luni, 28 martie 2022

CDBC

 

CDBC sau Central Bank Digital Currency, în traducere Monedă Digitală emisă de Banca Centrală. Iată noua paradigmă - care de fapt e mai veche decât credeţi. Imaginea ataşată acestei postări este de la Forumul Economic de la Sankt Petersburg din 2018, moment în care Putin şi Buterin au avut o discuţie privată pe tema monedelor digitale. Pentru cei care sunt străini de subiect fac precizarea că Vitalik Buterin - ucrainean de origine - este creatorul criptomonedei Ethereum, care este şi cea mai dezvoltată tehnologie monetară crypto. 

De fapt, socoteala e şi mai veche, de prin 2009, atunci când CIA a lansat Bitcoin-ul. Ştiindu-se că, în urma crizei din 2008, sistemul monetar mondial urmează să facă implozie, s-a lansat planul de rezervă, acela al unei monede „democratice şi anonime”. Bineînţeles că nimeni nu putea crede vreodată că cei care se află în spatele finanţelor mondiale ar putea să scape din mână găina cu ouă de aur în numele unei „democratizări a sistemului”. Era cât se poate de logic de la început că eventuala adoptare a monedelor digitale se va face sub controlul mafiei care are în mână sistemul financiar mondial. Doar că prostimea trebuia învăţată cu fenomenul şi, mai mult, la fel ca şi în cazul tehnologiei IT, era nevoie de voluntari care să dezvolte domeniul. 

Ethereum este acum vârful de gamă al tehnologiei criptomonedelor. E un concept care funcţionează şi care e mai mult decât un mediu de schimb: e o tehnologie care înglobează atât moneda ca atare cât şi aplicaţiile - aşa numitele „contracte inteligente”. Tot pentru cei care nu au habar de tehnologie o să explic pe scurt noţiunea. Să presupunem că ai nevoie de bani şi-mi ceri mie acei bani. Convenim să-mi dai banii lunar, cu o dobândă de 5% pe an. Acest „convenim” - în termeni de criptomonedă - se traduce într-un contract inteligent. Acesta este un program care guvernează automat înţelegerea noastră(şi pe care niciunul dintre noi nu-l poate modifica odată pornit). Cum face programul asta? Ştie că pe data de 10 a fiecărei luni tu trebuie să-mi dai 1 ETH(rata). Fix în acea dată, programul ia din portofelul tău electronic acel 1 ETH(ETH vine de la Ethereum, dar poate fi orice monedă suportată de platformă) şi-l depune în portofelul meu digital. Ce se întâmplă dacă nu ai acei bani? Păi treaba e guvernată tot de contract; acesta ştie că trebuie să-ţi calculeze o dobândă penalizatoare şi va tot încerca în fiecare zi să-ţi ia banii plus dobânda până când va reuşi. Sau, dacă nu va reuşi, se va declanşa un alt mod de calcul. 

Teoretic, Băncile Centrale au monedă electronică. De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, probabil 80% din monedă e electronică. Şi-atunci de ce face atâta vâlvă CDBC? Şi nu doar că face vâlvă, dar a venit ca proiect impus de globaliştii de la WEF. Care-i treaba?

Aşa cum am arâtat în mai multe rânduri, finanţele mondiale sunt în cumpănă. Războiul din Ucraina a accelerat dedolarizarea, deschizând mai multe căi alternative de circulaţie a banului. Veţi vedea în următorii ani cum instituţii fundamentale ale pieţei actuale - gen SWIFT - vor face implozie. Pur şi simplu, fluxurile mondiale de capital se vor descentraliza. Este clar că situaţia nu mai poate funcţiona aşa, mai ales în condiţiile unei lipse totale de încredere. Deci, ce urmează?

Moş Robinette e împins să dea drumul propriului CDBC pentru a încerca o resetare a dolarului. Noua monedă va fi mai cool pentru tefelei, dar va fi sprijinită de acelaşi gol imens care e dolarul de azi. De partea cealaltă, Putin şi Xi pariază pe acelaşi lucru, dar cu o paradigmă diferită. După ce americanii vor lanssa CDBC-ul propriu, în mod sigur chinezii şi ruşii vor lansa propriile monede electronice, doar că ... beneficiind de acoperire în aur. Iar aici va intra în joc paradigma „monedă tare-monedă slabă”, extrem de bine cunoscută finanţiştilor: de moneda slabă omul vrea să scape pentru a economisi în moneda puternică. Nu vă lăsaţi însă orbiţi: această dihotomie va duce la o adaptare accelerată a criptomonedelor emise de Băncile Centrale. V-aţi prins? 

Probabil vă puneţi întrebarea la ce e necesară o schimbare în condiţiile în care moneda electronică deja există? Ei bine, există, dar chiar şi aşa nu e suficient de eficientă. Adăugarea componentei smart - cea pe care o are Ethereum - va conduce la mai multe avantaje. În primul rând, generalizarea semnăturii electronice: doar dai un OK şi ţi-ai pus semnătura pe un contract. Apoi, prin intermediul aplicaţiilor ataşate se va obţine o urmărire mai atentă a ceea ce faci. Spre exemplu, dacă se decide boicotarea unei benzinării, pur şi simplu nu vei mai putea plăti acolo. Portofelul tău digital te va anunţa - beneficiind, desigur, şi de serviciile de geolocaţie - că nu poţi plăti la benzinăria X deoarece e sub sancţiuni. Frumos, nu-i aşa? Partea interesantă e că acest concept nici nu va consuma resursele tehnice ale deţinătorilor  deoarece e un proiect distribuit, iar puterea de calcul se împarte între participanţi. 

Mai e o chestie, mai precis o veste proastă pentru toţi cei care sunt în industria bancară: concedierile de aici vor depăşi 90%. Băncile comerciale nu vor mai avea venituri decât din zona de creditare, ceea ce le va face să-şi reduc puternic personalul. ATM-urile vor deveni obiecte de muzeu, aşa cum sunt acum cabinele telefonice din anii 80. Pur şi simplu, schimbarea va fi extrem de radicală. Cei mulţi se vor înrola benevol în această „nouă lume” şi doar foarte puţini vor fi aceia care vor înţelege cu adevărat că paradisul în care se află e de fapt iadul pe pământ. 

12 comentarii:

  1. La fiecare inovatie vine iadul pe pamant.
    O stim, e fumata si rasfumata.
    Stati departe de aberatii. Timpul e cel mai important, asa ca nu-l irositi.

    RăspundețiȘtergere
  2. CBDC este o continuare a paradigmei actuale. Bitcoin este o inventie valoroasa care a imbogatit o multime de oameni. Insa ambele depind de o retea de electricitate functionala, de sateliti care pot orbita deasupra Pamantului. China isi poate sustine o moneda digitala cu aur, insa nu e suficient; e nevoie de munca si tehnologie pentru ca oamenii sa aiba incredere.

    Aceste CBDC vor aparea in contextul noilor variante, al conflictelor majore din Orientul Mijlociu, Turcia, Asia de sud-est, nu vor avea succes deloc decat pentru o perioada foarte scurta de timp, cat sa dea un exemplu pentru citatele din Apoc. 13:16,18 si 16:2 (cartea Apocalipsei a fost scrisa chiar de catre iluminati), asta inainte de a instaura regimul care ar produce adevaratul semn (insa marea resetare va fi intrerupta de marea surpriza). La un moment dat vor abandona scenariul scris acolo.

    Cea mai importanta intrebare: de ce ACUM? Nu puteau sa implementeze o pandemie si bani digitali acum 10 ani? Ba da. Ce anume stiu elitele ca va avea loc, la fel ca si locuitorii din Cappadocia pentru care fusesera construite orasele subterane din Anatolia care puteau adaposti peste un milion de oaneni? De ce si-au construit orase subterane dotate cu tot ce trebuie? Credeti ca le pasa de CBDC? Deloc. In ce context planetar/stelar/cosmic ar putea ei sa calculeze cu precizie cand va avea loc un sfarsit de epoca geologica/astronomica? In nici un caz in cel heliocentric.

    RăspundețiȘtergere
  3. Implicatiile sunt mult mai profunde si pot afecta in mod special individul, iar exemplul cu benzinaria e ceva soft.
    Blockchainul avand ponetial nelimitat de stocare de informatii, memoreaza orice traznactie din portofelul individual raportand la cel comunitar
    Se poate ajunge inclusiv in momentul in care portofelul digital va fi blocat pentru cei care de ex vor vrea sa faca stocuri de ulei(ca tot e la moda subiectul), pe motiv ca are deja prea mult iar altii nu au deloc. Analog pentru medicamente sau obiecte de uz casnic, personal etc
    Pe de alta parte trebuie spus ca o retea Blockcahin percepe taxe pentru inscriere informatii, in limbaj tehnic se numeste gaz. in aceasta dimineata moment pentru a inscrie un contract in reteaua Ethereum, de ex, costul este de peste 80 usd/ tranzactie , iar cei care incaseaza se numesc mineri.
    Iar acesta este teritoriul pe care vor intra institutiile financiare pentru ca e rost de profituri imense. Deci tot bancile vor gestiona piata
    In acest moment inclusiv BNRul are departamente specializate in studiul fenomenului
    Iar atentie!!! bancile comerciale din Romania inchid conturile persoanelor fizice cu incasari pe conturi din cryptomonede.
    Iar una din principalele retele care leaga interfata crypto de sistemul bancar traditional, Binance are banca corespondenta in Lituania ;)

    Iar din experienta personala, va pot spune ca la momentul la care se anunta ca banca centrala a Chinei va lansa moneda crypto, am facut demersurile pentru a achizitiona momeda. Intruat nu se gasea pe platformele clasice, am ajuns pe o platforma intermediara, unde mi-am lasat datele de contact. Ulterior am fost contactat de un Call Center din Moskova pentru a ma ajuta sa tranzactionez
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am niste amici din IT care au pierdut vreo 10,000$ doar participand la minarea criptomonedelor. Bine nu chiar minare. Si-au facut niste scripturi sa ii anunte cand urca cand creste si tot mu*e au luat. Alt amic e un tigan ce o invatat cum sa mineze pe serverele din China. Daca faci asta pe servere din ROMANIA ESTI BAGAT LA BULAU SI POLITIA ITI CONFISCA TOATA APARATURA. Dar amicu asta se baga pe servere din china , isi pune minerul si scoate cam 50-200 lei pe zi. A zis ca il vede chinezu si il scoate afara, dar unii te lasa sa minezi. Plus ca chiunezii au niste capacitati la servere ca mori incet. Dar mi-a zis ca doar din furt se fac criptomonede, ca minezi pe capacitatile aaltora. Tu ca sa iti cumperi servere te costa o avere. Asa ca sunt 2 cai, una corecta in care pierzi bani si participi la marea masa monetara a criptio prin pierderile tale, sau minezi pe resursele altora, ca tu nu ai bani sa cumperi servere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci la ce e folositor recensamantul?

    Pentru a stabili cantitatea exactă de bani disponibilă pentru fiecare țară, va exista o formulă care va stabili cu exactitate valoarea corectă pe baza activelor fiecărei țări, astfel încât, pe lângă cantitatea de aur și argint deținute, care va fi de mică relevanță, formula va include de asemenea, dimensiunea teritoriului, populația și alți parametri care, în orice caz, sunt active foarte importante. Această formulă se va aplica fiecărei națiuni pentru a permite această resetare financiară globală (GCR), care există deja și de aceea establishment-ul bancar și financiar pare să lupte cu toată puterea pentru a bloca dezvoltarea acestui sistem de vreo douăzeci de ani încoace.

    https://burebista2012.blogspot.com/2022/03/ce-este-qfs-si-actualizari-importante.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Va exista, oare, varianta personală de a nu accepta să lucrezi cu moneda digitală?
    De exemplu, acum cam toată lumea lucrează cu sistemul bancar,adică deține un cont bancar. Totuși, poți plăti impozitul la Primărie și dacă nu deții cont bancar. Mă întreb dacă și în cazul cbdc-ului va mai exista posibilitatea aceasta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si controlul masiv al individului. Nu vei mai avea siguranta finanaciara. Totul va depinde de politicile statului

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil asa au zis si prietenii lui Noe cand facea corabia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Viitorul suna bine. Stapanii vor conditiona comportamentele dezirabile/indezirabile prin blocarea/deblocarea "banutilor" disponibili in "portofelul" electronic. Daca digitalizarea ar avea beneficiile economice pe care le trâmbiteazã atât de mult propaganda, atunci ar fi de bun-simt sa se aduca in discutie reducerea normei de lucru pentru gloate, de la 8 ore la 6 ore.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.youtube.com/watch?v=kyFnLqJx-uU

    RăspundețiȘtergere
  11. Pana la urma singurii vinovati sunt cei care accepta ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Deja dai din CASA si nu stiu cat or sa te lase baietii sa dezvolti subiectul ! Iar VITALIK BUTERIN e de neatins ! Si nu ma refer la partea fizica !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)