marți, 5 septembrie 2023

Despre bani și despre marele dușman


De fiecare dată când mă apuc să citesc secțiunile de comentarii ale canalelor mele de comunicație mă crucesc văzând câți atotcunoscători există pe lumea asta. Văd că deja sunt unii care stau cu Putin și cu Biden la cafea, ca să nu vorbesc de ceilalți, care-s atât de adânc implantați în spatele sistemului încât mă corectează categoric, trăgându-mă didactic de urechi întrucât îmi permit să mă pronunț în ceea ce privește  chestiuni pe care, întâmplător, chiar le cunosc. 

Bunăoară, un comentator frenetic îmi atrage atenția că, vezi Doamne!, sunt cam prost întrucât „n-am înțeles că CBDC sunt bani programabili”. Pfff, mi-a dat cu „perversa de pe Târgu Ocna”. Fără să aibă nici cel mai mic habar despre cum funcționează actualul sistem financiar, toți gură cască aruncă vorbe-n vânt imaginându-și că au descoperit vreun secret de neimaginat. Aceștia nu fac altceva decât să pice în capcana prostului, dezvăluindu-și golul din gândire. O să fac un mic efort ca să înțeleagă toată lumea la ce mă refer eu când vorbesc despre sistemul financiar actual.

Visa Core Rules and Visa Product and Service Rules” este o documentație de bază pentru cei care lucrează în domeniul cardurilor. Aceasta este dublată de manualul similar al Mastercard. Documentația descrie principiile și regulile care guvernează respectivul sistem de carduri. Aceste informații sunt chestiunile de bază pe care dacă nu le știi n-ai ce căuta în lumea cardurilor. Ei bine, fiecare dintre aceste manuale de bază are aproximativ 1000 de pagini. Ele statutează doar baza. Dacă vrei să intri însă în detalii, trebuie să treci prin manualele specifice. De exemplu, „Chargeback Guide Merchant Edition”, un manual ceva mai tehnic în care se descriu amănunțit procedurile de contestare a tranzacțiilor are încă vreo 600-700 de pagini. Iar acesta, de asemenea, se dublează cu cel al celeilalte organizații de carduri. În spatele manualelor stau documentațiile tehnice care adaugă și ele câteva mii(poate zeci de mii) de descrieri ale standardelor. Și vorbim aici de un singur domeniu, un fragment al circulației banilor. 

Transferurile de bani - sau, mai bine zis, serviciile de mesagerie financiară - sunt descrise în ISO20022. Acest standard documentează operațiunile efectuate de SWIFT, cele care stau la baza transferurilor mondiale de bani. Standardul are și el câteva mii de pagini de documentație. Dacă vreți să înțelegeți câte ceva, puteți citi „ISO 20022 for Dummies”, disponibilă gratuit pe site-ul dedicat standardului(aici: https://www.swift.com/swift-resource/184556/download) și care are doar 50 de pagini.

Acestea sunt doar câteva elemente. În fapt funcțiile banului sunt dezvoltate în milioane de pagini de standarde și documentații. Acestea sunt implementate în programe cu care lucrează toate băncile lumii. Ceea ce trebuie să înțelegeți este că, la bază, toți banii care circulă în lume sunt bani electronici. Cash-ul pe care-l folosiți în mod anonim este și el evidențiat la Banca Centrală, cea care emite acea monedă. Doar că, spre deosebire de banii electronici puri, această formă de ban există fizic, păstrând la purtător valoarea existentă a banului. Întotdeauna o bancă centrală știe cât cash există în circulație. 

Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva faptul că cea mai mare cantitate de monedă existentă acum pe piață se află în formă electronică(adică doar de bani de cont). Ce înseamnă asta? Că acești bani sunt stocați undeva, în evidențele unei bănci, putând fi accesați doar pe canale electronice. Clienții băncilor au ca principale canale electronice cardurile și serviciile de Internet Banking. Doar că numărul canalelor, în realitate, este mult mai mare. Gândiți-vă doar la infrastructura bursieră care tranzacționează perechi bani-acțiuni. Sau la canalele utilizate de Ministerele de Finanțe ale statelor. Sau de cele existente între băncile comerciale și Banca Centrală. Mă rog, exemplele pot continua până la epuizare. Altceva vreau însă să vă arăt.

La nivelul cel mai de jos, banul este o cifră stocată într-o bază de date. El apare atât ca disponibil(credit) cât și ca obligație(debit). Dar, la bază, e o simplă cifră, o înregistrare într-o bază de date care evidențiază soldul unui anumit cont. Oricine a dat cu nasul de o bază de date știe că sunt câteva elemente esențiale unei gestionări eficiente a datelor, între care cele mai importante sunt procedurile stocate și triggerii. Procedurile stocate sunt un fel de progrămele utilizate pentru manipularea datelor, iar triggerii sunt, de asemenea, fragmente de cod care se execută atunci când are loc un eveniment. După cum lesne puteți intui, absolut toate operațiunile financiare executate asupra unității de bază - adică a banilor evidențiați în fiecare cont - se face prin execuția unor asemenea fragmente de cod. Fie o procedură stocată mută banii, fie un trigger declanșat de un eveniment face același lucru. Fie, un program extern, transmite bazei de date anumite modificări ale soldurilor conturilor. Exemplele pot continua la infinit.

Ceea ce trebuie să înțelegeți din explicațiile de mai sus - care pot părea oligofrene pentru cei din sistem, dar pe care am încercat să le simplific astfel încât să fie înțelese de oamenii non-tehnici - este faptul că, structural, banii utilizați în infrastructura financiară actuală sunt „bani programabili”. De asemenea, am explicat de mai multe ori că absolut toate chestiunile pe care le introduc CBDC-urile sunt, în realitate, perfect implementabile în actualul framework financiar. Care e însă diferența? CBDC-ul nu mai e distribuit, existând doar un singur punct care are toate conturile. E ca și cum întreaga masă monetară ar circula printr-o singură bancă. În trecut așa ceva era imposibil deoarece nu exista o infrastructură de comunicații precum cea de azi. Acum însă timpurile s-au schimbat.

Persistă însă o întrebare: de ce s-ar introduce aceste CBDC-uri dacă e vorba de aceleași concepte? Ei bine, aici - ca să v-o spun pe șleau - este vorba strict de tentativa de păstrare a poziției privilegiate. Mafia care deține întreg sistemul financiar mondial a înțeles că treburile se apropie de sfârșit. Moartea dolarului nu înseamnă doar moartea unei monede, ci moartea întregului sistem financiar actual. Așa a apărut întrebarea legată de ceea ce va fi pus în loc. Lumea are în continuare în memorie banii de până în 1900, cei care-și conservau valoarea în timp. Acei bani erau legați de o valoare(aurul), astfel încât nu se devalorizau. Același concept încearcă să fie introdus acum prin aceste CBDC-uri: bani neinflaționiști, dar care să nu mai fie legați de o valoare tangibilă. Adică același nimic, împachetat acum cu denumirea de „ban stabil”. Problema acestor bani neinflaționiști este dată de faptul că nu mai pot întreține atâția paraziți precum actualul sistem financiar. De aceea CBDC-ul elimină „intermediarul”, adică banca comercială, mutând întreaga infrastructură la nivel de bancă centrală. Astfel, chiar dacă banii rezultați din schimburi(comisioanele încasate) sunt mai puțini, tăindu-se intermediarii se ajunge ca sumele mafiei să fie îndestulătoare și fără alte riscuri. Cu alte cuvinte, principalul scop al acestui concept monetar este acela de a conserva puterea mafiei Bancherilor Centrali. 

Mulți au impresia că CBDC-urile sunt similare criptomonedelor, ceea ce e absolut fals. Criptomonedele sunt unități monetare distribuite, fără o bancă centrală. Desigur, conceptul sub care lucrează nu e dintre cele mai fericite, fiind vorba de un sistem absolut ineficient din punct de vedere tehnic. Deosebirea e că în cazul criptomonedelor avem de-a face cu sisteme transparente, în timp ce în cazul CBDC-urilor e vorba de același vechi concept opac de împachetare a nimicului într-un polei care-l face credibil în fața prostimii. 

Ceea ce vreau să subliniez este însă chestiunea fundamentală: CBDC-ul nu este o cauză a ceva, ci un simptom. CBDC-ul este un fenomen secundar al monstrului pe care nu-l mai vede nimeni, anume al tehnicizării accelerate a lumii. Știu că mulți văd o conspirație în actualul avânt tehnic, doar că văd fals. Am spus-o în mai multe rânduri și o repet din nou: chiar dacă la origine a fost o conspirație - vezi materialele publicate tot de subsemnatul în ceea ce privește gruparea cibernetică, MK-Ultra, Tavistock&Grupul de la Frankfurt - amploarea actuală a tehnicismului a depășit capacitatea de control a celor din spate. Chair dacă încă mai există pârghii prin intermediul cărora sistemul tehnic este manipulat, iată că - încet, dar sigur - sistemul tehnic are din ce în ce mai multe capacități autonome. Singularitatea nu se va produce atunci când „roboții vor putea să se auto-construiască” - așa cum profețeau mai mulți oameni de știință. Nu! Singularitatea se va produce în momentul în care sistemul tehnic va obține autonomia absolută devenind atotstăpânitor. După cum limpede observați asta deja se întâmplă. Să vă dau un exemplu banal: porțile de acces la metrou. În sine, sunt absolut autonome: ai un sistem de la care poți să-ți cumperi bilet și niște porți care se deschid doar dacă ai bilet. Banal. Omul e eliminat în totalitate. Ce s-ar fi întâmplat dacă un om ar fi făcut trierea? Să mergem tot pe un exemplu. Presupunem că cineva cu o urgență medicală mergea la cel care verifica biletele sau care avea capacitatea de a deschide poarta, explicându-i că nu are niciun ban, dar că trebuie să ajungă rapid la spital. Fără doar și poate, acel om și-ar fi încălcat atribuțiunile de serviciu și ar fi dat drumul fără bilet. Dacă ar fi fost prins, ar fi putut explica superiorului său că încălcarea s-a făcut ca efect al unei urgențe medicale și, cel mai probabil, superiorul l-ar fi înțeles. Acum te poți tăvăli sau poți face orice în fața porților automate că ele nu se vor deschide. Înțelegeți diferența?    

Pe măsura creșterii puterii sistemului tehnic, observăm o lenevirea a oamenilor care nu se mai chinuiesc să înțeleagă ce se află în spatele „acelor drăcii”. Asta e cea mai scurtă cale spre sclavie deoarece „naivitatea” este pedepsită cu înrolarea în marea armată a sclavilor. Ți-e lene să gândești, astfel încât iei de-a gata ceea ce-ți oferă sistemul deoarece, nu-i așa?, „sistemul nu poate greși”. Și uite-așa, pas cu pas, îngroși rândurile sclavilor.

Dacă e o provocare pe care vom fi obligați s-o rezolvăm aceea va fi cea legată de interacțiunea noastră cu sistemul. CBDC-ul nu va fi cel mai mare rău care ni se va întâmpla! Vor fi infinit mai multe rele de care vom avea parte și asta se va întâmpla deoarece tehnicul se interpune - precum un ecran - între noi și lume. Fenomenele le puteți constata limpede încă de acum: nu mai aveți prieteni, dar aveți o târlă de contacte impersonale pe rețelele sociale. Astfel de elemente se vor acutiza, transformându-se în obsesii. Aveți idee de ce au crescut atât de mult maladiile psihice? Iată un indiciu. Oamenii - inadaptabili prin construcție la lumea artificială care le invadează spațiul - caută refugii și, negăsindu-le, ajung să treacă în alte lumi. 

Ce e de făcut? Sunt două abordări, doar două!, una mai radicală decât cealaltă. Prima abordare este cea a abandonului programatic. Separându-te total de sistemul tehnic ai șansa unei vieți naturale. Încă nu s-a interzis asta. E totuși o metodă extremă, dar care a funcționat în toate timpuriule. Abandonarea totală e posibil să fie singura variantă deoarece, cel puțim, știm că funcționează. 

Cealaltă abordare e mai mult teoretică și presupune strict opusul, anume cufundarea conștientă în lumea tehnică, analiza fiecărui pas pe care-l faci acolo și încercarea de a o sabota din interior pentru a găsi ieșirea. E un fel abordate de tip Matrix care, desigur, nu știm că funcționează, mai ales în condițiile de maleabilitate extremă, caracteristică sistemului tehnic. Dacă sistemul simte că trebuie să fie învins se lasă învins. Mă rog, îți dă iluzia că este învins deoarece este programat să-ți facă pe plac. Asta însă nu înseamnă că l-ai învins, ci că rulezi într-un mod la fel de controlat în care sistemul se comportă ca și cum ar fi fost învins. Asta până te plictisești și îl chemi în ajutor când ți-e greu. O asemenea întorsătură este descrisă genial de Kurt Vonnegut în „Pianul mecanic”. 

Așadar, dacă pe calea renunțării absolute există o cale către un altceva, pe calea cufundării absolute ar putea exista o variantă de „trecere dincolo”, de rezolvare a bolii tehnice. Această cale n-o enunț întâmplător. Se știe bine că apariția unei boli induce o nouă variabilă în societate. Și aici există două metode de rezolvare: ori te izolezi, dar mai devreme sau mai târziu, la un eventual contact poți chiar să mori, ori rămâi în societate sperând să te salveze imunitatea de turmă. Boala oricum nu mai poate fi eradicată, astfel încât ceea ce te ajută este propria-ți imunitate care învață să lupte cu noul dușman. 

Așa se întâmplă și cu sistemul tehnic. Doar că nu avem nicio certitudine că odată intrați vom mai găsi calea de ieșire. Dar această cale trebuie cumva găsită. Altfel omul nu va mai avea absolut nicio șansă.

42 de comentarii:

  1. Ne îndreptăm ( suntem îndreptați) spre dispariția banilor cash și spre plata cu semnul (sau cu numărul semnului fiarei ) pe frunte sau pe mână.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum am și văzul nu demult, intunericul ne va vrăji și intimida dar nu forta sa aderam la el. Vrea neaparat acordul individual al fiecărui suflet. Asta I perioada actuala după care se pare ca se va intra în cei 3.5 ani de prigoana pe fata.

      Ștergere
    2. Sa ma scuzati voi astia doi de mai sus ca desi-mi propusesem sa nu mai citesc (si) comentarii, am gafat-o din nou!
      Intuneric, lumina, chestii "deep".
      https://www.telework.ro/ro/spectrul-electromagnetic/
      Din intregul spectru deocamdata catalogat, ingerii au aure vizibile, omul dupa moarte "vede" acea "lumina" opusa "intunericului". Pisicile deci sunt mai induhovnicite, percepand ceva mai mult din "lumina" divina, pentru ca prind si ceva infrarosu. Chiar nu va cred postarile nici 1%, altfel ar trebui sa-mi imaginez cum v-ati descurcat o viata disimuland foarte bine "adevarurile" in care pretindeti ca credeti. Da, sunteti amandoi peste 50 de ani, si unul mai si posteaza din alta tara, dand lectii aici. Comment-ul e mai mult pentru @Dan care mai lasa din cand in cand fanatisme religioase din astea.
      Unii atata stiu sa invoce-"cine are ochi sa vada". "Dupa cum AM și văzul nu demult, intunericul NE va vrăji și intimida dar nu forta sa ADERAM la el. Vrea neaparat acordul individual al fiecărui suflet. Asta I perioada actuala după care se pare ca SE va intra în cei 3.5 ani de prigoana pe fata.". Deci "noi" de 3 ori, explicit si implicit, dar "prigoana" e pentru ceilalti, postacul vorbind generic "SE va intra". Intr-un comment atat de scurt incoerenta n-are ce cauta decat daca omul e lovit de ceva sau incepator, sau e penurile de postaci si se racoleaza de pe strazi. La din astia, scurtimea postarii e fortata, in incercarea sa nu se autodemaste prea rapid. E moda.

      Ștergere
    3. ....nu spune nimeni că accesul la CBDC, viața s.a.m.d se va face cu un token, primit și înfipt, intr.un deget (eventual), adică exact un chip... Restul teoriei, despre IT, evoluție tech, este o abureală...

      Ștergere
    4. Qnami, absolut corect. Ce bine ar fi dacă ar fi mai mulți ca tine in aceasta mica comunitate virtuala de aici.

      Astfel poate și anonimul Daniel de mai sus, cel clar si concis în relatări, ar realiza ca aderarea la nebuniile ultimilor trei ani, s a făcut intradevar NEFORTAT ci doar via tembelizor 24/7.
      Ca nu crede nici 1% este treaba lui,...insa....țeapa luata e cam naspa...uite unde a ajuns cu părerea lui beton.
      Iertare!

      Ștergere
  2. Gata. Hai că m-am oprit la exemplul fals cu poarta automată de la metrou. Am văzut cum procedează țiganii: eu ieşeam pe o poartă şi văd 2 țigani care veneau cu avânt din sens contrar spre poarta alăturată, tot de ieşire. Primul se ridică în mâini sprijinindu-se de părțile metalice şi bagă tălpile sub partea de sticlă. Clanc, poarta se deschide şi intră în viteză amândoi. Gardianul era aiurea, n-a văzut nimic. Deci, oricâte pagini de documentație doxează Sistemul, infractorul va fi mai inteligent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt cazuri particulare. 2 persoane din citeva sute e irelevant. Daca pierzi 2 lei din 500 îți pasă.? Nu cred .

      Ștergere
  3. Pentru cine are urechi sa auda, pentru cine are ochi sa vada. Super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Afganistan şi Ucraina sunt alte exemple de situații, unde sistemele nemernicanii cu armele cele mai doxate o iau în gură de la nişte munteni şi țărani. CBDC o va lua în gură ca la Casa de Cultură.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Ce e de făcut? Sunt două abordări, doar două!, una mai radicală decât cealaltă."
    Fals! Exista mult mai multe!
    Va dau eu gratis o a treia abordare: DEVENITI OAMENI TEHNICI, INTELEGETI TEHNOLOGIA si FOLOSITI-O IN INTERESUL VOSTRU. Nu numai ca nu veti mai fi prostiti usor de tot felul se natarai si sarlatani care va vand tot felul de buzzwords-uri inutile la supra pret, dar veti avea in mod real sansa sa deveniti independenti si sa castigati un purcoi de bani.
    Certificarile cuprinse in "CompTIA Infrastructure pathway" si optional in "CompTIA Cybersecurity pathway" sunt BAZA IN TEHNOLOGIE. Dupa ce le obtineti pe acestea, mai vedeti voi in ce va specializati mai tarziu.
    https://www.comptia.org/certifications/which-certification

    In afara de aceste "pathway-uri" mentionate mai sus, dupa ce ati trecut de certificarile A+, Network+, Security+ si Linux+, devorati siteul de mai jos si puneti informatia obtinuta in aplicare.
    https://www.privacytools.io/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi asta e calea a doua despre care vorbeam eu. Iar privacy tool-urile ălea sunt jucării, crede-mă!

      Ștergere
    2. Ai uitat sa spui ca in Ungaria sunt locuinte ieftine...

      Ștergere
  6. Cam cît ar reprezenta valoarea banilor electronici in aur . Care este o valoare volatila bineînțeles . Îi ai și nu prea .

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent articol! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tehnologia n a ajuns nici macar la toata lumea, si cu atat mai putin - sau chiar deloc - controlul ei!
    Daca privacy toolurile ar fi vreo smecherie, atunci n ar ajunge pe mana oricui/tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un punct de vedere:
    https://vaivoua.wordpress.com/2023/09/04/brics-este-calul-troian-al-imperiului-levitic-britanic/

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce minti de infractori congenital continuati ca sa aveti!
    Voi n ati inteles, ca "cioaca" oricat de avansata/longeviva, totusi moare fara sa invie?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua,
    Am eu o reteta.
    Reteta suna asa:
    Pasul 1 : plecat din orase;
    Pasul 2: productie alimentara proprie
    Pasul 3 : off the grid;
    Pasul4: invatat tehnologie la nivel de AS;
    Pasul5: creat comunitati de oameni destepti;
    Pasul 6: utilizarea sistemul in favoare ta, a comunitatii
    Pasul 7: .....
    de la pasul 7 se poate obtine Independenta personala de grup :)))
    se intra intr o alta etapa :)
    Zi faina!
    Pasul 6:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pașii par a fi luați în totalitate din serialele sci-fi apocaliptice din ultima vreme, gen SILOZUL, CRESCUTI DE LUPI(MOTHER), si altele.
      Revino cu picioarele pe ţārâna reala din provincia românească și chiar încearcă sa vezi dacă reușești sa treci de 1 și 2, ...chiar și pina la 3 este un drum foarte lung.

      Ștergere
  12. https://www.youtube.com/watch?v=pdRKWhh9lFU

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic că există și un pericol mijlociu, reprezentat de semi-roboți sau oameni robotizați, adică oameni inteligenți chiar foarte culți, care în domeniul lor fac niște absurdități imense. Este vorba de cei din sistem: medicii prescriu pentru boli simple, otrăvuri în loc de plante, securiștii urmăresc pe cei care vindecă cu palmele ca fiind mari trădători și închid ochii la ”prietenii” care ne jefuiesc bogățiile, judecătorii dau verdicte dictate de hoți-politicieni, profesorii folosesc un sistem educațional militar cu programă ca pentru handicapați, ofițerii racolează soldați să-i trimită la moarte în alte țări, și așa mai departe... Uimitor este că acești oameni inteligenți chiar cred că fac bine ce fac! Cu respect, Tavi

































































    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ei cred ca fac bine atunci nu mai sunt inteligenti sunt ignoranti sau mai degraba prosti de a binelea !

      Ștergere
  14. @ Dan@Trenduri
    Pornind de la primele 2 paragrafe se pot scrie carti... Ipoteze de genul: "care n-are card bancar/bani, are cont pe multe site-uri". Comentariile compenseaza lipsa banilor sau a multor neimpliniri-parte din ele din cauze personale, dar majoritatea determinate istoric. Ii lasam pe oameni sa vorbeasca; sustinerea unei opinii, pareri se face la romani cu forta sustinerii unui crez, convingeri, conceptii. Lumea nu face distinctie intre opinie si convingere, le apara asiduu si gratuit, daca e sa ne gandim ca viitorul nu tine de pareri, idei oricat de argumentate.
    Uite o comparatie glumeatza intre banii programabili si acumulatorii pe care ii avem in telefoane, tablete, laptop, mousi gaming, roboti-aspirator smart. Nimeni nu e deranjat ca acumulatorul la telefon tine vreun an, poate unu' si ceva dar din start e ofuscat doar la ideea de bani care "expira". Atatea produse expira la scurt timp dupa expirarea perioadei de garantie. Nu ne-a deranjat, acum insa dor tare banii digitali, ca sa ma exprim ca ciobanul. Dar banii fizici prin excelenta, cash-ul pe care l-ati bagat in chestii programate sa crape in 1-2 ani ce-a fost? Nu tot ban cu perioada de valabilitate? Studiez oleicsu' si ca sa cumpar, si ca sa ma informez privind istoria obiectelor, evolutia lor, ce ramane din ele. E de speriat cate chestii se vand pentru componente, multe defectate fara interventia posesorului.
    Cei care cred ca se vor "refugia" din calea CDBC-ului viseaza frumos, ii las sa viseze. Daca popii le-au sugerat fuga in munti, sa haleasca fragi si mure cot la cot cu ursul, treaba lor. Nu fac o lista de vise frumoase, incepand sa zicem cu refugierea la tara, in padure si alte locuri la care cu siguranta(!) altii nu s-au gandit sa ajunga primii.
    Daca tot am invocat scheme de refugii autiste inoculate de niste unii, fac trecerea la probleme urgente, ca incalzirea globala, wildfire-urile din Canada si nu numai. Aia n-au timp de "ce viseaza Putin" ci pun osul la munca, e casa, viata lor nefiind educati ca guvernul, primaria le rezolva totul, si eventual banii pentru sinistrati ii toaca in prima carciuma din sat. Spuneti-le alora din Canada cum e cu problemele noastre care ne macina. Ei si nu numai ei stiu cat de usor o comunitate devine "crowd" cu prima ocazie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre care canadieni vorbești, de cei care au și pus botul imediat ptr a fi acoperit de daiperşi?
      Se zbat prin comunități sa se reintroducă de urgenta chilotul pe fata.
      Pai cum, la o adică, sa nu se transforme într o turma-crowd la o batere din palme, cit ai clipi.

      Ștergere
    2. Se numeste masca de protectie, nu chilot, sutien sau ce mai purtai prin 2020. Zmeu de la tastatura, ingrosi randurile si asa pline. Sa te vad cand va reveni masca obligatorie cum vei trece de gardieni in magazine, institutii si le vei explica tu cum sta treaba.

      Ștergere
  15. Mergeți pînă la capăt. Într-un sistem atît de ostil, sau mori, sau le tai curentul. Toată abstractizarea asta maladivă, care conduce la depersonalizarea și mai bolnavă, se bazează pe energie, pe asta nu o pot 'digitiza' sau 'metaversa'. Nu uitați de mesajul simbolic din Matrix, oamenii erau utiizați pe post de baterii/fuel cells.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap!
      Robotii se folosesc de oameni pentru "incarnare/intrupare", in vederea deplasarii lor incognito/stealth, prin Matrix/Retea!

      Ștergere
  16. https://www.gds.ro/Actualitate/2023-09-06/bucatile-de-drona-cazute-langa-tulcea-vor-fi-analizate-de-specialistii-armatei-romane/?amp "Miercuri după-amiază, preşedintele a anunţat că dacă se confirmă că resturile aparţin unei drone lansate de ruşi, această situaţie ar fi inadmisibilă. De asemenea, reprezenta o violare a integrității şi suveranităţii teritoriale a României, stat aliat NATO."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusii au facut cu dronele, mai putine pagube in Romania, decat a facut Hohanis de cand e presedinte:
      incep doar cu cazul Caracal, cand politia si procuratura care l pazesc, au musamalizat uciderea fetelor rapite de Dinca, si termin cu exploziile de la Crevedia, si cu uciderea unor nevinovati de catre drogati!

      Ștergere
  17. bun articol! treaba mai sta si asa - https://www.nationalisti.ro/afacerea-care-infloreste-in-romania-muncitori-adusi-din-tarile-afro-asiatice-statul-roman-nu-castiga-decat-probleme/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=zTlUYcyhV1I

      Ștergere
    2. Gresit! Statului i se bifează căsuța de buna purtare și obedienta la cererile stăpânirii de a aduce străini la munca în tara.

      Ștergere
    3. https://www.youtube.com/watch?v=mxwSPh5csIk

      Ștergere
    4. https://www.youtube.com/watch?v=V_FXo2gS0eM

      Ștergere
    5. https://www.youtube.com/watch?v=4POgIgkIjQ8
      https://www.youtube.com/watch?v=uViaEZ90yEQ

      Ștergere
  18. Vine, vine... FALIMENTUL!

    https://economedia.ro/ce-masuri-fiscale-si-a-asumat-guvernul-ca-va-adopta-pentru-a-reduce-deficitul-bugetar.html


    _____________
    "Consiliul condus de laburiști trebuie să achite o factură de 760 de milioane de lire sterline pentru revendicări privind egalitatea de salarizare, scrie BBC...
    Domnul Cotton și doamna Thompson au declarat că este „clar că Primăria orașului Birmingham se confruntă cu provocări financiare fără precedent, DE LA CREȘTERILE URIAȘE ALE CERERII DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ PENTRU ADULȚI ȘI REDUCERILE DRAMATICE ALE VENITURILOR DIN TAXE DE AFACERI, până la impactul inflației galopante”...
    „Am pus în aplicare controale riguroase ale cheltuielilor în iulie și am făcut o solicitare către Asociația administrației locale pentru sprijin strategic suplimentar”.
    Secțiunea 114 a fost crucială pentru a putea „construi un oraș mai puternic pentru locuitorii noștri”, au adăugat ei, promițând să îi protejeze pe „cei mai vulnerabili”...
    Curtea Supremă s-a pronunțat în favoarea a 174 de angajați, în majoritate femei – care lucrau în roluri precum asistenți de predare, femei de serviciu și personal de catering – care nu au beneficiat de bonusuri care au fost acordate personalului din roluri în care în mod tradițional predomină bărbații, cum ar fi cei care colectează gunoiul și cei care curăță străzile."

    HA!HA!HA!
    Asa patesti cand:
    1. te foote grija de toti parazitii social britanici si de toti "refugiatii" niggeri si sand-niggeri care o ard pe "welfare", pe "free houses" si pe alte mocangeli de la "council" de generatii si te pishi pe aia care muncesc si care produc
    2. cand iti mor vacile pentru ca le-ai muls prea mult sau cand iti fug pe alte "islazuri" cu taxe si impozite mai mici
    3. cand te foote grija de EGALITATEA DE GEN si alte ideologii neo-marxiste inepte si pui semnul egal intre pixdele oligofrene de la asistenta sociala, catering sau curatenie si intre barbatii care sunt gunoieri sau care curata, deszapezesc si intretin strazile

    https://www.g4media.ro/birmingham-al-doilea-cel-mai-mare-oras-din-marea-britanie-si-a-declarat-falimentul-vor-mai-functiona-doar-serviciile-esentiale.html


    "The crisis in local authorities was laid bare on Tuesday as Birmingham city council in effect declared itself bankrupt, with experts warning that others across the UK were now living “hand to mouth”...
    Birmingham’s equal pay claim IS PART OF A LONG-RUNNING BATTLE WITH TRADE UNIONS. In June, the council revealed it had paid out £1.1bn to female workers but still had a current liability of £650-£750m, accruing at a rate of £5m to £14m a month...
    The union believes local authorities across the UK could ultimately end up paying out tens of billions of pounds. “This is not free money for women, it’s being stolen from them minute by minute,” Wolfson said...
    Asked whether a Labour government would be likely to be more generous, he said: “Given the state of play of the public finances, UNLESS THEY WERE TO SUBSTANTIALLY INCREASE TAXES, there isn’t much wriggle room in there.” "

    HA!HA!HA!
    Again.
    Astia si cand sunt in faliment declarat se gandesc la mocangeli si la "egalitate". Evident ca nu din munca lor de bugetari si de paraziti sociali, ci din munca prostilor cu afaceri sau care muncesc la privat, pentru care vor creste taxele evident.
    https://www.theguardian.com/society/2023/sep/05/councils-in-england-in-crisis-as-birmingham-declares-itself-bankrupt


    Labour = COMUNISTII = "fabian socialistii"
    https://fabians.org.uk/about-us/our-history/


    _____________
    https://www.youtube.com/watch?v=ld9RGkcwPLY
    https://www.youtube.com/watch?v=GiBxyYFL48w

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=0rux92EjiLM

      Ștergere
    2. Păi nu la briți a început nebunia bolșhevică? Marx în Capitalul analizează capitalismul pornind de la realitățile inumane ale expolatării capitaliste a omului de către om din insulele britanice nu din Imperiul Otoman sau Imperiul Țarist!

      Să le urăm succes în implementarea capitalismului cu față umană și multilateral dezvoltat!

      Ștergere
    3. @ totedati 8 septembrie 2023 la 23:27

      Unde dai si unde crapa.
      Amice, comentariul de mai sus ESTE DESPRE ROMANI, nu despre briti!

      Daca analizezi ce au facut dobitocii din Guvernul Romaniei anul trecut...
      https://www.startupcafe.ro/taxe/taxe-2023-prevederi-fiscale-antreprenori-romania-microintreprinderi-horeca-tva-pfa-chirii.htm
      https://www.national.ro/social/apatrizii-si-imigrantii-mufati-la-sistemul-de-sanatate-romanesc-756584.html
      https://www.national.ro/social/liberalii-insista-orice-ucrainean-poate-obtine-rapid-cetatenia-romana-756766.html
      https://www.national.ro/social/romania-strategie-de-lobby-pentru-angajarea-in-tara-a-asiaticilor-si-africanilor-776742.html
      ...

      ... si daca analizezi ce vrea sa faca Guvernul Romaniei anul acesta si anul viitor...
      https://economedia.ro/ce-masuri-fiscale-si-a-asumat-guvernul-ca-va-adopta-pentru-a-reduce-deficitul-bugetar.html
      https://www.conso.ro/depozite/care-sunt-implicatiile-daca-se-vor-impozita-si-titlurile-de-stat
      https://economedia.ro/jumatate-din-antreprenorii-care-au-raspuns-la-un-sondaj-economedia-spun-ca-vor-renunta-complet-la-business-in-romania-daca-guvernul-aplica-noile-cresteri-de-taxe-pregatite-povestile-de-supravietuir.html
      https://economedia.ro/registrul-comertului-38-332-de-firme-au-fost-radiate-in-primele-sapte-luni-din-2023.html

      ... devine foarte clar faptul ca vor obtine rezultatele britilor,
      adica VOR DA FALIMENT!


      Citeste, ia notite si baga la cap, ca este descris in asa fel incat sa inteleaga si o persoana cu intelect de Gâgă:
      https://economedia.ro/conaf-oug-privind-masurile-pentru-finantarea-deficitului-bugetar-o-lovitura-fiscala-data-afacerilor-mici-ce-poate-ricosa-in-recesiune.html

      Ștergere
  19. Indicii bursieri americani si de aiurea, n au mai crescut de mai mult de 2 ani, ci doar baltesc neputincios la malul din amonte al cursului/undei, unde s a format deja o volbura/un turbion puternic catre malul din aval!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)