joi, 21 septembrie 2023

Noi și confruntarea mileniului


Am spus încă de la începutul conflictului din Ucraina că acesta va fi unul dur deoarece este un conflict existențial atât pentru Rusia cât și pentru SUA. Indiferent de ceea ce se spune, în fapt, întregul război trebuie descompus la realitatea sa de bază pentru a-i înțelege menirea: avem de-a face cu un clasic conflict între două imperii. Pe de-o parte Imperiul Rus, istoric, moștenit aproape în integralitate de actuala Federație Rusă și scăpat ca prin  minune de la extincție de către actuala conducere a statului. De cealaltă parte avem Imperiul American, construcție geopolitică ridicată pe osatura fostului Imperiu Britanic, un imperiu difuz, bazat pe exercitarea unei puteri hegemonice, parazitare, care paralizează instinctul național, transformând țările pe care le cucerește în organisme zombie și acționând exact ca ciupercile-parazit din specia „ophiocordyceps unilateralis”.

Ucraina a fost vârful de lance prin care SUA a vrut să lovească existențial Imperiul Rus, un fel de cancer implantat în organismul dușmanului. A-i transforma pe slavii ucraineni în dușmani de moarte ai fraților ruși nu poate fi asemuit cu nimic altceva decât cu o tumoare canceroasă. Exact pe același principiu, celule canceroase sunt recunoscute de organism ca făcând parte din el, asta oferindu-le o camuflare excelentă pentru a ataca organismul gazdă până la epuizarea definitivă. 

Utilizarea unei asemenea arme este o performanță demnă de invidiat. Sunt mulți factori care concurează pentru realizarea unui asemenea comportament. Modificarea concepțiilor indivizilor într-un asemenea hal încât să-i transformi în arme sinucigașe reprezintă o măiestrie demnă de invidiat. Doar că orice armă are două tăișuri. Și, așa cum vom vedea în continuare, de cel de-al doilea tăiș depinde soarta Rusiei.

Arma ucraineană, în ciuda celor afirmate de americani, este o armă scumpă. Costă extrem de mult să împingi o țară de 60 de milioane de locuitori într-o asemenea aventură. Însă și mai mult costă să o menții în conflict. Banii care se aruncă poate că nu sunt o problemă(cu toate că sunt!), dar consecințele sunt din ce în ce mai mari. Nu vorbim doar de dârdâiala pe bani mulți pe care o încearcă europenii în fiecare iarnă, ci și de consecințele care se văd inclusiv în miezul Imperiului American. Prețul benzinei la pompă nu este un efect al politicii verzi a lui Biden - așa cum ar vrea oficialii să se creadă - ci un efect direct al penuriei de petrol rezultate din conflictul cu Rusia. Iar asta se vede în nivelul din ce în ce mai anemic al rezervelor strategice de petrol ale SUA. 

Însă factorul cel mai interesant se vede în domeniul financiar(de aceea spuneam că banii sunt o problemă). SUA a ajuns la o datorie de 33 trilioane de dolari, reușind să-și crească datoria cu un trilion de dolari în doar trei luni! Serviciul datoriei a ajuns la peste 1 trilion de dolari pe an, mai mare decât Bugetul Apărării. Iată o realitate care nu mai poate fi ignorată. 

Situația însă trebuie privită în contextul internațional. Datoria globală a ajuns la 307,1 trilioane de dolari, cea mai mare valoare din istorie. Cu toate acestea, la nivel global suma datoriilor globale a avut un avans de 0.87 trilioane față de trimestrul precedent. Cu alte cuvinte, SUA a avut o accelerare a datoriilor sale superioară accelerării globale. 

Iată așadar reversul medaliei. Războiul secătuiește resursele Imperiului American. Cea mai mare parte a datoriilor globale sunt făcute tocmai de Occidentul Colectiv care se împrumută pentru a supraviețui. Luați Franța ca exemplu: țara nu se mai împrumută pentru a se dezvolta, ci pentru a-și menține statutul. Este exact precum cartoforul bogat care-și pierde averea la cărți: o perioadă mai găsește creditori care-l împrumută, dar după ce și-a consumat atât averea lichidă cât și pe cea mai puțin lichidă, nu se mai poate aștepta decât la un șut în fund. 

Avansul datoriilor americane dezarmează și FED-ul care a plafonat creșterea dobânzii de intervenție pentru a nu afecta serviciul datoriei statului american. În același sens este de așteptat o diminuare a valorii dobânzii pentru a ajutat statul. Doar că, în acest fel, inflația este lăsată să zburde liberă, precum o fiară scăpată din cușcă. Iar dezastrele provocate de inflație nu vor mai putea fi contracarate deoarece FED-ul se va afla într-o situație care conduce la înfrângere indiferent de decizia luată. 

Atât rușii cât, mai ales, chinezii cunosc bine asta și preferă să lase dușmanul american să se lupte cu sine, știut fiind că într-un conflict direct s-ar putea reinventa, în timp ce în conflictul cu propria personalitate n-au nicio șansă. De aceea conflictul din Ucraina este benefic rușilor atunci când este întins pe o perioadă medie de timp. Asta înseamnă că eficiența maximă se va obține la trei ani de la începutul conflictului, iar asta pică exact după alegerile americane. Practic, dacă e să judecăm corect, noul președinte al SUA, indiferent de numele său, va avea ingrata sarcină de a semna actele de capitulare.

De altfel, fracturile încep să se vadă în statele care mai au personalitate. Turcia s-a văzut de multe ori ieșind din decor, pentru revenire cerând sume din ce în ce mai mari. „Soluțiile” găsite de Imperiul American pentru contracararea dușmanilor săi se dovedesc nu doar foarte scumpe, dar și extrem de instabile și cu rezultate discutabile(vezi India). O altă zonă care scârțâie puternic e Polonia, a cărei politică s-ar putea să fie reevaluată în scurt timp: de la susținătorii absoluți ai Ucrainei, polonezii s-au trezit că taie toate ajutoarele și-și schimbă retorica. Aparent, criza a intervenit din cauza „politicii cerealelor”, însă adevăratele cauze sunt mult mai profunde și țin de dorința lor de a-și recupera teritoriile istorice pe fondul slăbirii extreme a statului ucrainean. Acțiunea are cele mai mari șanse de a fi încununată de succes, sporind dorințele imperiale ale  Varșoviei. Însă asta va produce acțiuni în lanț dintre cele mai perverse.

Lipsa de relevanță a SUA începe să se vadă și în structura exporturilor chineze. Principalul partener comercial al Chinei au devenit țările ASEAN - culmea, cele cu care chinezii au probleme de demarcație a teritoriilor. Pe locul doi se află UE, iar SUA e abia pe locul trei. Asta nu s-a făcut pe un fond de scădere a exporturilor Chinei ci, culmea, pe un fond de creștere. O interpretare imediată ar fi aceea că americanii nu mai au bani pentru a-și permite să intre în „supermarketul chinezesc”. 

Cam aceasta e imaginea pe care o vedem acum. A nu se înțelege că Rusia stă cumva mai bine. Fragilitățile ei le tot vedeți expuse de către media occidentală - de multe ori chiar grotesc exagerate - astfel încât nu are sens să insist. Acest război deocamdată balansează, iar rezultatul îl vom vedea la finalul său, atunci când nu vor mai conta victoriile de etapă. 

Noi trebuie să înțelegem este că războiul este între doi stăpâni, iar singura șansă a noastră la care mai putem spera este aceea de a scăpa de sclavie. E un moment extrem de propice, cum puține de acest tip se văd în istorie. E un moment în care trebuie să depășim micimea istorică și să înțelegem că dacă ne punem speranța că vom înlocui actualul stăpân rău cu noul stăpân care promite să fie mai bun nu suntem nimic altceva decât niște biete oi.

România, dacă vrea să însemne ceva, trebuie să meargă în direcția independenței absolute față de diverșii centri de putere. Ne ajută teribil poziția geografică, însă avem o gravă problemă în ceea ce privește propriul caracter. Aici trebuie lucrat rapid. Oricum, ca primă acțiune trebuie să eliminăm absolut toți paraziții din capul și corpul statului. Ei vor cădea ca efect al fracturilor externe, însă va trebui să nu facem greșeala înlocuirii unor paraziți cu alții, de altă natură, dar la fel de paraziți. Mă rog, despre ceea ce avem noi de făcut vom discuta în alte episoade.

19 comentarii:

  1. Corect. Din nefericire, solutia politica evidenta nu este sustinuta de nimic fundamental. Sunt niste sute de ani de cand ne-am pierdut complet substanta, daca am avut-o cu adevarat vreodata. Din spusele istoricilor straini din partea asta de lume, chiar si din antichitate, substanta aceea care sa ne dea sens si coeziune a lipsit mereu. Frunze-n vant, din ce in ce mai galbene si uscate intr-un vant din ce in ce mai rece.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Atât rușii cât, mai ales, chinezii cunosc bine asta și preferă să lase dușmanul american să se lupte cu sine, știut fiind că într-un conflict direct s-ar putea reinventa, în timp ce în conflictul cu propria personalitate n-au nicio șansă."

    https://redirect.invidious.io/watch?v=85LtsgwEZMQ

    "I've been trying to hold the feeling in,
    been fighting myself and I can't win.
    ..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos spui.mr Dan!!!"independenta absoluta...eliminare paraziti...Sa nu ramana doar WishfullThinking! Romania sa invete a fi peste in apa, sa poata aluneca din mainile rechinilor care au inconjurat-o din veac.
    Iorga avea dreptate:suntem o minune a istoriei.
    Sa nu uitam de Cel Care face minunile si vom fi in continuare pe aceste pamanturi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar sint curios pe cine vedeti dumneavoastra ca facand parte din noua structura de stat a Romaniei. Eu personal, unei singure persoane ii acord un procent de aproximativ 50%. In rest..., nu prezinta incredere pentru mine, nici daca sint reprezentanti ai unui partid istoric. Sint curios daca stiti la cine ma refer ca fiind acea persoana care a ajuns la acel procent de 50%. Am sa va explic si de ce, dupa ce imi raspundeti. Nu ma deranjeaza sa ma contactati si in privat pentru o discutie mai ampla, in situatia in care timpul va permite. Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  5. DD scrie : "Noi trebuie să înțelegem este că războiul este între doi stăpâni, iar singura șansă a noastră la care mai putem spera este aceea de a scăpa de sclavie. E un moment extrem de propice, cum puține de acest tip se văd în istorie. E un moment în care trebuie să depășim micimea istorică și să înțelegem că dacă ne punem speranța că vom înlocui actualul stăpân rău cu noul stăpân care promite să fie mai bun nu suntem nimic altceva decât niște biete oi.

    România, dacă vrea să însemne ceva, trebuie să meargă în direcția independenței absolute față de diverșii centri de putere. Ne ajută teribil poziția geografică, însă avem o gravă problemă în ceea ce privește propriul caracter. Aici trebuie lucrat rapid. Oricum, ca primă acțiune trebuie să eliminăm absolut toți paraziții din capul și corpul statului. Ei vor cădea ca efect al fracturilor externe, însă va trebui să nu facem greșeala înlocuirii unor paraziți cu alții, de altă natură, dar la fel de paraziți. Mă rog, despre ceea ce avem noi de făcut vom discuta în alte episoade."

    Perfect de acord. Dar cine suntem "noi"? degeaba zicem ce trebuie facut ca nu face nimeni. Guvernantii fac ce li se spun ambasadele. Deci cine poate sa faca ce scrie mai sus? Romanii nu ies in strada orice le-ai face. Asta se stie. UE/SUA pot face ce vor in Romania si dovada este ca stapanesc aici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimate Domn DD, va apreciez atat de mult articolele, incat in fiecare zi, primul lcru pe care-l fac, la pauza de cafea, este sa vad daca ati postat ceva nou, asta desi in unele cazuri nu va impartasesc opiniile decat in proportie de cca 90%, ceea ce este foarte mult.
    Tot asa si astazi, cand vad ca ati ochit bine, dar dupa parerea mea, nu ati nimerit tinta.
    Si anume ca ati scapat din vedere faptul ca tinta noastra nu este nici SUA si nici occidentul, ci mafia Financiara Suprastala, care conduce din umbra lumea. Si ca aceasta grupare diabolica, doreste sa distruga toate statele planetei, inclusiv SUA, pentru a da nastere Statului Unic Global.
    Asa ca ei care detin tiparnita de Dolari numita FED, nu au niciun fel de pierdere, ci doar castiguri imense, pentru ca isi vand hartia igienica fara nicio acoperire valorica, ca fiind valuta forte, si aceasta este luata ca atare de toate statele conduse de idioti si de tradatori,(gen Katzu, care cumpara hartia igienica, ca sa o returneze mafiei financiare, ca bani adevarati acoperiti valoric de munca tuturor sclavilor din zona lor de influenta. Asa ca oricat de indatorata este SUA, si toate celelalte tari vasale, acestea vor fi "mentinute in viata" pina cand se reuseste trecerea la Statul Unic Mondial, care va fi statul lor, al mafiei satanice, si va fi un stat comunist al Miliardarilor, (deci cu totul altfel decat cel dorit de Stalin, sau Xi Jing Ping care au dorit, si mai doresc si astazi, un stat comunist in favoarea propriului lor popor.
    De aici si marea dusmanie intre cele doua mari puteri COMUNISTE!
    Asa ca toate "falimentele" statelor nationale (inca) sunt dorite si controlate de aceasta Mafie SUPRA-Stalala, si aceasta mare si adevarata Mafie NU POATE FI INVINSA, decat la fel cum poate fi invinsa si Rusia, adica la ora 12 fara 5 secunde, cand este clar ca va fi invinsa, sa declanseze marea catastrofa nucleara deci si finala, care va distruge omenirea, dupa exact acelasi principiu enuntat si de Putin, adica "ce rost are lumea asta fara o Rusie", doar ca trebuie sa luam in onsideratie faptul ca Putin este muuuuult mai rational si mult mai omenos decat satanele, pentru ca el nu are conceptii eugenice, asa cum le au aceste Satane care nu fac niciun secret din acestea proiecte, si care au sculptat in piatra monumentului Masoneriei "Georgia Guide Stone"-astazi distrusa) ca sa stie toata lumea, cele 10 porunci ale masoneriei, dintre care prima porunca este "Sa veghezi permanent ca populatia planetei sa nu depaseasca niciodata 500 de milioane de oameni"!... lucru usor vizibil in politicile criminale duse de aceasta grupare satanista care doreste sa ucida cca 7 MILIARDEde oameni, fie prin virusi, fie prin vaccinuri sau prin razboaiele deja in curs de desfasurare.
    In acest context, salvarea Romaniei dar mai ales a poporului roman, este sa iesim din banda criminala a marilor satane, si sa constientizam ca uriasa Rusie NU va tolera dusmanii la gardul ei, fara a-i nimici, si n-ar strica sa ne aducem aminte ca in genele latine ale poporului roman, se afla si multe gene slave, si ca "latinizarea" s-a produs mai ales prin "pasoptistii" masoni veniti de la studii din Paris, de unde au umplut cu "franzusime" vechiul vocabular in parte slav al limbii romane, pentru ca asa cereau politicile masonice, de a scoate poporul slavo-latin = roman, de sub influenta slava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există 8 miliarde de oameni, e o minciună.
      I-ai numărat tu?
      Aceste reguli nu au fost niciodată încălcate.

      Înțelegi?
      A fost mereu întreținută.
      În această lume există doar 500.000.000 de ființe cu suflet.

      Restul este umplutură de diferite tipuri. Non Personal Character NOC ca in jocurile video.

      Nu pot dovedi ceea ce spun, așa că nu te obosi să întrebi.

      Salutari.
      Prin urmare, populația umană este de maxim 499 999 999.

      Nu 8 miliarde.

      Restul sunt NPC? Sau iluzie? Emisiunea Truman.

      499 999 999 sau mult mai puțin? 1 milion? 144 000 în întreaga lume?

      Gandire logica.

      Mută-ți des perspectiva și construiește logica.

      EU AM ÎNTÂLNIT UMPLUTURI
      Îi întrebi ceva și răspund mai prost ca roboții, totală lipsă de creativitate. Nu sunt umani.
      Gandire de stup.

      Ștergere
  7. Concluzia le ceea ce am postat mai sus, este aceea ca ar trebui sa acceptam ca nu putem fi dusmanii propriilor noastre gene, decat din prostie si lipsa de cultura, deci nici nu putem ramane dusmanii Rusiei sub a carei aripa am devenit o tara adevarata (vezi razboiul de independenta 1877-1878, razboi castigat de Rusia dupa ce Romania a iesit din lupta in anul 1877) apoi in perioada socialista ne-am industrializat tot sub umbrela URSS-ului, si daca am dus-o rau in acele vremuri, a fost din cauza ca ne-a condus un pantofar incult si mult prea prost ca sa inteleaga realitatile lumii.( de ex in Ungaria socialista se traia bine, exact la acelasi nivel in care sa traieste si astazi.) Asa ca nu socialismul a fost de vina, ci pantofarul mult prea prost ca sa isi practice meseria pe care a invatat-o, care este principalul vinovat pentru situatia de astazi a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar de ar fi adevarat nu e OK sa-l faci pe Ceausescu pantofar incult. E ca si cand te-ai plange pe la toti ca ai avut un tata betiv si o mama tarfa, nu vei trezi decat dezgust.
      Noroc ca nu e adevarat, Ceausescu pe cand avea vreo 14 ani a locuit la o ruda prin alianta in Bucuresti care era pantofar. Sandulescu, parca il chema. E posibil sa-l fi ajutat la treaba dar asta nu-l face pantofar. De pe la 15 ani a fost mereu arestat pentru activitati comuniste, expulzat pentru un an in scornicesti, apoi de la 19 ani pana la 26 de ani a stat in mai multe puscarii pana la terminarea razboiului. Deci nu a prea avut cand sa fie pantofar iar dupa 1944 cand comunistii preiau puterea a avut o cariera de vis. Nici incult nu era chiar daca nu a facut cata scoala trebuia la timpul ei si si-a completat studiile pe parcurs, era un tip foarte inteligent si cu o memorie fenomenala.
      Dar pe vremea "pantofarului" Romania atins apogeul dezvoltarii, respectului international si independentei (atat cata poate fi) ca tara.Vezi doar felul in care era primit de presedintii altor state in vizitele oficiale.
      Altele sint lipsurile si greselile lui.
      Si sa stii ca In Ungaria nu se traia asa de bine, am locuit aproape de frontiera si cunosc situatia. In fiecare week-end veneau in Romania si luau cu asalt magazinele alimentare. La ei era scump tare, multi aveau nevoie de 2 joburi ca sa se descurce lucru care pe noi ne mira tare pentru ca la noi nu era posibil sa lucrezi in doua parti. La ei a fost mai bine abia dupa 82 cand la noi s.a demarat planul lovilutiei.

      Ștergere
    2. Cu respect, va contrazic putin-matusa mea a stat pe vremea liceului, prin 50-52, în gazda la cismarul unde a fost ucenic Ceaușescu. Din spusele lui nu ii plăcea munca asta.Omului ii era frica ca va fi pedepsit de Ceaușescu, începuse deja sa fie important.

      Ștergere
    3. Vad ca ma contraziceti dandu-mi dreptate. :-)) "nu i-a placut munca aia" ziceti. Exact. De aia a si facut altceva. Multi ani de puscarie in principal. Omul a avut un ideal, e ceva ce nu mai vad la niciun politician de azi. Si faptul ca la 14 ani un copil trebuia sa plece de acasa si sa munceasca ar trebui sa va puna pe ganduri privind viata din Romania interbelica.
      O saracie si o mizerie generala cu un popor 80% analfabet.
      Ziceti ca, la fel ca si Ceausescu, matusa dv. a stat in gazda la acelasi cismar. Acest lucru a transformat-o si pe dansa in pantofar?

      Ștergere
    4. "Si sa stii ca In Ungaria nu se traia asa de bine, am locuit aproape de frontiera si cunosc situatia. In fiecare week-end veneau in Romania si luau cu asalt magazinele alimentare. La ei era scump tare, multi aveau nevoie de 2 joburi ca sa se descurce lucru care pe noi ne mira tare pentru ca la noi nu era posibil sa lucrezi in doua parti. La ei a fost mai bine abia dupa 82 cand la noi s.a demarat planul lovilutiei".
      Fals, nu este adevarat.

      Ștergere
  8. Eu urmaresc scena politica a tarii si in momentul asta nu vad o personalitate politica/ partid care sa poata canaliza energia poporului roman spre o suveranitate deplina...imi pare rau nu vad...urmaresc in aceasi timp panoplia de consultanti politici care isi expun strategiie...unul dintre cei care imi plac este Ciprian Purice un moldovean destept asimilat de oltenii din Ramnicu Valcea, care explica ,, foarte optimist ,, revigorarea factorului intern care coagueaza varfurile din domeniile de frunte ale tarii inclusiv SRI... si care toti au cazut de acord sa faca totul ptr. recuperarea Romaniei si a bogatiilor pierdute...dat trebuiesc facute lent...cu cap...Eu unu nu cred ca suntem in stare de asa ceva ...ce a facut Dej incepand cu 1963 si Ceausescu din 1965 , s-a facut intr-un context foarte favorabil geopolitic mondial care a permis afirmarea independentei...In ceea ce priveste ,, parazitii ,, Doamne ajuta ! Sa te auda Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  9. Criza Americii și în general a întregii planete nu va fi criza elitelor ori a armatelor care le apără. Și elitele și armatele care le apără vor continua să huzurească și să-și umfle mațul. Criza va fi în viața oamenilor obișnuiți. Dacă însă domnul Yuval Harari le va oferi, măcar aproape gratis dacă nu cu gratuitate totală, circ sex și droguri, chiar și acești crizați permanent monitorizați vor avea impresia că nu duc lipsă de nimic. Următorul pas de la limita de 2000 de lei cash va fi cash zero. Peste tot în lume. Iar cei lipsiți de credință adevărată se vor supune și vor accepta criza urmată de salvare cu cel mai mare entuziasm posibil.

    RăspundețiȘtergere
  10. Independenta asta e o utopie, nici in trecut cand eram un neam puternic nu am fost independenti, dar acum cand practic nu mai existam decat cu numele? Cu ce material uman? Cu nepalezii si pakistanezii de care se umple tara? cu toti strainii care sunt acum la conducere? Cu toata economia in proprietatea lor? Si mai presus de toate, cu credinta in Dumnezeu mai scazuta ca niciodata in istorie? Ne vor manca cu fulgi cu tot, scaparea este doar individuala

    RăspundețiȘtergere
  11. Independenta asta e o utopie, nici in trecut cand eram un neam puternic nu am fost independenti, dar acum cand practic nu mai existam decat cu numele? Cu ce material uman? Cu nepalezii si pakistanezii de care se umple tara? cu toti strainii care sunt acum la conducere? Cu toata economia in proprietatea lor? Si mai presus de toate, cu credinta in Dumnezeu mai scazuta ca niciodata in istorie? Ne vor manca cu fulgi cu tot, scaparea este doar individuala

    RăspundețiȘtergere
  12. Cui datoreaza america bani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca orice alta tara INDATORATA, ea datoreaza bani stapânilor BANILOR care nu sunt legati de nici o tara, regiune sau teritoriu.
      Ce anume nu ti este clar?

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)