miercuri, 28 aprilie 2021

Trădarea ca politică asumată


N
-am crezut niciodată că prostia va face în așa fel încât trădarea să devină  politică asumată. Și încă n-ați aflat elementul cel mai înspăimântător, anume faptul că asasinii care-și asumă politica îngenuncheatului în fața stăpânilor externi au o masă compactă de susținători radicali printre oamenii simpli, care n-au niciun beneficiu și cărora radicalismul le vine strict din prostie. Este genul de îndobitocire în masă imposibil de înțeles pentru omul normal.

Anca Dragu este președinta Senatului, al doilea om în stat. Ea, într-un interviu, a spus pe un ton cât se poate de senin că are săptămânal cel puțin două întâlniri cu ambasadorii străini „care-i transmit cerințele țărilor lor”. Da, ați citit bine: n-a făcut vreun secret din faptul că efectiv lucrează pentru stăpânii săi externi. Dacă te apuci să-i arăți asta vreunui spălat pe creier care robește printr-o multinațională, îți spune, la fel de senin, că e normal așa. Doar și el robește tot pentru străin. Vă dați seama cât e de penibil? Ceea ce înainte era considerat înaltă trădare și se pedepsea cu moartea, acum e o chestie transparent asumată politic și, mai mult, cu susținători imbecilizați la extrem.

Un alt exemplu: după imense gâfâieli, PSD-ul reușise să dea o lege care obliga BNR să mute rezerva de aur de la Londra la București. Nu e vreo noutate sau vreo excentricitate. Germania, Olanda, Belgia, Polonia și multe alte țări au făcut exact același lucru. Și-au adus aurul în țară pentru că nicăieri nu e mai sigur decât în țara ta. Nu doar că BNR nu s-a sinchisit timp de doi ani să pună în aplicare ceea ce era obligatoriu prin lege, dar, mai mult, și-a întins antenele și, iată, a reușit ca prin implicarea tuturor formațiunilor trădătoare din Parlament să scoată o lege nou-nouță care statutează rămânerea aurului la Londra. Și cei care au votat aberația legislativă nu țin la secret actul de trădare, ci ies pe rețelele sociale cu mesaje triumfaliste, cum că au salvat aurul de la furtul PSD! Ce poți spune în fața unei asemenea dovezi de imbecilitate? Pur și simplu rămâi dezarmat!

Ce-i poți spune unui om care se declară entuziasmat că în scurt timp urmează să fie ghilotinat? Mai mult, nu doar că e entuziasmat, dar urlă că procedura deja durează prea mult și el e obligat să aștepte! Ce poți face în fața unui asemenea imbecil inconștient? Probabil îți zici „Doamne ferește!” și treci mai departe. Însă ce faci atunci când acel imbecil e legat de tine, iar tu n-ai posibilitatea să te dezlegi. Când îi pune lui beregata pe ghilotină, ți-o pune și ție! Ei bine, ce faci în scenariul ăsta? El urlă isteric, asurzindu-te, că procedura deja durează prea mult, iar tu nu știi cum să faci ca să scapi. Că, deh, ești om normal și-ți prețuiești viața! Ei bine, ce faci într-o situație ca asta? Stai și te lamentezi? 

Vreau să înțelegeți exact ceea ce am de spus. Atacurile hilare la PSD au și ele un scop cât se poate de pământean, anume formarea ideii că PSD-ul e o alternativă la actuala putere. Regret să vă spun, nu e! PSD-ul de azi e un fel de USR-PLUS-PNL cu față umană. Dacă de mâine se face schimbarea și PSD trece la putere, aceiași ambasadori vor vizita la fel de des oficialii statului nostru, doar că mai pe ascuns. Cu alte cuvinte, actualii pesediști sunt doar puțin mai jigodii decât prostovanii din capul țării, mascându-și ceva mai bine acțiunile. Ce înseamnă asta? E simplu ca bună ziua: avem o clasă politică trădătoare în integralitatea ei! Asta înseamnă că ultima speranță suntem noi, baza societății. 

În mare cam despre asta este vorba. Am ajuns să trăim într-o societate orwelliană, în care mulți dintre noi își asumă cu entuziasm ștreangul care ni se înfășoară în jurul gâtului. Și, constatând situația, orice om normal e cuprins de o tragică disperare întrucât își dă seama de câteva elemente vizibile oricui cu ochiul liber. În primul rând vede că cei care-i conduc destinele sunt o cvasi-minoritate. Apoi constată că țara se împarte în două categorii: unii iraționali, fascinați de robia care li se oferă și ceilalți, normali și disperați în fața aceleiași perspective. Omul normal vede cum în fața lui și fără nicio rușine călăii îi pregătesc execuția. Și așa ajunge să se simtă disperat de faptul că realizează că și ceilalți oameni normali văd asta, dar parcă ceva inexplicabil îi ține în frâu. 

Se spune că șarpele are puterea de a-și hipnotiza victima. Același lucru e valabil și pentru șerpii care-au ajuns să ne conducă. În realitate însă puterea lor e strict simbolică și e generată de asumarea noastră de a le respecta puterea. Și nici măcar nu-i vorba de o asumare, ci de o păcăleală banală. Așa cum ți se spune că o hârtie verde are o valoare - ea în realitate nevalorând nici măcar prețul pentru producerea ei - la fel ți se imprimă prin educație ideile de lege, autoritate s.a.m.d. Când fiecare dintre noi va realiza că puterea lor e nimic fără „determinarea” noastră de a le-o respecta, abia atunci va începe sfârșitul lor. Nici n-aveți habar cât de slabi sunt sforarii din spatele scenei și cât de disperați sunt atunci când au impresia că se-aude un vuiet autentic de neliniște! Mulți dintre noi, cei mulți, se auto-anihilează gândindu-se că niciodată în istorie nu a existat o mișcare de jos în sus care să demoleze puterea oficială. E o eroare: de fapt au existat numeroase astfel de mișcări care-au avut succes. Cea mai recentă este Revoluția Islamică din Iran. Reluați istoria și constatați cum, o națiune întreagă a reușit să demoleze și să îndepărteze lipitoarea de pe țara lor. Vi se va spune că iranienii o duc rău. N-aveți habar cât de rău o duceau înainte de Revoluție, ce sărăcie era și cât de greu se descurca omul simplu. De altfel, cei care urlă despre „viața rea din Iran” sunt cei care erau lipitorile și care acum fac tot posibilul pentru ca Iranul să o ducă prost. 

E timpul pentru o schimbare în care fiecare să gândească cu capul lui și să acționeze în consecință. Încă avem forța ca prin noi înșine să dăm foc cuibului de șerpi pentru a ne elibera. Nu trebuie însă să uităm că e ceasul al doisprezecelea, cel de la care absolut totul devine inevitabil!

95 de comentarii:

  1. Politica așa cum este concepută acum nu poate fi reformată . Politicienii noștri nici măcar nu știu ce votează , am văzut cu toții modul în care conducătorul grupului parlamentar face cu mâna semnele de votare pentru stabilirea modului de vot.Democrația de care suntem atât de mândrii înseamnă defapt dictatura majorității . Nici o formă de guvernare nu funcționează în marile aglomerări urbane . Ne putem gândii la forumul roman : Republica Romană era condusă de către Senat, format dintr-un grup de cetățeni în vârstă. În fiecare an, Senatul alegea doi consuli să conducă Roma. Senatul se întrunea pentru a discuta despre modul în care era condusă Roma și pentru a oferi sugestii consulilor, care erau cei mai puternici oameni din Roma. Senatul avea drept de veto și...era perfect coruptibil aș adăuga eu. Sau la agora grecească : La atenieni, adunarea poporului în agora se ținea de trei ori pe lună, dimineața. Toți cetățenii erau datori să fie prezenți la întrunire. Cine venea târziu pierdea dreptul la indemnizație. Orice cetățean avea dreptul să vorbească. Cel mai în vârstă avea întietate. Oratorul punea pe cap o coroniță de mirt sau de măslin. Votarea se făcea prin ridicare de mâini...pare o formă de conducere mai pe gustul meu . Simpatici sunt și cei care fac parte din comunitățile Amish , dar nu știu cât de mult mi-ar place viața lor . Decalogul este un îndrumar foarte bun dar nu oferă nimic în domeniul guvernării , pe scurt văd doar comunitățile mici în care fiecare cunoaște pe fiecare , adică satul românesc tradițional o variantă posibilă acum când oricum urmează marele reset . Cred însă că este prea târziu pentru orice inițiativă , șarpele și-a desăvârșit capcana și ne va înghiții pe toți .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu. Globalizarea (tehnica, financiara, politica, sociala, culturala etc) a avansat atat de mult incat conceptul statelor nationale este deja perimat (sigur ca desfiintarea lor va trebui facuta cel mai probabil printr-un mare razboi insa asta alta discutie).

      Solutia micilor comunitati conservatoare va fi viabila pentru o perioada (speranta este sa fie cat mai lunga dar realist vorbind nu va dura mult - nu are cum - oazele de normalitate vor fi ca niste spini in gatul globalistilor; chiar daca nu vor putea face prea multe insa chiar si numai potentialul de a destepta cateva constiinte mai putin sedate de drogurile oficiale le va trece la categoria indezirabile) dupa care ... scapa cine poate.

      Ștergere
    2. @Cristian Petru Oradea, decalogul oferă TOTUL în privința guvernării. Ia imaginați-vă că președintele, senatorii, deputații, liderii de partid și de sindicat ar respecta PORUNCILE : să nu ucizi ! Câți politruci și-au eliminat adversarii prin criminali plătiți? Să nu furi! Care nu fură? Câți politruci își pot justifica averile sau banii dosiți prin conturi străine? Să nu depui mărturie mincinoasă! DNA a umplut pușcăriile cu oameni condamnați pe dosare fabricate la comandă politică! Să nu preacurvești! Aici intră ăștia cu LGBT. Respectă pe tatăl tău și pe mama ta...Politrucii ne fură lunar banii care ni se cuvin pe legile în vigoare, banii din pensii, din alocații, din salarii. Șase zile să lucrezi iar ziua a șaptea s-o sfințești. Patronii corporatiști te-ar ține la muncă 8 zile din 7 cu acordul politrucilor. Să nu ai alți dumnezei. Politrucii se închină la dumnezeul CORONA. Tot timpul fac propaganda covidului, vor să se lupte cu Dumnezeul adevărat cu seringa. Adică, nu este bine că ne-a creat Dumnezeu cu imunitate naturală, ne ,,îmbunătățesc" ei sănătatea cu vaccinurile lor spurcate. Să nu-ți faci nicio asemănare cu nimic din cele văzute și nevăzute și să nu te închini înaintea lor! Politrucii fac cozi la pupat de icoane și de rămășițe de cadavru și se închină mai abitir ca preoții în fața lui Baphomet. Decalogul dă soluția pentru o viață normală, în armonie cu tot ce a creat Dumnezeu!

      Ștergere
    3. Să nu râvnește la nimic din ce aparține aproapelui tău! Bețivii, curvele și drogatiide la butoanele U.E. vor să ne deposedeze de locuințe și de terenuri și să ne 9blige să trăim ca la balamuc. Pluseriștii aplaudă! Adică, dacă tot o mierliți după vaccinare ce nevoie mai aveți de proprietăți? Vă dăm droguri gratis și începe marea destrăbălare! Mai fericiți de atât nu puteți fi.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. @Unknown-Esti mic bai ....Goliat !Judeci cu putere de la cine?Sa se inchine unde vor ! Intreaba-L pe Dumnezeu de ce ne-a creat si daca iti va raspunde ....vrem a sti si noi! Mai umbla prin lume si ai sa vezi cata minciuna si desertaciune musteste in ea ....

      Ștergere
  2. Vă salut cu respect.
    Şi cu multă mâhnire-n suflet va dau dreptate.Am urmarit interviul tutei! Fara nici un respect, pentru mine nici un tradator nu merita nici macar un dram de respect, asa ceva se câştigă, nu vii cu el la pachet doar pentru că te-ai ( te-au) cocoțat în functii!Am "muşcat" bine din perioada lui Ceauşescu si am viu în memorie şi perioada de după.
    Eu va spun sincer că nu pot să înțeleg ce se întâmplă cu nația noastră.Călcăm din dezastru-n dezastru şi din prostie în şi mai mare prostie!Păcat!
    Am avut aşteptări şi speranțe uriaşe la finele epocii trecute.
    În ce priveste Iranul...99,99% din români habar nu au despre ce e vorba!
    Zi bună tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. "În realitate însă puterea lor e strict simbolică și e generată de asumarea noastră de a le respecta puterea". Nu e doar asumarea noastră. Este despre forte de ordine si represiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Cătălin, și este despre amestecul ilegal al serviciilor secrete în procesul electoral și despre fraudarea de fiecare dată a alegerilor. Serviciile secrete i-au cocoțat la butoanele statului pe toți covidioții de astăzi. Imaginați-vă că pe președinte îl apucă bâțîiala după ce se citează și nu mai poate să-și exercite mandatul și îl înlocuiește madame Pagy, care zicea că se poate lucra și pe doi lei.

      Ștergere
  4. De acord dar ... lipseste ceva: prezentarea majoritatii de la care se asteapta o reactie si care se afla astazi la capatul unui proces de indobitocire derulat pe parcursul a ... zeci de ani. Pentru ca una este sa nu-ti convina ceva si alta este sa ai taria de a te opune sub o forma sau alta. Prima nu o implica si pe a doua.

    Nu mai sunt barbatii de altadata care-si lasau femeile cu 10 copii acasa si mergeau la razboi si nici femeile de atunci care sa accepte plecarea barbatilor. Nu mai sunt oamenii de altadata, oricand gata sa se jertfeasca pentru valorile lor.

    Vor fi insa varfuri care vor incerca sa porneasca o revolta. Se vad deja. Dar este majoritatea capabila sa-i urmeze sau energia ei va fi usor deturnata spre obiective marginale? Iar daca va avea loc o rasturane de regim si o schimbare a directiei de guvernare ar putea ea rezista intr-un context international potrivnic sau este nevoie ca si cei din jurul nostru sa procedeze la fel? Deci nu depindem numai de majoritatea noastra ci si de majoritatea cetatenilor planetei sau macar a celor europeni.

    Multe necunoscute.

    Sa mai avem in vedere si faptul ca cei care se joaca acum de-a pandemia au in vedere o Revolutie globala (ex. lagarele FEMA cu muntii de sicrie de plastic isi asteapta de mult clientii). Sunt pregatiti asadar. Dar noi suntem?

    In aceste conditii este viabila solutia schimbarii de jos in sus?

    Pe de alta parte o societate este un element masiv care nu se poate schimba peste noapte insa, dupa cum bine spune DD, acum "e ceasul al doisprezecelea, cel de la care absolut totul devine inevitabil!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept graiti! Pentru aceasta lume a sosit ceasul al doisprezecelea, iar inevitabilul ne va sufoca, ne va extermina în marea majoritate. Dacă te uiți în jur, la Lume, nu la cei f putini oameni, și la acefalii puși sa administreze instituțiile statului, de fapt sa jefuiască tara, nu poți sa nu gândești ca poate e mai bine sa se aneantuzeze lumea asta!

      Ștergere
    2. 1. Se formeaza, intr-adevar, germeni pre-revolutionari. Acestia sunt insa generati de acutizarea palpabila a crizei, nicidecum de un reviriment al constiintei populare.

      2. Evident, fara o racordare la un nivel european nu va putea exista nicio revolutie - cel mult revolte efemere.

      3. Acesti germeni (precum si contextul european) sunt atent monitorizati de PTB. Exista, in mod clar, intentia ca aceste porniri sa fie exploatate in revolutia...lor.

      Acest subiect ar necesita o lunga dezbatere. Cert e ca, spre deosebire de deceniile anterioare, fenomene social disruptive revin masiv in actualitate.

      Ștergere
    3. "Racordarea la context european"?
      Pāi, așa (și numai așa) s-au fācut toate revoluțiile pe la noi.
      1821 - T.Vladimirescu era în siaj Eteria (greci), Balcanii find amorsați de Anglia, Franța, etc.
      1848 - evident, racord la valul paneuropean aprins de Franța.
      1930-1940 - mișcarea legionara beneficia de sprijin fascist (Germania, Italia, Spania, Portugalia).
      1945 - comunismul adus de ruși, pe valul marxism + rāzboi
      1989 - tot cu valul (ultimii, noi) generat la Malta.

      Ca sā n-o lungim...existā azi un asemenea context ? "Pandemia" îl alimenteazā, corect, dar în Franța, de ex, in 2018-2019 lucrurile detonaserā deja major, cu "vestele galbene".

      Edificator - acest material:
      al treilea asalt brutal Champs Elysee

      Ștergere
    4. "Se formeaza, intr-adevar, germeni pre-revolutionari. Acestia sunt insa generati de acutizarea palpabila a crizei, nicidecum de un reviriment al constiintei populare." - foarte bine punctat.

      Foamea iar nu constiinta este cea care-i scoate in strada. Asta inseamna ca multimea nu va avea o baza ideologica solida ca sa lupte pentru pastrarea adevaratelor valori, ceea ce va ajuta ca energia miscarii sa fie directionata tocmai pentru schimbarea lor. Sunt sanse mari ca baietii destepti sa instrumentalizeze Revolutia pentru a-si indeplini agenda proprie.

      Context revolutionar exista (Germania, Olanda, Belgia, Franta, Italia, Finlanda, Polonia, Cehia sunt tarile in care manifestatiile au fost de amploare). Depinde cum va fi exploatat / directionat.

      Ștergere
    5. @Angela, crezi că pe : Luis Lazarus, Dan Chitic, Diana Șoșoacă, Oana Lovin, Codruța Cerva, i-a scos foamea în stradă? Tu te războiești zilnic cu propria ta lașitate.

      Ștergere
    6. Oricât de bizar ar pārea, o revoluție a tot fost anunțatā chiar în oficine neoliberale precum "The Economist" - revistā ce ades "prevede" cu exactitate multe evenimente disruptive. Desigur, în articole nu se evocā mișcāri violente, dar argumentația vestea "iminența' încā de prin 2015-2016.
      Ca amuzament, iatā coperta revistei "The Economist", scoasā la finalul lui 2016. In simbolismul "tarot", se vede incendiul unei catedrale, pe fundalul unor manifestații, precum și, tot pe rândul de sus, o altā arcanā indicā altā manifestație anti UE, cu omuleți...galbeni.
      In martie 2019 a avut loc asaltul Champs ce l-am indicat anterior, iar la douā zile dupā a luat foc, misterios, Notre-Dame.

      Deci predicția "Economist" s-a implinit peste aprox. 2 ani jumātate. Bun, poate revoltele erau, sociologic, predictibile - dar de unde sā știi, cu doi ani avans cā revoltații vor purta...galben ? Sau cā va avea loc un accident la marea catedralā parizianā ?

      Șotioși tare, acești "economiști"...orice s-ar spune.

      misterioasa predicție The Economist 2016

      Ștergere
    7. @ Hayde

      Nu sunt "Șotioși" ci ... karmisti. Ei cred in razbunarea karmei (raul se intoarce impotriva celui care-l face). De aceea aleg o ... strategie (e specific lor - stii ... construiesc tarcuri deasupra pamantului pt ca animalul cu copita despicata sa nu calce / atinga pamantul, duc un scaun la vecini cu o zi inainte ca sa aiba motiv sa mearga a doua zi in vizita ... ba nu, scuze, nu in vizita ci ... ca sa-si recupereze un bun care le apartine, aprind lumina cu senzor ca sa "respecte" regula de a nu o aprinde ei samd ... imaginatia nu are limite).

      In cazul acesta "strategia" este ca sa informeze oamenii inainte. Sub diverse forme (ex. vezi picturile "profetice" de la aeroportul din Denver, show-ul Madonnei la Eurovision 2019 cu sclavi mascati si toate cele, deschiderea olimpiadei britanice, coperta The Economist etc etc etc) dar numai in locuri foarte expuse sau la evenimente cu larga audienta astfel incat nimeni sa nu spuna ca ... n-a stiut.

      Iar daca a stiut si a acceptat inseamna ca ceea ce i se intampla este alegerea lui iar nu vina celui care a pus totul la cale. Uite asa scapa de razbunarea karmei.

      Fain, nu?

      Ștergere
    8. Fenomenul "vestelor" m-a preocupat si pe mine, din mai multe perspective. Pare surprinzator, dar nu e - cel putin daca privim alegerile franceze din 2017.
      In turul 1, Macron (cu porcaria lui LREM) a luat cca. 8 milioane voturi. Le Pen (extrema dreapta) cam tot pe acolo - diferenta mica. Apoi, extrema stanga a luat cca 10 milioane - dar sparte in 3 formatiuni. Abia la coada partidele lor clasice - 7 milioane republicanii, cam 3 mil.socialistii moderati.
      Deci, adunand, extremistii de toate categoriile (stg / drpt) au luat aproape 19 milioane (!!) - doar ca puternic fragmentate.
      In tur 2, Macron a crescut de la 8 la 20 milioane, in timp ce Le Pen de la 8 la 10. Explicatia e simpla - cele 10 milioane ext. stanga au preferat sa voteze Macron, doar pentru a bloca-o pe Le Pen (extremele acolo se detesta ireductibil).

      Deci Macron s-a crezut popular. A trecut Cupa Mondiala la fotbal, castigata de Franta (s-au mai veselit cu asta), apoi, la finalul 2018, Parisul a luat foc - nimeni, de fapt, nu-l suporta pe Macron.

      Cumva, unele tendințe erau predictibile. Treaba cu catedrala insa...ramane ciudata.

      Ștergere
    9. Cu atat mai bine ca nu-l suporta pe Micron.

      Vive la Revolution!

      Ștergere
    10. Vive.. vive...da' vezi ca majoritatea rebelilor francezi sunt de extrema...stanga. E drept, la euro-votul 2019 a castigat Frontul National (Le Pen), insa cu marja mica.
      Io's mai dreptaci, asa...

      Ștergere
    11. Revolutiile sunt de stanga ca sunt cu oameni multi. Uite ce frumos s-a extins in Europa fenomenul "danser encore". Priza la public ca asa se construieste Revolutia. Asta este pe post de imn si de slogan. Se pun caramizi una dupa alta. Noi o sa fim luati de val ca ala care si-a prins haina in portiera masinii...

      Cei de dreapta sunt mai putin populisti si prefera loviturile de palat / de stat.

      Ștergere
    12. E firesc sa fie asa. Majoritatea ștrumfilor de pe glob au fost / sunt / vor fi saraci - deci normal ca se bulucesc la cei ce promit...mocaciuni.
      Singurii care au gasit melanj potrivit au fost smecherii ce l-au lansat pe Dolphy - "socialism" de dreapta...haaha.

      Ștergere
    13. Partidul lui Erdogan (Justiție și Dezvoltare - AKP) este de "stânga" sau de "dreapta" ? Cercetați puțin.

      Ștergere
    14. Si usr-istii tot p'acolo sunt +/-

      Pe mine ma intereseaza revolutia doar ca fenomen. Imi doresc sa se opreasca nebunia de acum dar sunt convinsa ca revolutia care va urma va fi folosita tot de cei din spatele pandemiei ca sa impinga mai departe agenda lor.

      Sunt constienta ca avem datoria de a ne opune si a nu face compromisuri dar nu vad revolutia ca solutie deoarece va fi extrem de usor de deturnat. Opozitia civica extinsa este de departe o solutie multa mai buna dar cere oameni adevarati, marturisitori, iar din acestia avem mult prea putini.

      Ștergere
    15. USR ?! Erdogan ? Mira-m-ar.
      Conservator - populist cred ca e altceva, totuși. Un "progresist" ar pedala pe Islam, ar cadorisi Sf.Sofia pentru voturi ?
      Sā nu încurcām...urnele.

      (facem, desigur, diferența fațā de interesele / manevrele personale ale acestui sultan sui generis; ideea era cu ce teze i-a surclasat, la începuturi, pe pro-eurooenii tip Tansu Cillęr).

      Ștergere
    16. @ Hayde

      Raspunsul era pt @Cassius - pe usr-isti in vad langa Dolphi, cum il alinta el.

      Ștergere
    17. @Cassius, îngāduie-mi o curiozitate.
      Ai zis "șmecherii care l-au lansat pe Dolohy". La cine te referi, mai exact ? Cāci presupun cā știi, de vreme ce te-ai lansat în asemenea aserțiuni.

      Ștergere
    18. Daca las la o parte - cu ceva efort - malitiozitatea d-tale, boier @Hayde, as putea mentiona un Dietrich Eckart, un Karl Haushofer...poate si pe nefericitul Hess. Intre noi fie totusi vorba, poftesti sa ma incurci ?

      Ștergere
    19. Ba chiar au contraire, mon ami. Imi ești (relativ) simpatic, așa că íți recomand puțin marche arrierè. Íncearcă suita Rudolf von Sebbotendorf (Glauer), Guido von Liszt, Jorg Lanz von Liebenfels, Franz Gurtner, Friedrich Hielscher, Walter Nauhaus, Herman Pohl, Ernst Pohner, etc. Vezi de ceva rendez-vous ín vila lui Gurtner - ce ți l-am enumerat deja - ori la Hotel Jahrzeiten.
      Perioada fiind 1919 - 1924 (deci cam înainte de "puciul cu bere").

      Să nu ne grăbim cu părerile. E plină Romănia de experți - mulți nefiind în stare nici să silabisească aceste pitorești nume.

      Ștergere
    20. Desi am un butoi cu defecte, am totusi calitatea de a fi onest. Aceste nume nemtesti nu-mi spun nimic.
      Banuind ca nu le-ai dat degeaba, voi cerceta.

      Ștergere
    21. Kein problem, mein herr. Dă-i cu Gogu.

      Ștergere
  5. Câți, care din cei ce citesc rândurile acestui om mai caută și alte alternative politice , da spun direct că sa dărâmăm și să schimbăm trebuie o altă clasă politică dar asta făcută de noi cei mulți , dar mulți răspundeți că v-ați săturat , că nu vă pricepeți , nu vă interesează , etc . Acestea sunt motive puierile doar că vă e teamă de ce ?! Că ce , ori cum avem o viață de rahat , pe drumuri , îți vezi familia o data pe lună dacă ești norocos, ori muncești zi lumină și când vii ești rupt total de familie , ești că inexistent , atunci trezirea și căutați alternative căci există dar trebuie să vă implicați personal.

    RăspundețiȘtergere
  6. ADEVARUL in stare PURA ! Nemultumirea e deja plecata de jos .....ramane sa ajungem la fitil

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa avem insa in vedere ca deciziile conducatorilor sunt perfect logice daca privesti Romania ca o provincie europeana sau, si mai bine, ca o mica regiune planetara. Din aceasta perspectiva proprietatile bastinasilor sunt o frana in calea ... progresului (la fel cum au fost indienii americani la vremea lor).

    Pai cum poti face ceva ca lumea daca aia tin cu dintii de portul lor, de petrolul lor, de de de si se mai si incapataneaza si-o tin langa tot pe-a lor?

    Poate ca avem noi vederea prea ingusta si nu vrem sa acceptam ca lumea se schimba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS - d'aia nu ne-au dat nici aurul. Puseurile astea nationaliste sunt impotriva curentului.

      Uite cat de greu scot romana, geografia si istoria din programa scolara si uite cum complotam noi aici ca sa le stricam planurile. Din cauza asta este nevoie de masuri mai energice. Asa au ajuns sa fie nevoiti sa foloseasca catalizatori puternici ai schimbarii (ex. pandemia). In mod natural procesul ar dura mult prea mult.

      Ștergere
  8. Excelent articolul dumneavoastra! Recastigarea demnitatii ca popor va duce la eliberarea de oucpanti si de slugile lor. Demnitatea noastra ca neam a fost distrusă aproape complet în anii 50 ai secolului trecut, obsedantul deceniu, iar ce s-a mai recastigat după plecarea trupelor sovietice a fost iar pierdut după 89. Marele istoric Florin Constantiniu spunea că nimic nu a lovit mai puternic tara noastra ca ceea ce s-a întamplat după 89. Acesti 31 de ani au distrus aproape integral fiinta neamului nostru. Mai exista un popor mic căruia nu i s-a putut impune nimic de sus, anume: afganii. Afganii au reusit performanta de a nu putea fi ocupați de niciuna dintre marile puteri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vor schimba si afganii numai ca au o viteza mai mica. Uita-te la tiganii nostri. Cateva generatii si-s gata integrati. Si ei in noi si noi in ei :)

      Ștergere
  9. Deci nu ați fost în stare sa treceți referendumul familiei dar vreți reformarea societății. Hahahahaha

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnul Diaconu identifică ca de obicei și dureros de corect, situația actuală... Cred însă, că posibilitatea unei revolte populare reale (care să și aibă sorți de izbândă) în orice țară de pe pământ- cu excepția SUA- este mai mică decât își închipuie dumnealui. Acum câteva luni, scriam că democrația a distrus, atât în teorie cât și în practică, ideea unei revolte. Atâta vreme cât conducătorii unei țări sunt „aleși” democratic și există o recunoaștere internațională a respectivelor alegeri, „sistemul” de control internațional (.U(i)E cu toate organismele sale, ONU, etc.) va interveni, prin absolut toate mijloacele -inclusiv militar!- pentru a reinstaura „democrația” legitimă. Mai mult, în România, sistemul de manipulare și control al maselor este atât de bine pus la punct, încât nu există nicio posibilitate de a se strânge o masă critică de oameni pentru a genera măcar schimbarea unui ministru, darămite să dărâme un regim „democratic”. Și, chiar dacă, prin absurd ar izbucni o revoltă și să zicem că nu ar interveni nimeni din afară, nu există personalități în jurul cărora să se formeze un centru de putere „normal”. Vă propun un exercițiu banal: vă rog să fiți onești și să evaluați fiecare cercul vostru de cunoștințe. După ce (dacă!) ați identificat un număr de indivizi valoroși, corecți și dispuși să lupte pentru libertate și țară, extrapolați (folosind aceeași proporție - deși sunt convins că sunteți oameni care știu să își selecteze anturajul!) și vedeți câți oameni ar putea ieși în stradă pentru o idee.
    „Atlasul norilor”, deși este o carte ficțiune, ne prezintă așa cum suntem: o gloată fricoasă, incapabilă să își asume viața, APĂRÂND-O! Marea majoritate a noastră, chiar și dacă ar fi obligați să lupte fizic pentru viața lor, tot nu ar reacționa, sperând, chiar și cu pistolul la ceafă, că agresorului i se va face milă și că, prin minune, va scăpa. Și, dacă mai aveți și copii, situația devine și mai gravă: v-ați oferi voi înșivă, în genunchi, propria viață numai ca să fi se „garanteze de criminali” că astfel salvați viața copiilor voștri... chiar dacă asta ar însemna că acești copii ar trăi abuzați fizic și psihic, fiind doar niște sclavi nenorociți. Din păcate, pentru imensa majoritate, demnitatea umană este o expresie al cărei sens nu are nicio legătură cu propria existență.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ TOvidiu, demnitate pe burta goală nu prea merge. Nici vaccinurile nu țin de foame, dimpotrivă, ele afectează creierul și dau o stare de nervozitate. După Paști se duc patrioții peste președinte și peste guvernul lui. Numai să nu plece faraonul în vizită de stat la părinți.

      Ștergere
    2. @ Unknown 12:36 - te rog frumos schimba-ti nick-ul. Mai este un nebun care semneaza la fel- vezi postarea lui mai sus la 12:21.

      Cu siguranta nu sunteti aceeasi persoana (n-ai avea cum sa gandesti atat de schizoid de cat daca ar vorrba de ... legiune - desi in cazul turnului cam asta este situatia).

      Ștergere
  11. Da, DEMNITATEA este cuvantul-cheie. Fara ea nu se poate face nimic. Felicitari pentru ca aceasta subliniere esentiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un raspuns pt Ovidiu T dar a intrat ca si comentariu separat.

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc! Accept că modul în care percep și înțeleg situația actuală este exagerat de prăpăstios și sceptic și, îmi doresc mai mult decât pot exprima în cuvinte, ca viața să îmi dovedească că am greșit. Vă doresc ca sfintele sărbători de paști să fie așa cum vă doriți! Doamne ajută!

      Ștergere
    3. Multumesc pentru urari. Sarbatori fericite si sa va dea Dumnezeu putere sa faceti ce v-ati propus. Ramane Maramuresul? :) sau ... va mai ganditi?

      Ștergere
    4. îmi place Maramureșul pentru că este viu, autentic și se păstrează portul, obiceiurile și biserica face parte din sat, este o familie mai mare...evident, și ei sunt oameni, așa că nu visez cai verzi pe pereți...O variantă ar mai fi în județul meu de baștină, Vâlcea, undeva între Păușești Măglași și Stoenești, poate chiar spre Horezu, acolo sub munte...sunt multe schituri și mănăstiri și am ajuns să cred că, într-un final, pe lângă astfel de așezăminte voi (vom!) găsi alinarea...

      Ștergere
    5. Valcea suna mai bine. Succes!

      Ștergere
    6. Subscriu! Si eu recomand Vilcea, inainte de zona subcarpatica

      Ștergere
    7. Ok! Rămâne Vâlcea, doar sunt de acolo! Mulțumesc!

      Ștergere
  12. Romania a fost si este distrusa din 89 pana in prezent de Securitate sub toate formele ei actuale - servicii ministere etc, niciun politician nu misca in fata securitatii, niciunul, fie sunt santajati fie executa la ordin pentru foloase proprii sau de grup
    Cancerul e de mult in metastaza, doar Dumnezeu mai poate face ceva pentru aceasta tara, in rest nimeni
    Sunt mult prea multi tradatori in servicii, ministere, institutii nationale, locale si extraordinar de putini profesionisti patrioti, iar acestia din urma nu sunt decizionali
    Decaderea a fost sprijinita constant de chiar statul roman, prin aceia care se cred niste zei in institutiile cheie
    Spunea un ingamfat de la sri, cu o anumita imprejurare: ce vreti sa fie institutiile statului de capul lor sa faca ce vor, trebuie sa stim tot ca sa prevenim si sa dam noi directia corecta
    Nu va imaginati in ce hal a ajuns mafia in forma ei cea mai organizata
    Totul, dar absolut totul e controlat in Romania, exista la acest moment chiar metodologii de monitorizare mentala a indivizilor ce par periculosi pentru stat si parasesc turma sau au curajul de a gandi si actiona liber. Romania este o dictatura pura a unor baieti din niste structuri, dar ce uita ei este ca sunt niste bieti muritori si vor da socoteala la Dreapta Judecata pentru tot ce au facut
    Iar cand mai vedeti proteste sau regii ieftine ale baietilor sa stiti ca sunt prea regizate, exemplu circul 10 august sau si altele
    S-a tradat foarte mult in istorie, de la Decebal incoace si asa facem si acum, fie la nivel de individ in mica lui comunitate sau familie, fie la nivel de stat
    Doar Dumnezeu mai poate face ceva, iar fiecare in parte are doar sansa intoarcerii adevarate catre Hristos si abia de acolo sa mai culegem ceva sanse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "fiecare in parte are doar sansa intoarcerii adevarate catre Hristos" - Intoarcerea la Hristos este cu adevarat singura sansa reala. Sa nu uitam numeroasele caderi in robie ale poporului ales. Scaparea a fost de fiecare data intoarcerea la adevaratul Dumnezeu. Si exemplul ninivitenilor este elocvent cand au reusit sa se salveze in ultima clipa.

      Ștergere
    2. Stia Rizea,dar prea putin...

      Ștergere
    3. LUP- România a fost distrusă, prădată, trădată și înainte de 1989, așa cum ați și menționat...În fond, toți comuniștii au fost, cel puțin inițial, niște trădători. Dar nu vreau să vă contrazic, am aceeași părere. Problema gravă este că la nivel global, începând cu anii 1960, cea mai mare parte a populației a devenit o masă de experimente și a fost supusă la tot felul de manipulări și pervertiri încât este aproape imposibil să mai creadă în ceva; pur și simplu a existat un proces concentrat de reeducare planetară care a dat rezultatele dorite de cei din umbră.

      Ștergere
    4. Exact! ASa trebuie pusa problema, daca vrei sa "vezi" solutia: la nivel global. Iar daca solutia nu-ti e favorabila, dpdv al propriului sistem de valori, asta e subiect de alt articol...

      Ca idee: DD si inca foarte putini altii (gen Cassius) au o mica doza de optimism. (Încă avem forța ca prin noi înșine să dăm foc cuibului de șerpi pentru a ne elibera.
      Foarte multi dintre noi, desi vaslim la aceeasi barca, suntem mult mai sceptici. (procesul concentrat de reeducare planetară a dat rezultatele dorite de cei din umbră.
      Mie, la prima vedere, mi se pare ca deja ne-am acceptat soarta de invinsi. (Eu, cel putin, nu mai am nicio speranta de a trai in "normalitatea" anilor <2019, referindu-ma aici la libertatile fundamentale ale individului). Sper sa existe si altceva dupa "prima vedere"...

      Ștergere
    5. @ Laurentiu

      1. La ceea ce a fost NU ne vom mai intoarce. Evident. Nu ne foloseste sa ne amagim.

      2. Avem datoria de a lupta chiar si daca nu sunt nici macar sanse teoretice. In confruntarea cu raul te opui si te incapatanezi fara limita. Nu exista posibilitatea coabitarii cu el. O data facut pactul cu el (chiar si in ceva aparent nesemnificativ) te-ai compromis si ai cazut iar ridicarea este extrem de grea (vezi lectia Sfintilor Marturisitori din inchisorile comuniste).

      Cetatea noastra nu este aici.

      Ștergere
    6. Dna Angela, a "da foc cuibului de serpi pentru a ne elibera" inseamna, in acceptiunea mea, a incerca sa revii la libertatea (lipsa controlului IA si restrictiilor) de dinaintea anului 2020.
      Eu la aceasta lupta ma refer cand spun ca suntem invinsi, iar DD spune ca nu ar fi, inca, totul pierdut.

      La pct 2, ceea ce spuneti este, principial, foarte corect. Problema se pune daca poti si transpune principiile in fapte. Recunosc sincer ca nu ma vad la inaltimea martirilor din inchisorile comuniste.
      Da, la nivel declarativ, oricand! Daca insa se va umbla la membrii familiei, la tortura fizica, la tehnici de gen "fenomenul Pitesti"... aproape ca sunt sigur ca nu as rezista si, probabil, as recurge la suicid, asa cum au facut cativa din sfintii martiri de care pomeniti. E simplu sa zici "am credinta in Hristos" atunci cand singura consecinta e sa atragi batjocura unor destepti atei. Ma tem insa ca, intr-un fel, cei care ne considera pe noi crestinii ipocriti e posibil sa aiba dreptate... Daca am avea credinta adevarata, probabil ca nu am mai fi aici, "colaborand" cu IT-ul :)

      Ștergere
    7. @ Laurentiu

      Acelasi lucru am spus la pct 1. DD stie si el dar isi face datoria sa nu se predea. Frumos din partea lui :)

      "Daca am avea credinta adevarata, probabil ca nu am mai fi aici, "colaborand" cu IT-ul :)" - perfect adevarat.

      Ștergere
    8. @ Laurențiu - Da, subscriu la "Dacă am avea credința adevărată, probabil ca nu am mai fi aici, "colaborând" cu IT-ul :)"---Fără să judec sau să acuz pe cineva, având în vedere situația actuală, în care instituția bisericii s-a îndepărtat de oile sale, anul trecut chiar încuind cimitirele, cred că acest mod de comunicare reprezintă doar o șansă în plus pentru noi, cei care gândim diferit, în a ne păstra demnitatea umană și în încercarea de a rezista manipulărilor și presiunilor la care suntem supuși.

      Ștergere
    9. @TOvidiu
      Eu am o atitudine moderata cand ma gandesc la arhiereii, clericii, duhovnicii si simplii credinciosi din BOR care accepta ecumenismul si masurile politicii sanitare de stat. Desi nu ii aprob, nici nu-i "judec", nici nu-i acuz de erezie, schisma, tradare, sau mai stiu eu ce... Are cine sa-i judece!

      Asta atata timp cat mai exista asa-zisii preoti, monahi, duhovnici si mireni nepomenitori, ii multumesc lui Dumnezeu si-I cer sa-mi dea putere sa parcurg zeci de km macar de 2 ori pe luna pentru a participa la Liturghiile lor lipsite de botnite si frica.
      Dupa ce nu vom mai avea voie sa circulam/cumparam/vindem fara apostazie... da... nu stiu cum voi proceda. Probabil ca solutia ar fi retragerea in preajma acelor manastiri "rezistente". Dar cred ca si aceea va fi o solutie temporara, asa cum crede si Angela. Nu exclud lichidarea fizica a noastra, dar aceea nu ma sperie daca va fi rapida sau in urma unui virus cu adevarat ucigas. Daca ma va prinde moartea in Biserica cea vie, spovedit si impartasit... slava Domnului! Nu va pierde nimic lumea asta.

      Ștergere
  13. D na Angela va urmaresc pe dvs si pe ceilalti cititori care inteleg fenomenul crestin ortodox .Aveti mare dreptate .Nihil sine Deo .Numai ca mai sunt alti cititor ai d lui DD care nu agreaza idea.Pana cand Dumnezeu nu v a binevoi ,nimic nu putem face .Doar rugaciune .Totusi cred ca ziua nu este departe .Pt ca ar fi pacat ca odata cu generatia noastra sa se piarda Romania .Fara lipsa de modestie spun ca ce s a nascut dupa 90 este stricat .Poate nu in totalitate dar sperantele sunt mici .Nu se pot naste idealuri nationale marete pe fond muzical cu manele .Prea s a pierdut esenta .Ma ingrozesc urmarind evolutia tineretului adolescentin .Nu sunt nici pe jumatate fata de cei ce s au scolit pe timpul lui Ceausescu.Este groaznic ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Nenea

      Daca spui cuiva ca fiecare tip de muzica are duhul ei te ia de nebun. Dar orice din lumea asta poarta mesajul / amprenta (duhul) celui care l-a conceput. Toata arta este o modalitate de a transmite mesaje, idei.

      Analizand preferintele cuiva (inclusiv muzicale) iti dai seama de setul sau de valori, de ideile la care adera. Este simplu (si retele sociale au preluat ideea ajutand oamenii sa se grupeze in jurul unor preferinte comune, iar raul se extinde mai repede decat binele pentru ca intotdeuna cele de jos sunt mai tentante / ispititoare decat cele de sus).

      Din pacate, Romania nu va mai exista ca tara. Va fi o provincie / regiune a Europei sau a lumii iar in curand nu vor mai fi indeplinite nici macar cerintele minime ale statalitatii care sunt acum (in lumea globalizata nu este loc pentru tari independente; cei care se vor opune vor avea de-a face cu pumnul Imperiului).

      Va ramane insa in inimile celor care-o iubesc si a celor carora ei vor reusi sa le transmita aceasta dragoste. Dar sa nu ne intristam pentru ca aceasta va dura foarte putin. A Doua Venire a Mantuitorului va rezolva toate problemele. Iar daca se merge pe linia de acum nu mai este mult pana atunci.

      Ștergere
    2. Hopa ! Deci, Angie...citești in "muzici"? Ia zi atunci, daca una din piesele mele "de suflet" e... Rage Against The Machine - Township Rebellion cum stau ? La "cazan", eh ?

      Ștergere
    3. Cam rebel :) "Why stand on a silent platform? fight the war! FUCK THE NORM!"

      Asta cu cazanul numai Dumnezeu stie. Langa Mantuitorul au fost doi talhari iar cel din dreapta este primul om care s-a mantuit. Asa ca ... alegerea iti apartine. Nu este al meu sa spun ce vei face mai departe.

      Daca esti sincer vei putea face alegeri bune in viata. Important este sa nu te minti si sa tii cont de un lucru simplu:
      Tot ce faci, tot ce gandesti,
      In fata lui Dumnezeu esti.

      Vorbim de Adevaratul Dumnezeu (unii se straduiesc sa-L inlocuiasca pe cu un alt dumnezeu iar aici sa fii atent pentru ca inselarea va fi maxima).


      Ștergere
    4. M-ai mai linistit.
      Bun. Daca vrei sa incingi o miscare stradala, poti conta pe mine. Da'cand va fi sa luam bastoane in cap, eu nush daca pot conta pe tine, hahaha !

      Ștergere
    5. Ai inteles corect :)

      Hai sa ne gandim la o miscare larga, de amploare care sa cuprinda cat mai multe strazi (toate daca se poate) si pe o perioada cat mai lunga. Ceva atomizat care scapa controlului. Spre exemplu, toata lumea sa poarte tricouri albe cu animite mesaje?

      Sau toti oamenii sa se salute astfel:
      _ Jos mascarada! si sa ridice pumnul drept iar celalalt sa-i raspunda
      _ Jos tirania minciunii! ridicand la randul lui pumnul drept.

      Am scris repede si am dat exemplele strict ca model ca sa se-nteleaga ideea dar cred ca daca ne-am pune un pic capetele la contributie ar iesi ceva creativ si puternic ca si mesaj.

      Ce-ar mai putea face organele cand vad multi oameni imbracati la fel si cu mesaje antisistem care se solidarizeaza vazand cu ochii?

      Astfel de comportament va ajuta mult mai mult la constientizarea adevaratelor probleme samd decat orice iesire punctuala in strada si pe care, daca nu este violenta, n-o va baga nimeni in seama.

      Ștergere
    6. De ani de zile au incercat francezii cu jiletele si cu alte ocazii toate textele posibile si n-au impresionat @Angela. Cred ca reactia celor vizati a fost mai degraba un amestec de ris copios si batjocoritor in timp ce se tineau si continua sa se tina cu ambele miini de fesa stinga si fesa dreapta.

      Ștergere
    7. @citadela - Vestele au intors masuri guvernamentale si au obtinut majorari salariale. Nu au reusit sa-l dea jos pe Macron, da...nah...asta era cam mult.

      @Angela - Luptam, luptam...dar mai intai ne de-rusificam un pic.

      Ștergere
    8. Vezi c-ai ajuns la vorba mea?

      Ștergere
    9. Dincolo de ludismul unor dialoguri...prietenești, cred cā orice demers combativ trebuie sā respecte niște etape obligatorii.
      Este total nerealist a se vorbi de organizarea a...ceva, atâta vreme cât nu s-au organizat, solid, organizatorii.
      Și eu, ca (nu mulți, ci puțini) alții, mi-am pus probleme pragmatice despre cum/când s-ar putea ieși din noroiul actual.
      Cu cât mai mulți factori iei în considerare, cu atât ești silit a amâna orizontul temporal al defāșurārii.
      Ca sā nu mā afund aiurea în teorii..."elitiste" (vorba tardivā a unui înfierbântat de ast-noapte), e destul sā vedem evoluția formațiunii AUR.
      Fārā a-i critica / lovi, este evident cā acest partid, cu suspecta sa erupție, e departe de a-și fi pus "afacerile în ordine". Nu poți risca lupta cu forțe de anvergurā globalā, tu fiind o...oaste "de strânsurā".

      În ordinea de bun simț a lucrurilor, prioritatea fundamentalā nu e..cum/unde dau cu sabia...ci ar trebui sā fie "știm noi oare a ține o sabie în mânā?".
      Ieșind din analogie, e clar cā eforturile nu trebuie directate spre manifestāri stradale. Alea implicā o disciplinā de fier a participanților, o sincronizare la "ceas", plus timpi de reacție superiori..."agiei".
      Așa ceva nu se poate obține pe blog...doar nu ne-am tâmpit chiar așa.
      Pânā la ecuații complexe, 1 + 1 (dar sā facā 2, nu...3 (pe principiul "terțului - secret - inclus").

      Cā altfel totul va semâna cu trista evoluție a "Noii Drepte" în jurul anilor 1999 - 2000.

      Ștergere
    10. Nu ca te-as contrazice, @Hayde, dar pe etapizarea asta ne-ar trebui cel putin un deceniu.

      Ștergere
    11. Și ce, conașule, te grăbești undeva?

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru fiecare dintre noi este o " ispită" in acest plan. Fiecare dintre noi cădem in materie, dar nu toti ajungem sa cădem in punctul cel mai de jos posibil, punct in care deja esti demonizat. Ma gandeam aseara la Coldea si boala de care sufera desi este tanar...Una este sa faci rau unei singure persoane, alta este sa tradezi un popor intreg. Raul e amplificat!
    Inconstienti cei ce fac rău la nivel de popoare intregi!!
    Unii intelegem mai devreme unde duce panta aceea si intoarcem
    " roata". Cine e atat de nebun incat sa creada ca exista ceva in materia aceasta care iti aduce fericirea? Incat sa faca un compromis dupa altul?
    Nu am idee cum e...Cred ca odată ce ai coborît sub un nivel critic, nu mai poti face bine, sau daca il faci, il faci de pe pizitia inselatoare a
    " filantropilor" ce fac bine cu un scop rău. De ex: anumite ONG-uri sau grupuri elitiste care fac voluntariat ca sa atraga tineri ce vor susține cu munca si energia lor sistemele capcană.
    Zicea mai demult un reikieist ca religiile tin sufletele in captivitate. Oarecum asa este, pentru ca fiecare religie a ajuns intr-un punct in care nu mai evoluează. Problema este ca, studiind sistemul reiki, am ajuns la concluzia ca face la fel: ademeneste si tine suflete in captivitate.
    Asa ca...tradarea este de foarte multe ori inconstienta, cu sentimentul ca ceea ce facem este " pe placul Lui Dumnezeu". Oare? Ne-am indepartat atat de mult de Dumnezeu in caderea noastra, incat chiar mai intelegem ce este " pe placul Lui Dumnezeu"?
    Dumnezeu a fost inlocuit in constiinta a nnnnnn generatii ce s-au perindat prin diferite ere pe pamant cu ideea noastra despre Dumnezeu.
    Una peste alta, lucrurile merg din ce in ce mai prost, asa ca este foarte clar ca trebuie schimbata directia de mers.
    Iar intre noi si Idealul nostru omenesc sunt praguri multiple. Pragurile sunt acele momente din viata si din vietile colective in care am facut rau. Raul facut in trecut ni se infatiseaza prin " vămi". Nu reparam scoțând inclusiv bani din buzunar raul facut urmasilor nostri, nu trecem acel prag decat prin suferință.
    Unii cred ca vamile se trec numai dupa moarte, motiv pentru care, crestinismul, prea mult aplecat spre moarte si prea putin spre Inviere, a elaborat un complicat ritual de inmormantare. Complicat si scump, scump. Ti-e frica sa si mori, ca-ti lasi familia datoare.
    Vamile se pot trece frumos si limpede, in timpul vietii. Facand ceea ce toate religiile recomanda: bine spre stergerea raului facut de noi sau de stramosii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iuda a avut remuscari pt fapta sa si conform vechilor legi iudaice s a dus la preoti si si a marturisit pacatul dandu le banii inapoi .Dar spun sf parinti ca de fapt s a spanzurat incercand sa ajunga in sheol adica in locuinta mortilor adica in iad si sa beneficieze si el de eliberarea mesianica .Numai ca lemnul crengii de copac de care a vrut sa se spanzure s a rupt de 2 ori ,astfel ca a ajuns in iad dupa plecarea de acolo a lui Iisus.Iadul era plin de suflete caci de la Adam pana la Hristos toti oamenii mergeau in iad cand mureau .Asta era motivul pt care Hristos era asteptat de multe culturi antice .De la proorocii care mureau se aflau vestile.Cand Ioan Botezatorul a ajuns in iad toti cei de acolo au aflat ca vremea mantuirii venise .Astfel ca "iadul s a golit iar primul venit dupa golirea sa a fost IudaIscarioteanul.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Adam
    Cel mai impresionant este inceputul tradarii si mai ales a minciunii cind ambii incercau sa o dea cotita in fata lui Dumnezeu, dar mai ales Eva.

    Hayde sugera sa incercam sa descifram scrisul lui Dumnezeu in lumea care ne inconjoara ca sa evitam intermediarii si actionind astfel evitam minciunea, inselatoria, tradarea si ticalosia acestora.
    Mai ales ca Dumnezeu stie cit de ticaloasa si mincinoasa este carnea pe noi.

    Ce ne facem insa ca nu multi dintre noi pot descifra simbolurile naturii crude. Nu toti suntem precum Leonardo da Vinci sau Michelangelo. Si chiar si atunci, oare de ce ne am lasa condusi de interpretarile celor ca ei?

    De aceea continuam sa asteptam un semn direct, o vorba, o apropiere reala palpabile fara a cere parerea “cititorilor in stele” de care suntem satui.

    RăspundețiȘtergere
  18. Prietene Citadela sunt bucurestean get beget iar America pt mine este egal cu 0.Dar ceea ce ti povestesc este invatatura biseriicii ortodoxe .Daca te duci la slujba de inviere ai sa vezi ca incepe afara si apoi se muta in biserica Cu usile inchise preotul poarta un dialog cu cineva din lacas .Si spune asa:"Deschideti voi boieri portile voastre si va intra Imparatul Slavei !Din biserica i se va raspunde:"Cine este acesta Imparatul Slavei?Apoi preotul spune:Domnul Puterilor Acesta este Imparatul Slavei !Ulterior usile se deschid .Acest dialog este aidoma celui purtat de Iisus si ingerii sai si puterile iadului care nu vroiau sa permita intrarea Domnului in iad pt Marea eliberate .Atunci iadul s a luminat iar toate sufletele aflate acolo de la facerea lumii plangand si au recunoscut Creatorul
    Au existat martori oculari care au inviat odata cuDomnul si sub juramant au povestit mai marilor templului cele vazute.Ulterior au fost ucisi de evrei

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca o completare la ceea ce am spus .Adam a mers in iad dupa moarte si pt un legamant pe care l a facut cu satana dupa alungarea din rai .A fost a doua inselatorie a lui lucifer.Dupa plansul indelungat la portile raiului diavolul a venit din nou la Adam spunandu i ca ar trebui sa faca un pact de "neagresiune"Fiecare sa ramana pe teritoriulsi "ce merge pe pamant este a lui Adam si ce merge in pamant sa fie a lui satana."Adam a acceptat si cu sangele lui a pecetluit pe o lespede de cremene acest legamant .Satana a luat aceasta lespede si a ascuns o in raul Iordan.Hristos cand a fost botezat de Ioan s a asezat cu picioarele chiar pe legamantul lui Adam spargandu l.In icoana bizantina a Sf Botez ve ti regasi acest amanunt Ca o concluzie la aceste fapte asa trebuie inteleasa rugaciunea Tatal nostru .Nu ne duce pe noi in ispita adica nu ne lada sa fim ispititi si probabil inselati de cel numit si ispititorul La asta s a referit Hristos cand ne a invatat rugaciunea domneasca.

    RăspundețiȘtergere
  20. Tema de astazi nu este Iuda. De unde ai scos-o? Ala si-a recunoscut greseala si s-a spanzurat. Ai nostri fac din tradare o virtute (politica asumata dupa cum frumos spune DD).

    De fapt in nou-normalitatea lor nici nu este tradare ci doar ascultare de adevaratul stapan despre care nu se sfiesc sa vorbeasca pe fata.

    De asta spuneam mai sus ca deciziile lor sunt logice daca ne desprindem de ideea ca Romania este stat national si gandim in paradigma in care este o regiune europeana.

    RăspundețiȘtergere
  21. Au pus-o pres la Senat pt ca daca, ptiu ptiu, o sa-l suspende pe Klaus, ptiu ptiu, sa se sperie lumea de ea si sa nu mearga la vot ca sa ramana tot el.

    E grele astea cu skepsis :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa stea cucoana de unde a venit.Sunt scarbit de indivizii astia care vin cu aere de mari seniori dupa o luna de cules sparanghel prin Germania si dau lectii de democratie.
    Asa saracie e la ea de nu a gasit un pix prin Mercedes?Oameni fara rusine.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cei din spatele scenei sunt personaje precum Vrăjitorul din Oz. Nişte oameni slabi care conduc lumea prin puterea iluziei!

    RăspundețiȘtergere
  24. De prin 1999 (cel puțin) garantat așa fac.
    Exemplele ar fi amuzante, dar concomitent inutile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu-l va suspenda nimeni pe sas. La ce oare mai ventilati iluzia asta ?

    Doar nu suntem pe blogul "Romantici fara frontiere". Poate mai intra vreun om serios pe aici si-l umfla rasul.
    Angie...am totusi pretentii de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu mai stiu ca de prin pre-aderare (2003-2004), dar daca tu asa zici...

    RăspundețiȘtergere
  27. @citadela
    Cu ochi lumeșți nu poți "ceti" decât aspecte lumești. Pânā și stelele de care pomenești nu-ți pot oferi rāspunsuri profunde, dacā le scrutezi cu ochi de astronom (aici crede-mā pe cuvânt, eu chiar mā pricep).
    De-ar da Dumnezeu murā-n gurā, noi ce noimā am mai avea ? Public euforic pentru El, precum neghiobii care aplaudā Lady Gaga ??
    Ni s-a dat liber arbitru ca sā analizām. Sā māsurām. Sā decidem.
    Ce ? Ce vrem noi.
    De-o fi bine ori rāu...cu asta ne vom distra dupā.
    Acum nu suntem dupā. Suntem aici, și a ne milogi la Dumnezeu pentru daruri suplimentare e ca și cum un bārbat de 30-40 de ani s-ar milogi în continuare de maicā-sa sā-l apere de "bāieții rāi de la scara blocului".

    O postare cam atipicā mie, dar parcā iar se adunā pe aici tânguieli soteriologice.

    RăspundețiȘtergere
  28. https://web.facebook.com/calinmircea.gascu.31/videos/859444601320825

    RăspundețiȘtergere
  29. Sifonarea e de când lumea.
    Mai ales în așa-zisa "diplomație".
    Încă din vremea când se numea "logofeție".
    Dar una era să se toarne numai lui.."vodă", alta e să se toarne oricui, oricum pentru o pungă de zloți.
    Reperul meu temporal indică un reper de exhaustivitate a fenomenului.
    (am folosit anume un cuvânt elitist pentru un stupid care face ín toi de noapte pe-a deșteptu').

    RăspundețiȘtergere
  30. Eee ? Parcă altfel sună cu parfum de epocă...

    RăspundețiȘtergere
  31. Bre @xxx, daca tot tii mortis sa ne plictisesti...am si eu o curiozitate : la ce naiba ti-ai mai schimbat nick-ul si ti-ai sters vechile postari ?
    Intreb si eu, asa, mirat de hachitele tale nocturne.

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule DD aveti perfecta dreptate. Gestionarea unei societati umane nu este simpla. Remarc doua aspecte: banii si empatia. Banii sunt mijlocul ideal de a "incarcera" oamenii. Banii sunt minciuna, inventia unora pentru: 1) a trece din poaesia unuia sau a multor altora valori materiale reale, pamantesti, ca aurul, platina, argintul, terenuri, ect., in mana initiatorilor. In schimbul unor hartii fara nici o valoare ceilalti sunt obligati sa munceasca sub sceptru multor legi pedepse. Deci esti cinstit, muncesti ca sa-ti platesti darile, a te imbraca si a manca. Pentru toate acestea uiti ce ti-a trecut prin mana, uiti ce este in jurul tau, nu vezi ca altii iti iau totul. Iti ia "libertatea de miscare", iti ia "liberului arbitru", iti ia " sanatatea", iti ia tot ce crezi ca ai agonisit sau tot pentru care ai crezut ca faci scoli si ai studiat. Unii s-au adaptata dar ce constata? Sunt pe teren sterp. Apoi empatia. Era, chiar nu demult. Dupa '89 totul s-a schimbat. Persoanele s-au izolat. Familiile s-au izolat. Comunitatile s-au izolat si chiar au inventat motive de dusmanie. Cine manevreaza aceste "sfori" reale, pshice, psihologice, materiale..., este o inteligenta ce a evoluat de mii de ani, sau era dar tot a incercat sa gaseasca o solutie la "a domina" pe unii putini atunci, multi nu demult, miliarde acum. Empatia a disparut. Ne uitam, suntem miscati, reactionam numai la cei foarte bolnavi, irecuperabilii propriilor noastre greseli sau inconstiente. Ceilati.., nu importa. Aia putini ce au pus in scena totul au aliati pe toti cei care au mintit, au furat, au distrus, au omorat semeni, ect., au manipulat numai pentru ca acestora din urma le este frica. Nu pot sa deie inapoi de frica. Societatea umana va merge inainte pana se va consuma pe sine. Asa cum s-a intamplat si cu altele. Nici o revolta, nici o resetare, nici o ideie de opozitie nu va schimba ceva. Undeva este ceva gresit. Cu noi, unul sau noi, toti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)