joi, 14 martie 2024

Zidul care se ridică.


Au început să vină și datele statistice ale UE. Așa cum vă așteptați, acestea sunt atât de dezastruoase încât nu mai pot fi cosmetizate. Producția industrială a căzut cu 6.7% comparativ cu anul anterior, an care a fost dezastruos în comparație cu precedentul. Mai mult, observăm o accelerare a căderii dacă ne uităm că, în comparație cu luna precedentă, căderea a fost de 3.2%. Ce ne spune asta? Că în scurt timp Europa va rămâne fără absolut niciun fundament economic. 

Fără energia rusească ieftină, continentul European este o iluzie gonflată care va ajunge în scurt timp la nivelul perioadei pre-industriale, dar cu tehnicile de îndobitocire post-industriale. E mixul perfect al unei căderi abrupte și ireversibile. Cei care încă mai cred că aici e paradisul terestru ar trebui să mai facă și ei niște excursii ca să vadă cum se trăiește în alte zone ale planetei.

Trecând Oceanul, în SUA, situația e atât de dezastruoasă încât pur și simplu e de neînțeles pentru un om care-a vizitat zona acum 20-30 de ani. Orașele se află într-un stadiu avansat de degradare, infrastructura e la pământ, iar subiectele de discuție sunt atât de rupte de realitate încât ai impresia că ai intrat pe tărâmul nebuniei absolute. 

Însă tot ceea ce vedeți nu-i nimic altceva decât un mega-semn al căderii iremediabile. Citesc cu stupoare că a trecut legea anti-TikTok(mai are nevoie de parafarea Senatului, dar va trece). De fapt nu e o lege anti-TikTok, ci o lege anti-orice. Formularea este cât se poate de vagă, încălcând flagrant Primul Amendament. Conform acestei legi orice aplicație sau site web care se prezumă că este controlat direct sau indirect de o putere străină poate fi oprit de la difuzare, scos din magazinele de aplicații s.a.m.d. Și toate acestea doar la ordinul președintelui SUA. E o nebunie absolută. Așadar, fără nicio dovadă, pot fi închise toate site-urile de opoziție la o simplă presupunere a președintelui că acestea sunt controlate de puteri ostile ale SUA. Frumos, nu-i așa?

Ceea ce se manifestă în tot Occidentul e semnul unei boli cât se poate se simplu de diagnosticat. Peste tot oficialii de rahat și rădăcinile lor din statul subteran tremură deoarece le-a picat narativul, instaurându-se o teribilă rezistență la propagandă. Când propaganda nu mai face față, cenzura intră în acțiune ca ultimă măsură de salvare a ceea ce mai poate fi salvat. Doar că istoria ne demonstrează o chestiune cât se poate de clară: cu toată eficiența de care dă dovadă, cenzura pierde întotdeauna meciul. E cumva similară morfinei în cazul bolnavului aflat în stadiu terminal. Indiferent de teroarea pe care ajunge să o instituie, indiferent de eficiența cu care acționează, de fiecare dată în istorie se ajunge la implozia întregii structuri de teroare. De ce e cât se poate de simplu de intuit: paralel cu introducerea cenzurii are loc o atrofiere a propagandei, o inundare a sa de locuri comune în care nu mai crede nimeni. Pe vremea lui Ceaușescu propaganda descria România ca pe un tărâm magic, în care curg râuri de lapte și miere. Asta însă pica instantaneu când mergeai la magazinele de pâine unde banala franzelă era cartelată și, în ciuda limitării, tot stăteai la cozi kilometrice. La fel se petrec treburile peste tot prin Occident. Desigur, încă nu a început penuria, dar se pot observa semnele acesteia: sortimentele prezente pe rafturile supermarketului s-au diminuat, iar calitatea produselor a scăzut simțitor. Peste tot se vând legume și fructe tratate cu substanțe toxice pentru a preveni alterarea la raft, substanțe care le fac de nemâncat. A crescut inimaginabil cantitatea de conservanți introduși în mezeluri și alimentele semipreparate, iar business-ul cu mărfuri proaspete aproape își trăiește ultimele zile. Dacă mai țineți minte, în vremea lui Ceaușescu singurele lucruri care se găseau la discreție în magazine erau conservele de pește și creveții vietnamezi(nu vă imaginați că erau creveți, ci niște chips-uri despre care se spunea că sunt făcute și din creveți). Treptat, întreg comerțul occidental trece spre asta.

De fapt tot ceea ce vedem este începutul sfârșitului, perfect explicabil din punct de vedere economic. Având o relevanță economică din ce în ce mai mică, Occidentul eșuează în a-și mai asigura resursele din exporturi. Cu exporturi din ce în ce mai anemice(ca efect al picajului industrial și al concurenței puternice din Asia), Occidentul nu-și mai poate permite importurile care până acum reprezentau o normalitate. Fără importuri apare penuria deoarece occidentalii nu sunt capabili să-și fabrice mărfurile de care au nevoie. Iar penuria, odată instalată, se va adânci din ce în ce mai mult. 

Întreg procesul este accelerat de himerele idealiste și de corupția endemică aciuată „principiilor” asumate de statele occidentale. Spre exemplu, un grup de miliardari militează pentru consumul de carne artificială. În fapt întreaga afacere este una clasică de corupție. Carnea artificială nu are cum să-și facă loc pe rafturile magazinelor din trei motive: e scumpă, e toxică și nu e dorită de public. Doar că are avantaje pentru promotori. Impunând carnea artificială, mâna de miliardari visează la profituri imense generate de monopolul pe care vor să-l instituie. Aceasta deoarece, pe măsură ce introduc în producție carnea artificială, vor să introducă măsuri din ce în ce mai aberante privind creșterea animalelor de carne, ajungându-se în final la interzicerea acestora. Interesant, nu-i așa? De fapt măsura este una copiată după legislația care impune utilizarea energiei așa-zis regenerabile. Ce e regenerabil în acea energie nu ni se spune deoarece, trecând de faptul că transformă lumina în energie electrică, se ascunde întreg dezastrul poluării cu deșeuri nedegradabile și restul elementelor negative, dintre care cel mai grav este reprezentat de afectarea terenurilor agricole. 

În acest mod, treptat, totul devine o himeră, în timp ce la bază legea este cea a haosului și a terorii. Este drumul iremediabil pe care se înscrie întreg Occidentul. Un drum fără întoarcere, o negură care va cuprinde întreaga zonă și care va fi spartă doar atunci când structurile obosite ale impotentei puteri tenebroase se vor prăbuși ca efect al lipsei de relevanță. Deja, dacă te duci prin orașe din Emirate sau din Arabia Saudită vezi diferențe nete ale tuturor indicatorilor. Pentru un occidental acele zone sunt tărâmuri de vis față de mizeria care-i o constantă în zona din care provine. Nu mai vorbesc de orașele chinezești care par desprinse din visele oricărui tefeleu(inclusiv la capitolul ideologie&control). La ora actuală ruptura dintre Occident și restul lumii este una care este pe cale să devină totală. Observând că nu poate face pasul, treptat, Occidentul se izolează. Au început cu sursele de informație rusești, vor continua cu cele chinezești și, treptat, cu toate celelalte care nu sunt „în linie”. Așa cum pe vremea comunismului nu aveam acces decât la informațiile provenite din „statele prietene” sau - într-un mod mai limitat - la ziarele prietene comunismului, la fel începe să arate treaba și acum în Occident. În UE nu poți face o rețea socială dacă nu cenzurezi informațiile care nu convin stăpânirii, iar în SUA va fi și mai rău. Și uite-așa noi vom continua cu iluzia că trăim „în cea mai bună dintre lumile posibile”, asta până când ne vom trezi de la colapsul structurii anchilozate.

Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că acesta e drumul. Doar că, exact ca de fiecare dată, indolenții semidocți de la butoane vor ignora mereu istoria considerând că „de data aceasta va fi altfel”.

34 de comentarii:

  1. Îmi place.
    Trăim un moment istoric.
    Căderea capitalismului.
    Normal că nu poate semăna căderea capitalismului cu căderea comunismului.
    Am așteptat 35 de ani sa văd care e diferența între cele două imperii ale comunismului și capitalismului.
    Și sunt entuziasmat.
    Fie-care zi e un deliciu.
    Trăim un an foarte interesant.
    Ce e cel mai mișto.
    Vesticii nu au trăit că este europenii vreo cădere.
    Acum e rândul lor.
    Popcorn mult.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Îmi place. Trăim un moment istoric. Căderea capitalismului."

      Si mie imi place la maxim si cred ca asistam la un moment istoric!
      Asistam in direct la caderea "comunismului cu fata umana" cunoscut de pulime drept SOCIALISM!

      Ia cateva mostre de realitate:
      https://trenduri.blogspot.com/2023/11/cum-se-cladeste-comunismul-capitalist.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/01/cum-recunoastem-comunismul.html

      Vezi sa nu te ineci cu popcornul! Savureaza-l acum, ca in cativa ani, dupa prabusirea zgomotoasa a statelor marxiste cu toate "politicile sociale" si m ai ales "corecte" cu tot, tu si ceilati proletari veti ajunge la valoarea voastra economica reala si la nivelul de trai care v-a consacrat si va vor curge balele cu gandul la niste pesmeti de paine care reprezinta luxul absolut pentru intreaga voastra clasa sociala.
      I know, life sucks!
      Doar pentru proletarii din toate tarile!

      Ștergere
    2. Daaaa bă, ai dreptate.
      Capitalismul e finanțatorul comunismului.
      Am înțeles ideea ta.
      Ori-cum nu m-am exprimat bine. Că în realitate nu a fost nici comunism nici capitalism nici unde.
      Când am zis că asistăm la căderea capitalismului m-am referit la căderea statelor din Vestul Europei și America de Nord.
      Noi ăștia din Estul Europei am căzut și de 35 de ani tot cădem.
      Și acuma voi râde și eu satisfăcută pe deplin de căderea Vestului.
      Abia aștept și să asist cum toți imigranții, arabii, africanii și asiaticii fug din Europa și America mâncând pământul.
      Când se va inversa trendul imigrației voi jubila cu popcorn.
      "pesmeti de paine" să mânce ăia de la oraș, putorile care fug de muncă.
      In rest mulțumesc de fakt-check, a fost bine-venit.

      Ștergere
    3. Totusi mizeria morala si decaderea sociala a acestui Occident a facut sa se anunga la situatia asta ; ideologia absolut aberanta in toate directiile sociale a facut sa se ajunga aici; uite ce clasa politica infecta a cacat acest Occident la toate nivelele si cum murdaria lor s - a propagat in toate domeniile. Vor fi probabil decenii de intuneric, un nou Ev Mediu dominat de lupte intertribale intre aborigeni, afro-europeni si musulmani , aceiasi farimitare care a urmat caderii imperiului Roman; la ora actuala Occidentul este o gramada imensa de rahat urit mirositor acoperit cu o foita subtire de aur; luceste frumos si atractiv dar cind il atingi pute !

      Ștergere
    4. La ce am ajuns: Sa moara si capra vecinului!

      Ștergere
  2. Foarte bine exprimat și cu talent, păcat că nu ai pus poze. Permiteți copy/paste să pun și niște poze pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema noastra, a romanilor, este ca am avut o sansa istorica sa folosim relatiile facute de hulitul Ceausescu in interesul nostru. Puteam dezvolta relatiile cu China si am fi construit noi fabrici pentru asta, nu sa le vindem la fier vechi. Puteam exporta in Rusia o gramada de produse si iar am mai fi construit fabrici si ferme agricole pentru asta. Si, ce am facut ? Am privatizat pe nimic resursele naturale, am devenit niste soricei debusolati cu care pisicile schwabiste si sorosite se joaca inainte sa-i termine, am promovat ghiocei in fruntea tarii care cauta sa-si apere grumazul si portofelul acceptand orice comanda si ne distrugem viitorul acceptand zidul de ignoranta si oprimare care se ridica in jurul nostru. Mie mi-e groaza de ce se va intampla in viitorul imediat cu copiii nostri, in ce societate mizera vor trai si ce se va intampla cu viitorul lor, avand in vedere agenda destructiva a elitelor gerontocrate de azi. Sper din tot sufletul ca anul asta sa aduca schimbari, ca altfel prapastia ne asteapta..

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar un mic amănunt legat de perioada PREdecembrista, de dinainte de 1989: pâinea era cartelata doar în provincie, încă din 1985, nu însă și în București, unde se cumpăra cu buletinul. Cartelate erau zaharul, uleiul, untul și ouăle. Tot cu buletinul. Cunoașteți motivele pentru care au fost aceste restricții cu efect dramatic asupra populației. Poate că fără ambiția lui Nicolae Ceaușescu de a achita TOATE datoriile Țării - doar 11 mrd $- și încă și de a înființa o bancă a țarilor în curs de dezvoltare, aalternativă la BM și FMI, poate zic, nu exista nici o "revoluție" și nici nu mureau peste 15oo de oameni.
    Acela, "revoluția", a fost darul otrăvit pentru România și poporul Român!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK . Corect ai prezentat situația!!

      Ștergere
    2. Dragul meu priete.
      Anii 80 au fost absolut demențialien,tin să-ți reamintesc un fapt trăit pe propria-mi experiență,sfârșit de februarie 1986 Cluj.
      Am răbdat foame de pușcărie nefiind capabil sa-mi găsesc mâncare cu bani în buzunar până seara târziu ajuns într-un final la patul de spital al tatălui meu,unde o doamnă infirmiera în vârsta mi-a dat un blid de mâncaee rămas de la pacienți.
      ,,Peroada" a fost groaznica,lăsa-ți bucalele,că oricum ptr. cei de acolo nu exista altceva decât București și provinci .

      Ștergere
  5. cauza prima e spirituala. de la ateism s-a trecut la fronda si revolta impotriva lui Dumnezeu si la urmarea/adorarea diavolului. rezultatul - minciuna, mizeria, frica, razboaie, nedreptate, depravare, promiscuitate, cultul mortii si al uratului, etc. s-a mai intamplat, o sa vedem cum va fi de data asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut. Aceste este adevarul. Foarte repede se va ajunge la a 7 a trambita, aceea care avertizeaza:"vei manca carnea copiilor tai". S-a mai experimentat in ukra( anii 30), Basarabia( 47) si acum in Gaza. Se va generaliza, fara indoiala....

      Ștergere
    2. Da e un nou dark age dar care e alimentat si de promovarea propriilor noastre ganduri si temeri ! Daca WWR1 si 2 nu au reusit decat sa mascheze boala , posibil ca 3 sa fie numarul fatidic pentru specia umana si numai !

      Ștergere
    3. In principiu , ca agnostic, iti dau dreptate. In formatul (doar) crestin, nu. Pt.ca limiteaza ipoteza deci si demonstrația si concluzia. Consider ca axiomele crestinismului , desi bine intentionate si beneficiiind de empirism bun, sunt " corupte" avand in vedere CINE le a lansat. In spiritul libertatii de expresie si apelând ca de obicei la empatia distinsei gazde, voi incerca sa revin cu o concepție "originala". Da, posibil sa am ceva si "la" cap.

      Ștergere
  6. Nu mai mizeaza nimeni pe fiabiletate! Nu este profitabil! De acolo ar putea veni si economia de resurse si reducerea deseurilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum arăta o alimentară in timpul vizitei tovarășului:

    https://www.facebook.com/share/v/weJqbhiUjoG2PcYa/

    RăspundețiȘtergere
  8. E nevoie sa se prabuseasca SUA cat si copilul sau din flori UE. Studiaza-i creuzetul hegemonului in care s-a nascut si evolutia lui si ai sa intelegi POATE de ce ! Explicatiile pot fi foarte variate , dar cum toate duc la Roma (drumurile) ! Va fi probabil primul imperiu care va suferi o implozie controlata ! China ce va spune dvs? China nu s-a ridicat si este astazi ACOLO doar prin ambitia ei personala nu? Ea a fost remodelata dandui-se un chip nou de ARHITECTII actualei oranduiri , acesti arhitecti nu au o gandire materialista imediata asemeni noua , ei sunt ultra-pragmatici , fac proiectii in viitor ! Bogatii de carton ai lumii sunt deasemeni interfata lor ......si ne dau noua oboseala mintii in timp ce ei isi vad de proiectiile lor! Sanse sa se intample ceva major in lumea asta fara acordul acestor arhitecti sunt minime ,DAR EXISTA !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu credeam că voi apuca să retrăiesc comunismul ceaușist...🤔

    RăspundețiȘtergere
  10. Europa cea marxista, neo-marxista, corecta politic, trezita/woke, inclusiva, verde/ecologista, etc. se duce pe poo la din doua motive mari si late:
    1. Forta de munca si populatia europeana este slab spre mediu educata si pregatita profesional si implicit ineficienta in productie. Europeanul de rand este un dobitoc marxist pretentios mult prea bine platit pentru ceea ce stie sa faca si produce. Ba mai are si pretentii la mocangeala si egalitarisme "de la stat" in timp ce injura capitalismul.
    In muncile inalt calificate, japonezii, singaporezii, sud coreenii si chinezii matura pe jos cu marxistii europeni in absolut orice domeniu stiintific si economic, iar in muncile slab si mediu calificate, restul asiaticilor incepand cu China, Vietnam, Thailanda, Malaezia, Indonezia si Filipinele transforma europeanul de rand in mop de sters pe jos.

    2. Produsele si serviciile europene, indiferent de domeniu, sunt foarte proaste calitativ si vandute la preturi astronomice. Cica sunt de "brend". "Perla coroanei" economiei europene este industria auto, ce in curand va avea soarta industriei moto ce a fost maturata de pe piata internationala, inclusiv de piata interna din Europa, in anii '70-'80 de industria moto japoneza. Singurul grup moto european care mai misca ceva este Piagio, in rest, BMW, Ducati, Triumph, KTM sunt doar pentru umplutura si prestigiu, iar marci ca Husqvarna, GasGas, Jawa, MV Augusta, MZ, Norton, etc. exista doar pe hartie.
    Japonezii au pierdut suprematia auto pe piata mondiala. Marci ca Toyota/Lexus si Honda/Acura au devenit niste ciurucuri vandute la suprapret, marci ca Nisan, Mitsubishi, Suzuki fiind slabe calitativ si vandute la preturi nerealista, au devenit raritati pe strazi, iar marci ca Mazda si Subaru, sunt marci exotice, ce nu au avut vreo data treaba cu volumul.
    Locul japonezilor va fi luat de coreenii de la Kia-Hyundai-Genesis, de chimezii de la BYD si de MG/SAIC Motors ce au inceput sa importe masiv in UE si chiar isi deschid fabrici in Ungaria. Europa este pur si simplu kk-ta pe ea!

    Enjoy the reality!
    https://autolatest.ro/editorial-auto/in-2024-vw-se-afla-in-pozitia-de-colaps-total-a-celor-de-la-nokia-care-nu-a-inteles-ce-inseamna-smartphone-ul/
    https://autolatest.ro/editorial-auto/analiza-pietei-auto-2023-ce-masini-noi-nu-au-nici-o-sansa-la-vanzare-vezi-ce-modele-sunt-esec-comercial-in-romania/
    https://autolatest.ro/stiri/dimensiunea-mg-motor-dacia-a-vadut-in-2023-atat-de-multe-masini-cam-cat-a-vandut-saic-mg-motor-intr-o-singura-luna/

    https://autolatest.ro/category/stiri/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca o parere personala KIA m-a dezamagit profund , cu cat sunt mai accesorizate si tehnologizate cu atat dau tot felul de erori , asa ca vizavi de calitate aceasta nu ne ajuta ! Regret alegerea facuta !

      Ștergere
  11. Sa vorbim putin despre "succesul fulminant" al economiei Romaniei.
    Luati un pix si o coala de hartie si notati.
    Prin marinimia noulul guvern neo-marxist PSD-PNL, din 2025 veti avea urmatoarele:
    - 24% impozit pe venitul general global
    - 24% impozit pe profit
    - 24% impozit pe dividende/capital
    - 24% TVA
    - 2,4% impozit anual pe averea globala
    - 2,4% impozit anual pe proprietatile imobiliare globale
    - 24% impozit pe donatii, succesiuni si mosteniri
    - 8-16-24% impozit progresiv pe salarii, drepturi de autor si venituri la liberprofesionisti asa cum Ciolacu a fost sfatuit de ONG-urile marxiste din Germanis. daca nu din 2025, atunci sigur din 2026.

    https://economedia.ro/cati-bani-ar-aduce-la-buget-introducerea-impozitului-progresiv-in-romania-studiu-comandat-de-o-fundatie-germana-de-stanga-studiul-prezentat-de-noua-consiliera-a-lui-marcel-ciolacu-promotor-al-im.html
    https://economedia.ro/ocde-lanseaza-raportul-pentru-romania-tara-noastra-ar-trebui-sa-inceapa-sa-pregateasca-tranzitia-catre-o-impozitare-progresiva-a-salariilor-eforturile-pentru-a-elimina-risipa-in-guvern-trebuie-conti.html


    Mai aveti loc pe coala aia de hartie?
    Bun! Acum mai notati urmatoarele:
    - 240.000 de firme mici si mijlocii cu capital romanesc distruse incepand chiar cu 2024
    - 240.000 de profesionisti inalt calificati si antreprenori ce vor pleca anual in bejenie incepand cu 2024
    - 2.400.000 de someri creati intre 2024 si 2028, mare parte dintre ei vor deveni bejenari
    - o scadere accentuata a economiei si a PIB-ului
    - o crestere ca in povesti a datoriei de tara
    Ca sa placa la toata lumea, nu de altceva!

    https://economedia.ro/breaking-guvernul-reinfiinteaza-antifrauda-judeteana-ca-pe-vremea-garzii-financiare.html
    https://www.capital.ro/pregatiti-va-pentru-controale-cine-sunt-cei-peste-care-va-veni-anaf-sa-se-obisnuiasca-cu-gandul.html
    https://www.capital.ro/anaf-a-facut-prapad-a-identificat-obligatii-fiscale-nedeclarate-de-1062-miliarde-lei.html
    https://www.capital.ro/cine-trebuie-sa-depuna-declaratia-unica-la-anaf-peste-800-000-de-romani-sunt-obligati-sa-o-completeze.html
    https://www.gandul.ro/exclusiv/exclusiv-cum-sunt-verificate-marile-averi-ale-marilor-bogati-av-alina-savin-metoda-de-verificare-a-patrimoniului-net-este-placerea-fiscului-20100242

    Va salut din tari straine!

    RăspundețiȘtergere
  12. In sensul articolului de mai sus merge o carte foarte discutata in Franta in acest moment, La Defaite de l'Occident (Infrangerea Occidentului), de Emmanuel Todd, un sociolog care a prevazut caderea Uniunii Sovietice (in 1976!) - vezi articolul dedicat lui in Wikipedia; una din cauzele principale ale decaderii ar fi pierdera completa a valorilor promovate de protestantism; autorul considera ca dupa faza activa a religiei (in care oamenii practicau religia, intre altele ducandu-se in fiecare duminica la slujbele religioase), urmeaza faza "zombie", in care oamenii nu mai pastreaza legatura cu religia decat pentru ceremoniile nasterii, botezului si inmormantarii; ultima faza, "religie zero" este cand oamenii au pierdut orice legatura cu religia (ilustrata printre altele, de faptul ca au crescut enorm incinerarile in locul inmormantarilor crestinesti); este faza in care se afla SUA acum, urmate indeaproape de Europa. Unul din criteriile dupa care s-a ghidat Todd pentru previziunea caderii URSS a fost numarul de morti infantile, care crescuse in URSS; astazi, SUA au depasit ca numar de morti infantile Rusia. Sigur, acestea sunt doar o parte din argumentele autorului; daca puteti, cititi cartea, e revelatoare; inclusiv ipoteza din sub-capitolul "Se venger de l'Ukraine?" (p.301) care introduce o ipoteza halucinanta, dar destul de logica, a cauzelor razboiului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Card ipoteza, va rog? Daca doriți, pt cei ce nu pot accesa cartea.

      Ștergere
    2. Ipoteza e ca Ucraina a fost impinsa intr-un razboi din care nu are decat de pierdut ca razbunare pentru masacrele practicate de catre Bogdan Hmelnitki (la 1648!) asupra unei minoritati care astazi are o influenta importanta in geopolitica; vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Ukraine.

      Ștergere
  13. Buna ziua!
    Imi plac analizile dumitale, domnule Dan, dar uneori introdusci in aceste analize niscaiva exagerari despre perioada comunista, inainte de 1990. M-am nascut in 1945, deci am trait pana la 50 de ani in toata perioada de introducere si apoi dezvoltare a comunismului, precum si perioada de restrictii ai anilor`80 din sec 20. Pomenesti uneori de cartelarea painii, dar eu singura perioada cand se cumpara pe cartela au fost anii `50 din sec 20. Eu nu-mi amintesc ca in anii`80 sa fi cumparat ceva pe cartela sau cu buletinul, cum spune cineva pe aici. Si am trait la Targoviste, cumva zona apropiata de capitala.Dupa ce am facut 50 de ani, s-a intamplat sa plec in Statele Unite, tara mult ravnita de majoritatea romanilor si a oamenilor din intreaga lume. Stii ce spuneau unii romani, care erau deja de mult stabiliti acolo si ceea ce observasem si eu imediat ce am observat ce si cum se traia in State? Expresia folosita pentru a explica aceasta era: " astia, astia fiind americanii, au un comunism in ei mai ceva ca la noi sub Ceausescu". Da, imediat cum am ajuns in State am constata halul de indoctrinare la care erau supusi americanii ,cei de rand, ca la altii nu aveam noi acces. SE credeau ca ei sunt buricul pamantului, ca ei trebuie sa salveze lumea si nu cunosteau o iota cum traiesc alte popoare pentru ca propaganda lor de indobitocire le spunea ca peste tot in lume se traieste ca in salbaticie, mai ales in tarile comuniste si in Rusia. Tot ce urmareau la televizoare era numai despre cat erau americanii de grozavi, dar cumparau tot ce era "made in China" si urmareau numai filme americane in care eroul principal, macho man era, bineinteles, american.
    Asa ca oameni buni, ce se intampla acum in Occident si in UE, care nu a facut altceva decat sa copie mizeria propagandistica a americanilor, este aducerea la un numitor comun a situatiilor. Tarile blamate de propaganda capitalist-occidentala trebuie sa cunoasca o aliniere la adevarul existenta ca Occidentul, si in special Statele Unite, au urmarit un drum care nu putea duce decat la pierzanie. Toate bune va doresc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nu era pâinea pe cartelă? Am fost eu la Zărnești în 1988 și n-am putut cumpăra pâine. Poate nu era cartelată în orașele mari, dar la țară și în orașele mici, da. Produsele de bază erau cartelate și în orașele mari, de exemplu uleiul, zahărul, făina.

      Ștergere
    2. Lăsați-o că măcăne. In anii 80 totul era pe cartela, poate aveți un început de Alzheimer. Sunt din Buzău, totul era cartelat, iar magazinele erau goale. Născută în 1949.

      Ștergere
  14. Nu specia cea mai puternică sau cea mai inteligenta supraviețuiește, ci cea care se adaptează cel mai bine la schimbări. - Charles Darwin

    Consider citatul lui Darwin o axiomă.
    Din punctul de vedere al axiomei supraviețuirii cine e cel mai bine adaptat la schimbări?
    Și cine nu?

    Eu zic ca părere personală că graficele injectării cu vaccinul ce modifică ADN-ul din anul 2020 ca fiind grăitoare.
    Doar China și Rusia nu s-au injectat cu CELE care modifică ADN.
    China și Rusia și-au protejat fondul genetic.
    Războiul este deja câștigat.
    Din 2021.
    Asistăm 10 ani să constatăm asta.
    Daca e adevărat ce zic studiile, în 10 ani majoritatea vaccinatilor vor fi prea obosiți și bolnavi sa mai lupte cu sistemul.
    Căderea economică a Europei și Americii va deveni foarte vizibilă în acești 5-10 ani.
    Fluxurile de imigranți nu vor înlocui omul alb.
    Cine promovat ideea asta de înlocuire a fost mai stupid decât Darwin.
    Nu poți înlocui o rasă cu alta.
    Rasa așa zis înlocuitoare are nevoie de sute de ani de conviețuire că sa se integreze.
    Ce au făcut hunii, tătarii, și celelalte popoare migratoare din trecut?
    Ăia erau imigranții de acum mii de ani.
    Hunii veniți că imigranți in Europa abia astăzi după câte sute de ani au reușit să aibă un conducător veritabil?
    Când ungurii au fost asaltați de imigranți sirieni am văzut imaginea hunilor care atacau Europa în vechime.
    Ungurii sunt cel mai bun exemplu de câte sute de ani e nevoie să integrezi imigranții.
    Negrii din America de Nord nu sunt integrați nici astăzi.
    Peste 5-10 ani fondul genetic va ieși la iveală.
    Și tot ce se discută azi devine irelevant din cauza schimbării problemelor de fond.
    Așa că e irelevant războiul din Ucraina, e irelevant ce comentează șefii marilor țări occidentale.
    Și va fi total irelevant holocaustul evreilor trâmbițat din anii 70 când genocidul făcut omenirii va depăși orice imaginație.

    Singurii care pot supraviețui fără să fie deștepți sau puternici sunt țăranii.
    De ce se închid fermele?
    De ce atacul fermelor și a țăranilor se va intesifica?
    Vor apărea boli la animale, culturi și țăranii vor fi masacrați.

    Oricine ne conduce ne conduce spre sinucidere colectivă.
    Ne vor pe toți morți.
    Vor să scape planeta de oameni.

    Acest război al uciderii tuturor oamenilor a început în 2020.

    Singurii care au reușit să fenteze agenda sunt chinezii și rușii.

    In 10 ani populația lumii va ajunge in ciuda tentativelor de ucidere in masă sa depășească 10 miliarde.

    Doar că populațiile albe vor reprezenta abia 5-10% din total. Omul alb va deveni specia pe cale de dispariție. Și e hotărâtă soarta lui.
    Omul alb va exista doar in Russia.
    Alt stat în lume nu va mai proteja omul alb, ci îl va ucide de fie-care dată când are ocazia.

    Acesta este ZIDUL CARE SE RIDICĂ.





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In opinia mea, poate exagerata extrapolarea, dar plauzibila.

      Ștergere
  15. Domnu' Dan,

    de cate ori ridica Vestul cate un zid, tot Orientul - Lumina de la Rasarit - este cea care il doboara!

    RăspundețiȘtergere
  16. Tare alb mai vezi tu omul rus!
    Ba e majoritar tot "galbejit" si cu ochii "ascutiti"!
    Mongoloid!
    Precum si doar minoritar "romanistanizat"/latin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusul nu e alb complet. Dar asta nu ma impiedica sa fiu solidar cu el, si deloc cu ucrainenii.

      Ștergere
  17. Cat de axat pe realitate esti, Dan Diaconu!

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/peste-4-200-de-carti-au-fost-interzise-anul-trecut-in-scolile-si-bibliotecile-din-sua-din-cauza-temelor-abordate-2724041

    Asta e viitorul care e destinat oricarei tari devenite satelit SUA... Romania included!

    RăspundețiȘtergere
  18. Au făcut greșeala fatală să ne bage în națio și în m ue . De aici li se trage pierirea . Imperiu roman ne-a vrut . S-a dus dracu , imperiu Otoman a fost mai deștept ne-a controlat și jumulit , imperiul austro-ungar ne-a vrut , e praf , URSS ne-a băgat în ,,imperiu " și s-a dus si el . Așa că acu e altu la rînd . Apoi vedem care mai apare să il rezolvăm și pe next .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)