vineri, 15 septembrie 2023

Paiul din ochiul celorlalți


Văd extrem de mulți experți cu epoleți activând prin zona comentariilor de pe canalele mele. O asemenea creștere n-am mai văzut-o de pe vremea lui băsescu, atunci când o târlă de profesioniști manipulau prin intermediul a mii de postaci low cost care efectiv inundau spațiul cu replici gata scrise, transformând rubricile de comentarii în zone de neabordat. Cam același lucru se întâmplă acum. Aceleași scheme perverse aplicate la fel de ticălos de indivizi beneficiari ai unui training similar. 

Pe măsură ce se pierde narativul referitor la Rusia, China & BRICS, neo-securiștii încep să atace aceste construcții din pozițiile radicale. Așa cum în perioada de declin a lui băsescu, la fiecare manifestație anti-bețiv ieșeau unii gălăgioși care urlau ca disperații „PDL-PSD aceeași mizerie”, la fel acum apar revoltații de nicăieri care critică totul din poziții ultra-radicale, chipurile anti-americane.

Primul vector de atac a fost reprezentat de semnarea declarației BRICS - e drept, extrem de scandaloase - referitoare la Agenda 2030. „Uite dovada!” - aruncă ei ultimativ cu chestiunea în cauză, anulând absolut toate elementele care au dărâmat dominația americană. Am spus întotdeauna că e nevoie de moderație în interpretări. Dacă ieși la suprafață cu o agendă radicală, stihiile puterilor lumii te atacă, sufocându-te. Actualii rebeli au învățat lecția trecutului de la foștii ocupanți  și știu că mișcările ample nu se fac în pas alert. Mai mult, au constatat cum uneori poți manipula agenda astfel încât să provoci daune teribile tocmai celui care credea că te va îngropa cu propunerile sale. 

Să vă dau un exemplu: agenda verde. În timp ce în Europa și-n SUA s-a ajuns la fenomene pentru care eticheta de ridicol e chiar prea puțin, în China aceeași „agendă” i-a scăpat de un coșmar. Ultra-aglomeratele și industrializatele orașe chinezești, altă dată atât de pline de smog încât de pe la etajul 7 nu prea mai vedeai nimic, s-au transformat peste noapte în oaze curate, cu cerul senin, așa cum nu mai fusese văzut din anii 70. Care-a fost schimbarea? Păi fix aplicarea deșteaptă a „agendei verzi” impuse de Occident. 

Pentru oricine a vizitat China în urmă cu doar câțiva ani, era clar că nu se mai putea continua cu acele rate ale poluării. Transformarea la 180 de grade pe care-o vedem acum este de-a dreptul incredibilă. Cum s-a putut ajunge la un asemenea nivel de curățenie? Simplu: prin aplicarea unor politici deștepte.

Tranziția la automobilul electric - așa cum am mai subliniat-o în nenumărate rânduri - parcă ar fi fost gândită pentru China. Mega-orașele lor, scăpate de emisiile de gaze de eșapament - care nu pot fi ignorate! - devin teribil de aerisite. Când mergi pe un bulevard ocupat în proporție mare de mașini electrice, simți că poți respira, nu te sufoci precum în Bucureștiul nostru(sau în alte capitale europene). 

De altfel s-a văzut deranjul în mesajul nulității Ursula care cică investighează o posibilă subvenționare mascată practicată de China. Ce subvenționare, cucoană proastă, când mașinile chinezești se vând în Europa cu prețuri substanțial mai mari decât în China? Chiar nu-ți dai seama că ăia fac o groază de bani pe spatele falimentarei și ineficientei industrii auto europene? Nu, nu-și dă seama!

Așadar, sunteți deranjați de „globalismul” și „agendismul” celor care refuză America? Vai, dar ce patetic! Hai însă să ne gândim practic: între unul care chiar aplică teroarea la nivel maxim și unul care doar clamează că ar aplica-o, dar în realitate o sabotează, ce-ai alege? Urlă toți corecții politici la fiecare simplă declarație de intenție, dar întreb sincer o chestiune cât se poate de vizibilă: cine-a eliberat peste 7.5 tln. S pe an(!!!) pentru accelerarea „adoptării” noii lumi gândite de elitele deviante? Cumva SUA ramolitului Biden? Ah, nu China, nu Rusia, nu India? Vai, ce dezamăgire. De-aia cumva ăia reșapați cu „aceeași mizerie” dau în fiert când cineva laudă tabăra rebelă?

Făcând apel la mitologie, ar trebui să înțelegem că și Heracle a fost nevoit să facă muncile dictate de zei. Zeii lumii acesteia încă sunt puternici și coteriile lor discrete încă au o putere discreționară. Dar în scădere evidentă. Ei bine, în aceste condiții, de ce să dai cu mucii în fasole? Nu e mai simplu să zici ca ei și să faci ca tine? Chestiunea asta ar trebui înțeleasă ceva mai bine de către români, doar o aplică de-o istorie!

Înainte de a încheia, vă voi mai spune că până acum, în ceea ce privește țările lumii noastre, există unele în structura cărora „elitele” nu au reușit să se implementeze decisiv niciodată, iar China este una dintre ele. Știu că voi fi contrazis, dar consider că am habar de ADN-ul sistemului intern de conducere a Chinei. Indiferent cât din teritoriul său a fost sub ocupație de-a lungul timpului, întotdeauna China a fost condusă după principiile sale milenare. La fel se întâmplă și acum, indiferent de invectivele pe care le tot promovează unii. OK, spune China că face ceva? Poate că da, dar trebuie să stăm și să vedem cum vor decurge lucrurile până la cap. Spre deosebire de țările-slugă, China întotdeauna vede partea plină a paharului, pe care o implementează, iar chestiunile care-i sunt în dezavantaj sunt pur și simplu reinterpretate astfel încât să fie în favoarea sa. Așa a procedat mereu. Uitați-vă la tot ce înseamnă energie verde sau automobil electric: în timp ce în China aceste domenii sunt succese, care se autosusțin și au relevanță economică, peste tot în lume produc probleme. De ce e așa? Am mai spus-o: în tehnologiile respective China stăpânește totul, de la A la Z, astfel încât se mișcă precum peștele-n apă. E interesată de nebunia occidentalilor pentru că-i este profitabilă. Degeaba încearcă Europa să investigheze subvenții fantomatice pentru că ele pur și simplu nu există. 

În final vă mai spun să nu vă luați după inteligenții care sar să vadă paiul din ochiul celorlalți în condițiile în care parul din ochiul nostru ne-a orbit aproape total.

30 de comentarii:

  1. Buna ziua ! Ne puteti explica mai pe intelesul nostru cum este cu BRICS-ul asta ? Adica am vrea sa stim de ce unui brazilian de rand ( am discutat cu unul acum 2 zile ) habar nu are ce inseamna BRICS, in sensul ca a auzit despre el, dar mi-a spus ca in tara lui nu s-a prea schimbat nimic in ultimii 30 de ani. Coruptie masiva in administratia locala, politie, politicieni, armata. Presedintii din ultima vreme ai Braziliei au fost cu totii corupti si manjiti de scandaluri. Criminalitatea a tot crescut, la fel traficul si consumul de droguri, prostitutia, saracia este accentuata. 50% din averea tarii este in posesia a 7 - 8 oameni ultra-bogati, asa ca, domnul respectiv a concluzionat ca apartenenta la acest BRICS nu a adus NIMIC bun cetateanului brazilian de rand. Ce ziceti de asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna observatia brazilianului de rind.
      BRICSdeocamdata reprezinta o mare necunoscuta, macar pentru simplul fapt ca NU ESTE ACTIVAT. Aceasta stare de inactivitate ca si multe alte sisteme si programe socio-economice in asteptare trebuie sa ne dea serios de gindit.
      Deocamdata putem doar banui ca acest conglomerat finaciaro-economic nu a fost creat de stapinii banilor via G-Sacs in mod aleator ci cu un scop precis pentru a servi noua paradigma socio-economica care este in derulare.
      Deocamdata inca NU O SERVESTE.
      Din ce in ce mai clar se vede ca nu va mai folosi aceleasi pirghii si legi economice si financiare ca si pina acum.

      Etapa dezvoltarii tehnologice a luat sfirsit.

      Urmatoarea etapa va lua in consideratie IRATIONALUL. Mai precis, vom naviga prin RATIONAL catre Irational(CERN, drept dovada?).
      Noua etapa in dezvoltarea(evolutia) umanitatii prin Treime( Obiectul -Tatal, Fiul(care a trait printre noi in rational) si Sfintul Duh(Irationalul) constituie motivul pentru care INCA NU AVEM CAPACITATEA de a intelege sintagma:

      "Nu vom detine nimic si vom fi fericiti"

      Inteleg ca foarte multi vor avea de obiectat, insa DE DATA ASTA, nu mai avem de a face cu o simpla criza economica ci de una radicala de schimbare a interagii viziuni despre lume si viata fara posibilitate(din motive obiective) de intoarcere la progresul tehnologic, la Elitism si la Propietatea privata. Ultimele doua au expirat. Ele au servit cu brio etapa precedenta a dezvoltarii materiale abundente. DIn nefericire insa pentru marea majoritate aceasta perioada a dezvoltarii MATERIALE A LUAT SFIRSIT. (Ata ete! It sucks to be us)!

      DUmnezeu Creatorul a stabilit aceasta bariera formidabila pentru care nu mai exista un BiPass de constructie umana, un outlet, un cordon de legatura cu trecutul...sau daca exista este INSUFICIENT, departe de a mai putea servi umanitatii in forma prezenta

      Efectiv trebuie sa ne obisnuim ASAP.

      Suntem lovitiDe foarte multe concepte noi, neobisnuite, NEFIRESTI, neplacute legate direct de confortul material pe care nu avem inca cum sa le intelegem ,mai mult vom refuza sa le intelegem, INSA... VOM FI NEVOITI SA LE ACCEPTAM indiferent de alegerile noastre, deoarece nimeni dintre noi nu are o solutie de depasire a acestui colosal handicap planetar deja mentionat de multi intr-o forma sau alta.
      Amza

      Ștergere
  2. 31 ian
    28 sau 29 feb
    31 martie
    30 aprilie
    31 mai
    30 iunie
    31 iulie
    31 august (de ce nu 30)
    30 septembrie

    Agenda 2030/2031

    13 până la 31

    31 este numărul [lor].

    13 este numărul lui Hristos + 12 ucenici

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ești complet trezit până nu întrebi:

    saptamana de lucru de 7 zile

    Ciclu de 31, 30, 31 de luni spre deosebire de ciclul lunar de 28 de zile.

    Hristos + 12 ucenici = 13. 13 fiind un număr bun nu rău.

    În vechime se lucra 3 zile și 2 zile de odihnă.

    Ciclu de 7 zile este artificial pentru sclavi.
    Ca si formula 888, 8 ore muncă, 8 ore somn, 8 ore pentru restul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi BRICS-ul pare ca are mai multe centre de putere, mult clamata politaritate, vechile imperii scapa greu de instinctul hegemonului. Uite Rusia, acum, ca da, este hartuita din toate partile de actualul hegemon clameaza ca ea din totdeauna a fost de partea binelui. Nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase. Chestia asta este un semnal periculos. Nu acum, dar pe viitor poate sa insemne pericol. Desigur, nici chiar BRICS-ul nu se va simti prea bine cu astfel de instincte reziduale manifestate de mebrii sai. Undeva, candva o sa crape, sau isi va gasi si BRICS-ul un hegemon.
    Opinia mea este ca trebuie sa avem rabdare si viziune. O pozitie echilibrata ar fi de dorit. Doar pentru prosti si rauvoitori nu este limpede ca lumea se va schimba radical in cativa ani, iar noi trebuie sa avem un loc in noua lume. Din pacate sunt condusi de prosti si rauvoitori. Oricum, BRICS-ul asa cum il stim acum este doar pentru situatia de acum. Nu are cum sa cuprinda toata lumea, deci oricat de mare va fi, vor fi mai multe blocuri ideologice, economice sau cum or vrea ele sa fie, iar BRICS-ul in sine nu va supravietui pe aceeasi suprafata pe care o ocupa astazi. Deocamdata este un magnet, atrage si respinge. Dar ca orice magnet este casant. Deci sa ne raportam la el cu grija. Si la Lumea Veche la fel, caci si este tot ca un magnet, electromagnet: atrage si respinge doar cat timp trece curent prin bobine.

    RăspundețiȘtergere
  5. China consuma multa energie verde, produsa masiv cu pete maro!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nulo vicia in ocuis in terga nostra sunt :https://mouqawamahmusic.net/red-china-is-jew-china-the-disturbing-origins-of-chinese-communism-and-the-deepening-chinese-israeli-ties-of-today/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai publicat linkul către articolul ăsta. Citește informațiile din el cui atenție și trage concluziile adevărate că nu e greu! China e pe picioare proprii.

      Ștergere
  7. https://www.bursa.ro/panourile-solare-din-germania-imbatranesc-si-mor-prematur-chiar-si-cele-din-noile-generatii-60337058

    https://www.youtube.com/watch?v=qji73u4ryPI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa umblam curand, precum "oamenii sandwich" din trecut, cu panourile solare legate de gat, pentru a ne asigura energia necesara supravietuirii individuale!

      Ștergere
  8. Buna ziua.
    Daca BRICS-ul e asa mare bau-bau pt USA, atunci cum explicati asta:
    https://nvidianews.nvidia.com/news/tata-partners-with-nvidia-to-build-large-scale-ai-infrastructure
    La modul general, cum explicati incredibilul transfer de know-how catre China, transfer inceput acum vreo 40 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar de acum încolo transferul se va face către India. India va fi noua Chină.

      Ștergere
    2. Buna seara.
      D-le Diaconu, intrebarea va era adresata in primul rand dumneavoastra.

      Ștergere
  9. Articol antibasist. Autorul uraste unul tocat de deep state ca Trump si critica mangaind un ticalos vaccinist facand-ul naiv. Nu stiu unde sunt epoletii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, mă! băsescu e ăla care a introdus securismul total în România, iar tu spui că a fost tocat de deep state. Și cine naiba a falsificat alegerile pentru el? La atâta timp de la dezastrul ăla voi chiar nu ați înțeles cât rău a făcut jigodia aia?

      Ștergere
    2. Daca zici matale... Ilici nu avea securei langa el, nici Consta, Ponta nu mai zic, Eohanysul nu e el insusi securist si membru de Forum.Nici unul nu a fost hartuit prin tribunale. Dovezi de falsificare? Geonel e super deep state. Nene, exista un fel de complotisti- securisti care adorm opozantii adevarati. Ba da,Nene, m-am trezit. Apropos, esti vaccinat? Ai acceptat semnul lui Satan?

      Ștergere
  10. "Văd extrem de mulți experți cu epoleți activând prin zona comentariilor de pe canalele mele." Felicitari ca poti sa-i identifici! Incercam, dar m-am lasat de sport realizand ca nu am puterea de calcul al unui ChatGPT si orice initiativa ar fi perdanta din start.
    Epoletii sunt de multe feluri, mai si variaza dupa cum bate vantul. Trebuie apreciata verticalitatea multora in pofida presiunilor in crestere, a ambiguitatilor in cadrul unui razboi informational cum n-a mai prins umanitatea pana acum. Multa lume brainwashed se ia de securisti, politisti, medici, profesori nerealizand ce fac cu adevarat. Exista o populatie romaneasca a antenelor, cu ei nu ai ce discuta. Probabil s-a dorit ca A3 sa devina un soi de matca afectiva la care pruncul revine periodic, in caz de nevoie, desi suntem totusi adulti. Sau nu.
    Apreciez armata si serviciile indiferent de aparente, conflicte interne mediatizate mai mult sau mai putin. E una din datoriile mele. Multi invidiosi carcotesc fara sa stie ce spun, judecand din afara institutii, educati poate de A3, varful de lance al dipsteit la noi. A3 a speculat, printre altele, profetia care se autoimplineste: populatia lupta (nu cu...) ci impotriva institutiilor statului care fac parte din popor. S-a obtinut efectul scontat: lumea vine nervoasa in institutii, bugetarii devin si ei nervosi ca clientii vin ciufuti pentru ca asa le-a spus A3.
    Intr-o lume normala, as acuza A3 de terorism, atac la siguranta nationala si regionala, panicarea populatiei care tot terorism e, si are consecinte multiple, inclusiv in plan medical alde reducerea imunitatii si invazia de boli cronice, psihice.
    Serviciile sunt damnate intre luntre si punte, Romania fiind la propriu miezul din dodoasca pe axele geografice. Nord-Sud, Est-Vest, nu degeaba impielitzatul ala de Huntington stia de atatia ani cum sta treaba. Doar axa carpatica va supravietui, pentru ca sunt munti. Geografia se va schimba atat de mult incat...nu dezvolt.
    Luptele din interiorul serviciilor sunt atat reale cat si inventate, gen conflicte in interiorul siaiei. Fiecare guvern isi va continua mandatul cu motive ca pandemie, razboi civil, criza econimica, haos social, razboaie proxy. S-a zis cu pretinsa democratie, traim in era celor 3 mandate asigurate prin orice ratiuni. Unele conflicte jucate in interiorul serviciilor furnizeaza sperante si nimic mai mult. Vom vedea, trai multe, incepand cu invazia extraterestra, proiectul Blue Beam, vechi de 50 de ani, care e pe rol-fereastra Overton. Parte din servicii nu-si dau acordul, dar nu au putere politica, financiara.
    Dane, e greu cu postacii astia fitilisti, mi-as fi facut si eu blog dar am prea multe motive sa nu. Cand am scris despre piramida extinctiei globale a iesit ditamai show-ul. E in progres, scrisesem mai demult despre asta, multi se ranjeau nestiind ce-i asteapta. Baietii respectivi, unii proaspat recrutati, uitasera de problema suprapopulatiei, deci extinctia globala li se parea delir desi nu stiau decat sa insulte la nivel suburban.
    Ajenda 2030 e o gluma proasta. In primul rand nu trebuie sa-i credem privind timings-urile, in plus sunt multe variante posibile la fel de ultrasofisticate si din care sa castige toti, in primul rand miliardarii, ca ei decid.

    RăspundețiȘtergere
  11. "În final vă mai spun să nu vă luați după inteligenții care sar să vadă paiul din ochiul celorlalți în condițiile în care parul din ochiul nostru ne-a orbit aproape total."
    Poate par mistic sau mai rau, dar inteleligenta e de fapt boala. Ma credeam inteligent pana sa constat ca e un simptom.
    Testele de inteligenta sunt promovate peste tot, fiind un mijloc de legitimare a ascensiunii sociale, a diferentelor privind salarizarea, a ierarhiei sociale in spetza.
    Inteligenta a condus la suprapopulatie care tot prin eforturi inteligente trebuie redusa? Care e volumul total al inteligentei globale raportat la cetatean, cu ce ajuta asta sau nu? Se zice ca populatia e in crestere, I.Q.-ul trebuie sa creasca pe masura, sa avem 2-3 job-uri utilizand/abuzand de I.Q. Unde e progresul daca I.Q. trebuie sa creasca pentru a face fata unor probleme care cresc in complexitate depasind posibilitatile, resursele neuronale care sunt un dat. Epuizarea resurselor nervoase, incepand cu neurastenie, psihastenie nu deranjeaza pe nimeni, doar suntem in capitalism: nu mai esti bun, pa, altii stau la coada la angajare.
    Un eseu despre inteligenta ar fi prea dureros, inclusiv pentru mine, un idiot util, nu din perspectiva mea ci a altora.
    Spuneam odata ca cei care n-au conturi bancare suparate au conturi pe site-uri de socializare. Reformulez: cei care n-au bani trebuie sa se simta inteligenti, genii. Dinamica lor arata ca in prostia lor nu sunt capabili sa-si creeze si mentina o imagine virtuala coerenta de inteligenti. Inteligenta rationala versus emotionala, alta discutie care oricum e off-topic.
    Practic, cum l-as putea influenta pe Soros junior? Asta da test real de inteligenta. Intra aici si sarmul personal pe care il am nativ, dar si oferte, negocieri. Am ce, desi provenind din Romania as parea pentru romani inferior maiei sandu. Stapanii nu dau 2 bani pe sclavi. Brejnev a dat cu papucul pe masa, in plen. Eu as face mai rau, glumesc si nu prea. Sunt compatibil in mare masura cu diplomatii rusi, cei mai buni din lume. Am incercat sa-i contactez dar a functionat "firewall"-ul nato. Conversatiile n-ar fi despre resurse naturale, bani, toti diplomatii sunt obisnuiti cu din astea. Am alte idei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai posta același comentariu de 1000 de ori pentru că îmi îngreunezi aprobarea. Ai răbdare pentru că și moderarea o fac singur, când am timp...

      Ștergere
    2. Uiti un singur lucru: cantitatea de inteligenta este o constanta de la aparitia omului pe Pamint. Variabila este populatia care creste constant. Cind m-am nascut eu erau 2,5 mld. Acum sint 8 mld. Poti calcula singur ce doza am eu in comparatie cu tine, nascut mult mai tirziu. Ca tot ai spus ca ai alte idei.

      Ștergere
    3. Scuze, a fost o eroare de net cred, de obicei astept sa apara mesajul cu cuomentariul care asteapta moderare, nu-mi aparuse de peste 3 ori ceea ce nu s-a mai intamplat.

      Ștergere
  12. "Imagination, is more important than Science!" - A. Einstein
    Imaginatia inseamna Cunoastere!
    Stiinta, inseamna ObscurantiZm/Limitarea Imaginatiei la Conditii Artificial Impuse!

    RăspundețiȘtergere
  13. https://youtu.be/0_YnxJJcC7M?si=7JnAlZHskCVcy4TH


    Adio Armata Romana

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate nu gasesc nimic constructiv in comentarii. Din intelegerea mea, sintem la marginea geografica, si limita de jos a unui continent in curs de scufundare istorica, economica, sociala. Credem ca sintem sustinuti de americani, dar nu sintem. Credem ca sintem sustinuti de europeni, dar nu sintem. Ii incomodam pe rusi in expansiunea lor balcanica, si absorbim forta de munca asiatica, cand forta noastra de munca lucreaza in UE. Voi ce limbi straine invatati in ultima vreme?

    RăspundețiȘtergere
  15. "Vrei prețuri mai mari? Proști ar fi chinezii dacă nu s-or alinia. Păi de ce să nu iei mai mult dacă asta-ți cer proștii? Stați liniștiți, producătorii europeni nu-s nici la genunchiul broaștei din punct de vedere tehnologic, astfel încât, indiferent de prețurile chinezilor, vor spune că e dumping."

    Gici de ce se muta afacerile si productia in China/Asia de vreo 40-50 de ani asa?
    Nu ca se muta, ci FUG DE MANACA PAMANTUL!
    Asta ca tot era un individ zilele trecute pe aici care avea neclaritati de genul "de ce americanii si europenii 'ofera' know haw chinezilor/asiaticilor si nuta fabricile in China/Asia.
    Pentru ca s-au saturat de gropile de gunoi marxiste unde trebie sa plateasca pana la 70-80% din profituri pe diverse taxe si impozite in numele unor utopii egalitariste de genul "contract social" si al unor furturi legalizate de genul "datorie fata de tara"!

    Vreti sa v-o spun si pe aia cu mutatul capitalurilor in offshore si pastratul lor in diverse trusturi si fundatii private si anonime? Pana si prostii continentului au inceput sa se trezeasca!
    https://economedia.ro/companie-de-specialitate-a-crescut-interesul-pentru-mutarea-rezidentei-fiscale-in-paradisuri-fiscale-in-contextul-schimbarilor-continue-in-legislatia-fiscala.html

    RăspundețiȘtergere
  16. In tara unde drogatii nu sunt arestati si inchisi instant, acestia ajung in scurt timp in parlament, si fac legi pro pidosnicie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nativi americani

    Nu aveau nevoie de drumuri

    Nu avea nevoie de bani

    Nu aveau nevoie de școli

    Nu aveau nevoie de spitale

    Nu avea nevoie de tehnologie

    Nu avea nevoie de magazin alimentar

    Toate aceste lucruri de care am fost păcăliți să credem că avem nevoie sunt motivul pentru care câțiva au reușit să preia controlul deplin asupra oamenilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ca nu aveau nevoie de nimic si erau la nivel de arc cu sageti si pictat pe pereti in pesteri sau mai exact in corturi de piele au fost pur si simplu spulberati si eradicati aproape instant.
      A, ba da! Aveau si ei cateva nevoi stingente: sa se macelareasca intre ei si sa se scalpeze ca in comuna primitiva!

      Apropo, daca vrei sa vezi cat de "marete" si mai ales cat de "civilizate" au fost "societatile" Americilor vezi filmul destul de realist, corect istoric si incorect politic realizat de Mel Gibson ce poarta un nume foarte sugestiv: Apcalypto.
      Te lamuresti imediat cum stau treburile cu "nevoile" nativilor americani!

      https://www.youtube.com/watch?v=ngWBddVNVZs

      Ștergere
    2. Dar, vizionati neaparat si "Misiunea", cu coloana sonora a lui Morricone.

      Ștergere
  18. Citind înălțătoarele și revigorantele vești despre „agenda verde” - varianta chineză - și fără nicio legătura cu subiectul îmi aduc aminte de minunata emisiune de la Radio Moscova „Din țările socialiste!”!
    Oh tempora o mores...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)