miercuri, 10 martie 2021

Sistemul morții

Vin informații demne de filmele de groază dinspre spitalele țării. Modul în care sunt tratați pacienții a ajuns să-i scandalizeze până și pe cei din interior care, din disperare, au început să vorbească. Sunt scene înfiorătoare, cu oameni lăsați să putrezească în propriile fecale, legați de mâini și de picioare ca într-un decor de tortură medievală. Oameni trimiși pe lumea cealaltă cu injecții ucigașe. 

Citind mărturiile publicate de cei de la R3Media te cutremuri. Sunt doar câteva instituții media care au curajul de a prelua și difuza mărturiile din interiorul spitalelor. În rest, toți ceilalți pun batista pe țambal. Lumea însă înțelege. Încă de anul trecut, de când erai luat și internat cu japca pentru vina de a fi asimptomatic, oamenii simpli au înțeles că, peste noapte, spitalele s-au transformat în instituții de exterminare în masă. Mergi la spital și te infectezi cu COVID sau te pricopsești cu o infecție nosocomială, sau iei foc sau, în ultimă instanță, ești sacrificat pe eșafodul de la ATI.     

Aș fi crezut, ca oricine, că totul e generat strict de aglomerare, de programul de muncă de-a dreptul inuman, de stres sau, de ce nu?, de neînțelegerea noastră în ceea ce privește procedurile medicale. Ar fi putut fi orice, doar că nu e asta. Iată cum răspunde acuzelor purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu: „Să ne ancheteze pe noi și să vină să trateze persoanele din ATI curajoșii, cei care sunt tari și ard măștile.” Ați văzut până acum sfidare mai mare? Ăsta se crede supraom, deasupra tuturor. El are voie să facă orice! 

Cum oare de s-a ajuns aici? Medicii, altă dată printre cei mai respectați oameni din societate, au ajuns să fie priviți precum niște ciocli. Și, credeți-mă, nu-i vina lor! Este incredibil cât de ușor s-a reușit transformarea sistemului medical autohton într-o hazna. Și în cât de puțin timp. Privind retrospectiv aproape că nu-mi vine să cred.   

Să plece!” le spunea băsescu medicilor în 2010. Și,simțind că nu mai e rost să stea în țară, mulți medici au plecat. A fost primul atac asupra sistemului sanitar autohton, o ieșire la baionetă avându-l în frunte pe președintele ticălos de atunci. Și, ca să-și arate ticăloșia pe față, băsescu nu s-a limitat doar la a le spune „Valea!” medicilor, ci a mers mai departe, închizând spitale. La recomandarea UE, desigur! Fără nicio surpriză, o degringoladă generală a pus stăpânire pe un sistem care, până atunci, funcționase destul de bine.

Era doar începutul. S-a continuat cu lichidarea Institutului Cantacuzino, pentru a face România dependentă de vaccinurile produse de marii mahări mondiali. Din acest punct de vedere, după închiderea renumitului institut, România a intrat cu brio în rândul țărilor subdezvoltate medical, alături de cele africane. Apoi s-a început atacul „juridic” asupra marilor medici ai țării. O târlă de procurori care n-aveau habar de nimic au început să-i ia la întrebări pe marii profesori ai țării. Oameni care erau cap de afiș la congrese medicale de renume, au ajuns bătaia de joc ai unor neica nimeni. Toți au fost târâți prin mizeria anchetelor însăilate, dublate de informații false aruncate în presă. Toți au fost târâți prin noroiul controlului judiciar, cu găștile agresive de cameramani și dudui spălate pe creier care puneau întrebări inepte. Ce să te mai aștepți de la un sistem care devenise ținta predilectă a golanilor din ceea ce se numește „sistem subteran”? Un doctor de-a dreptul genial, care, prin operații imposibile făcuse bine mii de copii considerați „fără speranță”, a fost târât în mizeria „procurorilor”. N-am văzut pe niciunul dintre părinții cărora acel medic le readusese zâmbetul pe buze solidarizându-se cu el. Au stat toți cu capul la cutie. Au uitat ei oare că, la un moment dat, acel doctor a fost singura lor speranță? Au uitat ei oare că acel om le-a transformat copiii din epave în oameni normali? La fel și-n ceea ce-i privește pe cei salvați de medicii târâți nedrept prin mocirla sistemului ticălos care pretinde că face justiție. Vă dați totuși seama că, pe vremea aceea, un procuror semianalfabet ajunsese să câștige două sute de milioane pe lună pentru a ancheta un medic de renume care câștiga de zece ori mai puțin decât procurorul? Și medicul era considerat „coruptul”! Iată semnele căderii noastre ca oameni!

În paralel cu nebunia arestărilor s-a instaurat, treptat, mafia medicamentelor. Au început să apară crizele de medicamente, prețurile au sărit și o întreagă golănie s-a instaurat peste tot. Aș vrea să conștientizați că, în perioada lui Ceaușescu, indiferent cât de săraci am fost noi, indiferent de restricțiile impuse importurilor, absolut niciodată nu a existat vreo criză de medicamente. Niciodată nu s-a amânat vreo campanie de vaccinare din cauză că n-ar exista vaccinuri. Niciodată, când a fost vreo urgență, nu a lipsit vreun medicament esențial. Când a venit dezastrul de la Cernobîl, elevii au primit la școală pastile cu iod. Pur și simplu, în sistemul sanitar totul a mers! 

A fost însă necesar să se instaureze noțiunea de piață și într-un domeniu care n-ar fi trebuit să aibă de-a face în veci cu „piața”. Și-așa a început nebunia. Lipsă de medicamente, crize induse, refuz al importatorilor de a aduce anumite medicamente, vânzări la suprapreț, mituirea doctorilor pentru prescrierea anumitor medicamente, exportarea medicamentelor abia importate s.a.m.d., iată fenomene cu care n-ar fi trebuit să vă întâlniți niciodată. 

Acum ne aflăm în fața asaltului final. Se dorește privatizarea întregului sistem sanitar pentru ca grasul buget al Sănătății să devină obiect al profitului scos de șmecherii sistemului. În mod normal, banii băgați în Sănătate n-ar trebui speculați. Pur și simplu, acolo ar trebui să bagi banii strict pentru a vindeca oamenii sau pentru a le mai curma din suferință, nu pentru a îmbogăți niște șmecheri. 

Prioritatea celor care se află acum la putere este însă alta: sifonarea cât mai multor bani din Sănătate. Nu degeaba unchiulețul actualului ministru e cine e. Nu degeaba, în ciuda faptului că nu-i capabil să demonstreze că are o diplomă, Vlăduț e ținut în continuare. 

E groaznic ceea ce se întâmplă. Șmecherii au pus mâna pe țară și-și fac de cap. Iar noi nu facem nimic altceva decât să privim cu pasivitate la cum suntem omorâți cu bună știință. Peste ceva vreme ne vom întreba iar „cum de-a fost posibil” sau, din disperare, vom urla precum câinii la lună. Va fi însă prea târziu. După ce lupii au devorat victima, resturile rămase în putrefacție nu mai pot face nimic.

29 de comentarii:

  1. "Este incredibil cât de ușor s-a reușit transformarea sistemului medical autohton într-o hazna. Și în cât de puțin timp."
    Dar cu cât de mulți bani! Chiar: există vreo informație publică ref la costurile bugetare din Ministerul Sănătății în ultimele 12 luni? Dar toate cheltuielile, de la salarii, utilități, până la medicamente, măști și spitale" modulare".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o hazna de cand lumea, acum au activat-o la maxim! Prima line, ingerii salvatori, sunt fix acei doctori si asistenti acrii, plini de ura cu un singur scop, buzunarul halatului!

      Ștergere
    2. @Claudiu, nu e bine să generalizezi. Zic și eu...
      Cred că umplerea propriului buzunar este și scopul tău, deci dacă ai fi în locul lor, la fel ai face.

      Ștergere
    3. Umplerea buzunarelor omorand oameni...suna cam a mercenariat..nu a Hypocrat...

      Ștergere
    4. Generalizarile si exagerările împotriva unei întregi categorii sociale nu fac bine societății în ansamblul ei.
      Nu zic că nu există uscaturi, dar pentru asta nu trebuie tăiată întreaga pădure.
      Sunt convins că majoritatea măsurilor sanitare din spitale sunt respectate nu din convingere, nu din dorința de a câștiga pe seama morții altora, ci din frica pierderii locului de muncă și/sau a libertății - naiba știe ce au semnat, dacă au semnat, diverse documente...
      Eu știu un singur lucru: cineva care are cunoștințe, sau rude, care lucrează în spitale va primi de la ei următorul sfat: să nu te pună dracu să vii la spital dacă ți se pare că ai simptome de viroze!

      Ștergere
    5. Nimic nu justifica modul in care oamenii veniti in spital sunt impinsi spre moarte. Terminati cu consideratiile astea de doi bani cum ca padure fara uscaturi nu se poate. Apar din ce in ce mai multe dovezi ca asa se intampla in toate asa zisele spitale Covid si nu doar din Romania. De altfel, se stie ca medicii, judecatorii, agentii serviciilor secrete, directorii bancari sunt pe lista profesiilor cu cei mai multi psihopati.

      Ștergere
  2. Întru deja în al doilea an de procedura pentru emigrarea în țara cangurului. Încă puțin, cam prin mai și scap din penitenciarul carpato-danubiano-pontic. Farewell crazy balkans.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si crezi ca daca emigrezi scapi din colivie? Colivie este tot pamantul. Poate ca acolo vei fi un sclav putin mai bogat care vine prin Romania din cand in cand, etalandu-si cutiuța magica denumita masina😂😂. Sau vorbind despre contul bancar banan.
      Boierule, daca nu ai invatat sa fii OM in tara in care te-ai nascut, departe de tara nici atat nu inveti. Pentru ca acolo te dezradacinezi. Iti pierzi legaturile cu ancestralii si cu matricea energetica de țară. Specifica fiecarui popor.
      Cunosc oameni fericiti in Romania, desi au foarte putini bani. Fericirea nu tine de țară sau avere. Libertatea este ceva lăuntric.
      Karmic, Australia sta cu mult mai prost decat Romania. Crimele facute impotriva aborigenilor sunt ceva ce nu poate fi sters de pe obrazul
      " rasei albe". Obiceiul acesta al crestinarii sau al deschiderilor islamice este doar fațada pentru jaf si dominatie.
      Oamenii pot interactiona cultural si econimic. Nu trebuie sa bagi cu forta pe gatul altora religia ta.
      Românii au dat vrabia din mana pe cioara de pe gard. Era cu mult mai simplu sa fie dat jos panarama de hoț si tradator Basescu decat sa repopulezi Romania cu tineri si copii romani nascuti pe alte meleaguri. Occidentul degenereaza si e mana cereasca pentru ei sa atraga tineri si copii, depopuland alte tari.
      Presupunand ca Romania mai are purtatori de nadragi, sa dai jos coruptii este cu mult mai usor decat sa repari tot ceea ce coruptii au distrus.
      Presupunand...E o teorie...Ca barbatii poarta nadragi si sunt curajosi. Probabil ca nu este adevarata teoria. E doar in imaginatia mea.
      In Romania nu se verifica.

      Ștergere
    2. Cine e nebuna asta care postează?
      Ma enervează rău?
      Și pe voi?

      Ștergere
    3. Nu cred ca e nebuna, daca privesti lucrurile in ansamblu si te informezi despre ce se petrece in lume, are perfecta dreptate.

      Ștergere
    4. Si pe noi. E o habotnica care face parada mai mereu de credinta ei! O ignor. Nici nu ii citesc postarile... scrie numai tampenii!

      Ștergere
    5. Feriti-va de femeile frustrate...

      Ștergere
    6. Are perfectă dreptate. A spune adevărul nu înseamnă frustare, decât în mintea celor frustraţi.

      Ștergere
    7. Și eu sunt de părere că are dreptate, doar ca nu știe să fie concisă. Eu citesc doar prima propoziție, care de obicei conține punctul ei de vedere foarte scurt, clar și cuprinzător, după care, într-adevăr, trec la alte comentarii, că o ia pe arătura, grav. 😃

      Ștergere
    8. 3 % adevar si 97% aberatii...rabufniri de femeie frustrata.

      Ștergere
    9. Exemplu:citat 1 (deasupra): Oamenii pot interactiona cultural si econimic. Nu trebuie sa bagi cu forta pe gatul altora religia ta.
      citat 2 (dedesubt): Cu alte cuvinte, cu cat te indepartezi de Dumnezeu, coborind in materie si atasandu-te de bani, cu atat mai repede te ia dracu' in posesie.

      Se cam contrazic cele doua ineptii expuse.
      Pai cum maica,prima data zici ca nu e bine sa bagi religia ta pe gatul altora,apoi le zici ca daca nu accepta credinta ta ii ia dracu?
      Logica de...fer...

      Ștergere
  3. sunt doua lucruri distincte: sifonarea banului public din sistemul de sanatate si calitatea umana a personalului. sifonare s-a facut si inainte se face si acum si se va face in veci. calitatea umana a personalului medical lasa de dorit si inainte dar acum a ajuns la cote ce aminteste de personalul din lagare datorita intangibilitatii juridice. cati au fost trasi la raspundere pentru malpraxis sau neindeplinirea protocoalelor medicale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu alte cuvinte, cu cat te indepartezi de Dumnezeu, coborind in materie si atasandu-te de bani, cu atat mai repede te ia dracu' in posesie. E bogat dracu'. Boier. Posesor de suflete pe care le schingiuieste dupa placul lui.

      Ștergere
  4. Capul răutăților este Raed Arafat. În spitale se lucrează după protocoalele lui demențiale și secretizate. Acum ordinul este să intre în salonul ATI doar un singur cadru medical, ca să nu existe martori la crimele făcute la ordinul lui. Nimic nu se schimbă dacă Raed Arafat nu este judecat. Cât mai stau ,,sertarizate" dosarele lui de corupție, privind achizițiile de echipamente medicale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arafat e sef peste ISU, adica ambulante, pompieri, etc. Nu are nici in clin si nici in maneca cu ce se intampla in spitale. Acolo altii is capii rautatilor. Nu ar strica sa il intrebi pe Barna de ce omulo lui de la sanatate doare in chiloti!

      Ștergere
  5. Pe Vlăduț Voiculescu îl vor schimba urgent de la ministerul sănătății pentru că a spus adevărul: în saloanele ATI din țară sunt internați în jur de 200 bolnavi iar propaganda covidului raportează fals peste o mie de cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Suntem forțați....
    Să acceptăm.
    Ce hotărăsc bogații ( cancelariile ,nu multe ) Europei şi ai UK plus SUA.
    Că , vezi, chipurile Eco, correctness, uniune_unitate, ÎMPRUMUTURI ...
    În datu' că : NICI USA ,NICI UK, nici EU ,NU spun că topesc CONSTITUȚIILE .Că majoritatea statelor lumii îşi abrogă Constituția ( țării ).
    Mulțumesc d-le Dan Diaconu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O dovada ,ceva?Cat de mica in sprijinul afirmatiilor avem?

      Ștergere
  7. respect... va urmăresc zilnic....nu aveți cont pe Telegram ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Spitalele put fiindca acesta este nivelul de civilizatie al Romaniei. Put datorita prostului management al banilor dar put fiindca foarte des pacientii vin nespalati sau stau nespalati in spital. In timpul studentiei am vazut suficiente spitale in stare jalnica si spitale ce erau destul de curate dar cum intram in salon vinea miros neplacut de la pacientii din interior. Orice reforma in Romania trebuie inceputa la nivel mental al populatiei. Abia apoi se vor vedea rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e in liberalism. Maria-Aurelia are dreptate pe fond. Nu poti construi nimic viabil avand in vedere numai banii, numai profitul. Medicina e de multa vreme la pamant atat in Vest, cat si la noi. Fara raportare la Dumnezeu nu merge nimic cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa sa distrus o tara in toate domeniile de activitate ,sa gandesti este greu sa gandesti bine este de o mie de ori mai greu

    RăspundețiȘtergere
  11. Aproape in toate țările sistemul de sănătate este o hazna ! Noi vedem imagini din spitale private unde se lăfăiesc,pe bani multi, barosanii ! Doctorii le suflă in 3 litere contra cost ! Apoi,aceștia vin in țară si fac politică grețoasă ! Omul simplu are acces cu greu la tratamente si îngrijiri de sanatate !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)