sâmbătă, 10 august 2024

Spre tranșarea definitivă a apelor


Nu mai încape nicio îndoială că statul subteran american atacă în disperare pe toate fronturile, în speranța producerii unei breșe. Cu toate datele pe care le-am strâns în ultimele zile îmi este din ce în ce mai clar că intrarea ucraineană în Kursk face parte dintr-un plan mult mai amplu și că frontul pe care se dă bătălia este unul global. 

Ziua de ieri a început cu un fake în stilul caracteristic al propagandei britanice(cea care coordonează întreg efortul propagandistic ucrainean). O fotografie în care ucrainenii pretindeau că mai au 10 km până la Kursk(vezi imaginea atașată). În realitate, indicatorul fotografiat arăta 108 km, dar ultima cifră a ștearsă, iar fake-ul ordinar a fost viralizat. O operațiune specifică, așa cum vedem de la începutul războiului. Însă efortul propagandistic este dublat de mișcări cât se poate de vizibile.

Intelligence-ul occidental acționează din plin în buzunarul deschis în regiunea Kursk. Intrarea acolo s-a făcut extrem de coordonat. În plus, numărul soldaților existenți acum pe teritoriul Rusiei a crescut de la 2 000 la ... 10 000, în timp ce alte forțe sunt împinse acolo, cu toate că asta fragilizează teribil pozițiile frontului. În plus, avansul se face prin ocolirea rezistenței rusești de la fața locului, asemeni unui lichid care, revărsându-se, nu se luptă cu înălțimile pe care le întâlnește în cale, ci le ocolește. Exact așa face armata Ucrainei în Kursk. 

Un exemplu ar fi Suzemka, localitatea pe care ucrainenii pretindeau a o fi cucerit. După ce treburile s-au așezat, am constatat că localitatea nu este nici pe departe sub control ucrainean, ci că milițiile locale împreună cu voluntarii au reușit să oprească intrarea în oraș, ținându-i pe ucraineni în zonele în care ajunseseră inițial. Diferențele de armament dintre localnici și ucrainenii înarmați până-n dinți ar fi făcut facilă o cucerire a localității, dar este clar că ordinul a fost cel de răspândire și ocupare a unui spațiu cât mai larg, în detrimentul bătăliilor locale. Această strategie va face deosebit de dificilă inclusiv curățarea pe care rușii o vor foarte rapidă.

De asemenea, din partea armatei ruse au fost făcute greșeli similare celor de la începutul războiului. Au trimis un convoi consistent care a picat sub focul Himars, rezultând o pierdere de 200 de soldați și mai multe echipamente. E clar că asemenea greșeli nu mai pot fi făcut în situația în care s-a ajuns. Mai mult, convoiul a fost țintit ca urmare a entuziasmului populației ruse: oamenii au încărcat imagini ale convoiului pe rețelele de socializare, pozele au fost analizate de centralele de intelligence occidentale care au dat coordonatele ucrainenilor. Astfel convoiul a picat sub foc. 

Rușii vorbesc despre cei peste 1000 de morți din partea ucraineană, însă certitudinea e că cei 200 de ruși morți valorează infinit mai mult decât ucrainenii omorâți pentru că la Kiev nu contează numărul morților. S-a văzut clar inclusiv la tentativa de contraatac ucraineană de anul trecut că nu au nicio problemă în ceea ce privește numărul morților. În plus, în Kursk sunt o grămadă de forțe occidentale prezente direct prin așa-ziși mercenari. 

Inițial s-a spus că intrarea pe teritoriul Rusiei este o operațiune tactică menită a slăbi presiunea frontului din Ucraina. Nu este așa! Operațiunea este una separată, făcând parte din alt plan. De aceea este sigur că partea ucraineană va continua aprovizionarea cu oameni și echipamente a acelui front. De ce? Pentru că acesta este ordinul Occidentului! S-a trecut deja la un alt nivel.

De altfel, totul devine transparent. Americanii au trimis de urgență un transport de Stinger la Kiev în condițiile în care acestea sunt extrase direct din rezerva lor strategică. Practic e ca și cum în SUA s-ar fi dat alarma astfel încât scoaterea tuturor armelor din depozite și împingerea lor în luptă să devină una normală. Pare ilogic întrucât faci asemenea mișcări doar când tu însuți ești în război. În fapt, despre asta e vorba: America e deja intrată pe față în război! Atacul din Kursk e un element care ar trebui tratat cu seriozitate de către ruși întrucât, părerea mea e că următorul atac va veni dinspre țările baltice sau poate chiar dinspre Finlanda. Poate credeți că exagerez, dar vă spun că, inclusiv un atac nuclear din partea SUA nu este exclus! De ce credeți că acum câteva luni ucrainenii au atacat radarul Voronej care monitorizează exact zona dinspre SUA? Puneți acum în context acel eveniment și veți înțelege că absolut nimic din ceea ce am văzut până acum nu a fost întâmplător sau lipsit de relevanță. Totul face parte dintr-un mega-puzzle! 

Multă lume are impresia că treburile sunt încă sub control, că pacea mai e o alternativă. Toți cei care cred așa se înșeală amarnic! În Orient e un șah imens. SUA a deplasat în Israel alte arme din rezerva sa strategică. De asemenea, grupurile teroriste controlate de SUA(Isis) au o activitate febrilă în ultima perioadă. Nici măcar nu se mai feresc să-și ascundă originile, ci acționează ca și cum ar fi parte a armatei SUA. Desigur, au apărut și consecințele. Aseară am avut atacul asupra bazei americane Hasakah, situată în nord-estul Siriei. De data aceasta atacul a fost extrem de precis și eficient. Nu știm numărul morților sau cel al răniților, însă fotografiile de acolo ne arată un incendiu de proporții în interiorul bazei. 

În Serbia, Vucic a anunțat că se pregătește o lovitură de stat împotriva sa, pe modelul Revoluției Portocalii de la Kiev. În Venezuela, în dulcea tradiție americană, învinsul din procesul electoral este recunoscut de SUA ca învingător. Aceeași schemă pe care o făcuseră cu necunoscutul Guaido au repetat-o acum, în cele mai mici detalii. În Georgia noi mișcări încearcă să fragilizeze guvernul local care se opune intrării în război cu Rusia. Și mișcările nu se opresc aici! 

Washingtonul a lătrat violent la Erdogan în ceea ce privește utilizarea Turciei ca proxy pentru chip-urile pe care le mai importă Rusia. Aici rușii au prevenit problema, reușind să-și dezvolte singuri microcontrollerele de care au nevoie pentru uz militar. Nu e vorba doar de o acțiune împotriva Rusiei, ci și una care se dorește a pune capac dorinței lui Erdogan de a adera la BRICS. 

Noi sancțiuni apar împotriva Chinei pe fondul disperării în ceea ce privește avansul tehnologic înregistrat de Imperiul Celest. De altfel s-au înmulțit sabotajele. Racheta care-a explodat în spațiu, dar și alte mega explozii la sol ne sugerează o dimensiune înfricoșătoare a unui război hibrid pornit în forță de SUA. Amintim, în același context, de lovitura de stat din Bangladesh, dar și de anumite schimbări ciudate operate la nivelul aparatului superior de stat din Vietnam. Totul se întâmplă în condițiile în care, aparent, în SUA nu mai există niciun leadership, nici măcar unul formal. După retragerea lui Biden din cursă - o retragere unde nici măcar semnătura de pe scrisoarea de retragere nu-i aparține senilului de la Casa Albă - nu mai există absolut niciun factor de putere legitim și vizibil la Washington! Trebuie să fii nebun să crezi că Biden sau Kamala conduc ceva. După cum limpede remarcăm, avem de-a face cu o preluare în forță a statului american de elemente absolut ilegitime(din punct de vedere electoral întrucât, de facto, sunt aceleași forțe care conduc SUA de cel puțin un secol). Inclusiv sabotarea avionului lui Trump - care-a aterizat în regim de urgență ca efect al unei scurgeri inexplicabile a lichidului din sistemul de frânare - pare a face parte din același război. Dacă vă mai spun că inclusiv Kennedy și-a anulat aparițiile publice ca efect al „creșterii tensiunilor și imposibilității asigurării securității evenimentelor sale”, înțelegeți despre ce vorbim!

În Africa e în desfășurare un război pe față de care marele public este străin. Au reînceput problemele inclusiv în Mali. Există însă conflicte în întreaga zonă a Sahelului, ceea ce ne indică o implicare destul de mare a SUA. Aceleași forțe reactive aparținând SUA, sunt acum în fruntea revoltelor și tentativelor de răsturnare a situației existente. 

Aveți, cred, o imagine destul de cuprinzătoare a situației în care ne aflăm. E limpede pentru oricine că deja se practică un joc cu crampoanele la vedere. Nu putem caracteriza actuala situație drept conflict militar al Americii deoarece încă armele americane nu se văd pe față, dar asta nu înseamnă că nu vor apărea. Cerbicia cu care Ucraina aruncă soldații în focul luptelor, fără să-i mai pese chiar deloc de numărul de morți, ne indică inclusiv faptul că se pregătește intrarea forțelor proaspete în conflict. Mai țineți minte când, pe la începutul conflictului, Zelenskyi declara cum „ceilalalți, inclusiv occidentalii, vor veni aici, să apere pământurile noastre și să ne apere pe noi”? Despre occidentali înțelegem, dar cine sunt „ceilalți”? Cumva sclavii estici ai SUA, Polonia și România, pechinezii baltici sau țările nordice? 

Revenind la operațiunea din Kursk, unde Putin a declanșat stare de urgență pe motiv de terorism, mulți spun că totul se va curăța în câteva zile. Având în vedere hermoragia de soldați și echipamente, cred că va fi vorba de mult mai mult timp. Și spun asta în ciuda faptului că ucrainenii - dincolo de propagandă - nu au mai înregistrat avansuri teritoriale. Mai mult, declanșarea stării de urgență pe teritoriul Belarusului semnalizează că există un pericol real de atac ucrainean inclusiv acolo. 

În concluzie, starea încordată în care ne aflăm nu doar la nivel local - în Ucraina - ci și la nivel global, ne demonstrează că Marele Război deja nu mai poate fi evitat. Este început, astfel încât în perioada următoare putem vedea dezvoltări extrem de rapide ale unor fenomene neașteptate și de neimaginat pentru mulți dintre cei neatenți. 

74 de comentarii:

  1. Exista o singura armata capabilă de a câștiga orice război langa Rusia: diviziile lui Ramzan Kadyrov.

    Să ne ocupăm un pic de profețiile lui Boca. Foc peste/langa Romania ar avea doua cauze: fie explozia gazelor inflamabile din marea neagra și/sau ploaia de asteroizi a planetei Marte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profețiile lui Boca ? Ha, ha ! Fericita ignoranță😄

      Ștergere
    2. Sa ne intelegem: Boca nu are nicio legatura cu Sfintii PArinti. Cine este ortodox si intelege Ortodoxia isi da repede seama ca Boca nu are cum sa fie sfant.

      Ștergere
    3. Nu mai exagera! Dacă vorbeai de Wagner te credeam, dar de kadaroviti? Nu au făcut nimic exemplar pe front, încă de acum 2 ani.
      Iar despre profetiile lui Arsenie Boca, nici atât. Citește atent viața lui, nu din sursele cultului arsenian și vei afla cine a fost de fapt! Nu mai luați de sfinți înșelătorii. Citește atent din surse diferite pro și contra.
      Spunea că vom fi înconjurați de foc și că cei care au plecat nu se vor mai putea întoarce, oricât ar vrea. Și?!
      Şi baba Vanga a prezis multe.
      De ce nu a prezis cutremurul din 1977? Doar a spus că două ouă s-au dat peste București, că la al treilea nu va mai fi!
      Au fost mult mai multe cutremure peste capitală, nu doar 2!
      Dar așa este când luăm totul de bun "că așa zice toată lumea"!

      Ștergere
    4. "Fericiti cei saraci cu duhul ........"

      Ștergere
    5. Asta cu ouatul peste București interpretat că și referință la cutremure este o prostie că să nu zic tâmpenie. Ce asemănare sa fie între ouat și cutremur? Evident că niciuna A Boca s a referit la bombardamente, bombele fiind ouăle care cad peste București.
      Puțin creier nu strica să folosești atunci când emiți opinii. Cât despre sfințenia lui A. Boca in nici un caz nu o pot discuta toți agaricii.

      Ștergere
    6. Dacă nu poți discuta cu toți "agaricii", arsenianule, prezintă-i lui DD, aici administrator, viața "sfântului" Arsenie Boca, alături de maica Zamfira de la Prislop, stareța la 25 de ani, alias Julieta Constantinescu, cea cu două tentative de sinucidere, despre refuzul părinților de la Antim, despre dezicerea de părintele profesor Stăniloae, de relația proastă cu P. Antipa Dinescu de la Muntele Athos, sau ce părere aveau Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc sau ÎPS Antonie Plamadeala despre cel care se folosea de hipnoza, de ghicit în palma și avea puteri de ghicitor și era stăpânit de Mândrie. El care spunea că este intruparea Sfântului Ilie și că va sta de-a dreapta Domnului la Judecată?!
      O a, zi despre cele 2 vile făcute la Sinaia, cu cele 12 "maicuțe" sau despre faptul că a ieșit din Monahism și Preoție!
      În acest timp părinții de la Antim și alții făceau temniță grea. El era civil și stătea în casa parintilor Julietei!
      Sau că la Draganescu a pictat "sfinți" catolici pe pereți, proslavind ecumenismul, împotriva arhiereul ui locului!
      "Îți spun un secret, pe care nimeni nu-l știe :și sfinții mor!"
      Asta spunea pe patul de moarte discipolului său. Se considera sfânt singur, încă din viață!
      Agarici?!
      Uită-te în oglindă, ca să vezi un Înșelat.

      Ștergere
    7. Ce turbat esti împotriva lui,agarici !Sa ți se arate SfantulArdealului , ca să te trezesti. Din înșelarea ta!

      Ștergere
    8. Nu este bine deloc privitor la cele spuse! Părintele Arsenie Boca a vorbit despre situația vremurilor care se desfășoară în prezent. Trebuie să ne rugăm să ne ierte Dumnezeu și să ne întărească! Fiecare dă răspundere pentru vorbele sale. Părintele se roagă pentru noi ca Domnul să întărească credința ortodoxă și pe românii de pretutindeni. Doamne ajută tuturor!

      Ștergere
    9. Anonim10 august 2024 la 12:40 ,,:Iar despre profetiile lui Arsenie Boca, nici atât. "
      Înainte de a începe discuția aș dori să știu dacă ești cumva creștin !?

      Ștergere
    10. Anonim10 august 2024 la 23:51
      Dacă nu poți discuta cu toți "agaricii", arsenianule, prezintă-i lui DD, aici administrator, viața "sfântului" Arsenie Boca, alături de maica Zamfira de la Prislop, stareța la 25 de ani, alias Julieta Constantinescu, cea cu două tentative de sinucidere, despre refuzul părinților de la Antim, despre dezicerea de părintele profesor Stăniloae, de relația proastă cu P. Antipa Dinescu de la Muntele Athos, sau ce părere aveau Ilie Cleopa sau Arsenie Papacioc sau ÎPS Antonie Plamadeala despre cel care se folosea de hipnoza, de ghicit în palma și avea puteri de ghicitor și era stăpânit de Mândrie. El care spunea că este intruparea Sfântului Ilie și că va sta de-a dreapta Domnului la Judecată?!
      O a, zi despre cele 2 vile făcute la Sinaia, cu cele 12 "maicuțe" sau despre faptul că a ieșit din Monahism și Preoție!
      În acest timp părinții de la Antim și alții făceau temniță grea. El era civil și stătea în casa parintilor Julietei!
      Sau că la Draganescu a pictat "sfinți" catolici pe pereți, proslavind ecumenismul, împotriva arhiereul ui locului!
      "Îți spun un secret, pe care nimeni nu-l știe :și sfinții mor!"
      Asta spunea pe patul de moarte discipolului său. Se considera sfânt singur, încă din viață!
      Agarici?!
      Uită-te în oglindă, ca să vezi un Înșelat.
      .
      .
      Înțeleg că linia editorială a blogului Trenduri economice este anti-Sfântul Arsenie Boca, și orice comentariu care vrea să ia apărarea sfîntului, în mod argumentat, este cenzurat.
      Ce rost are atunci s-o mai faceți pe creștinul !? Aveți măcar curajul să vă afișați deschis poziția și consecințele ei.
      Atacuri pe ascuns, pe la spate, mîrșave, nu se potrivesc unui bărbat adevărat.
      S-auzim de bine.
      Costel.

      Ștergere
    11. Vă aprindeți cam tare pentru cât de superficial sunteți (dez)informat! Încă mai sunt in viață oameni care au cunoscut pe Părintele Arsenie - dacă sunteți de bună credință, căutați să aflați de la aceștia cum a trăit și ce înrâurire a avut asupra vieții lor, nu aruncați zoaiele judecății fără minte acolo unde nu aveți cunoștință! Unii dintre ei cu ani grei de temniță și înălțime duhovnicească de netăgăduit.
      Ca idee, tot în biserica de la Drăgănescu - sunt pictați doi Sfinți români, la acea vreme necanonizati încă...

      Ștergere
    12. Anonim13 august 2024 la 01:56
      Vă aprindeți cam tare pentru cât de superficial sunteți (dez)informat!
      .
      Bine, înțeleg ca:
      1. Ai drepturi de @admin pe blogu' lu' nea Dan
      2. Nu ești creștin
      3. Îl urăști pe Sfântul Arsenie Boca
      4. Ți-ai găsit ,, argumentele " plonjînd în canalizările cele mai puturoase ale net-ului
      .
      Acum ai ocazia să demonstrezi că măcar odată în viață ai curajul să-ți aperi părerile.
      Nu-mi mai bloca comentariile și vino cu argumente serioase pe imterval.
      La rîndul meu, mă angajez să răspund cu argumente solide.
      Numai bine,
      Kostache.

      Ștergere
    13. Anonim(ultimul)>
      1. Nu-mi amintesc de când sunt „nea Dan” cu tine.
      2. Admin aici sunt eu, nu cel cu care te cerți.
      3. Prostia asta de discuție cred că am lăsat-o prea mult, astfel încât a devenit penibilă. Comentariul tău o dovedește cu prisosință.
      4. Dacă vrei să continui, ia-i pe cei cu care te cerți pe un forum sau în privat și fă dezbaterea în altă parte. Eu unul am pus stop aici subiectului.

      Ștergere
  2. Cred că Rusia singură nu poate învinge în războiul cu NATO. Ar trebui să vină soldați din China, RPDK, Belarus și eventual alții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sa nu iti faci nici o problema. Daca incepe meciul cu Nato intra automat China, Iran,Coreea de Nord si eventual India de partea Rusiei. Plus mai tarziu probabil Turcia,Egipt si Africa centrala. Si Israel,Japonia,Australia cu Corea de Sud de partea Nato.

      Ștergere
    2. Ar putea fi din nefericire adevarat. Lucrurile sau schimbat mult in ultimile luni. Se joaca fara manusi ca la box si mai ales fara antrenori la vedere. De asemeni s-au cam adunat multe evenimente in defavoarea rusilor(vezi cazul Crimeea) , la care acestia n-au dat un raspuns contundent care sa sparga tiparele.In concluzie au fost considerati "prea clasici"pentru noua orientare dogmatica la care este supusa in fiecare moment omenirea in general. Inca ceva... Atata timp cat se va promova ideea ca: a minti, a fura, a viola minori sau a ucide este normal, ori ca pedofilia este un lucru firesc, nu se mai poate conta pe nimic, iar rusii se poarta ca niste

      Ștergere
    3. Haker News Beta, scrii frumos, e chiar un rezumat de scenariu de film apocaliptic, dar pare naiv, pe bune!
      Rusia nu este chiar ceea ce pare. Acum luptă pentru existența da, pentru viitor! Dar, ai uitat de trecutul apropiat? De problemele lor trecute și chiar prezente? Crezi că sunt o țară de îngeri? Fii realist.
      Așa cum nici țările Europei și ceilalți din Vest nu sunt vinovați 100% pentru liderii lor și pentru că au acceptat să fie oi! În categoria asta este și România.
      Ceea ce descrii tu sunt mai degrabă "Statele", nu nato.
      Altfel, uiți de China.
      Uiți de lumea arabă, extins, de cea musulmană.
      Uiți de Africa, de America
      Latina!
      Rusia trece printr-o mare încercare și nu au altă variantă decât victorie contra nato!
      Dar și ăia tot așa fac, sunt mânați de elite nu până la ultimul uKra, ci până la ultimul european!

      Ștergere
    4. NATO n-a castigat niciunul dintre cele 32 de razboaie incepute de la infintare.

      Ștergere
    5. Absolut corect HNB, 10 August 12:14,

      un German intradevar, si nu un Neamt (o corcitura) este cel ce elibereaza pe toti sclavii planetei simultan, exact asa cum ai vazut si in "Django"!

      Ștergere
    6. "Și apoi vom tăia Rusia, care va deveni 20 de țări mici ca restul Europei de Est, ușor de manipulat de noi toți. Și când terminăm cu Rusia, vom face același lucru cu China. Și atunci, wow, vom avea o lume? Pentru că vom fi integrat Rusia și China în aranjamentul nostru de subordonare. Este visul colonialismului și imperialismului de mult, mult timp. Este o economie mondială unificată sub Occident."

      https://michael-hudson.com/2024/08/the-end-of-financial-colonialism/

      Ștergere
    7. @Anonim11 august 2024 la 00:03

      I-ati vazut pe rerezentanții Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii cum trageau pe nas?
      Implicatia MApN in acest festival de drogangeala NU ar trebuie permisă!
      Dar cum se pare din auzite ca americanii stationati la Baza 71 sunt sub anestezia drogangelii, totu-i permis.

      Sursa:

      https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Experienta-tulburatoare-a-unui-antreprenor-la-zona-VIP-Untold-Nu-a-existat-control-de-securitate-se-consumau-droguri-la-vedere.-Copii-de-15-16-ani-cautau-sa-cumpere-droguri-191269

      Ștergere
  3. Intrebare: de ce nu intra in Ucraina prin Belarus, cu o lovitura nimicitoare pana la frontiera cu noi, pentru a-i separa complet de orice ajutor din Occident?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca Rusia încearcă sa tina războiul asta in Ucraina.

      Ștergere
  4. Daca Rusia ar trimite arme civililor in Europa de Est, Africa si America de Sud ar putea inclina balanta in favoarea sa.
    Populatiile civile din acele tari sunt 80% contra Ucrainei si a Vestului in general.
    Dar pentru ca nu fac asta, Rusia o sa cada prada atacurilor occidentului.
    Pacat si de ei si de noi ca nu o sa mai exista rezistenta la politicile bolnave ale vestului

    RăspundețiȘtergere
  5. Vedem mîine 11.08.2024. E o șansă de fitil .

    RăspundețiȘtergere
  6. "Greseala flagranta" a rusilor de a le permite ucrainienilor sa intre in Rusia, nu e intamplatoare, ci face si ea parte din planul declansarii Marelui Razboi, ceea ce arata faptul ca si regimul lui Putin(sau o parte din el) este aliniat la evenimentele dirijate din umbra de catre papusarii oculti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nea, care mare razboi, nu intelegi ca e declansat deja? Si cum ai vrea tu sa-ti invingi marele dusman, daca nu printr-un mare razboi?

      Ștergere
  7. Ce fel de conflict este asta cind gazul continua sa tranziteze pe bani și comisioane oligarhice bine mersi? Doua lumi paralele?
    Rog publicare chiar dacă nu e în linie cu narativul oficial.🙏

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesantă declarația minoritarului Zelenski: „ceilalalți, inclusiv occidentalii, vor veni aici, să apere pământurile noastre și să ne apere pe noi”.

    Oare cine sunt acești "noi" din mesajul lui?

    RăspundețiȘtergere
  9. America a pierdut pe linie pe toate fronturile recent deschise. Se vor zbate pentru declansarea unuia amplu chipurile final, dar vor incasa neasteptat. Ce vor face supusii din flancul estic?! Ramane de vazut! Nato la acest moment nu are contingente suficiente pentru razboi la sol cu Rusia. Si incearca sa amane cat poate sa stranga randurile pentru momentul oportun dar ramane de vazut daca si vor reusi sa obtina ceva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca Rusia a pierdut. Inclinatia lui Putin de a folosi masura mica dus la ceea ce vedem si se contureaza destul de limpede deja : un esec. S-a facut totul ca sa fie atras in razboi direct, l-a acceptat ( ca nu mai avea vreo alta solutie - onorabila - ), dar presupun ca nu si-a dat seama ca se vrea o rezolvare definitiva. A actionat slab, impleticit, imprastiat. E cam gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Isi revine imediat!
      Suna mobilizarea generala, si apoi porneste bombardarea Kievului pentru curatarea Ucrainei inainte de invazie.

      Ștergere
  11. Eu cred ca atacul nuclear este ultima carte. Penultima va fi războiul biologic împotriva Rusiei. Nu degeaba s-a făcut antrenamentul din anii 2020-2022.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu inteleg din çe cauza Rusia nu folosește bomba tzar' care desi nu este o arma nucleara tactica' are totusi acelasi potential de distrugere ca o bomba atomica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu au cum, este exclus. Orice element negativ ptr sănătate care poate atinge un singur fir de par al miliardarilor se descalifica AUTOMAT din arsenal.

      Deci uitați de asa ceva.

      Ștergere
  13. Dacă zona prin care au pătruns trupele ukrainiene în Kursk a fost deminată de ruși iar paza a fost asigurată în ultima vreme cu recruți aș îndrăzni să cred că e vorba de o nouă Masirovka rusească. Acțiunile armatei ukronazi nu au fost niciodată prea logice în acest război ci mai degrabă nebunești și chiar orbești, la plesneală. „Hai să lovim aici că în locul nostru nici noi nu credem că e posibil.” Cât despre viața militarilor ukrainieni nimeni din factorii de decizie națională nu au considerat-o mai valoroasă decât o ceapă degerată. Cred că e ultima zvâcnire a Ukrainei. După consumarea ei, da, este posibil să intervină armata OTANazi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu de Masirovka ar fi vorba, până astăzi Gherasimov - șeful de stat major al armatei ruse precum și șeful FSB care răspunde de paza granițelor ar fi fost demiși, ar fi făcut stop cardiac ori s-ar fi aruncat de la etajele superioare. Nimic din aceste lucruri nu s-a întâmplat. Ru șii nu o duc chiar așa de rău.

      Ștergere
  14. Sunt multe profetii despre aceste vremuri ale ultimului razboi mondial inainte de Marea Pace de 1000 de ani pe pamant. Ma leg doar de profetia ca va veni un mare rege in Rusia dupa Putin, sau ca cine urmeaza dupa Putin va ajunge atat de mare ca va fi declarat rege.
    Ei se zice in profetie ca Putin va ramane ca un mare conducator al Rusiei dar va fi considerat slab, deoarece a facut foarte multe concesii occidentalilor si in viitor se vor dezvalui toate acestea. De asemenea, cel care vine dupa Putin va fi feroce. De exemplu in trei zile ar rade toata Ucraina. Ar fi anuntat cetatenii sa fuga din Ucraina ca rade tot. Dar nu s-ar sinchisi ca Putin.
    Pacat ca nu a reusit asasinatul lui Putin ca abia asteptam sa vina asta rau de dupa Putin. Dar se pare ca inca nu a sosit vremea.
    Asa ca mai bucurati-va cat puteti de slabul conducator Putin, ca dupa ce pleaca acesta, Rusia va ingropa toti dusmanii cu ferocitatea aia ruseasca capabila sa ucida ferocitatea nazista. Nazismul de azi chiar daca e slabit de LGBT e tot smecher si pus pe castig prin dat in cap, adica talharie si jaf, iar LGBT e pentru a legaliza violarea dusmanului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi, ori e profeție sigură - a cui, poți să spui? - ori este ceva cu "ar face, ar drege..." adică, într-un fel, e profeția ta!
      Păcat că nu a reușit tentativa împotriva lui Putin?!
      Măi băiatule, tragi pe nas? Ești însetat de sânge? Păi mergi tu și încearcă, na!
      Ce nu înțelegi, de peste 2 ani, că este protejată populația civilă majoritar rusofila? Și că orice ofensivă majoră are costuri mari în vieți umane?
      Crezi că lovituri cu nucleare tactice fără o provocare pe măsură ar rămâne fără răspuns?! Unde te crezi, în Gaza?
      Şi, nu uita, cu sau fără Putin, noi, Românii, România, suntem pe lista lor neagră.
      Tu, unde trăiești, viteazule care ești?

      Ștergere
    2. Eu personal chiar m-as bucura sa atace si Moscova ucrainenii. Poate asa se vor trezi si rusii la realitate... cum zicea un general rus: „Vladimir Vladimirovici: luptăm într-un război sau doar ne masturbăm?”

      https://adevarul.ro/stiri-externe/rusia/militari-ai-armatei-ruse-furiosi-ca-putin-a-redus-2164179.html

      Eu personal cred ca acest razboi merge cu frana de mana trasa si vinovat e Putin sau cineva de la Moscova. Pana si militarii stiu ca ar putea castiga rapid si il cearta pe Putin ca nu da voie militarilor sa lupte si sa castige. Cineva e tradator acolo la Moscova. Nu m-ar mira sa-l rastoarne pe Putin factiunea dura din Rusia. Si atunci Dumnezeu cu mila pentru ucraineni.

      Ștergere
  15. Până la atacul acestei coloane și capturarea și uciderea unor polițiști de frontieră și a unor recruți, rușii nu au înregistrat pierderi semnificative. Imaginile pe care le avem dovedesc că răspunsul rusesc este brutal, fără nicio reținere iar pierderile ucrainene sunt semnificative și, în ciuda ajutorului american și occidental, greu de înlocuit. Ucraina și aliații ei vizează centrala nucleară de la Kursk și o poziție "long" la negocieri. Este evident că Occidentul și SUA nu pot continua războiul proxy cu Rusia pe timp îndelungat. Războiul economic s-a întors ca un bumerang și de la extaz la agonie nu este decât un pas. Israelul gâfâie economic și militar după "cea mai lungă operațiune militară" iar situația lor poate fi extinsă la întreg Occidentul. SUA a aruncat totul în luptă ca apoi să negocieze. Deep state-ul american nu-și poate permite un război direct cu Rusia nici convențional și nici nuclear și încearcă o cacealma că la pocker.
    Kurskul are o semnificație aparte în mentalul rusesc tributar Marelui Război de Apărare a Patriei (Al Doilea Război Mondial) și așteptăm mutarea judokanului Putin.

    RăspundețiȘtergere
  16. La orice întâmplare sunt minim două puncte de vedere sau observație a evenimentului.
    Dacă punctul A cenzurează punctul B se numește astăzi democrația elitelor că poporul e cenzurat că nu e Alfa, e Beta.
    Ce înseamnă Kursk?
    Înseamnă ceea ce scriu ziarele germane că tancurile germane sunt din nou pe teritoriul Rusiei că sa o invadeze.
    E primul atac asupra Rusiei.
    Dacă Putin rămâne în concesiile sale de a menaja ucrainenii va pierde vremea.
    TREBUIE declanșată operațiunea de curățare a nazismului LGBT woke din lume!!!!!
    De toate țările care nu îl vor accepta niciodată: țările budiste și islamicii și ortodocșii.
    Restul sunt trădători și merită curățați definitiv.
    Europa e o peninsulă care se poate îneca la o adică.
    Cu America de Nord și Canada e mai greu, trebuie cucerită pas cu pas.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lumea contemporană, atât de orgolioasă în cuceririle ei, cuceriri imense în domeniul material, nu mai poate aduce omului cel mai de preț lucru : răgazul sufletesc și bucuria de a trăi... Omul, pentru a putea trăi în această lume are nevoie de ordinea rațiunii și spiritului.

      Ștergere
    2. Sunteti dusi rau cu pluta.

      Ștergere
    3. Anonim10 august 2024 la 18:49
      Nervozitatea ta se vede de departe, nu mai zic lipsa de educație de care dai dovadă. Tu faci parte din ăia care stau cu mâna întinsă la guvern "să ne dee, să ne dee..."

      Ștergere
  17. Cred că și unii si altii sunt conștienți că timpul curge în favorea Chinei și a Brics și în defavoarea SUA și Occidentului vasalizat. De unde graba americanilor și dorința de acționa calm, calculat și rațional a celorlalți. Chestiune de mentalitate reflectată în jocurile preferate a fiecărui actor important, sa nu uităm, americanilor le place pokerul (aproape întotdeauna mincinos, cacialma cum îi spune la noi ) în timp ce rușii joacă șah.
    Iar chinezii GO !
    Amintiți-vă, în filmele western, ce fac americanii când pierd la poker !?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " Amintiți-vă, în filmele western, ce fac americanii când pierd la poker !?!?"
      Joacă la ruleta rusă???

      Ștergere
    2. Nu, buddy, răstoarnă masa și draw the Colt împotriva celorlalți jucători!!

      Ștergere
  18. Se face închisoare pentru postări pe rețele sociale. Abandonați-le rețelele.

    https://x.com/MarioNawfal/status/1822293116847612071?t=8IsCmiXsbh_tl1C3s9Q8zg&s=19

    RăspundețiȘtergere
  19. https://www.tiktok.com/@haidetisaspunemadevarul/video/7401491143998967072

    in video: Ucraina vrea sa faca referendum in Kursk

    ha-ha-ha

    RăspundețiȘtergere
  20. 🇺🇸⚡ A fost publicată o conversație telefonică de 15 minute, din care rezultă că în spatele încercării de asasinare a lui Trump se află conducerea Partidului Democrat din SUA.

    ▪ Conversația a fost divulgată de un angajat DNC ​​către Deep State Leaks.

    ▪ Conversația a avut loc pe 22 august între Barack Obama și fostul său consilier, acum unul dintre principalii strategi ai Partidului Democrat, David Axelrod.

    ▪ În conversație, Obama i-a spus interlocutorului său că adevăratul motiv al retragerii lui Biden din cursa electorală a fost eșecul echipei sale în încercarea de a-l asasina pe Trump și, de asemenea, că încercarea de a-l elimina fizic pe Trump nu a fost probabil ultima.

    ▪ Deep State Leaks anunță o serie de articole cu dezvăluiri.

    În era tehnologiilor moderne, fiecare astfel de înregistrare ar trebui luată cu multă prudență, dar este încă posibil.

    Sursa:
    https://x.com/MelGibsonNew/status/1820610640001605942

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Black Rock a pariat pe asasinarea lui Trump 360.000$:

      https://www.instagram.com/equitymates/p/C94Tcgjy4F5/?igsh=MW52ZTBqc29xdnJ5cw==

      Ștergere
    2. Un astfel de pariu trebuie sa aibă o durata limita-daca nu se verifica evenimentul.

      Ștergere
  21. Domnu Dan, ce credeti Este posibil ca Romania sa tradeze din nou si sa schimbe tabara sau va merge cu SUA pana la capat, chiar fiind foarte periculos? Coalitiile se schimba permanent, dar Romania nu cred va juca fidel pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii sunt "specialisti" in "intoarcerea" armelor.N-a sosit momentul inca,dar va veni...

      Ștergere
    2. Amice, încetează sa mai blamezi tara unde ai văzut lumina zilei !!!România nu datorează nimic nimanui.Dimpotriva, România a fost un teritoriu de jaf și cotropire timp de zece secole: migratori,teutoni,turci, mongoli, tatari,papistasi.bizantini,austrieci, nemți,muscali,unguri,greci,jidani,sovietici,mai nou nmrnkni și țigani.Am dus întotdeauna politica supravietuirii iar cu asupritorul nu te aliezi, ci doar accepți sa mergi cu el pe drum pana la momentul scuturarii de jugul lui.Numai Dumnezeu cu mână tare a ținut în viata neamul ăsta,carea împlinit porunca hristica de a primi pe străini cu vârf și îndesat, pana la renunțarea de sine.Dumnezeu știe balanta faptelor neamurilor, pe care o va dezvălui dinaintea tuturor la sfârșitul Timpului.
      Vom vedea atunci cat au valorat toate sfintele alianțe, antantele, pacturi,natouri și anpacurile.

      Ștergere
    3. Din 89 încoace nu mai exista conceptul de trădare sau de secrete.
      Observi cum de 35 de ani nu mai exista shpioni? Te ai întrebat oare de ce de la Malta '89 incoa' sunt redundanti sau obsoliti cum zic ei?
      Pai ia sa ne gândim....

      Ștergere
    4. Romanii ar trada zilnic daca ar putea. Dar cand ai mana unchiului Sam adanc infipta in rect pana la buze, nici sa tradezi nu mai poti.

      Ștergere
  22. Un articol bun:

    https://michael-hudson.com/2024/08/the-end-of-financial-colonialism/

    "[...]Rușii au spus-o de destule ori. Este linia lor roșie. E acolo. Nu poți face asta. Nu poți face asta. Și apoi ai avut acele întâlniri în februarie și din nou puțin mai târziu la Istanbul și așa mai departe. Nu a ieșit nimic din asta. Ar fi putut fi evitată, mizeria Ucrainei. Le va lua zeci de ani pentru a ieși din dezastrul în care se află, indiferent cine câștigă sau pierde în acest război.

    Acest nivel de violență vă arată cât de disperați sunt acum oamenii din Occident, ce sunt dispuși să facă, ce sunt dispuși să prezideze pe ceilalți. Nu sunt încă pregătiți.

    Și problema nu este când te așezi cu rușii. Toată lumea știe că în cele din urmă va fi o întâlnire și vor rezolva ceva. Așa se termină orice alt război ca acesta. Așa se va termina asta. Și toată lumea știe că cine acordă atenție.

    Și israelienii vor trebui să se împace cu palestinienii, dacă nu vor să-i extermine, ceea ce oricum nu pot face.

    Deci, ceea ce urmăriți este un semn al unui asemenea nivel de disperare, încât singurul lucru mai bizar este să vă uitați la lideri precum dl Biden sau, mai exact, dl Trump, vorbind de parcă ar avea puterea pe care o aveau, poate, SUA. anii 1960 si 70. Dar asta a dispărut. Dar ei par să creadă că necesitatea politică este să umorizeze poporul american în imaginația naivă că încă sunt acolo unde au fost.

    Și observ când dau această statistică simplă, pe care v-am prezentat-o ​​și în discuțiile noastre, că PIB-ul agregat al G7 este acum semnificativ mai mic decât PIB-ul agregat al BRICS. Dar aici este.[...]"

    RăspundețiȘtergere
  23. Cauza si solutia datoriilor lumii:

    https://michael-hudson.com/2024/08/the-end-of-financial-colonialism/

    "'Iar Islamul, în mod normal, când era o recoltă eșuată, anula, anula toate datoriile.

    Deci, de exemplu, asta s-a întâmplat în India timp de sute de ani sub Islam, până când englezii au venit peste. Când englezii au preluat India, au oprit toată ideea de anulare a datoriilor și ai avut o polarizare economică care s-a coborât în ​​India astăzi, făcând-o una dintre cele mai inegale țări din lume.

    Deci, ai putea spune că caracteristica definitorie a civilizației occidentale este, de la început, să lași o oligarhie financiară să se dezvolte.

    Și tot restul lumii non-occidentale, de la Sumerul Babilonian, prin Iran, prin islam, până și până în Japonia, ai avut-o. În China, ai avut-o. Aceasta a fost o trăsătură distinctivă între civilizația eurasiatică și cea occidentală și m-aș aștepta ca grupurile BRICS care negociază dedolarizarea să reinventeze roata și să reinventeze aceeași idee că nicio țară nu ar trebui să pună plata unei clase de creditori pentru a crea un oligarhie deasupra ideii de echilibru social care permite întregii economii să crească, să devină mai productivă și să supraviețuiască.

    Pentru a supraviețui și a evita căderea într-o epocă întunecată și iobăgie, trebuie să ai o autoritate mai înaltă decât oligarhia care va anula datoriile.

    Și civilizația occidentală nu are o autoritate superioară. Avem, așa cum spunea Aristotel, constituțiile multor țări se numesc democrație. Sunt cu adevărat oligarhii. Fiecare economie a civilizației occidentale în ultimii 2.000 de ani a fost o oligarhie.

    Asia are un fundal istoric complet diferit. Și așa cum președintele Putin din Rusia insistă să spună, uite, Rusia are o caracteristică civilizațională distinctă, aștept ca China și alte țări asiatice și țările islamice să spună, da, avem și noi un fundal, și nu este. cea a creştinismului roman. Vom pune interesele generale înaintea interesului de clasă al unei clase financiare. Aștept ca asta să fie o trăsătură distinctivă a ceea ce vedem cu adevărat ca o ruptură civilizațională."'

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pentru a supraviețui și a evita căderea într-o epocă întunecată și iobăgie, trebuie să ai o autoritate mai înaltă decât oligarhia care va anula datoriile."

      Vrei sa spui ca daca TU ai imprumutat pe cineva cu banii TAI si iti este dator, ii "anulezi" datoria si renunti la banii TAI sa la gajul pe care individul are sa ti-i dea inapoi cu dobanda?
      Bai baiatule, tu esti prost, bolnav cu capul sau amandoua la un loc?


      PS. Cunosc o gramada de prostalai, inclusiv din familia extinsa, care inainte de 2008 au luat de bunavoie si nesiliti de nimeni credite in franci elvetieni, iar prin 2010 tipau in gura mare ca Statul Roman sa le anuleze datoriile ca "nu este corect" ca francul elvetian aproape ca si-a dublat valoarea.
      Prostii intodeauna si-o fac cu mana lor.
      Lasati-i sa moara, ca de murit mor tot de mana lor, nu de mana "ologarhilor financiari" sau a nu stiu cui.

      Ștergere
  24. Traducere: Al doilea flux uriaș de potențiali migranți, la care nu ne-am gândit serios până la izbucnirea Jocurilor Olimpice, sunt europeni și, mai larg, popoare ale culturilor creștine. Strigătele disperate de ajutor ale francezilor, revoltați de sabatul olimpic, sunt un simptom: elitele anglo-saxone cu proiectul lor de multiculturalism, globalizare, incluziune, transgenderism și alte lucruri LGBT* s-au săturat de toată lumea. Mulți oameni din Europa înțeleg că civilizația eurocentrică a ajuns într-o fundătură. Și realizând că nu vor putea schimba Europa, vor să-și schimbe măcar viața. Europa copilăriei actualei generații de europeni de 30-50 de ani a dispărut. Și văd o parte din acea veche Europă în Rusia. Putem deschide porțile oamenilor care împărtășesc valorile și idealurile noastre. De fapt, ele sunt valori și idealuri europene. ... Dacă deschidem granițele celor care aduc cu ei rămășițele culturii europene pe tălpile pantofilor, vom întări Rusia. Acum Rusia este mai europeană decât Europa. Merită să comparăm imaginea ideală și luxoasă a ceremoniilor de la Soci Olimpic, merită să ne amintim de scena faimoasă și încă de neegalat cu ursul zburător de la Jocurile Olimpice din 1980 și apoi să revizuim din nou conținutul șoc de la deschiderea Olimpiada de la Paris. Noi înșine trebuie să înțelegem și să acceptăm de ce oamenii vor să vină să trăiască și să lucreze aici. Uneori ni se pare că nu avem nimic special pe care Parisul să nu aibă. Ne-am plâns adesea că suntem mai răi. Dar mulți străini, conform lui Yesenin, văd mai bine de departe: „Marele se vede de la distanță”. Avem nevoie de oameni? Cine vrea să iubească Rusia și să crească copii aici fără dictatul unui stat nebun care le spune basme despre părintele numărul unu/doi/trei? Ideea de a aduna aici oameni care nu au pierdut bazele culturii și civilizației poate fi foarte atractivă atât pentru cetățenii țării, cât și pentru străini. Este atât inovator, cât și tradițional. Ea corespunde pe deplin experienței noastre istorice. Bagration, de Richelieu, Barclay de Tolly au venit la noi așa și chiar și Catherine a II-a a venit la noi așa. Și aici a devenit Mare.

    Sursa:

    https://smoothiex12.blogspot.com/2024/08/some-things-about-immigration.html

    https://t.me/rocknrollgeopolitics/12339

    RăspundețiȘtergere
  25. Unul din cei 7 stâlpi ai religiei neo-liberale e războiul permanent și politica securitară.

    Atâta vreme cât ne vom îneca în noua ideologie, războiul va irupe în orice moment din ecranele albastre. Și din somn vom fi treziți pentru ultimele știri de pe front, pentru listele cu morți și internați.

    Insecuritatea va fi emoția unică.
    Străzile nu vor mai fi sigure. În unele dintre cartiere, arabii nu vor mai îndrăzni să iasă singuri noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am urmarit o multime de interviuri date de Putin in ultimii 20 de ani, o alta multime de inregistrari, pe youtube, cu raspunsuri la intrebarile din public in sesiuni lungi, de citeva ore, si am fost impresionat de fiecare data de inteligenta si de sinceritatea cu care raspundea. Mi-a placut si felul in care ii ridiculiza pe "jurnalistii" occidentali (CIA, MI6, japonezii aia doi pe care i-a "paralizat" cu ciinele pe care, smechereste, chiar ei au cerut sa il vada) care credeau ca si-au gasit prostanacul caruia sa-i traga presul de sub picioare cu intrebari de incuietoare.

    Dar treaba asta cu SMO a inceput-o foarte prost:

    https://youtu.be/o9A-u8EoWcI?si=2CFVx9bPglzQ5h1J

    Cind am vazut lipsa totala de maniere si de minim respect cu care Putin i-a tratat pe citiva dintre cei mai "grei" oameni din stat, scotindu-i la tabla (microfon) unul cite unul, ca pe niste corigenti la re-examinare, ca sa isi dea acordul pentru recunoasterea independentei republicilor rusofone din Estul Ucrainei, nu mi-a venit sa cred. Statea la un fel de catedra, iar pe politrucii aia, care pareau cu totii ingroziti si umiliti de tratamentul la care erau supusi in vazul lumii, i-a insirat pe niste scaune in fata lui, la mare distanta (o masa rotunda nu se gasea in tot Kremlinul ala?). Iar cind li se adresa, le vorbea din virful buzelor, cu un aer plictisit si nici macar nu se uita la ei. Ii sageta doar cu cite o privire dispretuitoare, ca sa le vada (incintat, mi s-a parut) groaza de pe fete.

    Dupa doi ani de razboi eu tot nu inteleg care e planul lui Putin.

    Parerea mea e ca deja abuzeaza de rabdarea rusilor si ca, daca nu rezolva problema in 2-3 luni, s-ar putea sa fie scos din joc la fel ca Biden, printr-o lovitura de palat. Sau chiar cu picioarele inainte. Au murit deja prea multi rusi si inca nu a avut bunul simt sa explice poporului care e scopul final al acestui razboi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Dupa doi ani de razboi eu tot nu inteleg care e planul lui Putin."

      Ceea ce vezi, inclusiv drama care se deruleaza acum în zona stațiilor centrale de pompare în țevile de gaze a kurskului face parte din planul lui hâtru.

      Nu inteleg la ce altceva te așteptai cu o armata activa oficiala de doar 800 000, astia incluzând și personalul de serviciu, bucătari, instalatori, depanatori, șoferi , ofiterime care dau doar ordine de la birouri, etc
      Rog publicare🙏

      Ștergere
  27. Vreau sa va spun ca am fost un pasionat al istoriei si am obtinut si rezultate cand eram elev la liceu...dar acum la 66 de ani cred ca istoria omenirii a fost o mare cacialma... o mare minciuna ... cum este si acum...Ce cred eu : odata la 100 de ani istoria omenirii se reseteaza...adica o ia de la zero...In toate cazurile Rusia este pe piedestal...adica este prezenta...1612...1712...1812...1912...2014...( se pare ca lucrurile au inceput in 2012 nu la maidan in 2014...)...Daca noi chibitam de pe margine si totul este o cacialma ordinara...?Gabry Pontes:

    TARTARIA , UN IMPERIU ASCUNS IN ISTORIE ERA CÂNDVA MAI MARE DECÂT RUSIA

    "Tartaria este o ȚARĂ uriașă din părțile nordice ale Asiei , învecinată cu Siberia . Se numește Marea Tartaria"--Encyclopedia Britannica , vol III , Edinburgh , pag 887 .

    Acum să comparăm cu descrierea Wikipedia :
    "Tartaria era un nume folosit din Evul Mediu până în secolul al XX-lea pentru a desemna marea regiune din centrul și nordul Asiei".

    TARTARIA NU ERA O REGIUNE , ERA O ȚARĂ

    Și pentru a adăuga credibilitate , dintr-un document CIA declasificat în 1️998 și creat în 1️957 ,Partidul Comunist din Rusia a avut ca sarcină falsificarea istoriei Tartariei .

    Se pare că Tartaria era multi-religioasă și multiculturală , deoarece exista o diferență imensă între conducători ca Genghis Khan , Batu Khan și Timur alias Tamerlane .Nu cumva istoria se repeta ? Nu este posibil ca atatea evenimente sa se petreca simulan in intreaga lume...razboaie peste tot...hai sa fim seriosi ,nu sunt evreii supraoameni ca sa faca aceasta regie globala ...ceva este in neregula ... si cum lumea nu gandeste ...

    RăspundețiȘtergere
  28. Există o altă versiune, incredibil de interesantă.
    Cu aproximativ 300 de ani în urmă, a fost efectuată o curățare globală pe pămînt.
    Probabil că am auzit versiuni că suntem în permanență controlați de cineva: gri, reptilieni, anunnaki și alții, dar esența este un lucru: civilizațiile mai dezvoltate mențin constant patronajul aici, luptă periodic pentru teritoriu și putere. Așa că ei, de fapt, au intrat în opoziție: învingătorul distruge urmele fostului stăpîn-domn-învins. În lumea umană, același lucru se întîmplă periodic, după războaie și redistribuirea puterii.
    Și războaiele din 1812 sînt doar o explicație pentru oameni a distrugerii în masă a oamenilor și a unui număr mare de infrastructuri tehnice importante din punct de vedere strategic.
    Cum ai curata-o? Plasmă, nucleare, arme foarte puternice din aer.
    Se pare că acest lucru nu se poate întîmpla? ...Sa ne gandim putin :
    Waterloo:
    Pentru o singură zi, corpul de cavalerie francez ar fi avut nevoie de 140 de tone de nutreț.
    În marș de pe 15 iunie [pe 18 a avut loc dispută majoră] - în cele 4 zile caii care serveau corpul de cavalerie ar fi consumat peste 500 de tone de nutreț; mai pui în calcul și perioada în care presupusa cavalerie era cantonată prin garnizoane, pînă de deplasarea de care vorbeam?
    Același calcul se aplică si presupusei campanii din Rusia între 24 iunie și 12 decembrie 1812; nu fac referire la partea "motorizată", ci la cea umană; povestea cu 5oo.ooo de ființe în deplasare 2500 km cu cele de trebuință...numai masa-hrana/zi la întreaga armata însuma 500 de tone de alimente pe puțin [1kg/om]
    O aprovizionare pentru o campanie de doar o lună ar fi însemnat 15.ooo tone de alimente pentru oameni, plus nutrețul cailor cam tot atît - 30.ooo căruțe pentru o lună...cînd faci calcul pe aproape 6 luni de concediu rusesc, te întrebi dacă nu au folosit transportul feroviar din secolul următor, ori poate...
    ori poate moise'i hrănea cu mana ....poate că Napoleon a pornit război contra Rusiei cu un iaurt si doi covrigi in buzunar, pe ideea că pînă seara rușii ar capitula; contrar acestor ziceri, unele mai apropiate de surse militare zic ca Tînăra Gardă a împăratului, în afară de solda triplă și 2 grade în plus ca diferență în fața trupelor de linie, ar fi beneficiat de armament scump și hrană bună continuu "chiar și în campania din Rusia"...mă bate gîndul că ăștia primeau și card cu credit nelimitat!
    fapte: că sînt scrieri, documente ori opere, artă care descriu masacrele de acest tip, înseamnă că au avut scribi-captivi fără număr și nimic altceva.
    I Story este chiar o poveste!...
    Realitatea depășește ficțiunea, doar că puțini acceptă faptul...daca si acum este la fel ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am 43, iti doresc multi inainte!De fiecare data cand am un sentiment de deja-vu ma tot gandesc la filmul Matrix si ma tot intreb : daca nimic nu e cum ni s-a spus?Daca totul e o iluzie?Si ma mai gandesc ca oare vom afla adevarul pana la capat sau nu-l putem duce?

      Ștergere
    2. Nenea Doni,
      Vezi ca povestirea ta exagerează cantitățile de nutreț ptr cai și mâncare ptr ostenii napoleonici.
      500 TONE!!! pentru patru cai în 4 zile?😄 Ia mai judeca un pic....!
      Legiunile romane, de exemplu, cu lunile rontaiau grâu din săculețul personal, plus ce mai prindeau p drum.

      Amza

      Ștergere
  29. Interviu Trump - Musk:

    https://x.com/i/spaces/1nAKEpNkLwoxL

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce linistita ar fi lumea fara USA si Israel. USA aplica mereu aceeasi reteta de subjugare a tarilor folosind ca varf de lance CIA, care a ajuns o organizatie de terorism statal-schimba guverne,omoara pe cei care se opun , recruteaza tradatori de tara, subjuga economii, sug resurse,etc,dupa care daca nu se rezolva situatia, baga armata lor, titul precedat de o manipulare uriasa.Asta este visul american.Pe astia i-am asteptat zeci de ani si ce ne-au adus?Dupa 1992 sida in vaccinurile de copii,apoi cadere economica deposedare de resurse,lgbt, intr-un cuvant o lume a sclaviei excesive,falsa,contrafacuta incepand de la alimente si pana la relatii de "prietenie" dar cu vize. Inconstienta lor merge pana la distrugerea omenirii,dar ei isi fac jobul,datoria-fata de cine? Care sunt lozurile castigatoare??Doar propriile lor comportamente abjecte: Lacomia, aroganta, sclavia, suferinta,imoralitatea excesiva, moartea,intr-un cuvant Satana

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)