sâmbătă, 27 martie 2021

Totul corect politic


În societatea capitalistă multilateral dezvoltată în care-am ajuns să trăim, nu doar ceea ce spui trebuie să fie corect politic, dar și ceea produci sau faci. Faptul că tembelii de la Parlamentul European, alături de ceilalți neajutorați mental de la Comisia Europeană, au hotărât că noțiunile de mamă și tată nu-s deloc în regulă reprezintă nu o forțare, ci un simptom al timpurilor pe care le trăim. Poate că ați zâmbit la citirea știrii. Știu, e de râs, dar totul tinde să se transforme în tragedie. Motivul e banal de intuit dacă ai exercițiul istoriei.

Sintagma cu „multilateral dezvoltată” utilizată(și subliniată) în paragraful anterior, e cunoscută celor care au avut experiența comunismului autohton. Cei mai tineri n-au habar de stupiditatea vremurilor trecute. Fiind lipsiți de experiența vremurilor trecute, dar și manifestând o lipsă maladivă de interes față de istorie, nu fac nimic altceva decât să pice în capcana care conduce la repetarea tembelismelor istoriei. O națiune fără instinct istoric - așa cum am ajuns noi acum - este o națiune sortită pieirii. 

Voi face o paranteză pentru cei mai tineri, paranteză în care le voi mai dezvălui câtea chestiuni care țineau de stilul de propagandă practicat în socialism-comunismul autohton. Dacă trăiai în anii 80, aflai că te afli în „Epoca de aur”, în care țara era condusă de „Geniul Carpaților”, de „Cel mai iubit fiu al poporului” etc. Erau o grămadă de epitete stupide inventate de lingăii acelor ani și livrate, din slugărnicie, sub forma unei propagande pe cât imbecilă pe atât de violentă și intruzivă. Privind cu ochii de-acum toate epitetele și sintagmele menite să gâdile orgoliul conducătorului de-atunci, te pufnește râsul. Doar că, dacă trăiai atunci, lucrurile deveneau de-a dreptul exasperante prin absurdul lor. Nu-ți venea să râzi pentru că râsul ți se putea transforma în ani de pușcărie. Tac'su lui Orban ți-ar fi putut spune mai multe de la înălțimea pulanului său.

Revenind, putem constata limpede că timpurile încep să rimeze cu cele din trecut. La fel ca și atunci, încep să apară chestiuni despre care „nu e bine să vorbești”. Pentru unele ai chiar constrângeri legislative și riști, ca și atunci, să faci pușcărie. Spre exemplu, neomarxiștii uSRIști au introdus în legislație pedeapsa cu închisoarea dacă-i spui unuia că e gras. Am o duzină de amici cărora le spun „grasu'”. Sunt în pericol de pușcărie? Oricât ar părea de stupid, răspunsul e afirmativ. În alte vremuri te-ar fi pufnit râsul auzind despre tentativa de a legifera o asemenea enormitate. Azi însă nu. Pui batista pe țambal și mergi pe vârfuri. Și uite-așa, în scurt timp, retardații de la PE și CE(cărora n-o să mai ai voie să le spui retardați), vor decide scoaterea din „noulimbă” a cuvântului gras. Că așa e corect politic.

Însă demența corectitudinii politice se extinde și-n domeniul afacerilor. Mă rog, e normal ca atunci când societatea se duce la vale să  tragă absolut totul după ea, inclusiv economicul. Aici am două exemple care vă vor da peste cap. Prima dintre ele e legată de politica UE referitoare la poluare. Ce credeți că i-a trecut prin capul sec al Ursulei von der Leyen? Cică să impună tarife vamale mai mari țărilor care nu respectă reglementările de mediu. Păi care or fi țările ălea? Vi le spun eu: în mare India și China. Adică celor care fac cam tot ce se vinde pe lumea asta. Să le pui ăstora tarife vamale e ca și cum te-ai răzbuna pe fermier punând o taxă pe vânzarea grâului. Pur și simplu ăluia i se rupe pentru că n-are de unde să apară „concurența”, astfel încât cel care plătește birul e consumatorul final. Așadar, în inteligența ei izvorâtă din neuronul singuratic care-i bântuie creierul neguros, brava Ursula a flatulat modalitatea în care se va răzbuna pe chinezi și indieni: punându-i pe europeni să plătească mai mult pentru marfa pe care oricum o cumpără. Trebuie să fii tare inteligent.

Celălalt exemplu pe care-l am chiar n-are de-a face cu politicul, ci cu o „auto-reglare” specifică business-ului. Și e cu atât mai fascinant! De multă vreme v-am vorbit de o formă fără fond care tot bântuie lumea business-ului. E vorba despre Tesla. Dacă te apuci să iei la puricat afacerea observi că, dincolo de vorbele goale ale lui Musk, nu rămâne nimic. Cu toate acestea, în ciuda oricărui minim bun simț, afacerea continuă să funcționeze, iar acțiunile îi cresc. Totul e clădit pe mitul mașinii care se conduce singură. Și, mai mult, așa cum „climatologii” anunță sfârșitul inevitabil în următorii cinci sau zece ani, la fel și Musk anunță mașina care se conduce singură „până la sfârșitul anului viitor”. O tot face încă de când și-a lansat fărașele. Lumea devine inspirată, se iscă discuții pro și contra, iar apoi se lasă liniștea. Pentru ca, după o perioadă de timp, Musk să revină cu anunțul, actualizând data de la care mașinile sale vor deveni autonome: „sfârșitul anului viitor”. Chiar și un retardat ar trebui să-și dea seama că are de-a face cu un „scam”. Dar nu se întâmplă asta.

Recent am constatat că firmele lui Musk au o protecție de altă natură. Un utilizator a publicat pe Youtube un devastator videoclip de 12 minute în care arăta ce-a făcut Musk în ultimii cinci ani legat de „autonomia” mult promisă a mașinilor sale. În principal mai nimic: doar slogane și accidente. Toate informațiile compilate în acel clip sunt reale, preluate din marketing-ul Tesla și din diversele articole pe prin presă sau filmări anterior publicate de utilizatorii de Tesla pe platformele de socializare. Deci nu minciuni sau invenții. Pur și simplu material preluat, în mare, tot de pe Youtube. Ei bine, n-au trecut mai mult de câteva ore și materialul a fost șters fără nicio explicație. Ulterior, utilizatorul a încercat să-l urce pe Vimeo. Același rezultat: după câteva ore a fost șters. La ora actuală încă rezistă pe Veoh(link-ul este acesta: https://www.veoh.com/watch/v142103958tzjgSYSk). 

Ce se întâmplă? Exact ca-n societățile totalitare, există anumite subiecte tabu. N-ai voie să vorbești despre ele că „e de rău”. În liceu, în timpul vacanței de vară, unei vecine îi mai venea în vizită un nepot din Pitești. Îl și țin minte, un individ uscățiv și plin de energie. Într-o vară am aflat de la el, pe „șoptitelea”, că la Petrochimia din Pitești fusese un incendiu mare care era cât pe-aci să șteargă orașul de pe fața pământului. Mi-a spus că el și familia lui fugiseră din oraș în noaptea incendiului, refugiindu-se la niște rude din Brașov. M-a impresionat subiectul și-am început să-l discut cu ceilalți cunoscuți. Câteva zile mai târziu, la ușa femeii au bătut niște milițieni care începuseră să ancheteze subiectul. Cică îi interesa cine răspândește informații false. Ne-au și strâns pe toți - tineri și nu numai - în fața blocului, iar băiatul ăla, cu lacrimi în ochi, a spus de față cu milițienii că inventase totul. Aiurea, incendiul chiar avusese loc, „dar nu era bine” să se afle.

La fel e și cu Tesla lui Musk. Toată lumea știe că e o scamă, dar „nu e bine să se afle”. La fel cum „nu a fost bine să se afle” despre Cernobîl. Și de aceea cenzura lucrează cu drag și spor. Iar toate aceste interdicții, treptat, se vor transforma - dacă nu s-au transformat încă - într-o teroare din ce în ce mai incompatibilă cu viața normală. Corectitudinea politică e un virus atât de agresiv încât nici nu e dăm seama decât cu puțin înainte de a omorî orice urmă de normalitate. Iar atunci, desigur, e prea târziu. Bun venit în minunata lume nouă!

28 de comentarii:

  1. Musk, asemeni lui Gates, Jobs, Bezos și Zuckerberg, este manager de proiecte secrete guvernamentale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vremuri noi,obiceiuri vechi
    Oameni noi,obiceiuri...vechi.
    Cine nu invata din trecut risca sa l repete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil Winston de la Miniserul Adevărului tot şterge şi modifică infirmaţiile.
    "1984" e īn drum spre nii😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1984 este deja aici! Dar ai dreptate, sunt încă aspecte care stau să vină!

      Ștergere
  4. Neomarxismul se instaurează pas cu pas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neomarxismul s-a instaurat deja. Cu concursul larg al cetățeanului,cu lipsa de atitudine, de reacție în fața abuzurilor...

      Ștergere
    2. Prima reacție este modul de a gândi firesc! A doua este de a trăi firesc! A treia de a mărturisi firescul, chiar cu prețul vieții!

      Ștergere
    3. Ce propuneți ca reacție?

      Ștergere
  5. Psihiatrul și scriitorul englez Theodore Dalrymple a scris următoarele:[23]

    Corectitudinea politică este ca propaganda comunistă scrisă cu corp de literă mic. În studiile mele asupra societăților comuniste, am ajuns la concluzia că scopul propagandei comuniste nu a fost acela de a convinge și de a informa, ci de a umili. Prin urmare, cu cât aceasta corespunde mai puțin cu realitatea, cu atât este mai bine. Atunci când oamenii sunt forțați să rămână tăcuți când li se spun minciunile cele mai evidente sau chiar mai rău, atunci când sunt forțați să repete aceste minciuni, ei își pierd pentru totdeauna simțul probității. A consimți la minciunile evidente înseamnă să cooperezi cu răul și, într-un fel, să devii tu însuți rău. Astfel, atitudinea de a te opune și a rezista este erodată și chiar distrusă. O societate de mincinoși emasculați este ușor de controlat. Cred că dacă examinați corectitudinea politică, are același efect, ceea ce se și intenționează.

    RăspundețiȘtergere
  6. https://youtu.be/e9dZQelULDk

    Depinde de generatia care a trait si timpurile lui Ceausescu ce va fi mai departe...Daca o va tine tot asa cu mirarile, ca maleficul este perfid si nu se va trezi, maleficul profita de somnul natiunii. Asta e jocul malefic. Nu e cinstit.
    Si cred ca si de unii tineri care nu pot fi pervertiti pentru ca sunt foarte curati. Voluntarii pe care
    " crestinii" refuza sa-i vada pe motiv ca poate nu pupă moaște si nu respecta neaparat toate ritualurile mostenite de la stramosi, nu sunt toti din ONG-urile lui Soros. Si daca ar fi, măcar ei incearca sa faca ceva. Nu stau sa planga ca le cade drobul de sare in tărtăcuță🧐🧐🧐
    M-am tot intrebat cine e Radu Cinamar si cum de stia atat de multe despre viitorul cu cap de mort ce ni se pregatea?
    Si daca dialogul dintre Cezar Brad si Massini este real. In acel dialog sunt toate raspunsurile pentru nedumeritii carora nu le vine sa creada ca Maica Domnului nu este o umbrela care ii apara pe romani! Naivitatea e buna la copii. Nu la adultii care stiu ca toata istoria este o baie de sange. Si ca in planul demonic spirite trimise de Dumnezeu se nasc rar si traiesc doar o viata de om. Daca omenirea nu a invatat pana acum ca un spirit din Lumina se imita in comportament daca dorim eliberare, atunci stă foarte prost cu memoria si cu intelegerea lectiilor repetabilitatii istoriei. Daca nu rupi cercul, altcineva nu vine sa o faca. Daca te complaci in colivie, inseamna ca iti place.
    Atata naivitate?!
    In primul rand, sfintii, eliberatii din acest plan inferior, au fost si ei schingiuiti atunci cand s-au nascut pe pamant. Pentru ca aici maleficul este cu mult mai puternic decat beneficul. Nu faci Lumina in intuneric cu vorba. Numai cu fapta.
    De ce credeti ca romanilor le place sa o urmeze pe sosia lui Vadim, Șoșoacă, si nu pe preotul Mihail Jar?
    Pentru ca romanii sunt frustrati si cauta vinovati in afara lor. Șoșoacă le ofera dusmanul potrivit: ungurul,evreul, Arafat, Cutarescu...etc
    Asa se catara mereu politicienii pe spinarea frustratilor manipulati si needucati sa-si rezolve problemele de moralitate. Crestinismul are un aspect puternic ce tine de educatie. Fara bun simt nu esti crestin. Fara omenie nu esti om. Esti subanimal. Animalele nu-si lasa puii neprotejati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cinamar ?!? Aiurelile alea scoase de MISA (Ed.Daksha!)??
      Zilele trecute, citind ca vreo 2-3 useri se lasa pagubasi de blogul asta, voiam sa intervin cu apel la rabdare. Incep sa vad insa ca aici e o problema cu "publicul".
      Mda, pacat de eforturile autorului. Cu asa urmaritori se va alege praful.

      Ștergere
    2. tanti Aur elia nu-s eu R.C. chiar daca as putea fi !!Mic copchil pe langa eu el este ;
      Privind ' useri,mai bghine decat
      luseri !
      Dhiacone, am avut un comentariu,doua nepublicate !.Ori tii frica ori tu, interfata fiind nu publici tu , de fapt.

      Ștergere
    3. Femeia asta strica tot blogul. Pacat ca i se accepta troleala asta tembela....

      Ștergere
    4. Subscriu. Și e mai mult decât troleală. E hărțuitoare de-a binelea această tanti oracol care știe tot, validează sau desființează tot.

      Ștergere
    5. E chiar culmea cu bărbații ăstia de pe blog! Unde vă e răbdarea, înțelepciunea și bărbăția? Chiar așa cedați în fața unei biete femei?

      Ștergere
  7. Domnul Dan, a disparut bara pentru aprecieri de sub articol.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da si cu toate astea Ceausescu a fost mare carmaci si mare geniu al carpatilor pe langa astia ce ne "conduc"de 30 de ani.Nu vad Romania sa mai ajunga acolo unde a fost in anii80.Ca si realizari .Vom deveni in 5 ani mai inapoiati decat eram in anul 1900.Nu credeam ca am sa ajung sa mi para rau dupa realizarile lui neaNicu Macar un an sa mai fi apucat ca sa termine canalulBucuresti Dunare .Asa plecam si eu cu barca la mare..

    .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Liberalismul a distrus tot, la noi și peste tot unde a fost impus. Sa nu ne trezim ca blochează și canalul Dunare-Marea Neagra daca interesele așa zisei piete libere le va cere.

      Ștergere
  9. Catre d-l autor.
    CENZORE, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
    Chiar tu, corectule politic, practici cenzura, comentariile care iti dezmint aberatiile sunt nepublicate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Poate am trăit în Românii socialiste paralele, dar eu nu i aduc aminte să fii cunoscut pe cineva care să pună botul la propaganda demență ceaușistă. Toată lumea făcea mișto de ea și de cârmaci in egală măsură. Începând chiar cu securiștii și activiștii. Evident, in particular, că oficial era doar partea cu cântarea. Asta spre deosebire de noupropaganda neomarxistă din prezent, la care pun botul cu sinceritate o mulțime de pulifrici contemporani, de diferite vârste.

    RăspundețiȘtergere
  11. daCA IStoriA e O curVa .....la pREzet cUm ne raPOrTaM?

    RăspundețiȘtergere
  12. Musk Elon va disparea aidoma unei adieri de vant....si-a facut targhetul devine plicti

    RăspundețiȘtergere
  13. Am ajuns prea tarziu. Nici pe veoh nu mai exista filmul dat in link 😒

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)