nu-ți provoacă nicio pagubă, dar, mai mult, nici măcar n-ai habar de „tragedia pietrei”. Cam asta e diferența dintre sclavii din trecut și cei din prezent. 

Într-o lume de aproape opt miliarde, în majoritate sclavi, care credeți că mai e valoarea utilitară a sclavului? Exact. E similară robilor disperați de foame care se vindeau singuri, pe gratis, în târguri. Care e tragedia pe care o simte un „stăpân” dacă-i crapă un sclav de Excel? Zero. De fapt chiar mai puțin de-atât. Își zice „bine că s-a dus, un salariu în minus” și redistribuie „munca” celorlalți sclavi de pe plantația sa digitală.

Toți acești sclavi, crescuți și educați în spiritul acceptării oricărui abuz introdus prin ideologie, își refulează ura către cei care refuză „ideologia capului plecat”. Este, într-adevăr, o distorsionare teribilă și hilară: în loc să-și îndrepte ura către cei care-i oprimă, îi mușcă pe cei care vor să-i elibereze. Asta deoarece ei, ca victime ale tiraniei, trăiesc într-o simbioză cu tiranul: el, tiranul, e cel care-i hrănește și care e dă posibilitatea să-și îndoape idealurile insuflate tot de către el. Înțelegeți? Indivizii din această tagmă sunt precum drogații: dependenți de dealer și, mergând mai departe pe lanț, de baronul drogurilor. 

Arhitectura socială a sclavilor este cea de stup: muncești cot la cot cu ceilalți fără să pui întrebări în ceea ce privește ceea ce se întâmplă deasupra ta. A afișa vreo urmă de îndoială sau a avea vreo curiozitate este deja un păcat de moarte în urma căruia riști să fii exclus din stup. Iar excluderea echivalează cu moartea întrucât nu ești capabil să te auto-susții. 

De partea cealaltă, indivizii independenți văd lume într-un mod radical diferit. Și e logic să fie așa. Ei nu se află într-un mecanism, orice „cataclism” din interiorul stupilor îi afectează doar marginal întrucât nu sunt legați ombilical de respectivele construcții. Mai mult, putem spune că tocmai stupii sunt cei care au invadat teritoriile oamenilor independenți, obligându-i să le accepte  reglementările. Asta face ca, în cazul unei ipotetice extincții a stupilor, oamenii independenți să-și găsească, în sfârșit, libertatea pe care și-o doreau.

Diferența față de vremurile trecute e una fundamentală: înainte oamenii independenți se aflau la butoane, în timp ce sclavii - în conformitate cu constituția lor - se aflau acolo unde le este locul. Acum treburile sunt cu susul în jos, în sensul în care sclavii sunt la putere, iar oamenii independenți - adică, în ultimă instanță, cei care au viziunea - sunt în opoziție. Știu că veți contrazice afirmația mea, spunându-mi că la vârful piramidei se află adevărații oameni liberi. Vă înșelați. Întreaga structură a planetei a fost contaminată de colectivismul buruienos și peste tot sclavii și-au însușit puterea. Uitați-vă la nivel mic, la noi: puteți spune că Plăvanul sau Cîțu ar avea structură de oameni independenți? Pute de la o poștă servilismul și prostia lor. N-au cum să fie independenți. Ei sunt sclavi, supuși, într-adevăr, altor sclavi, dar sunt sclavi care iau decizii de viață și de moarte, afectându-i pe independenți. Și ce altă decizie poate lua un sclav în afara celei de a încerca să-l sclavagească și pe cel scăpat de jug? Ăsta-i rostul taxării, impozitării și al restului de abuzuri comise de statele contemporane asupra indivizilor liberi.

Vedeți, tocmai aici e paradoxul: sclavul ajuns la putere nu luptă pentru libertatea sa, ci pentru intrarea celorlalți sub jug. În ciuda clișeelor istorice, o să vă dau ca exemplu răscoala lui Spartacus. Privită cu ochii de acum ea pare o mișcare idilică de eliberare a sclavilor. Nu, nu asta a fost și nu există nicio dovadă care să pretindă că răscoala lui Spartacus a fost una în care să se ceară eliminarea sclaviei. A fost efectiv vorba despre tentativa de evadare a unor sclavi care, reușind să-și facă o armată numeroasă, au încercat să se refugieze în Sicilia pentru a o elibera și a se stabili acolo. În niciun moment sclavii răsculați nu și-au pus în minte să elimine sclavia. Ba, dacă le-ar fi reușit mișcarea, Sicilia ar fi devenit un regat în care sclavi ar fi fost prizonierii din războiul cu romanii. De ce se întâmplă așa e simplu de înțeles: sclavul n-are viziune, el nu poate ieși din șablonul de gândire care i-a fost dat. De-aia e sclav! Pentru el, dacă nu e sclav, totul e un dezastru. Iată și motivul pentru care, în ciuda victoriilor lui Spartacus, nu s-a clintit absolut nimic din societatea romană în ceea ce privește „drepturile” sclavilor.

Tragedia pe care-o trăim azi este aceea a sclavilor ajunși la butoane. Ei nu doar că nu au viziune, dar, mai mult, au un mod revanșard de acțiune împotriva celor  care i-ar putea învăța s trăiască pe propriile picioare. Doar că dorința lor nu e aceea de a trăi liberi ci de a-i anihila pe cei liberi. Și, așa cum am mai spus, tragedia oamenilor liberi este aceea că acum se află de partea cealaltă a „frontului”: nu stăpânind hoardele de sclavi, ci fiind nevoiți să-i înfrunte. Și iată tragedia pe care o vedem. Suntem obligați să găsim între noi un Pompei sau un Lucullus care să pună lucrurile pe făgașul lor normal, anume acela în care sclavii sunt eliminați de la butoane. Altfel, dezastrul va consta în instaurarea iraționalului peste toată planeta și, în final, la extincția rasei. E simplu de intuit: sclavul, după ce reușește să-i elimine pe independenți va începe să măcelărească dintre ai lui, iar în final, rămas singur, n-are altă opțiune decât cea a uciderii de sine. Doar nu vă așteptați la inteligență și creativitate din partea sclavilor!

55 de comentarii:

  1. Haideti, ca exagerati! Orice copil invatat de mic sa fie creativ devine un adult liber ce nu are nevoie sa-i spuna cineva la fiecare pas ce are de făcut! Nu suntem de la naștere sclavi sau nobili!
    Ca Romania face experimente educationale pe copii, este alta mancare de peste...Un copil nascut sa fie pictor sau scriitor nu trebuie indopat cu prea multe definitii si reguli matematice. Pentru ca ii tai aripile si ramane complexat, incapabil sa-si gaseasca propriul filon.
    Imi amintesc de un mason din masoneria ruseasca...Se plângea ca in sistemul lor au patruns oameni fara caracter. De parca a apartine unei loje straine e dovada de caracter!
    Au patruns prosti in masonerie.Dar cu bani! Lacomia masonica a atras spre sistemul ei virușii care acum ii distrug.
    Ăsta este riscul oricărui sistem elitist: nu se poate intretine singur si face compromisuri.
    In inchisorile comuniste primii care au crăpat au fost " nobilii". Cei mai rezistenti au fost țăranii, deprinsi cu foamea si greutatile. Taranii au fost creatorii tezaurului folcloric si al tuturor bogatiilor cu care masonii isi castiga in ziua de azi un loc in Academie.
    Dvs ce vreti?!
    Pe Dumnezeu Însuși coordonator? Invatam din mers, invatam din greseli...

    RăspundețiȘtergere
  2. Drama este ca sunt prea multi sclavi si prea putini independenti!

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,.Un copil nascut sa fie pictor sau scriitor nu trebuie indopat cu prea multe definitii si reguli matematice. ,,
    Citat din MMTCG?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai măi Mercy, nu crezi că te-ai blocat în combaterea oricăror comentarii ale Mariei Aurelia?!
      Până la urmă, își practică și ea dreptul la opinie, pe care tu îl clamezi adesea în comentariile tale...
      Hai, că poți mai mult de atât !

      Ștergere
    2. Deloc combativ. Pur si simplu genul asta de sfaturi inepte se dau si acolo. In general de muieri care nu au copii,dar ,,stiu,, cum se cresc copii.
      Si intrebam daca e citat de acolo. Asa pare.

      Ștergere
  4. In general se poate afirma ca sclavi sunt oamenii saraci. Eu am ales saracia de dragul spiritului. Am inteligenta si creativitate. Sunt sarac pentru ca niste elite, autentice sau nu, au dat legea ca pamantul se poate instraina. toata sclavia lumii s-a bazat pe infometarea de catre cei care detineau mai mult pamant decat daca s-ar fi impartit egal intre toti locuitorii. daca s-ar repara aceasta greseala, sclavia si saracia planetara ar disparea de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-un cadru mioritic, dacă nu ești oaie, mai poți fi:
    1. Cioban (stapan de turma).
    2. Dulău (slugă la stapan, dar paznic la oi).
    3. Lup (ataci turma, ba chiar si ciobanul, daca dulaul e slab).

    Dvs., domnule Diaconu, in care din ipostaze vă considerați ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ipostaza transcedentala. Pantera de feisbuc si semizeu de blog.

      Ștergere
  6. Indata ce il ataca pe cioban si vrea sa trezeasca oile, sa le scoata din grajd pe pajiste, ce poate fi?!lup nu, deoarece nu vrea sa manance oile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și ce să facă oile pe pajiște? Singure, face-to-face cu lupul? Lasă-le dom'ne în grajd, că le e mai bine.

      Ștergere
  7. ... Ciudat... Azi-dimineață, în drum spre locul de munca, (da, sunt sclav și eu), am ales să nu pornesc radioul. Și, eliberată, mintea îmi zbura exact spre tema asta, la care se refera autorul în articol: asemănare stat național - stup, clase sociale, stăpâni - sclavi, etc.
    Și, pt că nu am decât 60 km de parcurs, m-am oprit la meditația asupra statutului polițiștilor, jandarmilor, securiștilor, etc. Fiecare, la nivelul său, este simultan și stăpân și sclav. Oare ei pot să existe dacă nu pupă mâna/c-rul,după caz, stăpânului direct? Eu îmi permit, deocamdată, acest lux. Dacă stăpânul meu îmi va cere vreodată să-i pup mâna (adică să mă vaccinez, de ex.) cu drag vom divorța. Amiabil,sper.
    Asta mă face pe mine mai puțin sclav decât pe ei? Poți fi sclav independent 😉?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici categoriile mentionate nu au fost obligati. Cunosc multi din toate,si as zice ca procentele de vaccinati/nevaccinati sunt destul de egale.

      Ștergere
    2. Posibil, dar eu mă întrebam dacă ar putea să renunțe, cu aceeași ușurință ca mine, la actualele salarii, privilegii, promisiuni de pensii, statut social, în cazul în care li s-ar impune renunțarea la religie, (dacă au asa ceva), sau la convingerea că masca și vaccinarea contra Covid sunt ineficiente dpdv medical, etc.

      Ștergere
    3. Ai fi surprins sa aflii ca sunt multi oameni buni intre ei. Si multi care ar face asta. Si ei sint tot din acelasi bazin social ca si tine si ca si mine. Doar ca,mass media a invrajbit cele doua parti.
      Divide et impera e mai actusl ca niciodata.
      De exemplu: politistii,jandarmii,pompierii sau militarii NU au pensii speciale. Este o minciuna de-a presei. Ei au pensii de serviciu ,pensii militare .
      Pensiile speciale le au doar doua categorii sociale: politicienii si magistratii.

      Ștergere
    4. Ai dreptate, aș fi foarte surprins să existe printre instituțiile de forță mai mult de 1 la 1000 care să fie în stare să renunțe la uniformă pentru principii creștine, de ex.
      Un jandarm m-a amenințat cu amenda pt nepurtarea măștii la pelerinajul Sf Paraschiva de la Iași, în condițiile în care aveam test negativ și nu era înghesuială (la 5 dimineața), răspunsul a fost că nu-l interesează aspectul medical, am tăcut, am făcut semnul crucii spre el, lăsându-l în plata Domnului. Dar mi-am dat seama că niciunul dintre cei care au misiuni de acest gen sunt efectiv spălați pe creier. Nu s-ar descurca în societate, liberi,fără un comandant care să-i ordone ce să facă la un moment dat.
      Un om normal ar trebui să își dea demisia imediat, dacă i s-ar ordona să interzică accesul în biserică unor compatrioți, care ar putea sa îi fie rude...

      Ștergere
    5. Ierarhia mitara ,ordinea si disciplina sunt esentisle pentru un militar.
      Acum,intre ordinul primit si dorinta dvs de nesupunere,un militar va alege prima varianta.
      Daca judecati actiunile unui militar prin prisma mintii civile,sunteti in eroare.
      Faptul ca executa un ordin,este o normalitate nu o anormalitate.
      Dar! Toti militarii au prin regulament dreptul si obligatia sa NU execute un ordin ilwgal.
      Dar,asta e o discutie f lunga..

      Ștergere
  8. O viziune cu care sunt în principiu de acord. Aș schimba doar stupul cu mușuroiul.
    Și aș mai adăuga faptul că, sclavii actuali, nu mai sunt adunați și ținuți în sclavie prin coerciție, ci prin reeducare (încă de la vârste fragede), prin creearea iluziei că decizia este la ei și, chiar aleg „de bună voie și nesiliți de nimeni” să se alăture masei largi de sclavagizați (doar au fost înzestrați cu „LIBERUL ARBITRU”, nu-i așa?). De aceea, nici nu luptă pentru libertatea lor, deoarece ei SE CRED LIBERI! Ba, mai mult, vor încerca din răsputeri (crezând, mai mult sau mai puțin sincer că-ți fac un bine uriaș) să-i aducă pe calea „corectă” și pe cei care mai sunt independenți.
    Și mai există o diferență majoră: în trecut, stăpânii de sclavi aveau un chip, un nume, erau cunoscuți și puteau fi identificați și arătați cu degetul. Acum, se ascund în spatele „mass media”, Big Pharma, băncilor, ONG – urilor, etc. Caracatița este uriașă, iar tentaculele se întind practic în toate domeniile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce n-am știut eu, ref la târgurile de sclavi, e că cică ar fi existat și unii care se vindeau singuri. Îmi pare greu de crezut, dar... nu neg abisul în care se poate afunda conștiința umană.

      Ștergere
  9. Automatizarea va mai elimina din nevoia de oameni.
    Modul in care eu incercam sa ma raportez la gandirea bogatilor era cu ajutorul unei comparatii cu pestii dintr-un acvariu.
    Tragedia mortii unui peste de obicei dureaza cateva clipe, eventual minute, poate ore sau zile daca pestele chiar avea ceva deosebit. Asta pentru un acvariu cu pesti pe care o familie il detine.
    Nu imi imaginez ca vreun bogat va face o tragedie mai mare auzind ca mor oamneni care lucreaza pentru el, care ii aduc profit. Va cauta alti oameni, sau se va orienta spre automatizare.
    Altfel, automatizarea inlocuieste omul la nivelul la care omul devine inutil, respectiv chiar o povara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum automatizarea nu a scazut nevoia de munca, ci a schimbat tipul de munca. Cei deveniti inutili sunt cei care nu s-au adaptat si care sunt sortiti sa dispara mai devereme sau mai tarziu. Cam cu a fost cu sapiens si neanderthal.

      Ștergere
  10. Cîteva observații.

    Nu se ajunge la starea descrisă de dvs peste noapte. În spatele lucrurilor se află o ideologie prin care se frăgezește conștiința umană, în mai multe generații. Ideologia acționează prin educație și cultură, în general și cu efectul cel mai important. La un moment dat, cînd a îmbibat sau cucerit clasa politică, se poate servi din plin de propagandă.

    Pînă la realizarea stupului ideal, în care individul nu mai are conștiința propriei individualități, infestarea ideologică trebuie să continue și, pentru aceasta, are nevoie să mențină structurile clasice ale societății nestupificate, fără îndoială, distorsionîndu-le tot mai mult.

    Alde Spartacus nu aveau de ce să încerce să reformeze o lume în care fuseseră aduși captivi și în care nu se integraseră decît la nivel de supraviețuire. Sclavii prezentului sunt ai locului, care li se ia de sub picioare, insuflîndu-le că ar fi niște chiriași ai spațiului și timpului, nu stăpînii de drept. Una dintre cele mai pernicioase componente ale ideologiei comuniste constă în intenția de a extirpa conștiința libertății prin compromiterea noțiunii de stăpîn, echivalată doar cu cea de exploatator, ignorînd total componentele virtuoase, cum ar fi cea de stăpîn al locului sau a fi propriul tău stăpîn (vezi, ca o consecință, dispariția asumării responsabilității). Din acest motiv nici stăpînii (cel puțin cei aparenți) nu se comportă ca niște stăpîni, ci doar ca niște satrapi viciați, pentru că au fost deformați prin infestare ideologică.

    Componenta anticreștină, de asemenea, e una esențială pentru ideologia de configurare a societății într-un stup. Oamenii cu Dumnezeu Îl au ca stăpîn. Un stăpîn arhetipal care le-a acordat liberul arbitru și responsabilitatea deciziilor ce decurg din acesta. Liberi, dar forțați, practic, să cîntărească în permanență validitatea alegerilor pe care le fac. De unde și nevoia unei axiologii a moralității. Perfect rezonantă cu conștiința păcatului, adică a erorii față de calea cea dreaptă. Stupii sunt amorali.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-o mare de deznadejde ammo veste buna:
    https://stirileromanilor.ro/decizie-finala-consiliul-europei-interzicerea-vaccinarii-obligatorii-interzicerea-pasapoartelor-de-vaccinare-si-interzicerea-discriminarii-pe-criterii-de-vaccinare/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Site-ul e noname dar aici e documentul:
      https://pace.coe.int/en/files/29004/pdf?fbclid=IwAR3xGLeiYMDhKkCsV45cY7ZAj2FTWav09DGcwjDfc5P0rvl2vK0ujfU8ynY

      Ștergere
    2. Corect, circula de ceva vreme stirea asta. Iti reamintesc insa ca deciziile CE au caracter consultativ, nicidecum de lege. Parerea mea e ca se/ne joaca " good cop/bad cop" .

      Ștergere
  12. Spunea cineva la un moment dat observand natura umana ca evolutia nu are cum sa existe pentru ca nu exista triumful celui mai puternic,(celui mai dotat, celui mai destept, celui mai frumos, celui mai bun) ci triumful celor mici(si in cuget si insimtiri) pe care ii uneste invidia si ura, pe care ii motiveaza frica de cel puternic si liber nascut sa conduca nascut sa-si asume condcerea, nascut sa "faca". Cel puternic este o amentintare pentru cei mici,slabi,meschini,invidiosi nu pentru ca ar fi persecutati ci pentru ca ar fi pusi de acesta acolo unde le este locul, adica la margine, la periferia societatii,fara privilegii, fara "bogatii". Acesta "fratie a micimii" face ca cei nascuti sa conduca sa nu razbata, sa fie tot tipul sicanati, blocati, indepartati din locul pe care al trebuii sa-l ocupe datorita darurilor primite de ei de la Dumnezeu, de cei "prosti da multi"( sau in unele cazuri, cand sunt considerati utili sunt "cooptati" pentru a ajuta "fratia micimii" sa conduca, adica sunt cumparati cu ceva frimituri "de bogatie/putere" la care nu ar putea ajunge in mod natural intr-o lume nenaturala)
    Dumnezeu este intotdeauna Bun si Drept si da fiecaruia dupa cat poate sa duca. Pilda talantilor este perfecta pentru a ilustra acest lucru. Omul simplu cu sufletul curat se multumeste cu ce a primit si incerca sa "inmultesca talantii". Adica poti devenii, mai bun, mai "bogat"(si prin acesta nu numai tu ci si societatea in ansamblul ei) prin cee ce ti-a dat Dumnezeu. Omul mic nu se multumeste cu atat, vrea mai mult, mult mai mult decat i se cuvine.El nu are indoieli daca merita sau nu, el "stie" ca a fost nedreptatit, iara dac nu i s-a dat isi va lua singur, ma rog nu chiar singur ca nu poate dobandi singur "puterile" nemeritate la care tanjeste, ci se aliaza in ascuns cu alti mici ca el pentru al le dobandi. Si astfel devine sclavul minciunii, sclavul dorintelor sale pentru care este dispus sa faca orice.Dupa mult complot scalvul-jinduitor devine sclavul-conducator. Sclavul-conducator nu poate traii decat intr-o lume facuta dupa mintea lui, adica o lume de sclavi. Lumea condusa de sclavi-conducatori nu are cum sa functioneze dealtfel decat intr-o lume scalizata. Oamenii sunt pacaliti sa-si amaneteze libertatile date de Creator culmea pentru a fi "mai liberi" decat au fost creati, adica sa devina sclavi-consentuali sau daca nu vor fi fortati sa devina sclavi pe alte cai.
    Infiorator de adevarat articolul. Intr-un alt capat al lumii, intr-o tara si societate "civilizata" sunt admonestat in magazin de vigilenti(nu de personal) ca nu port masca cum trebuie(adica o tin sub nas), lumea poarta masca pe strada sau in masina personala fara sa fie oblicata sa fac asta, se da stingerea la ora 20.00 deja de cateva luni iar un sondaj dintr-un ziar local arata ca populatia este de acord in proportie de 90% cu masurile guvernului. S-a inchis cercul. Sclavia trupesca(stati in casa) este completata de sclavia mintii(purtati masca/masti mai nou).
    Dumnezeu ne va lasa in sclavia noastra pentru ne-a dat libertatea de a alege. Libertatea insemna si asumarea consecintelor alegerilor facute. Diavolul profita de asta si isi va bate joc de noi din ce in ce mai tare.
    Nu exista solutie lumesca si scapare din acesta situatie. Scaparea este doar de la Dumnezeu. Iar ca Dumnezeu sa ne ajute trebuie sa strigam tare si cu totii "Doamne ajutane". Dar asta va fi doar atunci cand ne va durea rau, rau de tot si mai avem pana acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare in penultimul paragraf vorbesti de Canada? "Stingerea" este doar in magazine la 20, nu pe strazi, ca-n Bucuresti la orele 22. Amenzi nu se dau, politia din cite am aflat este extrem de discreta..parca nici nu exista. Te poti plimba in voie oriunde la orice ora, daca ai ramas in pana de bani primesti automat $2000/luna. Multi au intrat in al doilea an de stat moca si sunt superfericiti. Ar vrea sa nu se termine niciodata ajutoarele. Este si normal ca 90% sunt de acord cu masurile luate. Eu as tinde spre 99.9%,iar intepatul este la latitudinea fiecaruia.

      Ștergere
    2. Om simplu, îmi place comentariul dvs.!Eminescu spunea că bogat este acela care nu datorează nimănui nimic. Așa au ajuns oamenii sclavi, dorindu-și mai mult decât puteau avea. S-au împrumutat de la cei avuți mai mult decât puteau returna. S-au bazat pe recolte dar calamitățile naturale le-au distrus ce-au cultivat. Neavând cu ce plăti și-au vândut pământul apoi au devenit sclavii celui avut, pentru un blid de mâncare și un acoperiș deasupra capului. Dar avuții cum au ajuns ei avuți? Niciunul nu a ieșit din pântecele mamei sale cu vreo stea în frunte, cu vreo coroană pe cap sau cu vreun card bancar legat de ombilic.Îngerii decăzuți i-au învățat să-și facă arme, să facă monede de schimb și bogații au devenit și mai bogați folosind armele și banii. Dumnezeu nu laudă sclavia : ,,Cine duce pe alții în sclavie va merge și el în sclavie!"Numai cel ce a creat lumea o poate reseta și va face asta dar nu înainte să ne ,,cearnă". Când era liber în Rai și avea de toate, omul a pus la îndoială autoritatea supremă a cuvântului Creatorului. Pe împotrivitor însă l-a ascultat imediat : ,, negreșit nu veți muri, ci veți fi la fel ca Dumnezeu cunoscând binele și răul. Prin minciună au fost corupți primii oameni. Prin minciuna covidului stăpânește astăzi Lucider-diavolul peste 8 miliarde de suflete. Este dreptul Creatorului să-și testeze credincioșii. Prima oară, Fiul lui Dumnezeu nu venise să judece lumea, ci să slujească OMULUI, să-l elibereze din sclavie, să-l învețe cum să trăiască independent. Nu l-au vrut, l-au ucis. După ce s-au văzut cu burțile pline ( Isus a înmulțit peștii și pâinea în fața lor, fără icoane, fără lumânări, fără preoți. Doar a mulțumit și l-a proslăvit pe Cel de la care ne vin toate), după ce au văzut că Isus poate cu puterea minții preface apa în cel mai bun vin, după ce i-a vindecat la lumina zilei, fără ritualuri, fără mândre, doar testîndu-le credința ( crezi tu că te pot vindeca?) ei l-au luat la întrebări ca pe un criminal: cine ești tu? Cu ce putere faci aceste lucruri? Când și-a declinat identitatea în fața guvernatorului Pilat i-au cerut răstignirea. Oamenii acestei lumi își devorează eliberatorul. Înțeleg de ce nu se implică în politică Dan Diaconu. Oricât încerci să le deschizi mintea ei vor viței de aur!

      Ștergere
    3. @CI TA DE LA. Magazinele se inchid la 19.30 ca sa ai timp sa ajungi acasa pana la ora 20. Nu poti sa te plimbi dupa acesta ora decat pe riscul de alua amenda(oricum nu vezi tipenie pe strazi dupa acesta ora).Poate esti iertat daca esti cu cainele, ca saracul animal n-are nici o vina si nu poti sa fii asa de crud cu el sa-l tii inchis in casa. Animalele au nevoie de miscare. Amenzi sa dau si se fac controale pe strazile principale. Problema nu sunt politistii(ca nu au de unde sa stie daca te invarti pe langa casa ) ci vecinii vigilenti care chiar cred ca fac un bine turnandu-te la politie(ca din cauza unor "inconstienti" ce nu respecta ordinele autoritatilor nu revine situatia la normal). Situatia s-a mai "relaxat" acum cateva saptamani cand guvernul "judetului" Quebec a mai lasat de la el si apermis si celor cu joburi "neesentiale" sa se intoarca la munca. Insa restrictia de a circula intre 8p.m si 5a.m si de a te vizita cu rude/vecini/prieteni pe tot parcursul zilei(adica 24 din 24) a ramas in vigoare inca dinainte de Craciun. Poti circula in intervalul 8p.m - 5 a.m. doar cu hartie de la servici stamplilata si semnata cu datele tale si ale sefului tau.
      Cu banii nu stiu exact cum sta treaba dar pot sa confirm suma de 2000$ canadieni/luna impozabili(adica mai raman intre 1600/ 1.700 din care intre 1000 si 1300 este chiria sau ipoteca) care nu se dau la toata lumea ci doar celor disponibilizati din cauza covidului(era pentru un an) si celor cu joburi "neesentiale" atunci cand sunt lock-down-uri. Asta este in "zona rosie" a judetului Qubec. Zona rosie insemnand capitala administrativa(orasul Quebec si zona limitrofa) si capitala economica(orasul Montreal si zona limitrofa) unde traiesc aproximativ 5 milioane de suflete ceea ce inseamna cam 60% din populatia provinciei. Nu stiu daca in alte provincii situatia este asa cum ai descris-o tu. Este posibil, dar ma indoiesc.

      Ștergere
    4. @Unknown 20:08/1 Adevar graiesti dragul meu.Ai spus multe si toate importante, am sa ma opresc insa la intrebarea "Dar avutii cum au ajuns ei avuti?" Este adevarat ce spui despre ingerii cazuti(cu armele si banii) insa as vrea sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva.
      Ca tot s-a vorbit aici despre ciobani si oi sa luam exemplu cazul ciobanasului din Miorita nostra stramosesca. Trebuie sa amintesc ca Dl. Miron Manega mi-a deschis ochii in privinta ciobanasului mioritic. Press-tituatii posdecembristi arunca cu noroi in Miorita nostra si vorbesc despre "fatalismul romanesc", despre "renuntare" "resemnare" si alte minciuni care ne "caracterizeaza" ca natie. Culmea este ca unii si pleaca urechea la asa ceva. In fapt este cu totul invers. Ciobanasul nostru este un invingator. Este invingator in viata,
      "Ş-are oi mai multe,
      Mândre şi cornute,
      Şi cai învăţaţi,
      Şi câni mai bărbaţi," si este invingator si in moarte. El transfigureaza mortea si o face nunta cosmica.
      Ciobanasul modovean este arhietipul conducatorului, binecuvantat de Dumnezeu, isi inmulteste talantii asa cum se cuvine in armonie cu natura. El este bunul pastor caruia ii pasa de oile lui"- Mioriţă laie,
      Laie bucălaie,
      De trei zile-ncoace
      Gura nu-ţi mai tace!
      Ori iarba nu-ţi place,
      Ori eşti bolnăvioară,
      Drăguţă mioară?"
      Datorita asezarii sale in armonie cu Creatia cu Logosul Dumnezeu ii da puterea de a intelege limba necuvantatoarelor ceea ce se mai pomeneste doar la Sfinti(spre pilda Sfantul Serafim de Sarov).Ce face asadar ciobanasul nostru la aflarea complotului? Da bir cu fugitii, se inspaimanta, devine la randul lui misel si cauta sai omare pe ceilalti pe ascuns. Nicidecum. El spune " si DE-O FI sa mor". Pentru el decizia a fost luata instantaneu. Va infrunta vrasmasii, va infrunta invidia, pizma, raul in orice forma chiar daca este surclasat numeric de catre el.Urmeaza o lupta pe care no evita, si-o asuma. Ca un bun general ia in considerare toate variantele. Dca invinge( si spune Dl. Manega ca prin Oltenia ar fi cateva variante ale Mioritei unde el chiar ii doboar pe ceilalti doi) n-are rost sa lase vorba ca el va fi acolo si va infaptuii singur cele cuvenite, daca pierde insa lasa testament, ca nimic sa nu ramana la voia intamplarii.Asadar un invingator, si in viata - cel mai priceput, cel mai gospodar cel mai harnic cel mai muncitor care-si iubeste animalele iar necuvantatoarele ii intorc dragostea, invingator in fata primejdiei - curajos, ne se dezice de lupta chiar daca este constient de superioritatea inamicului, invingator in moarte pe care o trasnsforma in nunta cosmica, negrul/moartea prilejul de tristete maxima este trensformata in alb/nunta prilej de mare bucurie.Nu cred ca noi cei de azi ne ridicam la inaltimea sufletesca a ciobanasului Miortei. Nu am privit lucrurile asa pana de curand si ma bucur de prilejul pe catre mi l-a dat Dl. Manega sa aprofundez un pic sensul adevarat al Mioritei.
      Revenind la intrebare. Cum au ajuns avutii avuti? In primul rand, avuti au ajuns cei care au fost binecuvantati de Dumnezeu cu mai multe daruri/talente/talanti. Bogatia in sine nu este rea, si este firesc ca cei mai dotati sa aiba mai mult.Sa aiba mai mult pentru a-si putea exercita potrivit rolul de lideri, putandui ajuta si pe cei in fruntea caruia au fost pusi de Dumnezeu.

      Ștergere
    5. @Unknown 20:08/2
      Ciobanasii din Miorita sunt toti avuti. Si ceilalti doi pot fi considerati avuti chiar daca au mai putin ca "cel moldovean".
      Dar aici a intervenit pizma diavolului, care n-a putut sa sufere asezarea celor trei in ierarhia divina stabilita de Dumnezeu.
      N-a putut sa sufere bunatatea moldovenului, harnicia si empatia lui. Totul era organic, in armonie cu Divinitatea si asta la deranjat foarte. N-a trebuit decat sa bage un pic de pizma in mintea celor doi, sa-i faca sa-si doresca "mai mult". Un mai mult foarte tentant ce venea fara munca, mult si deodata si gandul crimei si-a facut loc cu succes.
      Ca raspuns asa cred ca s-a intamplat. Primii avuti au ajuns avuti prin darurile de la Dumnezeu si mai apoi au fost deturnati de diavol de a folosi avutia in scopul si a ajutorarii celorlati si sa limitat numai spre folosul propriu. Avutia transformanduse din folositoare si buna (ca mijloc) in daunatoare si rea (ca scop).

      Ștergere
    6. Eu vad altfel asta: e similara situatia de acum cu cea de azi: mentalitatea de iobag de atunci e similara cu cea de acum. Si atunci moldoveanul stia ce urmeaza dar a preferat sa isi astepte sfarsitul ca o oaie proasta. Exact asta face omul de acum. Stie ce urmeaza dar in afara de a se lamenta pe net, vezi oaia careia gura nu-i mai tace,nu face nimic. Isi asteapta docil sfarsitul.
      Miorita si Mesterul Manole ,doi vectori ai mentalitatii de looser a poporului roman. Din pacate.

      Ștergere
    7. Unknown,de ce ai mentionat icoanele,lumanarile si Preotii? Ai o problema?! P.S. numele Mantuitorului este Iisus Hristos.

      Ștergere
  13. Nu se da stingerea nicaieri la 20. In rest,achiesez la cele spuse de dvs,cu o mica observatie: omul ala mic nu poate avea putere fara ajutorul unor oameni mai mari ca el....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer,mi sevrupe de Canada. Au un prim ministru care isi duce copii la parade gay deci despre ce vorbim?

      Ștergere
    2. Si ce daca Mercy, sunt copiii tai? Oare este mai bine ce capii UE care au ales sa n-aibe copii deloc?
      Te asigur, ca daca roamnii ar primi $2000/luna pentru urmatorii 5 ani fara sa miste un dejet, n-ar mai avea nimeni de obiectat referitor la ce fac altii sub plapuma.

      Ștergere
    3. Pe mine nu ma intereseaza ce fac altii dubplapuma. De fapt NU ma intereseaza de loc. Din pacate, ,,altii,, tin neaparat sa ma informeze ce cum si cu cine fac...
      Si revin. Imi pasa absolut de loc de Canada.

      Ștergere
    4. Nu-i o surpriza ca "ti se rupe". Traim intr-o lume in care mari majoritati "i se rupe" de ceilalti, iar in fundal diavolul isi fraca satisfacut mainile. Sfintii Parinti numesc asta "impietrirea inimii". Lipsa de compasiune, lipsa de empatie a facut ca lumea sa ajunga unde a ajuns.Traim intr-o lume "gresita", noi(umanitatea) am facut-o sa fie asa. Gresela nu poate fi indreptata pana ce nu este constientizata. Noi(umanitatea) nu vrem sa constientizam inca greseala Traim int-o lume bolnava nu de covizi ci de boli sufletesti. Iar orice vindecare nu poate incepe fara iertare. Iertarea implica releatia dintre cel ce iarta si cel ce trebuie iertat, iar cel din urma trebuie "sa nu mai faca" greseala, asa cum indeaman insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
      Cand vom incepe sa iertam iar ce ce gresesc(inclusiv noi) "sa nu mai faca" vom avea o sansa.

      Ștergere
    5. Cu tot respectul dar ce ati dpus este un nonsens. De ce m-ar interesa pe mine ce fac canadienii??? Pe dvs de ce va intereseaza ce fac canadienii?

      Ștergere
    6. De ce m-ar interesa ce fac altii sub plapuma? Serios acum,dvs chiar credeti ce ati scris??

      Ștergere
    7. Draga domnule Mercy pe mine ma intereseaza si ce fac canadienii si ce fac romanii si ce fac cei din Siria si ce fac cei din Yemen. Daca pot face ceva concret(o donatie) fac, daca nu macar(cateodata) ma rog pentru ei.
      Dar nu de asta am scris despre canadieni ci ca o impartasire de informatii pentru a-mi aduce si eu contributia cu o mica piesa din puzzle-ul lumii pentru a o putea intelege mai bine cu toti, caci domnul Dan nu scrie numai despre Romania, scrie despre tot ce stie dansul: despre America, despre China, despre Rusia(etc) pentru a ne lumina dupa putinta dansului jocurile din spatele cortinei si prin asta sa putem lua unele decizii(acolo unde se pot lua) benefice noua si celor dragi noua. Consider ca informatiile rezentate aici sunt valoroase pentru ca vin din exerienta personala a fiecaruia.
      Ca nu va pasa acum nu-i nici un capat de tara, cand va veni vremea, cand ve-ti fi pregatit va va pasa. Oricum va doresc numai bine si cum zicea un bun preiten de-al meu sa fii iubit.

      Ștergere
    8. In Franta este interzisa circulatia intre 06PM-06AM.

      Ștergere
  14. Tot sf parinti ne spun ce sa facem intr o lume gresita .Sa ne rugam unul pt celalalt .Sau sa ne rugam sa se indure D zeu de lumea asta

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa este domnul Dan, mare dreptate mai aveti - majoritatea este formata din sclavi. Daca le spui asta se supara, in loc sa iti multumeasca ca incerci sa le deschizi ochii incleiati de urdorii sclaviei. Cu mici exceptii, Romania este plina de sclavi - unii mai bogati, altii mai saraci - insa tot sclavi se numesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noroc ca in SUA sunt numai oameni liberi...o sancta simplicitas...cum ar zice chinezu....

      Ștergere
    2. Bine va ma zice domnul Dan aici: Toți acești sclavi, crescuți și educați în spiritul acceptării oricărui abuz introdus prin ideologie, își refulează ura către cei care refuză „ideologia capului plecat”.

      Ștergere
    3. Eram ironic dar e greu de distins de la o varsta...

      Ștergere
  16. 1. Mitul Pesterii: cel care a vazut lumea a fost batjocorit si ucis de cei care vedeau doar umbre.
    2. In Minunata lume noua este un pasaj in care se spune ca oamenii isi vor iubi sclavia. Si cum pasarile dodo au renuntat la aripi pt ca nu mai era nevoie sa prinda hrana si in cele din urma au disparut ca specie.
    3. In fenomenul Pitesti, am citit o carte a domnului Constantin Iulian, in care a mentionat ca Eugen Turcanu a fost o victima, acesta (E.T.) a sperat ca daca se va reeduca (batand si schingiung pe altii) se va salva, insa se pare ca pana in ultima clipa a vietii sale a fost mintit. I-au promis ca in plutonul de executie se va trage cu glont orb.
    Numai bine, domnule Diaconu.

    RăspundețiȘtergere
  17. E groasă rău treaba, as zice ca este genetic sa fim sklavi. Suntem o specie hibridă, un material cu care se poate lucra si sa fim niste oameni superiori, dar nu in genul lui Nietzsche, mai degraba genul elfilor din Tolkien, sau putem fi niste orci, mintea de stup. Iar pe liderii innascuti i-aș asemana cu Alexandru Lăpușneanu, daca voi nu ma vreți eu va vreau.
    De sklavie nu vom scapa vaci, fiind ceva genetic. Dar se poate ameliora sau agrava situația. Daca masa sklavilor ramane sklava sau devine mai sklava decat a fost, mergem toti in jos. Ne tragem unii pe altii in groapă. Si nu mai ai scapare. Nimeni. Este asa zis mass extinction. un tâmpit într-o zi o sa dea foc la tot.
    In cazul asta eliberarea este individuala. Realizezi ce sklav al simțurilor proprii ai devenit. Ieși din confortul personal. Privești tragediile din viața ta ca un film total detașat si golit de orice sens. Ajungem față in fata cu cele 3 solutii din Jurnalul Fericirii a lui Steinhardt. Pai soluția lui Soljenitin e cea mai la îndemână. Suntem morți deja.
    Domnu Dan e un Bukovski, nu doarme noaotea abia așteptând sa le zică ce crede despre nenorociți si ticăloșii care pretind ca conduc, da sunt slăviti sklavi.
    Realizați ca le-a reușit sa creeze societatea distopica desprinsa din Orașul Întunecat 1998, că ei au răspuns la întrebarea „ce este omul” și explorează relația dintre memorie și identitate personală în încercarea de a ne manipula sa acceptăm doctrina conform caruia sănătatea e mai importanta decat economia, hrana, libertatea etc.. E o doctrina pe care doar o minte neantrenata nu o sesizează.
    Au reusit deja sa lucreze opinia publica la memorie, sa impuna alte sărbători, cand scade curba, sa ținem post cand vine valul. Avem fara sa vrem alte identități iluzorii, zici ca suntem toti in SimCity sau SecondLife. Si trupul meu nu e decat un avatar.
    Cam trebuie sa acceptăm ca s-a investit enorm in fenomenul asta, forte financiare colosale. Par cea mai puternica mafie globala. Au reusit sa mituiasca toti politicienii fara sa mituiasca. Au facut dependențe toate sistemele de alte sisteme in alta ierarhie. Ăștia sunt unși cu toate alifiile. Aveau pregătire pentru orice obiecție negativa apărută in spatiul public. Au început sa combată pana si marii filozofi si mari personalități publice reducând opibia lor la zero. 1 an de război nemaivăzut la toate nivelele pentru o amărâta de fiinta umană.
    Habarnam ce vor sa faca cu noi, dar e un adevarat Truman Show. Si a patra putere in stat are toata vina.
    Doar ca in acest Truman show noi suntem sklavii, si opinia publica e Truman. Desi stim toti ca Truman știe de noi ca suntem sklavi, sunt ceilalți care zice ca nu stie si ne impinge la muncă ca si cum nimic nu s a întâmplat. Atâtea chestii efectiv nu mai au sens. Am învățat deja din ele. Le tot repetăm până poate le intra si la restul in cap. Ca eu deja aud la radio la mașină ce sa fac in caz de cutremur. Am zis ca asta e ceva nou, nu mai auzisem asa anunț.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulțumesc, cu recunoștință, domnule Diaconu!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)