luni, 14 martie 2022

Urmează catastrofa energetică


Trebuie să fii idiot ca să nu vezi cu ochii tăi faptul că ceea ce urmează este o catastrofă energetică pentru Europa. Vă reamintesc faptul că Rusia încă nu a anunţat pachetul de răspuns pentru restricţiile primite. Având cam jumătate din rezerva monetară blocată în băncile din străinătate, fiind efectiv scoasă de pe piaţa financiară internaţională, este cât se poate de limpede de intuit că meciul care se dă este unul mai mare decât simplul război din Ucraina. 

Din punctul de vedere al actualei ordini mondiale, Rusia este terminată. E asemeni unui om căruia nu-i mai dai voie să respire. Şi aici e întreaga cheie. Putin pare să fi pus totul pe masă, asemeni unui jucător de poker. Nu mai urmează decât arătarea cărţilor, iar acela va fi deznodământul. Dacă pierde, Putin pierde tot. De asemenea dacă învinge. Victoria lui Putin va însemna un dezastru absolut pentru partea anglo-saxonă a lumii, iar el, fără doar şi poate, va fi cel mai mare ţar al istoriei. Probabil acesta e gândul care-l animă.

Este greu de înţeles pentru gloată faptul că sancţiunile impuse Rusiei sunt o armă cu două tăişuri. Vedem reportaje cu bărci de-ale oligarhilor arestate prin porturile lumii. Prostimea aplaudă considerând că acestea sunt victorii împotriva ruşilor. Doar că realitatea e puţin schimbată. Principiul al III-lea al mecanicii ne spune că atunci „când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar”. E simplu: ruşii au intrat în Ucraina(acţiunea) unde au dat peste armata ţării(reacţiune); comunitatea internaţonală a impus restricţiile asupra Rusiei(acţiune), iar Rusia urmează să ia deciziile sale(reacţiune). 

Rusia, în afara devastatoarelor bombe atomice, nu are altă armă decât cea energetică. Calculul e banal de înţeles de oricine: 40% din gaze, 35% din petrol şi aproape 50% din cărbunele Europei sunt ruseşti. E o iluzie să crezi că poţi compensa cumva aceste cifre. Putin ştie asta, la fel ştiu şi europenii. Iar momentul în care suntem e acela în care cineva se ridică nervos de la masa de joc şi o răstoarnă peste ceilalţi paricipanţi. 

Neputând să-şi încaseze banii pe gaz, cel mai probabil Putin va stopa livrarea de gaze către Europa. E din nou o mişcare fără ieşire, o mişcare blocantă care va forţa un deznodământ radical. Teoretic Putin ar avea nevoie de banii Europei pentru încă vreo 2-3 ani. Asta pentru a-şi finanţa gazoductul suplimentar către chinezi. Însă e greu de crezut că va mai dori banii europeni în condiţiile în care nu are ce face cu ei. De asemenea, finanţarea o poate face din surse proprii în condiţiile în care îşi optimizează economia internă. 

Ce înseamnă tot ce-am spus până acum? Că există o probabilitate covârşitoare ca Putin să oprească întreaga alimentare a Europei cu combustibili fosili. Asta va genera o penurie energetică fără precedent în Europa, un fel de scenariu care va duce la prăbuşirea întregului continent. Este cât se poate de clar că ţările nu vor sta cu mâinile-n sân, căutând să se protejeze. Cum vor face asta? Căutând surse suplimentare indiferent de preţ. Aşteptaţi-vă aşadar la creşteri fabuloase ale preţurilor. Deja gazul se tranzacţonează la maximul istoric, ajungând, prin conversie, la un echivalent al barilului de petrol de 600$!!! Realitatea pe care-o ştiu toţi participanţii de pe pieţe este că pur şi simplu, la ora actuală, Rusia nu poate fi înlocuită de pe piaţa energetică mondială. Iar asta ne duce într-un scenariu fără ieşire. 

Este limpede cred, pentru toată lumea, că suntem într-un setup deosebit de nefast. E un meci care nu are cum să se încheie „la masa tratativelor”. Iar asta face toată dezvoltarea de până acum pasibilă pentru un cutremurător război de mari proporţii. 

57 de comentarii:

  1. ...insa razboiul se duce cu ENERGIE, presupunind ca nu va fi unul nuclear, caz in care orice alta discutie este de prisos... sa nu uitam ca Hitler a vrut sa ajunga in sudul Caucazului pentru a avea acces la energie din combustibili fosili... dupa ce si-a asigurat ''aportul'' romanesc, insuficient pentru ''imperiul de o mie de ani''... gindind un razboi clasic, este limpede deznodamintul... sau o sa vedem iarasi camioane cu abur, pe lemne, ca in WWI?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu de mult se făceau "exerciții"pentru cazul in care a exista o pană de curent de două săptămâni !Oare se va adeveri?

    RăspundețiȘtergere
  3. Prin masurile luate Occidentul a declarat de fapt razboi Rusiei. De ce? Simplu. Rusii vor fi obligati sa opreasca livrarea de materii prime. Asta devine pentru vestici o problema existentiala care nu poate avea decat o singura finalitate: supunerea Rusiei pentru a obtine ceea ce au nevoie. Iar asta inseamna razboi.

    Singura solutie este impacarea cu situatia, neutralitatea Ucrainei, garantii de ambele parti la masa tratativelor si am mai putea trai linistiti o bucata de vreme. Din pacate vestul NU VREA solutia asta. Totul este o continua escaladare. Asa ca ... SUNTEM IN RAZBOI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce știu eu,plățile pentru gaze, minerale și cărbuni se fac in continuare. De asemenea livrările către occident continuă. Amândouă părțile își respectă contractul pentru moment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce pot face rusii cu EUR? se sterg la fund cu valuta aia.

      Ștergere
    2. Asa stiam si eu, ca bancile prin care se fac platile pentru gaze, nu au fost sub sanctiunea referitoare la SWIFT.

      Ștergere
  5. Asa le trebuie europenilor, o criza sa ii mai trezeasca din bula indobitocirii in care zac toti. Oricum deja totul este compromis...sper sa se aleaga praful de UE cat mai repede...

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate și acest război face parte din great reset. Pentru a trece totul pe electric. Sistemul poate face față, cred că în 10 ani vor mai rămâne putini din noi pe fața Pământului

    RăspundețiȘtergere
  7. "E simplu: ruşii au intrat în Ucraina(acţiunea) unde au dat peste armata ţării(reacţiune); comunitatea internaţonală a impus restricţiile asupra Rusiei(acţiune), iar Rusia urmează să ia deciziile sale(reacţiune)."

    Nu are cum sa fie simplu...😪
    Restrictiile asupra Rusiei sunt tot ca urmare a invaziei rușilor, nu e o acțiune pornită de nicăieri.
    Si e firesc ca de aici (de la ivazia rușilor!!!), vor decurge tot felul de alte actiuni reciproce...pentru că Putin e absolut iresponsabil!
    E război, mor oameni...si nimic nu poate fi simplu...si am un mare dezgust pentru toți cei care găsesc explicații și tot felul de previziuni...pentru ca mai apoi să declare, retoric "Păi nu v-am zis eu?"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Restrictiile asupra Rusiei sunt tot ca urmare a invaziei rușilor" - iar invazia rusilor este ca urmare a casapirii rusilor ucraineni - care casapire este din cauza ca au vrut sa fie independenti - au vrut independenta pentru ca ucrainenii ii discriminau - discriminarea era pentru ca au ajuns la conducere nazisti (extremisti nationalisti) - au luat puterea pentru ca au fost ajutati de americani sa dea o lovitura de stat in 2014.

      Putem sa pornim de la interventia nelegitima in treburile interne ale unei tari independente si crearea unei lovituri de stat sau putem face recurs la memorie chiar si cu sute de ani in urma.

      Istoria nu incepe si nu se termina cu Putin. Asta-i o simplificare pentru idioti pe care vad ca ai inghitit-o pe nemestecate desi spui ca nu esti de acord cu simplificarea :)))))

      Ștergere
    2. Putin nu este iresponsabil . Altfel ar fi atacat in 2015...2016... a avut destula rabdare. Dar nazistii aia l-au tot provocat...

      Ștergere
    3. Care e tara aia independenta? Cum se numește?

      Ștergere
    4. Asta e realitatea de baza, restul sunt "povesti propagandistice" de factura americana. Rusii au fost atrasi in razboi, si au raspuns.
      Este extrem de convenabil pentru cei care au construit programatic acest razboi, in ultimii 30 de ani, sa il explice prin simplul act de vointa al unei singure persoane, in cazul de fata, Putin.
      Apropo de "dictatori", Maduro incepe sa nu mai fie chiar asa de "dictator" pentru americani de cand acestia si-au oprit importurile de petrol din Rusia ;)

      Ștergere
    5. @Gigi de la scularie: Țara Făgăduinței...

      Ștergere
  8. Oricum, in razboi nu castiga nimeni .. Cu excepția morții, ea rămâne singurul câștigător.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe timp de război pt unii înseamnă și mai mulți bani. Vezi războaiele mondiale . Unele bănci din City of Londra au finanțat ambele tabere pe timp de război apoi chici după ce și-au distrus tarile tot acolo au mers pt a imprumuta bani pt a și reface tarile . Deci în spatele sunt o grupare de oameni care pe timp de război fac bani . La fel și cu Irak , Iran etc

      Ștergere
  9. Cel mai favorabil scenariu e definitiv asasinarea lui Putin, intarirea statului rus si a armatelor NATO si continuarea afacerilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Planul SUA(adica nato) este de a face din Rusia ceea ce au facut din Romania: o colonie buna de jefuit. Apoi supunerea mondiala. Momenran Rusia/China le stau in cale acestor globalisti poponari ...

      Ștergere
    2. Nu vor reuși rikanii..Vladimir îi va face un deșert nuclear, înainte de a se trezi din crack ul care le e pita zilnică.

      Ștergere
    3. Amice 14:07:
      Rusia demult este deja o colonie de materii prime, si este GATA JEFUITA. Tu de unde crezi ca au aparut cei 2-300 de miliardari oligarhi(doar vorbitori de limba rusa) carora li se aresteaza acum casele, cutiile de valori din banci, conturile si IAHTURILE DE 200-500 de MILIOANE bucata!!!!!!!!!!!!!!, din salarii de muncitori??? :))))hahaha
      Vise dragul meu!

      Ștergere
  10. Îngăduie-mi să te citez *Rusia, în afara devastatoarelor bombe atomice, nu are altă armă decât cea energetică.* Eu zic că încă nu și-a pus pe masa războiului nici jumatate din armele pregătite Mr.Vladimir.
    Când va năpădi Vestul Luminos(citat dintr-un comentator hătru de pe blogu-ți) cu mașini de luptă fără pilot și drone, puzderie de rachete de croazieră cu capete convenționale,chimice(au și urșii un echivalent al VX ului amerlock) și nuke neutronice(vezi Irlenmeyer), vom vedea și simți evoluția tehnicii militare a Urșilor.
    S-a spus odată ca România va fi pustiită în sud și est-Bukales included, dar cine să asculte asemenea grozăvii(P.Argatu revisited) ??!!!
    Neutronica dă cele mai bune rezultate in plan tactic, fără radiații, contaminări reziduale și distrugeri materiale; fără scuturi de apărare eficiente(beton, plumb, pamant, oțel) numa* bine de preluat întreg și ready to use teritoriul lovit. Costă mai mult decăt clasicele nukes, dar - vorba aia- face !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, ai utat de fazerele si blasterele ascunse.

      Ștergere
    2. Sure Mac, how could I ever forget the enduring otan propaganda you slave for here and elsewhere !!!

      Ștergere
  11. Parca nu s=au scos toate bancile rusesti din SWIFT. Nu activeaza si in Rusia banci straine? Unicredit, Raiffeisen, banci chinezesti? https://economedia.ro/reuters-unele-companii-petroliere-ruse-si-au-mutat-conturile-de-la-bancile-sanctionate-pentru-a-si-continua-activitatile.html#.Yi8FNdIza00 https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/reuters-tot-mai-multe-firme-rusesti-se-grabesc-sa-si-deschida-conturi-la-bancile-chineze-1858717

    RăspundețiȘtergere
  12. Corecta analiza. Pe de alta parte tarile uniunii europene nu sunt la fel de dependente de energia ruseasca. Daca unele tari vor fi lovite puternic de o oprire a livrarilor, altele vor avea mai putin de suferit. Daca intrerupe livrarea de energie catre EU, Putin loveste in prietenii pe fata (Ungaria) si in cei pe la spate (Germania, Austria, etc.). In plus, renunta si la banii atat de necesari pentru continuarea razboiului. Mai degraba nemtii cu pistolul american la tampla, vor fi cei care vor forta intreruperea livrarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germania își face jocurile ei. Noul cancelar vrea să aibă o poziție dominantă. Profită de fluxul anti Nord Stream 2, pentru popularitate și distanțare de vechii lideri germani și se și înarmează, fără că cineva să spună vreo vorbă împotrivă. În final, își întărește poziția de lider absolut european (la care și Franța emitea pretenții), scapă de o dependență riscantă de resursele rusești și devine relevantă și militar.
      Eu zic să nu o mai privim ca pe un actor care acționează sub presiuni, ci ca unul care învață să profite de circumstanțe. Germania e deja în era post Merkel, în care recunoștința față de Rusia pentru unificare a expirat.

      Ștergere
    2. C.T.:
      "Eu zic să nu o mai privim ca pe un actor care acționează sub presiuni"

      Ba da, felul CORECT de a-i privi pe toti, noi sau vechi este DREPT ACTORI! Si nu actioneaza sub presiuni( inexistente pe motiv de circ TOTAL) ci dupa o succesiune de comenzi clare, redactate ca pentru prosti si citite de ei toti din CALENDARUL LOR COLECTIV!

      TOTI dintre ei stiu cu precizie CE ANUME urmeaza, si se si distreaza copios!

      Nu mai fi naiv ca ar mai exista variabile...este hilar!

      Ștergere
  13. Teoria cu gazul către chinezi e interesantă, doar că nu or fi nici asiaticii atât de idioți încât să plătească prețul pe care îl obținea Rusia din Europa. Mai ales că este în poziția de a negocia. Rusia are nevoie de finanțe, care doar din China pot veni. Deci, cu cât își joacă mai prost cărțile din dotare, cu atât mai tare se subjugă Putin Chinei.
    Europa oricum era pe drumul spre renunțare la combustibilii clasici, pe care îi dădea Rusia. Asta nu va face decât să accelereze elanul spre noile tehnologii.
    Din tot ce joacă Putin militar, nu face decât să își distrugă și relevanța de distribuitor de materii prime, pe care o avea.
    Deci, din dilema enunțată, mi se pare clar că Putin pierde tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pretul gazelor in contractele pe termen lung (asa cum prefera Gazpromul) este undeva pe la 300-350 USD/1000 mc. Era la 250-270 dar acum a maicrescut pentru ca in formula de calcul intra si pretul petrolului care a urcat si el. Despre ce vorbesti?

      Penuria care s-a creat in Europa este din cauza ca europenii n-au vrut sa ia de la rusi pe piata spot (n-au vrut sa le plateasca preturile astronomice pe care le auzi tu la tv - sunt numai pt gazele americanilor) si nici n-au vrut sa dea drumul la NS2 cu contracte pe termen lung si gaze ieftine.

      Europa ARE preturi uriase pentru ca VREA sa le aiba. Produse exista in piata, este si o anumita concurenta intre producatori, asa ca totul este o speculatie mizerabila.

      Toata Europa s-a trezit anul trecut si chiar si anul asta sa inchida capacitati de productie de energie electrica fara sa aiba ceva in loc. Nimeni nu spune sa nu te modernizezi dar nu-ti casezi masina veche decat dupa ce ti-au cumparat-o pe cea noua. Altfel mergi pe jos de-ti sar capacele. E la mintea cocosului.

      Deci ceea ce se intampla acum este CU INTENTIE criminala.

      PS - presiunile de liberalizare a pietei de energie din ultimii ani n-au fost doar in Ro. Au stiut bine ce fac ca sa se ajunga in situatia de acum.

      Ștergere
    2. Spun că, în situația în care Rusia nu mai are piața europeană, nu va putea da spre China cu acel preț de 300-350 pe care îl spui tu. Chinezul nu o fi idiot să nu profite de situația delicată in care e rusul (pierzând piata principală de desfacere). În plus, conductele costă mult, nu se fac bătând din palme.
      Pe termen lung, așa cum spui cu NS2, gazul rusesc nu era o variantă oricum. Pe termen mediu și lung, tot sursele regenerabile asigurau oricum independența și erau calea de urmat.
      Corect, era mai bine că Europa să aibă o soluție înainte. Doar că situația actuală oferă o nouă dinamică și un elan spre găsirea de soluții. Pe vreme de pace, ai timp să faci lucruri treptat. Când situația e tulbure, concentrezi capacitățile pe ce e urgent.

      Ștergere
    3. Europa are sforile pe Potomac, așa că....USS Europe, cel mai mare portavion merikan !!!

      Ștergere
    4. Anonim 14:31
      Foarte pertinent comentariul.

      Noul cancelar se pregateste pentru "uriasul rol" de centralizare si distributie in conditii ( neobisnuite, sa le numim asa:)) a resurselor energetice ale batrinului continent si din acest motiv lasa impresia unei contributii politice diferite, mai solide si mai intimidante comparativ cu Merkel.

      Ștergere
  14. Răspunsuri
    1. Adevărul curat. Așa este. Se ceartă sovieticii/bolșevicii din est cu sovieticii/bolșevicii din vest spre păcălirea tuturor popoarelor. Talmudicii sub diverse etichete de sovietici,bolșevici, comunisti, capitaliști, socialiști, democrați etc. etc. nu au pierdut niciodata puterea in URSS/Rusia luată prin genocid de la 1917 până în prezent, deasemenea au avut-o de la inceputuri in SUA si din 1688 in Europa de Vest asadar este suficient sa fie etichetați corect și totul se poate înțelege. Poparele nu au nici o putere de decizie iar TOB SHEBE GOYIM HAROG asigura anihilarea conducatorilor patrioți rămânând doar talmudicii sa decida pentru toți. Daca Dumnezeu ne-ar fi părăsit, nu am mai fi existat întrucât în 2,000 de ani au avut destul timp sa ne extermine. Dar toate planurile lor meticulos elaborate nu s-au împlinit in final.

      Ștergere
  15. Personal cred ca se va ajunge la clipirea Washingtonului, intorcand macazul altfel avem razboi atomic, escaladarea fiind singurul curs firesc, daca nu cedeaza rusu inainte. Rusilor nu le convine un razboi de uzura infinit in zona, asa ca le propune varianta atomica. Nu cred ca va fi razboi atomic, prea mare deranj.
    Stilul sefilor lui Schwab este fum, oglinzi si scamatorie, iar daca nu iese mai fac o tura, doua , pana iese.
    Daca Zeihan are dreptate si superputerea va fi absenta o perioada, mutarea va fi in indochina si Iran, cu blocarea fluxurilor petroliere pentru a creea o mare criza economica globala. Daca nu poti sa-i convingi zapaceste-i.


    RăspundețiȘtergere
  16. Duminica, intre pauzele de publicitate de la meciuri si desene animate, mai faccate o tura printre gurile de canalte tv de "stiri"...
    Aseara, nu'j cum s-a intamplat, dar fix in cele 20-30 de sec cat am alocat Romaniei TV, l-am vazut/auzit pe Victoras a lu Ponta zicand ceva de genul: "Doar nu credeti ca in Romania o sa mai aveti democratie... O veti duce din criza in criza..." (Asa mi-a ramas mie in minte, nu-s astea exact spusele lui. Dar cred ca se poate verifica prin inregistrarile de pe net...)
    Cum e vorba 'ceea? Gura pacatosului adevar graieste, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta o stie toata lumea doar ca scapa mai rar la tv. Cat de prost sa fii sa nu intelegi ca este razboi pe fata impotriva Lumii Vechi si ne vom trezi peste cativa ani in Minunata Lume Noua cu zero drepturi si libertati?

      Ștergere
  17. Eu cred ca Putin este un om care intelept, care nu a avut incotro.
    Daca este intelept pe mai departe, bine ar face daca ar taia capul satanei, respectiv SUA.
    Primul atac nuclear l-as face total distructiv (da, vor muri nevinovati dar acolo este SODOMA si GOMORA lumii) asupra SUA.
    Daca SUA va fi distrusa, Europa si lumea isi va reveni la normalitate.
    Cancerul lumii este SUA!
    In Romania, cancerul este reprezentat de tot ce inseamna servicii secrete.
    Din tiranie nu te poti elibera prin supunere!

    RăspundețiȘtergere
  18. As spune ca Rusia a reactionat militar dupa 30 de ani de ofensiva Nato in Europa de Est, si 15 ani de ofensiva Nato in Ucraina. Vesticii au actionat si economico-financiar, cu diverse sanctiuni, Rusia este iar la mutare, trebuie sa reactioneze mereu pentru ca prima mutare au facut-o "democratiile lumii civilizate". Vesticii au mutat primii mereu, avand o mutare in avans, pentru ca joaca cu piesele albe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europenii si vesticii nu mai misca nimic ca nu mai au piese reale de mutat, nici una. Nici macar fucking una!!!
      Zi-mi si mie cum retardul de Biden zicea 3 zile la rand ca Rusia acum ataca Ucraina, pana cand Putin enervat a atacat.
      Asta e tot ce mai au europenii si americanii: niste informatii!
      Stii si la ce te ajuta ca stii!!!! (cartea de joc a euro-americanilor progresisti)
      Trump i-a avertizat si el a zis ca nu juca astfel de carti si facea totul diferit. Acum toti ii dau la Trump dreptate si nici un american nu am mai vazut la interviuri sa zica ca voteaza cu Biden si gasca lui.

      Ștergere
  19. Rusia mai are un as: armele scalare. Dupa expeditia de la Tunguska din 1927, conducerea sovietica a aflat detaliile, si anume ca nu fusese vorba de vreo cometa, asteroid, meteor. Asa au descoperit faptul ca explozia a fost cauzata de ciocnirea a doua fulgere globulare produse de laboratorul lui Tesla. Astfel a inceput cercetarea sovietica in domeniul armelor scalare, si au trimis spioni si la laboratorul lui T. Henry Moray. Cu ajutorul acestor dispozitive pot fi distruse transformatoarele de mare putere si astfel si retelele electrice.

    Intrebarea cea mai importanta in contextul discutat aici: de ce ACUM? Nu putea Rusia sa intre triumfatoare in Donetsk si Luhansk inca din 2014, fara nici un fel de sanctiuni? Sau sa vada de atunci ce se petrecea in anumite laboratoare medico-militare? De ce tocmai acum? Ce anume cunosc serviciile secrete ca va avea loc in curand, geologic/astronomic, astfel incat sa faca acest pas, fara sa le pese de nici un fel de consecinte?

    Stim ca Omicron foloseste ca receptor celular DPP4, exact la fel ca Mers-Cov. Adica variantele Omicron sunt de fapt Mers-Cov-2 si nu Sars-Cov-2. De aceea ne putem astepta la o epidemie de gripa, la fel ca in 1918, dupa doi ani de "coronavirus" (la fel ca in perioada 1915-1917) sau M. avium.

    “Therefore my conclusion is that the influenza bacillus is merely a weaker or dwarfed form of the real tubercle bacillus, a strain that in this case failed of better development because of a higher degree of resistance in the host. In both tuberculosis and influenza we deal with the self-same organism that in tuberculosis is fully developed, while in influenza it lacks development. In other words, we are dealing with a difference in degree only, but not in kind."
    Von Unruh V. “A Comparative Study of the Acid Fast Bacilli" 1916

    Cea mai importanta analiza asupra cauzei gripei spaniole a fost efectuata in 1918 de capitanul James Joseph King:

    https://www.gjenvick.com/Influenza/IsTheInfluenzaAChinesePlague-1918-12.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spui tu ceva cu gripa asta dar tot nu-nteleg de ce trebuia sa se ia la bataie?

      Ștergere
    2. Un film de Nikita Mihalkov despre rădăcinile din anii 90 aleconflictului din Ucraina

      Ascultați ambele părți, nu credeți niciuna. Fiți rezervați, analizați cu mintea voastră!

      ⚠️ Warning: This Documentary Is Not Recommended For Sensitive People!

      To Fully Understand The Genesis Of The Current Situation In Ukraine, One Must Take A Retrospect View.

      World-Renowned Filmmaker And Actor, Academy Award Winner Nikita Mikhalkov Explains Just That, With Proven Facts And Archival Footage To Show The Truth, In An Emergency Hour-Long Episode Of His Author's Program BesogonTv.

      The Western Mainstream Media Will Never Report On These Facts, Sweeping Under The Rug Anything That Damages The Current Narrative, Hoping The Audiences Have No Recollection Of The Sequence Of The Events. Watch To Jog Your Memory.

      This Is Not A Political Message For Or Against Either Sides Of The Conflict. We Strongly Advise You To Listen To Testimonies From Both Sides Before Making Any Definitive Judgment.

      https://rumble.com/vx9k3d-the-truth-about-ukraine-from-film-director-nikita-mikhalkov-this-war-began-.html

      Ștergere
    3. Asa este, influenza, covidul, gripa si otita au in comun niste bacili ,,tuberculozici,,.
      Nu itamplator in UA si in alte parti e plin de laboratoare in caare se ,,studia,, TBC. Si nu intamplator s-a lansat informatia ca in ultimii 10 ani a crestut numarul de HIV si TBC in rusia. Se aude ca si-n UA e plin de TBC.

      Ștergere
  20. Cei ce vorbesc desore "dreptul statelor independente" și alții care invocă scenarii apocaliptice prin înfruntări la scară mondială să-și mai înfrâneze spiritul revanșard și "patriotic" și dragostea de warcraft, pe de altă parte! Ce țară independentă? Ca șarpele crescut la sân? Care după 3o de ani de "independentă" sunt un stat profund corupt ( locul 4 în lume ) și aproape total îndatorat, în ciuda enormelor bogații ale țării, ce urma să fie vândută 1oo% V, mai exact marilor finanțe, elitelor, NOM?! Și care, în obraznicia lor se joacă de-a experimentele atomice și biologice, ca să nu mai vorbim de recrudescenta fascismului ( vezi batalioanele ultranationaliste Azov ) și imergenta V ca și în 1917, atunci în Ru, în politica U, încă de la lovitura din 2oo4? De xe nu spun câți militari u au murit, pe bune? Civili, ~ 5oo?! Poate omorâți de ai lor, de miliții. 9o de copii uciși?! Să arate fotografii cu ei, cu subiect și predicat. Rexurg la aceleași minciuni și propagandă ca și sovieticii în "marele război de eliberare a patriei" între '41 și'43. Numai falsuri și trucaje. Că rușii nu se așteptau la așa opoziție este pentru că le-au dat timp, de cel puțin 8 ani, să se pregătească! Cu cine? Deci, au fost neglijenți. Este clar că răspunsul este al forțelor "combinate" de la sol, cum a fost și în Afganistan. Toate știrile vin din o singură direcție : V. Este clar o luptă între nom, cu puișorii ei de la apus, din v și ue și Rusia. Cercetați și aflați cine este răspunzător de peste 8o% din războaiele de după 1945. Ca și atunci, cam aceeași actori, marionete și aceeasi păpușari, în spate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ati uitat un singur lucru foarte important, si anume acela ca Rusia este jumelata cu China, si astfel Putin nu va putea fi invins niciodata, pentru ca invingerea Rusiei va fi si infrangerea Chinei, asa ca China nu va lasa Rusia din mana, si asta schimba radical situatia viitoarei geopolitici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Europenii si ahtiatii de razboi merita! Si chiar daca ar avea facturi astronomice, unii sunt atat de prosti ca vor da vina tot pe rusi. Nu pe Occident care au pus sanctiunile. Si chiar meritam si un razboi nuclear. Sunt cativa bloggeri pe care ii urmaresc, frustrati rau, ti se face scarba de ce prostii debiteaza. Rar vezi atata IQ redus adunat la un loc pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  23. Rusia are mai multe carti de jucat decat stim noi cei care credem ca le stim pe toate si ne mai si dam PROFETI.

    Iata aici inca o carte ce rusii o pot juca decisiv:
    https://eng.globalaffairs.ru – editia in engleza
    Productia de NEON in Ukraina este oprita caci Mariopol este sub lupte.
    Sa fim mai prudenti in pronosticuri si profetii ca nu fac altceva decat sa ne arate prosti cum suntem.
    Traficul mare de idioti pe Internet nu este o masura a inteligentei.



    RăspundețiȘtergere
  24. Acest lucru a devenit evident săptămâna aceasta, când republicanul Marc Rubio a întrebat- o pe secretarul de stat adjunct al SUA, Victoria Nuland, în timpul unei audieri a comisiei din Senat: „Ucraina are arme chimice sau biologice?” Răspunsul a fost pe cât de neașteptat, pe atât de enervant. În primul rând, partea neașteptată: Nuland, neoconitorul inveterat, a confirmat de fapt existența acestor laboratoare negate anterior.

    Alegându-și cuvintele ca și cum locurile de muncă a milioane de verificatori ar fi în balanță, Nuland a spus: „Uh, Ucraina are facilități de cercetare biologică, pe care, de fapt, acum suntem destul de îngrijorați de trupele ruse, forțele ruse ar putea căuta să le facă, uh, obține controlul asupra. Așa că lucrăm cu ucrainenii la modul în care aceștia pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile, uh, forțelor ruse dacă se apropie.”

    În ciuda tuturor discuțiilor anterioare despre că povestea „laboratoarelor ucrainene” este un vis de febră pentru camerele de chat QAnon, presa rusă a raportat despre existența acestor facilități în urmă cu peste doi ani, la fel când simptomele virale Covid măturau o planetă închisă.

    „Opt laboratoare... au fost construite și modernizate cu participarea Agenției de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare (DTRA) în cadrul „Programului de Implicare în Activități Biologice Speciale” în perioada 2005-2014”, a raportat Izvestia în martie 2020. de greieri din Occident. „Au fost construite laboratoare în regiunile Vinnytsia, Dnipropetrovsk, Transcarpatia, Lviv, Harkov, Herson, Ternopil…”

    Atât despre „dezinformarea rusă”.

    https://www.strategic-culture.org/news/2022/03/14/u-s-biological-labs-in-ukraine-what-could-possibly-go-wrong/

    RăspundețiȘtergere
  25. Deci e Covid-19 o afacere pornită din Ucraina din laboratoarele ei exotice pentru a scapa lumea de Trump si a ingenunchia Rusoa si China?
    Dacă da cand vine bomba atomică peste Ucraina sa nu ziceți de ce a lovit tangențial si România.

    RăspundețiȘtergere
  26. The Kremlin has announced the following:

    "Iran will play a crucial role in Russia's nuclear deterrent. As such, Russian nuclear missiles will be installed in Iran in the very near future."

    RăspundețiȘtergere
  27. Inca mult mai rau decat prezici, deocamdata Romania treieste binicel cu banii de la UE si din impozitele pe care firmele multinationale le platesc statului roman, dar cum aceste surse importante de venit vor disparea, va urma tragedia romaneasca, iar cand si China va incepe razboiul ei Cu Occidentul care va avea loc in Taiwan, atunci sa vezi foamete jale si saracie in UE

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)