luni, 19 august 2024

Ipoteza Kursk


A fost atacul asupra Kursk ultimul act al dramoletei ucrainene? Sincer, nu putem ști încă. E prematur. Au fost mai multe ipoteze legate de acest atac stupid. Prima susține varianta tactică, anume că Ucraina a atacat în Kursk unde i-a prins pe ruși cu pantalonii în vine pentru a-i forța să-și mute trupe din Harkov și Donbas, astfel încât să mute războiul de pe teritoriul lor pe cel rusesc și să recucerească pozițiile luate de ruși în Ucraina. O altă ipoteză este aceea că au atacat strict pentru PR. Și, desigur, mai e ipoteza tâmpită înaintată de generalul ăla „Neica-Nimeni Bălăceanu”, cum că au atacat acolo pentru a-i înconjura pe rușii din Donbas. Și cam atât. Niciuna însă nu ține. Dacă doreau PR nu aduceau 25 000 de soldați(câți sunt acum în Kursk!), iar dacă doreau să-i oblige pe ruși să mute trupele din Harkov și Donbas, nu-și mutau ei soldații de-acolo! Despre ipoteza generalului Coate-Goale n-are sens să discutăm întrucât nu suntem cretini pentru a discuta așa ceva. Și-atunci? Ei bine, aici vine a patra ipoteză care aparține subsemnatului. Dar înainte de a v-o expune, trebuie să înțelegem ce-i cu acest atac-surpriză.

Întrebați, în timpul conferințelor de presă despre atac, oficialii americani - fie că vorba despre cei din zona armatei, serviciilor secrete, de președinte sau de oameni politici simpli - spun că n-au știut de atac. Mai mult, Kirby a afirmat că a solicitat ucrainenilor, în regim de urgență, să trimită explicații cu privire la ceea ce urmăresc prin intermediul acestui atac. Aproape că te cutremuri de emoție. Doar că noi nu suntem proști!

Să crezi că o operațiune de asemenea anvergură nu e cunoscută de SUA e o dovadă de prostie masivă. Țara aia e plină-ochi de agenți americani. Un prim element pe care trebuie să-l înțelegeți este că, sub nicio formă nu a fost vorba de o operațiune-fulger, neplanificată, din partea ucrainenilor. Podolyak a declarat că această operațiune este planificată de mai bine de un an. De altfel, cunoașteți incursiunile teroriste ucrainene în Belogorod, pe care le-au marketat ca „operațiuni efectuate de cetățeni ruși, adversari de-ai lui Putin”. Acelea au fost pregătiri, testări ale capacităților Rusiei de apărare internă. Și, pe baza lor, s-au proiectat actualele penetrări. Așadar, e imposibil ca detaliile atacului să nu fi fost cunoscute în amănunt de către SUA. Mai mult, sunt convins că planurile au fost elaborate de SUA, element care e parte a propriei ipoteze în ceea ce privește operațiunea. 

Așadar, Ucraina a atacat în Kursk pentru a că a fost împinsă de SUA! Americanii le-au promis ucrainenilor că dacă vor face un spectacol amplu în Kursk, ei se vor implica direct diplomatic pentru a stabili sfârșitul războiului, asigurându-se că ucrainenii vor avea succes în negocierile de pace cu Rusia. Mai mult, au fost asigurați că situația din teren le va permite să facă chiar un schimb al „regiunilor ocupate” cu rușii, adică să se mai salveze ceva din ce se mai poate salva. Doar că, e un element știut de foarte puțină lume, anume că începuseră niște negocieri preliminare între ucraineni și ruși, mediate de Qatar. Aceste negocieri erau menite a statuta, pentru început, oprirea distrugerilor elementelor ale infrastructurii energetice de ambele părți. Doar că aceste negocieri au fost dinamitate de operațiunea Kursk, rușii părăsind negocierile înainte de a începe. Așa cum la începutul conflictului englezii au spulberat negocierile de pace prin instrumentarea fake-ului cinematografic de la Bucea, la fel s-au petrecut treburile acum, prin invazia masivă a Ucrainei în regiunea Kursk. Rușii au blocat tratativele și, mai mult, au pornit o serie de atacuri efectiv terminatoare pentru Ucraina și infrastructura sa energetică.  

Acum Ucraina e în fundul gol, asumându-și rolul pokeristului amator care joacă la cacealma. De fapt asta e imaginea întregii operațiuni din Kursk: o cacealma instrumentată de americani, în care ucrainenii au intrat cu gândul că vor câștiga însutit. E o iluzie, iar ca să înțelegeți trebuie să vă uitați la situația frontului.

Rușii nu doar că nu au mutat rezerve de pe frontul din Donbas, dar, mai mult, au crescut ferocitatea atacurilor. Prima cucerire majoră pe care o au în vedere este Pokrovsk. Care-i treaba cu localitatea aceasta? Este una esențială, din două motive: pe de o parte este ultima fortăreață ucraineană , de-aici înainte rămânând doar Niprul la orizont și, nu în ultimul rând, este un nod logistico-strategic major, care face ca distribuția forțelor armate ucrainene să se facă foarte flexibil și rapid între fronturi. Practic, prin cucerirea Pokrovskului, rușii urmăresc deznodarea întregului front ucrainean, care ar putea fi imediat „aliniat” pe noua linie Pokrovsk-Harkov-Sumî.

Pare că direcția strategică a Moscovei e mult mai importantă decât răspunsul la activitatea teroristă a Kievului. Cu toate că au trimis oameni, rușii NU au trimis trupe sau echipamente de pe fronturile deschise, iar asta e cea mai proastă veste pe care o pot obține ucrainenii, semn că Rusia se pregătește „să dea cu sec”. Dacă în zilele următoare vom vedea picajul Pokrovskului înseamnă că americanii și, mai ales ucrainenii, trebuie să-și recunoască înfrângerea. 

Deja, de o perioadă lungă de timp forțele armate ale Ucrainei suferă din cauza lipsei de rezerviști, astfel încât o înfrângere la Pokrovsk, dublată de o previzibilă curățare a Kursk-ului, se va constitui într-o poziție terminală nu doar pentru Ucraina, ci și pentru întreg Occidentul. În toată afacerea, SUA joacă prost rolul prostului, care nu are habar ce fac armele sale pe teren. E evident ce fac și, mai ales, căror interese răspund. 

În ceea ce privește atacul asupra Kursk-ului, e clar că e vorba de o operațiune serioasă. Un corespondent rus de pe frontul de-acolo relatează nebunia pe care a găsit-o: „Treptat, inamicul(Ucraina n.n.) folosește echipamente din ce în ce mai grele și mai sofisticate, inclusiv tancuri. S-au introdus în luptă vehicule blindate grele și din ce în ce mai multe elemente ale infanteriei grele motorizate. Serviciile noastre de informații(adică cele rusești n.n.) raportează că se construiesc masiv bariere anti-tanc(dinți de dragon n.n.) pentru a ne îngreuna contraofensiva. Tot mai multe grupuri specializate în UAV-uri își fac apariția aici. Nu e vorba despre cele aparținând Forțelor Speciale ale Ucrainei, care erau aici de la începutul atacului, ci de alte divizii specializate aparținând armatei și nu numai(!!!). Nicăieri pe front nu e mai periculos decât în Kursk: aici concentrarea de UAV-uri ucrainene e atât de mare încât e imposibil să scapi cu viață dacă te deplasezi fără echipament specific războiului electronic. Mai mult, e mai periculos să te deplasezi noaptea decât ziua!”. 

Așadar, spre deosebire de fronturile din Donbas sau din sud, unde rușii intră aproape ca-n brânză, profitând de inferioritatea numerică și de penuria de muniție a ucrainenilor, în Kursk se concentrează o grămadă de echipamente occidentale care ar fi putut să ajute militarii rămași pe linia frontului ucrainean. De asemenea, cele mai bune unități ale Ucrainei acționează acum în Kursk. E ca și cum armata Ucrainei ar fi decis să părăsească Ucraina în favoarea Kursk-ului rusesc, ceea ce pare un nonsens.

Din punct de vedere strategic nu există absolut niciun câștig pentru Ucraina. Mai mult, vedem cum rușii rămași în continuare pe frontul de 1200 km continuă să înainteze din ce în ce mai ușor, în condițiile în care în Kursk se scurg arme, trupe și muniții care ar fi deosebit de valoroase pe linia frontului din Harkov, Donbas sau a secțiunii sudice a acestuia. 

Economistul rus Serghei Glaziev vine cu o ipoteză șocantă: „pentru conducerea marionetă rusofobă a Ucrainei, un obiectiv secundar al războiului este eliminarea populației masculine în scopul următoarei reinstalări a poporului lor în regiunea Nipru”. Putem să ne gândim inclusiv că numărul mare de trupe din Kursk este menit sacrificării. Nu pot merge pe ipoteza vreunui câștig al Ucrainei acolo deoarece asta ar însemna efectiv picarea Rusiei. Scenariul e atât de penibil încât nu poate fi luat în calcul!

Însă, în schimb, sacrificarea celor mai violente componente ale armatei ucrainene prin trimiterea în Kursk, dar și sacrificarea celor rămași pe linia frontului din  dorința de a steriliza poporul ucrainean, aceasta e o ipoteză care poate fi luată în calcul, mai ales dacă se pune problema unei mutări de populație acolo. În sprijinul ipotezei înaintate vine și decizia recentă a autorităților de la Kiev de a înrola forțat în armată tinerii cu vârste de peste 16 ani! E o sacrificare pe față a viitorului Ucrainei, pe care oamenii de acolo nu o înțeleg din cauza propagandei cu care sunt bombardați de cel puțin 10 ani. 

Cu toate acestea, încă nu putem înțelege logica din spatele „episodului Kursk”. De ce ar sacrifica aiurea americanii forțele loiale ucrainene, de ce ar dinamita procesul de pace? În urma unui tratat negociat acum, Ucraina - cu excepția zonelor rusofone - ar rămâne în continuare în sfera americană, astfel încât SUA ar avea doar de câștigat. Dacă gândiți așa înseamnă că nu înțelegeți sevrajul războiului. Cei care luptă pe front nu sunt decât niște amărâți manipulați și ținuți de mașinăria infernală a războiului. Cea mai mare parte a timpului sunt drogați, propaganda fiindu-le inoculată cu sălbăticie. Orice ieșire din mecanismul infernal al războiului, pe cei mai mulți îi trezește la lumină, înțeleg ceea ce li s-a întâmplat și-și cer drepturile. Mai ales atunci când realizează că au fost tranzacționați în numele unor idealuri absolut dubioase, care nu au nicio legătură cu interesul lor. Iar acest sentiment este amplificat de sentimentul pierderii războiului, când trebuie găsit un vinovat pentru a fi sacrificat. Din acest punct de vedere, pentru sforarii din spatele conflictului, topirea forțelor armate pe front este cea mai bună variantă de îngropare a adevărului. 

Nu trebuie omis un alt aspect. Așa cum incursiunile trecute ale teroriștilor ucraineni pe teritoriul rus au fost menite reglajului fin al atacului pe care-l vedem în prezent, la fel poate fi văzut și acest atac din Kursk pentru eventualitatea unui atac la o altă scară, instrumentat de alte forțe. Seniorii războiului au în vedere numeroase informații care se referă la promptitudinea armatei ruse, la modul în care au fost plasate dispozitivele de apărare și o groază de alte informații pe care, fără un conflict în direct, nu le puteau obține. Și-ar mai fi ceva, anume țintele pe care le au în vedere ucrainenii. E posibil să vedem în scurt timp ceva similar atacului asupra radarului Voronej, adică o operațiune inutilă pentru armata ucraineană, dar extrem de utilă SUA. 

Punând punct întregii prezentări, putem considera că actualul eveniment din Kursk semnalizează cumva intrarea în zona finală a conflictului ucrainean. Sacrificarea forțelor sale în haosul care se prevede în Kursk și, cel mai probabil, „oprirea rușilor” pe aliniamentul Niprului prin amenințarea intrării în ecuație a papagalilor români și polonezi ar putea fi elemente pe care le vom vedea destul de curând. Posibil ca toate acestea să fi fost anterior negociate cu rușii, astfel încât „toată lumea să se simtă bine după război”. Nu-mi este clar ce se va întâmpla cu Odesa, dar dată fiind insistența rușilor putem considera că revenirea lor la gurile Dunării este deja negociată, la fel ca și preluarea Transnistriei. Totul, din rațiuni de securitate, desigur. Ale cui? Păi fix ale entității care va rezulta în urma actualului conflict și care, chiar dacă se va numi Ucraina, nu va fi Ucraina. 

Culmea, chiar dacă va fi o victorie pentru ruși, nu-mi dau seama dacă nu cumva, pe termen lung, va fi o înfrângere. E însă prematur să facem scenarii. Pe moment va fi interesant să-i vedem la lucru pe civilizatorii care vor stinge focul femeilor ucrainene, dând naștere unui alt popor acolo. 

57 de comentarii:

  1. Da, e cel mai veridic scenariu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuia spart buzunarul compact de albi creștini. Eu nu cred că vor veni doar ciozeniți. Proletariatul va fi african/Bangladeshi etc. Dacă Rusia înțelege natura religioasă a războiului va trebui să cucerească toată Ukraina pt a împiedica acest scenariu sa se desfășoare. Or fi ei în război , dar ukrainenii sunt totuși frații lor. Depinde cat de obosiți vor fi de acest război fratricid și cât poate înțelege publicul rus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca este un blat intre Rusia si sua, in ce ar consta acesta? Inteleg ca ucraina a fost sacrificata dar pentru ce? Ce intelegere poate exista intre cele 2 tari si ce castiga sua din aceasta intelegere? Initial am crezut ca sua lupta cu Rusia prin proxy ca sa imparta teritoriul si sa le ia resursele dar daca Rusia a fost de acord cu acest razboi, de ce ar face asta si ce castiga americanii? Inteleg ca s-a dorit uciderea Europei si vanzarea de armament si gaz la preturi mari tarilor sclave de catre americani, dar asta sa fie tot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul, ca să zic asa, a fost trădat de occident, conform spuselor lui Gorbaciov! Înțelegerea era ca Europa să fie dub administrație rusa, dar s-au răzgândit americanii!

      Ștergere
    2. cine spune ca sefii la lume nu au deci acum ca Rusia sa fie administratia ? Dupa ce prabusesc US si UK si europa si creaza razboaiele de frontiera care vor dura vreo cativia anisori ? Nu ati vazut documentul stenogramei dintre Clinton si Eltin in care intreaba de ce nu vor sa le lase lor in grija evropa ? Cert este ca orice ai face Germania si Rusia sunt convergente, iar Rusia si Turcia sunt divergente. Concluzia iures in Polonia si Turcia jumatea de nord, cu trecere prin coridorul ?

      Ștergere
    3. @18:19
      Ce zici tu este înțelegerea care a fost servita pulimii proletare via tv.
      Tot ce vezi ACUM este de fapt adevarata intelegere cu miliardarii oligarhi facuti peste noapte si a STAPANILOR LOR ce I au "convins "ca asa este bine.

      Ștergere
    4. Sa vedem unde vom nimeri noi dupa ce isi impart iar zonele de influenta, de aici vom sti daca vom supravietui sau nu ca natiune.

      Ștergere
    5. Ia înmulțiți 45 km cu 12 care reprezintă dimensiunile declarate ale teritoriului cucerit de Ukraina în Kursk și o să vedeți că vă dă în jur de 500 de kilometri pătrați care e jumătate din ceea ce afirmă canalele massmedia occidentale, adică 1/2 din peste 1000 declarați. Toate blindatele pe care le mai are Ukraina din occident au ars și încă mai ard acolo. Această acțiune a Ukrainei nu va fi folosit în luna noiembrie pe post de armă electorală a Kamalei posesoarea a 0,0001 unități IQ. Dezastrul va fi total pentru că Russia nu mai vrea sub nici-o formă pace iar acest lucru înseamnă distrugerea Ukrainei și cucerirea ei.

      Ștergere
    6. Apti Alaudinov, comandantul trupelor speciale cecene Ahmat care acționează în zona Kursk, a declarat astăzi că între trupele ukrainiene din Kursk se află unități active din țările NATO. Repet: unități active din țările NATO, nu doar mercenari. Până azi n-am mai observat astfel de declarații despre aliații Ukrainei.

      Ștergere
  4. A 5-a ipoteză este un ritual satanic făcut de Occident cu sângele ucrainean și rus pentru câteva scopuri ocultate:

    1) Se deschide un portal către naziștii care au atacat Kursk (1943). Dovada mulțimea virulenta de postări pe social media legate de atacul nazist din 1943 din Kursk. De exemplu:

    https://x.com/sumlenny/status/1824051364130963529?t=j13Yg0aPNrTViBmVv9zA-A&s=19

    2. Batjocura adusă granițelor Rusiei: "Rusia nu are granițe fixe"

    https://x.com/KorsasErik/status/1824547668623863957?t=T5JhrRUB2PgwiKp6BrbQAA&s=19

    3. Creează magic și vrăjitoresc "măsuri în oglindă" a invaziei ruse în Ucraina, deci invazia ucraineană în Rusia:

    https://x.com/VonFour144662/status/1824876754525155579?t=zrsLBDcQorG6mJlFm7VWZA&s=19

    Acest al treilea punct este un răspuns malefic la "măsurile in oglindă" înaintate de Rusia prin înarmarea dușmanilor occidentului, Iran și Yemen.

    Și din cauza la cele 3 puncte de mai sus aveți sentimentul că "Culmea, chiar dacă va fi o victorie pentru ruși, nu-mi dau seama dacă nu cumva, pe termen lung, va fi o înfrângere"

    Pe scurt, e un act de vrăjitorie tip Salem cu repercursiuni viitoare în mentalul colectiv.


    RăspundețiȘtergere
  5. Totul este pregătit pentru marea revoluție. De aceea, declararea neutralității a României ar fi fost absolut esențială în acest context. Repet, nu putea fi situația rezolvată în 2014, fara probleme și fara sancțiuni? Nimeni nu se întreabă de ce acum? Totul este manifestat având în vedere resetarea astronomică. Cea mai puternică forță în zona, de fapt în toată Europa, este reprezentată de diviziile lui Kadyrov.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand alegi ca sa te lupti cu prostii, in loc ca sa i starpesti cat mai rapid, ajungi ca sa te starpeasca ei pe tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresit bătrâne! Ti se pare ție asa, de departe.
      Nimeni nu I prost. Toti își lucreaza sarcinile primite.

      Ștergere
  7. Razboiul se duce si mai ales se conduce intodeauna cu idei mai simple decat ale comentatorilor. Pare limpede doar un singur, anume ca ocuparea si tinerea sub ocupatie a unei bucati destul de insemnate din teritoriul rus va conta mult in discutarea conditiilor pacii. Or, Zelenskyi a spus cu gura lui ca in noiembrie va prezenta un plan de pace. Nu va mai fi ca cel initial, maximalist, dar va pretinde restituirea Dombasului. " La schimb " cu Kurskul " Asa ca vor tine de Kursk cu orice pret. Problema e ca Rusia si-a ars corabiile atunci cand a inclus in federatie cele 4 "republici" din Dombas. Asa ca e greu de tot de dezlegat problema fara sa se foloseasca metoda lui Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai rusii nu vor mai discuta despre pace pana nu rezolva Kurskul. As simple as that!

      Ștergere
  8. Daca rusii se opresc pe Nipru (asa cum se stie din carti) chiar si o perioada, atunci e blat.La acest blat nu participa Putin pentru ca nu stie, asa cum nici Lenin sau Stalin sau ailantii nu stiau, doar sefii lor, cei care conduc cu adevarat Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este evidentă victoria Rusiei, dar, pe termen lung americanii o vor transformată în pierdere! Toate acțiunile teroriste organizate de americani au ca scop exacerbarea urii între ruși și ucrainieni! După război, propaganda anglo-americană va incita la lupte de gherilă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glumesti.😬
      Nu exista "după "
      Va continua la nesfârșit, e permanentizat, platforma perfecta, pe toată durata resetului.

      Ștergere
  10. Ce nu inteleg eu este cum de rusii nu au detectat pregatirea invaziei in zona Kursk. Au sateliti militari, spioni, avioane de recunoastere, servicii de informatii ale armatei, drone, etc si nimeni-nimeni nu a informat despre invazie. Sa nu fie un Pearl Harbour reeditat.In curand se vor face 3 ani de razboi si nimeni nu il ia in serios cu adevarat, doar isi testeaza armele si strategiile. Rusia nu isi foloseste cu adevarat potentialul uman si militar, putea termina de mult conflictul.Ce se urmareste, care sunt mizele reale, vom afla la multi ani dupa razboi. Care nici macar razboi nu e, ci operatiune militara.Pacat doar ca mor oameni nevinovati !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista oameni nevinovati printre adulti!

      Ștergere
    2. Din păcate...mai vorbim nu peste 3 ani ci peste 10 ani.

      Ștergere
  11. Conspirationistii "blatului" au avut iarasi dreptate?

    "Putin este pentru rusi, Gorbaciov 2 si Eltsin 2" ?

    "Poolimea" se rascoala doar atunci cand vrea "coimea" ca sa faca sex/democratie!

    Penibil, absolut tot!
    Lupta - insotita de galceava - n are absolut niciun rost, daca se stiu invingatorii, in avans/cu anticipatie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa privim înapoi și înainte, ca să înțelegem ce e în jurul nostru: Kursk- Orel și Pokorovska au fost mașina de tocat blindate ale Wehrmactului în 1943, locuri unde "peisajul părea sa nu poată încape numărul de tancuri ce evoluau acolo".După Kursk '43,inițiativa strategica militara atrecut definitiv de partea sovieticilor.Pana la Berlin.Sunt.mari șanse sa.se.repete.
    Obiectivul etern al rușilor este...Ierusalimul,unde pot și probabil vor ajunge mergând pe malul vestic al Marii Negre:Mariupol, Herson, Odesa ,Constanța, Burgas și Constantinopol, Alep, pe traseu.Este exclus traseul prin Caucaz-Georgia.Repetand greșeala strategica a lui Adolf de a împărții atacul pe doua fronturi, vor pierde pe al treilea-Siberia.Vremuri interesante !

    RăspundețiȘtergere
  13. Daniel 7:5
    Şi iată că o altă fiară, a doua, era ca un urs. Ea stătea culcată pe o parte, ţinând trei coaste în gură, între colţi.^ Şi i s-a zis astfel: «Scoală-te şi mănâncă multă carne!»

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta face orice urs când se trezește din hibernare.

      Ștergere
  14. Treaba-i destul de simpla. Un anume popor are nevoie de o tara. Aia pe care o au acum e pe terminate. Vor mai ramane acolo cat vor putea. Dar o parte vor pregati Isr...pardon, Ucraina 2.0. Iar rusii sunt parte din asta. Am stiut ca au fost parte din asta inca de la inceput cand n-au scos o vorba despre povestea cu singurul genocid din istorie pe care n-ai voie sa-l contesti. Te-ai gandi ca daca sunt intr-un asa mare conflict civilizational, n-au ce mai pierde suparand poporul magic. Plus si folosirea obsesiva a termenului de "nazist", termen atat the drag poporului in cauza.

    Puterea de distrugere, militar vorbind, a ajuns atat de mare, incat toti stiu ca este o prostie sa se anihileze unul pe altul. Dar teatrul trebuie sa continue. Gloata trebuie gestionata. Omul nu mai este om ci material uman, adica vita, livestock. Iar usor usor nu mai ai ce mulge de la creatura asta. Pot sa faca de mii de ori mai repede si mai bine cam orice folosind automatizarea. Tot ce traim in ultima suta de ani este inceputul unui proces de curatare a suprafetei de lucru pentru noua lume, a lor, aia curata, linistita si fara daunatorul om. Si toata lumea-i parte din asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tot ce ai scris...asa gandesc si eu...intuiesc de fapt !

      Ștergere
    2. Sa nu uitam profetia ca Israelul nu poate dura mai mult de 80 de ani dupa care o iau de la capat ...Blestem ? Karma ?

      Ștergere
  15. Obiectivul Ucrainei în ofensiva din regiunea e Kursk îl reprezintă centrala nucleară . Problemele pe care le-ar genera atacarea unei centrale nucleare în funcțiune inclusiv cu un „atac murdar” nu trebuie neglijate de Rusia. Ucraina a atacat recent cu drone și centrala nucleară de la Zaporoje și au provocat un incendiu, apoi au dat vina pe ruși. În acest moment este evident că nu este suficient ca Rusia să preia teritoriile rusești istorice din Ucraina, trebuie ca Ucraina rămasă să fie în sfera de influență rusă.Altfel, problema ucraineană va persista. Fără informațiile satelitare americane și livrările de armament Ucraina nu era capabilă de nicio ofensivă. Rusia a reacționat și a numit întreaga operațiune ”terorist”. Poate trezi hilaritate pentru cei care nu au habar cum au fost pedepsiți teroriștii din Caucaz sau de aiurea de ruși. Teroriștii ”norocoși” condamnați de justiția rusă au avut o durată medie de viață în închisori de 1,5 ani. Se va ajunge... și la pace unde probabil SUA cu OTAN se vor retrage la granițele din 1991 întrucât Europa, in cel mai scurt timp, nu va mai prezenta interes pentru americani. Noile preocupări ale SUA vor fi Asia de Sud Est, Africa și America Latină și conflictul cu China.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact ce spunea Vladimir la începutul Operațiunii Speciale: Ucraina trebuie denazificata !E inutil jocul cu mănuși (condamnari, inchisoare) cu teroristii: exec sumare, ad locum.

      Ștergere
  16. Parerea mea este aceea ca nu poate fi vorba de un armistitiu sau despre o pace, atata vreme cat beligerantul sef, (care deja a supus prin supra-indatorare, majoritatea tarilor de pe planeta Terra) nu are niciun interes sa faca pace, pentru ca pentru acest razboi ajuns astazi la repriza a 3-a, s-a pregatit de peste 110 de ani adica din anul 1913vcand au ps laba pe tiparnita de dolari, sibau avut banii necesari sa organizeze, sa finanteze, si sa dirijeze din umbra Marele Razboi impotriva omenirii. Asa ca dupa ce au investit atati banci si atat munca de organizare, este evident ca nici nu se poate gandi ca acest mare razboi al lor impotriva intregii omeniri sa inceteze doar ca asa vrea un pitifelic ca Putin. cu atat mai mult cu cat conform poruncii nr. 1 din Legea Masoneriei sculptata in piatra pe monumentul numit Georgia Guidestone. arata ca au interesul sa reduca populatia planetei la cifra de 500 de milioane de fiinte umane.
    Aceste toate ma fac sa cred ca adevaratul razboi, inca nici nu a inceput, ci este doar in faza de incalzire a trupelor NATO, despre care demult se stie ca au misiunea sa destabilizeze Rusia, pentru ca armata SUA, cu aliati ei din Asia, sa se preocupe de problema chineza.
    Asa ca va urma cea mai mare catasrofa din istoria civilizatiei noastre, in care vom avea parte de toate grozaviile pe care ni le-au pregatit cu multa grija si de multa vreme, acele Satane care se ascund in spatele statului captiv American.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ar trebui să ne facem griji pentru Putin? Tocmai s-a întâlnit cu Aliyev. Mai mult: și cu nevastă-sa. Cam mult și periculos pentru Putin, nu?
    https://trenduri.blogspot.com/2024/05/ciudatul-domn-aliyev.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut deloc.
      Beau ceaiuri azere( ff bune) impreuna deoarece fac parte din acelasi colectiv de lucru.
      O știre primește pulimea, alta i realitatea

      Ștergere
  18. In anii 60 Hrușciov a dat Ucrainei Crimea și Rusiei zona minieră metaliferă Kursk la schimb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N are importanta ce schimbari de granițe între JUDETE trasa imbecilul ala. Oricum totul făcea parte din proiectul lor slav.
      Este ca și cum Ciorogirla înainte era în Ilfov iar acum este în Argeș. Adica Vax.

      Ștergere
  19. Kursk imi pare a fi o replica in oglinda pt. 7 octombrie - Gaza. O invazie similara Hamas , dar pe scara mai larga .Daca rusii ,ca si oamenii lui Netanyahu , au stiut si au permis-o sau nu, doar timpul ne va arata. Tot timpul ne va arata si de ce, momentan fiind greu de inteles scopurile ambelor situatii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ocuparea regiunii Kursk are o logică în perspectiva tratativelor de pace în care Ucraina va avea un argument foarte puternic pentru a face schimb de teritorii. Rușii sunt chiar tâmpiți și lălăiala de ofensiva in care s-au împotmolit îi va costa scump.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lalaiala o vezi tu, dar nu este vorba de nici o impotmoleala. Esteceva mult mai sinistru.

      Ștergere
  21. Parerea mea este ca autorul e mult prea optimist in legatura cu victoria rapida a rusilor pe frontul ucrainean, in timp ce incursiunea ucrainienilor in Rusia, pe care rusii nu o pot controla mai deloc, face ravagii acolo, dpdv social dar si al logisticii: poduri distruse, depozite de motorina in flacari, avioane distruse la sol, care vor afecta serios masina de razboi ruseasca! Ca sa nu mai vorbim de lovitura de imagine pe care au dat-o ucrainienii, trecand ca prin branza prin teritoriul rusesc, dar si de indoiala populatiei rusesti fatza de competentza regimului Putin Eu chiar imi pun legitim urmatoarea intrebare legata de aceasta invazie a ucrainienilor: ori rusii sunt prostii prostilor(degeaba au sateliti, daca nu stiu sa-i foloseasca), ori tradarea la rusi e maxima(orice document secret sau miscare tactica ajunge imediat in posesia americanilor), iar faptul ca nu e pedepsita extrem de drastic, pornind chiar de la varf, sugereaza faptul ca si rusii sunt in coniventza cu papusarii oculti in infaptuirea Agendei lor demonice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trandafirul Galben20 august 2024 la 03:27
      Actiunea de Kursk s-a vrur un o scamatorie de PR. Dincolo de ceva panica si cativa kilometri ocupati nu au ce sa obtina. Ukr nu au putut tine nici macar zonele ultra fortificate darmite o zona unde nu ai mai nimic sa te aperi.
      Bakhmut era o fortareata si nu a rezistat, Mariupol, Avdeekva la fel.

      Ștergere
    2. Este fix prima ta varianta:
      Rusii sunt prostii proștilor ca accepta sa fie condusi în capitala și regiuni de indivizi care își țin averile în vest, lanțuri de magazine, iahturi, mansionuri, flote de mașini de lux, copiii stabiliți acolo, curve gârlă.
      I au înhățat pe vre o 18 dar mai sunt încă vre o 200 000 de miliardari și multimilionari foarte mulți cu cetățenii duble și triple. La ei toți știu treaba asta, este oficial, dar tac mâlc.
      Rog publicare. Este o piesa esențială în acest puzzle.🙏

      Ștergere
  22. SUA Rusia China , au fost împreună la pandemie .
    La fel sunt și la forma pământului și excursiile în spatiu.
    In rest sunt adversari ? : ))
    Guvernul mondial este deja activ .

    RăspundețiȘtergere
  23. https://www.observatorulph.ro/voxpublica/2730962-nu-cred-nicio-iota-in-incursiunea-ucraineana-surpriza-din-regiunea-kursk-asistam-la-o-maskirovka-masiva-pusa-la-cale-chiar-de-rusi-i
    și
    https://www.observatorulph.ro/voxpublica/2731122-nu-cred-nicio-iota-in-incursiunea-ucraineana-surpriza-din-regiunea-kursk-asistam-la-o-maskirovka-masiva-pusa-la-cale-chiar-de-rusi-ii

    un alt punct de vedere, nu atât de bine documentat ca cel al dlui Diaconu dar itil pentru diversitatea opiniilo...

    RăspundețiȘtergere
  24. Partea despre excluderea Federației din sistemul swift și despre problemele generate de această sancțiune, este inspirată din articolul dvs. de acum câteva zile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Actiunea de Kursk s-a vrur un o scamatorie de PR. Dincolo de ceva panica si cativa kilometri ocupati nu au ce sa obtina. Ukr nu au putut tine nici macar zonele ultra fortificate darmite o zona unde nu ai mai nimic sa te aperi.
    Bakhmut era o fortareata si nu a rezistat, Mariupol, Avdeekva la fel.

    Obiectivul fundamental a fost prelungirea razboiului indiferent de consecinte. Exista anumite forte care vor incheierea conflictului vezi schimbul de prizonieri si forte care vor continuarea cu orice pret.

    Kursk a dinamitat orice sansa pentru o pace cat de cat rezonabila, obiectivul rusilor s-a schimbat de la crearea unei zone tampon in ukr la arestarea sau eliminarea tuturor combatantilor ukrainieni.
    Practic e o victorie a razboinicilor vs pacifisti in blocul Vestic.

    Romanii care rad fericiti de palma care le-au tras-o ukr rusilor nu inteleg ca dinamica acestui conflict ne va atrage implacabil si pe noi... iar planificatorii occidentali au tendinta sa te arunce in lupte fara sanse de izbanda fara prea multe scrupule. Cum strategiile lor sunt "scumpe" in termen de vieti de soldati este evident ca vor avea nevoie de foarte multi trupeti noi...

    Daca va imaginati ca doar francezii si polonezii or sa fie carne de tun prin urkaina si noi vom sparge seminte la televizor.... visati vise adanci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Daca va imaginati ca doar francezii si polonezii or sa fie carne de tun prin urkaina si noi vom sparge seminte la televizor.... visati vise adanci."

      Domnule Trandafir, cu tot respectul sunt, și mulți alții suntem, de acord cu acțiunea PR, cu prelungirea războiului e totuși o ipoteză foarte plauzibilă dar rămâne ipoteza în lipsa datelor concrete nu doar deduse.
      Că, citez: "Kursk a dinamitat orice șansă pentru o pace" înclin să cred că este "punctul pe i" al întregii operațiuni speciale a Ukraine in Russia Kursk, din cauza declarațiilor de a trece de la nivelul de operațiune specială în război extrateritorial, cum zice o știre mai veche.

      ⚡️🇷🇺🇺🇦 THE SITUATION IN THE KURSK BORDER AREA AS OF 16:00 MSK AUGUST 8 — APPROXIMATELY.

      Medvedev stated:
      - From this moment on, the SMO must acquire an openly extraterritorial character.
      - It is possible and necessary to go to the lands of the still existing Ukraine.
      - To Odessa, to Kharkov, to Dnepropetrovsk, to Nikolaev. To Kiev and further.
      - There should be no restrictions in the sense of some borders of the Ukrainian Reich recognized by someone.

      @worldpravda
      @R_vestovoi

      Ștergere
    2. @Anonim 29 august 8.35: in opinia mea, Medvedev este politistul rău, să aibe rușii de unde sa cedeze puțin la negocieri. Ca doar nu vom avea război până la sfarsitul istoriei.

      Ștergere
    3. IQ 100 stai calm,
      Bogatii nu vor avea război nu de grija ta și a mea ci strict din grija lor și a neamurilor LOR PANA LA A ZECEA GENERATIE.
      Nu renunță ei asa ușor la păduri, râuri cu cascade private, jeturi , aer curat, curve în jurul piscinelor, și iahturi pe care le ar pierde în focul generalizat al ww3.
      Nici gând de asa ceva.

      Ștergere
  26. Articolul este mai mult decât pertinent. Există un acord interguvernamental semnat între guvernul României reprezentat la vremea respectivă de către fostul premier Radu Vasile ( destul de puțin cunoscut, acum nemaifiind pe net nici o informație ) care face obiectul unui eventual pod aerian, în caz de necesitate, între aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv și Mihail Kogălniceanu, în vederea transferului populației israeliene, acord semnat acum 25 de ani.
    În lumina conflictului dintre Palestinieni și Israelieni, totul capătă formă, mai ales ținând cont ca populația israeliană de origine slavă, originară din Rusia, Ucraina si Țările Baltice însumează mai bine de 1,5 milioane nepunând la socoteală cei mutați începând cu Februarie 2022 din Ucraina, Dnipropetrovsk este fosta capitală a regatului khazar, o astfel de strămutare a celor de origine slavă în viitoarea configurație a Ucrainei, fiind mai mult decât logică, ținând cont ca planul agreat de ONU pentru două țări în Palestina nu va putea fi reconsiderat din motive lesne de priceput pentru oricine. Palestinienii nu vor putea fi asimilați de către niciunul dintre vecinii săi.

    RăspundețiȘtergere
  27. "Economistul rus Serghei Glaziev vine cu o ipoteză șocantă: „pentru conducerea marionetă rusofobă a Ucrainei, un obiectiv secundar al războiului este eliminarea populației masculine în scopul următoarei reinstalări a poporului lor în regiunea Nipru”. Putem să ne gândim inclusiv că numărul mare de trupe din Kursk este menit sacrificării."

    Teoria asta am mai citit-o si prin alte parti in ultimii doi ani (alaturi de alte speculatii privind bizarul razboi ruso-ucrainian), dar, desi complotul parea plauzibil, mi s-a parut mereu ireal de salbatic si de cinic, deci foarte greu de crezut.

    Si ce citesc acum citeva minute pe canalul https://t.me/ukr_leaks_eng/15117 ???
    Asta scrie acolo:

    "▪️Ukrainian men aged 17 to 25 will be automatically enrolled in the military conscript register
    And without undergoing a medical examination. This follows from the Cabinet of Ministers' resolution."

    NICI UN FEL DE EXCEPTIE! SI FARA EXAMEN MEDICAL!!! Adica, exterminare in masa. Genocid.

    Uitati-va si la comentarii, tot mai multi au ajuns sa inteleaga despre ce e vorba in Ucraina:

    "A land without a people for a people without a land. Soon half of palestine will move to ukraine"

    P.S.
    Ca sa nu fie nici un dubiu, le-au interzis si biserica.
    "The Verkhovna Rada has adopted a law banning the canonical Ukrainian Orthodox Church, MP Yaroslav Zheleznyak reported on his Telegram channel."
    https://t.me/CIG_telegram/51644

    RăspundețiȘtergere
  28. parerea mea este ca intrarea ucrainienilor in Rusia nu se putea face decat cu acordul rusilor si ca sunt operatiunile negociate dinaintea inchiderii sau inghetarii conflictului. Poate ucrainienii vor primi la schimb regiunea aia kursk si vor ceda sudul, mult mai important strategic pentru rusi. Astfel va parea ca nimeni nu a pierdut, iar occidentul nu se va face de ras in ochii proprii. Putin va deporta sau "relocal" cateva zeci de mii de oameni de prin satele alea, avem destule precedente in trecut, mai ales la Stalin. Avea nevoie si el de o sperietoare pentru propria populatie, sa-i mobilizeze mai usor pentru razboiul mult mai extins care va urma celui din Ucraina. Insusi felul in care a fost prezentata invazia in Kursk e teatral.. cum adica a fost o surpriza, cu taota tehnologia de sateliti, de camere.. probabil se stiu toate pozitionarile si intentiile inamicului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au deja introdusa din 2021 legislația deportării în masa care...glumesti? Vor fi deportări nu de zeci de mii ci de milioane în curând spre Nord, si Est peste Urali.
      Nu ma întreba unde și cum!🤷‍♂️

      Ștergere
  29. Da: cred ca Kursku' e o alta Maskirovka de a rusilor!

    Care sa justifice ocuparea intregii Ucraine, in vederea curatarii ei de nazisti, si a apoi a impartirii (desfiintarii) ei teritoriale intre statele nationale si suverane vecine: Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bielorusia, si Rusia!

    RăspundețiȘtergere
  30. Decat o zona tampon, mereu nesigura, mai sanatoasa este o granita comuna Nato-Bielorusia-Rusia!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)