joi, 8 august 2024

Kursk

Intrarea AFU pe teritoriul Rusiei este, fără doar și poate, o mișcare surprinzătoare, numai bună pentru mașina de propagandă vestică. Într-adevăr, situația i-a prins pe ruși pe picior greșit, cumva similar operațiunii instrumentate de Prigojin. Nimeni nu s-a gândit că, în condițiile în care pe întreaga linie a frontului înregistrează dezastre, vreun comandant ar mai avea nebunia să disloce un corp de armată pentru a servi unei previzibile nivelări din partea Rusiei. 

Într-adevăr, ucrainenii au intrat acolo cu întreaga tehnică occidentală, au făcut inclusiv, anterior, raiduri cu F-16. Mișcarea a fost una pregătită, dar de cauzat a fost cauzată de delăsarea rușilor. Era cât se poate de clar că, după ce au intrat în Harkov, intrarea în Sumî devenea obligatorie. Chiar și în perspectiva semnării unui tratat, din punct de vedere strategic, Rusia nu-și poate permite o apropiere a NATO la o distanță mai mică de 200 km față de actuala graniță a Ucrainei, ceea ce coincide cu linia Niprului. Este, deci, cât se poate de logic că operațiunile din Harkov trebuiau continuate cu deschiderea frontului în Sumî, mai ales după infiltrările dese ale Ucrainei în regiunea Kursk. Acum au parte nu doar de o surpriză, ci de obligativitatea deschiderii frontului de pe teritoriul lor, motiv pentru care mă întreb dacă nu cumva întreaga operațiune a fost una în care AFU a intuit ceea ce urmează, făcând prima mișcare. Oricum, concentrarea de forțe de suport de pe teritoriul Ucrainei este destul de mare, ceea ce ne indică faptul că nu vom avea parte de o dezvoltare rapidă a situației.

Din ceea ce se vede în teren, personal cred că este una dintre ultimele încercări ale Ucrainei de a câștiga narațiunea mediatică. Presa tefelistă e în flăcări, aducând omagii și prezentând în termeni superlativi ceea ce se întâmplă în teren, uitând cu desăvârșire faptul că e un atac terorist dat de o armată barbară, că ținta au fost oamenii simpli și nu echipamente militare și că nu se întâmplă nimic altceva decât un banal atac, adică o nouă mașină de tocat ucraineni și ceva ruși, probabil. 

Bombardarea Suzemka(localitate din Federeația Rusă, ocupată în partea vestică de AFU) de către ruși a fost șocantă pentru oricine, dar trebuie înțeles că, pentru a-și proteja țara, rușii nu au absolut nicio limită. Dacă e nevoie să are peste o localitate vor ara, fără să clipească din ochi. De aceea, bombardarea acelei localități nu trebuie privită cu surpriză. 

Că e groasă situația, o dovedește mișcarea laterală a executivului american. Într-o conferință de presă ad-hoc, nulitatea Kirby a spus că SUA a solicitat deja la Kiev explicații pentru atacul din regiunea Kursk. Simplu și sec, astfel încât să înțeleagă până și un copil care-s ticăloșii din spatele acțiunii. Doar că povestea asta cred că o să-i doară teribil în Golf. Am eu presimțirea asta că acolo se vor petrece evenimente mult mai mari decât credem noi, dar mai ales ei.

Trebuie să menționez că, prin comentariile făcute, Uniunea Europeană deja s-a mânjit de rahat, declarând oficial că atacul asupra civililor ruși face parte din „dreptul legitim al Ucrainei la apărare”. Ca de fiecare dată, și de această dată vorbele aruncate fără discernământ, urmărind strict câștiguri pe termen scurt, își vor dovedi efectul contrar atunci când vor fi la anaghie. 

Din punct de vedere strategic, operațiunea ucraineană tind să cred că va fi o nouă plată extrem de scumpă pentru o operațiune de PR. În cazul în care Ucraina eșuează în a alimenta cu trupe și echipament frontul deschis, se va dovedi o nouă bombă mediatică al cărei cost în sânge ucrainean va fi mare. Deja, numărul de morți din zona ucraineană e mare, echipamentele pierdute, de asemenea, sunt considerabile. Știu că pentru ei chestiunile acestea nu sunt importante, că aruncă în disperare la înaintare oameni și echipamente, fără niciun pic de milă, dar toate aceste lucruri se vor răzbuna la un moment dat, mai precis atunci când va trebui achitată nota de plată. 

Ceea ce trebuie să înțelegem este că, din acest moment nu mai avem de-a face cu o operațiune, ci cu un război în toată regula între VEST și EST. Așa a fost de la început, dar era mascat de aparențe. Acum nu mai e vorba de aparențe, ci de o luptă cu adevărat existențială pe care au înțeles-o chiar și cei mai îndărătnci ruși. Nu știu dacă cineva i-a îndemnat pe naziștii de la Kiev strict spre Kursk pentru a cere o revanșă istorică, dar e cât se poate de clar că și la nivel simbolic treburile arată grav. Rusia, așa cum a spus-o și Medvedev, se vede nevoită să nu se mai oprească pe linia Niprului, ci să meargă chiar mai departe. 

Știu că, în acest moment, mulți vor spune că Rusia nu mai e cea din Al Doilea Război Mondial, că nu mai au capacitate și multe alte nebunii. În realitate trebuie să ne gândim cât se poate de clar că acest eveniment pe care noi îl sprijinim la modul imbecil, fără să fi pus în balanță o minimă analiză, aruncându-ne cu capul înainte, e posibil să ne afecteze evoluția în următorii 100 de ani. La fel ca nulitățile antebelice, nulitățile de-acum se fac preș în fața stăpânilor lor externi. Doar că, de data aceasta, e o mică notă de subsol care ne spune că „șefii la lume e în schimbare” și, spre deosebire de momentul exploziv al ultimului Război Mondial, cel de-acum va răsturna ierarhiile nu doar la nivelul statelor, ci în eșalonul superior.

28 de comentarii:

  1. Mari surprize ne pregateste Creatorul la toti. Distrugerea nemernicilor o vor putea vedea doar cei puri, exemplul fiind Lot fugind din Gomora, caruia nu ia fost permis sa priveasca distrugerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lui Lot nu I s a permis sa privească în urma cu REGRET. Muierea lui insa fiind mai grea de cap nu a reușit sa pătrundă gravitatea acestei recomandări divine.

      Când renunti sa mai slujești lui Mamona și ramai numai cu unicul stăpân al Împărăției lui Dumnezeu, trebuie sa ai în minte clar poruncile lăsate de Hristos axate pe iubire și inima.
      Unde ti este "averea" acolo iti este si inima.

      Vom fi martorii unor schimbări colosale de transformare a miliardarilor în oameni simpli, evident dacă ei vor alege aceasta metamorfoza pregătită de Creator. Alegerea va fi a lor.🤷🏼

      Ștergere
    2. Cand renunti la idolatrie atunci nu esti manipulat de Satan.

      Ștergere
    3. "Cadea-vor dinspre latura ta o mie și zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor atinge.Insa cu ochii tăi vei privi și rasplatirea păcătoșilor vei vedea."

      Ștergere
  2. Nu putea Rusia sa rezolve toate problemele cu Ucraina în 2014? Desigur. Fără sancțiuni. La fel ca și în 1979, toate deciziile luate în Rusia sunt realizate pe un singur criteriu important: resetarea astronomică.

    Ce se va întâmpla în Europa când soarele va răsări de la vest spre est? O mare revoluție religioasă.

    Pentru o pandemie adevărată nevoie de ceva in plus: o erupție vulcanică uriașă (vezi Katla in 1918) și/sau apariția unei comete (poate chiar Tsuchinshan-Atlas).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu puteau în 2014 Sandokane, pe motivul clar si restrictiv ca rubla nu este suverana(nici acum). Nu este emisa de ei. Ei din '93 tipăresc doar o cantitate cu grafica în limba lor, cantitatea și dobânzile fiind aprobate de Stăpâni.
      Rog publicare🙏

      Ștergere
    2. Când/Dacă soarele va răsări vreodata de la vest la est vom realiza pe loc ca de 100 de ani am fost mințiți referitor la cosmos și la zboruri în spațiu, la cosmonauți, si ca totul a fost un spectacol de prostire a populimii asa cum suntem și acum mințiți despre multe altele.

      Ștergere
  3. cai care conduc america acum sunt in grupa de varsta 70+, rar mai e cate un junior 60+, peste aprx 20 de ani situatia va fi complet diferita, se schimba generatiile, plus ca va fi o alta compozitie demografica, albii vor fi minoritari. asadar va fi un univers complet diferit, nu o sa le mai pese de ucraina si orientul mijlociu, sa vezi distractie atunci, noi ne bazam ca fraierii pe faptul ca sua o sa ne apere la infinit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care conduc america acum sunt cei care au condus-o de foarte multă vreme și nu-s moși aleatorii așa cum naiv crezi. În locul moșilor vor veni urmașii lor, și nu americanii tălâmbi multi-colorați și mult îndoctrinați. Conducerea sua este foarte omogenă dpdv etnic, iar etnia nu e aia pe care o crezi.

      Ștergere
  4. Nu cred ca rușii au fost luați prin surprindere. Cu o zi înainte ca AFU sa atace (e totusi un atac foarte departe de o ofensiva, deschidere de front de 15 km si adancime 11 km), trupele Ahmat s-au retras din regiune. Și asta nu intamplator. A devenit un pattern prin care rusii ofera oportunitati (deloc de neglijat) ucrainenilor atunci când acestia se impotmolesc și sunt pe cale sa fie spulberati (vezi Moskva, s.a.) Și mai e și propaganda pe care leadershipul rus o face pentru proprii cetățeni: "vedeti bine cu cine ne confrunta. Nu ne putem opri doar la cele patru regiuni rusofone".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu cred că este o întâmplare. Schimbul de “pacienț”i între ruși și americani arată că negocieri există. Plus Zarvă iscată de Orban în Europa. Astea nu sunt coincidente.

      Ștergere
    2. Daca au fost rusii surprinsi sau nu, e irelevant. Miniofensiva ucrainiana catre Kursk e doar o lovitura de imagine, contrazisa de prabusirea frontului din est la Pokrovsk. Iar daca ne gandim ca atacul a fost orchestrat intre altele cu 3 blindate cu rol defensiv de tip Marder, nu putem sa nu ne intrebam unde sunt Leopardurile? Probabil la fier vechi, dar nici asta nu mai e de interes public. Summa summarum regimul criminal de la Kiev pare sa nu mai detina controlul situatiei si va continua sa se afunde in abisul pe care el insusi si l-a creat.

      Ștergere
  5. Oare rusii nu au aflat de unde au decolat avioanele F16 ,care au efectuat raiduri asupra regiunii Kursk?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred să fi fost luați pe nepregătite rușii. Mai degrabă se grăbesc să facă ce trebuie când trebuie. Alte surse spun altceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Având în vedere pierderile ucrainienilor încă din primele momente ale ”invaziei” nu se poate vorbi de că rușii au fost prinși pe picior greșit ori că s-au delăsat. Poate că, în condițiile date și enumerate de tine, au subestimat numărul trupelor și dotarea acestora, respectiv că Ucraina va ataca cu AFU și nu cu voluntari ruși trecuți de partea lor, dar riposta, după cum o dovedesc imaginiile cu tehnica de luptă ucraineană distrusă, morți și prizonieri precum și comentariile celor care susțin Ucraina (ex Yuriy Butusov, Tatarigami etc) cu privire la ”risipa” de tehnică și oameni într-o operațiune fără sens, importantă doar dpdv al PR ne oferă imaginea clară a haosului comandamentului ucrainean, respectiv o operațiune pregătită de GRU condus de ”generalul” Budanov și nu de militarii de carieră. Faptul că păpușarul Ucrainei a cerut public informații în legătură cu această invazie și scopul acesteia, dovedesc că scopul acesteia nu a fost unul militar la nivel operațional, tactic, strategic ci eminamente de PR. ”Bombardarea Suzemka(localitate din Federeația Rusă, ocupată în partea vestică de AFU) de către ruși a fost șocantă pentru oricine, dar trebuie înțeles că, pentru a-și proteja țara, rușii nu au absolut nicio limită”. Se pare că rămâi tributar unor clișee cu privire la tacurile în valuri ale rușilor, bombardarea fără discernământ a civililor promovate de propaganda occidentală și nu ai înțeles, deși ar fi trebuit, că întreaga operațiune a rușilor inclusiv bombardarea țintelor din Ucraina urmărește să se realizeze cu un număr redus de pierderi în rândul armatei ruse și a civililor ucrainieni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ști așa bine să explici explică și de ce familii tinere de evrei cu copii mici care nu știu limba română se mută în România:

      https://www.facebook.com/share/p/RkgjxYPonXFH8tXc/

      Ștergere
    2. Pai vor și ei ca si oricine sa fie în siguranta si au aflat de la Sfântul Arsenie Boca, proorociile sale, printre altele ca totul va arde în jurul României în timp ce la noi va fi Gradina Maicii Domnului, liniste si Pace. Da Doamne!

      Pentru cine dorește sa vadă, scena focurilor este reprezentata pe pereții bisericii pictate de el la Drăgănescu, o adevărată bijuterie artistica.

      Ștergere
    3. Picturile de la biserica Draganescu sunt niste blasfemii si niste erezii. Pe peretii acelei biserici Arsenie Boca s-a pictat pe sine in locul lui Hristos. A pictat eretici papistasi precum Ulfila si francisc de asissi ca sfinti ... etc. arsenie boca nu este sfant. Pentru ca niciun sfant nu a pictata asa blasfemii niciodata. Inselarea este mare!

      Ștergere
    4. Sfântul Părinte Arsenie nu a comis nici un păcat pictând sfinți pe care i-a văzut în Duh alături de Domnul nostru Iisus Hristos. Sfântul Nicolae însuși nu a ținut cont de dihotomia ortodocși-catolici atunci când, prin minune, a cerut ca moaștele sale să fie strămutate la Bari în Italia, iar asta, după Marea Schismă. În Sfânta Scriptură, pe care se vede că n-o citești, scrie în epistole că criteriul mântuirii nu e ce ai crezut, ci ce ai făcut. Astfel, nu e imposibil să se sfințească oameni de alte credințe dacă duc o viață plăcută lui Dumnezeu, după cum ortodoxia fără fapte vrednice de mântuire nu îți asigură mântuirea. Despre chip și asemănare, cât și despre cei care ajung Prieteni ai Domnului, e plină Scriptura de mărturii. Iconografic și Sfântul Lazăr sau Sfântul Ioan Teologul pot fi reprezentați cu un chip asemănător cu al Domnului nostru Iisus Hristos, pentru că au fost prieteni ai Domnului. Cât despre Părintele Arsenie, eu sunt sigur că nu s-a pictat pe sine în locul lui Iisus Hristos, ci L-a pictat pe El așa cum L-a văzut în duh. Iar dacă există vreo asemănare, aceea e dată de strădania Sfântului de a-I semăna Domnului, nu de o presupusă inversare a rolurilor. Vorbești de înșelare și blasfemie, dar comentariul tău întreg respiră ură, mândrie și resentimente. Judecă-te pe tine înainte să dai cu piatra în oamenii sfinți!

      Ștergere
    5. La Bari nu sunt mostele Sfantului Nicolae. Papistasii vor sa se indreptateasca cum ca si ei, chipurile, sunt crestini si sunt parte din Biserica. Sfintiii Parinti nu s-au contrazis intre ei. Dar intre arsenie boca si invatatura Sfintilor Parinti este o mare contradictie. Niciun sfant nu a pictat pe pereti vreunei biserici pe eretici. Peretii unei biserici sunt locul unde sa pictezi asa zise profetii . Este anti canonic sa faci acest lucru. Este imposibil sa te sfinteti daca nu accepti adevarul: adica pe Dumnezeu. Catolicii (papistasii) nu au acelasi Dumnezeu ca ortodocsii. Catolicii se inchina unui dumnezeu inventat de ei. Asta este foarte usor de observat. Si mai spui si blasfemii incercand sa justifici ce a pictat boca pe peretii bisericii Draganescu. Desigur, in ziua de astazi, daca spui adevarul esti numit taliban, ti se reproseaza ca vorbesti cu ura, mandrie si resentimente. Ca ortodox trebuie sa spun adevarul . Asa au facut Sfintii Parinti asa trebuie sa fac si eu. Martirii Bisericii au marturisit adevarul cu pretul vietii! In comentariul tau pietist ... repet : pietist, se regaseste ideologia actuala Woke. Anume ca daca spui adevarul esti etichetat extremist , terorist , conspirationist etc. Esti in duhul acestui veac si al satanelor care conduc lumea la ora actuala. boca si pseudo-sfintii "canonizati" de ereticii ecumenisti nu te vor scoate din inselarea si erezia in care te afli.

      Ștergere
  8. Ucraina are obiectiv strategic in Kursk. Vrea sa puna ceva teritoriu intre Kiev si granita rusa. Mai ales ca negocierile de pace sunt iminente.

    RăspundețiȘtergere
  9. Martie 1943...s-a stiut atunci ca URSS este castigatorul...august 2024 se stie cine este castigatorul...zarurile au fost aruncate !

    RăspundețiȘtergere
  10. Si in curand cand America o sa fie ingenuncheata securistii romani vor trece sa slujeasca la rusi? Atunci cum o sa fie cu Iubim Occidentul si valorile sale?!
    Dar acum, cand securistii romani haituiesc la ordin pe acei romani care gandesc si se exprima liber doar pentru ca nu e pe placul stapanilor vorbim deci tot de democratie si valori euroatlantice?! Sau doar dupa interes totul?...

    RăspundețiȘtergere
  11. In tarile democrate si civilizate, probele publice dispar imediat cind ridica probleme propagandei vestice.
    Dupa ce Rusia a intrat in Ucraina, am inceput sa fiu interest de subiect. Nu m-am aplecat asupra propagandei oficiale NATO/UE, nici asupra celei rusesti, care nici nu stiu pe ce site-uri se propaga. Am cautat presa independenta occidentala.
    Asa am aflat si am putut sa vad filmul cu cei 46 rusofoni arsi de vii de ucraineni in Casa sindicatelor din Odesa in ziua de 2 mai 2014; cei care, in flacari, incercau sa se salveze sarind pe geam, erau impuscati. Am vazut fetele criminalilor, dar justitia ucraineana nu – nici sub Porosenko, nici sub Zelenski. Nu a vazut nici UE. La scurt timp postarea a fost stearsa de pe Youtube, mai exista doar articole.
    A existat un site (Invictus sau Karensmithdotblog) care cauta in presa occidental adevarul si prezenta articolele contra mainstream. Aici am postat in toamna lui 2022 urmatoarele doua comentarii:
    “Inteligenta diabolica a lui Kissinger nu poate fi contestata. Dar nu trebuie uitat faptul ca este cel mai mare criminal dintre toti laureatii premiului Nobel pentru pace, provocind in perioada in care a fost secretar de stat sute de mii de crime: a primit premiul pentru procesul de pace din Vietnam desi in realitate el sabota pacea (omologul vietnamez a refuzat premiul, motivind ca nu s-a ajuns la pace), a sprijinit khmerii rosii din Cambodgia, a sprijinit masacrul din Timorul de Est, a provocat (prin CIA) violentele din Chile soldate cu moartea presedintelui Salvador Allende si inlocuirea lui cu dictatorul Augusto Pinochet, etc. In anul 1973, cind a primit premiul, a lansat teza eutanasierii pensionarilor (din punct de vedere cronologic, a fost al doilea evreu care a solicitat asta).
    Si in acest editorial are dreptate din multe puncte de vedere, dar se vede cum trage spuza pe turta americana: “Este incompatibil cu regulile ordinii mondiale existente ca Rusia să anexeze Crimeea.” - pentru Kissinger ordinea mondiala existenta inseamna ce au hotarit americanii: doar ei au dreptul sa atace tari independente si sa ucida patriotii care le apara.
    Putin nu vrea anexarea Ucrainei, el vrea sa apere vietile si interesele rusilor majoritari din Ucraina de est, iar restul Ucrainei, cu statut de neutralitate, sa ramina statul tampon dintre Rusia si NATO.
    Citesc in presa mainstream din Romania (si in comentarii), ascult la radio (TV nu am) si aflu ca Putin este un timpit, un nebun, un criminal. Nici vorba, asa sint conducatorii statelor membre NATO (si consilierii lor). Ani de zile, Putin a pregatit temeinic terenul, a renascut la rusi patriotismul si mindria de a fi rus, a refacut economia, a dezvoltat un arsenal care pare nimicitor, a facut aliante cu mari puteri nucleare si are de partea lui peste 100 de state (inclusiv din NATO), a profitat de toate greselile idiotilor. Toate sanctiunile impotriva rusilor s-au rasfrint in primul rind impotriva celor care le-au luat, impotriva popoarelor lor.
    Eu aici nu vad un razboi Rusia-Ucraina sau Rusia-NATO ci un razboi al omenirii impotriva sionismului. Iar daca vreuna din marile puteri aliate cu Rusia nu va trada, vom asista la prabusirea celui mai important plan sionist. “
    si

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări foarte bună trecere în revistă a situației internaționale ,foarte bine ați analizat situația conflictului dintre Ukraina nazistă și Rusia Pravoslavnică 👍👍👍👍❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Ștergere
  12. Comentariul meu anterior mi-a fost respins intrucit este prea lung. Si atunci l-am impartit. Iata partea a doua:
    “Este firesc întrucît:
    1.De ani de zile eu numesc NATO organizație teroristă cu caracter fascist – invocarea de pretexte false, atacarea și ocuparea unor state independente, jefuirea acestora, lagăre de concentrare (Guantanamo în Cuba, Abu Ghraib în Irak, centre ilegale de anchetă și tortură în București și Polonia și cite or mai fi), crime nepedepsite, încălcarea drepturilor omului, provocări, propagandă mincinoasă, interzicerea adevărului, etc.
    2. Israel Shahak (1933-2001), profesor universitar, supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, autorul cărţilor „Rasismul statului Israel”, „Secrete dezvăluite: politica nucleară şi externă a Israelului” şi „Istorie evreiască – Religie evreiască. Povara a trei milenii” și Yeshayahu Leibowitz (1903-1994), filozof şi om de ştiinţă, au fost autorii sintagmei „iudeo-nazism” prin care au definit politica guvernului israelian.
    3. În Ucraina, apărată cu atîta îndîrjire de NATO și UE, există un puternic curent nazist în cadrul căruia batalionul Azov este doar vîrful de lance. Luptătorii ascunși în subsolurile din Mariupol și pe care se zbate Zelenski să-i scape sunt chiar acești naziști.
    4. In anul 1940, organizaţia paramilitară (teroristă) evreiască Lehi a contactat autorităţile naziste, oferind acestora sprijinul în război în schimbul izgonirii britanicilor din Palestina.
    Tot în 1940, spre sfîrşitul anului, organizaţia sionistă dizidentă de extremă dreaptă ”IZL în Israel” a căutat o înţelegere cu naziştii în scopul reînfiinţării statului evreu în graniţele sale istorice, pe baze naţionale şi totalitare, aliat al Reichului german.
    Iar despre îndelungata şi excelenta colaborare a evreilor sionişti cu autorităţile hitleriste, v. Roger Garaudy (“Procesul sionismului israelian”), Maurice Rajsfus (”Evrei în colaboraţionism”) – notă de subsol din Codul lui Lucifer, pag. 95.
    5. Exemplele din timpul războiului mondial sînt nenumărate – deportările evreilor de către naziști se făceau cu consultarea Judenratului, în Ungaria emigrările către SUA ale evreilor se negociau de către liderii acestora cu naziștii (un text interesant pe această temă îi aparține lui Adrian Rozei (https://adrian-rozei.net/la-masa-cu-diavolul/), una dintre cele mai harnice colaboratoare ale Gestapoului a fost evreica Stella Goldschlag, etc.
    Mai sînt multe de spus, dar sînt cam obosit – azi noapte am mai terminat de scris o carte.”
    Dar in toamna aceea din 2022, Invictus (care opera in Spania) a fost interzis iar intreaga sa arhiva a fost stearsa. Din zecile de articole salvate de mine pe tema Ucrainei, mai pot fi accesate doar cele publicate in alte publicatii, in altelimbi.
    Tot atunci, dupa primele mele doua articiole pe tema Ucrainei, pe al treilea nu am mai avut unde sa il public – fusesem si eu interzis in presa romana.



    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru propaganda da bine ofensiva asta . Sunt ucrainieni care vad ca e si inutila si fara sanse minime de succes. E un soc dar intr-un razboi ,3 zile ramane doar un soc mediatic si atat. Peste una doua saptamani discutam. Acum revenind la lucruri mai serioase, oare rusii nu au dorit asemenea eveniment? Au fost atacati pe teritoriul lor , razboiul implineste deja doi ani jumate, fara mari castiguri caci ar fi dat apa la moara occidentului sa intervina direct, dar pentru intern modul acesta de aduce un razboi uzeaza sprijinul si atunci au nevoie de impulsuri. Ce impuls mai bun e altul fata de cel in care propaganda are motiv sa urle ca tara e in primejdie , suntem atacati, barbarii ne ucid etc. Mai trebuie imagini cu niste sate ocupate ( nu orase prea mari ca e mai periculos) si ti-ai apropiat majoritatea populatiei. Apoi niste vectori propagandistici gen Medvedeev sa spuna ca trebuie distrus dusmanul total si nu doar pedepsit si imaginea e completa. Avand in partea cealalta (dusmani) doar niste aventurieri fara prea multa strategie , dar urmarind imaginea, a fost foarte simplu. Apropos stiti ( pe internet comentatori neutri si chiar pro ucrainieni spun asta) ca rusii si-au deminat zona si mai mult au retras trupele „serioase ” de acolo si au lasat numai graniceri si recruti din primavara. Pai cine vrea sa vada, intelege de ce, sau credeti ca ucrainienii nu ar fi aflat ca zona e goala de trupe, desi se stie ca in partea Kursk rusii au peste 100k de soldati . Pacat ca mor atatia oameni pentru aventurile unora. Mie imi aduce mult aminte de ofensiva nemtilor din 45 din zona Ardenilor. Sfarsitul il stiti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)