miercuri, 27 septembrie 2023

Armata distrugerii noastre


După fake-ul înfiorător cu dronele rusești care, în loc să atace Ucraina, au ales să „devasteze” ceva boscheți din zone uitate de lume ale Deltei, un eveniment „de retaliere” a fost prezentat triumfalist de întreaga mass medie autohtonă: americanii au mutat 4 F-16 în România. Semn că „Fratele cel mare” ne păzește. Doar că socoteala nu bate deloc.

România a fost, începând cu băsescu,  aspiratorul preferat al  fierului vechi denumit pompos F-16. Am achiziționat de la portughezi prima dată 12 F-16, pentru ca apoi să mai luăm 5 bucăți din aceeași sursă. Și, întrucât s-au dovedit „bune”, am mai achiziționat 32 de bucăți din Norvegia. Așadar, România are 49 de  avioane F-16. De-aici avem mai multe întrebări.

În primul rând nu înțelegem ce impact au cele 4 avioane americane în condițiile în care noi avem 49? Povestea de-abia de la această întrebare prinde contur, întrucât acele avioane pe care le avem nu prea sunt capabile să decoleze. Încă de când au fost achiziționate, marea majoritate  au fost ținute mai mult la sol. Cred că nu mai sunt dubii legate de „capacitatea” flotei autohtone în condițiile în care România nu este capabilă să-și asigure patrularea propriului spațiu aerian. Vă reamintesc că activitățile de poliție aeriană în România sunt efectuate de „partenerii” din zona Kogălniceanu. De asemenea, este o certitudine că atunci când există o misiune, armata noastră ridică mai degrabă un bătrân MIG decât un F-16. Culmea, nici măcar în misiuni facile, precum cele prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, extrem de rar apare câte un F-16(dacă nu mă înșel doar o singură dată a fost adus un asemenea avion), în restul timpului găsindu-se diverse scuze penibile precum cea cu „vremea prea rece”.

Toată flota de fiare vechi achiziționate de bravii moși Teacă din Armată, cu bani grei, e un morman disfuncțional de avioane scoase din uz, cărora doar li s-a dat o vopsea pentru a nu se vedea rugina din spate. Aceste achiziții au cocoșat bugetul, au eludat legea offsetului, producând dezastre nu doar armatei - care acum e în fundul gol - ci și cetățenilor țării care trebuie să-și rupă de la gură pentru a susține această mega-gaură numită „armata României”. Nu mai vorbesc despre liste mult prea lungă de arme plătite și nelivrate de către SUA. „Urgența” i-a făcut pe americani să redirecționeze echipamentul militar achiziționat de noi către Ucraina, astfel încât noi, ca de fiecare dată în istorie, am rămas cu buza umflată.

Frauda cu arme este o constantă a istoriei noastre. Primul Război Război Mondial ne-a prins cu armamentul din Războiul de Independență, întrucât de înzestrare se ocupaseră atât Carol I, cât și Ferdinand. Cu achizițiile de atunci, invizibile pe front, am fost făcuți praf până și de bulgari și-am pierdut 2/3 din țară și cât pe-aci să fim lichidați ca națiune. Norocul și nimfomania Reginei Maria au făcut ca după acel război să reușim să ne întregim teritoriul. Încă o dovadă că decât să cheltuim banii pe arme, mai bine investim în curve!
 
Pentru cel de-al Doilea Război Mondial achizițiile militare s-au făcut sub supervizarea lui Carol al II-lea, cel mai mare șpăgar al istoriei României. Și s-a văzut bine cât de inspirate au fost. Antonescu a reușit să decimeze armata României în lupte în care rușii se retrăgeau(vezi Odessa), iar la primul conflict adevărat cu rușii, la Cotul Donului, am fost făcuți praf și pulbere. 

Acum nu se întâmplă altceva decât repetarea scenariului. Forțele aeriene române sunt un dezastru. Forța navală de asemenea. Cel mai viabil vas al României a rămas tot Bricul Mircea. În ceea ce privește forțele terestre, vă spun sincer că nu suntem departe de situația hazlie din 1999 când guvernul a scos armata împotriva minerilor și, spre deliciul publicului, tancurile au devenit obiect de decor pe autostrada A1 unde zăceau eșuate prin șanțuri, cu șenilele sărite. E un DEZASTRU! Și asta se întâmplă când România și-a asumat în ultimii 15 de ani cele mai mari bugete ale apărării din istoria sa. Știați că anul acesta în România se vor păpa real cam 7% de la Buget pe bani dați armatei? Aceasta deoarece ajutoarele acordate Ucrainei trebuie calculate tot ca buget de înarmare întrucât asta sunt! Și tot jaful se face în condițiile în care paiațele din vârful țării mimează disperarea că „sunt sunt bani la buget”, aruncând sfidător nota de plată către proști.

Ultima scamatorie făcută de trădătorii de la vârful armatei - în cooperare strânsă cu cei din fruntea țării - este un contract fraudulos în care România ar urma să achiziționeze 32 de avioane F-35  la un preț incredibil, cu plata înainte și cu livrarea după 2035!!! Este o nebunie absolută, un jaf desfășurat sub ochii noștri în care România plătește ca la curve o prestație care-ar urma să fie satisfăcută abia peste 12 ani. Ați mai auzit așa ceva?

Avioanele F-35 sunt încă de pe acum considerate dubioase din punct de vedere tehnologic. Nu numai că au prețuri imense, dar și costurile de mentenanță sunt gigantice. După fiecare zbor se fac operațiuni de întreținere extrem de piperate, se schimbă continuu componente care se uzează la fiecare misiune, ca să nu mai vorbim de condițiile speciale de pe aeroporturile militare utilizate. Toate acestea însă pălesc în fața realității care ne spune că avioanele plătite gras în avans se vor livra la „Sfântul Așteaptă”! 

Tot ceea ce vedeți este o rețetă a dezastrului absolut. Armata României e o gaură neagră care, iată, cu un conflict la graniță, se trezește și fără soldați. Aceștia au început să-și bage demisiile pe capete, în timp ce superiorii trag la măsea în cazarmă ca să mai uite de amar. Culmea, m-am aflat în proximitatea unui fost soldat care-și mulțumea că a scăpat de armată. Ceea ce mi-a spus te îngrozește. De la nivelul de jos, de-acolo de unde lucrurile se văd adesea în cel mai mare detaliu, toate reacțiile sunt negative. Toți sunt conștienți că armata a fost până acum un loc bun, călduț, întrucât era pace. Iar când se mergea în misiuni complicate - gen Afganistan - se mergea pe bază de alegere voluntară și pe mulți bani. Apariția conflictului în pragul nostru i-a îngrijorat pe toți întrucât sunt conștienți de incompetența superiorilor, de dotarea precară(făcută doar pe hârtie) și de condițiile absolut infernale care ar fi în cazul izbucnirii unui conflict. Mă rog, nu-s chestiuni care să fie necunoscute publicului. Doar vedeți liber pe la televizor defilarea generalilor și coloneilor care-s mai proști decât chipiurile pe care le poartă pe cap. Iar în ceea ce privește dotarea armatei, e suficient să vă uitați la o defilare că vi se limpezește imediat mintea. 

Mă gândesc cu groază cum România a întreținut inutil mai bine de 75 de ani o armată incompetentă, a cărei principală grijă a fost cum să mai facă câte-o paranghelie prin cazarmă și care-a avut ca principal act de eroism spectacolul macabru în care ori au tras unii în alții ca proștii, ori au tras ticălos și din frică în populație. Iar acum, armata distrugerii țării își desăvârșește idealul băgându-ne definitiv în groapă.

Când am spus că mai bine investeam în curve, chiar nu glumeam. Industria de videochat a reușit să ajungă la 6% din PIB. Păi dacă în loc să investim în arme investeam în bombe sexuale, nu doar că avem bunăstare, dar nu cred că ne-am mai fi temut de nicio armată a lumii. Așa cum Regina Maria a epuizat toate delegațiile trimise la Congresul de Pace de la Paris, vă dați seama ce-ar putea face din armatele lumii o târlă de bombe autohtone. Știu că pare o glumă, dar de cât să investești într-unii care timp de 75 de ani s-au masturbat prin cazarme, mai bine salvai energia investind în curve care, cel puțin, nu se epuizau pe banii contribuabilului.

21 de comentarii:

  1. Eu zic ca pacea costa bani. Multi. Poate trebuie sa privim din aceasta perspectiva aceste cheltuieli pe fiare vechi. Sigur, e posibil ca dupa ce ramanem fara bani (sau finantare, ca bani oricum nu avem), sa ne trimita si la lupta, pe principiul noi v-am dat arme, puneti si voi carnea.
    Doi la mana, sa-mi explice si mie cineva, ce rost are armata terestra (in afara de carne de tun) in conditiile in care armele sunt atat de sofisticate incat chiar nu e nevoie de oameni pe teren?
    In ziua de azi, e clar mai mult decat oricand ca oamenii sunt trimisi pe teren strict ca sa fie omorati, caci ce pot face 1000 de oameni poate face foarte simplu o drona, sau o racheta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu sunt omorati oameni, jocul de a razboiul ar putea dura la nesfarsit, acolo unde - pentru ca - nu exista durere!

      Ștergere
    2. Bai nea, poate costa bani si pacea, dar nu dati pe fiare vechi!!! Esti normal?

      Ștergere
    3. Gresit! Un teritoriu este controlat atunci cand ai trupe la sol.
      In primele zile ale unui conflict, sunt distruse tintele mari. Acolo unde pune piciorul soldatul tau, poti spune ca ai controlul.
      Asta cu dronele care fac diferenta nu este chiar asa. Asta este doctrina americana cre pe unde s-a dus doar au distrus. Niciodata nu au avut controlul nici in Irak, nici in Afganistan si nicaieri. Nu au controlat nimic, doar au distrus.
      Rusii in schimb controleaza provinciile ukrainiene pe care le-au invadat, pentru ca au acolo soldati

      Ștergere
    4. Domini aerian dar cum stăpânești terestru? Vezi Afganistan. Sau omori toata populația ca tot nu ai cu ce sa o hrănești ( vorba lui Stalin)?

      Ștergere
    5. Terminator 2 Judgment Day28 septembrie 2023 la 21:26

      @Anonim27 septembrie 2023 la 13:22 Perfect adevarat.
      @selin27 septembrie 2023 la 19:19 Habar nu ai pe ce lume traiesti.
      2 variante avem-razboi sau coruptie. Ca dupa razboi apare coruptie, degringolada, ca in urma coruptiei apar si razboaie e alta poveste.
      Pe scurt, cine nu e superputere are de ales intre razboi civil, schimbarea granitelor si coruptie. Sub umbrela coruptie s-a vorbit si despre "tradarea serviciilor, a armatei" in '89. Daca n-ar fi "tradat" asa cum se zice, ar fi fost cel mai mare macel, dorit de peste 1 secol, avand ca rezultat cert alipirea Transilvaniei, si apoi si alte alipiri. Vedeti Iranul, Orientul Mijlociu, Africa, ceva state din America de Sud ce-au patit daca au avut oole patriotismului si "netradarii"-au ajuns la sapa de lemn.
      Referitor la ideile de mai sus, tertium non datur, e binara treaba. A se vedea tari aparent neutre in secolul XX cum s-au infipt rapid, sa nu piarda primele locuri la coada, pentru a furniza armament impotriva Rusiei sau pentru a intra urgent in nato. Iluzia pacii e ca si iluzia independentei. Elvetia s-a dorit a fi un reper de stabilitate pentru inducerea ideii de unicitate, respectiv ca in marele sistem exista si "fente", erori in sistem, deci sperante. In situatii critice actioneaza cu totii identic.

      Ștergere
  2. Asta e tot o contradictie/dualitate masonica de tipul:
    "Uite Covidu'! Nu e Covidu' !"

    Acum se fredoneaza:
    "E bani la buget!
    Dar trebuie reduse cheltuielile/Austeritate! Si marite impozitele si taxele!"

    Pai de ce?
    Ete asa vrea farmazoneria supranationala!
    Neam de vesnic trogloditi ce suntem!
    Ca nu stim sa circulam fara marcaje!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Bacău zboară câteva F16...

    RăspundețiȘtergere
  4. Uau ce dur este articolul de astazi!
    Din pacate este si adevarat in proportie de100 %.
    Dar si daca nu ar fi fost adevarat, si am fi investit acei bani in arme moderne livrate imediat, tot am fi fost ceea ce am fost mereu in "istorie"...adica niste amarati de LOOZERI fara o istorie adevarata!...si asta pentru ca noi ne dadeam ca mari "viteji", impotriva marilor Imperii cu care eram vecini, si care nici macar mucii nu si-i aruncau pe armata noastra, atat de grozava, incat eficienta ei pe campul de lupta, era exact asa cum spuneti, adica mult mai scazuta decat eficienta unei curve de rang inalt!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minciuni. De fapt țara noastră e condusă de către niște eroi și patrioți, nu cum încearcă să insinueze acest articol tendențios.

    https://redirect.invidious.io/watch?v=vGt4lwdtYfU

    0:59: "If this factory ever produces a shell that can actually be fired, I'll be very unhappy."

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti un tip destept,realist,pacat ca sunt putini ca dvs.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca in 2030 vor fi probleme cu pilonul I, atunci pilonul II va fi bomboana de pe coliva!
    Nu investeste niciun pilon in nimic. Doar toaca banii contribuabililor, iar asta se numeste academic:"administrare"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banii din pilonul II sunt oricum cheltuiti de guvern. Prin lege, administratorii fondurilor de pensii trebuie sa investeasca, cea mai mare parte a fondurilor, in titluri de stat, adica banii sunt cheltuiti de guvern.
      Nationalizarea fondurilor de pensii (Pilonul II) nu ar duce multi bani in vistieria guvernului, doar ar scadea datoria guvernului catre aceste fonduri, cu tot cu dobanda aferenta.

      Ștergere
  8. Razboiul global merge bine - sigur - chiar daca escaladeaza ca la burse/cazinou, gen: "Mersul Betivului-Random Walk"!

    RăspundețiȘtergere
  9. D-le Diaconu, situatia nu e cu mult mai buna de-a lungul Europei, doar PR-ul e mai bun. Daca aveam armata buna si/sau dotata, nu mai aveam nevoie de NATO (discutabil, adevarat, Iugoslavia stie de ce) - iar eforturile de-a lungul a 20 de ani au fost sa avem... nevoie. Parafrazand un "clasic", "un fleac, ne-au ciuruit". Tin sa amintesc totusi ca nici in comunism, cand resursele erau altele, situatia nu era mai buna. Tatal meu a fost ofiter de cariera, iar situatia de acum nu difera decat prin faptul ca nu mai e ascunsa - si faptul ca armata nu mai are resurse umane. In privinta demisiilor, va amintesc ca acum ceva luni in urma Polonia a decis sa trimita tancuri Leopard in Ucraina. Tot atunci multi tanchisti polonezi si-au dat demisia, prietenii stiu de ce. Faptul ca militarii nostri isi dau demisia este un semn rau pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Terminator 2 Judgment Day29 septembrie 2023 la 00:33

    N-avem armata si totusi avem armate neoficiale peste tot, pana la omul de colt de strada. Azi un soi de securel m-a abordat din prima: ce parere am despre Putin, despre razboi? Lupte morale si principiale, ce noroc avem samd. In primele zecimi de secunda nu parea sa stie ce va urma. I-am aratat. A-propos de problema de ce la atata dotari tehnologice inca merg militarii in transee. Ca sa moara. Facea pe prostul, desi avea 51 ani, cum spunea. L-am intrebat de ce se mai sapa transee daca dronele cu vedere termica iti vin in cap, daca ai bafta si pica bine te chinui mai putin, daca nu, stai si zile? Incepuse sa taca si din strategie si pentru ca nu era bine instruit.
    I-am pus 2 intrebari care l-au facut sa renunte la subiect:
    1. Cum se face ca un an si ceva discursul era ca ucraina castiga, si de ceva vreme ba castiga, ba pierd in conditii in care rachete cu raza tot mai lunga de actiune apar in peisaj?
    2. Cum se face ca un an si ceva nu se putea afla nimic despre Romania dupa cautari multiple, pe diverse criterii, pe site-uri care mai de care, si dintr-o data s-a dat voie la informatii: de la transport armament de pe teritoriul nostru pana la dronele care tot cad.
    S-a cica blocat si a inceput sa caste, uitand atat de razboi, dar mai ales de pandemie. M-as fi asteptat sa fi inceput cu valul urmator pandemic, nu cu ucraina. Dar cand am revenit si i-am spus despre 18-63 universal valabil, cu marje adaugabile, chiar s-a speriat! Parea convins ca daca ma raporteaza va avea un loc asigurat undeva. N-a rezonat nici la ideea ca rasa alba si crestinismul sunt in mare parte parte suprapuse dar nu total si ghinion, rasa alba zboara prima. Nici despre Intermarium n-avea idee, fiind un dobitoc care doar ma inregistra.
    Se poate subantelege ca daca as fi inceput cu americanii cad primii, apoi rusii si apoi chinezii, ultima rasa dinaintea guvernului mondial, se bloca psihic ceva secunde. Uneori si eu o fac, daca imi permit.
    Interesant cum evolueaza valurile cenzurii de la spam automat, moderatori, autocenzuri samd. Anul trecut era un razboi total intre 2 grupuri, cum spuneai ceva iti sareau in cap. De ceva vreme tac/nu te ataca doar ca sa postezi ceva. Cand cineva nu ma critica, nu ma ataca, ma ingrozesc. Si n-am postat doar pe subiecte conspirationiste. Nu ma refer la articolul lui Dan despre certitudini care ingroapa lumea in fixisme.
    Dintr-o perspectiva, suntem ca pe Titanic care desi avea barci insuficiente de salvare, au fost ocupate in medie pe jumatate, calarindu-se unii pe altii.
    Oricum, epoca comentariilor s-a incheiat din minim 3 motive:
    1. Confortul navigarii pe net e element esential in extinctia rasei umane.
    2. Vor aparea dinverse forme de cenzura, de vanatoare. Unii peste altii, pana in ultima clipa.
    3. Ceva factori fac ca lumea, indiferent ce ar citi sa nu reactioneze, cu atat mai mult sa actioneze.
    Ce e aia abulie globala? Mai are importanta?
    https://www.youtube.com/@ParinteleDima/videos
    In special alea despre rai si iad, astfel raspunzand partial lui @Laurentiu.
    https://www.youtube.com/watch?v=Twh4AtuMbBU&ab_channel=MANASTIREASFANTAPOSTOLFILIP.ADAMCLISI
    Sunt informatii utile, indiferent de crezul religios.
    https://www.youtube.com/watch?v=IQ-9DKtl_TI&ab_channel=Pr.NicolaeDima
    Asta a-propos de previziuni despre viitor, trairea subiectiva a prezentului, probleme globale de parca alea personale ar fi irelevante.

    RăspundețiȘtergere
  11. Terminator 2 Judgment Day29 septembrie 2023 la 01:07

    In comentariul de mai sus am spus la punctul 3. "Ceva factori fac ca lumea, indiferent ce ar citi sa nu reactioneze, cu atat mai mult sa actioneze.".
    "La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu". De la Cuvant, s-a ajuns la cuvinte, pledoarii, demonstratii, articole, tratate care cu cat cuprindeau mai multa informatie fie teoretica, fie cantitativ, deveneau si fara valoare, si inutile.
    Faceti un mic test, limitati-va la 50 cuvinte pe zi, sau chiar mai putine. Ce veti spune? Dar daca limita ar fi 200? Deja va dezvoltati Eu-ul ala inexistent. Tacerea sincera, opusa celor strategice, cat de mult ar ajuta?
    Nu cititi cam degeaba tot ce cititi, daca chiar cititi si intelegeti? Si ce intelegeti? In ce scop? Sa facem la modul cel mai ieftin psihologic sfarsitul lumii cat mai placut in plan senzorial?
    Cand am mentionat despre cateva cuvinte pe zi sau chiar tacere se intelege ca nu ma refeream la perversitati, strategii de comunicare, alde "cu tacerea ii rupi pielea", sau ca a fi misterios da bine in anumite cercuri multilateral inguste. Ce impact au cateva vorbe, comparativ cu bombardamentul prin internet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da ai dreptate dar la nivel colectiv nu se aplica intelepciunile astea. Colectivul are nevoie de un alt tip de model sa zicem modelul furnicilor sau albinelor, dar ceva la nivelul omului. Altfel ramanem cu dezvoltarea individuala.
      Da, China are model, dar vrem ceva european in inima colonizatorilor, ceva care sa depaseasca legea profitului.

      Ștergere
  12. Până în 1989 armata României era în primele 6 armate ale Europei( că dotare și pregătire) Cu muncile agricole,industriale,minerit, irigații etc ! Se asigurau 4-6 luni de pregătire militară iar cu cei rămași în cazărmi se întreținea tehnica,armamentul, muniția etc. Aveam uzine care produceau armament, muniție,TAB-uri,tancuri și alte categorii de tehnica ! După 89 a început desființarea dirijată pentru a izola România și a o supune fără mari eforturi!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)