luni, 25 septembrie 2023

Imperiul Minciunilor


Fix așa a caracterizat Serghei Lavrov Occidentul Colectiv, în fulminantul său discurs ținut în plenul Adunării ONU. Imperiul Minciunilor! Mulți au considerat sintagma o figură de stil menită a apăra punctul rusesc de vedere în ceea ce privește actualul conflict din Ucraina. Doar că e mult mai mult de-atât. Nimeni n-ar fi crezut că, atât de repede, caracterizarea lui Lavrov își va demonstra justețea.
 
Povestea începe ceva mai demult, din crâncena perioadă a restricțiilor imbecile pentru pandemia nevăzută. Adevărul e că niciodată în istorie nu s-a mai pomenit ca, pentru o boală „înfiorătoare” cu mortalitatea situată în jurul valorii de 0.3%, să fie nevoie de teste care să-ți spună dacă ești sau nu bolnav. O farsă mai mare ca asta, la care-au marșat TOATE țările lumii, chiar că n-a mai fost văzută! În acele zile demente, în care foarte puțini erau cei care-și permiteau luxul să spună adevărul în față, în care TOATĂ media era plătită gras de la bugetele naționale pentru a infecta mințile oamenilor, ei bine în acele zile de teroare camionagiii Canadei au făcut un soi de protest, îndreptându-și camioanele spre sediul imbecilului Trudeau. Pentru a-i contracara, odrasla lui Fidel Castro a organizat toate nebuniile posibile: le-a blocat fondurile, a interzis vânzarea de combustibili către camionagii, a introdus restricții aberante s.a.m.d. Paralel, a organizat mișcări sub steag fals, dintre care cea mai pregnantă a fost o farsă teribilă descrisă mai jos și având un tâlc extrem de mare în ceea ce urmează să vă prezint. 

La un moment dat, întreaga presă canadiană, preluată de multe alte organe propagandistice la nivel mondial, a publicat la unison o imagine cu niște camionagii având mai multe steaguri, printre care și unul cu o svastică. Atunci i-am văzut „îngrozindu-se” pe cei de la Toronto Star, PBS, The Times of Israel, LA Times, CNN, Washington Post, NY Times s.a.m.d. Dezbateri peste dezbateri și nebunii despre cum e posibil să fie afișată o svastică în public. Ce să mai vorbim, „se dărâmaseu”(vorba lui băsescu) norii peste bieții camionagii. De remarcat însă e un singur lucru: acea svastică a apărut doar zece minute - în timp ce se filma un interviu cu un camionagiu și când mai multe alte publicații fotografiau de zor -  în tot evenimentul care-a durat câteva săptămâni. Suficient pentru ca youtube-ul să bubuie, iar google să întoarcă peste un milion de rezultate cu „manifestația nazistă din Canada”.

OK, poate o fi corect așa - ar spune omul simplu - doar că timpul se răzbună întrucât minciuna are picioare extrem de scurte. Dezamăgit că vizita din SUA a fost un dezastru, târliciul de la Kiev a fost îndrumat de echipa lui Biden să meargă în vizită la deviantul Trudeau care, desigur, i-a organizat o primire fulminantă de parcă descălecase pe tărâm canadian „eroul umanității”. Toate bune și frumoase, doar că, pentru a-l onora, Parlamentul Canadei l-a invitat în plen, pentru a-l omagia, pe „un erou al luptei împotriva rușilor ajuns la venerabila vârstă de 98 de ani”. Trebuie să fii extrem de prost să faci o asemenea gafă deoarece un om cu o brumă de carte știe care-au fost forțele combatante în al doilea război mondial. 

Cine-a luptat împotriva rușilor? Germania nazistă, desigur și aliata sa, Japonia. Banderismul din Ucraina este o ideologie impulsionată de tumultul acelor vremuri în care Hitler avea nevoie de forțe menite a lupta împotriva rușilor. Luându-i pe ucraineni ca aliați, li s-a inventat o identitate națională efectiv inexistentă. Până atunci ucrainenii erau la fel de ruși ca rușii, cu simpla diferență că erau niște ruși corciți cu polonezi, iar dialectul lor căpătase oarece importuri poloneze. Ca orice margine de imperiu și Ucraina era un amestec pestriți de ruși, evrei, lituanineni și alte naționalități care se mai nimeriseră pe-acolo. Puțină istorie nu strică, așa că ar trebui să știți că întreaga noțiune de Ucraina s-a croit în Galiția de est, o provincie având suprafața de aproximativ șapte ori mai mică decât actuala Ucraina. Acolo, în interbelic a apărut noțiunea de „naționalism ucrainean”, inventată sub stindardul Organizației Naționaliștilor Ucraineni. Organizația s-a scindat în două facțiuni: una mai moderată, aflată sub conducerea lui Andriy Melnyk - care era agent al serviciilor secrete germane(Abwehr) - și una mai radicală, condusă de Stepan Bandera. Banderismul a imaginat un ideal național al Ucrainei, inventând o mulțime de minciuni care acum stau la baza așa-zisei istorii a Ucrainei. 

Ar mai trebui să știți că în 1941 Galiția de Est a fost cucerită de nemți. Atunci autoritățile ucrainene au vrut să constituie o armată națională a Ucrainei care să se alăture nemților. Doar că nemții, prin ideologie, îi considerau pe slavi sub-oameni, astfel încât au spus nu inițiativei. Ca o paranteză, le atrag atenția prostovanilor care comentează „corect politic” pe paginile mele că acea caracterizare a rușilor ca sub-oameni este de sorginte 100% nazistă, cu toate că ăia de la Institutul Elie Wiesel par a fi loviți de o subtilă amnezie!  Abia în 1943, ca efect al pierderilor substanțiale înregistrate pe frontul rusesc, s-a luat în considerare propunerea guvernatorului Galiției, Dr. Otto von Wächter, de a se crea o divizie Waffen-SS de voluntari din Galiția. Pentru cei care nu știu, cel mai important și credincios corp armat al lui  Hitler a fost Waffen-SS, ramura militară a organizației paramilitare a Partidului Național Socialist, Schutzstaffel. Waffen-SS a creat mai multe divizii naționale și fix așa a apărut Divizia 14 Galiția, având ca și componență exclusivă etnici ucraineni. Astfel, ca efect al ideologiei injectate, exact ca și acum, slavii de-acolo au fost mânați în lupta împotriva sub-oamenilor din Rusia. În ultimele zile ale războiului, ca efect al îndepărtării banderiștilor ucraineni de nemți, Divizia Waffen-SS 14-Galiția și-a schimbat numele în Divizia 1 a Armatei Naționale a Ucrainei. Fac această mențiune pentru a înțelege exact ce s-a întâmplat în Parlamentul Canadei.

Yaroslav Hunk, „eroul” nazist omagiat de Trudeau și Zelenskyi, împreună cu întreg Parlamentul Canadei, făcea parte exact din această divizie a Waffen-SS, doar că în Canada s-a vorbit despre Divizia 1 a Armatei Naționale a Ucrainei. E vorba de o divizie care a comis crime de război abominabile, menționate în toate istoriile, indiferent de regim. Este evident un gest absolut de neînțeles de către oamenii de bun simț care nu au habar de adevărata dimensiune a Imperiului Minciunii. 

Ceea ce e interesant de înțeles este un alt aspect care a explodat cu ocazia acestei ciudate ceremonii. După Război, o mulțime de naziști și-au găsit refugiul în SUA și Canada. Cel puțin în SUA, cercetătorii naziști au fost primiți cu brațele deschise după ce și-au schimbat numele pentru a li se pierde identitatea, punând bazele doctrinei militariste a statului american contemporan. În Canada au aterizat peste 2000 de naziști ucraineni, găsindu-și acolo un cămin extrem de confortabil și primitor. Acest Yaroslav Hunk ar fi trebuit judecat mai degrabă pentru crime de război, nu ovaționat. Însă avem informații și mai flagrante de atât!

Actualul vicepremier al Canadei, Chrystia Freeland, este nepoata(pe linie maternă) a unui nazist notoriu. Acesta a fost editorul ziarului nazist Krakivski Visti în Polonia aflată sub ocupație. Partea și mai interesantă este că întreaga bază materială a ziarului(birouri, echipamente, chiar și logistica necesară distribuției) provenea din confiscarea averii unui evreu polonez care a fost ucis în lagărul de concentrare Belzek. Informațiile inițiale despre familia Chrysiei Freeland - apărute acum vreo 6 ani - au fost calificate imediat drept „dezinformare rusească”. Doar că elementele istorice nu pot fi șterse cu o atât de mare ușurință, astfel încât în fața avalanșei de dovezi, individa a recunoscut „petele de la dosar”. Imediat propaganda a dres-o inventând un dublu-rol jucat de bunicul Chrystiei Freeland, chestiune indusă fără absolut nicio dovadă și care  nu poate șterge articolele publicate de acesta în ziarul cu pricina. 

Doar că socotelile nu se opresc aici. Chrystia Freeland a fost fotografiată la manifestațiile „Slava” purtând simboluri naziste(deh, era familiarizată!). De asemenea, ea împreună cu Trudeau au început colaborările cu naziștii teroriști ucraineni, demarând pregătirea militară a acestora pe teritoriul Canadei. Imaginea care ilustrează articolul de față este o captură de ecran a unui articol apărut în Ottawa Citizen acum doi ani, înainte de Operațiunea Specială a Rusiei.

Cred că devine limpede pentru mulți faptul că istoria naziștilor este mult mai complicată decât suntem lăsați să înțelegem acum. Pe moment mă opresc aici, în așteptatrea cu nerăbdare a „anticorpilor” care, în alte vremuri, săreau înțepați la cea mai mică remarcă „nazistă”. Acum se afișează fără probleme zvastici și alte simboluri naziste, iar acei factori extrem de reactivi în alte vremuri par a-și fi înghițit limba. 

Închei prin a-mi exprima curiozitatea dacă a citit cineva vreun protest de-al neaoșului Institut „Elie Wiesel” despre ajutorul dat de România unui stat eminamente nazist precum Ucraina. A auzit cineva ceva? Ei bine, la fel n-a auzit nimeni nici în Canada, în SUA sau aiurea. 

Chestiuni care înainte erau „extrem de importante” își găsesc acum o extrem de facilă justificare într-o ideologie similară zicalei „fă-te frate cu dracu ...”. Păi unde e coerența, tovarăși. Ceea ce-am spus aici este doar o mică parte - extrem de flagrantă ce-i drept - a modului în care funcționează realitatea în Imperiul Minciunii. Dacă vă veți apleca serios asupra aspectelor care ghidează viața noastră, veți constata cu stupoare că fiecare are la rădăcină o minciună gogonată. 

10 comentarii:

  1. „Tatăl cancelarului” scrie pe canalul Telegram despre strămoșii Annalenei Bärbock: „Victor Jung și Waldemar Bärbock sunt bunicii ministrului german de externe Annalena Bärbock!
    1) Victor Jung este primul soț al bunicii Annalenei. În 1945, și-a schimbat tânăra soție cu Wehrmacht și, potrivit Annalenei însăși, a murit tragic „apărând” Koenigsberg de armata sovietică în avansare.
    2) Waldemar Berbock a servit în armata lui Hitler din 1939. A reușit să viziteze Europa de Est, să primească gradul de ofițer și să întâlnească sfârșitul războiului la Frankfurt-pe-Oder. Și după 9 mai 1945 a fost întreruptă. Valdemar a început viața de la zero.
    Ei bine, cireașa de pe tort: ​​Annalenei îi place să-și amintească strămoșii ei glorioși și declară că, datorită lor, „unele țări aflate în război trăiesc acum în pace între ele”. https://webkamerton.ru/2023/09/gordost-predkami-vozrodilas
    si madam Ursula are mult nazism in "famiglia" .....

    RăspundețiȘtergere
  2. am uitat : https://sonar21.com/understanding-the-ukrainian-ss-galicia-division-helps-explain-uk-and-canadian-support-for-ukraine/

    RăspundețiȘtergere
  3. "ar trebui să știți că întreaga noțiune de Ucraina s-a croit în Galiția de est"

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Inaccurate_historical_map_of_Ukrainian_borders.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. DD o tine una si buna: Amerlocia e dracu' gol si mama Rusia este fata mare. Ar fi util sa citeasca ce mai scrie presa nealiniata si laica, ca daca-i tot spun ca dracu' e la carma NATO-UE si BRICS, se supara.
    Nu vrei sa intelegi ca ambele parti canta asa cum le dicteaza sarpele cel vechi?
    Partitura nu e scrisa de oameni, ci de catre duhurile necurate din locuri ceresti.
    https://opozitia.net/2023/09/21/mirajul-brics-si-plecarea-dupa-fenta/

    RăspundețiȘtergere
  5. Elie Wiesel ar fi putut vedea și deviza hitleristă de pe tricoul lui Câțu." Nu luăm prizonieri". Deci Wafen SS Câțu.

    RăspundețiȘtergere
  6. De nazisti/legionari - de Fratiile Elitiste/Meritocrate - numai cu comunisti "din popor si pentru popor" se scapa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce paradox al istoriei: Romanii, dusmani de secole cu rusii, in ascuns negociaza si foarte intens se roaga sa castige Putin altfel ne cam pregatim tiptil... Lavrov e doxa, scoala veche, Blinken saracu ... E doar la vedere. Romanilor, ce ati ales iar ca aliante, a cata oara in istorie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La 23 August 1944 globalistii au avut coadă de topor pe Mihai Ret...rasul. Acum pe cine or avea??

      Ștergere
  8. Se observa de la o posta ca ne aflam de 3 ani in plin razboi declansat de globalisti...al 4 lea reich

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce nu inteleg e cum se impaca nazismul care glorifica supraomul cu neoliberalismul care aduce miscari ultrafeministe, LGBTQ sau BLM. La fel cum nu inteleg de ce Bandera nu e stigmatizat de Institutul Elie Wiesel precum Antonescu.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)