miercuri, 3 martie 2021

Cancel culture

E o nebunie ceea ce se întâmplă în America. Revenirea democraților la putere a declanșat o rebeliune comunistă în toată regula, după modelul pe care vi l-am descris încă din toamnă. Proaspăt înscăunat, Biden a reușit într-un timp record să anuleze absolut toate reformele lui Trump(cam la fel cum la noi comuniștii liberalo-uSRIști au anulat toate reformele echipei naționaliste din PSD). Iar după ce „epoca Trump” a fost ștearsă cu buretele au început adevăratele „binecuvântări” ale marxiștilor americani.

În primul și-n primul rând, așa numita „cancel culture” face ravagii. O uniune a studenților de culoare ai Universității Washington a propus dărâmarea statuii lui George Washington din campus deoarece acesta a avut sclavi, deci a fost rasist. Cu câtva timp în urmă, o asemenea năzbâtie ar fi fost tratată cel mult cu zâmbete. Ei bine acum, pătrunse de „seriozitatea” momentului, absolut toate uniunile studențești ale Universității Washington au declarat că sunt de acord cu propunerea care, ca efect al coeziunii, a fost tipărită în ziarul Universității. Vă dați seama câtă idioțenie? Fără Washington americanii n-ar fi avut o țară. Practic acum ei n-ar fi existat. Evident că o asemenea minimă logică le este absolut imposibilă capetelor seci care împart totul în alb și negru(auch! se pare că ultima sintagmă a fost rasistă :) ). Personal sper să le reușească deoarece următorul pas va fi schimbarea denumirii Universității și apoi, de ce nu, schimbarea denumirii statului. Mie așa mi se pare corect, să ducă lucrurile până la capăt!

Știu că noi râdem văzându-i cât sunt de proști, dar numai acolo să nu fii. Spre exemplu, niște vigilenți de-ai mișcării BLM au identificat rasism în câteva cărți pentru copii semnate de Dr. Seuss. Șase dintre cărțile sale au fost retrase de organizația care se ocupă cu publicarea lor din cauză de „racist and insensitive imagery”. Ce mă-sa pe gheață poate fi rasist la niște cărți cu animăluțe? Evident nimic, doar că proștii n-au limite. Culmea e că exemplarele retrase de la publicare și vânzare se vând acum cu sume record pe eBay(peste 600$!). Ca să înțelegeți cât de ridicolă e treaba, luați un exemplu de ducere în derizoriu a campaniei tembelizatoare: cei de la Babylon Bee despre „capcanele” rasiste dintr-o pagină „rasistă” de-a Dr. Seuss. Însă v-o repet, nu e de râs! Absolut totul e de o demență de nedescris. Nimănui nu i se pare exagerat s-o considere rasistă pe Melania Trump deoarece, într-un eveniment public, le-a citit copiilor din Dr. Seuss, cu toate că, într-un eveniment la fel de public, Michelle Obama le-a citit copiilor din același „rasist”.

Mai nou, în California s-a introdus o nouă năstrușnicie: magazinele de haine care separă hainele de bărbați de cele de femei vor fi amendate. Asta, desigur, pentru a nu mai exista discriminare. Vă dați seama ce nebunie? Să ajungi să-ți cauți haine va deveni un calvar. Ce nu-mi plăcea mie până acum să bănănăi prin magazinele tembele. Vă dați seama că de-acum înainte, după ce „moda” va deveni standard în toată lumea, doar croitorii ne vor mai putea salva de dileme. Știu că din nou vă vine să zâmbiți, dar chiar nu-i de glumit. Ați zâmbit când au introdus toaletele pentr sex incert, ați zâmbit când - pentru eliminarea inegalităților - au introdus pisoarul pentru femei și, probabil, veți zâmbi când veți citi noile manuale școlare. Doar că totul se întoarce îmotriva omului normal.

Exemplul următor vă va face să vă revizuiți atitudinea hilară. Din pachetul de ajutorare propus de Biden sunt excluși bărbații albi deoarece ei au avut o „superioritate istorică” și acum trebuie să plătească. Din nou vă spun să nu râdeți deoarece nu-i nicio glumă aici! Dacă te-a pus naiba să te naști alb și bărbat ești diavolul pe pământ și absolut nicio forță nu te mai poate apăra de furia mulțimii. Tu ești vinovat de oprimarea femeilor, de Ku Klux Klan, de violarea drepturilor minorităților s.a.m.d. și, în mod evident, trebuie să plătești pentru asta: trebuie să te prosternezi în fața negrilor și să-ți ceri scuze, trebuie să plângi sincer în fața femeilor oprimate și, mai mult, trebuie să nu care cumva să îndrăznești să-i faci vreo propunere unei femei întrucât poate fi interpretată ca tentativă de viol. În ceea ce privește ajutoarele de stat, pa! Nu-s pentru bărbații albi! Clar.

Avem de-a face cu o adevărată revoluție culturală maoistă. E abia începutul. Totul se va duce într-un tăvălug greu de descris. Mai rău este că America nu va fi doar un dușman al ei, ci al întregii lumi. Cu siguranță chinezii își freacă fericiți mâinile văzându-i pe nătărăii americani căzând în capcana în care China a căzut pe vremea lui Mao. Asta va dărâma din fundație întreaga Americă și va deschide larg ușile supremației chineze. V-am spus încă de pe vremea în care Trump căuta cu disperare să-și reinternalizeze producția că mișcarea e sortită eșecului. Societatea americană e mult prea putredă în interior pentru a se mai alege ceva din ea. Și, colac peste pupăză, și-a reînceput politica de războaie pentru a da de lucru industriei de apărare. Dar despre nebunia care urmează vă voi mai povesti pe larg într-un episod viitor.

18 comentarii:

  1. După 1968 America e în disoluție. Good. Nenorociții ăștia au dat naștere culturii drogurilor, pornografiei, filme violente de dragul violenței, războaie fără număr. IT s pay back.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://youtu.be/IST6qRfVqwY

      James Brown -The Payback
      Year: 1973
      Keep The Funk Alive !!

      Ștergere
  2. Nivelul la care s-a ajuns e de-a dreptul tâmpit, fără indoială.
    Există insă și o parte bună in aceste excese. Propaganda (ca fenomen social, de comunicare) se supune unor legități, așa incât nu-i poți forța dimensiunile fără să apară efecte perverse. Ea e utilă in măsura in care e atent dozată, subtilă, chiar insidioasă (deși asta implică termen mai lung). Altfel, se atinge rapid, in primă fază, o saturație, apoi apare panta descendentă a căderii in derizoriu, pentru ca, finalmente, curba să se termine in efect contrar - in cazul acesta, rasismul urmând să crească, alimentat de iritările populației albe.

    Ca exemplu, putem să ne amintim propaganda din România comunistă. Prin anii '50 prindeau, la populația săracă, lozincile partidului. Prin '70 deja multe sloganuri stârneau ironii, iar prin anii '80 nu mai credea nimeni in exagerările grotești, nici măcar nomenclaturiștii.

    Așa va fi și in acest caz. Trebuie doar răbdare, curba e pe cale să-și schimbe sensul (s-a văzut și in susținerea majoră a lui Trump, care, altminteri, poate nu ar fi captat simpatia americanului WASP).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista nimic bun in "aceste excese". Excesul zilelor noastre se numeste GUNOI. România reciclează numai 3% din întreg volumul de deșeuri pe care le produce, restul fiind aruncat la groapa de gunoi.
      Planeta e sufocata de gunoaie aruncate poeste tot in natura, in oceane, pe drumuri. Noi sapam si descoperim elementele fascinante ale altor civilizatii. In viitor daca va sapa cineva va gasi dupa noi numai si numai gunoaie, multe gunoaie.
      Si da atatea gunoaie pe planeta e un nivel "de-a dreptul tâmpit, fără indoială."

      Ștergere
  3. E drept, deceniile sunt...lungi.
    Dar nu ne aflăm la debutul spiralei. Propaganda aceasta cu "corectitudinea" a debutat in Vest prin anii '80. Atunci era mai rafinată, dată in doze acceptabile. După 2000 a inceput să se intensifice, iar tot atunci au inceput să se "salte și primele sprâncene" (sesizându-se exagerarea).
    Acum, zic eu, odată cu grotescul la care s-a ajuns, suntem cumva la inceputul valului contrar. Există diferențe, adevărat, după specificul fiecărei țări sau a duratei fenomenului, insă legitățile nu se dezmint.
    In 10 ani (estimez eu), dacă se continuă in aceeași manieră, extrema dreaptă va dobândi aderență profundă.

    Hm...poate, de fapt, abia ăsta ar fi scopul. Căci nici comanditarii acestui tip de propagandă nu sunt idioți. Cunosc și ei curbele de persuasiune, sociologi există, totuși, destui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand noua ordine mondiala se va impune cu adevarat toate dementele corectitudinii politice vor disparea ca prin farmec. A fost nevoie de ea ca sa atomizeze societatea, iar aceasta sa nu poata raspunda unitar la stimulii transformarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dementa Corectitudinii Politice: Activiste PETA au protestat, la Paris, impotriva consumului de lapte de vaca

      Patru activiste pentru drepturile animalelor şi-a dezgolit sînii în centrul Parisului, Vineri, înainte de Ziua Mamei în Franţa, pentru a-i încuraja pe oameni să renunţe la consumul de lapte, relatează Reuters, scrie agerpres.

      Ștergere
  5. Ai zis bine ca si ei au sociologi. Deci logic ce se intampla nu e hazard, e calcul.
    Consider ca tinta sunt,bineinteles, generatiile mai tinere. Oare o sa mai poata ele sa discearna binele de rau? Sau o se se lase purtate cu voiosie spre orizonturi "luminoase" , sa nu zic rosii.
    adica, daca de mici sunt invatati sa gandeasca intr-un anumit fel, cum o sa poate sa gandeasca altfel la maturitate? Raspunsul e:nu o sa poata. "Brave new world" la superlativ.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ader și eu la ideea unui val invers ce ar putea rezulta. Doar că nu aș putea da un termen.
    De acord și cu ideea că tinerii sunt ținta. Dar...eu (și mulți din noi) născuți prin anii "70, deși am prins propaganda "epocii de air"..n-am fost chiar așa afectați. Mai mult, tineretul a ieșit la revoltă in '89, deci propagabda a cam dat chix (poate tocmai fiindcâ devenise, vorba lui @Hayde, exagerată)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cassius, cred ca generatiile trecute au fost expuse la valori foarte diferite.

    Chiar daca la scoala se incerca indoctrinarea, erau niste tentative foarte superficiale. Plus ca era familia unita, celula de baza a societatii care compensa masiv. Era "gura lumii" , era Biserica Etc..

    In prezent, atacul se de pe fronturi multiple: familia nu e deloc incurajata (peste tot, nu numai in Ro), mintea copiilor si adolescentilor e asaltata de mii de canale, este incurajat online vs viata reala. Si altele.

    Inainte copiii citeau, aveau cultura, interactii sociale, valori comune sanatoase.
    Azi, nici vorba. Or fi invatat si sociologii lor ca experimentul "comunism" asa cum a fost in E Europe, de fapt a dezvoltat spiritul..poate nu s-au asteptat la asta..
    Cert este ca au invatat din greseli.
    Deci nu cred ca tineretul e capabil sa se revolte, pt ca nici macar nu stie de ce anume sa se revolte. Si daca acum sunt asa, stai sa-i vezi in 10 ani, odata cu maturizarea "political corectului" . Nu sunt optimist. Sper sa gresesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa dea Dumnezeu sa fie o revolutie culturală cat mai dura! Sper sa impuna cu forta toate monstruozitatile, ca numai asa mai e posbila contrarevolutia. Ei vad deja victoria și sper ca asta să le fie fatal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu asa a fost deja ascensiunea ~ismelor (aboliționism, absolutism, amatorism, americanism, anarhism, antialcoolism, anticlericalism, anticolonialism, anticomunism, anticonformism, anticristianism, antidogmatism, antifascism, antifilistinism, antiimperialism, antiistorism, antijunimism, antimilitarism, antipapism, antirealism, antisemitism, antitrinitarism, antiumanism, antivedetism..., donchijotism, ..., pasivism, etc())

      Ștergere
  9. Asa zic si eu...pana in `89 existau frane morale,limite morale si sociale,plus o scara a valorilor foarte solida.Pe langa familie si Biserica.
    Acum,toate astea au fost neantizate.
    Deci,ce mai poate opri degenerarea si decaderea?

    RăspundețiȘtergere
  10. Fiecare epocă iși are specificul ei. Există cicluri, dar, cum bine s-a mai scris pe aici, nu-s cercuri, ci spirale.
    Să nu fim pesimiști. Fiecare generație, oricât de bizară ar părea, iși va avea geniile și gunoaiele proprii. Gunoaiele sar in ochi și deranjează...valorile iși așteaptă maturarea.
    Am tot citit pe aici "unica speranță e Dumnezeu".
    Corect, Dumnezeu dă.
    Dar niciodată nu bagă in traistă

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum te lucreaza Social Media
    Eu: Prefer mango mai mult decat portocale.
    Persoana Random: Deci, tu vrei sa spui de fapt ca urăști portocalele? Ai uitat sa menționezli ananasul, bananele si grefuitul. Foloseste-ti toate puterile ca sa te educi pe tine insuti! Sunt total șocat!

    RăspundețiȘtergere
  12. NU E ACELASI RAHAT!
    Noul marxism vine cu vaccinarea obligatorie, idee luata din biblie prin care se separa graul de neghina. Marxismul din ziua de azi a citit biblia si a devenit o religie.
    Intr-adevăr, la fel ca toate războaiele din ultimele două sute de ani, războiul CCVIDD este un război pentru control.
    Din acest motiv este nevoie de ceea ce s-a întâmplat în '39 pentru a recupera de la Marea Depresie de pe Wall Street, pentru a lichida masele fictive de bani acumulate de către finanța Occidentului.
    Capitalismul nu poate trăi fără ruinarea materiilor prime și a celor mai valoroase forțe umană, transformându-le în produse fabricate.
    Asistăm la auto-ruinarea capitalismului si societățile bazate pe democrația liberală vor ieși puternic slăbite din criză și dictatori, precum se repeta trecutul, gen Adolf Hitler a ajuns la conducerea unora dintre cele mai puternice state și au pregătit condițiile politico-militare pentru declanșarea în 1939 a celui de-al Doilea Război Mondial. Menținerea ratei de profit are loc apoi în țara noastră prin jefuirea din ceea ce rămâne ca si bogăție monetară concrete în rândul maselor populare și claselelor de mijloc. Precum și distrugerea serviciilor vitale pentru oameni și genocidul planificat al acestora din urmă.
    Și că, dacă nu facem nimic pentru a preveni acest lucru prin neutralizarea celor care continuă să se cațere pe spatele nostru, atunci va trebui să ne bazam pe alții pentru a ne elibera de cei pe care le-am permis să ne omoare timpul cu "intervenții umanitare" din impozitele noastre.
    După putem vedea, suntem departe de o pandemie adevrata, deoarece pandemia ascunde adevarul care este foarte crunt, pandemia este o ascunzătoare a unui colaps social, politic și economic real.

    RăspundețiȘtergere
  13. A incemut si la noi cu bustul lui MIRCEA VULCANESCU din sectorul 2

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)