marți, 6 aprilie 2021

Invazia proștilor


E
ra previzibilă prosteala care urma să vină în urma ascensiunii forțelor „dă dreapta” la putere. Încă din vremea cu „proasta de Veorica” le spuneam „isteților” care ventilau bancurile puerile răspândite de media securistă că prostia așa-zisei opoziții de atunci e mai mică doar în comparație cu ticăloșia pe care o au, nicidecum cu ăia pe care-i fac ei proști. Aiurea, nu se poate mai rău de-atât! - îmi răspundeau ei. 

Și-a venit momentul în care ticăloșii au acaparat puterea. Pas cu pas, lovitură de stat cu lovitură de stat. Le spuneam tuturor cu disperare că va fi crâncen întrucât se instaurează dictatura prostiei. Nu m-au crezut. Atunci când Plăvanul, în deșteptăciunea sa, n-a avut curaj să stea față în față cu „proasta de Veorica” le-am spus tuturor că a refuzat pentru că e mai prost decât ea. Cu mult mai prost! Și că o confruntare directă dintre ei ar fi fost devastatoare pentru Plăvan. Nu m-au crezut! Și iată cum, zi de zi, se dovedește ceea ce am spus. 
 
Și-a pus guvernul lui. O adunătură de îngrămădiți. Îl mai țineți minte pe Grindă? Dar pe Costeluș Alexe? De ce i-ați uitat? Știți, prostovanii ăia erau miniștri! Dacă mi-ar fi venit la interviu cred că nu i-aș fi angajat nici pe post de îngrijitori. Dar noi i-am acceptat miniștri. Orban a fost toată viața lui politică un copil de mingi. Faza cu „cine este generalul?” e doar una minoră. Cei care au trăit prin intestinele Partidului Liberal ar putea scrie enciclopedii cu gafele făcute de „băiatul vesel”, cu episoadele bahice și cu aberațiile de prin ședințe. Mă rog, i-au fost uitate întrucât, ca orice odraslă de securist, a învățat nativ cum să pozeze și cum „să se scoată” atunci când dă cu oiștea-n gard. Dar toate acele întâmplări rămân. 
 
Apogeul prostiei avea să răsară însă de la Finanțe. Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că Cîțu(e realitate, nu cacofonie!) ar putea depăși vreodată postul de portar sau liftier. Aiurea, a ajuns Ministru de Finanțe. Dacă-mi spuneți că a fost economist șef la ING, vă voi răspunde că da, fix asta a fost! Poate înțelegeți cam ce încredere trebuie să aveți în bănci! Imaginați-vă așadar că acest dezarticulat a ajuns Ministru de Finanțe. Ce-a făcut într-un an? A babardit Bugetul țării! A reușit performanța să se împrumute enorm și la cea mai mare dobândă din Europa! În condițiile unor minime istorice ale dobânzii BCE, Cîțu s-a împrumutat la maxime istorice. Iaca performanță. Și nu s-a oprit aici întrucât, asemeni lui Goe, pentru a nu rămâne repetent încă un an, mamițică-sa Plăvanul(merge între ei!) l-a pus premier. Știu, chiar și-acum vi se pare incredibil!

Am o curiozitate: reușește cineva să înțeleagă ce zice Cîțu? Pe bune, nu glumesc! Am vaga impresie că, indiferent ce mestecă el acolo, de înțeles se înțelege „vă-n gură pe toți!”. N-am reușit niciodată să-l suport mai mult de trei secunde pentru că, pur și simplu, am pretenția ca omul să fi evoluat de la limbajul dezarticulat. E suficient să te uiți la cabinetul pe care l-a încropit. Vă dați seama că Turcan e Ministrul Muncii? Aia care nu-și știa vârsta are pe mână toate pensiile românilor! Vă dați seama că a ajuns lumea să o regrete pe Veoleta Alexandru! Da, da, pare incredibil, dar așa e. La Sănătate, la fel! Lumea îl regretă pe Neluțu! Vă dați seama în ce hal s-a ajuns? Ce să mai spunem despre Bode? Cu toate că numele spune totul, prezența lui îți arată că te-ai înșelat: omu' e chiar mai rău de-atât! Despre Drulă? Aoleu, Dumnezeule! Aproape că nu mai pot continua.

Te uiți la toți și nu-ți vine să crezi. Știți ce-i cu puterea de azi de la noi? Vă spun eu, e răzbunarea Caracalului! Aveau nevoie de o dovadă că bancurile cu Caracalul sunt false. Păi cum s-o mai crezi p-aia cu căruța cu proști care s-ar fi răsturnat la Caracal când îi vezi p-ăștia? În primul rând nu-i o căruță ci mai multe, rostogolite peste toate instituțiile noastre: Președinție, Guvern, Ministere etc.  La naiba, cine-ar fi putut gândi că, pentru a combate înghesuiala trebuie să micșorezi programul de lucru al magazinelor? Bă, nu vedeți că sunteți proști? Ați readus perioada lui Ceaușescu în actualitate! Tot mă întrebau unii mai tineri cum era pe vremea lu' nea Nicu? Păi cum să fie, puștiule, cam ca acum: se stătea la coadă la orice! Știți, eu cam am oroare de aglomerație. Pur și simplu nu-mi place să stau la coadă. Zilele trecute am vrut să-mi iau niște blugi. Aiurea, fraților, parcă se băgaseră portocale pe vremea lu' nea Nicu. Era omor!

Culmea prostiei e că, în ciuda aglomerației infernale care e peste tot, Cîțu iese și spune că măsurile au fost bune întrucât, iaca, a scăzut rata de infectare. Bă, ești prost? Păi asta înseamnă că trebuie să dai liber peste tot! Nu vezi că dacă-i înghesui pe oameni scade rata lu' Pește? Lasă-i naiba liber și scăpăm de pandemia lu' Geiț. 

Poate că râdeți, dar nu e de râs. V-am înșirat doar proștii din prima linie. N-aveți habar ce dezastru e de la ei în jos. Ce retardați au ajuns secretari de stat. Prostia efectiv ne înghite! Atâția proști-grămadă n-o să vedeți niciodată. 

De ce spun că era previzibil? Pentru că așa a fost mereu. Convenția Democrată promitea 15 000 de specialiști. A asmuțit toți proștii țării pe noi! băsescu și-a lui Alianță DA la fel pentru a-l scoate apoi pe boc din joben. Ceva mai stupid cred că nu văzusem până atunci. Abia ăștia de acum reușesc să-i egaleze și chiar să-i depășească performanțele într-ale prostiei. 

Partea proastă cu prostia e că e deosebit de toxică pentru societate. În urma exploziei de prostie care a cuprins România în 1996-2000 ne-am trezit cu toată industria pusă la pământ și vândută la fier vechi. În urma prostiei din guvernarea băsescu s-au făcut cele mai scandaloase privatizări și cele mai dubioase vânzări de bunuri. Acum se încearcă preluarea pe șest a celor mai importante active ale statului. Practic, acest al treilea  val de prostie ne va lăsa definitiv cu fundu-n baltă. Paraziții ăștia vor să vândă Hidroelectrica pe nimic, vor să bage Romgazul în faliment și să îngroape tot ce mai e viabil în țara asta. Însă, au pus gând rău pământului. Noua lege pe care o coc de-atâta vreme dușmanii țării presupune vânzarea pământului către oricine vrea. România se va vinde fizic, la metru pătrat. Orice samsar imobiliar va veni aici și se va înstăpâni bucată cu bucată peste pământul țării. E strigător la cer! educ voit nivelul de trai pentru a scădea prețul terenului! Nu mai dau subvențiile agricole pentru a-i băga în faliment pe agricultori. V-am mai spus: doar ticăloșia e mai mare decât prostia lor! 
 
Mustește pământul nostru de sângele strămoșilor care l-au apărat! Au venit proștii proștilor pentru a împinge în față o lege ticăloasă care ne transformă într-o țară fără relevanță. Aveți idee că acea cretinătate de „restitutio in integrum” a țărăniștilor ne-a obligat să ne răscumpărăm de vreo două ori și ceva țara? Tragem și-acum după proștii ăia, iar Ardealul e aproape în întregime proprietatea Ungariei. Totul cu acte false, executate ca la carte. Și noi, ca proștii, plătim și suferim.

În general de proști se râde. Acum însă, când prostia ăstora se revarsă peste noi cu o violență de nedescris, e semn de prostie și mai mare să râzi. E tragic, oameni buni! O mână de proști, probabil cei mai proști dintre noi, ne vând ca pe robi. Iar noi stăm și zicem că asta e. Vă întreb sincer: în cazul ăsta cine-i prostul?

55 de comentarii:

  1. (Ne mișcăm dinspre local înspre global. ☝️)
    Declinul (sau căderea) guvernelor locale pentru a face loc guvernării mondiale, a fost trasată(sau "prevăzută") încă din anii '70 de către specialiștii ingineri din Clubul de la Roma o creație a Vaticanului, ... (acolo este și locul de unde vine "teleghidat" și d-l Călin Georgescu cu mesaje "profetice" anti-guvern taman în aceste momente când ordinea mondială se resetează )...

    La fel a fost și în cazul lui Ceaușescu (căruia i s-a dat timp de gândire...) până ce s-a decis momentul schimbărilor sociale din Est(Europa trebuie să respire cu "ambii plămâni" a spus papa Ioan Paul al ll lea, pontiful care a decis CĂDEREA cortinei de fier...) .
    Lui Ceaușescu i-au pus populația nemulțumită în cap (pentru a se descotorosi de "încăpățânatul din Carpați" care se opunea schimbării).
    Așadar...
    Lideri politici locali de proastă calitate(corupți), decizii politice provocatoare, proteste în lanț, starea de saturație și nemulțumire a populației cu privire la guvernele locale... vor fi mereu accelerate și dirijate pentru a face populația să accepte ideea guvernării unice mondiale "sustenabile" !

    Ne mișcăm dinspre local înspre global. ☝️

    Ne mișcăm dinspre local înspre global. ☝️

    Ne mișcăm dinspre local înspre global. ☝️

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca esti masochist. Rasucesti cutitul in rana ... de mamaaaa, mamaaaa

    Pana la urma ce rost are sa mai vorbim despre lumea veche? La ce ne mai foloseste? Poti sa mai intorci mortul de la groapa in conditiile in care am ajuns deja in etapa de implementare fara perdea a ticalosiilor?

    Hai mai bine sa vorbim despre lumea noua care se naste sub ochii nostri. Sa intelegem ce urmeaza si fiecare sa se pozitioneze in acord cu constiinta sa fata de ea. Ce sa ne mai lamentam ca nu mai avem o tara? Vor mai fi tari in viitor? Evident nu. Atunci de ce plangem dupa un val care a trecut deja peste noi si caruia nu i se mai poate tine piept indiferent ce am face?

    Va urma o scadere drastica a populatiei globului? Desigur. Insa nu din cauza nu stiu carei teorii a conspiratiei ci pentru ca este un simplu determinism tehnologic. Spre exemplu, ce sa faci cu zeci de milioane de soferi care vor ramane fara servici dupa ce in urmatorii ani, o data cu raspandirea 5G, pilotul automat va deveni imbatabil ca performante si eficienta? Iar cele cateva zeci de milioane de oameni vor vrea sa aiba matzul plin si multe altele (tot de buric ca de altceva nu prea mai sunt capabili in urma programului de indobitocire derulat in ultimii zeci de ani) ajungand intr-o perioada extrem de scurta sa se asemene gandacilor, adica ... dispensabili. Si sa nu ma luati cu teorii de 2 lei gen recalificare, diversificarea muncii in domenii noi bla bla bla. Pur si simplu AI-ul va aduce o schimbare fundamentala a lumii iar printre consecinte va fi si scaderea nevoii de ... oameni.

    Hai sa vedem ce se va intampla la nivelul societatii. Care vor fi valorile si morala noii lumi precum si multe alte intrebari fundamentale la care este bine sa cugetam si sa ne pozitionam intr-un fel. Sa ne pregatim cat de cat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil nu aveți habar de medicină. Ce se face acum e crimă cu premeditare. De la protocoale la vaccin, și de la interzicerea accesului la asistență medicală a bolnavului cronic la acoperirea malpraxisului( e convenabil să dai o tânără mămică moartă de Covid în loc să recunoști tromboza pulmonară postoperatorie )

      Ștergere
    2. Probabil nu aveți habar de medicină. Ce se face acum e crimă cu premeditare. De la protocoale la vaccin, și de la interzicerea accesului la asistență medicală a bolnavului cronic la acoperirea malpraxisului( e convenabil să dai o tânără mămică moartă de Covid în loc să recunoști tromboza pulmonară postoperatorie )

      Ștergere
  3. Sincer, m-am cam saturat sa tot bocim mortii. Da, am avut o tara care a avut industrie, invatamant de performanta, sistem de sanatate samd. Sunt pe butuci. le mai putem recupera / revitaliza? Evident nu. Iar asta nu depinde de noi. Putem sa devenim peste noapte cei mai buni, mai viteji si mai breji, sa nu mai dormim, sa fim cei mai seriosi si muncitori dar nu se mai poate face nimic in directia asta pentru ca lumea in general merge in alta directie. Chiar nu poti schimba directia masinii actionad asupra rotii de rezerva din portbagaj. Inevitabil va ajunge si ea acolo unde merge masina.

    Va fi razboi mondial? Este deja o intrebare stupida. Sigur ca da. S-au acumulat atat de multe tensiuni incat nu se poate altfel. De fapt problema masinii de mai sus este ca nu toate rotile sunt aliniate in directia majoritatii. In acest caz este de la sine inteles ca cele care vor avea o deviatie mica vor suferi pana se vor alinia iar cele care vor fi strambe de-a dreptul si vor incerca sa blocheze mersul masinii, punandu-se de-a curmezisul, se vor rupe de-a binelea iar asta inseamna razboi.

    Va fi o resetare economica care va sterge efectiv orice proprietate si va da peste cap tot ce cunooastem acum? Desigur. Este certitudine. Noua lume va fi atat de difertita fata de cea de astazi incat numai stergand cu buretele tot ce este in prezent se poate reaseza conform noilor cerinte. N-ai cum sa reorganizezi fundamental biblioteca decat daca scoti toate cartile, le regrupezi dupa noile criterii si abia apoi le asezi la loc. Fara indoiala ca de multe vei constata ca nu mai ai nevoie si, iata, ne intoarcem la reducerea populatiei.

    Avem asadar despre ce vorbi. Ca sa ne vaicarim ca, vai Doamne, ce-am patit nu ajuta nimanui. Bine ar fi sa facem un efort de intelegere a ceea ce urmeaza si sa ne pregatim cat de cat.

    Ion Cristoiu a spus clar ca nu este de acord cu vaccinarea dar, in acelasi timp, a zis ca este constient de faptul ca fara vaccin nu vei mai putea merge nici la buda. Iar el nu vrea sa fie cetatean de mana a 2-a asa ca a decis sa se vaccineze. Este alegerea lui informata.

    Cam asta ar trebui sa facem fiecare dintre noi. Sa iesim din starea de negare ca "asa ceva nu se poate", sa deschidem ochii si sa acceptam realitatea. Iar in functie de asta sa luam deciziile pe care le consideram folositoare pentru viata noastra. Pentru cea de aici si, de ce nu, pentru cea de dincolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine nuantat si punctat,felicitari.

      Ștergere
    2. Ei, bine că te prinde războiul mondial cel cert vaccinată, vei putea să te duci liniștită la buda lui Cristoiu sub bombardament.

      Ștergere
    3. De unde atata siguranta?Ca asa a zis un distrus ca si Klaus Schwab?Miorita a reaparut.,,Asta e,oricum ne omoara astia,ce sa fgacem?Asteptam toporul...,,
      Sa va fie rusine.Canva,asta se numea defetism si se pedepsea.GReu.

      Ștergere
    4. Erata:,,facem,,nu ,,fagcem,, si ,,Candva,,nu ,,canva,,

      Ștergere
    5. @fara sens

      Ti-am vorbit cumva de alegerea mea privind vaccinarea? Surprinsa sa gasesc si aici analfabetism functional. Insa, din pacate, asta imi intareste convingerile: caruta a plecat deja la vale si-a prins viteza mare distrugand tot ce-i sta in cale.

      Comentezi cu toate ca nu ai capacitatea de a intelege cateva randuri dintr-un text, destul de simplu de altfel. Grav.

      @Mercy

      Arata-mi luminita si te voi urma. Lamureste-ma insa mai intai cum se va rezolva caritas-ul de la nivel global dar, mai ales, cum se va face o tranzitie lina de la lumea de astazi la cea tehnologizata de maine care va schimba complet raporturile intre actorii sociali iar lumea va functiona intr-o paradigma noua care nu-si gaseste echivalente in cea de astazi. Povesti stiu si eu destule.

      Tu vino cu ceva concret si credibil. Da-mi macar o solutie la faptul ca oamenii, legati on-line la sistem, se vor teme pana sa si gandeasca incorect politic. Miorita are sens daca privesti pe verticala. Oamenii conectati nici asta nu vor mai putea face. Unde sunt lucrurile acestea? Dupa colt. Stai sa primim identitate digitala unica la nivel global prin certificatele de vaccinare (asta-i de fapt miza vaccinarii; partea cu otravirea / terapia genica este mai mult de fun ca sa impuste mai multe dintr-o lovitura) si o sa vezi apoi distractie. Intr-un timp extrem de scurt oamenii vor fi atat de legati de sistem incat nu vor mai putea misca la propriu. Putin dupa aceea vor ajunge sa-si reprime si gandurile (vezi reeducarea de la Pitesti ca sa discuti in cunostinta de cauza; este pacat ca numai sforarii sa cunoasca si sa foloseasca aceste cunostinte).

      Discutam.

      Ștergere
    6. Razbelul de genul ww2 sub forma conventionala pe care o stim, este absolut exclus. De ce?
      Deoarece posibilitatea, SANSELE ca cei din top sa o mierleasca IN ACELASI MOD CA UN HOMELESS este EXTREM DE RIDICATA!...lucru exclus DIN START

      Ștergere
    7. DIn nou, asta nu inseamna ca nu vom avea o larga diversitate de surprize neplacute MICI dar si MARI!...parerea mea

      Ștergere
    8. Sunt deschis la orice discutie Angela,pe potriva putinelor mele cunostiinte din diverse domenii.
      Acum,eu mai am un licar de speranta...sunt o multime de oameni de stiinta,medici recuoscuti,avocati si politicieni care spun sus si tare un alt ,,adevar,, decat cel al mainstream media.
      De asemenea,prin toata Europa ies oamenii si manifesteaza impotriva sclaviei pe care vor sa o impuna.
      Poate...poate...macar se va amana nenorocirea...ce sa zic.
      E trist ca in Romania lumea este extrem de pasiva si de miserupista cand e vorba de viitorul sumbru ce ni se pregateste...

      Ștergere
    9. Unii, Angela, se identifică prea mult cu subiectul și nu știu, oricum nu știu, că nu e voie, de ironie.

      Materialul clientului (Angela): "Ion Cristoiu a spus clar ca nu este de acord cu vaccinarea dar, in acelasi timp, a zis ca este constient de faptul ca fara vaccin nu vei mai putea merge nici la buda. Iar el nu vrea sa fie cetatean de mana a 2-a asa ca a decis sa se vaccineze. Este alegerea lui informata."

      Ironia mea se potrivește foarte bine și am convingerea că are sens pentru cine vrea sau e liber să o înțeleagă. Nici nu e prea greu.

      Cît despre persoana reală din spatele Angelei, nu prezintă niciun interes dacă își bagă vaccin sau nu. Nici măcar persoana Crisoiu, de mare notorietate, nu prezintă mare interes dacă se injectează sau nu.

      Ideea cuprinsă acolo, pe care semnatara Angela o validează, de altfel, ca pe o realitate implacabilă, pe care ar trebui să o îmbrățișăm fără văicăreală (adică, vezi Doamne, ce face DD) justifică perfect ironia pe care i-am adresat-o.

      Ștergere
    10. Ah, uitasem. Bună chestia cu analfabetismul funcțional găsit pe aici. Păi, cum să nu-l găsești, e găsit gata peste tot încă de cînd li s-a emis sintagma pe unitate caselor mai mari ! (Proaste și ticăloșite, dar mari.)

      Încearcă să privești lucrurile cu mai multă userenitate, se potrivește cu anti-văicăreala pe care ne-o recomanzi, ba chiar și cu așteptarea războiului cert.

      Ștergere
    11. @Mercy

      "E trist ca in Romania lumea este extrem de pasiva si de miserupista cand e vorba de viitorul sumbru ce ni se pregateste" - Nu ne pregateste nimeni viitorul. Noi ni-l pregatim. Prin lene, indolenta, nepasare, prostie etc etc etc dar in primul rand lipsa de credinta si de legatura cu adevaratul Dumnezeu. Asa ajungem sa fim batjocoriti. Noi suntem cei care accepta relativizarea Adevarului iar apoi suportam consecintele. Noi spunem negrului alb, minciunii adevar. Noi purtam botnitele despre care suntem constienti ca ne fac rau si sunt un semn vazut al acceptarii si supunerii fata de noua ordine antihristica iar apoi avem grija sa ne victimizam. Asadar noi de bunavoie acceptam o schimbare a valorilor iar lumea din jur incepe sa arate in consecinta fiind doar o reflectare a noastra. Cum ne asezam asa dormim.

      Sanse de revenire? Zero barat in situatia in care nu intelegem ce ni se intampla si nu suntem constienti care este singura modalitate de scapare.

      Din paacate oamenii vor sa se intoarca la ceea ce a fost inainte insa acela a fost doar creuzetul a ceea ce traim astazi. Nu vor sa accepte ca solutia ninivitenilor este singura cale de salvare. Nu sunt pesimista pentru ca un crestin care crede in viata adevarata de dincolo nu are cum sa traiasca o astfel de stare. Sunt vremuri descrise de mult de catre oamenii luminati de Dumnezeu. Trebuie sa vina si astea (si vin, repet, pe mana noastra; daca noi am fi drepti ar veni cine stie cand). Inteleg ca acum lupta este de trezire a catorva constiinte iar mai departe ... mila Domnului.

      O carte de exceptie "Zeul Tolerantei. Descrestinarea crestinismului".

      Ștergere
    12. @ fara sens

      Pari ca te afli pe o frecventa gresita sau poate ca doar ai o pozitie incomoda si privesti stramb. Ti s-a pus pata. Fara logica de altfel. Te simti bine?

      Ștergere
    13. @Mercy, defetismul se pedepsește greu și astăzi... Citește bine legea... Bine dacă și ești în activitate. La tine chiar nu știu ce să zic, probabil că nu.

      Ștergere
    14. Angela, mă simt tot mai bine, mulțumesc de interesul, fără îndoială real și cert, pe care îl manifești pentru starea mea de bine.

      Cu frecvența nu știu, tot ce se poate, încearcă totuși un acord la frecvențele tale, distorsiunea logică e uneori cam pronunțată. Bine, asta e varianta frumoasă.

      Mă bucur că îți place rima pe care ai găsit-o la numele cu care semnez, de ce să mă simt doar eu bine, mai ales că vine războiul mondial cert și alte chestii. Cît mai putem și noi. În așteptarea implementării - citez -soluției ninivitenilor - am încheiat citatul, desigur.

      Ștergere
  4. Din păcate toată planeta este condusă de oameni slabi (proști).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ca alegerea masonilor de a fi cu fortele exterioare Romaniei este una desteapta. Prostia masonica este prostia chelului care si-a pus pe cap o tichie țuguiată si umbla cu nasul pe sus prin tara distrusa, crezand ca apartine unei elite mondiale!
      Acum inteleg si de ce dl Florin Colceag a ales sa depisteze genialii romani...Asta este ordinul primit de la Clubul de la Roma? Am sperat ca-si revine la doaga, in genialitatea dumnealui, si pricepe ca o tara careia ii vinzi geniile la straini este o tara condamnata la disparitie.
      Sau poate ca nu dl Colceag este vinovat ca politicienii submediocri nu renunta la scaunele dobandite in politica, lăsând locul liber pentru tineri cu adevarat inteligenti, nu facaturile pe care le avem acum?! E de vina poporul care iese in strada tot timpul pentru prostii?! Chiar prostii...Cei ce vor sa se vaccineze au facut-o deja. Cei ce vor sa poarte masca poartă.
      Una peste alta, vinovăția este si de sus, si de jos. De sus, cand masonii care au strans ca sobolanii toti intelectualii in masonerie si-i tin in adormire, nu vor sa vada ca tara e pe ducă si nu iau măsuri. De jos, cand poporul manipulat alege prost si nici nu iese in strada ca sa puna presiune pentru o schimbare reala. Sistemele elitiste sunt anticrestine.
      Nu sustin ca agricultorul trebuie sa fie medic, dar nici nu pot sa nu observ ca scoala romaneasca face experimente interminabile pe copii. Care-si pierd reperele, cu atatea experimente si manuale
      " alternative".
      E o nebunie in Romania! Nebunie provocata de masoni. Care pretind ca ei nu discută la intalnirile lor de taina decat istorie si spiritualitate! Ei, nu! Dar ce este atunci cu atatia masoni bine infipti prin politica romaneasca? Si prin Biserica. Este lista masonilor pe internet. Lista facuta chiar de SRI.
      Cred ca numai Dumnezeu mai poate face o judecata corecta...Si sper ca asa va fi. 2000 de ani de minciuna si manipulare prin religie nu au ramas fara efect. Turme haotice manipulate cum vor unii sau altii. Depinde care masonerie ne da cu toporul in cap azi. Pentru ca maine sa ne dea in cap masoneria orientala. Si poimaine cea verde cu picatele roz.
      Prea multi " binefăcători" pe scara pana la Dumnezeu! Prea multi " vamesi" ce ne golesc buzunarele si ne pierd timpul.

      Ștergere
    2. Doamne ce ineptii poti debita cand nu iti faci reclama la pseudoblogul tau.....Doamneee...

      Ștergere
  5. Bun comentariul. Se vede ca am fost in acelasi gand si am postat aproape simultan.

    RăspundețiȘtergere
  6. E irelevant sa lovesti intr-o directie , cand putregaiul numit politica e peste tot . Coruptia e calitatea suprema a politicianului mioritic. Cand citesti CV-ul lui Turcan , ai tendinta de a spune ca e doba de cunostiinte economice , politice , sociale , etc , dar ea e VAX POPULI , vorba lui Patraru . Anul de de gratie al CV-ului in speta e 1999 , a absolvit SNSPA-ul , ASE-ul Bucuresti si INSTITUTUL PUSKIN de la Moskova -ceva legat de politici comerciale ......trei dintr-un foc . E un CV cu iz securist -e propria opinie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Like. Că pe facebook așa îți dădeam, dar m-ai convins să-l las ��

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Adam îmi place expunerea dumneavoastră. La Caracal s-a răsturnat căruța cu ploști ( o ploscă, două ploști). Aia cu proști s-a răsturnat la Palatul Victoria. Că câțu și miniștrii lui Korona ficus în căruță s-au născut, în căruță au crescut și pe toți ne-au...făcut. O vină avem totuși noi, românii: nu ne-am ales bine reprezentanții! Vă imaginați ce ar urma după un referendum cu două întrebări? Adică : 1)Sunteți de acord să ne retragem din U.E.? ( da sau nu?) 2) Sunteți de acord să ne retragem din Tratatul Nord Atlantic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Caracal s-a rasturnat carul cu pRosti nu cu plosti.O zice unul care i-a cunoscut in toat splendoarea lor,facand armata la Caracal.
      Ca fapt divers, Guvern,majoritatea sunt olteni .Nu iti spune nimic asta?De 30 de ani oltenii si moldovenii conduc tara.Cu extrem de rare exceptii.
      Si tara e exact cum e oltenia si moldova.Praf.
      Apoi,de ce vorbesti in numele altora? ,,nu ne-am ales bine...,,?Ce ai ales tu?Ca tu zici ca ai emigrat de multi ani.
      Lasa ca au ales amerlocii bine.Pe Bideu.
      Din nefericire,cred ca s-a ales raul cel mai mic.UE si NATO>CA daca nu eram in astia 2 nu cred ca mai existam pe harta...

      Ștergere
    2. Am trait sa o vad si pe asta ! Plavanul si Betivul Trubadur au origini de pe meleaguri oltenesti si(sau) moldovenesti?Nu vad rostul acestei dihonii , intre oltean , moldovean si ardelean ? Asta va duce la mult dorita schisma , promovata si dorita de SISTEM. GUBERNUL e unul si cu acelasi scop de 30 de ani: dupa noi potopul! Cat timp detin fraile unor combinatii , ei trag sa le iasa ! Nu mai exista nici amaratele de cincinale , foamea e mare , haita deasemeni !Dar aceste specimene politice dau valoare SISTEMULUI .

      Ștergere
    3. Am zis ,,majoritatea,,. Sunt cateva mii pe acolo( toate lipitorile,cu consilieri la consilieri) iar tu vb de doi.. mai urma sa-mi zici de Boc si Rus.

      Ștergere
  9. Câți ani au trecut de la Adam și Eva până la noi? Evreii spun că aproape 6 mii de ani. De la facerea omului războiul se duce între Creator și Diavol ( împotrivitor). Pentru OM se duce războiul și se va termina atunci când,,se va împlini numărul națiunilor."Un singur lucru putem face noi : să ne împotrivim diavolului. El se află în vârful piramidei masonice. El știe că urmează să fie încătușat de Fiul lui Dumnezeu și trăim vremea ultimei lui zvîrcoliri. ,, După faptele lor îi veți cunoaște" spunea Isus. Ca și celelalte, articolul lui Dan Diaconu are scopul de a ne trezi la realitate. Nu ne face proști, încearcă să ne prevină : adică, vedeți ce guvern avem, nu luați de bune toate minciunile spuse de guvernanți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vei calatori prin lume vei intelege mai bine povestea cu facerea si cine sunt autorii , in colivie nu ai ce sa mananci decat ceea ce ti se ofera .

      Ștergere
  10. Adam are un comentariu de cunoscator . Bravo omule !

    RăspundețiȘtergere
  11. Globalizarea nu-i chiar atat de aproape pe cat vad ca credeti... Deocamdata este in facere lumea multipolara pe care a prevestit-o(public) Putin in 2014. Daca lucrurile merg intr-acolo fara un razboi total se poate ca pe parcurs sa se inteleaga intre ei marii stapani ai lumii si sa produca un "globalism echitabil" pentru dansii. Tot ce se va face,nu se va face fara Rusia.Nu dorim razboiul,dar nici nu ne temem de el(citat din memrie)...spunea Putin tot in 2014. Tot pe atunci isi intensificau campul magnetic nucleele potente ale lumii pentru a prinde in zona lor de influienta cat mai multe tari si tarisoare.China nu se lasa nici ea ,desi pare o globalista locomotiva,pe ascuns isi cauta satelitii proprii de care sa fie sigura ca-s ai ei.. Asta fac toti cei mari acum.Un razboi mondial total imi vine greu sa cred ca va incepe(desi nimic nu-i imposibil in contextul actual),insa toti se tem de propria disparitie cauzata de nemaipomenita neancredere aliante si nimeni nu-i suficient de potent sa se razboiasca cu toti ceilalti.... Se vor lungi lucrurile,se vor purta negocieni in spatele scenei,vor face razboaie locale si apoi iar vor discuta si vor imparti.. Noi,ca noi,oameni buni,fie carne de tun,fie starmutati,fie infectati,fie manipulati,debilizati,truditi,deposedati,rasculati,manati,opriti,biciuiti,etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule cozubas, felicitari pentru <<... se poate ca pe parcurs sa se inteleaga intre ei marii stapani ai lumii si sa produca un "globalism echitabil" pentru dansii>>. Cred ca ati prins esenta acestui curent "globalist".

      Ștergere
  12. N-ar trebui ca o diversiune să țină cont, măcar un pic, de conținutul articolului la care se plasează comentariul ghilimelizat ?

    Înțeleg oftica veneticilor, dar unde apare ceva despre producția, concesiunile, transportul gazelor naturale în acest articol al lui DD?

    Apare în schimb durerea cea mare, înstrăinarea terenurilor agricole și a proprietății imobiliare. Veneticii, prin slugile lor ticăloase și proaste de aici, vor ca această crimă să fie înfăptuită cît mai rapid.

    Așa că vînturarea de ghilimele între care, de fapt, e confirmat DD, cel care nu a negat niciodată, dimpotrivă, că sursa principală a răului provine din afară, ar putea fi făcută mai profesionist.

    Niciun cititor normal, nu se simte vizat personal de afirmația, la care subscriu, că ne-au cotropit cei mai ticăloși imbecili.

    Totodată, nu te poți considera ofensat de cele scrise și pentru că se înțelege bine că promovarea nulităților se face cu sistem, că DD nu aruncă anatema pe toată nația și că, în definitiv, se află în aceeași oală cu noi, doar mai preocupat și cheltuind mai mult suflet și timp prin muncă inteligență decît media concetățenilor.

    Nu suntem solidari cu proștii ticăloși, indiferent că se află printre noi, nu ne neidentificăm automat, cum ar vrea ghilimele să punem botul, nu încurcăm planurile.

    Ca un cititor frecvent, aștept de la DD exact incisivitatea cu care ne-a obișnuit, nu mofturi lipsite de substanță, sinteze, nu compuneri fără structură și fără sfîrșit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Articolul si mai ales comentariile imi creeaza o durere imponderabila, sufocanta. De, educatia... In continuare o sa-mi doresc pina la lacrimi sa existe Dumnezeu. In acelasi timp, realizez ca, daca exista, sint sanse mari sa isi vada de treburile lui, scirbit de propria creatie sau resemnat ca a fost o ratare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar Dumnezeu exista, omule. Revino-ti! De ce te sperii? Nu exista om boteza care sa nu se poata mantui. Locuri sunt pentru toti care vor dori cu adevarat aceasta. Atunci cand nu se vor mai putea mantui oamenii Dumnezeu va veni a doua oara si iarasi va rezolva problema.

      Noi am fost o generatie de rasfatati. N-am cunoscut foamete, razboi si greul cu adevarat insa asta nu-i nici pe departe motiv de disperare. In lume se petrece ceea ce trebuie sa se-ntample pentru ca am cam luat-o pe aratura si ne-am indepartat de Adevaratul Dumnezeu.

      N-am spus sa renuntam la lupta ci sa intelegem ce ni se-ntampla. Ca degeaba iei bomboane de tuse daca ai pojar. Suntem pe ultima suta de metri in ceea ce Dumnezeu a numit "lucrarea tainei faradelegii". Ea a inceput cu caderea lui Adam, adica desprinderea omului de Creatorul sau, si va culmina la incoronarea Antihristului, adica atunci cand oamenii nu vor mai putea gasi calea de a se intoarce la Creator.

      La II Tes 2,7 aflam ca "taina faradelegii se si lucreaza pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte". Se intelege clar ca singurul care a impiedicat-o de-a lungul vremurilor si o poate face si acum este Dumnezeu. Nimeni altcineva nu-i poate sta in cale. Dar de unde sa fie dat la o parte Dumnezeu? Evident ca din locul sau: inimile oamenilor.

      Caderea oamenilor in robie nu este ceva nou. Se petrece sub ochii nostri si ne mahnim insa nu actionam dupa exemplul celor care au patit-o de atatea ori in trecut. Ce exemple mai bune aveti decat caderea de nenumarate ori in robie a poporului lui Israel? Insa fiecare robie a luat sfarsit numai prin intoarcerea poporului la adevaratul Dumnezeu.

      Ne revoltam aiurea ca valorile ne sunt inversate, ca negrul este prezentat drept alb, razboiul drept pace, ca suntem luati de prosti si ni se spune ca nu vedem bine ceea ce este mai mult decat evident cum este si cazul prostelii pandemice, dar refuzam sa pricepem ca noua lume vine cu valori inversate si ca de aici ni se trage. Lasam in urma lumea valorilor hristice si imbratisam o alta lume cu valori inversate care se numesc, firesc, anti-hristice.

      Iar etapa in care ne aflam este foarte avansata pentru ca fapta este ultima treapta a caderii. Pana aici a fost cale lunga, caderea incepand din momentul in care a incoltit primul gand in duhul caderii.

      Din pacate chiar si opozantii noii lumi au dificultati in identificarea cauzelor caderii si ca atare solutiile lor nu sunt adecvate. Majoritatea doreste o intoarcere la ce a fost fara sa constientizeze ca acea lume a fost de fapt creuzetul lumii de astazi si prin ea s-a lucrat de fapt caderea.

      In consecinta este necesar ca schimbarea macazului sa fie pe un plan superior, curat si nealterat de duhul caderii. Iar acolo nu se poate ajunge decat prin: intoarcerea la Hristos. Simplu si clar, nu?

      Ștergere
    2. -'taina faradelegii se si lucreaza pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte". Se intelege clar ca singurul care a impiedicat-o de-a lungul vremurilor si o poate face si acum este Dumnezeu. Nimeni altcineva nu-i poate sta in cale.'-

      Extraordinar Angela! Ca-ntodeauna dai dovada unei gindiri profunde, avansate, o gindire pregatita pentru o lume noua si pentru un cer nou, pentru tehnologiile in asteptarea celor ca tine!
      Bravo!

      Ștergere
    3. Nicolae B.,
      Simplul fapt ca Dumnezeu exista nu este suficient, daca noi continuam sa ne comportam precum EVA...si multi altii dupa ea.

      Ștergere
    4. M-ati linistit! N-o sa mai ma sinucid! Va multumesc!

      Ștergere
  14. Felicitari domnule Adam. Cunoasteti foarte multe lucruri. Cu toata deferenta la ce Va folosesc aceste cunostinte?!

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari si tie Nea Ion.
    Ce ne mai felicitam noi pe aici!

    Oare ce poate face omul mic care se zbate in neputinta, acea tanti Ioana, in papuci si halat in fata tarabei cu patrunjel sau in fata rafturilor pe care le aranjeaza pentru turc?

    Nu este asa de simplu conceptul de judecata divina pentru ce n-ai facut Adam....Este mult de discutat

    RăspundețiȘtergere
  16. Soluția concretă este reforma mass-media bazată pe cetățeni.
    Citiți Istoria presei românești din 2009

    https://m.hotnews.ro/stire/6079719

    Pentru a nu întârzia articolul, scrie ce trebuie făcut, dar nu are pe nimeni.
    Ce rămâne de făcut?
    Rămâne să construim o altă presă, alte știri, alte platforme care să ducă la prăbușirea mass-media actuale.
    Aceasta este doar o opinie personală împărtășită de alții, mass-media actuală este direct de vină pentru 2020, 2021 zile 2022. Următoarele legi ar trebui să înghețe toți jurnaliștii responsabili pentru acești 3 ani. Această zonă ar trebui reglementată pe cât posibil pentru a acorda atenție securității naționale. Cei mai iresponsabili oameni de pe planetă.
    Și eliminați expresia că au respectat doar ordinele. Așa au făcut soldații naziști. Au ascultat ordinele.
    Majoritatea oamenilor își bazează deciziile zilnice pe știri. De la vreme la economic și politic.
    Pentru ca știrile să fie reale, trebuie publicate în Monitorul Oficial, altfel nu vor exista. Și pentru publicare, pentru discuții pe multe forumuri independente.
    Ceea ce se întâmplă astăzi este barbarism. Știri false și miliarde de știri false. Adică lupta împotriva știrilor reale a devenit o afacere. Avem de-a face cu fascismul media.
    Toată lumea a observat că nu există nicio problemă medicală reală. Totul este jurnalism. Am oficializat gestionarea știrilor online. Am acceptat dictatura știrilor. Acest guvern a fost instalat în lume folosind telefoane Android.
    Când deschid știrile, deschid zeci sau sute de programe mentale care vor să-mi vândă vaccinuri, alte taxe, facturi în creștere, sinucideri, răpiri, scăderea prețurilor etc. Lucruri la care nu trebuie să lucrez. Nu găsesc știri care să mă placă, să mă inspire, să spună ceva uman.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine le mai spune domnul Dan. Cand cativa prosti fac ce vor ei cu o tara intreaga, te intrebi cine sunt de fapt prostii. Nu cumva cei multi. Foarte bine spus, domnul Dan. Adevarul ii doare pe multi dintre cei care se zvarcolesc acum prin comentarii incercand sa isi demostreze ca ei nu sunt prosti, ca ei sunt desteptii pamantului. Desteptii pamantului care nu au voie sa isi cumpere cartofi si ulei daca nu poarta botnita.

    Un articol extraordinar. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le Necunoscut, spuneți: "Desteptii pamantului care nu au voie sa isi cumpere cartofi si ulei daca nu poarta botnita."
      Acesta este un fapt! Chiar se întâmplă. (În mediul urban, cel puțin.). Dar nu numai în România.
      Mă întreb ce ai face dumneata dacă ai fi pus în fața acestui fapt. Ai renunța la botniță, ori la păpică?

      Ștergere
    2. ,,Cand tiganul ajunge sef o f...e si pe ma-sa,, zice o vorba din Ro.
      Mare adevar. Ajunge emigrantul intamplator intr-un stat nealiniat la mizeria cu botnitele,si ne da lectii de parca datorita lui acolo nu e obligatorie ...

      Ștergere
  18. Ce sa-i facem ,măi, daca totul este in Creatia Lui; chiar si tu, care TE PREFACI ca nu pricepi o bâtă din lumea in care traiesti...

    RăspundețiȘtergere
  19. @××× pornache,primul pas spre intelepciune este sa realizezi ca esti prost si sa incepi sa te corectezi si sa inveti,insa tu ai atins un nivel de mandrie prosteasca incat esti incapabil sa vezi si mai cu seama sa simti cat de prost esti. Da, clantau parvenit, dă solutii, si mai cu seama pune-le in practica,fii tu exemplu. Se vede ca,suferi complete sindromul muştei,intri neinvitat, deranjezi si nu produci decat cacat. Avea Ellul o vorba care ti se potriveste ca un sarcofag de beton: sa stii sa citesti nu este important, capital este sa stii ce sa citesti si sa intelegi ceea ce citesti. Tu ai citit ce nu trebuie si apoi iti irosesti timpul repetand ca un papagal nevrotic toate tampeniile. Esti patetic si penibil daca tu crezi ca cineva iti citeste aberatiile pe care le-ai insirat. Stai pe margine ca un clantau las si astepti sa prinzi sarpele cu mana altuia, practica la care foarte multi romani exceleaza. Il citesc pe Dan pentru ca sper ca este un om cu integritate morala caruia ii pasa de tara si popor, insa nu este singurul care informeaza, iar eu ma informez din multiple surse asa ca shutde fuck up and get a life.

    RăspundețiȘtergere
  20. Are mare dreptate. Dar rămâne aici. Acțiunea proștilor Far reacțiunea noastră egal zero barat. Nu are majoritate absoluta ca ar face Plavanul ce a făcut Putin. Foame fereste

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)