luni, 17 iulie 2023

Disperarea americanilor se întoarce asupra lor precum un bumerang


Trimiterea muniţiei cu fragmentaţie în Ucraina este, dincolo de orice aspect, un element de disperare din partea SUA şi a aşa-zisului Occident Colectiv. Absolut tot ceea ce au trimis acolo s-a dovedit inutil. Tancurile despre care spuneau că vor defila către Crimeea n-au fost capabile să înainteze nici măcar cu un kilometru înainte de a fi distruse. Bateriile Patriot, care ar fi urmat să intercepteze „tot ce mişcă pe cerul Ucrainei” n-au făcut altceva decât să ne arate că „împăratul e gol”. Ruşii s-au jucat efectiv cu bateriile antiaeriene americane, distrugându-le cu aceeaşi uşurinţă cu care un val face praf un castel de nisip. 

Iată că şi mult prea marketata contraofensivă totală a Ucrainei se transformă într-o fâsâială în care comediantul drogat de la Kiev trimite contingente întregi de soldaţi la moarte sigură. De fapt, partea şi mai interesantă e că „atacul ucrainean” s-a transformat într-o apărare disperată în est, unde - aşa cum am arătat în mai multe rânduri - frontul ucrainean se prăbuşeşte sub presiunea armatei ruse. Asta în timp ce-n zona de sud a frontului, PR-ul ucraineano-occidental prezintă în termeni elogioşi cuceririle şi recuceririle aceloraşi zone în care pierd oameni cu ghiotura.

Rămâne totuşi întrebarea: de ce anume SUA a ales să trimită muniţie cu fragmentaţie? Şi, mai ales, de ce „partenerii” din Occidentul Colectiv stau atât de impasibili, dat fiind că majoritatea covârşitoare a acestora sunt semnatari ai convenţiei de interzicere a acestor arme atroce? Pe scurt, este vorba de disperare. Ruşii le-au arătat piticilor porno ai occidentului că sunt capabili să transforme toate proiectee occidentale de război-fulger într-un război la scară, mare consumator de resurse umane, arme şi muniţii. De fapt abia acum înţelegem capcana în care occidentalii au intrat precum berbecii: nefiind pregătiţi pentru o confruntare la scară, au crezut că totul se va tranşa în câteva zile, declarându-i învinşi pe ruşi la masa verde şi gata. Ei bine, pare că s-au fript rău. 

Ruşii nu doar că nu au tranşat problema rapid - probabil cea mai prostă soluţie la acel moment întrucât Occidentul regătise proteste masive şi gherile urbane - dar mai mult, i-au lăsat pe occidentali să creadă că pot obţine chiar o înfrângere totală a Rusiei. Asta a fost, pe scurt, întreaga poveste de până acum a războiului.

La momentul actual Occidentul este efectiv epuizat. Europa e dărâmată economic şi nu mai are nici arme. SUA, chiar dacă ţine coada sus, e la fel de epuizată. Dacă daţi un ochi pe indicatorii economici necoafaţi, veţi înţelege că treaba e groasă. Iată o statistică de-a dreptul cutremurătoare: în timp ce rata oficială a şomajului american este de 3.6%, numărul cetăţenilor ieşiţi definitiv din scripte(neangajaţi de mai mult de 2 ani) a depăşit 60%!

Privind cu atenţie veţi înţelege că Occidentul a căzut în propria-i capcană: au vrut să „dezarmeze” Rusia, s-o epuizeze într-un război proxy şi s-au trezit epuizaţi. Muniţia cu fragmentaţie o dau Ucrainei pentru că efectiv nu mai au ce să dea şi nici nu mai au de unde să cumpere. În sine, vestea e un dezastru deoarece asta va creşte teribil numărul de morţi, chestiune la care ruşii sunt deosebit de sensibili. Cu alte cuvinte, SUA speră ca prin creşterea numărului de morţi să-l înduplece pe Putin. Însă, aşa cum s-a spus de la Moscova, ruşii vor retalia. Marea întrebare e cum vor face asta? Ei bine, exact ca americanii!

Toată lumea se aşteaptă ca ruşii să riposteze în Ucraina cu acelaşi tip de arme. Probabil aşa vor face, dar mai au o opţiune, un aşa-zis glonte de argint, iar acesta este Siria. De ceva creme ruşii se coordonează cu iranienii şi cu armata siriană pentru a expulza americanii din Siria. SUA şi-a întărit ilegala-i prezenţă acolo. Ei bine, iată locul vulnerabilităţii: este extrem de probabil ca Rusia să înarmeze Siria şi Iranul cu muniţie cu fragmentaţie. Întâmplător, cele două ţări nu sunt semnatare ale Convenţiei, astfel încât este foarte probabil să vedem o ploaie de astfel de bombe peste bazele americane. Acela va fi momentul în care vor înţelege cu adevărat cât de perverse sunt propriile lor acţiuni şi cum întregul complot li se sparge în cap. 

Mulţi se entuziasmează când aud că un nou tip de armament e livrat Ucrainei. Şi la fel fac de fiecare dată: „Gata, e mat pentru ruşi!” - spun ei. Iar dezamăgirea e şi mai mare când văd că respectivul echipament e lipsit de relevanţă. Sunt curios când vor apărea şi tancurile-minune ale americanilor pe câmpurile Ucrainei? Până una-alta, văd că Challenger-urile britanice sunt ţinute în spatele unităţilor şi dacă se întâmplă să se deschidă foc împotriva unităţii, tancurie fac stânga-împrejur. 

Ca idee suntem într-un setup în care totul se va tranşa prin război. Pe moment nu există decât o soluţie, anume aceea a capitulării NATO. Nu vă gândiţi că retragerea din Ucraina va rezolva ceva. Rusia doreşte o revenire la Malta, iar asta presupune o retragere masivă a NATO spre Vest, adică acolo unde era în 1989. Pe moment situaţia e inacceptabilă pentru americani, dar, treptat, dacă se trezesc la timp, ar putea deveni digerabilă. Tot vorbesc ei de „ordinea internaţională bazată pe reguli”. O primă regulă ar fi să respecţi regulile asupra cărora ai convenit. Altfel vor apărea deteriorări din ce în ce mai mari, iar după mai multe astfel de interacţiuni s-ar putea ca SUA să nu mai poată aplăca nici la statutul de putere regională.   

18 comentarii:

  1. Permiteți-mi să vorbesc o clipă despre Polonia în legătură cu războiul proxy al SUA împotriva Europei, cunoscut popular sub numele de războiul din Ucraina. După cum am afirmat de la izbucnirea războiului, în opinia mea, războiul din Ucraina nu este un război proxy al SUA împotriva Rusiei, ci împotriva Europei; este rampa de lansare pentru un proiect de destabilizare la nivelul întregului continent care va crea condiții de zone de conflict în întreaga Europă, va diviza UE împotriva sa, va dezindustrializa continentul și îl va transforma într-un alt laborator pentru impunerea unor politici severe de austeritate neoliberale care vor șterge pe toți, cu excepția celor mai mari actori din sectorul privat și, practic, vor re-feudaliza Europa.


    Polonia pare să fi fost selectată de Statele Unite ca centru de operațiuni pentru implementarea acestui program. Dar înainte de a intra în asta, să ne întoarcem la unul dintre primele exemple ale acestui tip de proiect — războaiele murdare din America Centrală și de Sud. Când creșteam și eram mereu interesat de politică și de evenimentele mondiale, știrile de seară erau dominate în fiecare seară, cu sălbăticie care avea loc în El Salvador, Nicaragua, Guatemala și Argentina. Războaiele civile, echipele morții, tortura, răpirile și toate formele de brutalitate au proliferat în întreaga regiune. Toate acestea au fost orchestrate din ambasada americană din Honduras, sub conducerea ambasadorului american John Negroponte, pe care localnicii l-au numit "Domnul escadron al morții". Honduras avea cea mai mare ambasadă americană din regiune și cea mai mare stație CIA, iar țara a fost terenul de pregătire pentru un proiect regional de destabilizare care a continuat pe tot parcursul anilor 1980.

    Când Negroponte a fost numit ambasador al SUA în Irak după invazia și ocupația americană, mă așteptam ca el să urmărească un proiect similar de destabilizare regională. Robert Stephen Ford a fost numit ambasador în Siria, unde a început imediat să încerce să provoace opoziție violentă, până când a fost dat afară din țară. Dar suntem cu toții conștienți de Primăvara arabă și de rolul pe care organizațiile susținute de CIA l-au jucat în această perturbare, precum și, desigur, rolul CIA în eventualul război civil din Siria. SUA au încercat să-l numească pe Ford ambasador în Egipt, de fapt, dar, din fericire, reputația lui și a mentorului său i-a precedat, și au trebuit să renunțe la idee.

    Deci, ideea aici este că există un model, și odată ce sunteți familiarizați cu modelul, îl puteți recunoaște și puteți prezice în mod abstract cum se va desfășura. Ei bine, în scenariul actual, în opinia mea, Polonia este Honduras. Aproape de începutul războiului din Ucraina, am observat rolul pe care îl joacă Polonia ca destinație pentru Refugiați și ca sursă pentru mercenari, așa că am decis să verific cine este actualul ambasador al SUA în Polonia.

    https://t.me/DanDiaconu/2932?comment=230168

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai ales gresit Polonia ca exemplu. Polonia se va decupla de restul Europei si va ajunge o contragreutate la polul german-francez. Desigur Polonia a invatat din trecut si trebuie sa se protejeze militar de o eventuala agresiune rusa sau germana.

      Ștergere
  2. Păi SUA, din cauza Paperclip și celorlalte operațiuni are doctrina și strategia nemțească, de asta totul se bazează pe Wunderwaffe și Blitz, dar la cum merge treaba o să o ia de la șliț.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://t.me/DanDiaconu/2932?comment=230168

    Deși nu este Negroponte sau Ford, Ambasadorul este fiul unuia dintre cei mai notorii consilieri politici din memoria recentă, Zbigniew Brzezinski. Brzezinski, care era polonez, a fost arhitectul sprijinului SUA pentru mujahedinii din Afganistan împotriva Uniunii Sovietice și a fost un fanatic anti-rus fervent și paranoic. El credea că dezintegrarea UE este inevitabilă și că numai percepția Rusiei ca amenințare ar putea determina Uniunea Europeană să acționeze la unison; el a crezut, de asemenea, că mai multe țări din blocul de Est nu ar fi trebuit să fie admise în UE, și anume țările din blocul de Est și statele baltice. Este sigur să presupunem că fiul său, Mark Brzezinski, actualul ambasador al SUA în Polonia, împărtășește aceste opinii; și el este responsabil de coordonarea programului de destabilizare care va încerca să împartă Europa la mijloc, schimbând accentul de sprijin al Americii de la Atlantic și Europa Centrală, la Europa de Est, cu Polonia ca client principal. Ei folosesc teoria lui Brzezinski conform căreia Europa are nevoie de o amenințare rusă pentru a-i uni pentru a constrânge sprijinul unificat pentru politici care vor duce în cele din urmă la dezintegrarea UE.

    Fără îndoială, SUA a atârnat promisiuni în fața Poloniei, promițând că pot reapărea ca o putere majoră după peste 4 secole. Ei spun Poloniei că Germania slăbește atât în mod natural, cât și prin design și că pot deveni nu numai inima de producție a Noii Europe, ci și cea mai mare putere militară. Ei sugerează că Polonia poate deveni un super-stat, încorporând atât Lituania, cât și Ucraina de vest — suspectul bombardier de la St.Petersberg, apropo, s-a născut în vestul Ucrainei. Și ca urmare a acestor promisiuni, Polonia face de bunăvoie munca murdară a Americii, așa cum, de fapt, o fac de ceva timp oricum. Ca urmare a adoptării rolului lor de agent destabilizator pentru SUA, Polonia va deveni probabil așa cum a fost Hondurasul — un stat polițienesc, iar acest lucru, desigur, se întâmplă deja, soldații americani fiind mai mult sau mai puțin lăsați să fugă în țară, poliția spunând cetățenilor că nu au puterea de a-i aresta, după cum vedeți aici.

    Blocul Estic și statele baltice vor fi strict controlate sub influența SUA și încurajate să se distanțeze de UE și să-și formeze propriul bloc economic și de securitate, iar acest lucru se întâmplă deja. Polonia se va angaja militar în războiul din Ucraina, și poate și din Belarus, și, fără îndoială, eforturile de perturbare sub acoperire din Georgia și Moldova provin de la Ambasada SUA din Varșovia.

    Acest lucru vă oferă doar un cadru geopolitic pentru ceea ce se întâmplă în Europa și rolul Poloniei în ceea ce este un model repetat de SUA. Și aici aș dori să subliniez că înțelegerea noastră a multiplelor ayaat care ne avertizează împotriva luării kuffar-ului ca awliya și afirmând că sunt awliya unul față de celălalt, înțelegerea noastră ar trebui să includă posibilitatea ca acest lucru să nu fie doar pentru că nu sunt fiabile awliya pentru musulmani, ci și pentru că nu sunt fiabile awliya chiar și unul pentru celălalt, deoarece tind să funcționeze; loialitatea lor este o marfă vândută în folos și se vor întoarce împotriva oricui dacă cred că îi va aduce profit. Nu cred că ceva ar putea face asta mai clar decât ceea ce vedem că se întâmplă astăzi în Europa și cum America nu are nicio îndoială în a sabota și submina siguranța, prosperitatea și chiar viața europenilor, în timp ce încă se proclamă a fi prietenii lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesantă ideea cu Polonia, dar Brezinski nu e evreu?

      Ștergere
    2. La început am mușcat si eu ipoteza polacilor suicidari și ireductibil rusofobi. Apoi, în lumina scenariilor avansate chiar de ruși (Medvedev cap de lance), m-am întrebat dacă e posibil ca polonezii să fie atât de imbecili încât să nu fi învățat nimic din propria istorie. Așa că am ajuns să îmi pară foarte plauzibil un alt scenariu: polacii să desfășoare cea mai spectaculoasă operațiune "maskirovka" din istorie: se vor preface că mușcă din ruși de vii până își vor lua inapoi Galitia (cel puțin), teritoriu pe care rușii oricum nu și-l doresc să-l adminstreze. Apoi vor deveni doar un aliat formal al amerlocilor, precum Ungaria sau Turcia.

      Ștergere
  4. Interesanta analiza. Totusi, in practica, unii spun ca au aparut deja probleme in relatia dintre Rusia si Iran. Ca avioanele SU-35 au fost platite dar nu sunt livrate:

    https://www.debka.com/cracks-in-russia-iran-pact-moscow-holds-back-su-35-jets-delivery-to-tehran/

    Pe de alta parte , desi Ucraina e alimentata din greu cu arme de mult timp, Rusia refuza sistematic sa inarmeze diverse grupuri din Syria.Oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  5. Perspectiva revenirii la situatia din 1989 nu e de bun augur pentru noi.
    Rusii nu sunt niste domni cand trec peste o tara si nici nu mai pleaca usor.Sa fim atenti ce ne dorim !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gindesti in termenii depasiti ai scolii vechi de gindire pulitică.
      Adio! Nu mai are nimeni chef sa ti plateasca datoria de 100+ miliarde pe care ti ai acumulat-o la baieti smecheri.
      Crezi ca te ai lafait in credite, salarii si pensii speciale 35 ani pentru ca acum sa vina oligarhu' rus sa ti le plateasca? :))Ce banc bun. Cred ca si DD se rostogoleste de ris la ce debitezi.
      Ciuca baiete!
      Din rahatul asta nu te mai scoate nici dreaqu!
      Oare din ce se vede cu ochiul liber realizezi CUM anume le vei plati?
      ...

      Ștergere
    2. Mda, americanii sunt mult mai domni, am observat...

      Ștergere
    3. Anonim17 iulie 2023 la 14:46
      La ce datorie te referi? La aia cu cur papir tiparit cu verde?
      Pai aia se poate plati usor cu alt cur papir tiparit in alta culoare, la cotatia zilei, adica de 5 lei 1 Dolar. si datoria aia de 100 de miliarde de dodo, se poate plati cu 500 de miliarde de lele, adica tot hartie tiparita fara nicio valoare, exact ca si dolarul cur papir american.
      Mai ai un pic de rabdare sa piarda SUA in Ucraina, ca SUA sa fie Sah -Mat in Pat, si atunci e momentul sa ne platim si noi datoria facuta in dodo = cur papir fara nicio alta acoperire valorica, decat credinta ca acel cur papir este valuta forte!

      Ștergere
    4. Poi si Slugarnis cum plarteste ca a facut datoria asta cu ministrii lui drogati ?! Si continua sa faca, acum ii trebuie submarine frantuzesti diesel si microcentrale netestate de nmeni pe care ni le vinde zuckerman porcul ala umflat care am inteles ca s-a aciuit pe aici dupa ce si a terminat misiunea. tot ce nu vrea nimeni sa cumpere cumpara retardul nostru.

      Ștergere
  6. Întrebarea e dacă vor fi oferite ukrainei și bombe nucleare.

    RăspundețiȘtergere
  7. “Elemente străine, îmbătrânite și
    sterpe, s-au amestecat în poporul
    nostru și joacă comedia
    patriotismului și a naționalismului.
    Neavând tradiții, patrie hotărâtă ori
    naționalitate hotărâtă, au pus totuși,
    mâna pe statul român. Conștiința că
    ele sunt deosebite de neamul
    românesc nu le-a dispărut încă – ele
    se privesc ca o oaste biruitoare într-o țară vrăjmașă. Deaceea nu-i de mirare că întreaga noastră dezvoltare mai
    nouă, n-a avut în vedere conservarea naționalității, ci
    realizarea unei serii de idei liberale și egalitare
    cosmopolite”.
    “Măsura patriotismului nostru va fi dată de faptele pe
    care vom avea ocaziunea de-a le împlini în viitor, iar nu
    de profesarea nimic costisitoare a unor idei pe care
    individul și le alege după plac”.
    Mihai Eminescu 1850-1889
    (poet, prozator, jurnalist politic)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna bine eseistic, dar in conditiile actuale de unitate globala beton a smecherilor impotriva prostilor, este mai mult decit naiva. Este nimic, apa de ploaie, doar lamentare fara substanta, precum vedem in Franta, Olanda, unde s toti precum cateii cu
      labutele in sus.

      Ștergere
  8. https://benjaminfulford.net/2023/07/17/133926/

    RăspundețiȘtergere
  9. Nebunia de final!
    România devine neagră.Priviți în jurul vostru dimineața,Bangladeșul,Nepalul,Sri Lanka..au invadat România.
    Referitor la articol și alte comentarii repet ce'am mai comentat:
    Programul Terra este la final! Suntem în plin proces de " curățare" _ exterminare și începerea unui nou PT.Alte obiective cu alți actori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S a creat un gol care trebuia umplut cu o alta natie clar mai amarâta decit cei mai obiditi si umiliti de la noi.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)