duminică, 24 septembrie 2023

Fratele Fentanylului obține viză de SUA(o istorie mai puțin cunoscută a drogului)


Nu cred că mai există oameni care să nu fi văzut turmele de zombificați din marile orașe americane. Toată acea imagine, cu șiruri imense de oameni rămași blocați în poziții ciudate, nu are cum să nu te afecteze. Chiar și așa, există impresia că e vorba despre un fenomen izolat, care apare doar pe la periferiile marilor metropole. Iată de ce încă sunt mulți cei care încă privesc SUA ca „tărâm al făgăduinței”, fără a avea habar de imaginea completă.

Am văzut un clip cu un individ din Ucraina care distrugea nervos alimentele dintr-un supermarket nemțesc deoarece „sunt din plastic și n-au niciun gust”, regretând mâncarea de acasă. Cu toate că e intens criticat pe rețelele de socializare, individul de fapt spune un mare adevăr, arătând adevărata față a „paradisului european”. În timp ce țara-i este distrusă din rădăcini în numele „idealului euroatlantic”, omul se revoltă dând piept cu realitatea de la firul ierbii. Desigur, asta nu-l împiedică să trăiască într-o disonanță cognitivă, probabil fiind deplin de acord cu deciziile politice din țara sa.

În fapt, din toată ecuația înțelegem o chestiune cât se poate de logică: întreaga societate occidentală este una goală pe interior, susținută însă de o propagandă imensă. Această propagandă, spre deosebire de cea comunistă, centralizată, este una cu un model centralizato-distribuit. Centrele de putere definesc liniile generale de propagandă, după care aceasta este perpetuată printr-o rețea distribuită în societate. Nu doar mass media se aliniază propagandei - așa cum se întâmpla în comunism. În paralel mesajele sunt preluate sincronizat de o rețea difuză, de „agenți sociali”, existenți la toate nivelurile societății. E o rețea parazitară, subvenționată prin tot felul de programe și sponsorizări obscure, dar care are meritul de a imita zumzetul societății, astfel încât temele propagandei să pară unele pornite de jos, de la oamenii simpli. E un țesut social tumoral, având rolul de a arăta ca o parte „nativă” a societății, asemeni celulelor canceroase care sunt parte a organismului atacat. 

Avantajul acestui tip de propagandă este dat de eficiența sa. Oamenii simpli, neînregimentați, ajung să se considere minoritari - cu toate că raportul de forțe e absolut invers - și să accepte direcțiile trasate ca pe niște elemente impuse de „coeziunea socială”, cărora nu te poți opune și pe care trebuie să le accepți așa cum sunt. E o propagandă de o eficiență uluitoare. Însă vine la pachet cu un mare dezavantaj: cu cât temele introduse sunt mai departe de normalitatea omului, cu atât mai mult crește gradul de anxietate. Sistemul propagandei occidentale știe asta și, pentru a nu se ajunge la fenomene extreme, tratează anxietatea cu anumite „refugii” pre-programate. În SUA, de exemplu, vei rămâne uimit de invazia de veselie de la televiziuni unde emisiunile umoristice sunt elementul central. De asemenea, mâncarea ieftină și multă are rolul său în „calmarea anxietății”. Obosit de violența propagandei, americanul se aruncă pe canapea cu o grămadă de mâncare pre-procesată, încălzită rapid la microunde, eventual și cu cu o cutie de bere slab-alcoolizată, și-și pornește televizorul căutând refugiul. Iar acolo i se servește divertisment la greu care, de asemenea, e presărat cu doze calculate de propagandă. 

„Tratamentul” social aplicat însă nu este unul eficient, fiind asemănător medicinei de azi care tratează simptomele, cei din spatele butoanelor fiind interesați de menținerea bolii pentru a-și asigura profiturile prin vânzarea de „tratamente ale simptomelor”. La fel e și cu anxietatea socială. Mașinăria infernală a sistemului occidental are nevoie de ea deoarece, prin intermediul tratamentului nu face altceva decât să-și asigure un și mai mare control asupra narativului social: individul anxios este împins spre medii de divertisment unde, pe lângă bancuri, îi sunt servite șabloane propagandistice cu lingurița, cât să-i readucă aminte că „asta vor oamenii”. 

Încă de prin anii 50 s-au observat disfuncționalități ale acestor tehnici. Pe-atunci nu era vorba doar despre anxietate, ci și de rezistență. Practic, pe măsură ce structura societății dădea semne de trezire din vrajă, au început să se dezvolte științele sociale, primind finanțări babane, la pachet cu tot felul de „guru” de prin toate colțurile lumii, consemnați „la centru” pentru rezolvarea spinoasei probleme de stabilitate. Sistemul de propagandă pus la punct de Bernays a început astfel să evolueze rapid către ceea ce vedem în prezent. Astfel s-a declanșat, într-o Americă ultra-conservatoare, așa-zisa „revoluție a tinerilor”, care apoi s-a răspândit peste tot în lume. Toate acele cercetări aveau să scoată la iveală arma de netăgăduit a „coeziunii sociale” manipulate, anume drogul. 

Drogul n-a venit de nicăieri. A fost cu noi întreaga istorie. Există relatări despre comerțul cu opiu încă din antichitate. Ca și acum, opiul era folosit în procese medicale datorită efectelor sale analgezice. Însă, la fel de adevărat e că, în anumite medii sociale, ajunsese să fie folosit ca acum, în supradoză. Aveau și anticii drogații lor, fără doar și poate, doar că într-un raport infinit mai mic decât în prezent. Oricum, consumatorul de opiu sau de alte droguri, era văzut ca un om bolnav, care-și administra singur medicația. Drogarea nu era o chestie cool, socială, așa cum este imprimat acum de către propagandă, ci un semn de „probleme cu nervii”, persoanele respective fiind văzute ca suferinde, în niciun caz ca model. 

Chiar dacă există o istorie a drogului, nicicând până acum nu a fost folosit pe o scară atât de largă. Sub efectul „cercetărilor” efectuate de jigodiile Școlii de la Frankfurt - care-au umplut campusurile americane de psihedelice(în special LSD) și care-au reușit astfel declanșarea „Revoluției Tineretului”, experiment social ale cărui consecințe le trăim în prezent. E drept că baza „cercetărilor” a constituit-o experiența victoriană a „drogurilor legale” din societatea engleză a timpurilor.  Astfel, drogul a ajuns să fie o componentă de bază nu doar a eficienței propagandei, ci și a tratării anxietății care tinde să-l facă pe om să evadeze din narativul propagandei. Astfel, individului care „nu mai poate”, i se oferă calea facilă a „liniștirii” prin intermediul drogului. 

La invazia americană din Afganistan, mulți au crezut că SUA va trece la jefuirea rezervelor minerale ale acestui stat. Aiurea, principala țintă pe care o urmăreau era eficientizarea producției de droguri deoarece drogul a ajuns un element esențial al „coeziunii sociale” a societății. Legalizarea consumului de „iarbă” a fost o altă necesitate a politicii americane deoarece drogurile existente, pur și simplu, nu acopereau cererea imensă. Așa cum am mai spus și în alte intervenții, retragerea din Afganistan a devenit un dezastru în momentul în care talibanii au interzis cultivarea macului, obligându-i pe fermierii afgani să cultive grâu. Mișcarea talibanilor nu a fost întâmplătoare: au fost împinși spre această decizie atât de ruși cât și de chinezi. Instantaneu SUA s-a trezit cu o mare problemă pe care-au acoperit-o cu fentanyl-ul, un drog de sinteză extrem de ieftin, care însă se bazează pe o componentă produsă aproape exclusiv de către ... China. Astfel, SUA a devenit dependentă de China în cazul acestei spinoase probleme. 

Armatele de zombie de pe străzile americane sunt expresia cea mai vizuală a „coeziunii sociale” americane. Oamenii aceia care stau cu capul în jos, nemișcați în poziții imposibile, sunt fața adevărată a sistemului socio-politic american. Mai e însă ceva: dependența de China e usturătoare. În urmă cu o lună, chinezii au experimentat o criză a fentanylului pentru a observa reacțiile de la nivelul societății americane. Americanii s-au speriat, căutând rapid un înlocuitor, astfel încât, într-o eventuală criză taiwaneză să nu devină  captivi. Și uite-așa au scos înlocuitorul din mânecă: Captagonul - Fenitilina pe numele său științific.

Ce este Captagonul? Un medicament utilizat intens ca drog în Orientul Mijlociu. Inițial era produs în sudul Europei și transportat prin Turcia în tot Orientul. Activitatea însă a fost monopolizată de Siria, care, pentru a-și rotunji veniturile, a deschis masiv facilități de producție de Captagon ale căror produse sunt distribuite apoi prin rețele clandestine în tot Orientul. În urmă cu vreo două săptămâni, serviciile de securitate ale lui Al Assad au descoperit însă că cea mai mare dintre rețelele care se aprovizionau din Siria, de fapt nu era „rețea”, ci avea legătură cu armata SUA. Imediat au suspendat livrările și au arestat „oamenii de legătură”. Partea frumoasă a venit după: americanii au bombardat facilitatea de producție din care se aprovizionau, transmițând în același timp, prin intermediari, că rețeaua respectivă trebuie lăsată să-și facă treaba. Pare că și Al Assad a înțeles interesul americani și a închis ochii.

De fapt Captagonul sirian este alternativa găsită la fentanylul chinezesc. Este chiar mai ieftin decât fentanylul, dar nu atât de puternic. Și uite-așa, Al Assad, din dușman de moarte al Americii se va transforma probabil în „prietenul nostru secret”. Iar Captagonul deja are viză de SUA, intrând, desigur, tot pe filiera mexicană. 

25 de comentarii:

  1. Mulți conservanți din alimente acționează ca antipsihotice. Ei amorțesc mintea. Împreună cu programarea în masă a mass-media, un tânăr adult este pe deplin condiționat să nu le poată vedea.
    Conservanții acestia nu sunt prescrisi de medici sa fie pusi in mancare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Captagonul, cunoscut și sub numele științific de fenetilină, este un stimulent de tip amfetamină. Inițial, a fost dezvoltat în anii '60 ca un medicament pentru tratarea tulburărilor ca narcolepsia și hiperactivitatea, dar datorită potențialului său ridicat de abuz și a efectelor secundare grave, utilizarea sa medicală a fost în mare parte abandonată.

    În ultimii ani, Captagon a câștigat notorietate ca drog de abuz, în special în Orientul Mijlociu. Se spune că este folosit în zone de conflict pentru a spori curajul și rezistența luptătorilor, deși aceste afirmații sunt adesea dificil de verificat. Efectele sale includ stimulare, euforie și o creștere a energiei, dar vine și cu un set de riscuri semnificative, inclusiv dependență, probleme cardiovasculare și probleme psihice.

    Trebuie să fie menționat că utilizarea Captagonului fără prescripție medicală este ilegală în multe jurisdicții datorită riscurilor asociate cu consumul său. Este clasificat drept substanță controlată în numeroase țări.

    Așadar, în timp ce Captagonul are o istorie ca medicament, astăzi este în mare parte văzut ca un drog de abuz cu riscuri serioase pentru sănătate.

    Atenție: Informațiile prezentate aici sunt pur informative și nu constituie o îndemnare la folosirea de substanțe ilegale sau periculoase.

    Captagon (fenetilina) a fost raportat ca fiind folosit în teatrele de război, în special în Orientul Mijlociu, cu ideea că îmbunătățește performanța luptătorilor prin sporirea rezistenței, concentrării și a toleranței la durere. Într-un context militar sau de conflict, astfel de efecte pot părea atractive, deoarece pot permite luptătorilor să continue să se angajeze în acțiuni fizice și mentale extenuante pentru perioade mai lungi de timp.

    De asemenea, există relatări neconfirmate că unii sportivi ar putea folosi Captagon ca o formă de dopaj pentru a îmbunătăți performanța sportivă. Substanța ar putea avea efecte similare cu alte stimulente ca amfetamina, cum ar fi creșterea rezistenței și a focalizării.

    Cu toate acestea, folosirea Captagonului în aceste contexte vine cu un set de riscuri semnificative:

    1. Dependenta: Este o substanță foarte adictivă, iar abuzul de aceasta poate duce la dependență fizică și psihologică.

    2. Probleme Cardiovasculare: Utilizarea stimulentelor poate conduce la probleme cardiace, inclusiv palpitații, hipertensiune și, în cazuri extreme, insuficiență cardiacă.

    3. Efecte Psihice: Poate duce la anxietate, paranoia sau chiar halucinații.

    4. Legalitate: Este o substanță controlată în multe țări și folosirea sau posesia acesteia pot conduce la consecințe legale serioase.

    În concluzie, deși Captagon poate oferi anumite avantaje de performanță pe termen scurt, riscurile asociate cu utilizarea sa sunt semnificative și pot avea consecințe pe termen lung asupra sănătății și bunăstării.

    RăspundețiȘtergere
  3. Omul, ca orice fiinţă vieţuitoare, este supus
    legilor biologice, care îi dirijează soarta în mod indiscutabil.
    Dacă intelectul l-a pus în situaţia să se emancipeze până la
    un punct de acele legi, această emancipare este numai
    aparentă: călcarea lor sistematică se răsbună imediat ori
    mai târziu prin boală şi moarte.

    „Cine nu minte niciodată e natura”.
    Mihai Eminescu,

    RăspundețiȘtergere
  4. „Acțiunea elementară a unei persoane curajoase este aceea de a nu lua parte la minciună. Un singur cuvânt adevărat cântărește mai greu decât lumea întreagă !” Alexandr Soljenițîn.
    Bravo Dan Diaconu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu precizarea că trebuie să se facă diferența între factorii care au declanșat revoluția tineretului și factorii care au cauzat-o. Văd că articolul se referă doar la primii. De asemenea, propagandă se face din toate părțile și în toate direcțiile, ca să fie pe gustul fiecăruia.

    RăspundețiȘtergere
  6. ,, Opinia publică e cheia. Cu opinia publică de partea ta, nimic nu poate da greș. Fără ea, nimic nu poate reuși. Acela care reușește să manipuleze opinia publică este mai puternic decât cel ce aplică legea. Abraham Lincoln ( 1809 – 1865 )

    Cultura dominantă este o operațiune psihologică uriașă, fabricată și întreținută, menită să controleze oameni și să alimenteze mașinăria de oprimare a acestora.

    Nu, nu ești deloc obosit; totul este într-adevăr la fel de fals și de lipsit de gust pe cât pare. Dacă citești asta, probabil că este rezultatul unei căutări personale a adevărului care te-a condus la o dezmembrare treptată a minciunilor din care este alcătuită societatea noastră. Ochii tăi au găsit probabil acest text pentru că ești genul de persoană care încearcă să dea un sens lumii în mijlocul unui ocean de propagandă și înșelăciune, ceea ce duce adesea la un dezgust.

    Această experiență este foarte comună pentru oameni ca tine și este foarte comună pentru că provine dintr-o percepție clară a realității. De la bun început, civilizația umană a fost construită pentru a servi interesele celor puternici, de la religie la filozofie, de la arte la drept. Pe măsură ce lumea s-a micșorat și a devenit posibilă fabricarea artificială a culturii prin mass-media, aceasta a luat proporții și a devenit doar de o dimensiune mai mare.

    Iată motivul pentru care cu cât înveți mai multe despre lume, cu atât civilizația noastră arată mai falsă și mai prost. Știrile, divertismentul, afacerile, sistemele noastre juridice, politice, sistemele noastre educaționale, sistemele noastre financiare, monetare, economice și comerciale; modul în care întreaga noastră civilizație este structurată și organizată nu are nimic de-a face cu ceea ce este adevărat și bun; dimpotrivă, are totul de-a face cu menținerea sistemului în mișcare, menținerea angrenajelor Capitalismului și a unui Imperiu în faliment, în stare de funcționare.

    Cultura dominantă este o operațiune gigantică concepută pentru a controla oameni care la rândul lor ei alimentează mașina de oprimare. A lor înșiși și a celorlalți. Și asta nu din cauza unei mari conspirații – deși sunt multe – ci pentru că creatorii și răspânditorii de ,,cultură,, ( vezi la noi GDS, ICR, TVR, etc ) au un interes personal în păstrarea status quo-ului nesănătos. Mass-media nu este deloc democratică ci este deținută de aceeași plutocrați care au un interese personale să se asigure că tot ceea ce publică susține status quo-ul imperial pe care sunt construite subagregatele lor periferice. Pentagonul are mai multă influență la Hollywood decât oameni ca tine sau ca mine o vom avea vreodată.
    https://horatiump.wordpress.com/2022/09/14/cultura-dominanta/

    RăspundețiȘtergere
  7. Terminator 2 Judgment Day24 septembrie 2023 la 12:46

    "We took out Cyberdyne over ten years ago. We stopped Judgment Day. Terminator : You only postponed it. Judgment Day is inevitable."
    Am vazut mii de S.F.-uri, se cheama programare predictiva, adica pregatirea populatiei pentru ceva din viitor. Partea funny e ca lumea nu stie ce, cum sa interpreteze un film, dar in multe filme de anticipatie s-a descris viitorul, partial sau total, cu mici artificii scenaristice si regizorale.
    Stiti voi...de la filme cu zombies, cu aliens, cu armata care in conditii de lege martiala cazeaza populatia in adaposturi din timp amenajate.
    Escape from L.A., film din 1986. Sunt si multe altele. Filmul prezinta un viitor apocaliptic in care gastile, hoardele fac legea pe strazi intr-un haos total.
    Drogurile de orice fel sunt rezolvarea optima a efectelor crizei globale care loveste diferit, dar cam peste tot.
    Studii interdisciplinare (antropologie, etnologie s.a.) au abordat "riturile de trecere". Nasterea, casatoria, moartea ca repere fundamentale. Traim sau vom trai un ritual de trecere preferabil pasnic, unde drogrurile merg mana in mana cu sperantele incurajate de tot soiul de institutii de stat sau private. Speranta in sine e un mare drog, cel mai mare, fara de care istoria n-ar fi existat; unii sperau ca imparatul va muri, altii ca tiranul va cadea, altii ca vor ajunge in rai, altii ca vor trai in cloud si tot tacamul. Smenul e ca "promisiunile" nu sunt pentru toti, dar toti la unison trebuie sa creada in sanse, viitori posibili dezirabili.
    Panem et circenses a fost toata istoria, dar ca metoda e predeterminata sa esueze intr-un anume segment temporal. Circul rezolva multe dar trebuie si paine. Cand raportul paine/circ se modifica prea mult, circul se inlocuieste cu droguri.
    Ipoteze sunt multe. Una dintre ele: marile puteri vor continua o perioada sa interactioneze in asa-zisa lume multi-polara care va fi urmata de guvernul unic mondial. Pana atunci, vor fi razboaie proxy cat incape, deja avem destule focare. Deci e posibil ca multi sa ajunga in transee fara munitie, alimente decat sa "pupe" drogurile dedicate marilor puteri, sau cel putin in sua. Pot extrapola: drogurile se vor generaliza; multe teste de toate felurile s-au facut pe anumite tari ca in urma rezultatelor sa se aplice global.
    Una din estimari: rasa alba va disparea pana in 2025 cel tarziu, iar restul, pana in 2028. Cifre maximale, nu inseamna ca nu se poate intampla mai devreme, pentru ca graba e tot mai mare. Vedeti de exemplu cu ce viteza se propun legi la noi, pe ce probleme, cat de rapid sunt votate, pe schema "tara arde si baba se piaptana".

    RăspundețiȘtergere
  8. Într-un articol despre droguri, tu surprinzi ESENȚA problemei, și o descrii ca pe ceva SECUNDAR: Gașca de agenți de influență care prin PROPAGANDĂ te determină să CREZI că ești minoritar, că ești doar tu singur împotriva curentului! Când de fapt e INVERS! Acest adevăr simplu, relevat tangențial, neaccentuat, și ascuns într-un articol lung și complex, poate trece neobservat aici. Practic, un lider IT din Secu a confirmat la TV această ipoteză, asupra căruia nu mai există îndoieli. MANIPULAREA prin dovezi sociale există de când lumea, de la anunțurile date de pretinsele fiice ale „mamei Omida” în numele clienților ei (dar cu numărul ei de telefon).

    RăspundețiȘtergere
  9. Partea si mai cumplita este aceea ca papusarii oculti, ne vor pe toti oamenii de rand inregimentat in armatele de zombi drogati, ceea ce se traduce prin faptul ca SUA si coloniile ei, adica Occidentul Colectiv, au inceput de ceva vreme(chiar daca inca nu la scara larga) sa introduca substante halucinogene ce creaza dependenta, chiar si in unele alimente si medicamente! Pot sa garantez ca, daca slugoii, tradatorii si bestiile dambovitene ar primi ordinul de la stapanii lor americani(cu drept de viata si de moarte asupra lor) sa introduca cianura de potasiu in alimentatia romanilor, ca deh, populatia mamaligarilor nu scade atat de repede pe cat si-ar dori papusarii externi, mizerabilii autohtoni s-ar conforma de indata, fara a avea vreo problema de constiinta!

    RăspundețiȘtergere
  10. https://vk.com/video629036819_456241384
    Ziua, cand nu se taie intre ei.
    https://vk.com/video/@id629036819 Nerecomandat celor sub 18 ani, celor cu probleme cardiace, psihice.
    Prima concluzie, avand in vedere primul link: cei care aveti oportunitatea de a citi/download si de a posta/upload, aveti oricum ar fi o soarta mai buna decat a celor care merg teleghidati pe strazi. Zombie Apocalypse, ca tot vorbeam de filme. Sa nu ignoram seria Resident Evil care spune multe adevaruri, atat despre bazele subterane, experimente genetice cat si despre simplitatea cu care soldatii trag in bolnavii de T-Virus. In anii '90 deja erau filme S.F. cu ghilimelele de rigoare care puneau accent pe carantina, costume de protectie.
    O tampenie pe care o voi scrie, si mai mare de atat n-am intalnit: corectitudinea noastra politica tine de alta coretitudine politica desi superiorii n-ar trebui sa dea socoteala cuiva, insa dau. De la consimtamantul medical pana la altele, trebuie sa ne dam acordul. De ce-ar avea nevoie aia mai mari de acordul nostru fortat, care numai acord nu e, in conditiile in care se presupune ca stapanesc planeta? Pentru ei 2 trilioane datorie anuala sua e minciuna.
    V-ati speria sa aflati ca Razboiul Rece a tocat bani exact pentru practicile din ultimii ani. Cold War nu dorea sa sperie populatiile sua-Rusia si sa bage bani in armamente. Era doar o etapa de dezvoltare tehnologica pentru razboiul hibrid pe care il traim. Unii inca cred ca traim un alt razboi rece, mare iluzie; in anii '50 datoriile erau altele, nivelul de trai altul.
    Deci e exclus inca un razboi rece, o primavara araba, franghia a ajuns la par conform planului. Nu vor mai fi revolutii portocalii, "razboaiele" proxy se vor incheia anul viitor toate.
    Scuze ca sar prea rapid de la un subiect la altul, dar n-am spatiu, timp, si e dificil de definit un lant cauzal intre droguri si crizele economice programate.
    Crize au mai fost, dar erau in etape istorice diferite, respectiv alte versiuni de agricultura, de autosuficienta, dependenta financiara. Criza din '29-'33 a urmat aparent prea tarziu primului razboi mondial, fiind o pregatire pentru al doilea. Cati ani a luat pregatirea lumii pentru WW2? In prezent aceeasi situatie, oarecum aceleasi sfere de influenta dar...s-a spus ca WW3 e ca un sah multidimensional. Axele geografice si tot ce corespund ca resurse zonele respective au iesit din calcul. Primele 2 razboaie au fost si obiectiv intermediar, si test. Unii dintre voi (putin probabil ca persoane din mediul rural sa frecventeze blog-ul, si mai ales zilnic) taiati gaini, porci etc. fara resentimente. Altii fac asta cu noi, care e diferenta? Ca noul ala testament imputit ne-a zis ca putem manca peste in anumite zile, ca putem manca carne (de parca pestele nu e carne) in alte zile? Si ultra-ecologic salvam animalele mancand in post legume si fructe. Nu-s vegetarian, nici vegan, ci un precursor al inteligentei artificiale fizice. Mancati pe rupte, infruptati-va cat mai sanatos, veti avea organe de donat sanatoase.
    Ce-am spus e "pesimism" pentru unii, si insuficient "optimism" pentru altii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din ce se face captagonul ăsta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Captagon este numele de marcă pentru fenetilina, un stimulent de tip amfetamină. Cu toate acestea, pastilele de Captagon de pe piața neagră pot conține o varietate de substanțe, deoarece sunt adesea fabricate ilegal. Inițial, fenetilina a fost folosită ca medicament pentru a trata condiții precum hiperactivitatea și narcolepsia, dar a fost în cele din urmă interzisă în multe țări din cauza potențialului său ridicat de abuz.

      Componentele tipice ale Captagonului ilegal pot include:

      1. **Fenetilina**: Baza stimulantă amfetaminică.
      2. **Teofilina**: Un derivat de xantină, similar cu cafeina, folosit adesea în tratamentul astmului.
      3. **Efedrină sau pseudoefedrină**: Stimulente adesea folosite în medicamentele pentru răceală.
      4. **Cafeină**: Un stimulent obișnuit.
      5. **Alte substanțe**: Inclusiv, dar nu limitat la, analgezice, substanțe de umplutură, coloranți și agenți de legare.

      În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, armata germană nazistă a utilizat un drog cunoscut sub numele de Pervitin pentru a spori performanța trupelor. Pervitin este un stimulent amfetaminic și este practic metanfetamină. Scopul era de a menține soldații treji, de a crește nivelul lor de energie și de a diminua percepția durerii și a oboselii.

      Captagon și Pervitin sunt ambele stimulente folosite în contexte diferite și cu diferite formulări chimice.

      ### Captagon
      - **Ingredient activ**: Fenetilină
      - **Utilizare**: Inițial dezvoltat în anii '60 ca un tratament pentru narcolepsie și hiperactivitate, a fost ulterior scos de pe piața medicală în multe țări din cauza potențialului său de abuz. A fost folosit în conflicte armate din Orientul Mijlociu.
      - **Efecte**: Îmbunătățirea vigilenței, scăderea percepției durerii, stimulare.

      ### Pervitin
      - **Ingredient activ**: Metanfetamină
      - **Utilizare**: Folosit în special de către armata nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a menține soldații treji și activi.
      - **Efecte**: Creșterea nivelului de energie, menținerea stării de veghe, reducerea senzației de oboseală și durere.

      #### Asemănări
      - Ambele sunt stimulante amfetaminice.
      - Ambele au fost folosite în conflicte militare pentru a îmbunătăți performanța soldaților.
      - Ambele au potențial de abuz și pot fi periculoase dacă sunt luate în doze mari sau pe perioade îndelungate.

      #### Diferențe
      - Compusul chimic activ diferă: fenetilină pentru Captagon și metanfetamină pentru Pervitin.
      - Pervitin a fost folosit în special de armata nazistă, în timp ce Captagon este mai des asociat cu conflictele din Orientul Mijlociu.
      - Sunt produse și distribuite în contexte diferite și pot avea purități diferite, ceea ce poate influența nivelul de risc asociat cu utilizarea lor.

      o listă de substanțe care au fost sau sunt în studiu pentru utilizare militară:

      Folosite în Trecut:
      Pervitin (Metanfetamină): Utilizat de armata nazistă în al Doilea Război Mondial.
      Benzedrine (Amfetamină): Utilizată de forțele Aliate în al Doilea Război Mondial și în conflictele ulterioare.
      Coca Leaf/Morphine: Folosite în conflicte precum Războiul Civil American pentru ameliorarea durerii și menținerea energiei.
      Alcool: Deși nu este un "drog" în sensul tradițional, alcoolul a fost folosit de militari pentru a îmbunătăți moralul și a reduce stresul.
      Folosite sau Studiate în Prezent:
      Modafinil: Un stimulant folosit pentru a îmbunătăți vigilența și a reduce nevoia de somn.
      Go Pills & No-Go Pills: Stimulente și sedative prescrise de medicii militari pentru a ajuta la menținerea alertei sau pentru a ajuta la somn.
      Captagon (Fenetilină): Asociat în special cu conflictele din Orientul Mijlociu.
      Oxibatrina: O variantă a oxitocinei, hormonul "de încredere", se studiază pentru posibilitatea de a spori coeziunea unității și cooperarea.
      Ketamină: În studiu pentru utilizare ca un anestezic rapid și eficient pe câmpul de luptă.

      Ștergere
    2. Experienta PERSONALA.
      In 1981 , in o situatie de criza personala, la o pregătire de examene , cineva avizat si apropiat mie mi a dat o (una) pastilă de benzedrina ( am retinut exact numele), pusă la păstrare din perioada WW II.
      A avut efect .Nu am dormit 50-60 ore, am luat examenele cu brio si am câștigat si la poker amical, eu nefiind bun psiholog sau persoana care stiam sa imi marschez emoțiile.
      Ulterior persoana a aruncat la wc restul de pastile si m a obligat sa promit ca nu voi mai consuma ceva de acest gen niciodată.

      Ștergere
    3. Am mai zis, ai un IQ ridicat si pe fond de oboseala ai avut de unde sa scazi, altfel nu faceai fata. Lipsa de somn da tulburari inclusiv organice. De ce ai ajuns pe ultimii 10 metri incat sa ai nevoie de pastila nu intreb, am patit si eu in cateva situatii. Posibil ca bazandu-te pe capacitatile tale sa fi tot amanat. Pe vremuri unii luau fiole de cofeina pentru examene. Unii soferi beau cafele pe rupte, sa se mentina, nefiind capabili de auto-feedback-uri care determinate de starea de oboseala, nu mai pot fi obiective. M-am testat, si intre 15ms si 12ms e o difrenta foarte mare.
      Ai castigat la poker? Mie imi place macao, un joc de memorie, atentie si inteligenta. Ajunge sa memorezi tot deck-ul, ce se pune pe masa, ce-a ramas, probabilistici combinate cu fetele de poker ale jucatorilor si cateva tricks. De zeci de ori am castigat consecutiv, cu multe persoane. Ce pariu e asta ca te bat la macao de 20 de ori consecutiv? E cam improbabil. Mai rau, pot cu cartile expuse pe masa, odata ce am evaluat cum abordeaza jucatorii; chinul e mai mare pentru ei decat pentru mine, am masurat psihometric dupa reactii. A fost unul din subiectele cu ChatGPT-cum oare si de ce? Dar A.I. nu-ti spune mai pierde si tu din cand in cand la carti, ca te vor invidia toti. Din punctul lui de vedere, se intelege.

      Ștergere
    4. Terminator 2 Judgment Day26 septembrie 2023 la 23:34

      Nota: cea mai sadica chestie la macao nu era ca castigam in maxim 1-2 minute, timp determinat ca se scobeau ei, eu fiind mult mai rapid. Problema care durea e ca le-am spus de fiecare data dupa ce castigam in ce ordine vor pierde, in cate minute, fumam cateva tigari in balcon si ma intorceam fix cand jocul era gata, +/- 1 minut. Ii scotea din minti (mai ales pe americani, invatati de-o viata cu pockerul) Le procesasem toata procesarea lor si in loc sa ne distram ma plictiseam intr-una. Ma distram si eu intentionat, preferand sa iau juma' de deck desi aveam carti. Urcam spre 30 de carti, ma faceam ca le organizez pe perechi doar sa le vad zambetul superior. Nu stiau ca prin combinatorica aveam mai multe sanse cu 25-30 de carti decat ei cu 1-3 carti. Uneori puteam ajunge rapid la 2 carti, dar preferam sa urc la 30, ca apoi sa se schimbe continuu raportul si sa-i vad panicati de parca n-ar fi fost un simplu joc. La sah e mult mai rau.

      Ștergere
  12. Tot la categoria droguri as incadra si industria pornografica

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună dimineața. Scriu la prima impresie si citire parțială. Absolut adevarat, cel putin începutul. Ne izbim de propagandisti semnati anonim pe forumuri le " libere" si ne sufocăm de cei oficiali, acoperiti ca ziaristi, la TV.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Terminator 2 Judgment Day25 septembrie 2023 la 11:21

      Buna si tie! Nu trebuia precizat ca scrii la prima impresie si citire partiala, se vede.
      Despre anonimat am scris-nu exista decat pentru pulime, serviciile stiind totul, poti sa-ti tot schimbi I.P., MAC-ul placutei WiFi/WAN daca e pe slot, e degeaba. Pe de alta parte cu ce te ajuta ca unul semneaza cu nume si prenume? Sunt eu "Terminator" cum esti tu IQ100, pentru ca ai lejer peste 120. Digitalizarea se va implementa mai greu la noi, dar va functiona. De la disparitia cartelelor prepay pana la ID pe internet, scor social samd.
      Mult n-o sa ne sufocam de cei oficiali, garantez. A.I.-ul contemporan nu e obligatoriu sa preia job cu job, fiind suficient sa se creada asta. Unul din obiective? Cresterea somajului, a anomiei, unde (ca sa fiu on topic) drogurile isi arata utilitatea. Hold your horses! :)
      P.S.01 Respectam si respect regulile de circulatie din multe motive, nu trebuie sa existe legi care sa ma penalizeze. Le respect si mai mult, nu trec pe rosu chiar daca e noapte si pustiu pe strada. Prietenii mei, camerele video inregistreaza tot, iar scorul social se va aplica...retroactiv, ca si faza cu ANAF-ul. Ai trecut pe rosu de 5 ori ca erai grabit? Ai scuipat pe jos? Ai iesit din masina sa te zmardoiesti cu ala care ti-a taiat calea? 200 puncte care se iau automat din urmatorul salariu/venit. Si daca acum cu politistul te mai intelegi, esti politicos, ai comportament de cetatean model, nu-l iei in p ca sa-ti vad legitimatia ca in filme, te mai iarta, ba chiar de multe ori. Cu A.I. n-ai ce sa discuti, milogeli, negocieri. Asa ca iti va fi dor de perioada asta scurta in care unii "semneaza" anonim.
      P.S.02 Prin zona unde stau nu-mi cunosc dupa nume si prenume vecinii, dar dupa adresele in format HEX din MAC-ul bluetooth pe care il emit, da.
      https://ibb.co/DGkQBZy
      Morpheus ii spunea lui Neo despre oameni ca sunt baterii:
      https://youtu.be/O5b0ZxUWNf0?t=248
      Deja suntem baterii.

      Ștergere
  14. Desenele animate sunt tot droguri!
    Realitatea Augmentata e tot drog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zaharul, sarea, iutele
      Controlul frecvent al telefonului
      Munca exagerata

      Ștergere
    2. Să nu uităm mâncarea și apa, că astea sunt cele mai nasoale. Până acum toți care au încercat să se lase ori au murit, ori au revenit la viciu. S-au implicat chiar și unii politicieni, dar degeaba.

      https://www.theonion.com/politicians-explain-why-they-oppose-free-school-lunch-p-1850238067

      Ștergere
  15. Foarte interesant si valid punctul de vedere vizavi de controlul societatii americane. Mai trebuie notat ca înainte de Afghanistan s-a mai purtat un razboi in Indochina(Vietnam) cu aceeasi miza: controlul opiului, la vremea respectiva acolo se producea 75% din cantitatea globala.Campurile de maci erau folosite pt camuflare.Ne aducem aminte propaganda deşantata a unora ca Beatles cu a lor "Strawberry fields". Totusi la nivel societal cred ca nici un drog nu are impactul pornografiei care cred ca domina detasat ca panaceu universal de calmare si eliberare a frustrarilor. Totul merge conform axiomei: cu cat libertatile sunt mai restranse , cu atat libertatile sexuale sunt mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  16. Adevarul e, ca fara droguri puternice si nici administrate indelungat, omenirea n ar fi dat definitiv in Spiritismul Masonic, ci ar mai fi avut totusi sansa - fie ea si unica - ca sa dea peste Spiritualitate!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)