luni, 26 august 2024

Dosarul Durov


Surse din Rusia susțin că arestarea lui Pavel Durov a fost ordonată de SUA care dorește să aibă acces la profilurile celor aproape 1 miliard de utilizatori ai platformei. Mai mult, așa cum veți vedea puțin mai târziu, atacul nu este unul strict asupra Telegram, ci asupra TON, criptomoneda lansată pe platforma Telegram. Motivul este cât se poate de simplu: raportat la numărul de utilizatori, TON are capacitatea de a exploda ca monedă universală independentă, detronând Bitcoin-ul care-i un proiect al CIA/NSA. 

SUA au început un război hibrid împotriva oricărei entități independente care le amenință supremația. Compania Huawei a fost atacată nu pentru că ar fi introdus backdoor-uri, ci pentru că producea independent. Nu s-a găsit absolut nicio dovadă care să susțină alșegațiile americanilor în ceea ce privește așa-zisul spionaj practicat de Huawei. Problema însă era în altă parte: chinezii controlau totul, de la terminal până la echipamentele de infrastructură de comunicații, fiind atât de performanți încât ieșeau cu prețuri imbatabile. În ceea ce privește găurile de securitate, ei le-a acoperit pe cele la care aveau americanii acces! Aici era o problemă majoră. Prin detronarea Apple de către o entitate necontrolată de SUA, americanii riscau să rămână în urmă atât tehnologic, cât și în ceea ce privește „managementul găurilor de securitate neintenționate”. 

Dronele DJI vor avea același destin. Se face scandal cum că acestea spionează pentru chinezi. Desigur, dovezi ioc! E un nou dosar al „baloanelor chinezești”, de data aceasta mult mai penibil. Însă, la cum evoluează treburile, probabil le vor interzice, însă dată fiind popularitatea lor în SUA, cel mai probabil se vor găsi modalități de import la negru. În ceea ce privește dronele, americanii sunt efectiv în derizoriu! 

TikTok este asasinat treptat tot pentru că amenință supremația platformelor controlate de SUA. Am mai tratat povestea acestei rețele sociale atât de populare, inclusiv algoritmul său care dă dependență. Voi aminti aici doar faptul că platforma TikTok pentru SUA și resul lumii este gestionată din Singapore, de o companie total despărțită de compania mamă din China. Cu alte cuvinte, nu există niciun motiv pentru care să fie suspectată de „spionaj în favoarea Chinei”. Cu toate acestea, compania este faultată peste tot în Occident.

Probabil îmi veți da contraexemplul rețelei X a lui Musk. Da, pe moment pare a fi lăsat hățurile jos, dar este o entitate americană, iar statul poate oricând să intervină. Că n-o face acum, e altă chestie. Se întâmplă așa pentru că e nevoie de o „contrapondere” americană la mișcările digitale de eliberare. De aceea, din acest punct de vedere, Musk poate fi opoziția controlată. Imaginați-vă ce se va întâmpla după ce Musk va fi atras de structura guvernamentală de putere instaurată după un eventual câștig al președinției de către Trump! Va mai fi X un tărâm al libertății de unde să poată di atacat Trump?

Telegram însă este ceva mai mult! E un cui în coasta jigodiilor care vor să transforme Occidentul într-o pușcărie. Imaginați-vă că cel pe care Kamala îl are ca prezumtiv vicepreședinte, deviantul Tim Waltz, este același care spune în gura mare că „libertatea de expresie nu este garantată în democrație”. În aceste condiții, o platformă în care lumea se exprimă chiar liber, nu este acceptabilă! Iar în ceea ce-l privește pe Durov, acesta e absolut independent. Nu are atașamente politice, geopolitice sau de altă natură. Dar, pentru a înțelege mai exact care-i treaba care deranjează teribil la Telegram, vă voi spune niște chestiuni pe care mulți nu le știu sau nu le conștientizează:

  • Telegram este singura aplicație prin intermediul căreia s-au scurs în timp real elemente ale genocidului israelian din Gaza; clipuri video live, știri actualizate, documente, absolut toate le găsești acolo. Tot pe-aici s-au scurs numeroase documente secrete israeliene care-l incriminează pe Netaniahu și aparatul său!
  • Cele mai actualizate și corecte știri despre războiul din Ucraina le găsești pe Telegram. Sunt numeroase surse de la firul ierbii - pe care inclusiv subsemnatul le urmărește pentru a avea o situație clară. Grupul Wagner, de exemplu, publica clipuri în timpul bătăliilor din Bahmut. 
  • În cazul conflictelor din Africa, Telegram a terminat armata Franței. Cu toate că rușii au folosit alte aplicații de comunicație, rebelii de-acolo s-au organizat rapid pe Telegram. Iată de unde avem dușmănia Franței împotriva Telegram!
  • Nu în ultimul rând, prin intermediul canalelor criptate ale armatei ruse se negociază defectarea soldaților ucraineni de pe front. Așa cum am mai spus, criptarea Telegram este destul de puternică pentru a face imposibilă decriptarea în timp real de către NSA, astfel încât soldații ucraineni se pot preda în siguranță.  

Suplimentar față de cele expuse, voi mai adăuga că TON amenința însăși structura financiară dolaro-centrică. Prin ușurința de utilizare a noii criptomonede și prin baza de 1 miliard de oameni, TON putea da peste cap întreaga structură financiară a SUA. De altfel, tocmai TON e cel care deranjează întrucât are capacitatea de a da serioase bătăi de cap în particular FED-ului și, în general, structurii mafiote financiare instaurate la nivel global. A face un framework separat de mafia Băncilor Centrale ale lumii înseamnă a trage din profiturile babane și, mai ales, din structura de putere instaurată la nivel mondial. Iar așa ceva nu poate fi iertat!

Iată așadar care sunt problemele majore care au făcut ca, din nou, orice norme democratice să fie călcate în picioare pentru a-l aresta pe Durov. Se vede cât se poate de clar că ceea ce numesc unii democrație este, pur și simplu, o vorbă-n vânt, un slogan fără fundament, un artefact de marketing politic și-atât. Rămânem atenți la ceea ce urmează. În mod sigur totul se va înrăutăți. 

59 de comentarii:

  1. Domnul Dan, eu numai cand aud 'entitate independenta', imi ies bube pe piele

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care conduc Occidentul nu sunt îngeri, sunt criminali psihopați care mențin omenirea în pușcărie.
    Frica lor este libertatea oamenilor.
    Oamenii liberi ii sperie in ultimul hal, e cel mai negru coșmar al lor, și ori-cine lupta pentru libertatea oamenilor trebuie ucis după doctrina controlului și dominării.
    Dar Dumnezeu a decretat că această planetă va fi liberă și nu va cădea sub forța automatizării cinice.
    Oricât de mult își doresc cei ce au arestat pe Durov, Dumnezeu îi va face să renunțe la control și să ne lase liberi. Această planetă nu va fi una lipsită de liberă voință.
    Dimpotrivă această planetă este a liberei voințe sfinte, și oricine luptă să stingă libertatea își ucide propria ființă și va fi expulzat in Abisul unde nu există nimic să facă acolo controlul și dominarea pe nimic.
    Garantat altfel de specimene care lupta cu liberul arbitru lăsat de Dumnezeu li se va lua lor liberul arbitru și libertatea.
    Este 100% sigur că cei ce încalcă liberul arbitru libse va încălca și lor liberul arbitru.
    Karma există și nu ne mai pot fenta să arunce pe noi actele lor negative, că de data asta Universul va ține exact cont de cine ce face și nu se mai pot ascunde deloc.
    Vor fi pedepsiți pentru Durov atât de mult încât le va fi frică să mai facă vreodată ce i-au făcut la Assange.
    Va fi vai de mama lor.
    De ce?
    Că aici pe planeta asta nu e gradina lor, și nu fac ei ce vor.
    Mai ales nu poți îngrădi libertatea, că nu e o lume lipsită de voință liberă.
    Și dacă murim toți și vine masa extinctions, planeta asta tot va avea liber arbitru Forever.
    Așa că ei nu lupta sa ne închidă gura, luptă cu întreg Universul și nu vor avea succes niciodată conform principiilor aikido o vor lua in freză urât de tot de le va fi frică de Dumnezeu și se vor lepăda de Satana.
    Asta vom vedea și se vor miră toți.
    Așa că continuați să arestați oamenii că Durov și veți vedea ce Abis vă paște.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BREAKING Pavel Durov, fondatorul Telegram, a fost arestat în Franța sub acuzații de complicitate la trafic de droguri și infracțiuni împotriva copiilor.

      Autoritățile franceze aveau un mandat de arestare pe numele lui după ce OFMIN, agenția franceză responsabilă cu prevenirea violenței împotriva minorilor, a inițiat o investigație preliminară care vizează mai multe presupuse infracțiuni, printre care fraudă, trafic de droguri, cyberbullying, crimă organizată și promovarea terorismului.

      Interesant este că acuzațiile aduse lui Durov nu sunt legate de implicarea sa directă în aceste activități, ci de presupusa sa neglijență în a lua măsuri pentru a împiedica utilizarea platformei Telegram în scopuri criminale.

      "S-a terminat cu impunitatea Telegram," a declarat unul dintre anchetatori, sub protecția anonimatului. Acesta a adăugat că sunt surprinși de faptul că Durov a venit la Paris, știind că este căutat de autorități.

      Rămâne de văzut cum vor evolua acuzațiile împotriva lui Durov și ce impact va avea acest caz asupra viitorului Telegram și al altor platforme de mesagerie criptate.

      PS1: Personal cred că același tratament îl poate primi @elonmusk oricând în Europa dacă te uiți la felul în care autoritățile europene vorbesc despre X.

      PS2: Din informațiile mele, și în cazul fraților T sunt implicate autoritățile responsabile cu protecția minorilor traficați.

      Ștergere
  3. Salut. Te rog sa stergi acest comentariu, deoarece este doar o intrebare: am facut de mai multe ori cerere sa ma alatur celor care pot posta comentarii pe canalul de telegram, dar niciodata admin nu a aprobat request-ul. E vreo problema cu contul meu de telegram (desi nu vad ce ar fi, dar zic si io) sau pur si simplu s-a atins limita de participanti ? Multumesc de atentie. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-mi aici ID-ul tau de Telegram ca sa-ti aprob intrarea in grup. Am foarte multe cereri in asteptare, multe spam, și nu mai pot gestiona fenomenul...

      Ștergere
    2. Bună ziua,
      Aceeași problemă o am și eu. Este adevărat că am foarte rar dorința de a comenta pe Telegram dar de mai bine de un an nu am primit aprobarea de a „alăturare” la grupul dvs. Mulțumesc!

      Ștergere
    3. @EugenD: Am doi Eugeni in asteptare. Unul D.Eugen, iar celalalt Eugen62. Care esti tu?

      Ștergere
    4. Sigur nu Eugen62. Id-ul de Telegram este @Eugen_A_D.
      Mulțumesc!

      Ștergere
    5. Sigur nu Eugen62. Id-ul meu de Telegram este @Eugen_A_D. Mulțumesc!

      Ștergere
    6. Mulțumesc mult!

      Ștergere
  4. Daca toate "chestiunile" pe care ni le-ai revelat sunt adevarate,il transforma automat pe Durov intr-un asset al rusilor....deci mai subtire cu independenta pe scari.Nu exista independenta la nivelul la care defila Durov, PUNCT!.....Marea intrebare este,ce kkt a avut in cap cand a aterizat linistit in Franta!!??....este ori o tradare ori o miscare premeditata si asumata ori o ....regie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a avut nici un kkt în cap. Miliardarii f rar fac greșeli. A aterizat în Franța PENTRU K ASA TREBUIA.

      Ștergere
    2. Eu vad trei posibilitati: misiune de la Vladimir, prostie-fudulie-orgoliu nemăsurat, manipulare PsiOps la nivel maxim, pentru a-l atrage în cusca.

      Ștergere
    3. 19:13
      Prima varianta cel mai probabil...dar nu de la ValodiaV., ci fix de la stăpânul lor al tuturor inclusiv a lui Volodia.
      Pavel nu I prost ca Ceaușescu sa fie chemat intr o capcana asa cum a pățit Ceaușescu cind s a intors ca boul din Iran.
      Dacă era bou nu ajungea multimiliardar.

      Ștergere
  5. Mult timp a fost mai comod si, desigur, mult mai putin periculos pentru SUA sa la lase lucrurile cat de cat in voia lor, avand in vedere starea ( jalnica ) a "concurentei".Si, oricum, nici nu-si imaginau mijloacele tehnice de care dispun in prezent. Iar conjugarea suprastructurii ( de orice fel: juridica, ideologica, etc) cu fortele de productie era inca in paradigma clasica, asa ca si-au putut permite si tolerarea " democratiei " Toate acestea s-au schimbat radical, asa incat America a trebuit sa "schimbe foaia" si a dat jos militaria din pod. La propriu. Realizez ca va dura ceva timp pana cand lucrurile se vor aseza cumva, dar cum si cand, asta nu poate spune nimeni. Nici macar cei ce le-au initiat, admitand ca ceea ce fac americanii sunt acte premeditate si nu reactii oarbe .
    Personal cred ca adevarata democratie a existat doar pana la primul razboi mondial, in epoca imperiilor, nu a republicilor. Pentru ca nu e greu sa botezi un lucru asa cum doresti, dar e greu sa-l si faci sa si fie asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este a doua oara cand subliniezi, "criptarea Telegram este destul de puternică pentru a face imposibilă decriptarea în timp real". Sa inteleg ca intr-un interval de timp decriptarea este totusi posibila ? Stii (tu) ceva in acest sens ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kim Dotcom : ,,Vă rugăm să înțelegeți că criptarea este inutilă pe dispozitive nesigure. Utilizarea unui messenger criptat pe iOS este la fel de sigură ca mersul cu o barcă de cauciuc pe lavă."

      https://nitter.poast.org/KimDotcom/status/1828021227702964714?cursor=NwAAAPAoHBlW4se4iezCu94y0MGy0c7Cud4yxoXUnbPmuN4ylsOyufTBuN4yiMe3qa_7ud4yJQISFQQAAA#r

      Ștergere
    2. Este Telegram cu adevărat o aplicație de mesagerie criptată? - https://blog.cryptographyengineering.com/2024/08/25/telegram-is-not-really-an-encrypted-messaging-app/

      Ștergere
    3. @Anonim(16:50): aia e o cioacă. Nu e „messenger criptat” pentru că nu e „criptat implicit”. Așa e, dar dacă alegi să-ți faci un canal criptat cu cineva, atunci ai criptare end-to-end. WhatsApp e criptat implicit, dar CuCu are îmncredere în criptarea lor...

      Ștergere
    4. Dan@Trenduri26 august 2024 la 22:38 : „aia e o cioacă. Nu e „messenger criptat” pentru că nu e „criptat implicit”. Așa e, dar dacă alegi să-ți faci un canal criptat cu cineva, atunci ai criptare end-to-end.”

      Ce spune articolul ?

      “From your perspective as a user, an “encrypted messenger” ensures that each time you start a conversation, your messages will only be readable by the folks you intend to speak with. If the operator of a messaging service tries to view the content of your messages, all they’ll see is useless encrypted junk. That same guarantee holds for anyone who might hack into the provider’s servers, and also, for better or for worse, to law enforcement agencies that serve providers with a subpoena.
      Telegram clearly fails to meet this stronger definition for a simple reason: it does not end-to-end encrypt conversations by default. If you want to use end-to-end encryption in Telegram, you must manually activate an optional end-to-end encryption feature called “Secret Chats” for every single private conversation you want to have. The feature is explicitly not turned on for the vast majority of conversations, and is only available for one-on-one conversations, and never for group chats with more than two people in them.
      As a kind of a weird bonus, activating end-to-end encryption in Telegram is oddly difficult for non-expert users to actually do.
      [...]
      Telegram’s encryption has been subject to heavy criticism since at least 2016 (and possibly earlier) for many of the reasons I outlined in this post. In fact, many of these criticisms were made by experts including myself, in years-old conversations with Pavel Durov on Twitter.
      […]
      Instead of improving the usability of Telegram’s end-to-end encryption, the owners of Telegram have more or less kept their encryption UX unchanged since 2016. While there have been a few upgrades to the underlying encryption algorithms used by the platform, the user-facing experience of Secret Chats in 2024 is almost identical to the one you’d have seen eight years ago. This, despite the fact that the number of Telegram users has grown by 7-9x during the same time period.
      […]
      Even though end-to-end encryption is one of the best tools we’ve developed to prevent data compromise, it is hardly the end of the story. One of the biggest privacy problems in messaging is the availability of loads of meta-data — essentially data about who uses the service, who they talk to, and when they do that talking.
      This data is not typically protected by end-to-end encryption. Even in applications that are broadcast-only, such as Telegram’s channels, there is plenty of useful metadata available about who is listening to a broadcast. That information alone is valuable to people, as evidenced by the enormous amounts of money that traditional broadcasters spend to collect it. Right now all of that information likely exists on Telegram’s servers, where it is available to anyone who wants to collect it.
      I am not specifically calling out Telegram for this, since the same problem exists with virtually every other social media network and private messenger. But it should be mentioned, just to avoid leaving you with the conclusion that encryption is all we need. “

      Personal, nu văd unde-i „cioaca” !

      Ștergere
    5. Dacă vă interesează subiectul vă sugerez articolul "On the Cryptographic Fragility of the Telegram Ecosystem" disponibil aici: https://eprint.iacr.org/2022/595.pdf

      Ștergere
    6. Intrebarea mea e tampita rau de tot ? Daca nu e posibila o decriptare in timp real, atunci e posibila intr-un timp oarecare ?

      Ștergere
  7. Dle. Dan,
    Cum va explicati ca aceste geniu Pavel Durov a venit in Franta, cica sa ia masa, cand el stia/fusese informat ca va fi arestat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un mic amendament. Nu Pavel Durov e geniul din spatele platformei Telegram. Fratele lui Nikolai Durov e cel care a conceput programul de codificare. Pavel e fata comerciala a platformei, Nikolai e creierul. https://x.com/runews/status/1827631451564654936

      Ștergere
    2. Pai tocmai ca NU stia. Baietii au avut abilitatea de a-l da in urmarire cu doar cateva minute inainte de aterizare. Daca-ar fi facut-o cu 10 de min mai drevreme putea fi informat si schimba rapid destinatia.

      A vrut sa se dea rotund fata de o femeie si uite ce-a patit.

      Ștergere
    3. 1. Noi nu avem acces la informațiile la care au ei pe următorii 50-100 de ani. Primim numai firimituri de la masa lor.

      2. Are info. de derulare imediata sau in viitorul apropiat legat de el și de tagma lui de multimilionari.

      3. Daca I groasa treaba, el își poate cumpăra ieșirea din scena din trei mișcări.

      4. Baiatul asta nu a ajuns multimiliardar "din noroc" :))), ci pentru ca a fost ales.

      5 E posibil sa fi fost ridicat cu scopul precis ptr a I creste credibilitatea.

      6. Intradevar timpul le va lamuri pe toate.

      Ștergere
    4. @Anonim(15:47): Fratele lui Pavel Durov a făcut protocolul de criptare utilizat de Telegram. Însă messengerul implică mai mult decât criptarea din spatele său. De exemplu grafica, din punctul meu de vedere excepțională, de 10 ori mai haiosă decât la concurență. Grupurile de discuție, funcțiile de forum, canalele s.a.m.d. Sunt multe elemente care au concurat la succesul platformei, iar pentru acele elemente responsabil e Pavel!

      Ștergere
    5. Asa l-au gabjit pe John Dillinger și pe mulți alții...Honey trap works always.Cand ești tânăr, ai mintea în capul al mic...

      Ștergere
  8. https://www.zf.ro/business-international/business-magazin-arata-pacientul-viitorului-masura-societatea-devine-22469284

    Pericolul imposturii/escrocarii, este masiv si la vedere/public, si nu doar privat/"intim"/confidential ca Telegram!

    RăspundețiȘtergere
  9. Musk poate fi opoziția controlată

    De ce nu dau unii sceptici mai mult credit la Musk?
    Că li frică.

    Musk este opoziție controlată dar nu a Democraților americani, nici a Evreilor, nici a masonilor care sunt creștini trecuți la Cabală Evreiască, ci a Poporului.
    Musk se da cu ei, dar nu e cu ei.

    Musk e undercover. Și toți ce știți despre Musk este doar ceea ce vedeți voi.

    Eu zic să dați mai multe credite la Musk.
    Faptul că e colaborator NASA și FBI și băgat în războiul din Ucraina, nu are nici un câștig financiar.

    Și că un tercheaberchea ca Thierry Breton ii scrie avertismente miliardarului Elon să aibă grijă ce vorbește indică perfect statutul său internațional.
    Daca Elon Musk vorbea rău de Uniunea Europeană cu Trump, îl arestau că pe Durov?

    Nu!!!
    Clar că nu!!!
    Se enerva Musk și oprea Starlink.
    Doar că Musk încă nu e total contra lor.
    Dar va veni ziua ca și acum când a decis să-l ajute pe Trump.
    Și vor prelua puterea mondială din Occident de la octogenari și nanogenari. - Musk&co.
    Lumea în care e trăim e făcută după chipul moșilor ca Biden.
    Musk vrea să smulgă puterea din mână bătrânilor cu Alzheimer.
    O opoziție controlata nu se comporta ca și Musk.
    Simion de la AUR e opoziție controlată, așa se poartă Musk ca Simion?
    Nu.
    Musk ar putea promite apartamente la toți aurolacii boschetari americani, sunt cam 22 milioane în toată America, cu cetățenie americană, nu imigranți. Le promite?
    Nu.
    Musk nu vine cu promisiuni ca opoziția controlată.
    Îl judecați greșit pe Musk că mulți alții.
    Dar el nu umblă după părerea voastră ca opoziția controlată care vrea să credeți că ei sunt chiar opoziția.
    Musk nu se prea opune la nimic, el doar indică părerea lui.
    Și dacă nu-ți convine ce face el, le răspunde in emisiune live la TV: Go f@#k yourself!!


    https://youtu.be/bv053YQszYw?si=1cU9JnOPZK5cVYFg


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total de acord cu tine. Cine n-a inteles pana acum ce se intampla nici nu mai intelege vreodata. Lumea e plina de prosti, iar Romania e chiar plina ochi.

      Ștergere
  10. Cum poate fi alternativa plina de dictatori, libidinosi, excroci, chiar si pedofili? Cum e oare posibil ca scursurile sa fie alternativa? Sa vedem cand se trezeste prostimea. Ce-i drept, feminismul e arma suprema impotriva astora, doar ca loveste prea incet. Mai scapa o generatie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Durerea mare e decriptarea in timp real. Insa e vulnerabil la "harvest now, decrypt later". Chiar si in modul offline trebuie niste resurse zdravene ca sa poti decripta AES256 si e posibil sa nu poata fi decriptat pachetul integral. Vom vedea ce se va intampla in perioada urmatoare, dar semnalul este evident: baieti puteti avea ce aplicatie vreti dar fara criptare! Stati linistiti,exista viata si fara telefon/internet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Criptarea nu mai conteaza, esti interceptat direct pe dispozitiv (client side scanning). Iti sunt interceptate mesajele, scanate imaginile si ascultate convorbirile, inclusiv ambiental. Iar tu esti cel care plateste pentru a mentine la zi tehnica de interceptare. Tu credeai ca s-au investit miliarde in 5G ca sa descarci tu un film in 0.5s?

      Ștergere
    2. Vreți anonimitate pe Net?! Aruncați drk smartfoanele intr-un lac adanc și FITI IARASI LIBERI !

      Ștergere
    3. Hmmm … cherche la femme … daca e adevrat ca doamna i a cerut sa ia cina n Paris si ca acum e disparuta nu ne mai miram de nimic 😊 exista peste tot o Isadora Duncan , Mata Hari sau Jossphine Baker . Sau o Zoe 😊

      Ștergere
  12. Ma alatur si eu celor care asteapta "aprobarea"!

    RăspundețiȘtergere
  13. "Bitcoin-ul care-i un proiect al CIA/NSA"

    exact!
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cryptocurrency/the-truth-about-bitcoin-and-cryptocurrencies-an-unpopular-analysis/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cryptocurrency/bitcoin-the-cryptotrap/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cryptocurrency/how-to-make-a-mint-the-cryptography-of-anonymous-electronic-cash/
    https://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.805/articles/money/nsamint/nsamint.htm

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cryptocurrency/imf-digital-currency-to-replace-the-dollar/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cryptocurrency/the-propaganda-behind-crypto/



    "Musk poate fi opoziția controlată"

    Nu poate, ci ESTE!
    Cate facilitati, scutiri si miliarde de dolari a primit Musk in ultimii 15-20 de ani de la guvernul SUA pentru a dezvolta Tesla, SpaceX si alte proiecte "independente"?
    Ce credeati, ca tratamentul preferential si purcoiul ala de bani este gratis si ca Musk nu este dator nimanui cu nimic?


    _____
    Sa nu trecem nici peste realitatile mioritice actuale.
    Apucati-va de investiti si faceti afaceri in Romania ca sa va "caliti" si sa fiti mai "versati".
    https://chiazna.ro/2024/08/scandalul-cartii-intr-o-tara-condusa-de-un-covrigar/

    RăspundețiȘtergere
  14. DD, contul de feisbuc mai exista sau a disparut?

    RăspundețiȘtergere
  15. Acesti ultimi 35 de ani m-au facut sa reevaluez multe lucruri care ajunsesera detestate.
    De pilda, serviciile de cadre. In 1990 la alegerile parlamentare un numar de 10 partide mici ne-am strins in Gruparea Democratica de Centru. Liderii acesteia erau Niculae Cerveni si Nica Leon, cei mai acerbi adversari in CPUN ai lui Iliescu. Am obtinut doua locuri de deputat: Petrisor Morar, presedintele Frontului Democratic Roman, partid infiintat pe 20 dec. 1989 in balconul Operei din Timisoara de Lorin Fortuna si Claudiu Iordache si Serghei Mezaros,vicepresedintele Partidului National Democrat. Apoi am aflat ca Serghei Mezaros s-a nascut la Moscova unde tatal sau, diplomat de etnie maghiara, fusese trimis la post de Gheorghiu Dej; apoi, s-a dus la Iliescu. Leon il avea ca prim-vice-presedinte pe Clad Galin – dupa alegeri, Galin a fost luat de Iliescu la Cotroceni pe post de consilier, iar apoi (1992-1996) deputat PDSR. Mi-am dat seama cit de utile erau serviciile de cadre!
    Dupa ce zeci de ani am luptat impotriva cenzurii, incep sa o privesc nuantat. Un exemplu minor: intr-adevar, inainte de 1989 erau interzise in Romania multe carti dar multe nu erau traduse fiindca nu meritau; Sven Hassel a fost tradus cu doua carti, exceptionale: Gestapo si Monte Cassino; dupa ’90 au fost traduse toate si le-am cumparat; am aruncat banii degeaba si am pierdut timpul citindu-le – celelalte 14 volume erau niste timpenii.
    Daca ar fi existat cenzura bunului simt, porcariile de la Jocurile olimpice de la Paris nu ar fi putut exista.
    Nu am urmarit niciodata Telegram, nici nu stiu cum sa il accesez. Dar ma gindesc la altceva. Youtube a ajuns un real pericol, un factor de dezinformare si de imbecilizare mai ales a tinerilor, in toate domeniile. Am postat sute de comentarii spunind adevarul; unele nu apar de loc (este in special cazul emisiunilor in care presteaza escrocul Petre Negreanu), la celelalte comentariile mele sint mascate (adica trebuie sa intri in cele mai noi comentarii, ceea ce putini fac). Youtube merge inainte fiindca indeplineste agenda globala – site-urile care nu sint pe aceasta linie sint interzise, desfiintate.
    Asta este o mare problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare dreptate, in special in politica de traduceri. A trebuit sa recunosc destul de repede ca tot ce a fost bun la marii scriitori a fost tradus in romana.De multe ori cu aparat critic si tot ce trebuie. Restul chiar nu merita.Un alt exemplu:Chandler : tot ce a avut bun ( nu prea mult, dar bun intr-adevar) a fost tradus in anii '70.

      Ștergere
    2. Am luat un exemplu la intimplare. La fel cu Agatha Christie - inainte de 1989 in colectiile Aventura si Enigma au fost traduse 5 carti exceptionale - dupa '89 au mai fost traduse citeva zeci care insa nu mai meritau. In domeniul literaturii politiste, in afara de Chandler s-au tradus cele mai bune carti ale lui James Hadley Chase, Maurice Leblanc, Georges Simenon, etc. Iar Maestrul si Margareta al lui Bulgakov, a fost tradus chiar inainte de 1969.

      Ștergere
    3. Faulkner ( triologia inainte de 1968), clasicii englezi si francezi ( dar si germani, poloni,unguri )in plin "proletcultism, incercari de a traduce Ulysses inca de prin 1964 ( a lipsit traducatorul potrivit, nu bunavointa).Si in ce tiraje si in ce conditii. Iti puteai forma o adevarata constiinta doar citind ceea ce s-a tradus, fara a baga in seama trancaneala regimului. Absolut adevarat.

      Ștergere
  16. Daca un telefon(iOS, Android, Blackberry etc) este monitorizat de structuri atunci tot ceea c3 face omul respectiv pe telefonul sau este monitorizat. Faci ceva pe ele de aplicatii criptate daca ai telefonul monitorizat real time. Structurile au soft specializat cumparat de la parteneri cu care monitorizeaza telefonul obiectivului tinta, indiferent de sistemul de operare. Poti sa ai si mama aplicatiei criptate tot ceea ce faci pe telefonul respectiv, dar absolut tot este afisat oe monitorul operatorului de la structura care are in lucru telefonul acelui om. Si daca schimbi in agenda Costica Stefanescu si pui Stefanescu Costica se afiseaza toata activitatea pe ecran. Softul respectiv stie sa monitorizeze permanent toata activitatea. Si daca verifici vremea sau stirile sportive. Tot ceea ce faci.
    Daca o singura data au avut acces fizic la telefon sau daca au datele telefonului de la cumparator acel aparat este compromis. Il arunci la gunoi. Operatorii de telecomunicatii dau acces in timp real serviciilor la infrastructura telefonica. Absolut toti si si pastreaza cel putin sase luni datele privind un anumit numar sau la cerere oricat. Nu exista criptare decat daca nu esti tradat, decat daca nu au avut acces niciodata la telefonul fizic decat daca folosesti algoritm de criptare avansat al sistemului de operare al telefonului in primul rabd. Ori asta costa mult. Nu pune nimeni pe Android sau iOS asa ceva. Ca vinde doar cateva aparate. Si e in paguba. Cine vrea criptare azi nu foloseste telefoane comerciale. Si nici abonamente de la companii de telefonie mobile. La momentul acesta azi obiectivul tinta poate fi monitorizat oriunde se afla el si daca are telefon asupra lui si daca nu are. Tot ce vede cu ochii sai si tot ce vorbeste si aude. Nici nu va imaginati cum sunt oamenii cobai azi pentru structuri. Ce tehnologie au si ce fac pe oameni. Si apoi nemernicii vin si spun ca ei asiguta siguranta publica si securitatea nationala! Pai cum?! Calcand pe viata oamenilor?! Pai legea a mai foat respectata cand i-ai calcat in picioare aluia viata?! Da pentru ca modul de operare este Secret se Serviciu! :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca nu va suparati , al carei tari este cetatean Pavel Durov?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are vre o 3-4, dar cel mai mult sta în Emiratele Arabe.

      Ștergere
  18. "Nimeni nu este indispensabil!"

    RăspundețiȘtergere
  19. Cică Durov ar fi avut protecție în Rusia;cică el ar fi ieșit la plimbare prin Paris, cu noua achiziție.

    RăspundețiȘtergere
  20. Presa rusă susține că THEMIS l-a forțat pe Pavel să-și închidă blockchain-ul Platformă TON pentru stocarea și transmiterea în siguranță a datelor. De asemenea, Durov se bucură în Franța de asistența juridică din partea SUA. Asta demonstrează colaborare într-o formă sau alta. Prin urmare, dacă yankeii vor avea nevoie de Durov, acesta va fi dat americanilor la prima cerere, ba chiar legat cu fundă de cadou, dacă luăm în considerare vasalitatea Parisului față de Washington.
    Tot presa rusă declară că Durov va fi oferit (în Moscova) la schimb cu Laurent Vinatier, un analist cheie al colonelului Chris Donnolly, cea mai importantă figură din serviciul britanic de informații MI6. Acest agent a fost unul dintre organizatorii atacului de pe Podul Crimeii din 2022. Procesul lui Laurent, acuzat că a primit informații ilegale, este programat pentru 3 septembrie. Sunt ipoteze. Realitatea va fi dezvăluită în timp, dacă va fi vreodată divulgată.

    RăspundețiȘtergere
  21. https://bogdanherzog.ro/ce-nu-a-inteles-pavel-durov/

    În link sunt informații care vin să completeze acest articol...

    RăspundețiȘtergere
  22. Tehnologia actuala de moitorizare a subiectilor umani foloseste infrastructura GSM de pretutindeni. Poti sa nu ai telefonul asupra ta la o intalnire de taina si tot esti monitorizat Ilegal Neconstitutional ca animalele. Dar mandatul de interceptare tehnica este unul Clasic si Nu poate prevede folosirea unei astfel de tehnologii pentru ca ea este Total Ilegala si practic omul devine Cobaiul structurilor. Ori Cinstitutia si Legile in vigoare apara fiinta umana, dar pentru securistii prosti esti doar un obiectiv si atat. Daca in casa in pat vorbesti cu nevasta ce sa cumperi a doua zi si de unde se stie in timp real. Suntem monitorizati ca animalele. Dar statul de drept apara drepturile si libertatile fundamentale...:))) si respecta Constitutia tarii...:))) Ce abuzuri face Sriul in tara asta si Politia NIci NU va imaginati! Dar ei nu dau socoteala pentru ca sunt zeii zilei! Asa ca povestea privind criptarea nu e de actualitate deloc. Tehnologiile prezente sunt mult prea avansate pentru ca omul sa mai aiba vreo sansa la viata. Grav este altceva: ca romanii, si dau aici exemplul Romaniei, cand primesc ordin pe unitate sa se activeze de la cretinul securist care coordoneaza o lucrare atunci deci romanii se activeaza la ordin fara pic de remuscari de constiinta de gandire de ratiune de morala de orice vreti. Pai atunci ne meritam soarta! Daca suntem sclavi sa haituim pe aproapele la ordinul sistemului, apai chiar ca nu mai e nimic de facut! Cand a cazut constiinta si reperul moral al omului atunci societatea e pierduta! Puscarie securista sau mare unitate militara! L-au monitorizat pe Dragnea ca pe animale sau pe Ioan Niculae. Si in cele mai mici detalii si intimitati cu tehnologii neautorizate, dar nu s-a sesuzat nimeni. Ori astia erau oameni cat de cat conectati, ori omul de rand e cobai. Un lucru ne ramane rezistenta personala: Niciodata capul plecat! In fata Nimanui! Cu cat este mai opresiv sistemul cu atateste mai puternica rezistenta oamenilor care vor sa lupte! Orice reactie isi primeste contrareactia!

    RăspundețiȘtergere
  23. Generalii s-au adunat în masele lor
    La fel ca vrăjitoarele la masele negre
    Minți rele care complotează distrugerea
    Vrăjitorul construcției morții
    Pe câmp, trupurile ardând
    Pe măsură ce mașina de război continuă să se întoarcă
    Moarte și ură față de omenire
    Otrăvindu-le mințile spălate pe creier
    O, doamne, da!
    Politicienii se ascund
    Ei doar au început războiul
    De ce ar trebui să iasă la luptă?
    Ei lasă acel rol celor săraci, da
    Timpul le va spune puterea minții
    Faceți război doar pentru distracție
    Tratând oamenii ca pe niște pioni în șah
    Așteaptă până le vine ziua judecății, da!
    Acum, în întuneric, lumea nu se mai întoarce
    Cenușă unde le arde trupurile
    Nu mai au puterea porcilor de război
    Mâna lui Dumnezeu a sunat ceasul
    Ziua judecății, Dumnezeu cheamă
    În genunchi, porcii de război târându-se
    Cerșind milă pentru păcatele lor
    Satana râzând, își întinde aripile
    O, doamne, da!


    https://youtu.be/LQUXuQ6Zd9w?si=0gMHJcwlugj3RgZ4

    RăspundețiȘtergere
  24. Durov a fost atras în cursa chiar de Macron: https://brusselssignal.eu/2024/08/telegram-boss-claimed-when-arrested-that-he-was-due-to-dine-with-macron/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e asa, se arata a fi un papagal...N-a înțeles nimic din viata, vorba prietenului meu Flavius.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)