Îmbătaţi probabil de experienţa de atunci, cei de la Facebook, în frunte cu deviantul lor fondator, s-au hotărât să dea o altă lovitură, de data aceasta unui lider consacrat, anume Twitter. Au investit în copierea funcţionalităţilor Twitter şi şi-au marketat „invenţia” cât au putut de bine. De fapt războiul declanşat de Zuck are şi un substrat ideologic: campionii cenzurii şi ai perpetuării fake news-ului dau atacul asupra reţelei sociale care încearcă să readucă libertatea de expresie în prim plan.
Pare logic să înţelegem că întreaga stângă imbecilă din SUA s-a aliniat în spatele „generalului Zuck”, punându-şi speranţele că „algoritmii Facebook” vor îngropa Twitter. S-au prezentat inclusiv creşteri spectaculoase ale numărului de utilizatori. Doar că, de vreo câteva zile, treaba s-a fâsâit, iar rata de abandon este atât de mare încât Threads - căci aşa se numeşte bagatela lui Zuck - riscă să rămână un loc dezolant de pustiu. Asta în ciuda eforturilor tenebroase de a agăţa utilizatori.
Mişcarea ticăloasă a celor de la Facebook se va dovedi însă de două ori păguboasă. Faptul că au băgat aiurea banii într-un proiect care se va dovedi mort e o problemă. Partea şi mai nasoală e că Twitter a anunţat pornirea programului „Ads Revenue Sharing”. În ce constă? Reţeaua împarte veniturile obţinute din publicitate cu creatorii de conţinut. Programul are ceva istorie, fiind cel care l-a determinat pe Tucker Carlson să migreze pe Twitter. Doar că acum a fost accelerată din motive lesne de intuit.
Măsura va face ravagii deoarece nu atacă doar Facebook - reţeaua care în acest moment parazitează conţinutul oferit de utilizatori - dar, mai ales, youtube, principala sursă utilizată de influenceri pentru monetizare. Prin mişcarea oferită, Elon Musk nu doar că dă o replică dură Facebook, dar, mai mult, îşi asigură intrarea pe o piaţă care se poate dovedi deosebit de profitabilă.
Există o lecţie în toată întâmplarea în care Zuckerberg a mai făcut praf nişte mulţi bani de-ai acţionarilor: chiar dacă operaţiunile de copiere, în anumite momente, pot oferi victorii facile, trebuie să ai grijă să nu abuzezi de strategia asta întrucât ulciorul nu merge de multe ori la apă.
Threads va prinde pana la urma.
RăspundețiȘtergere1. Este legat de Instagram si toti creatorii de continut care fac bani pe Instagram vor folosi Threads NU Twitter. Pana acum n-am prea auzit pe nimeni sa faca bani pe Twitter dar pe Instagram sunt destui care reusesc sa scoata cel putin un salariu decent in asa fel incat sa nu trebuiasca sa mai mearga la un job 9 to 5.
Tucker Carlson este irelevant.
Poate va deveni un nou Joe Rogan care la randul lui este irelevant.
Succesul retelelor sociale este masurat prin medie, nu prin varfuri. Cateva varfuri nu pot asigura suficient continut pentru mase. In afara de acest lucru sunt destui oamenii "medii" care pot asigura continut de calitate pentru largi mase de oameni si mai ales care POT CASTIGA VENITURI. Acestia vor merge acolo unde VOR CASTIGA EI BANI, nu unde castiga altii.
Sunt motive bine intemeiate pentru care de ex Youtube este plin de creatori pe videouri lungi sau TikTok este plin de creatori pe videouri scurte in timp ce pe alte retele de video pur si simplu BATE VANTUL. Youtube si TikTok au continut masiv si divers pentru ca acolo multi oameni fac bani! GREI!
https://www.protv.ro/divertisment/andreea-bostanica-a-dezvaluit-ce-note-a-obtinut-la-bac-znu-m-au-incurcat-sa-mi-iau-trei-apartamente.html
2. Companiile de marketing si agentiile de marketing digital inca prefera sa bage bani grei in serviciile de publicitate ale retelelor sociale si de advertising ale Meta si Google. N-am auzit pe nimeni pana acum sa bage bani in Twitter, Snapchat, Pinterest, Reddit, Telegram, etc.
Ghici de ce?
Lecturi obligatorii:
https://mariussescu.ro/the-state-of-marketing-2023/
https://mariussescu.ro/retele-socializare-populare-uniunea-europeana/
https://mariussescu.ro/aplicatii-online-romanesti/
https://www.iqads.ro/articol/62461/analiza-mocapp-2022
https://www.manafu.ro/2023/02/care-sunt-retelele-sociale-preferate-ale-romanilor/
https://www.manafu.ro/2023/02/romanii-in-social-media-2022/
https://www.manafu.ro/2023/01/profilul-cetateanului-digital-roman-2022/
https://www.manafu.ro/2023/04/zece-ani-de-youtube-romania/
https://www.manafu.ro/2023/02/tiktok-este-de-neoprit-in-romania/
3. "Partea şi mai nasoală e că Twitter a anunţat pornirea programului „Ads Revenue Sharing”. În ce constă? Reţeaua împarte veniturile obţinute din publicitate cu creatorii de conţinut."
Este normal sa apara schimbari si strategii noi in cadrul unei firme, dar daca aia multi care creaza continutul nu fac bani, sau daca fac doar unii ca Tucker Carlson, iti poti lua adio de la succes pe termen lung.
Facebook si Youtube isi permit sa faca ceea ce fac pentru ca ACOLO TOTI FAC BANI: si ei si creatorii de continut si agentiile care intermediaza si managerizeaza si firmele care au produse si servicii de vandut si pltesc agentiile! BANI GREI!
Corect!
ȘtergereCe atata graba? Si de cand concurenta e un lucru rau?!
RăspundețiȘtergereTwitter trage clar spre republicani, asa ca acum au si democratii platforma lor.
Într-o primă etapă, capitalismul dă iluzia că susține prin prosperitatea pe care o generează viața de familie și un viitor ferice țărilor care-l adoptă. Asta se întâmplă mai ales prin câteva trăsături specifice sistemului: el optimizează formele de organizare, face mai eficiente producția și vânzarea, stimulează consumul. Începutul capitalismului a coincis cu expansiunea colonială a Europei. Atunci au fost găsite resurse noi în colțuri de lume descoperite pentru prima dată, uneori prădate la modul cel mai direct, alteori exploatate fără milă prin relații de muncă de tip sclavagist în proximitate.
RăspundețiȘtergereProsperitatea impresionantă acumulată în centrele hegemonice avea un echivalent în traiul la limita subzistenței al celor din colonii, care nu se bucurau decât de o parte infimă a roadelor muncii lor. Cum erau zone subdezvoltate, acestea au avut și câștiguri de ordin cultural din contactul cu lumea europeană. Au cunoscut și salturi, s-au dezvoltat servind cuceritorii. Realizările cultural – științifice ale națiunilor care s-au ridicat peste celelalte la nivelul de mari puteri coloniale sunt absolut impresionante și greu de contestat. Dar per total a fost un transfer de bogăție dinspre est spre vest.
Când acest tip de expansiune își atinge limitele geografice, capitalismul își manifestă voracitatea spre interior. Apare presiunea pusă pe forța de muncă pentru o folosire mai riguroasă – genul de „eficientizare” care a impus și introducerea femeilor pe piața muncii.
Dar de la un punct încolo, nici aceasta nu mai e suficientă. Și se intră în etapa internaționalistă a capitalismului, de import al fostelor colonii în sânul metropolei. De la începuturile sale, din propria lui natură, capitalismul e internaționalist. Pentru că el caută să detecteze piețe de desfacere cât mai vaste, locurile de unde resursele mai abundente pot fi aduse la prețul cel mai mic, locurile unde e cel mai profitabil să investești.
În acest fel, el repetă la scară internațională modelul diviziunii muncii, al specializării într-o arie anume. Unele țări ajung să fie condamnate să exporte materii prime, cum ar fi petrol, gaze, lemn, metale, minereuri. Altele devin furnizoare de hrană, altele ateliere meșteșugărești, iar altele se specializează în zonele înalte ale industriei, tehnologiei și finanțelor.
În etapa când statele naționale erau încă mai puternice decât corporațiile multinaționale, capitalismul a reușit să își ascundă de ochii și de conștiința publicului larg această natură internațională. Dar în clipa în care începe să practice și importul forței de muncă, masca îi cade de pe față și devine evident ce fusese din totdeauna: un adversar periculos, chiar mortal, al națiunilor.
În această etapă, clasa politică și mediatică e demult cumpărată de oligarhia transfrontalieră, devenind simpli executanți nedemni ai politicilor de accelerare a globalizării, după indicații scrise din centre oculte. Devine vizibil și pentru omul de rând că aceste două clase tehnocratice de politicieni mediocri și gorniști ai lor sunt adversari ai intereselor popoarelor autohtone, care sunt supuse invaziei și demoralizării.
https://www.facebook.com/reactiunea/posts/pfbid0QWg4htMRGwE6A3Ax3FQdhwB4Xo3Yt3FTaaVyA7NTVJb5JzLP2rUfabwvSVjst19el
Ștergere@Anonim 15 iulie 2023 la 21:27
Ștergere@Anonim 16 iulie 2023 la 09:27
Ce varza de idei inepte aveti in cap si tu si idiotul ala atoatestiutor de Victor Grigore/Evadare.ro/Reactiunea care amesteca fara noima marxismul cu conspiratiile si cu misticismul religios.
Nivelul real de educatie si "prosperitate" la care va aflati amandoi este fix acesta:
https://economedia.ro/studiu-nivelul-de-educatie-financiara-de-21-ne-plaseaza-pe-ultimul-loc-in-uniunea-europeana.html
https://www.antena3.ro/actualitate/educatie/romania-ultimul-loc-europa-educatie-financiara-afecteaza-viata-oameni-667318.html
https://www.youtube.com/watch?v=bsQ1e_rNy6I
https://stirileprotv.ro/video/romania-pe-ultimul-loc-in-europa-privind-educac-ia-financiara-ong-urile-cer-cursuri-in-c-coli/61947450/
Individul asta este muuult mai inteligent si implicit muuult mai prosper decat voi doi adunati la un loc. Pe langa faptul ca intelege ce este capitalismul in mod real si ca il practica zi de zi devenind tot mai prosper:
https://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/de-la-sapa-intr-comuna-din-galati-la-performante-gastronomice-italia-profesor-de-pizza-la-italieni/
Va doresc prostie infinita si saracie lucie pe viata!
De asta aveti parte acum si nici nu meritati mai mult.
Pentru restul oamenilor cu neuroni functionali care citesc pe aici, cateva lecturi obligatorii:
https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/economics-what-does-the-term-imply/
https://www.armstrongeconomics.com/international-news/revolution/the-rise-fall-of-empires-nations-city-states-has-been-going-on-for-thousands-of-years-its-just-our-turn/
https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/basic-concepts/we-all-act-in-our-sel-interest/
Eu îți doresc sa ajungi ( dacă nu ești inca) miliardar...
Ștergere"Și uite-așa s-a terminat dramoleta mea: cu telefonul meu decedat, dar mai mișcând, cu dușmanul americanilor în buzunar..."
RăspundețiȘtergere1. Vezi daca merge sa instalezi LineageOS si nu te mai spioneaza nici chinezii
https://lineageos.org/
https://wiki.lineageos.org/devices/
2. Daca sunt aplicatii care au nevoie de anumite functionalitati Google instaleaza MicroG
https://microg.org/
3. Daca ai nevoie de anumite aplicatii sau alternative instaleaza F-Droid
https://f-droid.org/
4. Daca ai nevoie de anumite aplicatii pe care le gasesti doar in Googke Play Store instaleaza Aurora Store
https://aurorastore.org/
https://f-droid.org/ro/packages/com.aurora.store/
5. Diverse aplicatii le poti instala direct din sursa fara sa fie nevoie de un "store":
https://www.apkmirror.com/
Apropo, a spus cineva Threads? ;)
https://www.apkmirror.com/?post_type=app_release&searchtype=apk&s=threads
Nu are valabilitate pentru toate modelele, https://wiki.lineageos.org/devices/#devices
Ștergere