marți, 29 martie 2022

De ce se întâmplă ceea ce se întâmplă în Ucraina


Anul 2019 pare a fi anul în care s-au pus la cale toate ticăloşiile de care avem parte. Inclusiv războiul din Ucraina. Pe măsură ce apar dovezile începe să-mi crească frustrarea faţă de prostovanii care mă tot înjură şi mă fac prorus. Scenariul COVID e copiat de la A la Z, inclusiv cu idioţii utili care cască ochii şi se înfioară bovin. 

Iată un raport al Rand Coroporation - think-tank şi contractor al Administraţiei SUA - în ceea ce priveşte măsurile necesare contrabalansării Rusiei. Absolut tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în Ucraina este luat cu copy&paste de pe acest raport. Vă rog insistent să-l citiţi şi să vă cruciţi. 

Practic Ucraina a fost împinsă la sacrificiu, ştiindu-se că Rusia va reacţiona violent în cazul în care se va intra atât de aproape de graniţele sale. De ce totuşi să împingi la moarte atâţia oameni într-un război inutil? SUA s-a gândit că va transforma Ucraina în noul Afganistan al Rusiei. Asta ar urma să le consume resursele şi să-i sleiască astfel încât să se întoarcă în genunchi la masa negocierilor. 

Nu-mi dau seama dacă ruşii sunt proşti astfel încât sistemul lor de spionaj să nu fi pus mâna pe acest raport, mai ales în condiţiile în care e practic public, putând fi descărcat de pe net. Îmi place să cred că nu suntem într-un film cu proşti, astfel încât privesc cu atenţie războiul ca pe un eveniment declanşator al unui dezastru global. De ce spun asta? 

Părerea mea e că este absolut imposibil ca ruşii să nu fi pus în balanţă absolut tot ceea ce s-a întâmplat. E imposibil, altfel sunt proşti şi-şi merită soarta. Să mergem totuşi pe ideea că nu sunt dobitoci şi că au luat în considerare atât blocajul financiar cât şi boicotul economic de care au parte. Era la mintea cocoşului că asta se va întâmpla, mai ales prin prisma fostelor restricţii. Totuşi, au mers înainte. De ce? Pentru că, probabil, le-a dat pe plus. Să vă explic.

Blocarea SWIFT-ului pentru Rusia a creat probleme majore. Doar că ruşii au contraatacat şi nu mai vor plata exporturilor în dolari sau euro, ci în ruble. În acest fel rubla devine o monedă forte, acoperită în resurse. Arabia saudită va vinde o parte din petrolul său în yuani. Ruşii, cel puţin în relaţia cu chinezii, fac schimburile conform tratatului bilateral: ceea ce se cumpără de la chinezi se cumpără în ruble, ceea ce cumpără chinezii de la ei se cumpără în yuani. Practic moneda fiecăruia e utilizată la cumprări conform unei rate de schimb stabilite de comun acord. 

În toată treaba cu rubla, occidentalii sunt prinşi în fundul gol. Macron protestează, nemţii îngit în sec şi toţi transmit că nu sunt de acord. Doar că n-au cum să nu fie de acord, e gazul ruşilor şi-l pot vinde chiar şi pe pietre. E o lovitură terifiantă pe care o primeşte atât Euro, cât şi fratele său mai mare, dolarul. La ce se aşteptau americanii? Păi puteţi vedea limpede: prin lăsarea „la liber” a băncii Gazprom pentru tranzacţiile SWIFT se dorea ca ruşii să continue să dea gaz contra valută occidentală. Dar ce să faci cu nişte hârtii care acum sunt absolut fără valoare pentru ei? Vă spun eu ce-au crezut: s-au gândit că ruşii vor folosi în disperare proxy-uri - controlate de Occident - pentru a se aproviziona. Iaca n-au făcut-o, iar întrebarea mea e cam care va fi raportul dintre rublă şi euro după ce se va da drumul tranzacţiilor cu gaze. Şi cine se va sufoca amarnic? 

Blocada economică, prin renunţarea la investiţiile deja efectuată de către firmele occidentale, le-a adus ruşilor dintr-un foc vreo 50 mld. EUR, bani pe care firmele occidentale îi investiseră acolo. Da, veţi spune, dar nu se va mai face nimic cu investiţiile acelea. Sunteţi siguri? Vă spun o chestie: când eu vreau să fac ceva, îmi creez un setup - atât fizic cât şi mental - astfel încât acel ceva să fie singura mea alternativă. Lucrând „cu spatele la zid” simt că prind aripi. Mai ţineţi minte când UE i-a izolat alimentar pe ruşi, crezând că-i doboară? Ce-au obţinut? I-au pus cu spatele la zid şi i-au obligat să-şi dezvolte agricultura şi industria alimentară. Ca prin minune, Rusia a renăscut nemaiavând nevoie de importuri. A fost rău? 

Ce urmează? Dacă ruşii şi-au făcut bine calculele, în trei-patru ani vor deveni şi o forţă economică de primă mână. Părerea mea e că acest „spate la zid” e strategia găsită de Moscova pentru a se dezvolta rapid. Ştiu, mulţi nu vor crede. Notaţi însă ceea ce am discutat azi: SUA, din nou, a provocat Rusia sperând că o va îngropa, dar de fapt va obţine rezultatul contrar. Ruşii au învăţat să crească atunci când sunt loviţi. Chiar dacă nu credeţi, veţi vedea că fix aşa va fi! Iar partea proastă e că noi, aici, vom avea în coaste o super-Rusie care ne va fi ostilă. 

49 de comentarii:

  1. Haideti sa va spun eu ce ar putea urma: sfarsitul dolarului. Am vazut recent stirea asta: https://www.reuters.com/business/finance/russian-cenbank-restart-buying-gold-banks-will-pay-fixed-price-march-28-2022-03-25/

    Ia sa vadem cum as proceda eu, daca as avea puterea necesara acolo:

    - as lega rulba de aur la o rata de 5000 ruble pe gram (cam 140k/unice)
    - am baza pentru a face asta, pentru ca in spatele monedei nu este "nimic" cum e in cazul $-ului, ci este productia mea de petrol, gaz si resursele fizice pe care le pot valorifica
    - avand in vedere cursul de schimb de la ruble la dolari americani, convertirea în dolari SUA înseamnă că aurul în ruble costă cam 1400 de dolari pe uncie, în loc de aproape 2000 cat este acum
    - rubla devine acoperita in aur (pa langa acoperirea fizica in resurse) in timp ce $-ul scade instant in pseudo-valoare cu ~30%
    - ghici ce efect va avea sta pe piata internationala; tarile se vor sinucide economic sa sustina un $ mort deja sau vor accepta negotul in ceva cu acoperire

    Extra bonus:
    - sa nu uitam de ce l-au asasinat americanii pe Gaddafi
    - daca gazul si petroul obtin echivalenta indirecta in aur cum vor mai exploata piata "Ferengi", aia care fac $ din pseudo-tranzactii cu petrol si gaz ?
    - devalorizarea rublei ajuta "in spatele scenei"; in mod indentic a procedat China mentinand moneda la un nivel jos
    - hai sa vedem daca americanii-s destul de tari sa-l elimine pe Putin. Daca nu, e caput total pt SUA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Degeaba te bucuri. "Sfirsitul $" inseamna sfirsitul bunastarii tale, a noastre a tuturor, la modul brutal si nu numai a vestului.

      Cind vine vorba de inecare, vestului ii place sa-si traga toti aliatii dupa ea. Asa ca este de preferat sa o luam mai usor cu ghidusiile financiare.

      Ștergere
    2. Anonimule, sfarsitul bunastarii tale sta in cei 100 de MILIARDE pe care Romania ii are ca datorie, suma imensa la care se platesc an de an dobanzi tot mai mari, si spirala asta a indtorarii continua pina cand nu vom mai putea plati nici macar dobanzile. si uite asa sistemul "Fiat Money" face colaps

      Ștergere
    3. Sfarsitul monedei unei tari inglodate in datorii care s-a devalorizat cu 96% in 120 de ani si nu este acoperita cu nimic solid inseamna sfarsitul bunastarii mele? Cum asa?!?

      Ștergere
  2. Scenariul covid a fost si este o mascarada, totusi China continua sa implementeze politica absurda "zero-covid", ca Australia si altii. Lasand la o parte explicatia controlului asupra populatiei, nu inteleg de ce chinezii continua politica "zero-covid".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru control, evita potențial e provocari și un mai bun management al unei crize biolabs

      Ștergere
    2. Acceasi intrebare mi-o puneam si eu. Sint curioasa ce raspunsuri vor fi la situatia ridicata de dv.

      Ștergere
    3. Sefii din partid sunt batrani, mor de frica. Cum ii doare in cot de restul chinezilor, doar isi prelungesc viata.
      Ce sa zic, e estul asa urat, ca are mult de decazut vestul sa devina raul mai mare.

      Ștergere
  3. cand rusia a mai fost sub sanctiuni vestice, putin declarase ca au crescut vanzarile firmelor rusesti. normal, daca nu se mai importa bunuri occidentale, ce sa cumperi? cumperi ce este: produse rusesti. rezulta ca orice blocada ofera cresteri economice pentru firmele rusesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. E ciudat sa emiti ipoteza cum ca:
    "Vă spun eu ce-au crezut: s-au gândit că ruşii vor folosi în disperare proxy-uri - controlate de Occident - pentru a se aproviziona."

    E ca si cum ai zice ca eu merg la vecinul meu si ii trag un pumn in fata dupa care il rog sa imi schimbe 100 de EURO - ca sa imi cumpar niste mancare si tigari!

    Nimeni nu reactioneaza/actioneaza asa, oricat de prost ar fi !!!
    Daca vre-un analist sa gandit la strategia asta mie teama ca acel analist sau e cretin, sau e un ticalos vandut altor interese si pus sa sustina aceasta prostie!!

    Mai mult Rusi din productia proprie, in mare masura, isi pot acoperii necesarul de hrana si consum ( sigur nu o sa aiba banane pe toate gardurile - dar nici de foame nu o sa moara)
    Cum de ceva timp vad tot ocidentul transmitand pe toate canalele avertisemente disperate ca lumea va murii de foame, stau si ma intreb "CARE LUME" - sau in care tari/regiuni anume se refera ca vor murii de foame? ( sau deja au in plan si situatia asta si si planul Covid)

    Poate in SUA - dupa ce dolarul va deveni o simpla hartie de sters pe fund, dar sigur nu in tarile care o sa poata sa isi asigure hrana pentru populatia proprie !!
    In mod evident in cazul scaderii productie de cereale si de legume, pe fondul unei penurii energetice corelat cu blocarea lanturilor de transport/aprovizionare, fiecare tara (mai de vreme sau mai tarziu) pentru a evita o rascoala sociala va incerca sa isi conserve productia proprie pentru cetatenii proprii si sa exporte numai surplusurile!
    Suplimentar - Rusia - vazand ca ii merge "fenta" cu comertul pentru produsele energetice (gaz/petrol) in ruble, de ce nu ar extinde aceast obicei si la comertul cu cereale? (Avand in vedere ca livreaza cereale la greu pentru zona Africana).
    China ar putea lua si ea "exemplu bun" de la Rusi - si toate "jucariile chinezesti" sa fie vandute in yuani!
    De aici pana la un efect de domino asupra "suprematiei dolarului" nu mai este decat un pas !!
    Ce mi se pare foarte foarte interesant (chiar suspect) este cum sa ajuns aici - (Adica cum sa ajuns ca TOATA PLANETA sa isi vanda toate produsele in DOLARI si/sau EURO)?
    Pe vremea lui Ceausecu existau acorduri economice bilaterale intre state si decontare bilaterala!
    Cum se face ca toti birocratii si ministrii de pe toata planeta s-au decis sa DEPINDA de sistemul de decontare SWIFT, sa raporteze totul in Dolari - si sa se "lase" pe mana AMERICANILOR ?

    Sau toti erau tampiti - si nu intelegeau la ce riscuri se expun cedand controlul total celor care controlau SWIFT-ul, sau toti erau corupti si tradatori de TARA si au semnat rand pe rand ca toate tarile de pe mapamond sa se alinieze la decontarea prin SWIFT !! ( si aici iar intram pe teremul minat a domnului SWAB & SOROS)

    Ramane de vazut ce se va intampla in viitor?
    Cert este ca traim vremuri interesante!!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Marius, ce te face să crezi că SUA nu au resursele necesare pentru a-și produce hrana pentru populația proprie?
      Că nu vor voi asta, ok, se prea poate, dar nu poți zice că vor muri de foame. Ce naibii, toți am auzit de Corn Belt...

      Ștergere
    2. Marius,
      "De aici pana la un efect de domino asupra "suprematiei dolarului" nu mai este decat un pas !!"

      Sa nu uitam ca noi, precum drogatii dependenti financiar nu vom beneficia cu nimic daca dolarul pateste ceva. Iti pica salariul/pensia/pensia speciala/ banca iti ia totul si revenim la nivel de Ruwanda asa cum eram la inceputul anilor 90, IAR CEI CE S_AU INTORS DIN OCCIDENT PENTRU A TRAI CA-N SINUL LUI AVRAAM IN RO, vor trebuie sa o stearga inapoi de unde au venit pentru a primi UBI-ul la ei acolo in "occident" ...sau ma rog ce mai ramine din el.
      Deci sa ne rugam sa nu se intimple prea curind.

      Ștergere
    3. Sua are resurse, mână de lucru dornică să muncească nu mai are ... dar vor face totul automatizat, IA-ul, de abia așteaptă să fie pus la treabă.

      Ștergere
  5. În situația exporturilor, plata se va face mai departe conform contractului. Dacă se cere schimbarea monedei, se ajunge la denunțarea unilaterală a contractului. Nu cred că statele europene vor accepta plata în ruble. Mai curând își vor asuma încetarea contractelor și sistarea lucrărilor, cu toate consecințele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este situatie de forta majora prevazuta in contract. Rusii nu vor vinde decat asa cum au spus: ruble, yuani, rupii si lire turcesti.

      Evident ca europenii au dreptul sa refuze si sa nu mai cumpere. Sunt cunoscute tendintele lor masochiste. Acum merg pe principiul: imi tai piciorul ca sa falimenteze pantofarul pentru ca nu mai are cui vinde sandale. Serios?

      Ștergere
    2. Cred că Vestul își asumă să meargă desculț o iarnă-două. Atât. Nici nu e nevoie de mai mult.
      Nu vor face cum vrea Rusia, pentru că se consideră și sunt mai puternici decât ea. Rusia e o mare putere regională și o putere, mai ales prin resurse. Dar trendul oricum nu e spre ce oferă ei, ci spre soluții alternative. Multe dintre ele mult mai eficiente. E drept că adaptarea poate dura o perioadă. Cu siguranță nu doar 6 luni, cât speră unii. Dar nu vor face plăți în ruble, pentru a o întări. Pierderea ar fi mai mare, pe termen mediu și lung.

      Ștergere
    3. Cavalere trac, tu traiesti in America agentului cenușiu. Globalismul " democratic" e acelasi lucru cu autoritarismul chinez sau rus sau "european".Doar mai ipocrit si cu o propaganda mai abila, fe pe vremea Scolii de la Frankfurt. Natiile mari, sore deosebire de oamenii mici, nu agreeaza da fie sclavi la altii.Vorba ceea, tradare sa fie, dar da o stim si noi

      Ștergere
  6. Romania a castigat de mult jocul asta...a saracit de la inceput...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mike Adams pe naturalnews spunea de mai bine de 2 ani ca totul trebuie sa se termine anul asta, "before mid-term elections". Adica 8 noiembrie a.c. Se pare ca fereastra de oportunitate pentru ceea ce se intampla s-ar incheia pana la acea data, globalistii asteptandu-se la un cosmic catastrophic event, oricum ceva la scara foarte mare si asupra caruia s-ar parea ca nu au control.
    De aici si precipitarea accelerata, adica 2 ani in care ne-am scaldat in pandemie, si brusc pauza temporara de pandemie ca sa inceapa razboiul si sa vina refugiatii la noi.
    Fara razboi, lumea oricum va muri de foame in maxim 2 ani, cat va tine blocajul alimentat. In iarna cel tarziu foametea isi va face simtita nu aparitia ci deja efectele. Insa cu putin "noroc", scapam de starvation.
    Cert e ca planurile au cel putin dubla masura, si pe termen mediu nu va fi genocid total ci partial. N-are rost sa populezi o tara cu refugiati ca aia fie sa-i trimiti la razboi fie sa moara de foame. Probabil vor primi de toate, incepand cu proprietati, ajutoare samd. Si vor savura cum cakatii de romani crapa si prefera sa crape de foame.
    Vorba mea: daca pe roman arunci benzina si-i dai foc, tot lent se va misca. Ii mai trebuie si un sut in kur sa fuga! Neam de tradatori, de lasi nemernici, 3 decenii am luat m___ de la guverne si uie, si pur-crestineste, ne-am "razbunat" unii pe altii. De regula pe cei mai slabi sau aparent mai slabi. Asa se explica agresivitatea sociala in continua crestere, si care are multi ani vechime, nu e de ieri.
    In privinta celor de mai sus, Dumnezeu si Darwin au cel putin un punct in comun: nu iarta si salveaza popoarele care se autodistrug cu mana lor. Si in care exista oameni care se urasc de moarte si se invidiaza de moarte fara sa se fi cunoscut macar, fara sa fi avut conflicte. Noi dam limbi in kur la ce e rau, iar facerea de bine e f___ de mama. De fapt totul a ajuns f_____ de mama. Daca de la gurverne, institutii, e cat de cat explicabil...din partea poporului NU!
    Poporul a facut 30 de ani ca in bancul ala pe care-l parafrazez: sotii se cearta si se bat, tatal ii trage de nervi o palma copilului care trage un sut in caine, care la randul lui musca postasul. Cine-s personajele din banc le puteti identifica usor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parcă zicea bilică a lui Gheții că nu mai e nevoie de seringi pentru vaxxinare, că de acum au gata pe țeavă o pastilă care să fuckă treaba vaxxinală.

      Ștergere
  8. Razboi nuclear sau nu, de la vanzarea de masti s-a ajuns la iod, costume de protectie, masti de gaze. De la kilu' de ulei ajungem la tableta cu iod.
    Foarte mare atentie! E ceva ce se da la toti sau doar la unii??? Nici un bine nu se face cu sila! Sa nu fie "iodul" un fel de redemsivir! Pe fond de razboi ar fi acoperirea perfecta. Sa lasam radiatiile sa curga, ca nu le e mila de noi aia care au buncare si orase subterane. In plus, in caz de ceva grav tare, orice prelungire a vietii e prelungirea agoniei. Forme de agonie ce nu vor putea fi controlate in vreun fel de pulime-prin analgezice, antibiotice etc. Va fi mult prea grav pentru eficienta pastilelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Forme de agonie ce nu vor putea fi controlate in vreun fel de pulime"

      De acord, insa GINDESTE-TE BINE ca nici boierimea superbogata nu le vor putea controla. EI vor fi fix in aceeasi oala, nu uita!!!

      "aia care au buncare si orase subterane"
      nu vor putea sa stea in ele la nasfirsit. TOXICITATEA MORTALA nu tine ca-n filme(cum ne-au DRESAT) citeva saptamini ci posibil zeci de ani, sut,mii. Acum nu mai este ca in 45 in Japonia...ci de zeci poate sute de ori mai puternice.

      Cit poti sa stai sub pamint precum o cirtita? Pina si aia mai iese la suprafata din cind in cind.

      Singura necunoscuta pentru "pulime" este daca pamintul nu este de fapt ce ne imaginam noi si ar exista extensii catre alte lumi direct de aici(nu prin moarte), poate prin Antarctica de care pulimea nu stie mai nimic in afara "povestilor" ce ni s-au turnat cu pilnia in creier.
      Citi dintre noi au vizitat intreaga zona?....ah, da ZEROOOO!

      Ștergere
    2. Da, tine mult toxicitatea, dar in ultima instanta vor parasi planeta, fiind ultima solutie. Fapt putin probabil, pentru ca pana acum a mers totul perfect.
      Dar cine ne-a asigurat ca se vor arunca termonucleare cu siguranta? Presupunem, doar pentru ca fiecare mare putere are stocuri imense si le va folosi? Sunt multe arme de distrugere in masa mai pasnice pentru mediu.
      "Singura necunoscuta pentru "pulime" este daca pamintul nu este de fapt ce ne imaginam noi"- Bingo! Nici conducatorii lumii nu sunt ceea ce banuim ca ar fi, adica doar niste mari bancheri care detin toate averile lumii. Sunt doar unele ale unei specii, rase care lupta pentru terminarea populatiei globale prin reprezentanti-clone si inteligenta artificiala care deja conduce. La cata putere de calcul exista...o zona poate fi rupta complet de comunicatii si simulat totul, realtime. Ai impresia ca vorbesti cu amicul din cutare tara, eventual videocall, si de fapt e o productie a A.I. Au trecut de mult vremurile cand o poza se edita cu fotoshopu, cand un film se edita frame cu frame. Traim deja realitati virtuale alterate conform unui scop. Iar "boti" care posteaza, adica A.I. pus in practica la nivelul cel mai de jos...exista de multi ani. Cand cineva destul de inteligent a realizat, pe un forum, ca "user"-ul cutare nu e om ci A.I., i s-a sters postarea, contul si a si fost banat instant. Daca era doar nebunie, idee deliranta, era cu siguranta tolerat. Doar adevarul doare cu adevarat...minciunile nu.

      Ștergere
  9. Legat de "RAND Corporation" (https://ro.wikipedia.org/wiki/RAND), sa nu uitam ca ei se ocupa si cu "Internet of Bodies".

    Acest "IoB" (Internet of Bodies = Internetul corpurilor) este ceea ce noi numim in mod uzual tehnologia "6G".

    https://www.rand.org/multimedia/video/2020/10/29/what-is-the-internet-of-bodies.html

    https://www.rand.org/pubs/research_reports/RR3226.html

    RAND Corporation este una dintre cele mai sataniste corporatii politico-militare care exista la acest moment.

    IoB este planificat sa fie operational in 2030 => "Agenda 2030" va spune ceva?

    https://zero5g.com/2021/6g-wireless-systems-ai-the-internet-of-bodies-iob-and-the-internet-of-everything-ioe/

    https://zero5g.com/wp-content/uploads/2021/11/6GIEEEACCESS.pdf

    In diagrama pe gare o regasiti in link-ul imediat de mai sus, o sa observati undeva in dreapta, integrarea 6G cu "Calculatoarele cuantice".

    Ce inseamna de fapt aceste "Calculatoare cuantice":

    Quantum computers are communication Devices = dispozitive de comunicare cu demonii:

    https://www.youtube.com/watch?v=dko5qdg2aKw

    LB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi nenea LB, Tot ce povestesti tu acolo despre "noutati" de pe computer se pot reduce la tacere cu un topor plasat bine pe smart-foanele masii. Tu crezi ca pashtunii si tribul baluba care traiesc din vinat si pasunat au vre-un habar de prostiile astea?
      De ce n-am putea trai aproximativ precum o fac ei - in SIMPLITATE -

      Oare te obliga cineva sa ai smartph cau comp? NU!
      Inca se mai poate folosi linie telefonica de tip vechi.

      Ștergere
    2. Era o vorba: "nu trageti in pianist!" :-)
      Intreaba-i pe cei care declara ce declara in acele materiale.

      [...]Inca se mai poate folosi linie telefonica de tip vechi.[...]

      Esti amuzant, cu ce vei achita serviciul acelei linii telefonice te tip vechi daca nu vei avea acces la moneda digitala, pentru ca nu ai acceptat identitatea digitala?

      Insa ai dreptate, asta rezulta din toate aceste materiale si altele asemenea:

      Cine nu va accepta identitatea digitala a fiarei gobale va fi scos afara din societate. Si asta ASAP!

      Cati dintre noi vom accepta sa traim "afara din cetate", precum leprosii de la poarta Samariei si precum Iisus Hristos care a fost "dat afara" din "tabara poporului sfant"?

      LB

      Ștergere
    3. "cu ce vei achita serviciul acelei linii telefonice...daca nu vei avea acces la moneda digitala, pentru ca nu ai acceptat identitatea digitala?"

      LB, Doar stii care-i treaba LA NOI, ...Stai sa ajungem in punctul ala si ATUNCI vom vedea ce si cum "facem".
      N-are rost sa ne perpelim inainte sa se intimple!
      Intelegi care-i manevra?
      Romanul se va descurca ca si pina acum...

      Nu-i prima oara cind japitele astea incearca sa ne beleasca...las ca vedem noi care pe care, pai nu?
      Stai calm, stai in asteptare!
      Si nu numai, dar stam pregatiti, stiind (la)ce sa ne asteptam!

      Ștergere
    4. https://www.youtube.com/watch?v=dko5qdg2aKw -Acest clip a fost sters...de ce oare? Il putem gasi in alta parte?

      Ștergere
  10. daa ? asta e varianta lite , tot ce scrie sus!
    Eu va spun raspicat ca inainte de a face rusii ceva foarte revolutionar urmeaza un razboi nuclear. Inclusiv rationalizarea apei , sursele sint aproape sigure.Vom avea toti 'zgarda' in numele unui pahar cu apa si o felie de pita.
    Tot stau si ma gindesc ce sa fac si cred ca nici daca plec in Zambia nu e sigur ca voi avea viatza buna.
    Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ZAMBIA!!! DOamne fereste sa te aflii acolo in timpul foametei care-i asteapta fara griul esticilor.

      Ștergere
    2. Iti pot vinde o proprietate in Lesotho detinuta in participatiune cu un bun prieten ....

      Ștergere
    3. Pai si asta e viata? Decat asa prefer sa mor. Macar am prins si vremuri bune si sa raman cu aminitiri placute. Pe mine ma ingrozeste prostia umana, parca sunt intr-un film cu prosti. Sunt cativa bloggeri platiti sau ticalosi, slugi pe care ii urmaresc, la ei stiu ce sa ma astept. Dar ma ingrozesc comentariile cititorilor, ura din ele. Am citit recent o postare despre Bittman, efectiv mi s-a facut greatza. Cata ura au avut pe el doar pentru ca nu a urmat propaganda in pandemie si a fost mai rational.

      Ștergere
    4. Deci, ce masuri ar trebui sa ne luam avand in vedere tot ceea ce se intampla? Nu putem sta nepasatori! Casa la tara in munti, sau plecam in afara? Eu ma gandeam la Rwanda, insa ma gandesc ca in afara vor face aia ce vor vrea cu noi...Ne pot obliga sa acceptam identitatea digitala si eventual sa ne intepam ori de cate ori vor vrea muchii lor...

      Ștergere
  11. Precum DD și mulți dintre cititorii lui, și eu sunt sigur că toate evenimentele globale nu sunt spontane, ci demult analizate și programate.

    Păi cum altfel? Chiar și un mic fermier care vrea să-și mărească septelul și baza materială știe ce-i aia plan de fezabilitate, plan de afaceri, analiza swot, grafic Gantt, în general știe de managementul proiectelor, chiar dacă nu folosește aceiași termeni.
    Și îmi spune mie cineva că niște think-tank-uri de la nivelul unor state precum USA, Rusia, China, reacționează strict la niște evenimente care se întâmplă pe moment?

    Eu sunt sigur ca nu doar faptul ca Rusia va "invada" Ucraina a fost analizat (dacă nu chiar provocat,urmărit) dar chiar și toate aceste decizii ale ei, ca răspuns la sancțiunile economice, au fost analizate și au deja contra masurile pregătite de mulți ani.

    RăspundețiȘtergere
  12. A fost clar de la început că Ucraina va fi sacrificată , nici Washington-ul nu e prost, atât a prețuit Ucraina pentru ei în acest joc, cum yancheii sunt cinci , vor spune că nu au avut nimic personal cu ucrainienii, ci totu a fost o chestiune de business și ca-n ori ce afacere poți câștiga dar și pierde. Tot timpul imperile și-au sacrificat coloniile, pentru a-și proteja centrele de putere cu adevărat esențiale lor. Pupincuriști noștri, să ia seamă, când interesele mai marilor cei pupă ei în cur ,o cer, vor fi sacrificați fără nici cel mai mic regret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ucraina a fost usor de sacrificat atata timp cat a plutit in deriva ca o adunatura de teritorii fara o identitate unica, sau mai bine zis impotriva identitatii reale - slave... Ca nici polonii din vest nu-s departe de slavi. Ori, cand iti renegi obarsia ajungi... apatrid... Ucraina nu e nici cu rusii - ca drept dovada ca o ciocane dar nici cu yankeii - ca drept dovada ca nu o sprijina fatis ci mai prin acoperire asa....

      Ștergere
  13. Exact ca Monopoly, cine sărăcește primu iasă din joc si sta pe tușă. De aia Iohannis la întâlniri internaționale este de decor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu stau sa ma intreb ce vor face esticii cu toti batranii astia?! Inteleg ca sunt utili la vot, sunt usor de manipulat, dar se duc incet, incet, iar populatia va scadea dramatic in urmatoarele doua decadem
    Orice tanar sanatos la cap se va gandi bine daca mai merita sa stea in estul europei. Pentru rusi insa va fi greu, pentru ca probabil vor fi priviti mai rau ca tiganii de-acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa cinismul pv bătrânii sau ai de gând sa te sinucizi la 50 de ani !

      Ștergere
    2. Batranii sunt lasati la urma pentru proprietati. E un mijloc de a le bloca, conserva. Nu din "mila" au vax copii, si pe varstici i-au sarit. Pentru moment se ocupa case, proprietati nelocuite de romanii care au plecat la munca in alte tari...de bine ce era aici! Lasand totul in urma, agoniseala lor si a parintilor de o viata, si intrand in necunoscut. Brusc primariile au devenit bunul samaritean, incalcand flagrant legea. Lasand legea proprietatii inalienabile, exista si legea folosintei-locuiesti un numar de ani in propria casa. Subit, proprietarii au decazut din drepturi. Initial se dorea aceasta manevra pentru refugiati sirieni, africani etc. Deci se face rapid la noi ce s-a facut in uie in ultimele decenii, de-au ajuns unii sa-si ia lumea in cap din tarile alea civilizate.

      Ștergere
  15. Eu imi permit luxul sa imi dau cu parerea doar citind titlul ! Razboiul inca nu e pentru toti , aveti rabdare !

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Diaconu,
    permiteti-mi a va cita: "Părerea mea e că este absolut imposibil ca ruşii să nu fi pus în balanţă absolut tot ceea ce s-a întâmplat. E imposibil, altfel sunt proşti şi-şi merită soarta."
    Si acolo, la fel ca si in Romania, sunt o gramada de tambalai.
    La fel ca in Romania (comparatia se datoreaza faptului ca aici traiesc, din nefericire) tambalaii sunt cocotati in pozitii de decizie. Iar institutiile cu acronime din trei litere sunt, la fel ca si aici, gonflate.
    Asadar, ma distreaza simpatia Dvs. manifesta fata de Russia. Faptul ca au avut scoala serioasa de sah nu inseamna ca toti sunt sahisti, mai ales in aerul rarefiat al puterii. Acolo sus sunt dedulciti la avantajele capitalismului: icrele negre, Dom Perignon ori Chateauneuf du Pape, conturi burdusite, case nesimtite acasa, copii la scoli celebre din decadentul occident, copii si amante instalati in penthouse-urile ori in castelele occidentului prabusit, in curs de dezintegrare, etc., etc. La fel de la vedere precum in tara noastra! Sa nu le plangem de mila, sa nu le gasim scuze lui Putin si compania. In douazeci de ani China a devenit prima putere economica a lumii si in curand va fi prima putere militara. Russia sub Putin si compania unde este? A ramas doar o benzinarie conform lui McCaine?
    Nu sunt pro ori anti american, nu sunt pro sau anti Russia ori Putin, nu sunt pro sau anti razboiul de la Margine. Toate sunt departe de mine si nu sunt atat de inteligent emotional sa ma ingrijoreze pozitia drobului de sare.
    Traiesc in Romania si vreau sa traiesc bine aici. Vad ca nu se-ntampla din cauza acelorasi tambalai cocotati de 30 de ani acolo sus.

    In concluzie: de-o fi una, de-o fi alta, Putin dimpreuna cu gasca isi vor merita soarta. Am intelegere si compasiune doar pentru oamenii nestiuti care traiesc in Russia. Oameni care, ca si mine, sunt cei care sufera!

    RăspundețiȘtergere
  17. In ce merita investit in perioada asta? Ce recomandati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie cumparat ce cumpara oligarhii la pret de nimic acum cind este singe pe strazi: Casele si CERNOZIOMUL tarii de la MARGINE.
      Nimic altceva deocamdata.
      Aurul si Ag, in noua realitate lipsita de dorinta de a fi propietar(sursa violentei continue pe pamint), s-ar putea sa nu mai poata fi folosit ca valoare deoarece gindirea irationala, vrem nu vrem, va fi metamorfozata in gindire rationala.

      Ștergere
  18. sfat: investiti in aur, terenuri si yeni, ruble, lire

    RăspundețiȘtergere
  19. "De ce totuşi să împingi la moarte atâţia oameni într-un război inutil?"

    Cum de ce? La 9/11 cum a fost (da, nu am dovezi concrete, doar Operation Northwoods)? Cu razboiul din Iran cum a fost? Asa fac americanii - ii baga pe altii sa lupte in razboaiele lor.

    Mi-e scarba.

    RăspundețiȘtergere
  20. In Ucraina incepe faza 2 zdrobirea fortelor armate ucrainiene din Donbass.
    Actorasul a inteles faza 1 s-a lasat cu demolarea de cladiri prin Mariupol la faza 2 se trece la demolarea unor mase mari de oameni la propriu.
    Pare ca s-a prins ca nu e de joaca, iar ajutorul cerut la prietenii de departe nu va veni asa ca a inceput sa accepte negocieri.

    Vineri urmeaza sa vedem daca nemtii se trezesc si ei din somn sau inca mai viseaza ca vor vinde gaze in euro.

    Finalul operatiunii in opinia mea va lasa pe toti cu gura cascata. Vom vedea ca rusii se retrag odata semnate niste "hartii". Concluzia generala va fi ca multi oameni si-au pierdut viata sau agoniseala din cauza unor iresponsabili atat ucrainieni cat si vestici care nu inteleg deloc politica mare, necesitatile de securitate si considera ca poti face orice daca esti in NATO.

    Azi se vede ca NATO e doar o mare arena de spectatori care iti ofera multe incurajari publice si promisiuni secrete de pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  21. "Don't worry, tavarskiy" urmeaza China.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)