vineri, 8 septembrie 2023

Unde s-au dus banii noștri?


În timp ce nulitățile de la vârful statului tot caută să învinovățeacă românul pentru starea precară a finanțelor, găurile negre din sistem au ajuns atât de mari încât singura întrebare pe care ar trebui să ne-o punem este „DE CE”? Niciun român n-a simțit că a dus-o mai bine începând cu anul 2022, dar, cu toate acestea, situațiile financiare ale țării s-au depreciat masiv. Problema autorităților noastre este că cifrele nu mint, astfel încât cineva ar trebui să dea cu subsemnatul în ceea ce privește sursa risipei.

În mod absolut nejustificat, în 2022 România s-a împrumutat cu un exces de 12 mld lei(2.5 mld EUR). Anul acesta, până la 30.06, România a mai împrumutat nejustificat un exces de 43.2 mld lei(8.7 mld EUR). Aceste sume nu au nicio necesitate reală în funcționarea statului sau a economiei autohtone, aparent neexistând niciun temei pentru care am accesat aceste sume. Ceea ce este interesant e faptul că, adunate, cele două sume dau cam gaura vehiculată în Buget. Adică, în ciuda împrumuturilor excesive, în Buget avem o gaură care este cât sumele împrumutate excesiv, ceea ce dublează practic sumele cheltuite aiurea de România.

Marea întrebare care se pune este pe ce s-au dus acești bani? Ce eveniment excepțional a  făcut ca țara să cheltuiască un asemenea purcoi de bani? Alt eveniment în afara războiului din Ucraina eu n-am văzut. Așadar acesta este evenimentul care a introdus o asemenea distorsiune în sistem.

Știm bine că politica COVID a adus un efort bugetar de aproximativ 83 miliarde lei(18 mld EUR). Sunt șocante sumele? Desigur, dar în acea perioadă cel puțin aproape toată România a intrat în șomaj tehnic plătit de Guvern, iar furturile cu echipamente anti-covid, cu medicamentele și vaccinurile inutile au chelit Bugetul. Ideea e că acum observăm cheltuieli chiar mai mari decât atunci ceea ce e absolut nejustificat. Așadar, unde sunt banii Plăvane, Ciucă și Ciolacule? Cât ați furat netrebnicilor?

Știm din „Pentagon Leaks” că țara vecină care a suportat cel mai mult Ucraina a fost România. Așadar, efortul de război al României a fost chiar mai mare decât cel al Poloniei. Din câte cunoaștem, Polonia și-a asumat transparent aproximativ 2 mld. EUR până în prezent. Dacă România a ajutat chiar mai mult decât Polonia avem dreptul să ne întrebăm despre CÂT AM CHELTUIT NOI PENTRU UCRAINA??? Sumele sunt secrete, dar hemoragia financiară deja se vede. 

După cum bine se știe, autoritățile statului țin secrete ajutoarele, chipurile pentru a nu expune România mâniei Rusiei. Doar că, la nivel de spionaj, asemenea chestiuni se află extrem de ușor. Așadar, secretul asumat al României nu are nicio relevanță în ceea ce-i privește pe ruși, ci este mai degrabă o chestiune care ține de ascunderea informațiilor reale pentru publicul din țară. Care public va fi învinovățit pentru „excesele sale inexistente”.

Dați din nou un ochi pe cifre. Sunt halucinante! În mod sigur, o mare parte a banilor s-a furat pe parcurs. Doar de-aceea sumele sunt secrete. Însă dimensiunea furtului și a ajutorului gigantic acordat de România depășeșete orice imaginație.  Mandatul Plăvanului este unul plin de recorduri: cele mai mari incendii, cele mai mari furturi, cele mai mari cedări de suveranitate s.am.d. Oare când se vor trezi românii? Probabil niciodată.

14 comentarii:

  1. Majoritatea se comporta ca o turma de oi . Se imbulzesc sa fie mai aproape de ciobani

    RăspundețiȘtergere
  2. Moartea de la vaccin8 septembrie 2023 la 12:37

    Românii se vor trezi când vor fi luați cu forța pentru a fi carne de tun.

    https://saccsiv.wordpress.com/2023/09/07/armata-romana-le-a-solicitat-medicilor-de-familie-sa-prezinte-pana-la-1-octombrie-2023-o-situatie-cu-pacientii-care-nu-sunt-apti-pentru-serviciul-militar/

    Eu văd și o parte bună a haosului financiar, a tunurilor date de masonerie:
    Românii își vor canaliza ura contra politicienilor masoni;când românii se vor trezi cu arme de foc în mâini, vor ști ce au de făcut...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nimic nou sub Soare, vorba Eclsiastului, imperiul britanic a "supt " din India în 200 de ani echivalentul a 45 triloane dolari, practic și-a finanțat deficitele și războaiele cu banii celor din colonii. Același lucru face și imperiul nord american, poartă războaie de expansiunea pe cheltuiala coloniilor din Estul Europei . Pierde licuriciul în Ucraina strânge șurubul la București și tot iese pe plus. Nu au tânjit rumânii după 45' să fie slugi la americani, iaca că li sa împlinit dorința... Vorba aia, vezi ce-ți dorești,ca nu cumva să ți se întâmple.

    RăspundețiȘtergere
  4. împrumutat = tipărit banii și aruncați pe spatele nostru ca inflație ca dobândă ca hârtii colorate a caror valoare e pusă in cârcă la fiecare cetățean, dar acei bani i-au folosit ei sa își facă afacerile cu droguri

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa nu uitam ce purcoi de bani se duce ptr pensionarii speciali și salariile speciale.
    Normal ca trebuie sa te împrumuți ptr o asa cheltuiala gigant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Românii se trezesc doar pornind de la context extern.
    Dar acum va fi și mai greu deoarece stăpânii noștri sunt amerikoii

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu este nici un secret. Premierul a spus că România a cheltuit in ultimul an cu Ucraina 3,5% din PIB ceea ce reprezintă 10miliarde euro

    RăspundețiȘtergere
  8. -cand dispar romanii, nu va mai fi cine sa se intrebe pe ce s-au tocat banii imprumutati
    -toate tarile se pare imprumuta suficiente miliarde din care o mica parte ajunge in tarile respective si care se imparte intre politicienii care conteaza-nu, nu-s aia care par in varf
    -problema banilor depinde cine o invoca, unii stau bine-mersi si plang cu lacrimi de crocodil de mila popoarelor, astfel avand un viitor asigurat
    - fereastra Overton s-a erectionat mai ceva ca niciodata; spre deosebire de rachetele "cazute" in Polonia, fapt trecut rapid in surdina in 1-2 saptamani, la noi (sau voi, sau...) ramasitele dronei deja pun problema articolului 4 sau 5.
    https://www.youtube.com/watch?v=6EejnpxSFaI&ab_channel=CanadianPrepper De cand acest mare tampit care ar trebui sa fie catalogat ca terorist a auzit de Romania? I-am urmarit mai toate clipurile, n-auzise de Romania pana mai ieri. A primit ordin pe unitate sa faca tambalau. La fel ca media romaneasca ce s-a sucit peste noapte ca mai intai nu, dar de fapt da.
    -la nivel de individ, familie, grupuri, colectivitati, tara, fiecare vrea sa traiasca, si daca nu se poate, cel putin sa prinda ore, zile, luni, ani in plus, de aici si scobeala care da mai mult, care se face ca da. Olaf, de generatie mai veche, usor deosebit de macroni si trudoi, de mamzele sandu care semneaza in alb.
    -sa nu ne bucuram ca si-o iau vecinii mai mult sau mai putin apropiati. Estul Europei e varful de lance, urmeaza restul, si apoi ailalti de dupa restul.
    -intr-o varianta optimista, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra apare o granita radioactiva care separa Estul de Vest. Nu dezvolt, ar durea postura de cititor aflat pe canapea/scaun.
    -mistocareala globala n-are limite. Cu ceva timp in urma diverse site-uri, blog-uri, medii de dez-informare faceau reclama la depozitarea aurului si argintului de catre pulime. Ca sa nu para perversi au zis ca argintul e mai trendy, mai usor de comercializat cand SHTF. Shit-ul nu loveste ventilatorul ci turboreactorul. Se sucesc si spun ca metalele pretioase fie nu vor fi moneda de schimb, fie se vor confisca. CDBC cu "acoperire" in aur e alt banc prost, exceptie China.
    -unele tari au in blacklist puhoaie de oameni pe care ii elimina lent, randomizat; a inceput de multa vreme, mai nou se invoca vaxu', scuza suprema pentru toate atacurile DEW. As fi putut crede ca vaxurile dau morti subite daca nu identificam cenzura pe activniuz, si daca nu erau articole-momeala despre morti subite, unde singurele comentarii invocau 2-3 doze. De unde stiau postacii cate doze au facut miile care au decedat subit? Deci acoperirea perfecta pentru a elimina tot ce a fost mai bun din rasa alba, in prima instanta.
    -ce-au in comun cadrele medicale, politia, armata, pompierii, profesorii si multi altii? Sunt baza, stalpii natiunii, si pentru fiecare categorie profesionala s-au gasit metode de reducere, sabotaj, eliminare.
    -se invoca cenzura mediilor de informare, armata care vaneaza dezinformatorii dar totul face parte din plan. In justitie, multi avocati si-ar fi pierdut job-ul daca nu erau opozitie controlata, sau chiar critici ai opozitiilor controlate. In jurnalism, multi o duc bine-mersi criticand zilnic sistemul, facand acuze grave, si doar comentatorii muscatori de momeli platesc sau vor plati. In cultura multi promoveaza multe, dar tot poporul o da cu subsemnatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moartea de la vaccin10 septembrie 2023 la 06:42

      Daniele, dumneata susții că de la vaccinuri nu se moare;eu zic să faci toate cele 4 doze care sunt aprobate și să ne demonstrezi că ai dreptate;până atunci, miocarditele, pericarditele, a.v.c. urile, cancerele galopante la toate categoriile de vârstă, au loc exact la persoanele ce și au introdus ,,salvatorul''.

      P.s.
      Ai idee care sunt reacțiile adverse ale acestor așa zise vaccinuri?știi că și moartea este trecută în această categorie?

      Ștergere
  9. -impartirea sferelor de putere era o idee invatata la ora de istorie. Nu mai sunt sfere ci extinctie globala prin diverse metode. Nu intru in detalii tehnice, cei care le stiu le stiu, cei care nu vor face misto de la aparentul grad de confort relativ care se va narui in curand.
    -desi sunt anticrestin convins si urasc toata manipularea milenara prin religie, am ceva dilme: de ce popoarele ortodoxe trebuie sa moara in razboaie/chinuri/groaza, in timp ce altele mult mai "usor"? Avem precedente, ucrii, rusii privind conscriptia. 18-60 (63), ca cei sub 18 intra la vax, si astfel zboara toti. Dar...la hamericani cica sunt invalizi si inapti de razboi pe rupte, halal scuza. Deci vor pupa in final arme de distrugere in masa, dar rapide, prin urmare crestinii trebuie sa moara in chinuri cat mai mari, restul, doar sa dispara.
    -daca nu credeti ca cineva/ceva se hraneste cu energiile noastre negative, ar trebui sa va ganditi mai bine. Eliminarea rasei albe, a crestinismului au logici diferite, usor complementare, dar nu stiti planul. Important e sa credeti ca veti scapa, mai usor, mai greu. N-ar exista internet daca n-ar exista sperante de toate felurile.
    - https://www.youtube.com/watch?v=PZJlWUJSrKM&ab_channel=Dr.JohnCampbell Dupa limbajul non-, extra- si paraverbal, omul e sincer si nu cauta subscriberi, rating-uri. Nu v-a durut de astea cum nu v-a durut de unde vin si cu ce chin acumulatorii lithiu, uraniul si multe alte resurse. Nu e discurs de invinovatire a populatiei pentru relele lumii cum se poarta, ci doar o remarca.
    -sistemul imunitar (exprimare cotidiana, pentru ca e de fapt un camp de forta) e afectat de traume, panici, frica continua promovata continuu. Frica e augmentata pe toate canalele, prin orice mijloace: de la cutremure, vulcani, pandemii, incalzire globala, epuizarea resurselor, somaje, crize economice etc. Frica distruge imunitatea data prin ADN de alienii care ne-au plantat pe aici ca experiment, rezultand boli, moarte, degradare multilaterala. Generatoare de panica ultra-short range am testat pe mine, ca om de stiinta integru nu incerc pe altii. E irelevant ce veti citi, tot motive de panica vor fi. Cauze de nevroze cardiace la copii, tineri, ceea ce in urma cu 3 decenii parea de neimaginat.
    -o faza sadica suna asa: n-avem liber arbitru, suntem reformatati, rescrisi continuu intr-un continuum temporal, ceva spre la minus infinit, avand cu totii rolul prescris. Inceputul si Sfarsitul simultane, identice idiferent de miile sau zecile de mii de ani ar putea avea o astfel de ipoteza. Noi avem atomice, atlantii ce-au avut de s-au starpit singuri tehnologic? Sau au fost un alt experiment? Unii dintre voi poate vor afla. Altii niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Danny *....sunt anticrestin convins si urasc...*.Șăz blând șî nu tie da cu drkii, ca să n-ai soarta lor !

      Ștergere
  10. "Banii nostri"?
    Da' au fost vreodata ai vostri?
    Ca sa stiti de unde au venit, fara ca sa se mai si intoarca?
    Spre deosebire pasarile migratoare/calatoare!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)