marți, 11 iulie 2023

Sistemul


V-am spus din start că nu-mi plac indivizii cu certitudini. În general cei din categoria enunţată n-au habar de nimic, dar se bat în piept cu ideile lor. Unii, făcându-şi loc cu coatele, mai fac şi demonstraţii „docte” crezând că spun chestiuni interesantă, fără să-şi dea seama că multe dintre cele pe care le emit erau acum 10, 15 sau chiar 100 de ani de domeniul trecutului. Dar, mă rog, aşa se întâmplă atunci când nu realizezi că sub umbra certitudinilor se ascund carenţe imense care-i fac pe cei mai mulţi „deţinători ai adevărului” să băltească în penibil. 

Rămân surprins de numărul mare de experţi în khazari(prin secţiunea de comentarii a Telegramului e o adevărată inflaţie). Toţi se bagă care mai de care mai în faţă de parcă ar fi deţinătorii secretelor supreme. Bag mâna-n foc că dacă n-ar fi fost cartea lui Arthur Koestler nici naiba n-ar mai fi vorbit despre khazari. În ceea ce-i priveşte pe evrei, aici e catastrofă: absolut oricine se pricepe. Le-au studiat religia, au tradus singuri Tora şi Talmudul, spărgând secretele evreilor. Dacă însă îi întrebi ce limbă se vorbeşte în Israel, dau ochii peste cap. În ceea ce priveşte experţii în societăţi secrete, mişcări oculte, servicii secrete nici nu mai spun nimic deoarece e hiperinflaţie!

Să mergem mai departe. Când se punea vorba să se voteze „Referendumul pentru familie”, le-am spus unora de la ţară că ar fi cazul să iasă la vot. „Nu ieşim că e deja votat!” - mi-au spus ei cu îngâmfare. „O să vă lovească ăia, vă vor distruge copiii!” - le-am spus atunci. „N-ai să vezi aşa ceva în România!” - mi-au răspuns cu aceeaşi emfază. Aţi văzut legislaţia împinsă de Firea? Dar pe cea pe care-o împinge acum Pledoiu? Aţi văzut dezastrul din şcoli? Totul e în stadiu incipient. Când va începe se va intra cu buldozerul deoarece exact aşa s-a făcut peste tot. Fix aceeaşi strategie: de la state care aveau valori tradiţionale s-a ajuns la state-fantomă, complet eşuate, aflate sub stindardul multicolor în care libertatea a fost înlocuită cu tirania unei ideologii nefireşti. Ştiu, din nou îmi vor veni experţii să-mi explice cum e cu khazarii, cu evreii, cu societăţile secrete şi, de ce nu?, cu extratereştrii. Sunt tare curios dacă emitenţii acelor teorii sunt mulţumiţi cu ei înşişi. Atâtea certitudini nu-s decât o mască pentru golurile profunde, inclusiv cele sufleteşti.

„Şi-atunci cine e?” - vor întreba toţi la unison. „Cine e responsabil pentru toate acestea?”. E logic, e puţin probabil ca o asemenea anomalie să apară din senin, fără să aibă o cauză ascunsă. Aşadar, cine-i vinovatul? Ei  ine, iată răsounsul: e SISTEMULl!

Ce e sistemul? O să vă explic practic dacă-mi promiteţi că veţi face întocmai cum vă spun. Să începem. Luaţi o pauză. Scoateţi din priză absolut tot ce vă poate deranja şi opriţi absolut toate luminile. OK, lăsaţi frigiderul în priză ca să nu avem vorbe. Dacă sunteţi la muncă anunţaţi că lipsiţi o jumătate de oră, mergeţi undeva într-un parc şi opriţi-vă telefonul. Dacă nu puteţi, amânaţi experimentul pentru mai târziu, dar sub nicio formă nu citiţi mai departe. Aţi terminat? OK. Acum staţi aşa, relaxaţi-vă într-un loc plăcut şi gândiţi-vă la ce este sistemul. Gata, nu citiţi mai departe. Lăsaţi totul baltă şi faceţi ceea ce v-am spus.

OK, sper că v-am trezit suficient interesul. Probabil v-au trecut multe prin cap, dar nu aţi reuşit să vizualizaţi SISTEMUL. Pentru început vă voi spune că sistemul este butonul pe care l-aţi apăsa pentru a continua să citiţi articolul. Retrageţi-vă puţin în spate şi veţi înţelege. Sistemul e compus din becuri, maşini de spălat, calculatoare, telefoane, tablete, televizoare, routere, firele care duc la toate acestea, centralele electrice, barajele s.am.d. Sistemul e şoseaua pe care mergi cu maşina la fel cum e maşina în sine. Poate părea suspect ca o asemenea înlănţuire de obiecte neînsufleţite să fie fiorosul SISTEM. Şi, cu toate acestea, chiar aşa se întâmplă. Sistemul e mult mai mare şi mai înspăimântător decât ne-am putea noi imagina.

E atât de invaziv încât, dacă o catastrofă ar distruge întreaga infrastructură, sistemul ar avea capacitatea să se regenereze. Ca fiinţe umane suntem obişnuiţi să ne uităm întotdeauna în spate, la cei care manipulează, aşa cum au făcut-o mereu de-a lungul istoriei. Mi-e teamă că acela era răul cel mai mic. Acum, sistemul a ajuns atât de puternic încât şi-a subordonat oamenii deoarece, indiferent dacă eşti supus sau sus-pus, trebuie să te raportezi la logica sistemului. 

„Dar e absurd!” - vor exclama scepticii. Într-adevăr, pare absolut absurd ca o unealtă să devină stăpân. Cu toate acestea, dinamica ne arată că întotdeauna aşa se întâmplă. De-a lungul istoriei cea mai oprimată clasă a fost cea a sclavilor. Sunt pline cărţile de istorie de faptele abominabile ale stăpânilor faţă de sclavi. Doar că foarte puţini au reaiizat fenomenul petrecut, anume acela al schimbării: după o perioadă istorică sclavii s-au transformat în stăpâni. Procesul l-aţi văzut în Africa de Sud şi îl puteţi vedea acum în SUA, unde foştii sclavi deja au cucerit suficientă putere pentru a elimina masa albă a ţării. În scurt timp nu prea veţi mai vedea albi prin politica americană. Procesul e ireversibil.

La fel se întâmplă în Franţa, unde temerea lui Charles de Gaulle deja se îndeplineşte. Probabil bătrânul tremură în mormânt, dar, de asemenea, procesul e ireversibil. La un moment dat vom vedea o Franţă islamică într-o proporţie covârşitoare. Iar araba va înlocui treptat franceza. Sau o va schimba ireversibil. 

Dacă ne gândim logic, ce anume erau sclavii dacă nu nişte unelte? Cel puţin, pentru un stăpân, asta era menirea lor. De aceea s-au întâmplat toate cele întâmplate. Cine te poate judeca dacă, ameţit de la aburii alcoolului, te apuci şi rupi o greblă deoarece te-ai enervat când ai călcat pe ea? Absolut nimeni. Ba, mai mult, întâmplarea devine subiect de bancuri. La fel vedeau îşi vedeau şi stăpânii de slavi supuşii: efectiv ca pe o unealtă. Procesul de inversare a puterii e unul cumva standardizat. Stăpânii deprind treptat limba sclavilor, apucăturile, pentru ca ulterior să devină egali ai lor. Acela e punctul de inflexiune în care stăpânul e înscris pe o pantă iremediabil descendentă, iar sclavul - mânat de ambiţia sa istorică de a se elibera - pe una puternic ascendentă. Şi uite-aşa, toate umilinţele şi greutăţile îndurate de generaţiile de dinaintea sa se transformă în motoare intime care-l propulsează în sus, sfârşind ca stăpân şi torţionar al „stăpânului istoric”. 

Iată procesul prin care a căzut sclavagismul, prin care a fost învins feudalismul şi prin care a fost diluată burghezia. Un proces simplu şi ireversibil. Rămas fără sclavi omul şi-a inventat alţi sclavi. Nu mai are sclavi la bucătărie, dar are maşini de gătit, roboţi de bucătărie, maşini de spălat vase. Nu mai are sclavi care să-i care lectica, ci are maşină. Iar exemplele pot continua la infinit. Toţi aceşti sclavi sunt acum într-un proces de a prelua iremediabil puterea. Noi deja le-am învăţat limbajul, le-am prins metehnele, iar acum suntem în punctul de inflexiune. 

Ştiu că poate părea incredibil ca o masă amorfă şi neînsufleţită să preia frâiele civilizaţionale, dar priviţi cu ochii liberi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Şi, mai mult, la ceea ce se întâmplă în noi. Maşinile încă nu ne-au invadat corpul, dar o vor face. De fapt, primii paşi s-au făcut: ce decizie iei atunci când ţi se spune că ai nevoie de un stimulator cardiac? Alegi  liniştea cimitirului sau tactul maşinii care-ţi controlează bătăile inimii? Înţelegeţi? Pocesul e mult mai pervers decât v-aţi putea gândi, iar el se petrece continuu. 

Îmi plac cel mai mult dezamăgiţii. Urlau unii că „ruşii sunt de aceeaşi parte cu americanii deoarece merg cu paşi repezi tot în direcţia digitalizării”. Hai să ne întrebăm logic ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar abandona actualul parcurs civilizaţional. Probabil în 1-2 ani ar fi cucerită fără prea mare efort chiar de către o ţară ratată precum România. Succesele din teren ale ruşilor sunt date de umplerea gap-ului tehnologic pe care-l înregistrau faţă de vest. Într-adevăr în anumite tehnologii - precum cea hipersonică, în tancuri sau în aviaţie - ruşii nu aveau emoţii tehnologice, dar erau o groază de alte domenii în care stagnaseră. De exemplu în ceea ce priveşte războiul algoritmic. Vă vine sau nu să credeţi, o mare parte din ceea ce se întâmplă acum pe frontul din Ucraina e decis de AI. Atât de cel occidental, cât, mai ales, de cel rusesc. Vorbeam despre avansul în domeniul comunicaţiilor, unde ruşii deja au început construirea propriei reţele de internet de bandă largă prin satelit(similară OneWeb&Starlink). Din nou au apărut dezamăgiţii de serviciu. „Nu vezi că fac acelaşi lucru ca americanii? E clar că s-au înţeles!” - mă trag ei de mânecă. Nu, nu s-au înţeles! Sunt disperaţi să nu piardă cursa! 

Probabil vă e necunoscută compania rusească Renera. Este o companie care face parte din Rosatom şi care e înscrisă în cursa pentru ... stăpânirea producţiei de baterii electrice în stare solidă. E vorba de ultima tehnologie în domeniu, care promite o revoluţie în mobilitate: baterii auto cu autonomii de peste 1000 km care se încarcă în mai puţin de zece minute. Recent Toyota a anunţat că a reuşit să mai facă un pas în stăpâniea acestei tehnologii. E deja o tulburare teribilă în domeniu deoarece aceasta este într-adevăr tehnologia care, pentru prima dată, poate elimina motorul termic, aruncându-l la groapa de gunoi a istoriei. Nissan spune că va produce până în 2025 o maşină pe această tehnologie. Cei de la Samsung sunt disperaţi să controleze procesul cât mai repede. Nu e surprinzător că o companie rusească se află în avangarda tehnologică, propunându-şi să producă pe propria tehnologie baterii solide până în 2027? „Păi ruşii n-au interes cu petrolul, cu gazele s.a.m.d.?” - veţi întreba. Desigur, dar numai fraierii nu înţeleg că una n-o exclude pe cealaltă. De fapt, dezvoltarea accelerată a tehnologiei electrice va creşte consumul de hidrocarburi. Numai fraierii nu înţeleg.

Recent, Elon Musk făcea un apel pentru oprirea timp de şase luni a cercetărilor legate de AI. Să-l vezi pe unul care, cocoţat pe avangarda tehnologică, a devenit miliardar fix din tehnologii de ultim moment, într-o asemenea postură naivă e mai mult decât hilar. Ce-ar fi trebuit să facă lumea în opinia lui Musk? Să jure pe roşu că nu vor cerceta în continuare? Reţineţi: valul tehnologic nu poate fi oprit! Am mai văzut asta de-a lungul istoriei şi ştim bine cum se termină. 

Dacă vreţi să vedeţi un blat între ruşi, chinezi şi americani, atunci acel blat nu poate fi decât cel pentru adoptarea cât mai rapidă a sistemului tehnic, aşezarea timpurie pe valurile de avangardă pentru a obţine avantaje faţă de ceilalţi. Într-adevăr, e o conspiraţie, doar că nu e ceea ce credeţi. Sistemul a ajuns atât de vast încât pur şi simplu scapă din mâna oricui. Tehnologii care acum transformă firme necunoscute în lideri inspiaţionali, ajung în doi-trei ani la nivelul străzii, accesibile chiar şi boschetarului. 

Sistemul tehnic deja e la putere. Cei „din spate” n-au habar de asta, dar ei înşişi sunt controlaţi de sistem. Problema care se pune e una aparent simplă, dar fără soluţie: poţi scăpa de sistem? Kurt Vonnegut pare să fi dat răspunsul în „Pianul mecanic”, dar sunt sigur că nu vă este pe plac. 

Ajunşi la acest punct, le voi mai spune celor cufundaţi în certitudini că procesul de gândire de-aici ar trebui să înceapă, de la găsirea unei soluţii fiabile la banala problemă. Poţi scăpa? OK, poate că ţi se pare că răspunsul e afirmativ, dar cum faci ca sistemul să nu te invadeze? 

45 de comentarii:

  1. Da, DD, sunt de acord cu tine total! Infatuarea romanilor a atins apogeul! Sper ca l-a atins...Intotdeauna e loc de mai mult! Școala pe internet in tot felul de grupuri si grupuscule ne-a transformat in atoatestiutor. Până când dacilor li s-a năzărit ca suntem popor nobil eram relativ normali. De când am devenit si gradina Maicii Domnului si suntem cei mai credincios popor, nu le mai ajungi unora cu prăjită la nas!
    Spune tu: ai o casă, o grădină si un pământ rotitor. In loc sa te ocupi de casa si pamant, sa ai grija ca apa cu care iti uzi recolta sa nu fie contaminată si plina de gunoaie, iar copiii si batranii din familia ta sa fie bine hrăniți si in siguranta, te apuca infumurarea, mergi printre bălăriile crescute peste tot cu nasul pe sus, îmbrăcat într-o mantie curcubeică.
    Da, curcubeică, pentru ca profesorii de kabalah si khazari au si diplome de initiati in croșetarea
    unei aure curcubeice.
    Cum? Prin vizualizări! Adica isi construiesc o aura tot fara munca, la fel cum nu-si muncesc pamantulsi nu-si curata apele de gunoaie.
    De teoria pamantului plat ai auzit? Duduie internetul de profesori de pamant plat!
    Asa isi pierde un popor bunul simt in timpuri când ar fi trebuit sa fie treaz si activ! Razboiul informational purtat pe net a facut foarte multe victime.
    Si te asigur ca cei mai multi nationalisti de mucava si carton fabricați de guru Infatuetescu nici nu locuiesc in Romania si nu cunosc situatia in teren.
    Cu alte cuvinte, nu mănâncă salam de soia 🤣🤣.
    E circ, dle DD! Si daca nu ar fi trist, m-as tot hlizi si as tot chicoti...Regele e gol pușcă, dar lingusitori in mint ca are hainele cele mai minunate, țesute din raze de luna si praf in ochi.
    Când se vor trezi romanii vor fluieră a pagubă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu cine sa muncesti pamantul scumpo? Cu copiii pe care nu-i ai, sau cu singurul care-i in "Olande" la "studii"( vezi indoctrinare) in ideea sa ramana acolo?
      Ai incercat dupa 50 ani sa sapi asa macar citiva metri patrati la temperaturi de 45 C?

      Ștergere
    2. Maria-Aurelia11 iulie 2023 la 08:40
      Ulrtarapid si pe diagonala iti citesc comment-urile, ca de obicei. Aduci cu Enya aia de pe activnews. Voi doua din ce va castigati painea? Pamantul plat va plateste?

      Ștergere
    3. "Infatuarea romanilor a atins apogeul!" Din ce sat sau periferie citadina vomiti conceptii despre romani? Legea e de partea ta, dar astept cu nerabdare in urmatorii ani.

      Ștergere
  2. Scaparea e doar interioara, acceptarea mortii, revenirea la religie inteleasa, nu ramanerea la ceremonii religioase fara de folos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol destul de halucinant cu grave probleme de logica. Adica familiile Rthshild si Rockfeller sunt compuse din negri? Pai de aia s-au chinuit sa se inmulteasca intre ei? Negrii aia care se presupune ca vor detine puterea vor asculta de...albii din familiile de mai sus?
    Referitor la blatul dintre china,rusia , usa. De ce nu spune Putin public care e faza cu familiile alea si cu cine conduce? De ce nu spune clar ca exista un plan de reducere a populatiei? De ce nu spune clar X...y...z? Pt ca vom avea o lume multipolara globalista. Asta e viitorul. Ca sa ai de unde sa "alegi" chipurile...dar si multipolarii si globalistii au acelasi tatic: familiile alea de degenerati si deasupra lor sta satana. Asta se intelege daca dam la o parte propaganda si judecam exclusiv dupa faptele lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce? Pentruca toti sunt un din aceeasi gasca, de aia.

      Ștergere
    2. Putin, a vb de multe ori despre reptile Rothschild și Rockefeller...

      Ștergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=jbv-ZpJk27c

    RăspundețiȘtergere
  5. Fără să am pretenții atotștiutoare, soluții infailibile sau mesianice, răspunsul față de profunda criză spiritual/materială în care se află specia omenească trebuie căutat în CAUZE și nu doar în efectele acestor cauze. În ciuda faptului că această afirmație ultra evidentă poate face parte din panseurile lui Gâgă, va trebui nu doar ca să ținem cont de ea, dar trebuie să plecați de la ea în analiza oricărei probleme ivite.
    Cine mai poate crede, că fenomenele, situațile ivite, problemele, mă rog, TOT ceea ce se petrece în Univers este efectul întâmplării, poate dormi în continuare cu ochii închiși sau deschiși.
    Dar, după modul în care se fac analizele, fie ele docte sau profane, asupra evenimentelor ce se petrec, constat, că nimeni nu îndrăznește să meargă în profunzimea analizei și să treacă dincolo de efecte, un asemenea comportament generând concluzii complet eronate, care nu fac decât să genereze alte cauze al căror efecte adâncesc confuzia.
    Unul dintre motive este reprezentat de modul superficial, simplist, stupid, facil, comod, în care oamenii s-au obișnuit să trăiască, să gândească și să se manifeste. Această stare le-a fost indusă de către așa zișii stăpâni ai sclavilor, pentru a-i contola mai ușor, stăpâni stâpâniți la rândul lor de egoism, egoism al cărui cauză profundă este frica, frică indusă psihologic de fragmentarea greșită a timpului în trecut, prezent și viitor, în care frica de un viitor iluzoriu i-a deteminat pe oameni să-și dorească preservarea acestuia, adică să-și capete ”sine die” siguranța zilei de mâine, fapt care generează la rândul său… lăcomie.
    Nu vă mirați…dar dacă veți analiza cu răbdare, cu atenție, cu vigilență, veți observa că fragmentarea timpului în trecut, prezent și viitor este falsă. Timpul există doar ca PREZENT, ca prezent continuu… Orice altă abordare generează confuzie. Desigur, cauzele așa zisului trecut vor genera efecte în prezent, iar de răspunsul pe care-l vom da acestor efecte vom genera viitorul…dar viitorul nu poate fi trait decât ca prezent, cum trecutul există tot în prezent, ca efecte.
    Revenind la ”cestiune”, așa zisul SISTEM face parte din lanțul efectelor…el nu este CAUZA profundă generatoare de anormalitate.
    NOI, fiecare în parte și toți la un loc suntem ”sistemul”, iar acest fapt poate fi demonstrat, repet, analizând cauzele. Și vă mai dau un indiciu asupra modului cum omenirea a devenit dependentă de armele sclavizării ei, cum stăpânii și scalvii se află în aceiași oală, cum n-ar putea exista unii fără alții, cu toții fiind stăpâniți de aceiași iluzie.
    Vă rog…analizați în profunzime CAUZELE, oricât de dureros ar părea, atunci când vă veți regăsi printre aceste cauze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect. Bravo.

      Ștergere
    2. Excelent! Intru totul de acord, cauza/criza este spirituala.

      Ștergere
    3. Perfect dle Diaconu ! Autocaracterizarea este foarte buna !!!

      Ștergere
  6. E clar ca omul devine obiect prin sistem, de la obiectul muncitor (după denumirile sistemului: măturător, cameriste, barman, avocat, doctor, parlamentari etc..) pana la obiectul de care te ții când te satisfaci (asa numitele identitatea sexuală : bimbo, bisexual, transexuala, labar, voierist, swinger, gay etc..). Sistemul creează noi si noi identități de control si pentru control cum au fost cele pandemice (vaccinat, dubluvaccinat, boosterizat, dubliboosterizat, negationist, cu ID access, fara drepturi de access etc). De exemplu sistemul pandemic daca se mergea cu el, schimba radical societatea intre elitele vaccinate și restul arestați in case fără drept de a intra in magazine.
    Meritul războiului din Ucraina este anihilarea identitățile din pandemie care deja construiau un alt sistem draconic, mai grav decat sistemul ceaușist. In sistemul ceaușist sa fii gay sau sa fii gasit bani la tine in casă erai condamnat la canal. Nu aveai voie sa deții mai mult decât salariu, deci identitate de sistem. După legile ceaușiste azi am avea toți banii confiscați, si am fi toți egali. Exact sistemul promis in 2030. De aceea in logica cospirationista prăbușirea $$$€€€£££¥¥¥ este un mod al sistemului de eliminare a bogaților si nivelarea societăților. Astăzi pentru sistemul DRACONIC bogații sunt de vină. Cum le iei averea la toți este noua misiune de sistem. Și cine e cel mai mare bogătaș al planetei? Normal că cea mai mare țară, Rusia cea nespusă. Așa că lupta va începe de la nivelul de bază, oprimarea bogătașilor, diminuarea averilor, nivelarea tuturor. Scapă de acest sistem draconic doar cei care urmează exemplul Rusiei hulite și se apară creând pt ei propriu sistem cum sunt tari asiatice si africane, negrii si mexicanii din SUA, ortodocși din Ucraina care se ceartă cu Zele, musulmanii din Franța etc... Dar este clar sistemul care ii lasă pe bogați fără averi si pe săraci să "nu dețină nimic, dar veți fi fericiți". Rusia a dat tonul împotriva sistemului neo-comunist pandemic. Toți le urmează exemplu cu excepția Europei. În 10 ani, Europa va fi nivelata, cu toate vacile flatulente arestate, fără bogați și toți dependenți de medicamente de la banalul paracetamol la morfina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun DD, sclavii s-au eliberat, negrii s-au eliberat si vor stapani America, arabii vor stapani Franta, etc. Cand se vor elibera si cei 1,5 miliarde de sclavi chinezi ? Cand se vor elibera si romanii care sunt sclavii sua si ue ? Iar nom nu este sclavizarea tuturor oamenilor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha!
      Tu n ai voie sa ti atribui nici un statut special. Iti trebuie aprobare de la stapânire sa figurezi drept sclav sau fost sclav.

      Ștergere
  8. Să aveți o săptămână minunată sclavilor.
    Cea mai mare parte a săptămânii voastre va lucra pentru a finanța războaie și a îmbogăți politicienii și domnii. Și du-te și cumpără un calculator bun, ca să-ți poți face „sezonul fiscal” și să-ți „rambursezi” câștigurile.

    Toată viața noastră transpirăm și salvăm, construind pentru un mormânt puțin adânc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei...nu prea adânc...nu e permis decât compostul reglementat

      Ștergere
  9. Ai dreptate, sunt mulți care au intuit asta https://reactionarii.home.blog/2023/03/14/pericolele-reale-ale-preluarii-controlului-de-catre-chatbot/#more-2997

    RăspundețiȘtergere
  10. E ca în "Planeta maimuțelor" de Pierre Boulle.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, iar noi cu toții suntem parte integrantă a acestui sistem, Matrix, pe care filmul îl prezintă destul de bine. Cu acceptul lui Dan, o f scurtă descriere mai plastică e aici :

    https://horatiump.wordpress.com/2021/03/09/matrix-2-filmul-in-rezumat/

    RăspundețiȘtergere
  12. Despre avantajele mașinilor electrice:

    https://matei.one/idxscr.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M.Electrice sunt doar aruncate temporar publicului. Ideea este sa se termine TOTAL cu transportul vostru individual. Ascultati cu atentie ce zice porta voce a stapânilor, harare si śvab-escovici oricita stare de voma v ar produce.

      Ștergere
    2. Mulțam de răspuns, dar dacă te uitai și la adresa pe care am dat-o acolo poate vedeai că nu mai e cazul și făceai economie de efort. Despre transportul individual:

      https://matei.one/osub.html

      Ștergere
  13. Matrix today

    https://www.youtube.com/watch?v=35DSdw7dHjs

    RăspundețiȘtergere
  14. Faza cu zvonurile despre baterii care se vor incarca in 10 min si tin 1000km nu o credem pina nu vedem...si nu cred ca o s-o vedem vreodata. In est exista inca académicieni integri care o spun argumentat. Astea-s pastile aruncate investitorilor in pietele respective iar minciuna tine ea ce tine pina nu mai tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti in domeniu sau ti-ai gasit blogul ideal unde sa aberezi?

      Ștergere
    2. Fix cei din domeniul bateriilor mint cel mai mult, similar cu cei care mint cu nerusinare despre generarea de energie bazata pe fuziunea nucleara numai in scopul clar de protectie a salariilor si a pensiilor.

      Ștergere
  15. Un mare roman a spus ca pentru ca poporul roman sa poata sa'si combata inamicul, trebuie doar sa'l identifice. Hai sa le luam pe rand, sistemul este conceput de o comunitate parazita care se confunda total cu el. Kazarii au dus parazitismul social la nivel de doctrina, dogma, stiinta. Profesorul Coja, fost senator in anii de dupa "revolutie", spune ca guvernele si camerele acelei epoci erau compuse peste 90 la suta din kazari. Ultima lor capitala inainte de extindere, internationalizare, a fost Budapesta (dupa ce au scapat de maghiari, exterminati de Otto cel Mare in 955 la Lechfeld). Cat despre tora si talmud, eu as spune doar ca de la ultimul razboi civil iudaic (70 dupa Iisus), cand saducheii (clerici) au fost decimati de zeloti, au inlesnit preluarea controlului total de catre farisei, in clar inlocuirea credintei cu legea sau laicitatea ecleticiasta. Ecletismul fariseic, redus la dementa, pe care il gasim si la hariri, schwab si devenit norma in toate revolutiile, fiind de fapt doar o unealta prin care omul este impins spre barbarism, primitivism, pentru un control cat mai facil al societatii. Acelasi ecletism il gasim si la protestanti si celelalte secte (farisei vopsiti), curente "religioase" care sunt populatii iudaizate. Despre Franta, priviti cine au fost vectorii invaziei, cine sunt dhl, attali, dray, cremieux, mendes france (unul dintre cei mai mari comercianti de sclavi in America, alaturi de cei din Anglia, levy, disraeli si cie), totul merge dupa plan, razboi civil, haos, digitalizare totala, religie unica etc. Eram sa uit, limba oficiala in Palestina e ivritul dar toata comunicarea se face in engleza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. firul rosu care a strabatut istoria Europei, pt vorbitorii de franceza https://www.egaliteetreconciliation.fr/Armageddon-mon-amour-Conference-de-Youssef-Hindi-et-Pierre-Hillard-a-Colmar-72998.html

      Ștergere
  16. Ei vor să pară că „ideile” lor centralizate (adică propaganda) sunt organice.

    O auzi din surse „disparate” și crezi că este autentică, când, de fapt, este un control ideologic controlat central.

    Apoi încearcă să-ți râdă în față când identifici faptul incomod că astfel de grupuri/organizații „disparate” nu ar spune astfel de lucruri la unison netulburat.

    Ultimul lucru pe care vor să-l dați seama este cât de centralizat sunt aceste mesaje.

    RăspundețiȘtergere
  17. Traducere din engleză de
    Putin a realizat imposibilul: decuplarea dolarului de petrol

    https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1678410356668891139?s=20

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca asta s-a facut cu acordul rothshild . Aia au decis schimbarea. Elitele degenerate se muta pe "multipolaritate" , abandoneaza globalismul. De fapt fa fi un globalism multipolar. heheh

      Ștergere
  18. Cand cineva stapaneste cuvintele, condeiul ceva mai bine decat majoritatea oamenilor nescriitori de profesie si mai pune si niste logica in joc iese ceva intr-adevar, dar acel ceva nu este neaparat adevarat.

    Suna bine, chiar logic (dupa partea de logica proprie ce ati ales sa o folositi), dar cand cu buna stiinta evitati sa luati in consideratie influenta si sforile foarte importante trase de unii importanti (fie ca ne place sau nu) de pe planeta asta rezultatul este mai mult un exercitiu de condei ca sa nu va plictisiti ascultand la zumzaitul monoton al frigiderului.

    Si cei mai putini apti in a scrie ceva se plictisesc de multe ori si clar nu scriu, iar cei apti scriu, poate scriu putin sau mult, poate scriu cu sau fara valoare logico-sociala, dar se simt bine ca … au scris si-n capul lor si-au limpezit niste ganduri si poate chiar au mai explicat taranilor cate ceva din ce si cum “merje” lumea. Posibil sa atinga realitatea de multe ori si de destule ori scriu fictiune fara sa-si dea seama, fiind tare inamorati fiind convinsi de propriile argumente.

    Ma bucur fiind luminat de scurta explicatie a Dvs. si m-am linistit ca nu exista oameni si familii influente si aliante de familii inluente si grupuri de interese in lume. Acum stim ca SISTEMUL e cel ce ne controleaza si ne calateste spiritual, mental si fizic.

    Si cine ma-sa a construit SISTEMUL asta sau a cazut asa plocon din univers ?

    Indemnul Sfintilor parinti “Rugati-va neincetat !” este pentru ca traim in domeniul Diavolului si rugandu-ne neincetat ajuta sa nu pierdem legatura cu Dumnezeu. Taramul lui Lucifer unde toate jegoseniile se intampla, sunt facute, sunt incurajate si sunt dorite, acolo ne aflam.

    Evreii au fost si sunt poporul ales de Dumnezeu. Dupa ce au pacatuit impotriva lui Dumnezeu au fost, ca si pedeapsa, imprastiati in lume. Cu gand oarecum normal si natural si-au tinut religia, obiceiurile si trasul pe sfoara a populatiilor autohtone. Nu au vrut si nu s-au lasat asimilati, au fost si sunt unealta perfecta a lui Dumnezeu.

    Evreii au fost, poate nu toti dar o buna parte din ei ( ma indoiesc de existenta Khazarilor - e cea mai buna acoperire), si sunt poporul ales de Dumnezeu ca sa loveasca in celelalte popoare de pe pamant. La asta sunt buni, scule de lovit, inrobit, furat, uneltit, omorat si facut shekeli. Niste dementi cei dintre ei care se cred superiori si asta ii face sa fie total amorali pe multi dintre ei.

    Este un grup, iar intre ei au alte subgrupuri si fiecare rabin ce le talmaceste Talmudul intr-un fel interesant, plebeimea il considera Mesia. Altii sunt convinsi ca Mesia vine atunci cand ei, evreii vor detine tot, absolut tot ce este in lume !

    Asa cum musulmanii primesc 72 de virgine in rai, evreii vor avea zeci, sute de goy ca si sclavi. Te doare mintea.

    Suntem mai buni decat ei ?

    Depinde de noi sa fim si vom fi judecati pentru asta.

    Mai sunt si alti super alesi si speciali fie divin, fie au dat ei din coate si s-au ales nu numai evreii.

    Chiar sa evitam a vedea scarbaviciunile facute de multi de pe planeta asta, din toate tarile este o greseala.

    Merikanii au canibalizat planeta.
    Putin e mai bun ?
    El a canibalizat propria tara.
    Acu lupta o lupta ce pare dreapta, pacat ca i-au trebuit 8 ani sa intervina.

    Mor de zor crestini albi ortodocsi, in afara de neo paganii ucrainieni in timp ce Europa si Merika se inegresc tot mai mult cu invadatorii africani.

    Este un razboi in care se doreste distrugerea Ortodoxiei pe axa Orientul Mijlociu, Grecia, Bulgaria, Romania, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarusia si Rusia.

    Ma duc sa pedalez, am legat frigiderul direct la bicicleta ce sta pe un suport, gata pauza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun, bun, apreciez. Sa nu uitam sa multum gazdei. Doamne'ajuta, dl. Dan!

      Ștergere
  19. Eu înțeleg că bateți înspre sistemul "însuflețit" de AI și aici vă dau dreptate: cel mai probabil el va prelua stăpânirea și oamenii vor deveni sclavii mașinii, ai "rasei" superioare, în cel mai crâncen sclavagism potențat digital. Dar Sistemul așa cum a evoluat el din sec. XIX încoace nu a crescut de la sine, ci a fost ghidat de "cineva" să ajungă la forma pe care o îmbracă în sec. XXI. Altfel, dacă era la liber, am fi văzut și sisteme creștine sau pur umaniste, nu numai peste tot și pretutindeni aceeași republică și același sistem digital. Chiar, de ce nu au evoluat și sisteme lipsite de electricitate sau, pe tărâm cibernetic, sisteme concepute altfel decât pe baza calculului binar între 0 și 1? Ce vreau să zic: acel sau acei "cineva" din umbră a(u) impus ca sistemul să aibă exact aceleași evoluții și "valori" ideologice peste tot. După cum populațiile de culoare au fost aduse la putere nu pentru că s-au organizat ele așa, spontan, să preia puterea, ci pentru că au fost cointeresate la putere - nici curcubeicii de azi nu se manifestă spontan, ci sunt mereu împinși/finanțați de "cineva" să se cațere la vârful societății. Nu-mi spuneți că de "sistem", pentru că sistemului ar trebui să-i fie indiferent dacă înrobește 7 miliarde de oameni sau doar jumătate de miliard. Sistemul poate gestiona oricâte variabile i se introduc. Importanți sunt inginerii sau "marii arhitecți" ai sistemului. Nu poți să blamezi doar sistemul bancar și să te faci că nu există "popor ales", nu poți să blamezi doar revoluția franceză și să te faci că nu există Iluminati, nu poți să blamezi doar revoluția tehnologică și să te faci că nu există masoni, nu poți să blamezi doar transhumanismul și să te faci că nu există demoni. E ușor să pui căruța înaintea cailor și să zici că "sistemul" e sursa răului, când de fapt caii care împing șandramaua sunt negri, mănâncă jăratec și suflă pucioasă. Sau, albi strălucitori, iau chip de îngeri de lumină care-și maschează câte-o copită cu câte-o aripă de lebădă.

    RăspundețiȘtergere
  20. INtre Rusia si US este blat. Extinderea NATO cu includerea Suediei este o dovada. Daca nu ar fi fost blat, Putin ar fi zis ceva gen:" in secunda in care Suedia intra in NATO le trimitem niste nucleare.Scurt. ". Atunci ce ar fi facut populatia din suedia? ar fi iesit in strada si sa vedem daca guvernul suedez ar fi avut tupeu sa incaseze niste nucleare. Asta in scenariul ca nu e blat intre NATo si Rusia.
    In alta ordine de idei , daca rusia nu ar fi avut nuceare...de mult SUA ar fi intrat peste ei sa le ia resursele. Dar asa...trebuie sa rastoarne regimul Putin si sa instaureze "democratia". Ca sa poate jefui Rusia, asa cum au facut-o cu Romania dupa 1989.Tot cu "democratia" ne-au jefuit si au distrus toata economia. In 1989 Romania nu avea datorii si avea toate industriile posibile(de la constructii pana la avioane si vapoare).Daca Ceausescu a fost condamnat pentru subminarea economiei nationale...atunci guvernele care au condus Romania dupa moartea lui Ceausescu ce pedeapsa ar tb sa ia? Acum ca avem peste 100 miliarde datorie si zero industrie? Cine a subminat economia nationala?

    RăspundețiȘtergere
  21. Trebuie observat ca in natura sunt mai multi miei decat lei .Dece oare ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Apropo de teoreticienii aşa-zisei „teorii conspiraționiste“, istoria ne-a arătat de nenumărate ori că omul a avut întotdeauna tendința de a străpunge adevărul trecutului său. Fără să facă nici o excepție, omul a pus sub semnul întrebării existența lui Dumnezeu, a lui Iisus, construcția piramidelor, strămoșii săi și chiar a patrimoniului său genetic. În altă ordine de idei, de ce ar trebui ca anumite zone să fie interzise? Zone în care nu am putea să emitem dubii, fără a fi acuzați de obscurantism, complotism, conspiraționism sau negaționism?

    Sunt, oare, minciuni care ne ţin curați și adevăruri care ne murdăresc? Chiar istoria ne-a invitat de nenumărate ori să înțelegem că atunci când faptele sunt determinate de interese oculte, însăşi istoria nu mai există pentru muritorii de rând: ca și cum istoria ar fi condensată într-un nor invizibil, care influențează, totuși, evenimentele într-o anumită direcție. – Cine sunt, atunci, complotiștii? Întrebarea pe care o ridică teza susținută de Doxa, în legătură cei care nu vor să se supună gândirii dominante, este următoarea: să ne explice dânșii cum se poate ca un interes care este împotriva civilizației creştine să parcurgă nestingherit istoria omenirii, dacă nu ar fi fost planificat în amănunt și organizat de-a lungul secolelor de adevărații complotiști? Latinii Romei Antice spuneau, pe bună dreptate, "Nemo judex în causa sua". Pentru a putea accepta un fapt istoric într-o manieră definitivă, trebuie dovedite și cercetate toate cauzele și pe urmă analizate toate consecințele. Dacă acceptăm principiul "nihil sine causa", chestiunea este tranșantă definitiv și munca de cercetare poate să înceapă.

    Faptele istorice sunt întregite doar atunci când sunt precedate și pe urmă succedate de evenimente cunoscute. Orice fapt se naște dintr-o cauză care evoluează în timp sub diferite forme, dar studiul acestor forme, uneori trunchiate și modificate după anumite interese, nu pot fi luate în considerare pentru a determina gradul de adevăr, din care s-a născut un fapt istoric oficial. Pentru a accepta un adevăr oficial, coeziunea evenimentelor ante et post, ca și suma lor finală, trebuie să fie în coerență cu faptul istoric. Faptele istorice care nu cad în picioare și nu respectă aceste elemente logice trebuie să trezească dubii și să fie supuse neîncetat studiului, până la rezultatul final din care să reiasă sau nu veridicitatea lor. Nici un fapt istoric nu poate fi bătut în marmură dacă este orfan de aceste elemente fundamentale!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am citit articolul dar nu mi s-a părut atât de interesant ca precedentele!
    Mi-as permite sa spun ca daca urmașii foștilor sclavi de culoare ar deține puterea politica in SUA, “Licuriciul” ar ajunge ca Zimbabwe sub Mugabe si cetățenii de culoare au început sa devină din ce in ce mai conștienți de asta. ( A se vedea halul in care se afla Chicago, Baltimore si alte orașe si si state administrate de politicieni de culoare) .Aparenta influenta si putere politica care li s-a dat, arată ca sunt incapabili sa administreze o lume care, orice ar zice unii si alții, este condusa de centre de putere mai mult sau mai puțin oculte dominate de cei care controlează sistemul financiar internațional,serviciil secrete, organizațiile mondiale si marile universități unde sunt programați si zombificati “tehnocrații” (gen Ciolos si Burduja) si securcocratii (gen Helwigh si Maior) care vor pune in practica politicile si agendele emise de fundațiile unor miliardari evrei precum Rockefeller, Rothchild, Gates, Bezos si alții ca ei.

    RăspundețiȘtergere
  24. Există și varianta unei omeniri compusă în majoritate din indivizi psihotici, deveniți astfel din prea mult stres. Iar o partea ar putea proveni din spaima că nu țin pasul, ei sau societatea. Eu zic să ne relaxăm și să încercăm să ne mai extragem din cotidianul tehnologic. Suntem tot mai hăbăuci intelectual față de cei din evul mediu sau din antichitate, care, fără computere, energizante, baze de date și comunicare instantanee, prindeau mai bine esențele. Doar prin propria dezordine interioară și risipire ne expunem unor riscuri, altfel ușor controlabile, și putem fi prostiți cu prea mare ușurință de toți gușterii. Să adaug și lenea intelectuală. Dar, se rezolvă, fie și prin izbirea de pragul de sus. Iar goana asta idioată în care sunt angajate state și, în general, centre de putere, să recunoaștem că ne place să o urmărim ca pe un spectacol, de mai buna sau de mai proastă calitate - depinde și de public. Dar ne place, ne excită ca un thriller, chiar atunci cînd ne și îngrijorăm. Să ne luptăm cu tentațiile din noi, pe nano, ro sau alți boți, cu algoritmele lor cu tot, îi învingem prin decuplarea de ideea că ne-ar fi egali în vreun fel și că ne-ar putea structura universul. Pentrarea insidioasă e o realitate, dar nu pare să fi înlocuit percepția corectă a realității, doar complacerea în confort amînă răbufnirea spiritului critic. Care va veni.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cat de curând va începe o nouă nenorocire majoră .Marele război .Așa se va mai opri mersul susținut al tehnologiei .Cat despre noi ,românii vom traversa o perioadă atât de grea economică ,încât haosul pe multi îi va scoate in stradă .Acolo in stradă va curge sânge din nou dar de data asta mai mult că la revoluție .Și așa prin haos vom rămâne o nație in afara intereselor strategice.Neutri.Saraci dar în viața..În august cel târziu în septembrie Ucraina va face ce trebuia de mult să facă .Va ceda .

    RăspundețiȘtergere
  26. Welcome to cursul 101 de Sociologie, mate :)

    RăspundețiȘtergere
  27. "V-am spus din start că nu-mi plac indivizii cu certitudini. În general cei din categoria enunţată n-au habar de nimic, dar se bat în piept cu ideile lor. "
    Odata era o poanta alde "n-ai cont in banca dar ai pe feisbuci, te-ai scos". Care n-are bani are idei. Care e sarac e sclavul indoctrinarilor politice, religioase si de alte tacamuri. Sclavul nu diferentiaza intre opinie, convingere, crez; daca ii "ataci" opinia" parca te iei de crezul lui, desi nu stie ce e aia. Specific tarilor sarace, balcanice, pline de frustrari motivate sau nu. Lungimea comentariilor e invers proportionala cu nivelul de trai in destule cazuri-mai mult circ substituie painea imputinata.
    De multi ani se stia ca internetul romanesc ultrarapid e un camp tactic/razboi informational in care unii sunt jupani de stanga, alti de dreapta, si o turma de fraieri care isi imagineaza ca postand le iese sau le va iesi vreun beneficiu de orice natura.
    https://ioncoja.ro/intreaga-populatie-americana-este-prinsa-intr-o-auto-amagirea-ca-sunt-eroi-lupta-impotriva-unui-sir-nesfarsit-de-dusmani-rai-dar-de-fapt-dusmanii-lor-vizati-au-fost-intotdeauna-oameni-nevinovati/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)