miercuri, 2 martie 2022

Va fi război total sau circ total


Într-o declaraţie pe care n-a preluat-o de mai nimeni, Jamie Dimon, unul dintre cei mai mari golani ai finanţelor mondiale, avertiza asupra faptului că sancţiunile atomice împotriva Rusiei se pot dovedi asemănătoare unui glonţ pe care ţi-l tragi în picior. Mă rog, nu acestea au fost cuvintele sale, dar cam asta ar fi trebuit să înţeleagă oficialii care acum ţin discursuri sforăitoare prin parlamentele lumii, fiind aplaudaţi asemeni lui „Ceauşescu reales/la al 14-lea Congres”.

Să ne înţelegem bine, excluderea de la SWIFT produce o ruptură practic totală a unei ţări faţă de lumea comercială. Companiile proprii nu-şi mai pot primi banii pentru mărfurile sau serviciile pe care le oferă, fiind astfel sortite falimentului. Singura soluţie pe care o ai este aceea de a-ţi consolida economia internă şi de a încerca să supravieţuişti folosind proxy-uri financiare care, dincolo de preţul piperat, le oferă duşmanilor tăi o monitorizare strictă a fluxurilor tale financiare. Din acest punct de vedere, suspendarea Rusiei echivalează cu o bombă atomică lansată asupra economiei ţării.

Ceea ce ar trebui totuşi să ne întrebăm este dacă ruşii nu ştiau ceea ce va urma. Trebuie să fii copil ca să nu înţelegi că nu ar exista analişti care să fi intuit ceea ce urma să se petreacă. Mai mult, voi supralicita spunând că fişa postului i-ar fi obligat să lucreze cu variabile mult mai radicale. Toată lumea ştia că Ucraina e o nucă tare pentru ambele părţi. Controlul Ucrainei dă NATO posibilitatea unui şah mat istoric la adresa Rusiei, în timp ce acum, cucerirea Ucrainei poate da Rusiei acces la o groază de ticăloşii şi secrete americane lăsate de izbelişte pe acolo. Dar să lăsăm de-o parte războiul şi să ne concentrăm pe partea economică. 

Dimon spune transparent că sancţionarea cu SWIFT-ul, dincolo de ceea ce i se întâmplă Rusiei, nu va face altceva decât să instituie neîncrederea generalizată în dolar. E suficient să nu fii pe placul preşedintelui american, că imediat armaghedonul financiar se prăvăleşte peste tine. Cu siguranţă că, în acest moment, China a înţeles perfect lecţia rusească. Banul, dacă e într-adevăr ban, trebuie să fie fluid şi, mai mult de-atât, nepărtinitor. Banul aparţine buzunarului în care se află şi circulă dintr-un buzunar în altul fără probleme. Banul n-are miros. Dacă aceste condiţii minimale nu-s îndeplinite, banul decade din calitatea sa de ban şi se transformă în altceva.

În cazul conflictului actual, cu toate că nimeni n-o spune, dolarul şi euro nu mai pot fi consideraţi bani, ci instrumente ideologice. Banul nu are cum să fie ideologie. De aceea, indiferent de partea în care te afli în acest conflict, ar trebui să înţelegi că, dincolo de lovitura teribilă primită de ruşi, avem reacţiunea în faptul că banii occidentali nu mai sunt bani. Şi, cu siguranţă, indiferent de deznodământ, sistemul monetar actual dezvoltat în jurul dolarului va trebui schimbat. E un eveniment care va arunca SUA într-o groapă de gunoi a istoriei întrucât, într-o cantitate covârşitoare, economia sa se bazează pe coruperea banului prin producerea discreţionară de monedă în interesul grupurilor mondiale de infractori economici. 

Cu siguranţă, dacă aş fi Putin, primul lucru pe care l-aş face ar fi replica economică, o chestie pe care n-o văd acum. Trebuie să înţelegeţi că sancţiunile economice lovesc toate activele ruseşti care sunt în străinătate. De exemplu, dacă aţi cumpărat gaze de la ruşi pentru luna aprilie, asta înseamnă că trebuie să-i daţi banii lui Putin până atunci, iar el vă livrează gazul. Oricât de binvoitori aţi fi, pur şi simplu nu-i puteţi vira banii pentru că Rusia nu mai există pe SWIFT. Ce puteţi face este să viraţi banii într-un cont din Elveţia, dar nici acolo nu are acces la bani. Astfel încât, din punctul ruşilor de vedere, banii aceea sunt inexistenţi. Ei bine, ce poate face Putin? O variantă ar fi să oprească gazul, doar că ar sări toate flaşnetele să arate cu degetul la „agresiunea Rusiei”, în ciuda faptului că operaţiunea rusească ar fi cât se poate de justificată. Însă adevărata retaliere ar consta în atacarea poziţiei de forţă a SUA, anume a sistemului financiar. Cum se poate face asta? Extrem de simplu: Rusia ar putea cere plata gazelor exclusiv în aur. Vă gândiţi că nu ar fi posibil? Ba da, ar fi foarte posibil, iar la tensiunile existente la ora actuală în lume, această mişcare ar genera una teribilă întrucât preţul aurului va exploda, în timp ce încrederea în dolar şi valutele legate de acesta s-ar prăbuşi. Aveţi idee ce nebunie s-ar petrece?

Când spunea despre pierderea încrederii, Jamie Dimon fix la o chestie de-aceasta se gândea. Doar că ... nu se întâmplă nimic. Ruşii se comportă ca nişte momâi depăşite de situaţie, în timp ce ucrainienii, prin departamentul lor de psyops par a câştiga narativul. Mai sunt câteva elemente. În primul rând gazul: nemţii sunt împinşi să renunţe la NordStream 2. OK, pare „logic” în contextul războiului. Doar că mai e un element ciudat, anume că americanii cumpără în continuare petrol de la ruşi, cu toate că, din punct de vedere energetic, nu sunt în situaţia disperată a Europei. Păi ce-i asta? Unde-s sancţiunile? 

Mai am o ştire: Italia a declarat stare de urgenţă până la 31.12.2022, chipurile din cauza situaţiei din Ucraina. Aş întreba ce-are sula cu prefectura, doar că sunt deja destul de hârşit şi înţeleg semnalele. Italia e prima, o să urmeze Franţa, Germania s.a.m.d. Undeva, în toată nebunia, vom urma şi noi pentru că „aşa fac toţi, doar n-am fi noi mai deştepţi”. Şi uite-aşa revenim la coteţ fix atunci când credeam că am scăpat de el. Nu e ciudat? După doi ani începem din nou cu stări de urgenţă şi alertă? Ce e asta???

Din acest punct de vedere mie-mi pare a fi blat. Poate vă întrebaţi ce câştigă Rusia? Hai să ne gândim. La prima strigare câştigă ce vrea din Ucraina. Apoi, dacă ne uităm la cotaţii, câştigă un preţ mai mare la petrol. Dublu faţă de cât lua în urmă cu o lună. Dar cu gazele ce face? Ţineţi-vă bine: le va vinde în Europa ca LNG, dar prin intermediul americanilor. Ce înseamnă asta? Un preţ muult mai mare. Astfel Europa e lăsată în continuare americanilor, dar rusul îşi încasează un tribut mai mare. Ceea ce ar fi reciproc avantajos.

Iată-ne aşadar din nou în incertitudine. Până una-alta nu ştim exact ce se întâmplă acolo. Echipele psyops turează la maxim astfel încât propaganda merge înainte. Dacă ruşii sunt într-adevăr slabi sau fac doar un blat tembel vom vedea abia peste un an sau doi. Ceea ce vreau să spun este că există doar două variante: ori război total, ori circ total. În ambele cazuri noi, ca oameni simpli, ieşim prost.

43 de comentarii:

  1. Un an sau doi?!! Esti simpatic!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Văd că Google nu mai pune blogul în fruntea căutărilor ci pe un loc mai îndepărtat și cu un articol mai vechi! E pe primul loc contul de FB/M!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum Occidentul nu a facut decat sa isi dea in vileag toti asii din maneca astefl incat elvul cel mai silitor(CHINA) va lua notite si se va pregati. Deja pretul actiunilor la echivalentul chinez al SWIFT ului a crescut vertiginos. Cand va veni randul Taiwanului inseamna ca tema e facuta si China e pregatita din toate punctele de vedere iar lupta va fi pierduta de americani din start...Si asa China va deveni actorul principal pe glob...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.armstrongeconomics.com/international-news/china/leaked-media-instructions-shows-china-is-studying-the-russian-invasion/

      Ștergere
  4. Pai momentan nu au cui sa il vanda, mai sunt si legi internationale etc. Si plata in aur fizic nu stiu cum ar merge, ca se pare ca au fost exclusi din LBMA. Pana acum nu pare sa fi fost planuita chiar asa bine desfasurarea evenimentelor, mai ales in plan economic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelasi articol l-am citit cateva ore inainte sa postez, recunosc, nu am cunostintele necesare sa inteleg toate detaliile. Din avion insa, dupa noile interdictii, Rusia ar trebui restrictionata si pe LBMA insa britanicii, si nu numai au, o problema data de cantatitatea de aur rusesc ce o poseda si care nu ar mai putea fi folosit pt trading. Iar traderii se pare ca se feresc de ea oricum asa ca nu vad iesirea din labirint. Mi se pare ca e mai mult sau mai putin in situatia tezaurului nostru, pus la pastrare :)

      Ștergere
  5. De super-criza, bule financiare, mare resetare s.a. se vorbeste de ani de zile. Poate ca mai era nevoie de un branci ca sa cada sandramaua iar sanctiunile anti-Rusia sa fie picatura care sa reverse paharul. Ce se intampla acum este doar actul II al Plandemiei care va tine probabil pana prin 2025 si se va derula, dupa cum sustin "conspirationistii", in 4 acte.

    Problema nu este neaparat ce se va intampla in urmatorii ani despre care cam toata lumea stie ca vor fi extrem de grei ci cum va arata lumea dupa aceea. Iar ceea ce este deja sigur e ca nu va mai fi normala in termenii de astazi. Nu va mai fi fireasca ci alienata intr-un grad de nedescris. Cati dintre cei care vor mai trai atunci vor alege normalitatea care va presupune vietuirea la periferia societatii? Asta-i de fapt intrebarea la care ar trebui sa-si raspunda de acum fiecare si sa foloseasca cu discernamant putinele clipe de liniste care au mai ramas ca sa se pregateasca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca banii nu vor mai avea valoare, acum ar fi momentul sa acumulam/cumparam lucruri utile, necesare traiului: scule, sobe, lemne, piese de schimb, alimente neperisabile, tot ce este necesar pentru o gospodarie la tara, chiar daca locuiesti la oras.
    Nu suntem lasati nici sa traim in pace, nici sa murim in pace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare de ce ai impresia ca acele "lucruri utile" vor ramane in posesia ta, mai ales daca nu traiesti la tara?

      Ștergere
  7. Swift e un sistem de mesaje. Nu are de a face numai cu dolarul. Nici in ruble nu mai poti sa faci plati.

    Rusia livreaza gaz, dar nu va mai incasa nimic in viitorul apropiat, poate doar daca Lavrov ii ridica direct cu valiza. Oricum daca se pun lacate la ambasade, Lavrov are nevoie de o cariera noua. Jobul de recuperator l-ar prinde. Totusi asta inseamna ca rusii asteapta ca povestea sa se termine curand si sa recupereze banii prin virmanent bancar sau prin Lavrov.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei sa spui ca gazul care curge acum prin conducte sau petrolul pe care-l vand zilnic americanilor nu va fi platit? Glumesti.

      Au ramas destule canale deschise. Pe lista sunt doar 7 banci. Galagia este pt isterizarea prostilor ceea ce-i cel mai periculos lucru deoarece pregateste terenul (mentalul colectiv, deci si al politicienilor) pentru escaladare.

      Ștergere
    2. Nu am zis ca nu va fi platit. Intrebarea este cand si cum va fi platit.

      Ștergere
    3. isterizarea populatiei - bine zis. Am mai vazut asta acum 2 ani si stim ce-a urmat. Cred ca si acum vom avea parte de un "show" pe cinste si situatia se va inflama puternic. Nu degeaba au pus prim-ministru un militar si cara armate peste armate.
      Nu pot sa cred ca un gheneral al armatei romane, specialist in aparare antieriana, a comentat un joc video ca fiind atacul ucrainienilor. Jegoasa poveste. Am ajus atat de jos... Sub nivelul marii la profesionalism in jurnalism, armata si foarte probabil ca in multe altele.

      Ștergere
  8. Acum Occidentul nu a facut decat sa isi dea in vileag toti asii din maneca astfel incat elevul cel mai silitor(CHINA) va lua notite si se va pregati. Deja pretul actiunilor la echivalentul chinezesc al SWIFT-ului(https://www.shine.cn/news/in-focus/2203012548/) a crescut vertiginos. Rusia pentru China este acum un studiu de caz unde se documenteaza si cuantifica toate scenariile in eventualele cazuri similare din Marea Chinei. Cand va veni randul Taiwanului inseamna ca tema e facuta si China e pregatita din toate punctele de vedere iar lupta va fi pierduta de americani din start...Si asa China va deveni actorul principal pe glob...

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru stiri din partea rusa: "SOUTHFRONT", "ANNA NEWS", "Rusvesna.su".Nu am auzit ca Elvetia a blocat banii Rusiei, nemtii au exclus din sanctiunile swift bancile prin care platesc gazu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Și dacă va dispărea Swiftul însuși și va apărea altceva ? Și dacă va va dispărea cu totul UE și va apărea altceva ? Și dacă va dispărea NATO și va apărea altceva ? Și dacă va dispărea OMS și va apărea altceva ? Și dacă va dispărea Biden și va apărea altcineva ??? Și dacă va dispărea și noua ordine mondială și vom fi lăsați în pace ? Și dacă va dispărea și marea resetare și va apărea altceva ? Și dacă toți derbedeii, haimanalele, pedofilii, criminalii, neonaziștii, prostâmpii,neomarxistii,așa zișii iluminați și satanistii vor dispărea și lumea va fi mai bună ? Și dacă Putin va dispărea și va apărea Putin reloaded ? Cu Dumnezeu înainte !

    RăspundețiȘtergere
  11. NATO luptă pentru pace tot asa cum Pfizer luptă pentru sanatatea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ați uitat de confiscarea aurului Venezuelei. Acesta este un alt precedent incredibil (mă rog, pentru un inginer, ca mine). Dacă ar fi ieșit Dragnea președinte, îmi pot imagina refuzul repatrierii aurului pe motiv de „nu este de acord societatea civilă”.

    RăspundețiȘtergere
  13. Știți că v-am îndemnat acum câteva zile să abordați această perioadă cu detașare și umor, spirit în care voi scrie și eu azi, dar până la concluzie.
    Așadar, trupa asta de paraleli tocmiți să facă deranj în principal la nivelul celor ce au expertiză, gândesc și scriu în mod independent, susțin că Putin are această listă de 44 de prieteni, ce pot fi chiar mai mulți. Dac-ar fi așa, ne putem gândi, coonform logicii lor, la următoarele consecințe:
    Un partid sau coaliție condusă de către oamenii din lista haștagilor ar câștiga ușor alegerile parlamentare și prezidențiale. Faceți un joc de imaginație și gândiți-vă că oamenii de stânga dintre "prietenii lui Putin", Severin, Năstase, Teodorovici, Pleșoianu, Ivan, Iulian Iancu, Daniel Ghiță, Gușă, dacă s-ar grupa, ar lua oricând cel puțin jumătate din scorul PSD-ului de azi, deci vreo 15-17%. Suveraniștii prezenți pe lista haștagilor, Simion, Șoșoacă, Georgescu, Peia, Capsali, dacă s-ar uni și-ar fi coordonați ar duce scorul de azi al AUR-ului de la 20% cel puțin undeva pe la 25-30%. Prezidențialele ar fi câștigate fără probleme de către unul dintre cei enumerați, cu așa susținere politică. N-ar fi problemă nici cu suportul mediatic conform logicii lor, "prietenii lui Putin" patroni de presă ca Ghiță și Andronic, ar asigura sprijinul entităților media pe care le dețin. Ce să mai vorbim despre aportul celor mai influenți moderatori sau analiști, Anca Alexandescu, Dana Budeanu, Iosefina Pascal, SRS, Cristoiu, Hartmann, Ghilezan, Savaliuc, Bichir, Dumitrescu, Petria, Mădălin Ionescu, sunt și ei pe listă. Activiștii civici Olivia Steer și Dan Chitic sunt și ei indicați, iar suportul din stradă e prevăzut cu Oana Lovin, Codruța Cerva, Berenghi și alții. Sunt și doi generali vechi, Talpeș și Chelaru, plus șeful CCR Valer Dorneanu, ideologia ar fi asigurată prin eforturile profesorului Ilie Bădescu, iar "protecția divină" ar asigura-o IPS Teodosie. Cine s-ar mai putea pune la alegeri cu o asemenea grupare?!
    Lăsând gluma la o parte, hai să descifrăm în concluzie scopul demersului lor, care e jignitor pentru marea majoritate a oamenilor de pe listă, dar și periculos pentru societate, din acest motiv sugeram atenția instituțiilor statului asupra instigatorilor. Acești haștagi au fost tocmiți pentru ca să împiedice dezbaterea obiectivă ce vizează criza din Ucraina, să timoreze personalitățile din listă ce-ar încerca să discute în mod documentat și rațional, în avantajul României în primul rând. Fiecare personalitate s-ar putea gîndi că prezența pe acest gen de listă i-ar putea aduce sancțiuni sociale, și-atunci mai bine să prefere tăcerea sau chiar să se apuce de înjurat în exces la ruși și Putin, sau chiar să inventeze fake-news-uri după cum e moda, de fapt să nu-și mai facă treaba în mod corect și obiectiv.
    Întrebare: se va ocupa cineva de la vârful statului român de acest derapaj periculos? Sau doar se va lua notă și analiza cu preocupare?!
    Cozmin Gușă
    https://www.facebook.com/cozminhoreagusa/posts/732370828149061

    RăspundețiȘtergere
  14. Rusia are SPFS (Система передачи финансовых сообщений - СПФС).
    Poate functiona și fără SWIFT

    RăspundețiȘtergere
  15. mai degraba circ
    https://chiazna.ro/23124/un-razboi-atipic

    RăspundețiȘtergere
  16. De ce ar fi blat ? Pare, dar nu cred, mai degraba este vorba de niste tovarasi evrei numiti erv rav, care domina Londra, Washington si Brussell, si care se vrea de alti tov evrei sa fie scosi din joc. Din Europa si US vor reusi, fix in ordine inversa. Ce va urma dupa e alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce ar fi blat? - la depopularea Ucrainei te-ai gandit? Apropo, are unul dintre cele mai fertile soluri din lume si unii ar cam vrea sa stea pe acolo. Pe la ei s-au saturat de cat pamant au carat ...

      Ștergere
    2. Poate, in Siria se face aceeasi lucrare, dar nu crez, pentru ca idiotii sunt utili daca exista, cel putin o perioada, cine sa cultive si sa faca toate muncile de rahat daca nu ei. Oricum asta cu depopularea se face de mult timp si nu prea da rezultate, populatia lumii creste totusi exponential, este alta treaba, vor sa mixeze rasele si sa le alieneze, distrugand patura de mijloc, de apropitari,burgheji, creand o masa de idioti manipulabili si cu educatie de pe wikipedia si netflix, pe care se vor urca la putere si mai sus. Prevad ca o sa dea chix.
      Armele biologice vor fi de mare viitor, astfel pot sa elimine selectiv, rapid si curat, totusi trebuie sa ingradeasca si sa controleze puterea nucleara, asta este in lucru acum.

      Ștergere
  17. Pare ca nu e blat, pentru ca au interzis RUSSIA TODAY, SPUTNIK, russia 24, etc.
    Vor ca oamenii sa stie doar ce spun ei.
    Conform analistului KRASIMIR IVANDJISKY, de departe cel mai bun, de aici pana la Berlin, se vrea iures , haos si razboi in est, iar rusii le-au transmis ca daca cumva incearca asa ceva LE STING LUMINA, prima lovitura va fi la Washington.
    Vom vedea cum vor evolua lucrurile.
    Turcia este Johny Jokerul nu Polonia saa asazisele balticele.

    RăspundețiȘtergere
  18. Se pare ca sanctiunile au fost prevazute de regimul de la Moscova, aveti aici analiza lui Xavier Moreau, fost ofiter al armatei franceze instalat la Moscova https://www.egaliteetreconciliation.fr/Xavier-Moreau-Blitzkrieg-russe-en-Ukraine-67394.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Pocaiti-va și credeți în evanghelie căci împărăția lui Dumnezeu este aproape.

    RăspundețiȘtergere
  20. Rusia desi nu pare a castigat deja confruntarea.
    Confruntarea militara se desfasoara anevoios dar va fi castigata fara dubii. Pot aduce oricate tanuri si soldati e nevoie. E foarte usor si nu isi permit sa piarda. Singura variabila e cate victime si pagube vor fi generate in acest proces.

    Diplomatic China si India nu se alatura corului de sanctiuni. Pakistan semneaza la ora asta contracte banoase cu Moscova pentru petrol si grane.

    Economic ei importa mult din Vest
    Marele looser Europa deja plange ca pierde piata, rusii se vor orienta spre importuri din China.

    Ce se va vedea e ca Vestul e doar cu gargara in timp ce "bravii luptatori ucrainieni" vor fi eliminati incet si metodic.

    Sper ca cretinii nostri sa nu fie mai vocali implicati de cat sunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusia nu are cum sa mai castige. Ar fi castigat, daca Ucraina nu lupta sau pica rapid. Acum are cheltuieli uriase de razboi si va avea cheltuieli exorbitante sa mentina controlul Ucrainei. Vezi experientele Rusiei/US in Afganistan sau US in Irak. Posibil sa fie nevoie de mai mult de un milion de soldati pentru ca Rusia sa mentina teritoriile invadate. Nu consideram aici pagubele produse in continuare de rezistenta ucrainiana.

      Reducerea dependentei de Europa se poate face numai treptat (ani de zile) si implica anumite costuri economice si politice. Rusia nu va mai avea o economie de marimea Spaniei ci una de marimea Portugaliei. Politic Rusia va deveni vasalul Chinei. Putin sau urmasul lui vor fi nevoiti sa o dea la pace, altfel perspectivele sunt sumbre.

      Ștergere
    2. @cyrus - esti afectat de propaganda sistemului. Daca nu va interveni ceva din afara (varianta destul de probabila la isteria indusa si care este in crestere) Rusia va incheia destul de repede treaba pe plan militar iar dupa aceea nu va avea de stat mult pe acolo (poate ceva militie de control dar nu mai mult).

      Situatia ar putea reveni la normal in doar cateva saptamani. Kievul are multe subterane si puncte strategice de aparare dar nu au suficienti oameni pregatiti si nici arme ca sa reziste mult in fata unor luptatori care stiu meserie (ex. omon, ceceni).

      Riscul cel mai mare este sa intervina ceilalti sub diverse pretexte dar deocamdata se pare ca au facut un pas in spate. Poate fi strategie asteptand un steag fals sau pur si simplu au hotarat sa mai amane.

      Un razboi mare cu Rusia va fi. Poate si acum dar eu cred ca va fi ceva mai tarziu (ca o incununare a crizei).

      Ștergere
    3. A aparut deja o declaratie de sustinere a Republicii Federale a Ucrainei semnata de cei din administratiile oraselor cucerite pana acum.

      Ștergere
  21. nu i-au scos de tot din swift, ca altfel se opreau gazele, alea trebuiesc platite, au lasat suficiente banci incat sa se poata derula afacerile normal dar in acelasi timp sa para ca occidentul a luat niste masuri nemaiintalnite.

    RăspundețiȘtergere
  22. Atentie la discuraurile lui Putin, spun multe ex,, de ce trebuie binele sa fie meru firav si neajutorat,, si mai ales apelul la formarea Ucrainei,, de catre fortele obscure de stanga, acum la putere in toata lumea dupa ce au falimentat in URSS, fiind preluata afacerea de niste antreprenori locali colegi cu Putin.
    Stanga este falimnetara atentie, si stanga conduce prin Biden, Trudeau, Macron, Boris, Scholtz, in curand si la voi in farfurii.
    Dar Dumnezeu exista, binecuvantat fie numele lui.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nimic nu mai conteaza. Soarta umanitatii sa decis: Va fi razboi atomic si implicit reducerea masiva a populatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. F164:
      Lasa pentru o clipa FATALISMUL MIORITIC de care suntem IMBIBATI de religii si imagineaz-ti ca te afli in locul SUPERBOGATILOR CARE HOTARASC CE BUTOANE OR SA FIE APASATE, si care in timp ce noi tremuram de frica, ei stau la soare pe iahturi luxoase in Caraibe, sau joaca golf in Florida, maninca picioare de crab, iar copiii lor le cinta la pian ceea ce au mai compus.
      Ia gindeste-te ti-ai pune capat zilelor cind tu esti miliardar sau trilionar, asa cum sunt citiva?
      Oare ai vrea tu multimiliardara LeidiGaga de exemplu sa mori la fel ca un drogat homeles din ghetouri?
      Exact!....

      NEVER!

      N-ai sa vezi tu chiloti pe broasca!

      Ștergere
  24. Autorul zice ca Rusia nu primeste bani pe gazul vandut pt ca nu mai exista Swift ,pe urma zice ca o sa creasca pretul petrolului si isi scot banii de acolo ,da daca nu mai au acces la Swift cum primesc bani pe petrol ,de fapt in realitate sunt cateva banci care nu au fost deconectate de la Swift si deci banii vin in continuare ,dar intradevar Rusia ar putea cere plata in aur .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte simplu, unde exista o vointa exista o cale...


      Ștergere
  25. 1. Sistemul bancar actual trebuie sa pice pentru a a devenit o masinarie de asuprire tari, de spalat bani si de indatorat oameni. Nu mai are nici scop nici rost.
    2. Creditul energetic este gandit din anii '60. Acum tehnic se poate implementa efectiv peste tot prin blockchain. Trecerea e simpla: rata de schimb automat cu fiecare moneda si gata. Ai doar o moneda si la revedere. Buba este cine il va controla. Daca controlul este segmentat e in regula, daca e un "master" undeva, e nasol.
    3. Orice sistem ultracentralizat va duce la control excesiv. Chiar prin blockchain se poate vedea orice tranzactie de unde a plecat, unde a ajuns si ramane pentru totdeauna inregistrat asta. Cine va putea vedea traseul ? Cine va avea acces la asta ?

    4. Pace nu poate fi acum. Ca sa ai pace, tre sa ai echilibru. Ca sa ai echilibru tre sa ai o alianta anti-NATO. Altefel, vor fi macelariti toti care nu-s cu ei, unul cate unul, ca pana acum. Arabii nu s-au unit si i-au executat pe toti; apoi pe altii si tot asa. S-au terminat tarile fara aparare. Au ramas alea puternice de care nu le poti ataca direct din doua motive: lipsa de tehnica si putere militara suficienta si lipsa de oua. Nici o mare putere din ziua de azi nu va putea distruge pe alta fara tehncologie cel putin nucleara. conventional va rezulta doar un razboi de uzura pana li se ia la paticipanti si o dau la pace. Valabil asta in cadrilaterul SUA-UE-China-Rusia. Oricare vs oricare e meci nul din start. Asta pana la nukes, care e alta poveste mai complicat de explicat.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)