marți, 20 august 2024

Aceasta e lumea în care trăim și, cunoscând-o, te va cuprinde disperarea!


O poveste frumoasă ne spune că Vestul este liderul lumii deoarece se bazează pe un sistem de putere(democrația) care se auto-regenerează prin intermediul proceselor sale care garantează schimbarea perpetuă a vârfului puterii. Astfel Occidentul reușește obținerea unei stabilități de invidiat. Pentru a-și întări valoarea viziunii proprii, Vestul apelează la un soi de critică a istoriei, argumentând că tiraniile sfârșesc pradă propriului sistem birocratic anchilozat, incapabil să reacționeze și care ajunge în final la auto-demolare. De aceea, în timp ce arată cu degetul spre dictaturi, prezicându-le sfârșitul, Vestul se mândrește cu propriile-i idealuri democratice „care-l fac infailibil”. Culmea, într-o oarecare măsură, Occidentul are dreptate. Care-i acea măsură, vă va surprinde.

Ceea ce ar putea să constate un individ decent, picat brusc în paradisul vestic, este faptul că societatea occidentală nu e capabilă să îndeplinească propriile-i standarde. Așa-zisele „legi de căpătâi ale democrației”, altă dată nemișcabile, au fost transformate în simple slogane propagandistice. Totul s-a făcut printr-un artificiu banal: fiecărei reguli i-a fost adăugat un „dar”, ajungându-se astfel la o guvernare a bunului plac, exact ca-n dictaturile cele mai sinistre, criticate cu cerbicie de ideologii vestici. Motivul e dat de faptul că societățile occidentale au încetat de mult să mai fie democrații, fiind conduse prin intermediul unui mecanism infernal, în care o elită nevăzută dictează ceea ce trebuie făcut. Acestei elite, constrângerile democratice i-ar anula toate beneficiile, motiv pentru care a fost necesară „flexibiliarea sistemului” prin introducerea acelor dar-uri hotărâtoare.

Câteva exemple: 

Într-o democrație majoritatea decide, dar nu poate trece peste ceea ce-și dorește minoritatea”. 

Când la putere, printr-un accident, nu se află cine trebuie, se aplică partea de după dar, statutându-se că acea forță „trebuie să respecte dorința minorității”. Când însă la butoane este cine trebuie, atunci se aplică prima parte deoarece se prezumă că aceea este „dorința majorității”, deci trebuie pusă în aplicare.

Fiecare e stăpân pe propriul corp, dar când e vorba de anumite elemente care țin de „un bine colectiv” această libertate trebuie restrânsă

Când elita din spate are interesul desfășurării unor experimente medicale la scară(vezi vaccinarea în timpul COVID) libera decizie asupra propriului corp pică. Când însă aceeași elită vrea să demoleze principiile morale ale societății, se aplică regula de dinaintea dar-ului, statutând, de exemplu, că prostituata e stăpână pe corpul ei. Extinzând regula de dinaintea dar-ului, ajungem la toate aberațiile susținute de ideologia de gen care a făcut ca la Olimpiadă o serie de femei să fie puse să se bată cu bărbați doar pentru că aceștia se considerau femei.

În democrație e garantată libertatea de exprimare, dar nu ai voie să exprimi anumite idei care încalcă un set de standarde

Când cineva exprimă o opinie care nu e pe placul marelui public, se prezumă libertatea cuvântului, deci imposibilitatea cenzurării respectivului. Când însă altcineva vrea să exprime idei care au reverberații puternice în rândul publicului, dar se opun intereselor elitei din umbră, atunci intervin „instituțiile de respectare a standardelor” care impun că acele idei încalcă standardele, deci nu ai dreptul să fie exprimate în public.

Nu cred că există cineva care să nu se fi lovit de dublul standard impus ca normă de bază a societății vestice. Marea întrebare care se pune însă este dacă societatea occidentală a fost vreodată democratică. Aici este o discuție lungă, care ar necesita o analiză mult mai extinsă. Pentru a nu lungi inutil articolul, vă voi aduce în atenție doar câteva elemente la care să vă gândiți. 

În primul rând știm că marile evenimente democratice au fost, în realitate, niște minciuni. Revoluția Franceză a început prin răspândirea unei minciuni - care se menține și azi - anume că Maria Antoaneta ar fi spus că „cei care se plâng de lipsa pâinii ar trebui să mănânce cozonac”. De asemenea, ziua națională a Franței celebrează „căderea Bastiliei” și eliberarea prizonierilor politici închiși acolo. Doar că în Bastilia Revoluției se aflau încarcerați doar șapte oameni: patru falsificatori de bani al căror proces era în curs de desfășurare, doi nebuni - Auguste Tavernier și Francis Xavier Whyt - și un criminal dovedit, contele Hubert de Solages, închis acolo la cererea familiei sale! Aceștia erau „deținuții politici”, pe care s-a clădit mitul Bastiliei ca închisoare a opozanților Regelui!

Un alt element care merită menționat este „Statuia Libertății”. Cei care sunt prostiți cu ceea ce reprezintă de fapt această zeitate ridicată la statut de simbol, ar trebui să citească ceea ce e scris pe tăblița de la baza statuii și să înțeleagă adevărata semnificație a statuii, care n-are de-a face cu vreo libertate. Desigur, sunt puțini cei care ajung acolo și și mai puțini cei care înțeleg. 

Un document hotărâtor care arată cum e condusă în realitate societatea occidentală este cartea lui Edward Bernays, Propaganda. Iar pentru explicațiile detaliate studiați Propagandele lui Jacques Ellul!

Revenind la prezent, putem constata limpede că societățile occidentale nu doar că nu respectă standardele, dar se află într-o asemenea cădere încât nici nu mai fac un secret din asta. În urmă cu câteva zile, înainte ca Elon Musk să-l intervieveze pe Trump, comisarul  european Thierry Breton i-a transmis miliardarului un avertisment în care-i indică „să aibă grijă ce vorbește în interviu și să evite riscul de amplificare a conținutului dăunător pentru UE”. Vă puteți imagina așa ceva? A rosti public aceste lucruri echivalează cu recunoașterea fără probleme a unei stări de fapt, la normalizarea interzicerii dreptului la opinie atunci când aceasta nu coincide cu direcția trasată de elitele din umbră.

Însă cel mai relevant aspect al stării reale de fapt a așa-zisei democrații occidentale este gradul de acceptare a conducerilor statelor. Ce democrație e în Canada, acolo unde Trudeau e „supraviețuitorul aflat la putere” în ciuda faptului că are mai puțin de 30% din sufragii? Ce democrație e în SUA unde peste 70% dintre americani spun că președintele lor e un ramolit, bolnav de demență senilă, aflat în imposibilitatea de a-și exercita mandatul? A nu se înțelege că cei 30% care spun că nu e așa sunt convinși că Biden n-ar fi dement; aceștia știu că Biden e senil, dar consideră că „e mai bine ca Biden să fie președinte ca să nu ajungă Trump la vârf”. Asta se întâmplă după ce propaganda a contrazis vehement realitatea văzută de toată lumea. În Franța, partidul de guvernământ aparținând lui Macron a fost votat de doar 25% din electorat, coaliția aflată la putere în Germania are doar 30% din sufragii, iar premierul japonez Kishida are o rată de acceptare de doar 13%! În ceea ce-l privește pe japonez, e de-a dreptul hilară situația sa întrucât el este respins de 9 din 10 membri ai propriului partid!!! Culmea, aceste personaje sinistre, conducând prin intermediul unor artificii electorale de prost gust,  demne de cele mai perverse regimuri dictatoriale, se prezintă de la butoanele G-7 ca promotori ai democrației, acuzând „regimurile dictatoriale” din Rusia, China sau Iran care, totuși, se bazează pe majorități absolute și palpabile. 

De fiecare dată când fac astfel de afirmații, apar tembelii care-mi trântesc sloganul: „dacă nu-ți convine de ce nu te duci în Rusia?”. Oare cât de prost trebuie să fii pentru a emite o asemenea aberație? Te duci în Rusia dacă ești rus, în China dacă ești chinez s.a.m.d. Opinia aceasta este generată de aceeași ideologie bolnavă a elitelor, conform căreia dacă nu-ți place „minunata lume nouă” creionată de ele, trebuie să ieși din lumea asta. Iaca mostră de democrație! 

Ceea ce vreau să transmit tuturor, este un mesaj optimist și, în același timp, pesimist. E optimist faptul că ieșirea atât de transparentă la lumină a elitelor - care-au preferat să stea întreaga lor istorie în umbră pentru a-și conserva puterea - este un semn de slăbiciune, care probabil le va face să dispară. E cât se poate de clar că regimul lor a devenit unul anchilozat, aberant, asemeni celor ale dictaturilor aflate înaintea iremediabilei prăbuși a puterii. Este însă la fel de adevărat că puterea concentrată a elitelor este atât de mare, încât doar propria prostie le poate înfrânge. Nu vă iluzionați că o luptă pornită de jos ar putea spulbera actualul „regim nevăzut”! Puterea nevăzută este capabilă să transforme orice ură generalizată într-un fenomen de nișă și orice fenomen de nișă într-o explozie publică prin intermediul căreia să canalizeze societatea fix spre ținta dorită. Puterea nevăzută are capacitatea de a se hrăni și a se întări din nemulțumirea și frustrarea oamenilor, iar când se simte înfometată, chiar provoacă asemenea reacții radicale. Jocul împotriva elitei este unul imposibil dacă nu cunoști natura și, mai ales, sursa puterii acestui sistem infernal. Marea majoritate, îndobitocită, incapabilă să-și înțeleagă nu aspirațiile înalte precum menirea, ci chestiuni banale precum interesul imediat, nu va fi capabilă niciodată să lupte cu puterea infernală a elitelor. De aceea, sistemul nu poate pica decât din interior, iar asta e chestiunea care-mi provoacă pesimismul.

Pentru a înțelege lumea trebuie să înțelegi nu contrariile pe care le vezi, ci mâna din spate care generează contrariile. Nu a te pune de partea unei forțe vizibile e soluția, ci puterea de a vedea regizorul din spatele luptei și de a-l ataca pe acela frontal. Câți dintre cei care se uită, îndobitociți în fascinația lor, la un spectacol de wrestling, au în cap să meargă în spate și să-l pălmuiască pe proprietarul sălii? Cumva niciunul? Spectacolul de wrestling este cea mai fidelă reprezentare a societății în care trăim. Gândiți-vă bine la asta!

53 de comentarii:

  1. David Hume a spus ca cei care controleaza opinia publica detin puterea.
    Karl Marx a enuntat reciproca: cei care detin puterea controleaza opinia publica.
    Amandoi au dreptate, Hume a fost mai "politicos", Marx a "dat-o" mai direct, fara menajamente, a intrat cu "talpa sus" pe tibia capitalistoizilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e un citat celebru: Dati-mi pe mână finanțele unei țări si nu ma mai intereseaza cine e la conducere. 😉

      Ștergere
    2. Marx a fost un dobitoc, iar fanii lui Marx sunt si mai prosti decat el.

      Ștergere
    3. Cand aveai rege nu era democratie, dar macar stiai cine e de vina daca merge treaba prost. Plus ca era si ala intr-o oarecare masura cointeresant sa mearga treaba, ca apoi ii lasa tara lui fiu-so.

      Ștergere
    4. @anonim 16.57.
      In opinia mea, Marx n a fost dobitoc de loc. Din familie de rabini crestinata evanghelic, pt.ca asa e in tenis, satanist initiat si acoperit. Dar fanii lui sunt.

      Ștergere
  2. Așteptându-i pe barbari.

    Trăim fiecare o ideologie pe care dorim să o impunem celorlalți.
    Felul în care înțelegem noi lumea ni se pare cel mai corect, iar lumea fiecare încearcă să și-o explice pentru a se simți în siguranță.

    Neo-liberalismul de azi e greu de explicat și înțeles. Însuși cuvântul neoliberal a fost utilizat în diferite momente ale secolului trecut vrând să spună de fiecare dată altceva.

    Sociologia, economia, psihologia, filozofia politică, teologia se întrec pentru a da o definiție cât mai exactă a măruntei noastre existențe.
    ~

    Neo-liberalism e Școala din Chicago cu Strategia sa de șoc descrisă de Naomi Klein.

    Milton Friedman (urmat de David), Jeffrey Sachs au fost pioni importanți în America de Sud a juntelor militare, Polonia lui Lech Wałęsa, Rusia lui Boris Elțîn, China lui Deng Xiaoping, America lui Ronald Reagan, Anglia Margaretei Thatcher, România lui Iliescu.

    The Great Reset al lui "You Will Eat Ze Bugs!".
    Trump van Gogh continuă această viziune agresivă, războinică a neoliberalismului.

    Ucraina cazacilor (și nu cea a rutenilor) ce trebuie dezmembrată, privatizată și exploatată prin intermediul unei strategii de șoc - războiul cu Vladimir Putin - pe modelul lui Boris Elțîn în Cecenia.
    ~

    Neo-liberalism e biopolitica lui Michel Foucault.
    Statul devine un start-up nation. Antreprenoriatul devine politică oficială si doar individualismul, egoismul, auto-perfecționarea sunt acceptate fără a vedea consecințele sociale.

    New Management-ul transformă sistemul public într-un sistem privat impunând un spirit antreprenorial întregii societăți.

    Programul Start-up Nation România, aflat la ediția a patra și inaugurat de Marcel Ciolacu deunăzi.
    ~

    Neo-liberalism e ceea ce critică Pierre Bourdieu. O luptă ideologică și politică a unor elite dominante (a unei noi nobilimi de stat) ce, prin distrugerea sindicatelor si a familiei, prin intervenționism, prin intermediul propagandei, reușește să crească inegalitățile și să favorizeze comportamente individualiste care pierd din eficacitatea acțiunilor grupului.

    Le Monde Diplomatique, mișcarea alter-mondialistă sau diverși autori (Michel Clouscard) au furnizat tone de articole pe această temă.
    ~

    Neo-liberalism e liberalismul libertarian apărut din vâjâitul pietrelor pe străzile Parisului în Mai ‘68.
    Anarho-capitalismul. "E interzis să interzici".

    O anti statalitate, un laisser-faire absolut, o societate atomizată, liberală și libertină.
    Feminismul, bărbatul deconstruit, drepturile minorităților etnice și sexuale, psihanaliza și dezvoltarea personală, dreptul la avort, ecologia, consumul de droguri și pornografie, tefeleii Open Society, cancel cultura… sunt matricea neoliberalismului.

    Un ultra-liberalism economic îmbinat cu un libertarianism societal.
    Pentru noua lume, liberalismul economic nu e compatibil cu conservatorismul societal.
    ~

    Care e scopul final? Același ca pe vremea oricărui alt Imperiu.

    Crizele trecute și viitoare reprezintă probabil etape de ajustare, alianțe de moment pentru o transformare profundă a populațiilor Imperiului, pentru a slabi rezistența diverselor națiuni și clase sociale, pentru ca aristocrația patronală globală, unită în Comisia Trilaterală sub tutela Ingsoc-ului peerage-ului britanic, să strivească sindicatele, să uniformizeze cultural, să alieneze locuitorii cetăților și să-i transforme în barbari.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-a existat niciodată o democrație reală. Democrația, ca formă de guvernare, a fost doar o mască pentru dictatura perfidă a celor puși de Diavol la putere. Problema NU este faptul că majoritatea este forțată să se supună minorității, ci faptul că majoritatea este forțată să se supună minorității din motive greșite, din motive nedrepte, din motive mincinoase. Problema NU este faptul că pentru binele colectiv sunt anulate drepturi individuale, ci faptul că acest lucru se face din motive greșite, din motive nedrepte, din motive mincinoase. Problema NU este că libertatea de exprimare este cenzurată, ci faptul că este cenzurată din motive greșite, din motive nedrepte, din motive mincinoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresite, nedrepte, mincinoase, pentru cine? Cum nimeni nu detine adevarul suprem, nu putem judeca pe baza unor concepte atat de imprecise. Singura solutie este sa operam cu notiuni absolute, fara exceptii. De exemplu: majoritatea decide, punct. Dar pe asta n-ai s-o vezi.

      Ștergere
    2. Afirmația că nimeni nu deține adevărul suprem este o minciună infectă... folosită pentru o manipulare abjectă.

      Ștergere
    3. 1) Dumnezeu deține Adevărul Suprem. 2) Discuția de aici Nu este despre Adevărul Suprem. 3) Nu este nevoie de Revelație Divină pentru a știi ce este bun, drept și echitabil și ce este rău, nedrept și inechitabil. 4) Dominația majorității trebuie să se bazeze exclusiv pe bunătate, pe dreptate și pe echitate, ceea ce înseamnă că NU trebuie să fie niciodată absolută decât pentru a depinde mereu doar de urmărirea bunătății, dreptății și echității. 5) Faptul că cineva declară că este bun, drept și echitabil doar ceea ce consideră el că este așa... asta NU transformă ceea ce este rău, nedrept și inechitabil în ceea ce este bun, drept și echitabil. 6) Doar omul care se naște fără conștiința binelui și a răului (fără cunoașterea instinctivă a binelui și răului) are această scuză pentru că numește răul ca fiind binele, nedreptatea ca fiind dreptate și inechitatea ca fiind echitate. 7) 99,(9)% dintre oameni se nasc cu conștiința binelui și răului nealterată.

      Ștergere
  4. Eu aș mai adăuga ceva la procentul, și așa slab, cu care defilează "aleșii". Realitatea este și mai sumbră dacă te uiți la prezența la vot. Pentru că procentul prezentat este cel a celor care au votat(duhh, evident). Dar mai există și cei care nu au votat din diverse motive. Și cel mai evident este "nu am, chiar nu am oe cine vota"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am pentru ce vota, nu cu cine!
      Daca ar exista niste programe elecorale bazate pe proiecte economice reale, tinand cont de faptul ca cineva le-a facut, in mod sigur se va gasi cineva care sa le puna in practica.
      Dar cand toate programele electorale sunt niste bla-bla-uri stupide, lipsite de sens sau chiar fanteziste. fara aplicabilitate in viata reala sau chiar cu impact negativ daca sunt aplicate... Mai bine stai acasa si iti vezi de treaba, iar daca se impute situtatia, asa cum deja au plecat 7 milioane de oameni, mai pot pleca si multi altii!

      Ștergere
    2. Anonim20 august 2024 la 20:27
      Foarte buna observatia. In Romania se voteaza in principal emotional. Campaniile electorale sunt doar atacuri personale, scandal, circ, extrem de rar se promite ceva concret si de obicei dupa alegeri toata lumea uita. Oferta electorala este extrem de slaba si asa a fost mereu. Stii de ce? Pentru ca romanii asta vor, la asta raspund. Romanii vor drama, circ, scandal, nu program concret, nu cifre, nu lucruri complicate. Toate campaniile electorale din ultimii 35 de ani: votati-ma pe mine ca sa fie bine (si sa nu fie rau), iar adversarul meu e un porc si un nenorocit. Niciodata nu va fi altfel in Romania.

      Ștergere
    3. Eu aș zice că nu am DE CE vota, pentru că votul meu oricum nu contează într-o dictatură, unde "aleșii" nu sunt aleși de electorat...

      Ștergere
  5. Nici elitele nu mai sunt ce-au fost. De exemplu la noi, așa zisa elită are o duhoare de cartier de tip traftiro-lupanar. Sigur, de aici nu lipsesc angajatele “la guvern”, fete care servesc pe oricine cu orice preț, sacrificandu-se “pentru țară” (nespecificat care) sau băieții devotați unei cauze (iarăși nespecificată care, acestea fiind multe). Avem în elite și milionari de carton care prestează cu valul, după caz. Societatea noastră este atât de năclăită încât nici o doctrină nu o mai salvează. Ultimul truism vine la pachet cu o structură de gestionare a banului public coruptă etic și moral, controlată de niște servicii din ce în ce mai dubioase.
    Îmi vine în minte o strofă din Eminescu:
    “ La Paris, în lupanare de cinismu și de lene,
    Cu femeile-i pierdute și-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-ați pus averea, tinerețele la stos...
    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?”

    RăspundețiȘtergere
  6. Vestul este condus de Tibet de unde vin poruncile pentru evenimentele care trebuie să aibă loc, la fel se întâmplă în Rusia precum și în Asia. Trăim într-o lume acum unde președintele Ucrainei poate deveni președintele Rusiei, sau cel al Rusiei poate stăpâni SUA ( desigur pentru perioade limitate, poate câteva luni).

    Statuia Libertății are șapte raze și torta are zece vârfuri, nu șapte capete ci șapte raze.

    De ce a pierdut Germania la Kursk? Pentru că Abwehr trimitea planurile de lupta la URSS, au fost sabotați tot timpul intern, lupta fiind dusa între IG Farben și Thule/Vril.

    Cercetați subiectul noua cronologie radicală a istoriei, unde Iisus a fost crucificat/înviat la Constantinopole acum câteva sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trimite mi detalii pe privat te rog.

      Ștergere
    2. Vestul e condus de Tibet ? Poate detaliati...

      Ștergere
    3. Vestul este condus de Tibet înseamnă prea multă fantezie Marvel Iron Fist. Și partea nordică din Tibet e condusă de China din Munții Kunlun:

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kunlun_Mountains#:~:text=In%20mythology%2C%20Kunlun%20Mountain%20is,the%20staircase%20to%20the%20sky.

      Ștergere
    4. Ce importanta are anul in care sintem? Ce importanta are daca Pamantul este rotund sau este plat? Nu ne incurca faptul ca sintem maimute cu prea multa imaginatie?

      Ștergere
    5. Anul in care ne aflam are importanta pentru ca Soarele indeplineste o miscare de precesie spre vest de 1,5 km pe an (4,2 m pe zi), si cum intervalul alocat masoara 508,8 km, putem afla cand are loc resetarea astronomica, adica cand Soarele se va deplasa dincolo de Tropic pentru prima data de la Potop (eveniment care a avut loc de asemenea in sec. XVIII). Pentru calcularea celor doua unghiuri principale la Gizeh (51,855 si 38,15 grade) e nevoie de functia tangenta inversa, adica cel putin de serii Taylor (analiza matematica) pentru a gasi decimalele necesare.

      Daca pamantul ar fi fost rotund si gonind cu 29km/s pe langa o stea, nu ar fi existat viata la suprafata: aura umana si cea a animalelor (si a plantelor) nu se supune legii de gravitatie terestra, acele particule mai usoare decat hidrogenul ar fi ramas in spatiul cosmic, in timp de materia s-ar fi deplasat pe orbita mai departe.

      Din Tibet sosesc poruncile exacte de mai bine de doua sute de ani cu privire la ce poate avea loc si ce nu, Londra Paris si Elvetia primesc aceste mesaje telepatice (telepati de rang inalt) si fac exact ce li se spune. Asa Stalin I a fost inlocuit in 1929 de Stalin II (mai scund de statura, dar mult mai periculos), ca exemplu. Totul este regizat in functie de data inversarii polilor magnetici.

      Cine sunt personajele principale din apocalipsa islamica, Dabbat, Dajjal si Issa?

      Cap 8 din apocalipsa lui Ioan spune ca resetarea incepe cu focul aruncat din cadelnita de aur (golden censer). Bratul drept al constelatiei Orion era reprezentat demult tinand o cadelnita, singura constelatie care infatiseaza un astfel de obiect.

      Ștergere
    6. @13:55
      Are importanta, deoarece vom știi ca suntem mințiți de sute de ani ptr ca bestiile care ne tot furnizează tehnologii din senin sa ne tina sub control și autolichidare
      Cine te minte în lucruri mărunte te minte și în cele mari.

      Ștergere
    7. Esti adeptul unei noi cronologii radicale, dar citezi din Apocalipsa dupa Ioan. Din ceea ce descrii, atat stiinta, cat si religia, se dovedesc a fi minciuni gogonate. Cred ca singura sansa este sa traim in armonie cu natura. Nu vad alta cale.

      Ștergere
  7. Democratia este o utopie, fapt pentru care nu va genera vreodata stati benefice pentru popoare.
    UTOPIE, intocmai precum DICTATURA !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Democratia actuala bazata pe "egalitate" si pe "vot universal valabil" unde voteaza toti prostii, saracii si asistatii social, este o utopie marxista. Democratia ateniana autentica in care votau doar barbatii, capetele familiilor instarite, nu e.

      Ștergere

    2. Anonim20 august 2024 la 20:35
      Absolut corect. Din pacate suntem prea distrusi ca sa mai putem gasi calea.

      Ștergere
    3. Ha! ha! Vorbe goale și zadarnice despre o iluzie vândută de gloablisti sclavilor!

      Ștergere
  8. „dacă nu-ți convine de ce nu te duci în Rusia?”

    Dacă înainte părea o glumă de prost gust, mai nou după Jocurile olimpice 2024 devine o idee bună mai ales că Puțin a decretat posibilitatea de a putea emigra in Rusia fără să se îndeplinească condiția de bază de a vorbi limba rusă, lucru de care unii francezi deja au profitat. Și vor profita tot mai mulți din Europa valorilor tradiționale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vom continua sa traim din perspectiva istoriei, vom repeta istoria. Si imperiul otoman ne-a invadat de mult mai multe ori ca Rusia, dar acum ne facem vacante ieftine in Antalya si turcii de acolo vorbesc romana, iar toate astea fara razboi.

      Ștergere
    2. Eu cred că toți cei care emigreaza în Rusia acum semnează ceva de genul că își vor apara noua țară de adopție chiar cu prețul vieții. Deci dacă la un moment dat vor fi incorporati si trimisi pe front, nu ar trebui sa fie nicio mirare.
      Da, știu, sunt unii care ar spune că mai bine mor pentru Rusia, decât pentru Franța. Și nu prea aș putea sa-i contrazic...

      Ștergere
  9. Democrația e deja în urma noastră. Bine ați venit în noul regim post-democratic !
    Prin această denumire mă refer la un regim care a abandonat idealul democratic și care nu păstrează decât forme sau ritualuri mai mult sau mai puțin goale și mai presus de toate mai mult sau mai puțin trucate.
    Acest regim post-democratic nu își trage legitimitatea din vot și alegeri, ci din agendele (2030 si altele ) care sunt externe societății naționale; adaptarea la o lume care se schimbă în detrimentul nostru, alegerea globalizării sub semnul finanțelor și în al doilea rând al afacerilor corporatiste, raliul progresiv, dar ireversibil, la o ordine mondială impusă de elitele americane și anglo-saxone și de vasalii/aliații lor compradori, ordine care este doar masca intereselor americane etc.
    Precizez că nu sunt de părere că această Agendă este unică și omogenă, nu, ea este complexă, evolutivă, conflictuală, dar suntem supuși acesteia fără a lua parte la dezvoltarea ei. Agenda implică și impune guvernare care, pentru a fi exercitată, trebuie să încalce legitimitatea suverană și democratică. Conflictul fundamental este cel dintre Agendă și Democrație.

    Agenda, planul, foaia de parcurs vine de sus, Democrația vine de jos.

    Cel care guvernează în lumea post-modernă este cel care este ales de elite pentru a realiza cât mai bine guvernarea care se decide în altă parte, în exterior și în interior este doar o constrângere care face această guvernare mai mult sau mai puțin ușoară. Cel care a făcut o promisiune sau mai multe, precum klauSS în ultimii zece ani, acesta nu trebuie să fie legitim față de poporul care l-a votat, ci acesta are doar obiectivul de a „ține” cu orice preț, de agenda care i-a fost încredințată din exterior de către cei care l-au ales. Căci unii l-au ales, iar alții l-au votat, ca urmare a marii manipulări (de masă) cu mas-media aservită și ea.
    Remunerația actuală - în așteptarea viitoarei remunerații care va veni - are dreptul să se dezlănțuie narcisic în avioane de lux și plimbări exotice cu caracter pur turistic, care să bucure trădătorii pentru că sponsorii știu bine că compensația este necesară pentru perversitatea celor aleși.

    RăspundețiȘtergere
  10. SUA nu este o democratie, cuvantul "democratie" nu apare in Constitutia SUA nici macar o singura data. SUA este o republica constitutionala. Mai mult decat atat, in Federalist Papers No 10, James Madison, unul dintre "founding fathers" explica si care e problema cu democratia pura. Constitutia SUA este o lucrare de geniu, cu mult inaintea timpului sau. In zilele noastre, "democratia" este plimbata pe la nasul poolimii ca sa-i inchida gura, in realitate standardul fiind cel al momentului, dupa cum rezulta din echilibrul fortelor din umbra.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si cu toate astea sistemul asta s-a dovedit cel mai bun pentru omul de rand. Niciodata omul de rand nu a dus-o mai bine decat acum, niciodata, never ever, nunca mais, jamais. Dupa parerea mea suntem pe cale sa o luam la vale tocmai pentru ca omul de rand a dus-o prea bine si a devenit lenes si prost. Atat de prost incat unii isi doresc chiar sa devina sclavi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect.
      Majoritatea "pulimii" blege, orice pârlit, golan stricat, sclavete pe plantatie, orice neica nimeni ajuns fără scoala în IT, în sistemul democratic, a ajuns sa trăiască mai bine decât un rege de acum 200 de ani.
      Iar acum stăpânii banilor pun capăt acestui dezmăț.
      Ales bules!

      Ștergere
    2. Anonim 23.09,

      Dezmatul e comandat/oferit mai intai de catre organizator.
      Deci, nici nu conteaza ce comanda dezmatatii. Lor nu le ramane decat sa se "autosatisfaca" cu oferta organizatorilor.

      Ștergere
  12. Sistemul "democratic" functioneaza destul de bine, dar numai daca elitele sunt benevolente. Elitele au fost, in mare parte, benevolente si lumea a evoluat spre o relativa bunastare, as zice chiar destul de repede. Problema e ca acum 4 ani elitele au incercat sa ne omoare, iar asta schimba totul. Plandemia a fost primul atac, dar nu si ultimul. Elitele ne-au pus gand rau si continua sa ne atace si sa ne distruga. Noi, la randul nostru, suntem extrem de prosti si nu intelegem ce ni se intampla. Aici suntem acum.

    RăspundețiȘtergere
  13. Decat sa apartin vreunei minoritati/elite, am preferat ca sa ma bucur de amarata asta de viata:

    Adevarata/Autentica/Veritabila ..

    dimpreuna cu toata Masa/"Pulimea"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Toți ne-am născut într-o închisoare a minții" - Matrix 1999

      Ștergere
    2. Nope, nu ai voie. Pt. elite esti un useless eater. Tu esti carbonul pe care vor sa il reduca.

      Ștergere
  14. Lumea în care trăim a uitat de iertarea tuturor datoriilor care face orice sistem economic să funcționeze. Înainte se cunoștea perenitatea tuturor sistemelor economice și de aceea strămoșii oamenilor au înființat jubileul.
    Cum acest jubileu nu mai există s-a distrus orice sistem. Și invariabil orice alt sistem care nu respectă jubileul va pieri mai rău ca și comunismul est-european. India înainte de englezi practica jubileul și englezii au scos iertarea datoriilor. Azi India a ajuns cea mai inegală țară din lume mulțumită sistemului capitalist.


    Referințe:

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Jubileu_(biblic)

    jubileu, jubilee substantiv neutru
    1. Sărbătorire a împlinirii unui număr de ani (de obicei cincizeci) de la producerea unui eveniment important.
    2. (La vechii evrei) Sărbătoare care avea loc o dată la 50 de ani, în care se iertau datoriile și se eliberau sclavii.
    3. Anul în care, o dată la douăzeci și cinci de ani, papa acorda credincioșilor catolici o indulgență plenară.
    4. Sărbătoare în onoarea unei persoane care deține de 50 sau 25 de ani o funcție.
    4.1. prin extensiune Aniversare a 50 de ani.
    5. Cântec al populației de culoare din S.U.A. caracterizat prin referiri la un viitor fericit, liber.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am alta idee: de ce ne mai trebuie noua bani? Te duci la magazin, iei ce ai nevoie si nu platesti nimic. Vrei 10 case? Iti iei 10 case? 100 de masini? Dai comanda si gata. Iaht, avion? Nici o problema. Ce jubileu? Totul gratis!

      Ștergere
    2. @23:33 Pai fara bani nici ïahturile"nu mai exista. Fara bani vei locui intr-un container GRATIS alaturi de altii de la alte nivele fix cum arata fratii Wachoski(care mai nou s-au operat si au devenit Surori) in secventa cu comunitatea Zionului din Matrix.

      Ștergere
  15. O ilustratie pentru acest articol:
    https://x.com/ryangerritsen/status/1801243071025225920

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca nu se mai ascund, nu e o gresala a lor. Sunt atat de siguri pe ei. Daca se rupe sistemul lor, cei care vor beneficia de cadere, vor apela tot la manipulare.
    Grecul antic ii ostraciza pe gheițu' si soroșu' cetatii. De atunci populatia s'a inmiit si inteligenta... nu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca consideri viclenia inteligenta, atunci te inseli/amagesti, halucinezi!

      Ștergere
  17. Mi-e teama ca tocmai dictaturile au cel mai mult de pierdut, daca elitele nu mai controleaza. In definitiv toti vor controlul.
    Comunismul generat de tehnologie ii va manca pe toti. Dictatura de tip Coreea de Nord va rezista putin mai mult, dar si acolo va fi dificil odata cu scaderea populatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tehnologia nu genereaza comunism. Comunistii genereaza comunism. Tehnologia e doar un ciocan mai mare.

      Ștergere
    2. Odată cu dispariția statelor elitiste urmata în mod firesc de desființarea și reorientarea fostelor elite, dictatura nu va mai fi necesara nicăieri. În momentul în care nu mai ai unde sa te muti(la mai bine), deoarece toate regiunile vor fi coordonate de COMISARII ECO-CLIMATICI, pica de la sine necesitatea de a mai tine popoarele asiatice sau europene în vre un tip de dictatura.

      Lumea va fi libera sa aleagă colhozul eco sau chibuțul unde își va desfășura activitatea în vederea obținerii de credite carbonice.

      Ștergere
    3. Anonim21 august 2024 la 22:21
      Te inseli amarnic. Animalul incoltit e cel mai periculos. Abia atunci va fi cea mai crunta dictatura.

      Ștergere
  18. dar...
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/tyranny/british-man-jailed-18-months-for-questioning-allah/

    RăspundețiȘtergere
  19. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/andrew-tate-criza-de-nervi-in-fata-tribunalului-idiotii-de-diicot-au-venit-si-ne-au-acuzat-ca-mamele-copiilor-nostri-sunt-victime-2903975

    Daca ejti prost, si i ai laudat intr una, asa patesti! Asa si meriti!

    Credeai ca "sistemul" ... jidanesc .... o sa te ierte vreodata de datorii/taxa de protectie???

    Prea multi muschi, inseamna doar creier cat mai mic! 😅🤣😂

    Sclavetele/Gladiatoru' pulii! 😅🤣😂
    .. care refuza sa priceapa faptul ca:

    odata ce a acceptat mana care sa l hraneasca, n are voie s o muste in nicio circumstanta!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)