vineri, 16 august 2024

Epopeea lui Dotcom

Ministrul Justiției din Noua Zeelandă a semnat ordinul de extrădare a lui Kim Dotcom în SUA. Înainte de a analiza motivele pentru care s-a ajuns aici, ar trebui să pornim de la câteva elemente cunoscute și logice. În primul rând, Kim Dotcom nu este și nu a fost cetățean american, nu a avut nicio firmă în SUA și nu s-a aflat niciodată, în niciun fel, sub jurisdicția acestei țări. În aceste condiții nu există absolut niciun motiv pentru care acesta să fie „extrădat”!

Mulți aduc în discuție activitatea serviciului său Mega Upload, cel vânat de industria filmului de la Hollywood. Spun aceștia că Dotcom ar fi încălcat legea copyright-ului și astfel ar fi prejudiciat companiile americane. De altfel aceasta este și acuzația autorităților americane. Doar că întreaga chestiune e o prostie fără margini! Kim Dotcom nu a încălcat niciodată legea copyright-ului. El a pus la dispoziția utilizatorului un spațiu de stocare de pe care să se poată partaja cu ușurință materialele încărcate. Care era problema acestui serviciu? În principal ușurința și rapiditatea sa. Nu Kim Dotcom încărca materialele aflate sub protecția legii copyrightului, ci utilizatorii serviciului său. Iar dacă un deținător de drept de autor se adresa serviciului, acesta ștergea materialul incriminat. Mai mult, Megaupload le-a oferit deținătorilor de drepturi de copyright acces direct la serverele sale pentru ștergerea fișierelor incriminate! Același lucru se întâmplă și în prezent cu restul serviciilor de partajare rămase pe piață. Doar că aceste servicii nu sunt atât de populare pentru a intra în vizorul americanilor.

Ca să înțelegeți, la momentul său de vârf Megaupload era al treisprezecelea site ca popularitate, având cam 4% din traficul internet de la acea vreme. O afacere în creștere care aducea o groază de bani fondatorilor săi. 

După ce i-au prăduit compania, blocându-i domeniul și declanșând un jihad împotriva sa - inclusiv o invazie pe proprietatea sa, o arestare ca-n filme, cu elicoptere și un impresionant dispozitiv de poliție - a început lupta juridică. Ceea ce trebuie să realizați este că SUA - prin intermediul sclavilor săi din Noua Zeelandă - a pierdut absolut toate bătăliile juridice împotriva lui Kim Dotcom întrucât omul nu încălca nicio prevedere legală a țării sale, Noua Zeeleandă.

Procesul împotriva Megaupload a fost unul cu cântec, executându-se presiuni teribile asupra celor patru fondatori. Doi dintre ei - Bram van der Kolk și Mathias Ortmann, programatorii aplicațiilor - au pledat vinovați într-o înțelegere cu procuratura din Noua Zeelandă pentru a fi încarcerați acolo și a evita extrădarea în SUA. Au obținut condamnări de 30 și 31 de luni de închisoare absolut de pomană. Finn Batato, cel care a fost șeful marketingului Megaupload, a fost inițial hăituit, după care SUA au retras cererea de extrădare deoarece a fost diagnosticat cu cancer, murind în 2022. Singurul rămas în lupta juridică a fost Kim Dotcom.

Spre disperarea nulităților americane, Kim Dotcom și-a refăcut serviciul, acum activând sub numele Mega.io. Noul serviciu permite partajarea în continuare a fișierelor, doar că de data aceasta partajarea se face mult mai deștept: la încărcare utilizatorul setează o parola, fișierul e criptat pe dispozitivul utilizatorului și abia apoi încărcat pe serverele Mega. Astfel, Kim Dotcom nu mai poate fi acuzat de „complicitate”, iar activitatea se desfășoară ca și înainte. Mai mult, spre disperarea americanilor, acum serverele Mega oferă servicii de VPN, teleconferință și stocare bazându-se pe conceptul de zero-knowledge encryption, care la Mega chiar funcționează!

Dacă e  să fim corecți, ar trebui să înțelegem că, în realitate, Kim Dotcom a fost un vizionar, intuind mișcarea către cloud. Serviciile sale au fost unele de pionierat. În prezent compania sa oferă un mix de servicii centrate pe securitate și probabil că, din nou, Kim Dotcom deranjează teribil. Dar nu aici e problema!

Esențială pentru pornirea din nou a luptei împotriva lui Kim Dotcom este contribuția sa consistentă la Wikileaks. Întrucât i s-a făcut o nedreptate teribilă, distrugându-i un serviciu a cărui monetizare abia începuse, acesta este un critic vehement al SUA. De aceea, permanent, el s-a poziționat frontal împotriva SUA și a ideologiei tembele pe care-o promovează. În ceea ce privește suportul acordat Wikileaks, este suficient să amintim că Dotcom a facilitatea plecarea din Anglia a lui Julian Assang(care a fost ținut absolut aiurea în pușcărie de serviciile oculte americane) și că, în prezent, este cel mai mare donator al acestei organizații! Țineți minte ce ticăloșii a dezvăluit Wikileaks despre armata SUA și înțelegeți că, de fapt, miza așa-zisei extrădări este strict una de răzbunare.

Culmea, americanii și-au și găsit clovnul perfect pentru această extrădare, în persoana lui Paul Goldsmith, actualul Ministru al Justiției din Noua Zeelandă. Însă, ordinul semnat de ministru nu poate fi pus imediat în aplicare deoarece avocații lui Dotcom urmează să îl conteste la Curtea Supremă a Noii Zeelande. Nu-mi dau seama care va fi parcursul juridic, dar e clar că germano-finlandezul Dotcom va avea parte de zile grele.

E limpede că trebuie să se opună cu orice preț extrădării întrucât, dacă va ajunge în panarama aia de țară - unde așa-zisa justiție l-a pus pe Trump să-i plătească uneia 20 milioane de dolari doar pentru că aia a spus că a fost agresată de Trump în preistorie - are toate șansele să obțină 10 000 de ani de pușcărie.

Doar că rămâne dilema de la început: de ce un individ care n-a avut absolut nicio atingere cu țara aia de doi bani trebuie extrădat acolo? Aceeași întrebare le-ar trebui pusă și nulităților de la noi, care l-au „extrădat” pe cetățeanul român Marcel Lazăr(„Micul fum”/„Guccifer”), trimițându-l direct spre o pușcărie americană în care a fost supus abuzurilor atât fizice cât, mai ales, psihice. Experiența pare a fi fost atât de traumatizantă pentru acesta încât nu poate să vorbească despre subiect. 

Tot ceea ce am înșirat aici are o singură concluzie: noțiunea de justiție e o iluzie peste tot în lume. Nu vă bazați pe ea pentru că, efectiv, nu există decât ca înșelătorie pentru proști! Chair dacă ajungi la un moment dat să câștigi lupta, asta nu înseamnă că vei avea vreodată o șansă de a câștiga războiul!

12 comentarii:

  1. Foarte bun articol. Jurnalism adevărat. Doar bloggerii independenți mai practică așa ceva. Eu îi văd la același nivel cu doctorii fără de arginți, fiindcă tot un fel de doctor e și cel care îți deschide ochii, îți spune adevărul și îți arată cu degetul mincinoșii și minciunile lor.

    Kim Dotcom nu pare speriat:
    « Oops 😬 Don’t worry I have a plan 😉 »
    https://t.me/KimDotcm/106

    P.S. Marele jurnalist american H.L. Mencken, în Baltimore Evening Sun on 26 July 1920, in an article entitled "Bayard vs. Lionheart":

    «As democracy is perfected, the office of the President represents, more and more closely, the inner soul of the people. On some great and glorious day, the plain folks of the land will reach their heart's desire at last, and the White House will be occupied by a downright fool and a complete narcissistic moron.»

    RăspundețiȘtergere
  2. Vineee vaxinuuuuu'...

    https://mariustuca.ro/sanatate/compania-bavarian-nordic-poate-furniza-10-milioane-de-vaccinuri-contra-variolei-de-maimuta-mpox-71824.html

    RăspundețiȘtergere
  3. "Geneza nu este dovedită în trecut, ea este decisă în prezent prin actul de a crea viitorul." - citat din:

    https://katehon.com/fr/article/seule-la-guerre-determine-ce-qui-existe-et-ce-qui-nexiste-pas

    RăspundețiȘtergere
  4. Înțeleg circumstanțele lui Dotcom și sunt valabile pentru toți antreprenorii anti-sistem.
    Dotcom face parte din sistemul capitalist și capitaliștii își ucid proprii oameni ca și comuniștii.
    Mai mult noua filozofie coborâtă după plandemie îți permite să-ți ucizi oamenii care vor sa scape din război, mă refer la civili, deci nu erau antreprenori.

    Video:

    https://t.me/AussieCossack/21253

    ❗️Înregistrări sfâșietoare de la Vovchansk: naziștii forțelor armate ucrainene își bombardează propriii civili ucraineni, care erau evacuați într-o zonă sigură de soldații ruși folosind o dronă

    În timpul recunoașterii cu drone, soldații ruși au văzut apeluri de ajutor pe acoperișul unei case pe jumătate distruse - inscripția „SOS, este nevoie de ajutor!”

    S-a dovedit că în subsol erau doi ucraineni cu un câine. Unul dintre ei a fost grav rănit. Soldații ruși au aruncat apă și o notă „Te vom duce într-un loc sigur, urmărește drona”.

    Bărbații și-au îmbrăcat tricouri albe pentru a indica că sunt civili și au pornit pe jos. Ucrainenii i-au reperat și i-au ucis. Și-au ucis pe ai lor.

    🎙Abonează-te @AussieCossack

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monopolul Google este pe cale să se termine. Este cel mai mare proces de la celebrul Microsoft contra SUA în 1998. Dacă pierde procesul, Google va fi obligat să se împartă, renunțând la o serie de părți din imperiul său digital. Capul principal de acuzare este că Google controlează aproape 94% din căutările web și a obținut acest înalt grad de dominare plătind bani grei. Doar în 2021, Google a plătit 26,3 miliarde de dolari către producători de browsere și de telefoane pentru a plasa Google search ca implicit în opțiuni. E o afacere bună, pentru că tot în 2021, Google a obținut aproape 150 de miliarde de dolari în reclamele pe care le pune printre rezultatele căutărilor.
      Nici măcar un gigant ca Microsoft nu poate contesta acest loc privilegiat. Eddy Cue, vicepreședinte cu serviciile la Apple, a declarat că nu există niciun preț pe care Microsoft îl poate plăti pentru a convinge Apple să pună Bing ca motor de căutare în produsele lor, în locul lui Google. Mozilla Firefox, alt browser popular, e dependent de veniturile din căutările Google pentru că primește 80% din veniturile pe care le realizează Google prin browserul lor. Microsoft Edge are Bing ca motor de căutare implicit, dar nu este un browser popular, având moștenirea oribilului Internet Explorer.
      Așadar, doar guvernul american mai poate face ceva pentru a opri monopolul Google care este foarte dăunător pentru utilizatorul obișnuit. Din păcate puțini utilizatori trec dincolo de varianta implicită de motor de căutare. În cazul meu, atunci când îmi instalez un browser nou, caut ceva și văd că mă redirecționează spre Google, mă enervez că am uitat să schimb. :) Dacă încă mai folosești Google search în 2024, ești primitiv.

      Ștergere
  5. Ca justitia este o iluzie, asta fara doar si poate. De asta taranii ( oamenii intelepti ai vremurilor trecute) preferau o intelegere stramba decat o hotarare " dreapta "Cauzele sunt multiple, unele obiective, celelalte(multe)subiective..Cat priveste insa legalitatea extradarii, iata ce prevede art.10 din CodulPenal Roman :"Legea penală română se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării de către un cetăţean străin sau o persoană fără cetăţenie, contra statului român, contra unui cetăţean român ori a unei persoane juridice române." Pentru "traducerea in viata" a acestei dispozitii, trebuie ca faptuitorul sa poata fi cercetat de autoritatile competente romane, indreptatite asadar a cere extradarea. Daca se poate in Romania, se poate si in SUA. Nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU Dotcom a săvârșit infracțiunea ci cei care postau materiale...scrie si in articol
      ...

      Ștergere
  6. ce sa zic de extra dare in SUA?
    că e singura Cale sa ajungi in SUA ca roman că vise, scuze vize canci

    RăspundețiȘtergere
  7. 🇺🇦❌☦️🇷🇴 The Ukrainian government has denied the request made by the Romanian Orthodox Church which tried to register itself with the Ukrainian Ministry of Religious Cults and open up a bishopric in the Cernăuți (Chernivtsi) Oblast.

    In the place of the Ukrainian Orthodox Church (UOC) which served the Romanian minority in Cernăuți until the Ukrainian Territorial Defense Forces with the help of national security forces seized many of the churches belonging to the UOC, Ukraine has refused to right the wrong made by the USSR in 1944 when it kicked out the Romanian Church and forcefully confiscated and transferred the churches to the Russian led UOC. To its credit, the UOC allowed the use of Romanian in its churches where a Romanian community lived.

    Kiev has decided to fully support the schismatic (some would say, outright heretical) Orthodox Church of Ukraine (OCU) which firmly rejects the use of other languages in religious services other than Ukrainian. This is just another attempt done by Kiev to assimilate the Romanian minority in Ukraine by forcing the Romanians in Cernăuți to pray in Ukrainian only.

    Step by step Kiev eliminated Romanian from its schools and now it has eliminated Romanian from its churches. Next up: the imprisonment of those that speak Romanian at home following the Austro-Hungarian model seen in Transylvania more than a century ago.

    @Wallachian_Gazette

    RăspundețiȘtergere
  8. Avea dreptate Tutea in privinta Kiev-ului....

    https://ioncoja.ro/petre-tutea-il-bag-in-p-ma-sii-cine-l-o-mai-injura-pe-ceausescu/

    RăspundețiȘtergere
  9. Răzvan Constantinescu pe Febeu

    BLOCADA PRESEI MAINSTREAM CONTINUĂ

    La fel ca în așa-zisa pandemie. Și atunci eram proscris, la fel sunt și acum. Toți fac doar ce li se permite de către cei care dau banii.

    Astăzi, am participat, la București, la invitația europarlamentarului Diana Șoșoacă, la o rundă de tatonare în perspectiva creării unui pol suveranist. Delegația PPR (Mihai Lasca, Oana Eftimie, Iulian Capsali și cu mine) a ajuns înainte, aproape simultan cu cea a SOS. Atmosferă prietenească, civilizată. La 12 și câteva minute a ajuns și Cozmin Gusa, singur. Extrem de jovial și el.

    Invitația Dianei era nominală: doar pentru cei patru candidați suveraniști la prezidențiale (eu, Simion, Gușă, Șoșoacă), eventual însoțiți de 2-3 colaboratori apropiați. Inițial, din cauza programului de la serviciu și pentru că invitația sosise abia vineri seară, am intenționat să-i rog doar pe prietenii mei să participe. Dar Diana avea dreptate, precizase clar cui se adresează acea invitație. Așa că am reușit să facem rost de bilete de avion (și eu, și Mihai) și am sosit, ca să dăm greutate întâlnirii. Din respect pentru cei care ne cer imperativ ”unirea”.

    Domnul George Simion, ocupat cu apartamentele de distribuit, nu a venit. Cozmin a propus să permitem totuși delegației AUR să asiste, deși George nu a răspuns invitației. Noi, ceilalți, nu am fost de acord: invitația era cât se poate de clară. Cele trei doamne trimise de George au ajuns după 20 de minute de la începerea discuțiilor. Diana, gazda întâlnirii, conform cu ceea ce hotărâserăm cu toții, le-a invitat să părăsească incinta, în minutul 21. Doamnele au considerat că mișcarea suveranistă nu se poate dezvolta fără domniile lor - mai ales că e exclus suveranismul fără nume exotice - și au protestat palid în interior și exuberant în exteriorul clădirii (Casa Capșa).

    Noi ne-am văzut de treabă și am enunțat principiile de la care trebuie să pornim. Diana, ca gazdă, a motivat rațiunile pentru care ne-a invitat și și-a manifestat regretul că domnul George Simion nu a dat curs invitației. După părerea ei, a prezumat că liderul AUR știa că nu se poate ridica la nivelul discuțiilor, n-am înțeles exact din ce motiv.

    Domnul Cozmin Gușă a vorbit cu prietenie, ne-a explicat că nu ține cont de eventualele disensiuni din trecut, ne-a ținut un curs despre suveranism și noi l-am ascultat cu atenție. Bine informat, ne-a anunțat că domnul George Simion nu va veni și că, pentru a scoate la urne cetățenii care nu ies de mulți ani la vot, precum și pentru a evita frauda electorală, trebuie să creăm un ”val emoțional”. L-am întrebat așa: ”Dacă eu și Diana n-am exista, cum ai crea tu valul emoțional, având în vedere că ai jucat un rol în mai toate guvernele din ultimii 20 de ani?” Domnul Gușă imediat a plecat, deoarece avea emisiune la postul de radio al domniei sale.

    La final, am rămas să dăm declarații presei doar Diana și cu mine.

    Exceptând Realitatea.net, nimeni nu a mai prezentat vreo știre la TV despre întâlnirea noastră.

    În presa scrisă, 6 din 7 ”organe” au scris că a fost scandal, că delegația AUR a fost dată afară și că ”Șoșoacă i-a invitat pe Simion și Gușă la negocieri”. Doar Active News a pronunțat numele meu, că aș fi fost și eu pe-acolo.

    Un prieten bun din presă mi-a reproșat recent: ”De ce spui că presa e cancerul lumii actuale? E nedrept!” (și, el, personal, avea dreptate!)

    Uite de aia! Pentru că au consemn: NU pronunțați acel nume!
    Preluare de pe facebook👇🏼

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu uitați că trăim in Matrix. Nimic din ce apare la televizor nu e real.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)