duminică, 14 martie 2021

Lumea

Cine-ar fi crezut că un simplu buton care, prin apăsare, îți aprinde lumina în casă, poate deveni atât de periculos? Nicui acum nu realizăm. Mă rog, ceea ce realizăm acum nu mai e de mult întrucât noi am încetat să fim oameni, iar intuițiile pe care le avem sunt simple forme fără fond induse. Nu vreau să par criptic, dar dacă veți avea puțină răbdare veți înțelege la ce mă refer. 

Articolul de azi e scris în urma unei teribile stări de greață care mă apucă văzând lumea de azi. Din când în când am astfel de stări. Eu le spun de luciditate(cu toate că unii dintre cei care vor citi articolul de față vor afirma contrariul). Sunt zile în care mă trezesc și văd lumea cu atâta claritate încât mi se face rău. Un rău generalizat, asemenea celui pe care-mi imaginez că-l are un bolnav în stare terminală. Nu-i o invenție, e doar o nevinovată mărturie dintr-un infern în care ne-am nimerit să fim vecini. Și starea cea mai rea nu mi-o dă răul ca atare pe care-l constat la tot pasul, ci imbecilitatea celor care, otrăviți încă din naștere, ajung să idealizeze tocmai elementele care-i omoară treptat, care-i sedează și-i otrăvesc, hrănindu-se din naivitatea lor. 

Să ne întoarcem. Vorbeam despre întrerupător, despre priză, despre mașinile de spălat(rufe și vase), despre focul care ți se aprinde instant când rotești întrerupătorul aragazului, despre cuptorul care-ți încălzește la fix 185 de grade și-ți menține temperatura cât timp vrei, despre aspiratorul care ți se învârte autonom printre picioare, despre mașina care te duce cât vrei tu și despre toate celelalte minuni care ne înconjoară. Ce-i rău cu ele? Mai nimic, ele, în sine, sunt niște nevinovate jucării. Jucării care au reușit să încurce mințile tuturor și prin intermediul cărora se desfășoară acum o teroare soft, iar în viitor una hard. 

Știu că articolul ăsta pare ciudat, poate chiar dezarticulat. Chiar așa și e deoarece în stările precum cea pe care o am acum îmi vin atâtea idei în cap încât îmi e greu să le sintetizez. Revin. Ce poate fi rău în niște nevinovate fiare care se învârt în jurul nostru „făcându-ne viața mai ușoară”? Chiar așa, cât de ușoară?

Dacă am face comparație cu un om de acum două sute de ani, ne-am umfla în pene. Omul ăla nu trebuia doar să-și cultive pământul, să-și crească animalele pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, dar, mai mult, trebuia să-și facă singur hainele, mobilierul, pantofii s.a.m.d. Nu vă mai pomenesc cum, pentru el, nopțile erau infinit mai lungi întrucât nu beneficia de „minunea” electrică. Dacă avea nevoie de mălai trebuia să macine boabe, iar asta o făcea manual. Dacă-i era frig trebuia să spargă lemne. Dacă-i era foame aduna alimentele și-și încropea ceva. Câtă bătaie de cap! Vă întreb totuși, cum putea trăi un asemenea om? V-ați pune în pielea lui? Închideți ochii pentru o clipă și gândiți-vă ce-ați face dacă, printr-o minune ați fi teleportați într-o asemenea lume? Dacă ar fi dau un răspuns scurt, v-aș spune verde-n față că ați muri. Și asta aproape instantaneu. Motivul e simplu: într-o asemenea lume, unul ca voi ar fi doborât de primul șoc. Cum naiba să reziști acolo în condițiile în care ești aproape mort când afli că ai o răceală? 

Însă paradoxul cel mai mare de care v-ați lovi ar fi acela că, spre deosebire de voi, omul acela are timp. Are timp să admire frumusețile din jurul lui, să se uite pe cer și să-l înțeleagă, să meargă prin pădure, să respire aer curat și să se bucure de viață. Și are timp pentru că, spre deosebire de voi, el e liber. E ciudat, nu-i așa? Un individ pe care-l considerați rudimentar să fie mai liber și cu mai mult timp decât voi, realizații? Voi cei care vă drogați cu gândul că acum trăiți mai bine decât un rege medieval? De altfel, vă va fi foarte ușor să constatați asta dacă veți merge prin satele noastre și-i veți căuta pe cei marginali care încă se încăpățânează să trăiască pe munca lor, fără să facă pactul cu diavolul tehnologic. Ceea ce însă vă va îngenunchea definitiv va fi momentul în care veți constata că ochii acestor oameni lucesc, în timp ce-ai voștri sunt cuprinși de o paloare, fiind practic stinși. Punându-vă față în față și veți constata cu stupoare că voi sunteți aproape morți în timp ce ei sunt vii. Și-ar mai fi ceva: în ciuda faptului că nivelul cunoștințelor voastre este infinit mai mare decât cel al „rudimentarilor”, voi sunteți mai proști decât ei.

Din păcate, oamenii despre care vă vorbesc sunt doar o rămășiță a vechii lumi. Cu vârfurile sugrumate de tot felul de răzmerițe ticăloase, lumea aceea s-a stins, rămânând doar niște urme pe la baza societății noastre. „Oamenii oameni” sunt foarte puțini. Au fost înlocuiți de noi, o specie parazitară, trăind pe spatele unor tehnologii pe care le-am dezvoltat pentru binele nostru și care ne-au transformat viețile în pustiu. Aveți idee cât timp ați putea supraviețui în casele voastre inepte dacă de mâine n-ar mai fi curent electric? Vă spun eu: v-ați da singuri foc. Nu vi se pare că întreaga voastră viață e dependentă de ceva? De curent electric, de gaze, de apa curentă, de benzină, de supermarket, de serviciu s.a.m.d.? Realizați că, în realitate, nu sunteți decât niște biete gângănii dresate, care joacă fix așa cum li se zice?

Pe la începutul pandemiei mă plimbam printr-un cartier mărginaș și am rămas surprins de ferestrele cutiilor de chibrituri care-și zic blocuri de locuit. Aproape la toate ferestrele copiii, la îndemnul mamelor cretinizate, lipiseră curcubeie desenate/pictate cu sloganul „Totul va fi bine”. Mă uitam la masa de oi imbecile care n-au capacitatea de a raționa. S-o fi gândit mămica aia proastă care-i treaba cu curcubeul? De ce a apucat-o pe ea elanul muncitoresc să-și pună odrasla să deseneze curcubeie? Evident că n-a gândit întrucât are un creier mai deficitar decât cel al unei curci. Dacă-i spui care-i treaba dă din umeri și-ți spune „asta e, n-am știut!” și merge mai departe crezându-se deșteaptă. La fel va face și când își va culege fiul din centrele de dezintoxicare sau se va întâlni cu fiica pe centură. Va da prostește din umeri spunând că „asta e”. Și are dreptate, chiar asta e, nu poate mai mult.

Am repetat-o de atâtea ori încât am obosit. Le-am spus tuturor celor pe care-i cunosc că întreaga pandemie e un joc, o treabă menită a le pune botniță. Aiurea, mereu se trezește câte un deștept care preia pe nemestecate ce-a văzut el la TV sau ce-a citit el „pe net”. Exemplarele acestea de proști solemni sunt dominante în lumea noastră. Și e normal să fie așa. Parazitul își găsește întotdeauna resorturile și logica pentru care e parazit. Nu-l vei putea întoarce din drumul său pentru că el e dependent de întreaga tehnologie care-l ajută să paraziteze. Spune-i că masca îi încalcă la modul brutal drepturile. Aiurea, dacă i se spune de la serviciu va purta două măști. Oricât ar părea de aberant, chiar pot să vă spun că am văzut oameni purtând două măști pe bot. Oare ce-or avea în cap? Dar ce vorbesc eu despre mască? Numi când văd oile înghesuindu-se la vaccinare mă apucă tremuriciul. Băi, oameni buni, sunteți sănătoși la cap? Vă băgați aiurea un ser despre care n-aveți habar ce-i cu el. Vă supuneți unui mega-experiment la scară mondială. Ce-aveți în cap? Chiar nu gândiți? Nu vedeți că, în ciuda vaccinării tot vi se cere să purtați masca? Nu vedeți că sunteți prostiți pe față cu tulpinile X,Y,Z s.a.m.d.? După ce vă veți vaccina va apărea o altă tulpină care va face vaccinul ineficient. Ș voi, din nou, o veți lua de la cap. Nu vedeți că sunteți imbecili? E cazul să mă opresc? Păi ca da, doar a zis Cîțu că-s terorist. Să nu uit, când vă uitați în gura lu' Cîțu realizați că vă vorbește un prostovan care a luat 4 la treapta a II-a și care n-a reușit să intre la ASE? Dar care și-a făcut studiile în America. Vă gândiți cum naiba de un retardat cu prune-n gură are o asemenea ascensiune? Gândiți doar, atât vă cer!

Societatea noastră este iremediabil distrusă. Întreaga lume este prinsă într-un Matrix al dependenței și doar cei care sunt capabili să se rupă mai au puterea de a vedea adevărul. Restul, merg precum sclavii, cu capul plecat, dar vigilenți, gata oricând să-l sugrume pe cel care-ar îndrăzni să-i spună vreun cuvânt urât stăpânului. 

Constatând toată încrengătura care face ca oamenii să fie atât de congruenți în prostia lor, te apucă scârba. De ce să încerci să-l luminezi pe unul care nu poate fi luminat? De ce să încerci să-i deschizi ochii unuia care se simte bine cu ei închiși? De ce să încerci să-i faci bine unui turbat al cărui scop a ajuns strict acela de a-l mușca pe celălalt pentru a răspândi nebunia sa? Ce alt sentiment te poate apuca văzând un asemenea spectacol plin de grotesc.

Nu în ultimul rând, vă voi mai spune că e absolut iluzoriu să crezi că cei care acumulează averi, ajungând în vârful sistemului, sunt liberi. Aiurea, și ei suferă de aceeași prostie încrâncenată și și ei, la rândul lor, sunt sclavi. Iată poza lumii, adevărata sa poză! Poți face cel puțin un pas lateral sau te lași tras de funie?

52 de comentarii:

  1. Haosul si nu ordinea e starea "naturală" a Universului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erik, ai dat-o pe uleiul masonic?!Creste neincetat entropia *sistemului*?!

      Ștergere
    2. Pale blue dot ,


      Comentariul lui Carl Sagan
      „Din acest punct distant, de sus, Pământul nu pare de mare interes. Totuși pentru noi este de mare interes. Să ne gândim puțin la acest punct. Înseamnă aici. Înseamnă acasă. Înseamnă noi. Pe el sunt toți cei pe care îi iubești, pe care îi cunoști sau de care ai auzit vreodată, fiecare ființă umană care a existat cândva, care și-a trăit vreodată viața. Amestecul de bucurie și suferință, mii de religii încrezătoare, ideologii și doctrine economice, fiecare vânător sau pradă, fiecare erou sau laș, fiecare creator sau distrugător de civilizație, fiecare rege sau țăran umil, fiecare pereche de îndrăgostiți, fiecare mamă sau tată, copil plin de speranță, inventator sau explorator, fiecare moralist, fiecare politician corupt, fiecare superstar, fiecare 'lider suprem', fiecare sfânt sau păcătos din istoria speciei noastre a trăit aici, pe un fir de praf suspendat într-o rază de soare.

      Pământul e o scenă minusculă într-o vastă arenă cosmică. Să reflectăm la râurile de sânge vărsat de toți acei generali și împărați ca într-o apoteoză de moment să stăpânească o bucată din acest mic punct. Gândiți-vă la cruzimile de neimaginat săvârșite de locuitorii unui colț din acest punct asupra locuitorilor altui colț. Cât de frecvente neînțelegerile lor, cât de gata să se omoare unii pe alții, cât de arzătoare ura lor. Importanța pe care ne-o arogăm, egoul nostru, iluzia că suntem cineva și avem o poziție privilegiată în univers sunt puse sub semnul întrebării de acest punct albastru pal.

      Planeta noastră este un punct decolorat și singuratic în marele întuneric cosmic atotcuprinzător. În toată imensitatea sa nu este nici un semn că ajutorul ca să ne salvăm de noi înșine va veni de altundeva decât de la noi. Pământul este singura planetă cunoscută până acum care adăpostește viață. Specia noastră nu are, în viitorul apropiat cel puțin, unde să migreze. Să viziteze, da. Să se stabilească, nu încă. Ne place sau nu, Pământul este locul unde trebuie să trăim. S-a spus că astronomia este o profesie care te învață umilința și îți clădește caracterul.

      Nu există poate o mai bună demonstrație a trufiei umane în nebunia sa decât această imagine de la distanță a minusculei noastre lumi. Mie îmi subliniază responsabilitatea noastră de a ne purta mai bine unul cu altul și de a păstra și iubi minusculul nostru punct azuriu, singura noastră casă pe care am avut-o vreodată.”

      Oare chiar mai conteaza atitudinea noastră?!

      Ștergere
    3. Univers înseamnă ordine nu haos! ,, Veți afla adevărul și adevărul vă va face liberi" spunea Isus. Sigur că nu se referea la libertate pe acest pământ dominat de Lucifer-diavolul care este tatăl minciunii și care de la început a fost un ucigaș. Fin matrice ne vor scoate îngerii lui Dumnezeu la vremea hotărâtă de EL. Nu vom muri toți nevaccinații. Unii vom fi teleportați pe Pământul virgin. Este așa greu de crezut?

      Ștergere
    4. Pamantul - in mic - e reflexia Universului (in mare). Pamantul nu poate exista fara ordine, fara legi (chiar si macar legea gravitatiei, poftim!). Cum puteti afirma ca Universul e haos? Din contra, functioneaza si el strict dupa legi - pe care noi, oamenii, inca le cercetam, pe care nu le vom sti poate niciodata pe toate dar pe care lingvistic le-am explicat prin sintagma ”Legea lui Dumnezeu Creatorul”.
      P.S. Se pare ca procesul acestei cercetari ne face destul de trufasi incat sa credem ca ce descoperim este creatia noastra definitiva. Nu mai departe de acum 150 de ani se radea prin Academia Britanica de cei care visau sa zboare cu o masina facuta de mana omului, savantii respectivi declarand doct (la fel ca multi din cei de azi, gravitatea docta si tampa n-a disparut din lumea academica mondiala) ca nimic mai greu decat aerul nu poate zbura. Ma rog, de-atunci s-a descoperit, printre altele, efectul Coanda. Nu Coanda l-a inventat, ci el exista deja iar Coanda a pus degetul pe el, ca sa spunem asa.

      Ștergere
  2. multi vor citi si putini vor intelege. sclavia asta este asemenea drogurilor :sunt mortale ,hulite de toata lumea dar numai o parte nesemnificativa renunta la ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de prima parte a articolului, Authoritarian and Democratic Technics -
    Lewis Mumford este un eseu foarte la obiect.

    https://youtu.be/jDD0y8NvrV0

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, mai suntem câțiva care trebuie să crăpăm lemne în fiecare zi, să tăiem găina și s-o jumulim ca să facem mâncare. Avem și facilități dar absolut pentru toate cazurile de avarie avem variante care nu includ folosirea generatoarelor de curent.

    Trebuie să recunosc că și pe la noi o luaseră teleleu cu tehnica asta - poolimea dărâma sobele de teracotă și punea centrale. Până la un viscol dramatic cu o pană de curent de patru zile vreo 6-7 ani în urmă. Mulți renunțaseră să mai țină vacă, oi sau chiar găini, au semănat gazon englezesc sau, mai rău, au betonat ogrăzile, ca niște dobitoci. Asta în timp ce noi ne retrăgeam din oraș și construiam cotețe etc. Acum se întoarce foaia. Văd că își vin în simțiri și pot afirma, fără falsă modestie, că noi am fost un exemplu - dacă noi ținem animale și nu mâncăm prostii din comerț, înseamnă că așa e bine. Vecinii mei și-au luat vacă din nou. Mască nu poartă nimeni, nu simțim presiunea din oraș și nu avem "cazuri". Avem 4 morți în total de anul trecut, pe 22 februarie, toți de bătrânețe.

    Fata mea tot on line de un an, asta e mai grav, cu izolarea copiilor. Dar decât îmbotnițați, cu teroarea din școală și de pe stradă, mai bine izolați la marginea hărții, la aer, la apă și pădure.

    Despre noua lume altă dată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dna Ana, de acord cu dvs...!
      In zona mea, căsuțele modeste si călduroase pe timp de iarna au fost inlocuite cu viloaie si centrale construite cu truda, prin munca in afara țării. Aproape nu mai sunt tineri prin zonă.
      Ma distram cu maica-mea, olteanca plină de umor, de la care aflu mereu expresii
      " zen" din batrani, ce ma fac sa rad sanatos. A propos de zen...Am intalnit atatia orbi in grupurile " zen" de pe net, incat am o stare de rău asemenea celei prin care trece dl Diaconu. Eu o denumesc rău de roz. Mi-e rău sufletesc de la minciună si fals. Raul sufletesc se manifesta in corpul fizic ca stare de greață, depresie, privire pierduta si visatoare spre cerul si lumea Lui Dumnezeu. Lumea falsificată este otravă si ne imbolnaveste lent.
      Sa revin la hazul de necaz făcut cu maica-mea...
      Aveam si noi un om priceput la toate, cu drujba si tot ce ne mai trebuie prin sat, si l-au atras cei din partidul AUR in politica. Omul bun la toate nu doar ca nu mai are timp sa munceasca pentru bani ( il platim chiar foarte bine, nefiind prea multa concurenta), dar a inceput sa imprumute bani necesari deplasarii la mitinguri si in teren, pentru adeziuni la partid. Sustinatorii lui Basescu din vecinatatea mea au avut pile babane si s-au angajat prin armata. Desi sunt semianalfabeti! Tot e bine ca nu au ales sa lucreze in învățământ!
      O sa intram toti in politica, cu catel, purcel, pisică si vacă. Sa vedeti atunci adeziuni!😂😂
      Centralele consuma imens, copaci in padure nu se mai planteaza, detinutii fiind, bieeeețiii, scutiti de munca in folosul colectivitatii.
      Viloaiele sunt goale- copii foarte putini.

      Cât despre curcubeu...nu e vina copiilor ca mamele s-au
      " cultivat" in grupuri NLP. Grupurile de " gandit pozitiv". Daca va amititi basmul copilariei " Vrajitorul din Oz", o sa intelegeti asemanarea dintre realitatea falsificata in grupurile NLP si ochelarii cu lentile verzi pe care OZ ii punea pe nasul supusilor.
      Copiii deseneaza curcubee cu aceasi naturalete si placere pentru culoare cu care deseneaza soarele, norii, copacii sau propria familie. Asa sunt copiii...Lumea lor nu a fost acaparata inca de ură, dispreț, trufie si alte metehne ale adultilor.
      Nu e vina copiilor nici faptul ca gay au folosit culorile dragi noua pentru drapelul lor.
      De cate ori, dupa ploaie, apare curcubeul, ma bucur, ma inseninez si zâmbesc. Si nu sunt influentata de niciun grup, nu sunt spalata pe creier.
      Copiii spun ca " curcubeul este zambetul Lui Dumnezeu". Nerusinatii ce au confiscat curcubeul pentru drapelul lor sunt vinovati. Nu copiii.

      Ștergere
    2. Va felicit .Si eu desi la a 4 generatie de bucuresteni am plecat la tara.Din centru Calea Calarasi la iesirea din com Berceni granita cu jud Giurgiu .Alta viata vorba reclamei.Sparg lemne ,cresc gaini,vad cum creste pomul si ....muncesc de mi sar capacele

      Ștergere
    3. Eu te felicit pe tine Maria Aurelia !

      Ștergere
  5. Doamne cat adevar in acest articol! Va multumesc!
    Indiferent ce ar comenta "anumiti oameni" ca, articolul este inspirat, din pacate acesti oameni sunt expirati. Multi oameni ignora, iar pretul este platit de cei care vin din urma, mai mult sau mai putin, din cauza unor "parinti" care considera ca este normal, forma de sacrificiul cauzat in mod intentionat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lumina omului în "slujba "curentului electric ( formă a luminii ) sau invers ?

    Lumina conştinței comune ( de muşuroi ) sau fiecare cu lumânarea din cap ?
    Noroc că ZEUL, D-ZEUL BAN uneşte oamenii. Cum de nu ne dăm seama ce ne uneşte ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Consiliul științific independent al Coordonării gratuite pentru sănătate a cerut guvernului să redeschidă restaurantele, în timpul conferinței sale de presă din 6 martie 2021. Éric Ménat, medic generalist, spune:   din minutul 1:16:20 ( https://youtu.be/4hCo3vY9bNo ) „Nu s-a dovedit că închiderea restaurantelor îmbunătățește controlul contagiozității virusului. Toate studiile arată că în interiorul caselor are loc în principal contagiunea. Mai mult, multe țări și-au menținut restaurantele deschise fără nicio problemă epidemiologică. Mai presus de toate, înainte de închiderea lor, restauratorii făcuseră eforturi enorme pentru a respecta gesturile de barieră. Pedeapsa a fost, prin urmare, dublă ... Nu numai că sunt sugrumate economic, dar nici măcar nu luăm în considerare toate aceste eforturi care au necesitat cheltuieli semnificative. Închiderea restaurantelor reprezintă pentru Consiliul Științific independent o negare a științei. Și nu se bazează pe nicio dovadă epidemiologică. Și poate chiar mai rău dovedește lipsa de încredere pe care guvernul o are în francezi în general și în profesioniștii din restaurante în special. Prin urmare, Consiliul științific independent solicită guvernului să permită redeschiderea imediată a restaurantelor. Este atât de mult să ai încredere în restauratorii care au înțeles pe deplin cum să gestioneze riscurile pentru sănătate și care nu sunt în niciun caz vinovați pentru evoluția cifrelor epidemiologice ”.
    Deși a trecut o săptămână de când a avut loc această conferință de presă, niciun ziar de masă (cu excepția France-Soir ) nu a informat despre anunțurile făcute cu această ocazie de către Free Health Coordination. De ce această coordonare, care reunește 30.000 de medici, 30.000 de îngrijitori și 100.000 de cetățeni, nu este menționată în aceste mass-media? Oricare ar fi motivul (motivele), rezultatul este că cuvintele Coordonării gratuite pentru sănătate sunt invizibile de către aceste mass-media.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boris Yatzunov, mass-media este platită să întrețină mascarada covidului, nu să o demaște. Armele și banii vorbesc!

      Ștergere
  8. "De ce să încerci să-l luminezi pe unul care nu poate fi luminat? De ce să încerci să-i deschizi ochii unuia care se simte bine cu ei închiși?"

    De ce? Atunci de ce mai scrieti tot acest blog? Va spun eu! Pentru ca este in natura unora, mai presus de orice, SA EDUCE pur si simplu. Nu se pot abtine, uneori nici macar atunci cand stiu ca "predica in pustiu". :)) Pentru ca, daca moare speranta de a-l educa pe celalalt macar un pic, atunci realizezi ca existenta ta este inutila. Si nu vrei asta! Toti, de la cel mai prost, pana la cel mai destept, avem nevoie sa credem ca existenta noastra are o menire, are o noima.

    RăspundețiȘtergere
  9. varul analfabet va trebui sa faca si urmatoarele 17 injectii experimentale ca sa stea linistit. nu o sa aiba griji. ne vom gandi la el pentru vesnicie

    RăspundețiȘtergere
  10. E atat de dur subictul asta incat preferam contrele din precedentul...asa ca......nu pot decat sa tac,ca sa par filozof...
    Mama ei de treaba...:(

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare rau sa-ti spun, dar gresesti! Nu esti singurul care se simte asa, nu esti singurul care se uita la cum functioneaza lumea asta si incearca sa inteleaga de ce e asa de stramba.
    Din punctul meu de vedere nu tehnologia e de vina! Tehnologia e doar o unealta, cum e si coasa, sapa sau toporul! Inclusiv toporul facut din piatra tot tehnologie se cheama.
    Problema e sistemul economic, care permite unor oameni (8 la numar) sa aiba tot atata avere ca cei mai saraci 4,5 miliarde de locuitori ai planetei. Distributia inegala a averii, faptul ca suntem sclavi din punct de vedere economic.
    E ca si cand o singura vaca ar avea 1000 de hectare pentru ea si pe un metru patrat ai inghesui 1000 de vaci spunandu-le sa se comporte frumos, sa aiba grija de mediu, sa invete sa imparta. Este imposibil!
    Solutia unei case la tara cu incalzire pe sobe si apa din pamant am adoptat-o si eu, ca loc de siguranta daca ceva merge prost (fara electricitate, razboi, criza economico-alimentara), dar traiul la tara e greu...Iti spune unul care are sute de pomi plantati, mii de fire de rosii legate si copilite, mii de litri tuica facuti.
    Si traiul la tara trebuie facut intr-o comunitate, nu poti sa-l faci de unul singur, e spre imposibil. Mult de discutat, multe bifurcatii ale discutiei, inclusiv protectia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, interesant... Credeam că nu mai găsesc inși cu această idee (care te cam duce cu gândul la kibutz... dar, na, asta e!)
      Problema e că și eu am ajuns la concluzia asta tot după experiență personală. Și m-am lăsat de acest "sport", din cauză că în România nu prea găsești oameni cu aceste principii. Sau, în orice caz, nu destui (într-o zonă cam cât o comună), cât să faci așa ceva să funcționeze.
      Deci... Într-adevăr, mult de discutat și inutil în același timp. Pentru că nu mai poți schimba lucrurile. Dacă civilizația umană a ajuns la apogeu, înseamnă că urmează regresul, dacă nu chiar extincția. Iar ăsta e un fenomen ireversibil, așa că de ce să mă mai consum...?

      Cea mai corectă soluție pare adoptarea unei ideologii creationiste, care ia în considerare dualitatea materie-divinitate a omului. (Există una superbă, cam veche ea, de vreo doua milenii, dar se pare că nu-i viabilă: omenirea tot spre materialism a alunecat...).
      Totuși, ca să nu o iei razna, in situația actuală a omenirii, cred că e singura soluție câștigătoare în plan individual.

      Ștergere
  12. Orice efort de "trezire" a concetățenilor este lăudabil, chiar dacă ecoul pare mic.
    Cu două-trei voci e greu de infruntat carambolul mediatic global. Oamenii nu sunt neapărat vinovați de credulitate, vina e a nemernicilor care orchestrează dezinformări uriașe, cu argumentație "ad verecundiam " (invocarea autorităților și / sau specialiștilor).

    Totuși, asemenea voci (precum a dlui Diaconu) contribuie la ajutorarea celor parțial lucizi, ce se zbat in fenomenul sociologic numit "spirala tăcerii". Chiar și un singur ins ajutat in aceste vâltori informaționale merită efortul, așa incât..."inainte !", fără a ne lăsa cuprinși in angoase existențiale.

    Păstrați ritmul, domnule Diaconu. Avalanșa e incă departe, dar totul incepe cu un mic bulgăre de zăpadă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Stau la tara, am un purcoi de pământ, oi, vacă, purceluși, găini, vin. Mă doare la bass.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat xxx, deja se fura pe rupte de la "autosuficienti" insa ce va veni dinspre orasE va fi coplesitor.
      Modelul autosuficientei vesticilor PREPERI este absolut paralel cu realitatea. Tineti-va de obiceiurile noastre locale de supravietuire care sunt trecute prin nenumarate teste de rezistenta la care americanasii NICI NU AU VISAT. Daca-i urmariti cu atentie, texanasii de balta cu buncare si camari pline se ghideaza EXCLUSIV dupa dresajul holiuduan pe care-l ingera de decenii...sunt multe de spus. N-au habar ce-i asteapta...dar nici nu au de unde!

      Ștergere
    2. Ion, ia du-te in cotet, numara-le si vezi cite ti-au mai ramas? :))

      Acum se fura si cu ciinii latrind!

      Ștergere
  14. Cred ca te referi la crearea unei comunitati, sau o retea de comunitati relativ autonome. Independente e greu de crezut ca se poate. Autonome da, dar ele trebuie gandite viabil din punct de vedere economic. Ele vor fi la inceput integrate in economia nationala, dar in timp vor trebui sa genereze autonomie financiara. Aparatele electrocasnice si celelalte agregate sunt doar unelte, nu ne fac niciun rau :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ca sa fim totuși sinceri acum 200ani aveai șanse de 30% sa nu prinzi primul an din viață, moarte infantilă fiind la niște cote uriașe. Analfabetismul era de 90% doar preotul și dascălul știind sa citească, războiul era întotdeauna la o aruncatura de braț. Oamenii idealizeaza aceea lume dar cum prea bine ne-a învățat Rebreanu și Preda, satul romanesc era o lume profund nedreaptă. Nu știu ce spiritualitate avea un țăran al cărui vocabular era limitat iar din coltul lui de lume nu pleca niciodată. Am crescut la țară și va garantez ca nu e o lume idilica. În schimb muncă, muncă și iarăși muncă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum adica 'ca sa fim totusi sinceri'? De unde ati aparut cu insinuarile acestea ca domnul Dan nu este sincer? V-ati cam inmultit pe aici. Mai rasfirati, baieti.

      Multa dreptate mai are domnul Dan. Constatarea ca oamenii sunt congrueti in prostia lor am facut-o si eu. Dar si scarba domnului Dan fata de acesti oameni prosti o inteleg si o impartasesc.

      Insa cred ca domnul Dan nu trebuie sa cedeze acum. Este imperios ca domnul Dan sa fie in continuare un far calauzitor, un exemplu pentru majoritatea aceasta proasta, majoritate formata din sclavi grotesti, cum bine ii numeste. Acesti lumpeni au nevoie de un om ca domnul Dan, de luciditatea domnului Dan si de sintezele sale.

      E plin si aici de astfel de oameni prosti car cred in zodiac sau cred ca pamantul este plat, din nefericire. Dar trag speranta ca domnul Dan ii va calauzi pe acesti nenorociti spre adevar. Nu poate domnul Dan sa faca din prosti oamnei inteligenti, insa ii poate urni inspre calea cea dreapta si adevarata. Sper sa ca domnul Dan sa reziste in continuare si sa se lupte cu scarba care l-a cuprins. Sunt vremuri tulburi, traim vremuri istorice, dar domnul Dan este un lider adevarat. Cred ca majoritatea, asa proasta si dezorientata, poate fi deturnata din drumul ei spre autodistrugere cu ajutorul adevarurilor si luciditatii din sintezele domnului Dan.

      Ștergere
    2. Iar ai apărut, tataie ?
      Ce se scrie pe aici și ce pricepi tu !

      Ștergere
    3. L-ai facut pe autorul acestui blog pe care il citesc cu placere un fel de Mesia.Hai taica,mai opreste-te cu exacerbarea asta.
      Tu si cu maica stareta sunteti singurii care poluati pe aici.

      Ștergere
    4. Domnule Marcy, 'maica stareta' va face din vorbe in doi pasi si trei miscari. Are o minte mult mai agila decat vei avea dumneata vreodata. Are cuvintele la ea, fata de dumneata care in afara de injurii nu poti lega trei cuvinte. Ca nu sunteti de acord cu ea, asta ma intereseaza prea putin. Ca ii spuneti maica stareta, atat puteti, cum ziceam, nu aveti verb si nici intelectul nu va permite. Bine, spuneti mizeriile astea pentru ca ii purtati in continuare pica fiindca v-a emasculat aici pe blog acum vreo saptamana, parca, cand v-ati facut de ras. Nici acum nu v-ati revenit. Un misogin ca dumneata a ramas naucit ca o femeia l-a pus cu botul pe labe din trei vorbe. Dumneata in afara de a o trimite la cratita si alte idiotenii lipisite de sens si chiar de putina imaginatie (dovada clara ca aveti un intelect subtire) nu sunteti in stare. Atat puteti, sa beti o bere la pet, sa spargeti seminte si sa jigniti pe internet, de la adapostul anonimatului. Dumneata nu cred ca ai vreo sansa sa te mai destupi citind pe aici, din pacate. Dar cine stie... Exista si minuni.

      Ștergere
    5. Oh.Vai.Sunt uimit.Aflu ca sunt ,,emasculat,, de catre Xena printesa razboinica sustinuta de Mos Teaca.
      Poate de asta de dimineata in loc sa imi imbrac nadragii,am vrut sa imbrac fusta nevestei.
      Haide ,,domnule,, ca m-ai facut sa rad.
      Nu stiam ca aici e e competitie,dar ma bag cu placere.De asemenea va stau la dispozitie cu datele mele personale in caz ca le doriti ca sa nu mai fiu la ,,adapostul anonimatului,,(desi tu matale nici nume nu ti-ai pus,ca sa fi dublu ...adapostit).
      Repet cele spuse.Imi place autorul si ce scrie,si citesc cu mare placere cativa comentatori de aici.
      Dar dumneata si respectiva efectiv zgariati retina cu ineptiile,platitudinile si cliseele mistico-pseudostintifice pe care le desertati pe aici.
      Va rog eu,nu mai confundati feisbucu` cu blogul asta.Ca e pacat tare.

      Ștergere
    6. Domnule Marcy, sfatul meu este sa lucrati din aceasta culegerea: 100 de probleme si exercitii de Limba Romana - pentru clasele V-VI. Abia apoi sa va incercati din nou puterile cu domana Maria-Aurelia. Cel putin asa nu veti mai face o figura de semi-analfabet pe langa dansa, ci doar de mojic emasculat. Daca nu sunteti complet neghiob, o jumatate de ora de exercitii de gramatica pe zi, timp de doua saptamani, ar trebui sa va ajute si sa mai recuperati din handicap. Succes!

      Ștergere
  16. Este foarte bun articolul! Am ajuns la apogeul civilizației noastre. Este nevoie de o resetare și o va face Dumnezeu. Nu suntem paraziți pt.că ne-am născut într-o societate civilizată. Eu nu aș vrea ca lumea să se întoarcă la sapă de lemn. Pericolul vine din faptul că ne-am pierdut lumina interioară, am uitat cine ne-a dat viață, am pierdut relația cu Dumnezeu. Omul se minte că este propriul lui stăpân. Suntem însingurați pentru că oamenii ne-au dezamăgit,nu din cauza internetului. Toți stau cu telefonul la ureche dar au uitat să vorbească cu Creatorul, cu cel de la care vine toată știința. Credeți că îl deranjează pe Isus că noi nu mai frânge pâinea ci o tăiem cu cuțitul? Este indispensabil cuțitul în bucătărie dar îl poți folosi și ca armă cu care să ucizi. Numai Dumnezeu poate ține sub control și binele și răul. Când se va produce marea resetare, lumea va rămâne fără curent electric dar și fără lumina soarelui și a lunii. Toată civilizația va fi la pământ. Resetarea aceasta este un examen pentru toți. Să ne ajute Dumnezeu să-l trecem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Am ajuns la apogeul civilizației noastre,,.
      Samuel Huntington a simplificat stadiile civilizationale evolutive in trei mari: 1:Barbaria.2:Civilizatia. 3:Decadenta.
      Si a conchis asa: TOATE civilizatiile ajunse la decadenta in instorie au fost invadate si cucerite de alte civilizati aflate in stadiul de barbarie.
      Civilizatia iudeo-crestina este din nefericire in stadiul de decadenta.Vezi aberatiile lgbt,feminism,blm etc etc.
      Si vezi civilizatia barbara care o invadeaza: islamul.
      Deci,traim vremuri istorice interesante.Asistam, la distrugerea civilizatiei noastre.

      Ștergere
    2. Occidentul e clar in decadență, Spengler a zis-o cu decenii in urmă, când semnele deveniseră deja vizibile.
      Dar nu cred că islamul e valul care va mătura resturile. Sau...depinde ce definim ca islam.
      După căderea Imperiului Roman, in Arabia s-a născut islamul, care a inceput o dezvoltare masivă, economică, culturală, etc. Valul islamic a măturat in cele din urmă și Imperiul de Răsărit (Bizanțul), implinindu-și mesianismul auto-atribuit.

      Azi insă, și Levantul e o rămășiță decadentă a veacurilor apuse. Nu-s vreo apariție nouă pe scena istorică, deci nu au acel "sânge proaspăt" care să se impună precum un tăvălug.

      Poate doar populații din străfundul Asiei să preia acest rol. Uzbeci, kârgâzi, tadjici...sunt mase mari acolo, și aproape nimeni nu le bagă in seamă.

      Dar mai e până acolo. Vestul nu și-a terminat incă agonia.

      Ștergere
    3. Privind in ansamblu istoria noastra , eu nu vad decat o continua istorie a degradarii umane. Ceva esential e putred in noi, iar Sistemul, sa nu uitam, are ca pilon central natura umana.

      Ștergere
    4. Islamul a renascut din propria cenusa.De doua generatii au devenit tot mai conservatori si mai ,,musulmani,,.
      De asemenea,rata de crestere a populatiei este exploziva.
      Au tot ce le trebuie: o religie razboinica care promite fericire dupa moarte(mai ales daca e ca mujahedin)
      populatie tanara si foarte tanara in explozie demografica
      saracie ca si catalizator
      si o civilizatie bogata corupta si decadenta imbatranita...
      Eu pariez pe ei...

      Ștergere
    5. Dar pe chinezi de ce nu pariezi?
      Ooops! Am greșit eu. Ăștia pot fi orice, numai barbari nu! 😁

      Ștergere
    6. Posibil dar nu cred.De ce?Pentru ca ,momentan invazia Europei este facuta de milioane de musulmani tineri si dornici de inmultire.Europa e plina de femei...mai putin apetisante ...sa zicem...dar care abia asteapta o imperechere,iar ei nu fac nazuri.
      Barbatii europeni ,orice numai barbati nu sunt.
      Deci,tii pariul? :)

      Ștergere
  17. Numărul mare de decese datorate vaccinurilor europene si americane, va face in scurt timp, maxim 2 luni de multiple decese si tromboze cu cheaguri, ca războiul vaccinurilor sa fie câștigat de Sputnik V.
    Celelalte tari vor fi obligate sa adopte vaccinul câștigător, sau populatia tarii lor va fi decimata in masă. Rusii vor popula noua lume, ei avand cele mai mici decese.
    Sluga ocultei, Basescu a afirmat la RTV seara in rmisiune ca vaccinu este experimental si ca acum se testeaza.
    Nu uitați ca guvernele in ultima suta de ani au ucis mai mulți oameni decat armele, razboaiele si toate bolile la un loc.
    Exista un studiu clar științific despre pandemie, care afirmă ca 95% din populatie nu crede in amenintare.
    Atunci de ce exista sindromul Stockholm in lume?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre aceste vaccinuri s-a spus inca de la inceput ca sunt experimentale si nimeni nu isi asuma eventualele efecte secundare ,dar ati uitat si asta nu,..... era nevoie de Basescu sa va confirme ?Chiar mai aveti repere asemenea personaje?

      Ștergere
  18. mare adevar....cu Dumnezeu înainte....acolo e nadejdea noastră....maestre, încetează sa te mai consumi pentru toti prostii...chiar Hristos a zis: lăsați morții sa își îngroape morții lor...

    RăspundețiȘtergere
  19. Citeam dintro sursa straina ca israelul a fost dat in judecata pt incalcarea codului" Nùrnberg"
    https://www.databaseitalia.it/il-tribunale-penale-internazionale-ha-accolto-la-denuncia-per-violazione-del-codice-di-norimberga-del-governo-israeliano/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cautand ce ati zis am gasit doar asta: https://www.fbu.ro/p-14012-doi-avocati-israelieni--din-tel-aviv--ruth-machnes-si-arie
      Oricum e bine de stiut.

      Ștergere
  20. " Adam14 martie 2021, 09:09
    Alta intrebare: varul meu din Spania a fost la asigurari sa isi prelungeasca asigurarea de viata si i-a zis ca daca a facut vaccinul nu ii prelungeste asigurarea. De ce ? "
    Dacă această informație este adevărată ar fi o fisură colosală în scenariul Covid recunoscută și asumată de sistem...se poate să avem detalii gen , firma asiguratoare sau poate un link .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)