miercuri, 20 martie 2024

De ce băsescu?


Am scris ieri câteva chestii pe Twitter și pe Facebook, dar simt nevoia să aprofundez subiectul. Mai ales că, stând la o discuție prelungită cu un prieten, am primit o întrebare cumva paradoxală: cum de-l desconsider atât de mult pe băsescu(scriindu-i inclusiv numele cu literă mică), în condițiile în care Plăvanul a făcut infinit mai mult rău României? Dintr-un anume punct de vedere omul are perfectă dreptate.

Cu siguranță Plăvanul e cel mai catastrofal conducător din istoria României. Niciun conducător de-al țării - nici măcar jigodia de Carol al II-lea - nu a făcut mai mult rău României decât Plăvanul. Întrucât toate jigodismele au fost făcute în tăcere, majoritatea nici măcar nu e conștientă de catastrofa abătută asupra țării. A reușit să-l frâneze doar Dragnea, însă, după ce l-a băgat la bulău, dezastrul produs României a devenit aproape imposibil de reparat. 

Ce-a făcut Plăvanul? Pentru propria-i comoditate a transformat România într-o cârpă cu care se șterge la fund orice neavenit din afară. Pentru a nu fi deranjat din confortul său zilnic a statutat jaful ca politică de stat. Ne-a împins inclusiv în anticamera războiului, făcându-ne să luptăm de partea unuia dintre dușmanii tradiționali ai României, anume Ucraina. Oamenii nu conștientizează că pământurile furate de la noi nu mai sunt la ruși, ci la ucraineni. În condițiile în care românii de acolo sunt tratați ca niște sub-oameni, fiindu-le încălcate drepturile fundamentale, Plăvanul și ciracii săi împing sfidător România în război de partea călăului. 

Românii nu au habar că Plăvanul și șleahta sa de jigodii au decis să plătească aproape 3 miliarde de dolari pentru extinderea bazelor militare americane din România. De asemenea, tot mafia cocoțată la putere a hotărât cumpărarea de arme scumpe și inutile de la americani, prin încălcarea repetată a legii offset-ului. Nu cred că exagerez deloc dacă afirm că, la ora actuală, corupția din domeniul achiziției de arme o depășește pe cea de dinaintea ambelor Războaie Mondiale. Nu e posibil să arunci bani pe niște avioane care fac umbră pământului degeaba, să plătești în avans niște alte avioane care urmează să-ți sosească peste 11-12 ani - când vor fi de mult ieșite din uz - sau să achiziționezi tancuri care în Ucraina s-au dovedit catastrofale. Despre Patriot ce să mai spun, doar vede toată lumea cum n-au făcut niciun purice acolo, fiind inactivate de către ruși fără probleme. 

De când Plăvanul e la putere datoria externă a României s-a dublat. Și nici nu e de mirare asta în condițiile în care se fură ca-n codru. Plăvanul a reușit să instituie în România un sistem atât de corupt încât a atins în perfecțiune corupția instituționalizată din țările dezvoltate. Nu-i puțin lucru să-i ajungi din urmă pe cei care și-au perfecționat tehnica de mascare a corupției secole la rând. Diferența e că, în timp ce acolo fură o elită de-a lor, aici în loc să fure o elită de-a noastră, fură tot ai lor! Iar asta e aproape în totalitate opera Plăvanului.

Ca să înțelegeți cât de anchilozați suntem ca națiune, nu trebuie să luăm la analizat decât ultimul său an de domnie. Ce a făcut Plăvanul? Și-a asigurat împreună cu nevasta excursii de lux în jurul lumii, făcând achiziții pe care niciun șef de stat actual nu și le permite. Apoi, vizând un post european, a plecat pe banii României într-o misiune a nimănui în Africa, chipurile pentru a crește vizibilitatea Uniunii Europene acolo. Păi dacă ăsta îi era targetul, nu ar fi trebuit să suporte Uniunea Europeană costurile de nabab ale nulității noastre? Unde s-a mai văzut așa ceva? Practic, prin acea excursie Plăvanul a produs o deturnare de fonduri care ar fi trebuit imediat anchetată de către procuratură. Doar că nu s-a întâmplat nimic! 

Acum, după ce i s-a dat cu flit de la UE, caută să ocupe un post la NATO. Și pentru asta face alte deplasări din banii statului român. Și, ca o bomboană pe colivă, și-a mai comandat și renovarea unui palat care să-i fie reședință după ce n-o mai fi președinte. Iar hachița asta de parvenit sfidător ne costă o „nimica” de 4 milioane EUR, bani pentru care covrigarul Ciolacu a semnat fără să crâcnească. 

Desigur, sunt numeroase „fapte de vitejie” care ne pot demonstra cu vârf și îndesat că această nulitate a reușit să jefuiască țara mai mult decât au făcut-o fanarioții luați împreună, dar și să ne bage în situații istorice mai complicate decât a făcut-o imbecilul de Carol al II-lea(pe-ale căror odrasle le sponsorizăm acum deoarece sunt „Casa Regală a României”; râd și curcile de noi: republică subvenționând casa regală!). Nu-i puțin lucru pentru o nulitate atât de mare.

Din acest punct de vedere, a-l desconsidera atât de mult pe băsescu pare nedrept. Până la urmă, jigodia aia bețivă nu a reușit în mod direct să facă atâta rău țării. Doar că e o problemă care trebuie înțeleasă. băsescu e cel care a făcut posibilă existența catastrofei Iohannis. Dacă n-ar fi fost băsescu și acțiunile sale nebunești, Plăvanul n-ar fi existat. Iată așadar că acest raport de cauzalitate îl pune pe marinar ca rădăcină esențială a întregului rău pe care-l trăim acum! băsescu este cel carte a cedat suveranitatea țării, care a permis penetrarea serviciilor, inclusiv prin numirea la vârf a unor membri aparținând altor puteri, astfel încât întreaga structură de securitate a statului să devină irelevantă. băsescu este cel care a făcut posibile abuzurile DNA și inimaginabilele amestecuri - care acum au devenit banale - ale serviciilor în justiție. 

Cu alte cuvinte, dacă n-ar fi existat băsesacu, probabil că tot răul și toată nebunia pe care-o trăim n-ar fi existat. De aceea marinarul bețiv trebuie trimis la groapa de gunoi a istoriei. Numele său ar trebui șters definitiv, iar perioada sa de domnie trecută sub tăcere deoarece e mult prea rușinoasă pentru noi. Despre asta este vorba!

40 de comentarii:

  1. Psalmul 11 versetul 8:
    Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Winston Churchill : „Faceți din proști conducători și vă întrebați de unde vine dezastrul! ”

      Ștergere
  2. E greu să mai adugi ceva, foarte bine spuse toate, bravo !

    RăspundețiȘtergere
  3. klauSS sau Sindromul hitler
    O perspectivă tot mai evidentă este extinderea războiului. Pentru cine !? Pentru ce motiv !? Cine profită de această crimă împotriva pașnicului popor român ?!?
    Ei bine, trebuie să înțelegem, că postul de secretar general al NATO, nu se obține în urma unor alegeri libere, nu se trage la sorți, nu se face pe bază de CV, ci, se pare, că mai nou se cumpără ! Da, ca pe vremuri, cu averi și tribut la Inalta Poartă de pe malul râului Potomac.
    O bază militară uriașă în România pare a fi un preț acceptabil. ( Bază militară care trebuie să fie nu mare, ci monstruos de mare și lipită de regiunile rusești. Aceasta va reprezenta o nouă „amenințare existențială” împotriva Rusiei. Nu ar trebui să ne așteptăm ca războiul actual să rămână cantonat în Ucraina: ci încet încet, va trebui să ne obișnuim cu ideea că vom avea acest război între NATO și Rusia, și probabil pe teritorii extinse, chiar și românești !?!?
    Mulțumim klauSS ... ghinion ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu mai punem smnul egalitatii între ruși și sovietici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord. Majoritatea, din necunoaștere sau rea voință, pun semn de egalitate între URSS și Federația Rusă. Total greșit.

      Ștergere
    2. Enorm de multi confunda poporul rus cu bolsevicii...

      Ștergere
    3. Așa este, de aceea mulți din necunoaștere sunt rusofobi!

      Ștergere
  5. Eu as incepe cu iliescu. S-ar putea chiar basescu sa moara inaintea jigodiei absolute numita iliescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. BBAVO!!! Aveti perfecta dreptate

    RăspundețiȘtergere
  7. Un micuț Hitler dar pentru România un nenorocit care nu a făcut decât rău țării și implicit poporului român. Dar liberalii au adus regi in România făcând din România regat și acum tot ei au adus un turist foarte costisitor pentru noi toți.

    RăspundețiȘtergere
  8. Excelent!
    Cu ultima frază însă nu sunt de acord. Numele și faptele jigodiei de băse ar trebui spuse cât mai des și cât mai vocal, spre luare aminte, poate așa - dacă ne vom mai reveni - nu se va repeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce anume din istoria ultimilor 34 de ani te face sa ai macar speranta ca nu se va mai repeta!?....se va repeta ...si iar ...si iar....Singura intrebare pe care toti ne-o punem in sinea noastra dar nimeni cu voce tare,este: oare cat de jos putem ajunge in alegerile nosatre?...ma rog,ale altora de fapt dar ce conteaza! Dar trebuie sa mai adaug ceva,uitati-va-n jur,si-o sa va "simteti" mai bine...in mUE cam toti sunt in nutella pan' la gene la capitolul asta al leaderilor de fapt cred ca-s niste criterii de baza pentru a accesa anumite pozitii,jigodie,lipsa totala de scrupule,lacomie,avizi de pozitii,inteligenta mediocra in cel mai bun caz....si mai puneti ca deja se stiu....

      Ștergere
    2. Probabil e un fenomen natural , nu poti fi pe deplin multumit pana nu faci baita in nutella. Omul are nevoie de substanta de contrast. Nu putem aprecia pe deplin binele daca nu cunoastem raul extrem. E o curiozitate bolnava in noi.

      Ștergere
    3. Prin Sentinţa civilă nr. 2790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, iresponsabila judecătoare Maria Morar de la Judecătoria Sibiu a declarat oficial Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Werner Iohannis (concomitent și primar al municipiului Sibiu) ca „succesor în drepturi” al organizației hitleriste Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien)! Primarul Klaus Werner Iohannis nici măcar nu a binevoit să apere în instanță statul român, doar a trimis o întâmpinare că lasă la latitudinea instanței să hotărească și nici nu a mai atacat sentința civilă defavorabilă primăriei și statului român, aceasta rămânând definitivă la nivel de Judecătoria Sibiu!!! Prin această sentință ilegală și nedreaptă, nr. 2790 din 28 mai 2007, s-a deschis calea pentru retrocedările ulterioare către FDGR și Biserica Evanghelică a sașilor, care aderase și ea oficial cu toată averea sa imobiliară la organizația fascistă Grupul Etnic German.
      În baza sentinței ticăloase a judecătoarei Morar Maria, FDGR și biserica evanghelică au revendicat abuziv și au căpătat de la fostul primar Iohannis Klaus Werner (simultan președinte FDGR și credincios evanghelic) nu doar locuințe, ci și licee, școli și grădinițe de unde copiii românilor au fost evacuați sau primăria nemțească plătește acum, din banii românilor, chirii exorbitante către organizația lor etnică (FDGR).
      CE MAI ESTE DE DISCUTAT ???!!! Poate doar proverbul poporului sârb : „Nimeni nu ne poate face nouă atâta rău cât ne facem noi înșine!”

      Ștergere
  9. Eu totuși din ce m-am documentat despre Băsescu, consider că acesta este omul care a făcut cel mai mult rău României în ultimii 34 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus 20 miliarde împrumut, pe care nu l-a văzut nimeni, dar care trebuie plătit.

      Ștergere
    2. L-a plătit Ponta, dar s-au făcut alte datorii între timp și mai mari.

      Ștergere
  10. Foarte foarte adevarat ! Dumnezeu sa le rasplateasca dupa masura tradarea poporului roman !

    RăspundețiȘtergere
  11. Din punctul meu de vedere Nastase, Mitrea, Severin, Avram Muresan, Voiculescu si multi altii, acum in mare viteza acestea sunt primele nume pe care mi le amintesc, nu au stat nemeritat in puscarie. Destinele tuturor "arestatilor politic" s-au schimbat dupa eliberare. Nastase si Severin de exemplu observa acum ce inseamna UE si SUA. Mitrea nu mai stiu, parca e analist politic acum... Va dati seama cam cum ar fi evoluat Nastase de exemplu daca ar fi castigat alegerile ?!?! Dupa privatizarile Petrom si Sidex dupa semnarea contractului cu Bechtel dupa indeplinirea absolut tuturor conditiilor impuse de SUA (pentru NATO) si UE pentru aderare (va amintiti cum au negociat polonezii ?!) cam cum credeti ca s-ar fi comportat ca presedinte ? De stenogramele lui Stanoiu (ministru justitiei) in care se discuta la partid cum sa faca sa aresteze pe unul sau altul va amintiti ? Mai in gluma, mai in serios, Basescu i-a determinat pe toti "arestatii politic" sa-si reevalueze convingerile. Dupa Basescu "justitia a redevenit independenta" si a achitat pe banda rulanda cu ajutorul prescrierilor multi politicieni, lucru care ne-a starnit tuturor nemultumirea.... Pentru mine cea mai mare dezamagire ramane Emil Constantinescu (in care am sperat foarte mult !) cu acordul de survol pentru NATO de a bombarda Iugoslavia si semnarea tratatului cu Ucraina totul pentru a ne inchina Occidentului, punand temelia constructiei definitivata de marinar intru' slavirea licuricilor...... Eu cred deci ca Emil Constantinescu este cel care, peste ani, a contribuit la aparitia dezastrului numit Johannis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosind nume iti este usor sa te eschivezi si sa fii aparent subiectiv ! Incearca sa rescrii acest comentariu fara sa folostesti nume......acolo in loc de nume foloseste cuvantul SISTEM si o sa vezi ce compunere mult mai clara reiese !

      Ștergere
    2. Nu am dorit sa ma eschivez sub nici o forma. Sa fiu (aparent) subiectiv sau obiectiv ?! Da, se poate folosi si cuvantul "sistem" - de acord ! Asta inseamna ca nu presedintii au fost vinovati pentru deciziile lor ci "sistemul" ? Da, nu e imposibil... Mereu am avut doar marionete la conducere... ghinion (desi eu cred ca si noi avem aici o mare vina !)

      Ștergere
    3. Gândește-te cum ar fi evoluat lucrurile, dacă Băsescu și gașca lui făceau pușcărie atunci când trebuia! https://gandeste.org/politica/cei-zece-care-au-ingropat-romania-traian-basescu-valeriu-stoica-decebal-traian-remes-radu-berceanu-alexandru-athanasiu-mugur-isarescu-sorin-fodoreanu-radu-sirbu-ovidiu-grecea-si-costin-borc/23134/

      Ștergere
  12. .."majoritatea nici măcar nu e conștientă de catastrofa abătută asupra țării."
    Nu sint pt ca nu vor, dar oricine putea sa stie orice, deoarece facutul in liniste nu-i secret si, atunci, se vede. Romanii merita exact ce este pt ca erau inebuniti sa-l aleaga pe sas, deoarece faceau analogia, desigur, foarte inteligenta, cu regii nemti, cu istoria pe care o stiu din auzite si care se rezuma la "erau rude cu toti regii din lumea civilizatilor si avansatilor si se traia bine pe vremea lor." In plus credeau ca sasul este prieten cu Merkel si aia, in virtutea socotelilor romanesti, era clar ca venea cu sacii de bani in Romania, ca sa fie bine, sa nu fie rau. L-au vazut 5 ani ce este in stare si au tinut mortis sa-l mai aleaga inca 5! Disperarea sa-l aleaga era si mai mare decit prima oara si, pe la ambasade, a ajuns la peste 90% din voturi. Cine spunea ca are de gind s-o aleaga pe Dancila era injurat si etichetat ca prost. Poate c-a fost prima oara cind n-a fost necesar sa fie rotunjite procentele.
    "Românii nu au habar".... Daca-si permit inseamna ca se simt deasupra oricarei situatii si, atunci, se poate spune ca nimic nu conteaza si totul le convine, iar atitudinea lor fata de orice se intimpla in tara chiar asta ne arata. Istoria cu rusii pe care o stiu majoritatea romanilor este un subiect de stand-up comedy, ca sa folosesc un termen neaos din repertoriul romanilor noi.
    Si sa vedem cine sint:
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ce-s-a-scris-pe-coroanele-depuse-la-mormantul-marioarei-murarescu-din-pacate-umor-negru--38794.html
    "Ea (n.r. fosta colega) i-a spus angajatului de la pompe funebre sa scrie urmatorul mesaj pe coroana pe care urma sa o depuna la mormant: 'Odihneasca-se in pace' si i-a spus sa scrie asta si pe o parte, si pe alta. Cand s-a dus sa ia coroana, a vazut scris: 'Odihneasca-se in pace si pe o parte, si pe alta'."
    Daca tu candidezi nu treci de 5%, deoarece ceilalti 95% nu vor intelege pe ce limba vorbesti. Pe taranul parvenit de Murfatlar l-au priceput f bine, a fost unul de-al lor.


    RăspundețiȘtergere
  13. Domnu Diaconu , daca romanii au vazut ce nulitate a fost in primul mandat de ce l au mai votat inca o data ? Bine bine popor vegetal da chiar asa de batut in cap , in masa ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragnea n-a facut nimic. A mimat doar ca lupta, cu voturile romanilor in spate, el incerca sa negocieze cu Sistemul. Un fel de "pot sa va fac nasoale, dar uite ce baiat bun sunt, asa ca hai sa ne intelegem cumva". Tradatorul s-a dus pana si la Stapanii securistilor, discutand cu "niste evrei", in incercarea de a se baga si el pe lista slugilor dezirabile. Toate miscarile lui Dragnea doar au scos din sarite securistii nostri, care au vazut in asta un tupeu inacceptabil, asa ca l-au matrasit, desi pe ultima suta, in lasitatea lui, Dragnea renuntase la tot, la partid, la alegeri etc, numai sa-l lase in pace. Dar asta e soarta slugilor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Basescu a fost primul gunoi prin care Securitatea vindea oficial Romania sistemului globalist. D-aia urla ca apucatul, axa "Washington-Londra-Bucuresti" desi nu il intrebase nimeni nimic. Dupa ce a fost acceptat ca sluga globalista, Basescu doar a ascultat ordine. Iohannis e doar continuarea fireasca. Eu nu-l vad pe Iohannnis ca facand el ceva cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cred si eu, e doar un conformist. Plus ca, eu cred ca are Asperger

      Ștergere
  16. ..........Diferența e că, în timp ce acolo fură o elită de-a lor, aici în loc să fure o elită de-a noastră, fură tot ai lor! Iar asta e aproape în totalitate opera Plăvanlui....... Da e real ce spui dar nu complet , la noi se fura cu complicitate interna , de aia raman urme si se dau in vileag , fiindca munca de procuror a devenit una de tot rahatul ! Li se pun dovezile in fata dar ei sunt fortati sa le vada doar pe cele cu dedicatie !

    RăspundețiȘtergere
  17. De acord! Dar, sa nu uitam ca Base a fost ministrul transporturilor in 1992, sub Iliescu. A aterizat direct de pe planeta Marte? Si brusc a ajuns ministru? NU base este radacina. Da, e o radacina, dar trebuie sa cautam mai adinc. In fond, " o concluzie este locul unde am obosit sa mai gindim"!

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte adevărat! cu o completare: BĂSESCU este o instituție, omul este un păcălici. Am numit-o Mafia Tradătoare. Vor fi pedepsiți toți mafioții pentru trădarea unui întreg popor. Cu respect, Tavi

    RăspundețiȘtergere
  19. De ce nu sânt în pușcărie pe viață cei care au greșit față de această țară?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde ai văzut tu o tara care sa judece pe cei care au tradat-o ,furat-o, vandut-o ?!Spune-mi, ca ma mut acolo.

      Ștergere
  20. Cine zice, ca ar putea impiedica producerea unui rau, se amageste singur. Raul nu se poate impiedica nici cu mila, nici cu sila.
    Dar din fericire, Dumnezeu a lasat pentru eternitate, ca nimic - inclusiv vreunul dintre Rele - sa nu ramana vesnic!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sursa Răului Absolut este Ilici.
    La adăpostul "cinstei" sale a proliferat pegra curentă, s-a lățit trădarea și hoția.
    Băsescu a consolidat statul paralel, și-a subordonat pe persoană fizică serviciile, justiția, instituțiile fundamentale ale statului. El a dat înapoi România cel puțin cu durata mandatelor.
    Plăvanul vomită antiromânism, acest Vodă cel Nimic, aparent prost, dar ticălos impregnat cu ură pură, este bomboana pe coliva țării. Posibil să ne dovedească, să ne arunce definitiv în hău. Fiindcă asta vrea. Rețineți că după alegerea pentru mandatul 2 a fost întrebat dacă pleacă la UE. Răspunsul - "mai am treabă aici". Adică, își chiar face treaba.
    După 10 ani de regres cu Băse, adunăm încă atît cel puțin cu Dulapul.

    RăspundețiȘtergere
  22. "nici măcar jigodia de Carol al II-lea"!? Vorbești aiurea, pe vampirul regal, cei doar 10 ani de la restaurație 1930-1940, numai regimul stalinist al anilor '50 îl întrece ca teroare și la numărul de crime! Peste 500 de oameni executați extrajudiciar absoluta lor majoritate legionari. Plus rușinea cedărilor de teritorii din 1940 care au provocat fuga vampirului.

    RăspundețiȘtergere
  23. Atat de orbi suntem incat analizam ce ne-au facut slugile. Au si ele vina lor dar adevaratii vinovati sunt STAPANII lor si noi cei care ne-am supus orbeste.

    RăspundețiȘtergere
  24. Un material excelent și foarte adevărat care pune pe tapet adevărul!! Respect și stima

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)