duminică, 25 august 2024

Cel mai mare atac la intimitatea noastră


Arestarea lui Pavel Durov este cel mai mare atentat la viața privată. Nu, nu e absolut nicio exagerare în ceea ce spun. Nu-mi dau seama ce-a căutat Durov în Franța - în condițiile în care nu cred că-i erau necunoscute acuzațiile care i se aduc -  dar cert este că acum se află într-un centru de detenție și absolut toată infrastructura pe care a construit-o este în pericol.

Probabil nu știți, dar în Franța este ilegal inclusiv să criptezi un document. Dacă-l criptezi și nu oferi poliției parola de decriptae, atunci chestiunea se poate lăsa cu pușcărie. Grav pentru Durov este că mai e și cetățean francez(altă tâmpenie pe care nu-mi dau seama de ce a făcut-o!).

Pentru a face treaba treabă, francezii l-au arestat și-l acuză de absolut tot ce e posibil în lună și-n stele: trafic de persoane, pedofilie, trafic de droguri, conspirație, fake news s.a.m.d. Dacă s-a făcut o anumită infracțiune prin intermediul platformei Telegram, atunci Durov e de vină! Că așa-i în democrație: dacă nu mergi pe șipcă, stăpânul îți dă cu șipca-n cap. 

Momentul este unul cât se poate de critic. De ce, probabil nu știți, dar vă dau eu informația în exclusivitate: Telegram e folosit ca platformă de comunicații sigură între ucrainenii care vor să se predea rușilor. Pînă acum negocierea se făcea printr-un canal radio, dar nu era absolut nimic sigur, deoarece ucrainenii organizau ambuscade. De aceea a fost preferat Telegram. Întrucât criptarea sa este foarte puternică, SBU nu e capabil să decripteze mesajele în timp real, cu tot ajutorul NSA. Astfel, se trezesc cu numeroși soldați care, în loc să lupte pe front, se predau salvându-și astfel viața. În aceste condiții, arestarea lui Durov devine o parte esențială a luptei ucraineanoamericano-ruse. 

În acest moment Durov e amenințat cu 20 de ani de pușcărie pentru acuza halucinantă că nu a „moderat” conținutul platformei sale, după modelul dorit de Franța&UE. Ce înseamnă moderare? Accesul autorităților la un „buton magic” prin intermediul căruia să poată vedea ceea ce se petrece în orice convorbire de pe platformă. Inclusiv în cele criptate, după modelul WhatsApp(unde orice milițian poate avea acces la orice resursă). 

Ceea ce doresc în realitate autoritățile occidentale este accesul „master” la Telegram. Și, cel mai probabil, asta e miza care i se flutură acum lui Durov în față: „ori ne dai acces acum la platformă, ori intri în pușcărie și totul se duce de râpă”. De fapt nici nu e greu de înțeles de ce totul se duce de râpă: Telegram, cu tot succesul său, este un serviciu gestionat de doar 30 de oameni, iar Durov este atât director cât și designer al serviciului, vizionar, programator, project manager s.a.m.d. Inactivarea sa prin intermediul unei pușcării de lungă durată va avea ca efect prăbușirea întregii platforme. Ca să nu mai vorbim despre riscul penetrării prin strecurarea acolo a unui intrus servind interesele NATO. 

Dincolo însă de speculațiile legate de conflictul din Ucraina, ceea ce trebuie să înțelegeți este că atacul asupra Telegram nu este unul izolat. El survine unor atacuri de dată recentă asupra a numeroase servicii din dark web care erau folosite pentru comunicații. Poate fi pus în context și cu extrădarea lui Kim Dotcom, care pregătea o platformă de comunicații sigure, după modelul pus în practică la partajarea fișerelor. Ceea ce înseamnă că urmează ca peste întreg mediul electronic de comunicații să se întindă precum o pecingine spectrul supravegherii și al cenzurii!

Planul terorii globale, instaurate cu forța, nu a fost abandonat niciodată, iar ceea ce vedem acum, cu arestarea absolut aberantă a lui Durov, este o piatră de kilometraj extrem de avansată. În zilele următoare vom vedea dacă Telegram-ul va crăpa. Chiar și dacă va continua, va fi extrem de puțin probabil să mai fie sigură, mai ales după ce Durov a dat față cu diavolul francez.  

38 de comentarii:

  1. Adevărul e că Zucky nu doar că merge pe scândură dar chiar dansează pe ea așa cum i se cântă. De asta Facebook, care este plin de mizerii, uneori de-a dreptul grotești, continuă să existe. La fel și marele Google.

    Acum așteptăm alternative la Telegram în cazul în care este compromis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cind îi vad fata lui Zukky mi se pare ca vad un robot🤔...si cred ca acest "ceva" cu fata de tocilar inocent a fost special creat in laboratoarele
      ocultei ptr. a capta increderea p....ii si ai atrage in capcana diavolului....
      Mai e cineva peaici care mai are acelasi feeling?









      Ștergere
    2. Nicio sansa! Lumea e moarta dupa barfe ... si puterea dupa spionaj!

      Ștergere
    3. Nu cred că există alternative...sigure! Deși se vorbește de Element, Damus, chiar Signal si altele, niciuna NU e sigură!!!

      Ștergere
    4. În primul rand Zucky nu are treaba cu se intampla in Romania sau alte tari, acolo este impusa cenzura de serviciile secrete, cum este la noi SRI, SIA...si care mai sunt, fac cenzura după bu ul plac! Cautati pe YouTube interviul cu Roc, sa vedeți ce spune, el face jocurile, el spune: pot manipula poporul după bunul plac! Deci, ei joaca cum se canta de afara!

      Ștergere
    5. Am intrat in UE dar cred ca am nimerit in perioada Inchizitiei sau mai rau in perioada construirii URSS

      Ștergere
    6. „La 16 aprilie 2018, Serviciul federal rus de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-mediei (Roskomnadzor) a început să blocheze aplicația de mesagerie privată Telegram Messenger. În aceeași zi, Pavel Durov a postat o ilustrație a unui câine cu glugă cu titlul „REZISTENȚA DIGITALĂ”.
      La 30 aprilie 2018, mii de ruși s-au adunat la Moscova pentru a protesta împotriva acțiunilor Roskomnadzor de apărare a libertății de exprimare. Acest protest a depășit sfera social media, câștigând tracțiune sub hashtagul #digitalresistance și a fost chiar difuzat pe YouTube de Navalny LIVE, brandul social media al liderului opoziției de la Kremlin, Alexey Navalny.”

      https://nitter.poast.org/TonTradingBot/status/1827979695549477040#m

      Ștergere
  2. Au inceput procesul de "decriptare" a comunicatiilor. Si in UK folosesc protestele exact cum au folosit coidul pentru a ne da vaxxenul. "În prezent sunt introduse noi puteri polițienești și măsuri de supraveghere care vor extinde recunoașterea facială și chiar vor elimina complet mesageria privată, făcând ilegală criptarea comunicațiilor prin aplicații precum WhatsApp, Signal, Wire și prin e-mail.

    În curând, în Marea Britanie Big Brother, veți vedea și oameni închiși pentru conversații private pe care nimeni altcineva nu le-a văzut în afară de statul polițienesc." Daca vor suprima criptarea, asa cum era,nu ne ramane decat sa renuntam la telefoane

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mai ai cum renunta la telefoane mobile, deoarece vor deveni parte din sistemul de identificare (card de identitate cu cip, email, telefon smart) prezentand si "facilitatea" trasabilitatii de geolocatie + supravegherea directa a continutului (agenda, convorbiri, poze, mesaje, etc.). Noile directive UE propun/impun ca aplicatiile bancare sa poate monitoriza continutul telefonului si sa poata sterge ce fisiere sau aplicatii considera ca-s "nepotrivite"... (Directiva NIS3, urmatoarea versiune a lui NIS2... https://digital-strategy.ec.europa.eu/ro/policies/nis2-directive)

      Ștergere
  3. Ce mari secrete se vântură pe Telegram de-i amenință pe normanzi?
    Altceva decât propagandă, ventilarea frustrărilor oamenilor si vânzarea de pilule a fericirii nu văd pe platforma lui Paul du Rove — un alt agent de criză din familia Assange, Dotcom…

    Toate rețelele sociale au fost inventate pentru a ne controla discursul.

    Ideologia neoliberală actuală extinde logica pieței în toate domeniile, transformând cetățenii în consumatori de servicii concurente.

    Prin abilitatea agenților de criză, discursul este controlat în taberele pro sau contra, care nu sunt altceva decât piețe de consum, preferințe demografice.

    Rezistența nu se face prin Telegram.
    Rezistența înseamnă să refuzi să le cumperi toate mizeriile, toată mâncarea otrăvită, toată voma mediatică de "fear porn"; să refuzi să lucrezi pentru companiile lor; să le refuzi războiul sau pandemiile cu vaccinurile lor false; să le refuzi istoria falsă pe care ți-o vând.

    Rezistența înseamnă să refuzi „social media" și să vorbești față în față cu oamenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu personal, ai încercat sa vorbești fata-n față cu semenii tai?
      Cum ți s a părut experienta asta?
      Pe că-ți ai reușit sa I trezești din vraja kk tv-ului?
      Discuțiile libere sunt din domeniul "The Outer Limits"
      Mai mereu ajungi sa fii privit drept un ciudat, dus cu capul.

      Ștergere
    2. Da. Fiecare om are o poveste de spus. O dramă pe care o trăiește și nu o vede nimeni. Trebuie să ai răbdare să o asculți.

      E adevărat că nu poți evita media și nici măcar te exila atâta vreme cât ceilalți sunt intoxicați zi și noapte.
      Virusul propagandei se răspândește mai repede ca gândul. Agentul Smith e pretutindeni.

      Însă nu poți cere imposibilul. Viața e prea scurtă pentru asta. Nu mă refeream la a încerca să bați din ușă în ușă ca un prozelit al anti-mondialismului și să ceri oamenilor să te urmeze pe calea cea dreaptă. Astea sunt lucruri prea mărunte că să te gândești la ele și riști să trezești furia semenilor.

      Ci mă refeream la momentul ăla când tragem sub noi o linie neagră și facem socoteala, vorba lui Marin Sorescu.
      Atunci când te uiți în urmă la tine și vezi o viață, nu un ecran albastru.

      Ștergere
  4. Ai uitat sa menționezi ca Pavelaş a fost arestT cind s a dat jos din jetul personal în Paris întorcându-se din...opa!!...in Azerbaidjan.
    Cine tocmai a fost acolo în vizita la un ceai la Aliev și soția sa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Banuiesc c-au avut parghiile necesare pentru a-l face pe Durov sa se duca " de bunavoie" in Franta. Nu-i suport pe rusi, mai ales pe cei care umbla prin occident, se dau genii, si sfarsesc direct in lumea interlopa. Sau pe cei care stau la baltici si suporta zilnic ura si dispretul alora. Sunt anarhici, nu sunt facuti sa-si construiasca o patrie, cu tenacitate, indiferent de conditii. Nu au ajuns la stadiul ala nici acum la spartul targului cu epoca natiunilor. E pacat ,nu pentru ei, ci pentru rolul pe care Rusia ar trebui sa-l joace ca o contraputere la nebunia americana. Cat priveste dreptul la viata privata si intimitate, o sa avem cat au avut rusii sub bolsevici, pentru ca-niciodata nu trebuie sa uitam ! - ideile lui Lenin, Trotzki & comp.au fost ideile Vestului inaintat, nu ale Rusiei reactionare, ei si multi altii ca ei au fost adapostiti in Anglia, Franta, Elvetia, iar sprijinul Guvernului sUA pentru a prelua si mentine puterea a fost aproape nedisimulat. Pentru ca Rusia n-a stiut ce sa faca cu aceste idei marete, iata ca sandramaua a fost desfiintata, iar softul a fost preluat chiar de cei ce l-au gandit. La ei acasa le-au si implimentat, deocamdata partial, restul cand opozantii n-or sa mai aiba cui se adresa si asteptam sa vedem ce-o iesi si pe la noi, la mahala.Cu Telegram- e gata. Asta-i sigur. Am impresia ca cei dornici de libertate vor recurge- totusi ! - tot la o chestie ruseasca: samizdat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "ideile lui Lenin, Trotzki & comp idei marete"...Amice esti idiot.

      Ștergere
    2. Se pare ca ai inteles pe dos, dar nu ma supar. Mai conteaza si contextul, dar fiecare cu posibilitatile lui.

      Ștergere
  6. Nu poate renunța la cetățenia franceză și să se întoarcă în Rusia?

    RăspundețiȘtergere
  7. ai survolat foarte repede peste miscarea cheie, ce a cautat in Franta!?...un om foarte "conectat" ca el sigur stia ce-l asteapta,deci cineva l-a asigurat ca este safe pt el acolo...si l-a vandut....cine-i "cineva" care poate da asemenea garantii si prezinta asemenea garantii incat sa poata fi crezut?!.....Poate ca ca ucrainienii si rusii trebuie sa moara linistiti in continuare si nu sa se predea....ca strica filmu'!

    RăspundețiȘtergere
  8. Musisu Dan, de câți ani se vorbește despre *frâu și zăbală în gura Internetului?!* Să tot fie fo' cins'pe'ce ?!Acum, că it finally happens, ne mai mirăm noi, oile?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai țineți minte momentul când Telegramul a fost blocat în Rusia? Da, s-a întâmplat acest lucru cândva. Motivul a fost cumva similar celui pe care îl au și francezii acum - refuzul lui Durov de a oferi FSB acces la mesajele criptate, iar în urma acestui eveniment Durov a părăsit Rusia.

    Haideți să vedem cum au reacționat atunci, în 2018, câteva ONG-uri apărătoare de drepturile omului din Occident. Băieți, așteptăm și acum aceeași fermitate din partea voastră! Cum ați criticat Rusia ar trebui să criticați și Franța!

    Amnesty International

    “Prin încercarea de a bloca Telegram, autoritățile ruse lansează o nouă serie de atacuri asupra libertății de exprimare online din țară. În ultimii ani, autoritățile ruse au vizat în mod constant micul spațiu rămas în țară pentru libertatea de exprimare. Au blocat site-urile de știri care le critică, au impus reguli draconice de stocare a datelor și au declarat instituțiile media înregistrate în afara Rusiei ca agenți străini” - Denis Krivosheev, director adjunct pentru Europa de Est și Asia Centrală la Amnesty International - 12 aprilie 2018

    CIVIL RIGHTS DEFENDERS

    “Noi, subsemnatele 26 de organizații internaționale pentru drepturile omului, mass-media și libertatea internetului, condamnăm ferm încercările Federației Ruse de a bloca serviciul de mesagerie pe internet Telegram, care au dus la încălcări ample ale libertății de exprimare și accesului la informații, incluzând blocarea în masă a site-urilor” - 30 aprilie 2018

    Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF

    “Reporteri fără frontiere condamnă decizia de astăzi a unei instanțe de la Moscova de a dispune blocarea imediată a popularului serviciu de mesagerie criptată Telegram, după ce acesta a refuzat să predea codurile sale de criptare agențiilor de informații ruse. Decizia reprezintă încă o escaladare a cenzurii online și un obstacol suplimentar în calea jurnalismului în Rusia” - 13 aprilie 2018

    RăspundețiȘtergere
  10. Pavel Durov are un plan. Stia ca va fi arestat mai devreme sau mai tarziu. Rusii deja au cerut intrare la el, insa au fost refuzati. Mai multe stie Tucker Carlson.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El ca și toti miliardarii, se considera din nefericire supraom.
      Cât de mult l au ajutat miliardele pe M.Lynch înghițit de mare, practic înecat precum țiganul la mal?
      Pavel D., daca I băiat deștept, realizează ce are ACUM loc în lumea LOR, si se retrage undeva în Patagonia forever.

      Ștergere
  11. Il adaugam la lista: Mordehai Vanunu, Edward Snowden, Julian Assange,
    Jack Teixeira, Chelsea Manning.
    Si, desigur, zecile de marturisitori ai adevarului ajunsi in inchisoare ca revizionisti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiti ceva despre asta?
    https://gab.com/AncientIran_1962/posts/113022854388129168/media/1

    RăspundețiȘtergere
  13. Kim Dot Com : ,,Iubesc Noua Zeelandă. Nu plec". / 15.08.2024 - https://nitter.poast.org/KimDotcom/status/1824000525500584077#m

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca Putin nu reactioneaza imediat si de o suta de ori mai violent la gangsterismul CIA in chestia cu Durov, "marele sahist 5D" trebuie scos din Kremlin cu suturi in cur. Ca Hrusciov pe vremuri. Sa se duca pe jos acasa.

    Daca rusii vor continua sa se comporte strict reactiv, bombanind timid, tardiv si anemic, ca in ultimii ani, si sa-si retraga "liniile rosii" pe "aliniamente dinainte stabilite" la fiecare imbrinceala a psihopatilor de la Washington, ziua in care NATO va ataca Rusia din toate directiile, inclusiv cu armament nuclear, poate fi foarte apropiata. (vezi stire Reuters: "Kyiv: our Kursk attack shows Kremlin red lines are bluff" By Dan Peleschuk August 20, 2024)

    Au trecut 3 saptamini de cind ucrainienii au intrat in regiunea Kursk si inca nu au fost dati afara. Ce naiba e asta? Noroc cu Elon Musk, care s-a speriat si le-a taiat ucrainienilor internetul, ca altfel... ( vezi: https://t.me/KimDotcm/122 )

    Daca rusii spera ca americ..., sau, ma rog, aia care au puterea in America, nu sint atit de iresponsabili incit sa declanseze razboiul atomic, atunci sint niste prosti care isi vor merita soarta. Hipersonicele lor inca mai sint fara egal si de neoprit, adica RUSII AU SUPERIORITATE MILITARA DECISIVA (dar numai daca ataca primii), cu care pot termina, o data pentru totdeauna si in doar citeva ore, tot ce e de terminat. Dar, daca o mai freaca mult, s-ar putea ca fereastra de oportunitate, care nu le-a fost niciodata mai larg deschisa, sa se inchida pe nesimtite si sa o pateasca la fel ca polonezii in septembrie 1939: violent, scurt si decisiv.

    Pretinsul sah 5D al lui Putin seamana tot mai mult a șeptic de bodegă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cel mai mare atac la intimitatea noastră a avut loc în 2020:


    https://x.com/ThrillaRilla369/status/1827768565857968141?t=LvjK-DOuZKNqfOLBG5DP_Q&s=19



    Robert F. Kennedy Jr. expunând „vaccinurile” (bioarmă?) împotriva Covid-19 ca proiect militar: 💥

    „Se pare că, știți, vaccinurile au fost dezvoltate nu de Moderna și Pfizer. Au fost dezvoltate de NIH.

    Sunt deținute. Brevetele sunt deținute în proporție de 50% de NIH.

    Nici nu au fost fabricate de Pfizer sau de Moderna. Au fost fabricate de antreprenori militari”.

    ❓Care este scopul final, controlul populației❓

    RăspundețiȘtergere
  16. Este ORA 25 prieteni, dar nimeni nu vrea să înțeleagă, suntem cu toții Iohan Moritz și ceea i s-a întâmplat lui ni se poate întâmpla fiecăruia dintre noi.
    C V Gheorghiu a fost un profet, nu doar un autorul unui mare roman literar.
    ORA 25 e mai mult decât literatură, recomand varianta carții cu prefața scrisă de Gabriel Marcel, care chiar de la prima ediție i-a recunoscut caracterul profetic.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nicio "spelunca" nu este sigura!
    Pentru ca toate sunt, doar capcane/"curse"!

    RăspundețiȘtergere
  18. un personaj mitic, un fel de sergiu nicolaescu al it-ului. Tanar, cu o figura de copil. Eu nu cred povestea asta. Vom intelege mai tarziu, poate, care e treaba. Si, daca nu intelegem, nu e nicio pierdere. Toti miliardarii astia sunt actori in aceeasi piesa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect. Toti fac parte din acelasi club.

      Ștergere
  19. Oare nimeni nu stie ca Durov e.membru WEF???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu stim,...iar noi pulimea gura casca punem botu' la îndobitocirea noastră prin dosarele și amprentele digitale care ni le pregateste.
      Creditele personalizate!
      Vine transportul în comun generalizat.
      Primarul zice ca ne baga și aer condiționat în tramvaie.
      Participați, spuneti-va pasul cu avânt!
      Plimbați rahatul zilnic.
      Toate rămân.

      Ștergere
  20. https://www.youtube.com/watch?v=8i1Y7WsuwV8&t=1s

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)