miercuri, 7 august 2024

Ce se întâmplă cu adevărat în UK?


Mă uit la câte vorbe mari se aruncă în spațiul public și-mi vine să râd. Toți cei care n-au habar despre ceea ce se întâmplă în Insulă își tot dau cu părerea, picând din nou în ghearele celei mai banale fente posibile. N-are cum să nu-mi vină în minte diferențele covârșitoare dintre prezentarea „fenomenului riot” din 2011 în media internațională față de ceea ce se întâmpla cu adevărat în Londra, unde mă aflam. Ceea ce se observa atunci cu ochiul liber, era imensul experiment social care-mi amintea de vremurile comunismului de la noi. După ce „oamenii răi” incendiau afaceri sau mașini ale unor cetățeni banali(niciodată vreun sediu sau sucursală de-a vreunei multinaționale!), apăreau „oamenii de bine” cu mop-urile ca să curețe și să facă ordine în urma „barbarilor”. Iar, ca să fie treaba treabă, la fața locului sosea BBC-ul care făcea reportaje de-a dreptul ofilitoare de care nici măcar responsabilii din TVR-ul ceaușist n-ar fi fost capabili. 

Să vedem ce se întâmplă acum, când vedem cu ochiul liber o serie de manifestări împotriva imigrației. Văzând dezordinile de pe străzi și cunoscând realitățile din Insulă, n-ai cum să nu te întrebi cine anume e în spate și ce urmărește? A crede că englezul de rând este capabil de revoltă e cea mai mare prostie posibilă. Englezul de rând este un împuțit, care trăiește într-o mizerie de nedescris, de cele mai multe ori își câștigă  banii fără să muncească și are ca unic ideal consumul de alcool mult peste orice măsură. Englezul de rând se revoltă doar la beție, atunci când echipa de fotbal câștigă sau pierde. Iraționalul care-i domină viața este generat de pușcăria în care-și duce existența și din care singurul refugiu este alcoolul. Cam ăsta-i englezul tipic. 

Englezul e maleabil precum o bucată de plastilină. Nu are opinii clare deoarece el nu trăiește, ci, mai degrabă, are o existență semi-anesteziată. În timpul zilei este anesteziat de normele sociale atent supravegheate, în timp ce seara se refugiază în băutură sau droguri, auto-anesteziindu-se chimic. A crede că o asemenea ființă e capabilă de revoltă este o iluzie. Dar, cu toate acestea, îi vedem pe străzi urlând împotriva musulmanilor. Și abia de-aici începe discuția deoarece, a reuși să miști într-un asemenea mod masele imbecilizate englezești, este o performanță demnă de forțe subterane. 

Un observator serios, va constata, în primul rând, că scânteia generatoare a revoltelor este una falsă. S-a spus că un musulman se află la baza unor crime, fapt care nu este adevărat. În realitate, crimele au fost săvârșite de un imigrant din Rwanda, care nu era musulman. Apoi, lucrul și mai flagrant este reprezentat de apariția în primele linii ale așa-zisei lupte, alături de steagurile Regatului Unit a unui steag care n-are de-a face cu socoteala de acolo. M-am uitat la imagini din mai multe localități și acel steag apare mereu. Păi care-i treaba? Cumva se sugerează că acel steag este „dorința poporului” care nu mai suportă atitudinea guvernanților? Fix asta! Dar care-i atitudinea guvernanților care supără? Desigur, declarațiile din ultima perioadă, conform cărora nu vor mai livra arme Israelului și că, dacă Netaniahu va ajunge în Insulă, va fi arestat și predat Tribunalului Penal Internațional. Uff, prea pe față, prea ca la țară, vorba reclamei.

Îmi place că oamenii se încing și pică după fentă. Se spun vorbe mari, cum că englezii își vor țara înapoi. Oameni buni, sunteți proști? Păi ca să-și ia țara înapoi, englezii trebuie să poată face asta. Dacă n-au putut s-o facă în ultimele trei secole, cum ar putea-o face acum? Să presupunem însă prin absurd că ar face-o, că „și-ar lua țara înapoi”. Ce s-ar întâmpla din momentul 2? Ar da afară imigranții? Foarte inteligent! Cine ar mai lucra în construcții, că domeniul e ochi de imigranți? Englezul beat și leneș, incapabil să se miște pe sine? Cine le-ar mai repara țevile de la case, că „instalatorul polonez” a ajuns un arhetip? Cine i-ar mai servi pe englezi seara, la cârciumă? Chiar sunteți copii încât să credeți că englezii mai sunt capabili să-și preia frâiele țării. 

Imigranții sunt acum sângele Marii Britanii. Dacă-i dai afară din țară, obții fix ceea ce pățește un om căruia îi este scos sângele: moare! Nu-i nicio exagerare, e realitatea. Faptul că Londra are primar pakistanez și că premierul e un indian, care nici măcar nu-i prea mintos, ne arată o stare de fapt: Anglia nu mai e de mult a englezilor. Și nici nu mai poate fi vreodată întrucât englezii au încetat să mai existe ca nație. Pentru a-ți lua țara înapoi, trebuie să fii capabil s-o faci, să ai vitalitate ca popor. Iar englezii nu mai au de mult nimic. Aviz și pentru noi!

Mulți sunt consternați de „invazia Islamului”. Păi, în condițiile în care bisericile sunt vândute și transformate în spații de depozitare, cluburi sau magazine, la ce trebuie să te aștepți? O religie tot trebuie să existe și, în situația de față, Islamul este religia vie, cea care-și face loc ușor într-o zonă păgânizată. E o lege nescrisă care ne demonstrează că zonele sterile din punct de vedere religios sunt cu ușurință acaparate de religiile coerente. Cei care nu știu istorie ar trebui să învețe cum s-a răspândit Islamul. Unii, mai puțini la minte, cred că a fost impus cu forța, ceea ce e absolut fals. Istoria ne arată că în zonele cucerite de arabi, Islamul era un privilegiu rezervat doar armatelor de ocupație și interzis localnicilor. Explozia numărului de credincioși apare târziu, după ce localnicii au făcut presiuni pentru a li se permite aderarea la religia ocupantului. Chiar și după ce Islamul a devenit religie dominantă peste tot în Imperiu, popoarelor cucerite nu li se impunea religia ocupantului. Otomanii, de exemplu, percepeau o taxă, care nu era foarte mare, celor care nu erau musulmani și, în rest, îi lăsau să-și practice în voie religia. 

Islamul din Anglia se limitează, în mare, la cei cu origini în Orientul Apropiat și Africa de Nord. Însă, în cazul căsătoriilor mixte, religia adoptată este Islamul, iar copiii rezultați sunt educați de mici în spiritul acestei religii. Este însă un fenomen natural, nu-i nicio conspirație la mijloc. Culmea, în tot acest vârtej, englezoaicele care-și iau soți musulmani sunt, în același timp, materialul genetic salvator pentru acele comunități, dat fiind faptul că fenomenul cosangvinității în zona musulmană este deosebit de ridicat(se vorbește de procente care ajung pe la 80%!). Iată așadar o utilitate a englezilor, una pe care nu și-ar fi dorit-o, în mod sigur.

Revenind la nebunia care se manifestă acum în Regatul Unit, trebuie să mai vedem și altceva, anume reacția comunităților de imigranți. Aceștia formează imediat grupuri și, nu de puține ori, reușesc să anihileze așa-zisele „manifestări de mânie”. E un fenomen care ne arată că imigranții nu mai au niciun stres în ceea ce privește drepturile lor, iar dacă se pune problema de violență, sunt mult mai capabili decât localnicii în tranșarea situației. 

Văzând mișcările din ce în ce mai violente, nu știu de ce îmi vine să mă întreb dacă nu cumva niște tartori din Insulă simt cum începe să le fugă pământul de sub picioare. Ar fi o teribilă ironie a istoriei ca, tocmai cei care-au pus la punct conspirația amestecului populațiilor pentru obținerea omului-sclav, tocmai aceștia să fie printre primele victime ale propriei lor nebunii. N-ar fi o premieră, ba, din contră, o confirmare a unui fenomen cvasicunoscut care ne îndeamnă să nu săpăm groapa altuia deoarece rezultatele pot fi surprinzătoare.

33 de comentarii:

  1. Vinovati sunt influencerii/"atzatzatorii"/instigatorii, la tot felul de prostii/tembelisme fara cap/inceput, si fara coada/sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam toti/fara exceptie devenim victimele Narcisismului, dupa Modelul Satanei Iubitoare doar de Sine!
    Dar, cenusa in creierii infierbantati nu si pune nimeni ... cu mana lui!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imperiul Otoman/Musulman, se intinde azi din Turcia, pana la granita Germaniei cu Imperiul Arab/Islamic, adica cu fosta Franta! 😅🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' ce, Franța nu ESTE islamică?! Zici că aia-i granița islamului....

      Ștergere
    2. Pai de-aia am si zis:
      fosta Franta!
      Ca Spania era deja/oricum puternic islamizata in Sud. 😅😅😅

      Ștergere
  4. As zice ca suntem intr-o faza planificata luata parca din cartea lui S.Huntington: Ciocnirea civilizatiilor.
    Conflictele inter etnico-religioase sunt doar o unealta pt. slabirea Europei. Probabil ca va urma si Franța. Pe fondul haosului intern din lumea occidentala (SUA si Europa) plus o criza militara internationala avem terenul pregatit pentru schimbarea de paradigma a societatii actuale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant punctul de vedere. Legat de concluzie, e totusi posibil sa "le iasa" si de data asta si sa restranga substantial drepturile oamenilor de rand, evident tot pentru siguranta lor si spre "binele comun". Manifestarile astea sunt un "paratrasnet" aruncat prostimii sa mai descarce din tensiunile acumulate. Nu stiu cum este englezul de rand, dar pot sa spun despre cei din Irlanda de Nord ca generatiile care au peste 30 de ani corespund descrierii din articol cu diferenta ca sunt crescute intr-o cultura a violentei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e aia ''restringerea drepturilor'' ?!
      Se pot restringe doar drepturile celor care accepta(valabil si in cazul legilor) fiindca, altfel, oamenii isi pot lua si singuri drepturile inapoi.

      Ștergere
  6. https://www.youtube.com/watch?v=rxhUb0bzchQ

    RăspundețiȘtergere
  7. In urmă cu vreo 60 de ani Charles de Gaulle profețea despre Franța că așa cum decurg lucrurile există un risc imens pentru ca țara lui să ajungă colonia propriilor colonii. Și așa se întâmplă și cu Anglia și probabil cu alte Imperii, SUA inclus.
    E doar o chestiune de timp, iar Istoria se grăbește în ultima vreme.
    Prin ani 70, președintele Algeriei în exercițiul oficial al funcțiunii, îi îndemna pe algerienii din Franța să nu distrugă bogățiile de acolo, căci într-o zi acestea vor fi ale lor, ale copiilor lor și ale nepoților lor. Vom cuceri Europa cu pântecele femeilor noastre.
    Ceea ce nu înțelegem nici noi, nici alții este că Islamul, religie viguroasă, nu este doar o religie ci și un mod de existență socială.
    Croasantul, Semiluna are ca obiectiv să devină Lună plină ! ! !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europa a mai fost terorizata de musulmani, nu e prima data. Cruciadele nu au inceput din senin si fara motiv.

      Ștergere
    2. "Islamul [...] nu este doar o religie ci și un mod de existență socială." - Mai mult decat atat, este si un sistem legislativ: Sharia. Exact din cauza asta este incompatibil cu orice alta societate. Nici macar tarile islamice care au incercat secularizarea nu au reusit sa reziste. Orice tara invadata ajunge inevitabil sa fie guvernata de Sharia. In momentele lor de sinceritate, musulmanii din Europa si UK admit ca asta e scopul lor final, asa cum scrie si in Coran.

      Ștergere
  8. Ce se intampla cu adevarat este ca musulmanii, sub protectia guvernului, comit crime si nu sunt pedepsiti. In timp ce strazile sunt patrulate de hoarde de tribali inarmati si insetati de sange, pe care politia nu-i deranjeaza deloc, englezii sunt arestati in casele lor pentru comentarii pe social media. Daca te opui verbal imigratiei necontrolate esti numit terorist, iar daca terorizezi cu adevarat esti numit refugiat/imigrant si victima a terorismului. "Teroristii" de asemenea finanteaza atat guvernul cat si imigrantii prin taxele lor. Cam asta se intampla, si nu lungul sir de speculatii si aberatii insirate in acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Cine ar mai lucra în construcții, că domeniul e ochi de imigranți?... Cine le-ar mai repara țevile de la case, că „instalatorul polonez” a ajuns un arhetip? Cine i-ar mai servi pe englezi seara, la cârciumă?"

    Ai uitat un domeniu extrem de important la nivel national: profesorii universitari, vasta lor majoritate imigranti. Am o verisoara de grad II care preda ca profesor de aproape 15 ani la Stanford University si mai aflu si eu cate una alta pe la mesele din famile de sarbatori. Daca le pleaca emigrantii din colegii si universitati englezii se intorc la Abac si la numaratoare cu randunele.
    Personal am cateva rude care lucreaza ca in functii inalte ca medici, IT-sti, experti financiari, plus o gramada de cunostiinte care lucreaza in diverse domenii incepand din cele de jos din constructii, soferi profesionisti, etc si ajungand pana in diverse specializari inalte. Multi au firmele lor sau lucreaza ca Self Employed (echivalentul PFA).


    "Imigranții sunt acum sângele Marii Britanii. Dacă-i dai afară din țară, obții fix ceea ce pățește un om căruia îi este scos sângele: moare! Nu-i nicio exagerare, e realitatea."

    Nu de acum, ci de o gramada de timp. Gurile rele spun ca de pe la inceputul anilor '80 se intampla acest lucru.
    M-am dus in UK pe vremea lui Nastase si economia lor le functiona pe baza de emigranti inca de pe atunci. Daca le dadeai emigrantii afara din tara ii bagai in colaps economic.
    Partea extrem de dureroasa pentru ei este faptul ca o mare parte din emigrantii de atunci au muncit si au reusit sa detina o gramada de active in defavoarea englezoiului de rand traitor din welfare de la stat si din benefits de la consiliul local. Cum ii vei da afara pe (fostii) emigranti care au muncit si detin locuinte sau care detin afaceri (in care lucreaza majoritar alti emigranti) si care mai si au cetatenie britanica?
    Cand traiesti ca parazitul din ajutoare sociale si in locuinte sociale si cand iti pierzi vremea si banii prin pub-uri de ce te miri ca altii reusesc in viata comparativ cu tine?

    Cum anume ii vei da afara pe astia?
    https://youtu.be/gASIJGX6HpM
    https://youtu.be/zwk9kPXGDXc
    https://youtu.be/lGG56oVoK34
    https://youtu.be/MdwVIloxnME
    https://youtu.be/NBVPy4beyJ0
    https://youtu.be/pslrKPnyVjI
    https://youtu.be/k2bVMp8PJ9k
    https://youtu.be/O9-yNWfpUJQ
    https://youtu.be/u2uP2JCoDAE
    etc.


    "E un fenomen care ne arată că imigranții nu mai au niciun stres în ceea ce privește drepturile lor, iar dacă se pune problema de violență, sunt mult mai capabili decât localnicii în tranșarea situației."

    Englezii reali sunt smardoi si tari doar in pub-uri si in filme.


    "dat fiind faptul că fenomenul cosangvinității în zona musulmană este deosebit de ridicat(se vorbește de procente care ajung pe la 80%!)"

    Pai si de aia IQ-ul mediu din tarile respective este de secole in jur de 80 de puncte sau chiar mai mic si tocmai de aia tarile si societatile respective sunt atat de inapoiate si de salbaticite.
    Formula: Islam + IQ redus = "o solutie de mare succes", daca vrei sa fi prost, inapoiat, salbatic si sa trtaiesti ca inainte de Evul Mediu.


    "au pus la punct conspirația amestecului populațiilor pentru obținerea omului-sclav"

    Vrei sa spui "omul nou", cum il numea Tatucul Marx.
    Pentru utilizare unica ca sclav, atat la toate muncile posibile cat si la platit taxe cu duiumul pentru o saracie perpetua, evident. Sclavi, sclavi, dar... plini de "drepturi"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun comentariu!

      Ștergere
    2. "Cum anume ii vei da afara pe astia?"

      Pe entuziaștii astia nu I va da nimeni afara. Având în vedere schimbările socio economice inevitabile care se apropie inclusiv în MB, vor trebui sa se hotărască dacă lasa tot și se întorc în țărișoara lor de bastina sau rămân acolo "to face the music". Alegerea este a lor.

      Bine ca au un plan B(Romania). 🌞Localnicii nu au!!!🤦‍♂️
      De reținut.🤔

      Ștergere
    3. "Bine ca au un plan B(Romania)"

      S-o crezi tu!
      Pe langa faptul ca vor ramane acolo unde le este bine si unde au prins deja "cheag", multi isi pregatesc pensionarea prin Tenerife, prin Portugalia sau prin alte parti similare, iar in cazul oamenilor de afaceri, pot sa te asigur ca in caz de nasoleala in UK, Romania este ultima pe lista unde sa-si relocheze afecerile si investitiile, ca doar nu ard de nerabdare sa slugareasca si sa fie sclavii si vacile de muls ale unor oligofreni ca Ciolacu, Ciuca si Bolos, plus slehtele de bugetari, de politicieni, de securisti, de "speciali" si clanurile de tigani.
      Romania daca vrea oameni productivi, capital si investitii, sa invete mai intai ce e respectul, iar cacatii astia cu diverse uniforme si legitimatii, ce au impresia ca "au puterea in pix" este timpul sa-si vada lungul nasului si locul in societate care este unul adecvat unor SERVITORI PUBLICI, ca exact asta sunt, nu stapani.

      Ștergere
    4. Of Doamne ce bine ar fi ca situatia sa se deruleze in viitor asa cum va imaginati voi acolo( Tenerife, Spania, Portugalia...actualele capcane). Nu ma intelege gresit, Doamne Fereste, nimeni nu va vrea raul.
      Insa factorul determinant al alegerilor, din nefericire vor fi lipsurile de tot felul..., si nu este vorba de o parere sau impresie personala, ca nu o am, ci a specialistilor si analistilor.
      Mai vorbim peste 6 luni, un an:((... si s-ar putea in curand sa vezi intr-o alta lumina, legitimatiile, bugetarii din Ro. si clanurile tiganesti cu rolul lor!

      Partea buna insa este ca sunteti tineri, puteti sa ridicati ancora si sa porniti de la zero.

      Ștergere
    5. Ce se pregateste acum pentru MB si restul lumii nu are nici o legatura cu lumea asa cum este acum. Toate socotelile din acest articol si din cea mai mare parte a comentariilor nu se vor mai potrivi cu ceea ce va fi in targ. Marea majoritate a imigrantilor legali vor pleca de bunavoie din tarile in care traiesc acum si se vor intoarce in tarile de origine din motive care vor deveni evidente in viitor. Imigrantii ilegali vor fi scosi in suturi de peste tot. Hotararea a fost deja luata. Sa speram ca rezultatul final va fi pozitiv.

      Ștergere
    6. @9:24,
      Glumesti, nici morți nu mai pleacă nimeni din UK sau UE.
      De la BINE nu se mai muta nimeni.
      Marea masa de imigrantii chiar dacă ar vrea nu mai au unde sa se mai intoarca.
      Totul este distrus( Siria, middle East) chiar de către gazdele acestor zeci de milioane de refigiati. Iar procesul continua si este de neoprit.
      În state de ex. vor sa continue sa aducă pina spre 100 milioane de înfometați, in general băieți tineri cu vârste de inrolare care nu accepta sa li se zică NU. La fel este și în GB și UE. Refugiații vor sa si recupereze ce li s a luat de sute de ani din tarile lor. Se plătesc datoriile.🤷‍♂️

      Ștergere
  10. Frumos ! Din mari colonizatori, au ajuns sa fie colonizati. Dar nu se stie, intr-o zi poate sa apara un alt pictor (nu neaparat austriac), care sa "reglementeze" problema, prin metode "specifice". Istoria are uneori si surprize. Mai dire mai, cum spune italianul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, insa de data asta, nu uita că noi si normalitatea suntem problema. Noi le stam în gât.
      Asa ca mai gândește-te dacă vrei sa fi pictat de austriac.

      Ștergere
    2. Fain,coloniștii care au "supt"secole bogățiile altora,acum sunt colonizati!Ce tare@

      Ștergere
  11. Ca de obicei, simtul proportiilor va lipseste cu desavarsire. 83% din populatia UK este alba. Dintre cei 17% ramasi, doar o mica parte sunt derbedei, maxim 3%. Astia 3% imput complet atmosfera si creeaza teroare, iar vina pentru asta o poarta in special guvernul, care este slab si le tine partea. Astia 3% trebuie deportati in pzdele mamelor lor, de unde au venit in mod ilegal in UK. Derbedeii astia nu au lucrat in viata lor nimic, asa ca nu le va duce nimeni lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand am vazut filmarile video cu revoltele nu stiu de ce dar parca semanau 1 la 1 cu scenele de prin anii 90 de la Tg. Mures ( pt cei care va mai amintiti de perioada resepctiva sau care ati prins-o)... cel putin primul meu sentiment acesta a fost....

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt preliminariile instaurarii guvernului mondial. Rebeliune generalizata in toata lumea, apoi vine Thor salvator, bate cu ciocanu' in masa si-i pune la pamant pe toti... sa nu ziceti k nu v-am spus... Se schimba oranduirea sociala!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. DD a zis clar în articol care e cauza situație prezente. Nu derbedei, nu musulmani etc.. aia sunt efectul.
    Cauza e scrisă clar în articol.

    RăspundețiȘtergere
  15. ,, Instincte şovăielnice, credinţe hîrbuite, marote şi trăncăneală. Peste tot, numai cuceritori ieşiţi la pensie, rentieri ai roismului de altădată, confruntaţi cu tineri Alarici care pîndesc Romele şi Atenele.
    Peste tot, paradoxuri de limfatici. Altădată, butadele de salon circulau peste ţări şi mări, biruiau prostia sau o şlefuiau. Europa, cochetă şi neînduplecată, era atunci în floarea vîrstei; - astăzi, senilă şi neputincioasa, nu mai îmboldeşte pe nimeni. Barbarii abia aşteaptă să-i moştenească dantelele. Prelungirea
    agoniei occidentului ei îi irită.
    II . Franţa., Anglia, Germania; poate şi Italia. Cît despre toţi ceilalţi ... Oare prin ce accident civilizaţiile se împotmolesc la un moment dat? De ce pictura flamandă şi mistica spaniolă n-au înflorit decît timp de o clipă?
    Cîte popoare au supravieţuit momentului în care geniul lor s-a arătat în toată strălucirea! De aceea, degradarea lor e tragică; decăderea Franţei, Germaniei şi
    Angliei vine însă dintr- un ireparabil intern, din consumarea unui proces, din îndeplinirea unei îndatoriri: e o decădere firească, explicabilă, meritată. Putea să fie altminteri? Acele ţări au prosperat şi s-au năruit împreună din spirit de concurenţă, de fraternitate şi de ură; între timp, pe restul planetei, tîlhărlmea de pretutindeni aduna energii, se înmulţește şi aştepta.
    Triburi cu instincte imperioase se strîng laolaltă şi formează o mare putere; vine şi clipa în care, ·resemnate şi şubrezite, ajung să-şi dorească un rol subaltern. Cînd nu-i mai cotropeşti pe alţii, accepţi să fii tu însuţi cotropit. ,,
    Emil Cioran - Silogismele amărăciunii -

    RăspundețiȘtergere
  16. ,, Ne-a fost dat tuturor să cunoaştem boala care a cuprins Occidentul. Artă,
    iubire, religie, război - ştim prea multe despre toate ca să mai credem în ele. Atitea veacuri s-au stins făcînd -o ...
    Epoca finitului deplin s-a dus. Materia poemelor? Istovită şi ea. - Să iubeşti? Pînă şi mitocanii resping "sentimentul" . -Mila? Duceţi-vă prin catedrale: numai nătîngii mai vin de se roagă. Cine mai vrea să lupte? Figura eroului e perimată: numai măcelul impersonal mai are trecere. Sîntem marionete clarvăzătoare , bune numai să facem nazuri în faţa iremediabilului .
    Occidentul? O posibilitate fără viitor.
    Nefiind în stare să ne apărăm vicleniile în faţa forţei muşchilor, vom fi tot
    mai puţin utilizabili pentru vreun scop, oricare ar fi el: primul venit ne va lega fedeleş .
    Priviţi Occidentul : e plin ochi de învăţături ,de dezonoare şi de trîndăvie. Aici aveau să ajungă cruciaţii , cavalerii şi piTaţii, la stupoarea misiunii împlinite.
    Cînd îşi replia legiunile, Roma ignora Istoria şi învăţămintele crepusculului. Nu
    este şi caznl nostru. Cît de întunecat va fi acel Mesia ce ne e hărăzit! ,,
    Același om lucid - Emil Cioran - care știa despre ce vorbea, a avut destul timp să observe acest occident in permanent declin, de care noi astăzi nu putem, nu suntem în stare să ne dezlipim și să ne vedem de ale noastre ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cioran la cât era de trist nu avea nici un succes in România. Dar francezii nu doar că îl adoră, e profetul lor adoptat. Eu am ajuns sa citesc Cioran doar in tinerețe când mă părăsi iubita. Și m-am simțit și mai trist, atât de trist că mi-a dispărut tristețea iubitei care m-a părăsit pentru a pleca în Occident și eu nu am vrut să plec.
      Sper că nu ești la aceeași fază de citești Cioran ca un român, sper sa citești ca un francez cu adorație in suflet.

      Ștergere
  17. Sincere felicitări Dane pentru acuratetea cu care ai descris punctual și pătrunzător Anglia actuala și mai ales pe englezi și în ce specimene s-au transformat. Ești fenomenal!
    Bravo și multumim!

    RăspundețiȘtergere
  18. Bun comentariu, și altele, fosta Franța, anonim, bla, bla, bla. Să nu uitați că toți cei care trăiesc în Marea Britanie sunt supușii maiestății sale! Asta 1. Și a doua: totuși cu pântecele este mai greu să cucerească algeriencele sau oricine altcineva ceva. Acela a omorât trei fetițe în Anglia. Poate că mai repede cu cuțitul ar putea să cucerească niște ani la închisoare sau în Sena, în Tisa sau în Tamisa.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)