miercuri, 13 martie 2024

Când SUA suferă de mania persecuției


Când am spus într-un articol trecut că SUA va trece de la rolul de hegemon la cel de comediant nu m-am gândit că asta se va întâmpla atât de repede. Mă rog, am trecut eu cam repede peste subiect fără să aprofundez deoarece dovezile sunt de-a dreptul covârșitoare.

Probabil mai țineți minte „criza baloanelor meteorologice” în care brava armie americană dobora  cu rachete de milioane de dolari baloanele „care șpiona”(sic!) și al căror cost era, probabil, sub 50 $. Chestia a fost atât de penibilă încât au ajuns să doboare baloane meteorologice aparținând unor ONG-uri americane. Totul pentru a nu fi șpionați

A mai existat un episod, anume cel în care absolut toate dronele performante chinezești vândute în SUA au fost considerate că spionează. Desigur, nu a existat nicio dovadă, dar asta nu a împiedicat presa să se isterizeze puțin împotriva chinezilor răi care fură secretele americane și să urle că trebuie interzise importurile. Au întâmpinat însă opoziția vehementă a utilizatorilor care, speriați de perspectiva blocării importurilor din China, nu și-ar mai fi putut face treburile pentru care foloseau dronele. Așa că și acest război s-a dovedit a fi o furtună într-un pahar cu apă.

Ultima isterie lansată este cea a macaralelor chinezești din porturi, care cică ar avea niște echipamente extrem de suspecte despre care nimeni nu se știe la ce se folosesc. Să ne înțelegem: o macara într-un port nu face altceva decât să ia niște amărâte de containere de pe vapor și să le aducă pe mal. Atât, nimic mai mult. Ce-ar fi de spionat aici? Numărul de containere, gradul de rugină, mizeria din porturi sau ce? De asemenea, cei care și-au pus întrebarea și au presupus că „nimeni nu știe la ce sunt folosite acele echipamente” nu și-au pus problema că ei sunt atât de proști încât nu-s capabili să înțeleagă la ce pot folosi niște echipamente puse pe macarale. 

Ne-am putea întreba, pe bună dreptate, ce anume ar avea China de spionat în SUA la modul general? Parcurile de rulote, străzile pline de boschetari drogați, mizeria înfiorătoare de pe străzi? Ce anume e de spionat acolo? Tehnologia înaltă - cu câteva mici excepții - se face în China. N-ai ce mare tehnologie să spionezi în SUA. Dacă vrei să spionezi tehnologii înalte nu mergi în SUA, ci acolo unde există cu adevărat, anume în Taiwan, Coreea, Japonia s.am.d. Ce să cauți în SUA unde investiția taiwanezilor într-o fabrică normală de chip-uri s-a prăbușit din cauză că nu au găsit personal specializat? 

Știți cum e SUA? Exact ca femeia urâtă la care nu se uită nimeni, dar care le povestește prietenelor câți bărbați o agresează sexual. Sau precum bărbatul neputincios care-i nebăgat în seamă de nicio femeie, dar care descrie cu lux de amănunte aventuri amoroase de supererou. Ajunsă într-un stadiu de nebunie absolută, o asemenea persoană sfârșește prin a crede că întreg universul conspiră împotriva sa, că extratereștrii au un plan de a o viola și câte și mai câte nebunii. Cam în acest stadiu a ajuns SUA. 

Poate că mă considerați exagerat și foarte anti-american(ceea ce sunt!), dar hai să ne așezăm și să judecăm logic ceea ce ne vine de acolo. După ce s-a dovedit că întreg episodul cu „influențarea de către ruși a alegerilor americane” a fost o făcătură absolută din cap în coadă, cum poți să vii din nou și reîncălzești aceeași ciorbă, pozând la fel de convins de justețea „dovezilor” pe care le ai? Cum de descoperi un nou chinez care te spionează de fiecare dată când episodul anterior al „chinezului care spiona” cade în ridicol? Au făcut atâta caz de spionarea prin intermediul TikTok, dar nu au adus absolut niciun argument. TikTok-ul care se adresează Occidentului se află sub deplinul control al Occidentului, având operațiunile, managementul și serverele în Singapore. Dacă era ceva de demonstrat s-ar putut demonstra fără probleme, doar că acolo nu e, în esență, absolut nimic. Au făcut atâta caz de telefoanele Huawei care spionează. Totul pentru a dărâma o companie care amenința supremația Apple. Cu toate că i-au frânat pe cei de la Huawei, nu au reușit să-i dărâme. Acum îi împing pe toți partenerii chinezilor din domeniul chip-urilor să-i boicoteze. Toți înjură. Taiwanezii și-au văzut profiturile mâncate și, de asemenea, iminența unei deblocări tehnologice a Chinei care ar avea ca efect un val de produse superioare mai ieftine. Olandezii de la ASML nu-și mai pot vinde produsele pe cea mai importantă piață a lor. Nici măcar „iconica” Nvidia nu scapă deoarece pierd o grămadă de comenzi de acolo. Și toate acestea sunt cauzate de o manie a persecuției demnă de psihologia de fată bătrână care domină SUA. 

Să ne înțelegem bine: fără fundamente economice nicio putere militară nu poate rezista. Iar SUA nu face excepție. Economia sa e o varză absolută gata oricând să se prăbușească zgomotos. Exact ca URSS-ul anilor 80(de fapt chiar mai rău!), SUA joacă acum cartea „primatului militar”. Și, ca să arate cât de importantă e, tot bombardează lumea cu crizele sale de manie a persecuției. Culmea, prostovanii chiar ajung să creadă asta, rostogolindu-ne într-un grotesc spectacol al prostiei absolute. Chiar dacă vi se pare că acest joc poate merge perpetuu, vă spun cât se poate de clar că istoria ne demonstrează contrariul, anume că acestea sunt semnele de dinaintea prăbușirii absolute. Și nu, nu rușii sunt dușmanii de acum ai SUA, ci americanii înșiși, mai precis responsabilii din statul subteran care, dominați de o imensă prostie, nu fac altceva decât să scufunde țara cu fiecare „măsură de salvare” adoptată. â

E o situație, în esență, hilară. Imaginați-vă spectacolul făcut de un polițist beat. Te face să râzi, dar nu trebuie să uiți că are un pistol la brâu și că dacă-l superi poți suferi consecințe fatale. Așa că te comporți cât se poate de normal în așteptarea unuia cu capul pe umăr care, apropiindu-se prietenos de el, să-i dea un pumn în creștet pentru a-l amorți și a-l dezarma pe bețiv. Asta va fi și soarta SUA!

29 de comentarii:

  1. "Winter is coming!" ... vorba Urzelii Tronurilor!
    Adica: Iarna Nucleara!
    Sa vezi atunci, ce azvarle omenirea - "maimutili" - cu toata tehnologia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum citeva zile a fost Oscarul. Cumva cei prezenti acolo( acceasi creatori ai vrajelii monumentale numite Urzeala Tronurilor), imbracati in rochii si cu ceasuri de citeva sute de mii de euro bucata, cu case de 10 dormitoare, cu piscine acoperite si terenuri de tenis si golf in spatele casei ti-au dat senzatia ca vor sa-si scurteze zilele cu iarna ta buclucasa?
      Mie nu.

      Ștergere
  2. Nu este exclus ca, în cazul de față, polițistul beat să se împuște singur, și, cu ultimele puteri, să dea vina tot pe China sau pe Rusia 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Opaa LaCroix, foarte posibil. Mai ceva ca-n filme!

      Ștergere
  3. SUA nu mai poate fi salvata , mie imi e teama de altceva ! Cine ii va lua locul? Ca cineva vrea cu siguranta titlul cu toate coroanele pe cap ! Pretendenti nu duce lipsa ! Dar exista si scenarii surpriza si rezultate pe masura ! Cu un nou hegemon incoronat in coasta ei si mai aproape de cat camasa , F.Rusa ce rol va juca ? Iar locul 2 ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate declaratiile, alegerile electorale facute acum si in ultimii 50 de ani nu valoreaza nimic. Tot ce conteaza este situatia geologica dupa ce Soarele va ajunge la limita exterioara a orbitei sale, asta asteapta din 1947 SUA, Rusia si China. Pentru asta au fost construite acele adevarate orase subterane (la fel ca filmul Greenland). In loc ca toate tarile sa se pregateasca pentru inversarea polilor magnetici si deplasarea domului stelar cu cateva semne zodiacale, populatia este in schimb confruntata cu scenarii apocaliptice fara sa inteleaga unde ne aflam si care este contextul adevarat astronomic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din păcate, eu cred că nu e un proces accidental ci planificat, cum a fost și URSS și blocul comunist.

    Cei care se cred stăpânii lumii mizează pe prăbușirea US pentru o altă hegemonie.

    Multipolaritatea politica atât de intens vehiculata de cei care sunt de partea “cealaltă”, mi se pare evident parte a aceluiași plan.

    În fapt, multipolaritatea presupune că interesele corporațiilor și implicit ale acționarilor acestora vor prevala asupra celor ale statelor.

    Încă de acum CEO marilor companii sunt mai importanți decât șefii de state, WEF si DAVOS sunt doar exemple. La un moment dat va fi evident ca persoane private conduc lumea.

    Odată cu căderea US, însăși ideea unei supremației militare devine caducă. Din pacate, Rusia și China par sa fie parte a jocului. Rusia mi se pare ca vrea să evite căderea din 1917, s-a pregătit îndelung, China lui Xi de asemenea, forța militară pe care o expun are rolul de a demonstra ca statele rămân relevante dar mi se pare prea puțin ca să ma convingă de o disidență reală. Setea de stăpânire a lumii a criptocratiei nu este combătută fățiș de nimeni , din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Au făcut atâta caz de spionarea prin intermediul TikTok, dar nu au adus absolut niciun argument."

    Se pare că platforma chinezească TikTok e folosită ca pretext pentru o lege care va permite spargerea și vînzarea pe bucăți a oricărei platforme de social media americane care nu poate fi controlată de federali.

    Știre din 12 martie 2024:
    "Într-un briefing secret în această după-amiază, la care au participat oficiali din cadrul Departamentului de Justiție al lui Biden, Alexandria Ocasio-Cortez a susținut că Elon a comis "interferențe electorale" în 2022, "schimbând algoritmii" de pe platforma X pentru a altera rezultatele alegerilor parțiale din acel an.

    Nu întâmplător, legislația anti-TikTok care este dezbătută acum în Congres ar permite guvernului federal să forțeze vânzarea oricărei platforme de social media care interferează în alegeri. Ca să știți ce va urma în 2025."

    RăspundețiȘtergere
  7. BRIEL pe active news
    12.03.2024 22:48
    https://www.facebook.com/reel/1988519881543718?mibextid=hLiTNg

    Umezeală de 100% în china , curge apa pe pereții camerelor, oamenii nu pot intra în apartamente din cauză că sistemul de identificare a amprentei nu mai funcționează.
    Tehnologia proștilor.....o furtună electromagnetică sau un puls el-mag aplicat de ruși în stratosfera, întoarce țările "avansate" în feudalism. Nu curent, nu apa, nu bănci, nu bani, oameni bezmetici pe străzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @"oamenii nu pot intra în apartamente din cauză că sistemul de identificare a amprentei nu mai funcționează

      Chnejii nu cred ca duc lipsa de imaginatie...de aia exista topor

      Ștergere
  8. Oare acea căldură din China este din cauza deșertificării naturale, ori ceva artificial creată ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu vorbiti limba cailor, asa-i?
    Ganditi-va ca un cal simte cand se aseaza o musca pe spate.
    Acum ganditi-va ce simte Calul UE cand 10 milioane de romani s-au urcat pe spatele ei in goana dupa aur.
    Afaceri americane vechi:
    https://gazetadebistrita.ro/curtea-de-apel-cluj-ii-scuteste-pe-americanii-de-la-bechtel-de-plata-a-peste-14-milioane-lei/
    Americanii au apelat la austrieci sa ii ajute si de aceea procesele se judeca la Cluj.
    Primarul Boc este de fatada ca sa creada romanii ca ei conduc, cand toate afacerile transivanene sunt austriece.
    Pentru prostirea romanilor transilvaneni Boc a promis construirea unui metrou mai ceva ca in Bucuresti, mai ceva ca Bechtel.
    Afaceri americane noi facute de Primarul Clujului:
    https://www.stiridecluj.ro/social/zid-roman-descoperit-la-sapaturile-din-centrul-clujului-oriunde-sapi-dai-ori-de-sare-ori-de-vestigii-video
    Ganditi-va cine ia banii de studii, oriunde sapi sub Cluj dai de vechiul oras, si unde nu e orasul vechi sunt munti de sare subterana. Vor exista 19 statii muzeale cu vestigii. Doar banii de studii conteaza, stilul Bechtel, stilul american de a face afaceri.
    Alte afaceri americane facute de benzinariile austriece:
    Faptul ca intre Cluj si Floresti 30.000 de oameni cheltuiesc 2 ore de benzina si motorina zilnic pentru ca nu exista decat un drum, cu banii aia in 10 de ani puteai construi "10 autostrazi Cluj-Floresti cu taxa" si sa economisesti banii care ii consuma cetateanul aiurea.
    Austriecii ca vand benzina si motorina. De aceea nu se vrea sa se faca nici un drum intre Cluj si FLoresti si nici nu se va face.
    DEGEABA CADE AMERICA cand America este deja in noi toti. America s-a mutat in restul lumii, romanii americanizandu-se foarte natural. Pana si prim-ministru al României joaca la bursa de valori. Ce vrei mai american de atat?
    Prim-ministru al României seamana cu personajul cowboy jucat de actorul Kevin Costner in serialul Yellowstone, e asemanarea perfecta, foarte americana. Ii lipseste doar lasoul.
    Le reprosam americanilor din SUA ca economia lor si dolarul lor nu au fundamente economice, ca toate stirile sunt de fapt reclame ale corporatiilor, ca doar imaginea conteaza. Dar cine e vinovat ca betivul american tot bea cand tovarasii lui il incurajeaza?
    Noi, romanii suntem vinovati ca America a cazut in intuneric din cauza ca le-am luat bauturile si acum noi suntem americanii betivi.
    Ganditi-va cum se simteau europenii calariti de romanii in goana dupa aur.
    Acum ganditi-va cum se simt americanii cand toti ceilalti au devenit americani, sau mai americani decat americanii.
    Normal ca sunt disperati. Unul ca prim ministru Romaniei sa fie mai american decat Buffet?
    Ce au facut europenii asaltati de romani? Au chemat si mai multi africani si musulmani, de frica romanilor.
    Ce fac americanii in disperare ca romanii au devenit toti americani? Au chemat rusii ucrainieni sa devina mai americani ca romanii americanizati natural.
    Doar ca e un esec, in esenta ucrainienii sunt tot rusi si nu ii poti americaniza natural. Se forteaza, dar tot rusi raman pana la moarte.
    Ganditi-va logic, Zelensky care cica ar fi un noi soi de presedinte americanizat, e un dictator, a inchis biserici ( Doamne fereste! ) etc.. Noi, nu am fi procedat asa, noi am imbratisat toate cultele din America in afara de amish. Deci, se vede clar ca nu poti americaniza rusii, e un esec cap coada.
    Concluzia este ca dezastrul mondial e adus de romani pentru ca s-au americanizat natural si au invadat Europa in goana dupa aur ca in Vestul Salbatic. Romanii sunt responsabili pentru soarta lumii si au adus caderea atat a Americii cat si a Uniunii Europene. Dar, isi vor nega puterea si nu vor accepta ceea ce fac. Tipic americaneste.
    DE CE DINTRE TOATE FILMELE OCCIDENTALE PE VREMEA COMUNISMULUI DOAR CELE CU COWBOY SI INDIENI ERAU LASATE LA VIZIONARE?
    Era un plan comunist gandit de PCR pentru doborarea capitalismului occidental, si inca functioneaza. Doar ca platim un pret scump. Noi suntem americanii de maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "DOAR CELE CU COWBOY SI INDIENI ERAU LASATE LA VIZIONARE?"

      Da de unde. Astea erau preferatele lu nea Nicu cu Leana lui, ca le aduceau aminte de viata pe Baragan. Duduiau cinematografele si TV-ul de tot felul de filme cu exceptia pornoului care a fost adaugat odata cu democratia lor in '89. Pornoul era tot ce ne lipsea!
      CC

      Ștergere
    2. A rulat si un X film , cu nud exicit, " Nu vreau porno" polonez si un film GBLT, " O fată , doi băieti, 3 posibilitati " , usandez. Ceausismul de început fost mult mai "democratic" decât democracia de azi.

      Ștergere
    3. Ultimul amintit de tine a rulat în 1993...

      Ștergere
  10. NU e vb de PROSTIE!!! Nimen nu e atat de prost, nici macar americanii! Prabusirea e premeditată si ff bine gandită de mult!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da este clar, dar DE CE?
      Nimeni dupa sute de articole nu reuseste sa explice DE CE se duc pe copca UE si SUA. Care-i motivul?

      Ștergere
    2. @Anonim13 martie 2024 la 20:10
      MARXISMUL!
      https://www.ies.org.ro/ce-este-economia-sociala-1
      https://marketsplash.com/ro/antreprenoriat-social/
      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/schwab-did-not-invent-stakeholder-economics/

      Ștergere
    3. @13 martie 2024 la 22:27
      Pe bune? Marxism? Daca este asa unde sunt elementele de fundament a sistemului marxist: Proletariatul, Clasa muncitoare, taranimea? Unde este munca? Unde este industria, mijloacele de productie care furnizeaza locuri de munca maselor largi populare?

      Cred ca faci o confuzie. Eu nu vad nici un marxism.

      Ștergere
  11. SUA nu cedează locul chiar dacă ultima soluție înseamnă război nuclear...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi gresit !
      America va IMPLODA !
      DECI IN AL CUI CAP VA ARUNCA BOMBA ATOMICA ?
      POATE NUMAI IN AL SAU !

      Ștergere
    2. Generalizezi:))! Cum adica, sa-ti legi un bolovan de git si sa te arunci in lac este o ultima solutie pentru miliardari. Tu/voi(ca nu esti singurul) te auzi ce vorbesti?
      Tu ai habar cum traiesc ei si istoric cum au actionat sau doar raportezi totul la mentalitatea saracimii din Ferentari, pariziene, californiene, etc?

      Tu chiar crezi ca ultima solutie este ca miliardarii sa sfirseasca si mai ales SA SE COBOARE LA NIVELUL homelesilor si drogangiilor lumii.

      CInd a fost ultima oara in ISTORIA LUMII cind marii bogatasi planetari( care sunt de ordinul zecilor de milioane in toata lumea) s-au coborat sau au acceptat aceeasi soarta cu omul-insecta, mic, necajit, timorat si obidit?
      CC

      Ștergere
    3. Ei chiar asta fac, refuzand permanent dialogul cu "pulimea"

      Ștergere
  12. Așa este. Eu o văd că pe o matroana de bordel international, împopoțonată toată, care vrea să pară că trăiește pe picior mare, dar afacerea nu prea ii mai merge. Adesea, încearcă să intre cu nesimțire in casele oamenilor, iar când proprietarul nu îi permite să intre, incepe sa tipe ca isterica , strigând: Aoleu , săriți că vor să mă omoare !!! Iar unii fraieri, sar, sperând că vor fi răsplătiți cu favoruri siropoase.

    RăspundețiȘtergere
  13. apropo de mania persecutiei
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/woke/california-v-hate-turning-neighbor-on-neighbor/

    RăspundețiȘtergere
  14. ”Intrebări pe care niciun post media NU VREA să le pună guvernanților…sunt „deranjabile”!

    „1. De ce Ucraina e îndreptățită să solicite recuperarea Crimeei și tot Occidentul o sprijină, iar România nu este îndreptățită să solicite recuperarea Basarabiei, a Bucovinei de Nord și a Bugeacului, iar patrioții care cer acest lucru sunt puși la zid ???
    2. De ce trupe americane pot invada și jefui Siria în acest moment, dar trupe rusești nu au voie să invadeze Ucraina ???
    3. De ce trupele americane ce invadau Vietnam, Coreea, Irak, Siria, Afganistan, Libia, Iugoslavia, Siria, etc se numesc „eliberatoare”, iar cele rusești se numesc „imperialiste”?
    4. De ce revolta maselor populare din Moldova e de condamnat, iar a celor din Georgia e de lăudat ?
    5. De ce „revoluționarii” de la București din 10 august 2018 erau buni, iar cei de la Paris, Roma, Berlin, Londra, Atena, Bruxelles, etc sunt răi?
    6. De ce Croația (țară de tranzit a emigranților spre Europa) e primită în Schengen și România (care nu are nicio legătură cu rutele de tranzit), nu???
    7. De ce ungurii, austriecii (și toate celelate tari membre UE) beneficiază de avantajul de a merge in SUA fără viză chiar și în condițiile în care sunt pe față pro Rusia, iar românii, mari pro americani, nu ???
    8. De ce americanii au voie să vină în România fără viză, dar românii nu au voie să meargă în SUA fără viză ???
    9. De ce e firesc ca americanii să aibă rachete nucleare în toată Europa, dar e inacceptabil ca rușii să aibă în Belarus ???
    10. De ce legea dezincriminării abuzului în serviciu dată de Dragnea era rea, iar aceeași lege dată de Ciucă e bună ???
    11. De ce pentru agricultorii din Polonia, Ungaria, Bulgaria afectați de importurile masive de cereale din Ucraina, ajutoare mari, iar pentru români cele mai mici ???
    12. De ce subvențiile de la UE pentru agricultorii din Franța, Germania, Italia, Polonia, etc. sunt de 2-3 ori mai mari decât subvențiile pentru agricultorii români ???
    13. De ce polonezii și germanii au voie să dezvolte termocentrale pe cărbune, iar românii, nu ???
    14. De ce în Austria, Germania, Franța și multe alte țări europene, corporațiile nu au voie să își transfere profiturile în off shore-uri, iar în Romania au voie ???
    15. De ce Schweighofer nu a avut voie să taie pădurile din Austria, dar a avut voie să taie pădurile din România ???
    16. De ce Ungaria, Germania, etc. au voie să dezvolte relații economice puternice cu China, iar România nu are voie ???
    17. De ce în România, prețul la energie, mâncare, combustibili, etc. trebuie să fie la fel ca în UE, iar salariile și pensiile, ca în Africa ???
    18. De ce pentru unii, mumă și pentru romani mereu doar ciumă ???

    Răspunsurile sunt simple – pentru că acest popor e o MINUNE!

    Doar o minune poate explica atâta toleranță la jaf, nedreptate, dispreț, ură și umilință…”  –

    G-ral GOMOI CRISTIAN

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jos palatia si in genunchi, in fata Dvs., domnule General Cristian Gomoi ..crestin autentic/veritabil, vesnic/etern ravnitor de Adevar!

      Ștergere
  15. Despre Drumul Matasii Documentar Interesant
    https://www.bitchute.com/video/CrPWdMxTKz7E/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)