joi, 28 septembrie 2023

Când realitatea începe să-și arate colții


Azi e o zi crucială pentru economia mondială. Sunt semnale clare că urmează ca o mare parte a minciunilor care au tot fost promovate să iasă la suprafață. Azi Bureau of Economic Analysis urmează să publice o revizuire masivă a PIB-ului american!

Conform comunicatului publicat pe pagina BEA, va fi revizuit PIB-ul SUA din primul trimestru al anului 2013 până în primul trimestru al anului 2023! De asemenea, componente ale Venitului Național Brut(VNB) și ale PIB-ului,  vor fi revizuite din primul trimestru al anului 1979(!!!) până în primul trimestru al anului curent. Este op revizuire la o magnitudine de neimaginat care se ascunde în spatele acestui comunicat sec de pe pagina BEA. 

Sunt semne că revizuire va indica o deteriorare semnificativă a PIB-ului american, arătând ceva mai clar realitatea de acolo care ne spune că SUA nu se află în expansiune economică ci, din contră, în contracție. 

La ora actuală există o divergență semnificativă între PIB și VNB(Venitul Național Brut). Spre deosebire de PIB care arată veniturile realizate pe teritoriul național, Venitul Național Brut(VNB) se referă la veniturile realizate de persoanele sau firmele naționale. În cazul SUA, cele două valori ar trebui să fie similare, doar că treburile nu stau așa. În timp ce PIB-ul oficial e în expansiune cu 2.1%, Venitul Național Brut e în picaj cu 0.5%. Ceea ce indică o uriașă minciună care a fost perpetuată de-a lungul vremii și căreia azi i se vor vedea clar picioarele scurte.

În aceste condiții suntem îndreptățiți să ne întrebăm care e motivul acestei revizuiri deoarece nu trebuie să credem faptul că dintr-o dată americanii s-au trezit deoarece aveau conștiința îmcărcată și nu mai puteau să doarmă noaptea din această cauză. În mod sigur, revizuirea va fi făcută pentru a schimba ceva în structura PIB-ului astfel încât acesta să nu reflecte dezastrul economic real al SUA. Cu alte cuvinte, chiar dacă va rezulta o percepție diametral opusă, revizuirea se va face pentru a masca deficiențe mult mai mari și pentru a coafa situația dezastruoasă a economiei americane.

Fără doar și poate, SUA este un stat eșuat, iar politicile economice ale lui Biden nu fac altceva decât să accentueze picajul. Un insider al politicii americane îmi spunea că întreaga nebunie cu imigrația este dată strict de dorința oficialilor SUA de a prezenta o situație demografică diametral opusă față de cea a restului lumii. O demografie în ascensiune arată o anumită vigoare a țării respective. Doar că plusul aberantei măsuri se vede doar în statistici, emigranții neaducând niciun beneficiu real decât, eventual, mult timp după ce se stabilesc pe teritoriul respectiv. În prezent cheltuielile cu imigrația se situează la niveluri greu de imaginat, iar creșterea criminalității arată clar că întreaga politică e un eșec absolut.

Orientarea către „verde”, imbecilitatea ESG și restul fantasmagoriilor corecte politic nu fac altceva decât să deterioreze și mai mult baza economiei americane. Speranța că o mare descoperire se află după colț și că e suficient ca prin politici demente care impun anumite restricții pentru a stimula „marea descoperire” se va dovedi fatală. Impunerea automobilului electric ca standard a transformat China în cel mai mare producător auto al lumii, lăsând în spate întreaga „lume civilizată” care credea că deține monopolul în acest domeniu. 

Aflu că Mitsubishi părăsește piața chineză deoarece vânzările pe care le are acolo nu mai justifică o prezență locală. Disperarea din domeniul auto e doar partea vizibilă a aisbergului. Așa cum producătorii occidentali, în ciuda protecționismului de care se bucură, nu au reușit să acopere gap-ul, la fel se întâmplă și în restul domeniilor. Instituirea de sancțiuni la adresa industriei microelectronice chineze a condus la o explozie a acesteia și la o contracție dură a producătorilor occidentali. ASML-ul olandez e disperat să vândă cât mai mult în China înainte de instituirea restricțiilor care vor intra în vigoare de la 31 decembrie anul curent. De ce? Pentru că sunt semne clare că China își va acoperi de la intern tot necesarul litografic - am scris pe Telegram despre asta - și din acel moment nu vor mai vinde nimic acolo întrucât mașinăriile lor se vor dovedi mult prea complexe și inutile.

În ciuda propagandei intense, în realitate vedem mai bine cum stau lucrurile. Treptat se va vedea și în cifre, iar de-acolo vor porni viitoarele perturbații mondiale. Dacă însă vreți să aveți o reprezentare vizuală a economiei americane, pot să vă spun că aceasta arată exact ca Biden. Uitați-vă la el ca la o imagine(încă în viață) a fenomenului economic american.

10 comentarii:

  1. Bisericile crestine fie ele si reunite, n au putut produce niciodata Aghiazma necesara si suficienta pentru alungarea tuturor Dracilor din Univers!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ca oamenii, desi unii dau cu aghiasma, continua sa-i tina de codita.

      Ștergere
    2. Atita timp cit exista propietatea privata pe pământ care atrage automat dupa ea tirania, violenta, agresiunea, existenta elitelor de care n are nimeni nevoie si super bogatii, acest deziderat va ramâne la nivel de dorinta.
      Acum la asta se lucreaza NU DE VOIE CI DE NEVOIE...ca TREBUIE!
      Ne aflam intr o noua ETAPA de evolutie la rascruce de drumuri in care totul se schimba cu repeziciune.
      In schimb problema centrala ramane nerezolvata.

      Ștergere
    3. @Anonim(ultim): asta e comunism 100%. La fel spunea și Lenin.

      Ștergere
    4. Eu pun pariu, ca sistemul administrativ american n o sa se inchida!

      Pentru ca (r)isca sa declanseze ceea ce vor ca sa evite din toti rarunchii:

      Implozia=Resboiu' Zivil!

      Ștergere
    5. Dan,
      Ce ni se prezinta ACUM drept renuntare la propietatea privata la wef nu este nici pe departe comunism. In orice caz, nu ce stim noi.
      Lenin in toiul razboiului, pentru a cistiga poporul de partea sa a formulat trei promisiuni superrapide!
      1. PACE SOLDATILOR
      2. Pamint taranilor
      3. Fabrici muncitorilor.
      Practic cu aceste deziderate indeplinite el a cistigat poporul descaltat , umilit si obidit de partea lui.
      Vrei sa vedem impreuna care sunt chemarile sefilor si membrilor wef pentru desfiintarea propietatii private?
      Eu zic ca le stim cu totii si adevarul este ca nu prea au nimic nobil in ele.

      Ștergere
    6. Doru,
      Dumnezeu si Mamona nu pot fi serviti in acelasi timp....de acolo si problemele pe care nu incetam sa le primim si care nu fac altceva decit sa creasca.

      Ștergere
    7. Problema noastra vesnica va fi faptul ca:

      1) Dumnezeu nu este si nici nu poate fi Mamona,
      2) iar Mamona nu vrea sa ajunga Dumnezeu, ci vrea sa ramana el insusi, ca sa poata ajunge deasupra ambilor!

      Ștergere
    8. Ma gandesc la faptul ca: pentru individul de tip supozitor, ambele extreme ii sunt daunatoare, si anume

      1) atat "inghetul", adica atunci cand banul are o valoare mai mare decat munca, ceea ce si vrea sa faca extrema dreapta/neagra,

      2) cat si "dezghetul", adica atunci cand banul nu mai are vreo valoare, indiferent cata munca ai baga in curu' lui, ceea ce vrea sa faca extrema stanga/rosie!

      Si, uite cum se adevereste totusi faptul ca, domnul Dan are perfecta dreptate atunci cand sustine:

      ca iesirea individului din aceasta incercuire/duplicitate, nu va fi posibila fara sacrificii enorme, colosale, si ca din cauza asta "maimuta darwiniana" proasta dar fericita, va ajunge idioata si depresiva.

      Ștergere
    9. Sunt de acord cu tine. Va curge foarte mult borş pina scapam de incercuirea de care vorbesti urmata de depresie generala. Dar va trece si asta in maj. cazurilor peste noapte.
      Asa a fost in 1917, sau '44 la noi.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)