luni, 11 martie 2024

Tabla de șah europeană la momentul confruntării diplomatice


Mai multe informații provenite din zone discrete spun că statul subteran al SUA s-a retras din Ucraina, preferând să lase leadership-ul Marii Britanii care caută să scoată cât mai mult din situația asta, repetându-se cumva Războiul Ruso-Turc. În sprijinul acestei ipoteze vine debarcarea vacii Nuland din Departamentul de Stat, dar și îndreptarea „interesului media” spre Europa atunci când vine vorba de reacțiile referitoare la ceea ce se petrece în Ucraina.

Este însă ceva cu adevărat interesant în tot jocul de glezne. Inflamarea nulității Macron, refuzul sec pe care l-a primit atât din partea Germaniei cât, mai ales, din partea Angliei, ne arată că se joacă niște jocuri interesante. Dacă ar fi să mai remarcăm ceva, ar fi lejeritatea cu care ministrul de Externe al Poloniei s-a exprimat în ceea ce privește prezența militarilor NATO pe teritoriul Ucrainei. Fără nicio jenă, omul a spus în limbaj direct că da, fix asta se petrece și că inițiativa lui Macron nu-i nimic altceva decât continuarea unei politici care se practică deja în Ucraina. 

OK, dacă am văzut care-i treaba în Occident este interesant de văzut răspunsul Rusiei. Aflu tot din surse discrete că în Duma de Stat s-a discutat deja în comisii denunțarea de către Rusia a Tratatului Doi plus Patru. Hmm, probabil că nu știți despre ce este vorba, dar dacă vă voi spune că acest tratat este cel care a stat la baza reunificării Germaniei, brusc, vă voi stârni curiozitatea. Dacă țineți minte, de mai multe ori am spus că nemții își cam joacă viitorul la ruletă. Și iată că apariția convorbirii nulităților care-și spun generali nu e atât de întâmplătoare, având un scop mult mai adânc. Și asta am spus-o de atâtea ori încât mi-e și lene s-o mai repet.

Pe scurt, după SUA, Germania este cel mai mare contributor la Războiul din Ucraina. Cu cele treizeci de miliarde donate Ucrainei(în echipamente militare, know how, ajutor economic s.a.), Germania a contribuit de zece ori mai mult decât Franța. Așadar, din acest punct de vedere, limbricul Macron ar cam trebui să pună batista pe țambal și să ne asurzească tăcând. Doar că această contribuție, împreună cu flagrantul convorbirii, reprezintă o încălcare grosolană a tratatului menționat. În articolul doi se specifică faptul că Germania nu-și poate utiliza armele decât pentru apărarea propriului teritoriu, în linie cu directivele ONU. De aceea participarea Germaniei la acțiunile agresive ale SUA în Afganistan sau în Orient reprezintă încălcări flagrante ale tratatului menționat. Iată ce se afirmă în articolul doi: 

„Guvernele Republicii Federale Germania și Republicii Democrate Germane își reafirmă declarațiile potrivit cărora numai pacea va izvorî de pe teritoriul german. Conform constituției Germaniei unite, acțiunile care tind și sunt întreprinse cu intenția de a perturba relațiile pașnice dintre națiuni, în special pentru a pregăti un război de agresiune, sunt neconstituționale și o infracțiune pedepsită. Guvernele Republicii Federale Germania și Republicii Democrate Germane declară că Germania unită nu va folosi niciodată niciuna dintre armele sale decât în conformitate cu Constituția sa și Carta Națiunilor Unite.”

Înțelegeți cred că ceea ce face Germania în prezent este efectiv un amestec neconstituțional și în sfidarea respectivului tratat și a propriei Constituții. Denunțarea de către Rusia a acelui tratat nu se va lăsa obligatoriu cu reîmpărțirea Germaniei acum, dar va deschide subiectul, iar la momentul oportun nemții vor trăi din nou în două țări separate. Ceea ce ar trebui să înțelegeți este că în tot acest plan rușii s-ar putea să aibă un aliat surprinzător, anume blocul anglo-american. 

Atât englezii cât și americanii au teamă de un adversar ruso-germano-chinez. Alianța aceasta este una cât se poate de naturală, atât Germania cât și China putând utiliza ultra-eficient energia rusească, în timp ce geniul militar rusesc poate asigura securitatea alianței. Este construcția de care americanii se feresc cel mai tare. Reunificarea Germaniei este, în principal, opera Rusiei. Puțini știu că SUA de fapt s-au cam codit, conștienți fiind că o Germanie mare va ajunge la un moment-dat într-o alianță cu Rusia, ceea ce e coșmarul anglo-americanilor. 

De aceea acum, soluția reîmpărțirii Germaniei, cu toate că pare absolut de neimaginat, poate deveni mai repede decât credeți un subiect concret de discuție în relațiile internaționale. Pe moment denunțarea Tratatului de Reunificare a Germaniei nu poate fi pus în practică decât dacă Putin își pune semnătura pe document. Fără doar și poate, agitarea din Duma de Stat este o arătare a pisicii. Și iată de ce brusc, Scholz a devenit foarte cooperant, respingând în bloc propunerile demente ale lui Macron. 

Jocurile diplomatice care se fac acum sunt incredibile. De exemplu, predarea unor colonii din Est Franței ca și compensație pentru pirderea coloniilor tradițioanle din Africa este un joc interesant făcut pentru a duce în final la decimarea definitivă a Franței. Trebuie să înțelegem că Macron e pionul perfect pentru dărâmarea propriei țări, în timp ce Scholz pare a fi revenit cu picioarele pe pământ după arătarea pisicii. Suntem însă doar într-o etapă. Vedem cum se vor așeza lucrurile și, când va veni momentul nebuniei finale, vom putea reverifica zicerea „cum îți așterni așa vei dormi”. Cu observația că, pentru unii, acest dormit va fi somnul de veci!

18 comentarii:

  1. Despre ce colonii din Est predate Franței vorbiți ? Eu cred că Franța va trimite trupe în Ucraina înainte de alegeri. Nu știu ce va face madam LePen după ce devine președinte. Judecând după frecvența și momentele vizitelor ei în Israel, cred că va continua politica lui Macron. Rușii nu cred că vor da nici o rachetă nucleară in cazul ăsta. Vor mobiliza mai mulți oameni pe front și atât. Vorba lui Macron nu a fost aruncată la mișto și retragerea lui Vicky Nuland a fost (pt mine) semnul că o implicare directă , pe față, a NATO e deja pregătită. Aia doar și-a șters urmele ei și alor ei. Așa fac mereu.

    RăspundețiȘtergere
  2. "colonii din Est" predate Frantei....la care "est" va referiti? ca suna nelinistitor cand esti roman....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. „…României Mari, cea mai frumoasă colonie franceză din toată lumea. În timpul turneului care se încheie, m-am convins pe deplin de acest lucru”general Henri Berthelot, şeful Misiunii Militare franceze în România (1916-1918). Cartea a fost publicată la Editura Militară, în anul 2015.

      Ștergere
  3. Tratatele sunt o iluzie , ele dau ragaz pana la un nou conflict , specia umana e una conflictuala ,oricat se chinuie sa vorbeasca despre pace ! Asa si ce o sa faca F.Rusa vizavi de acest tratat ? O sa se redumeasca Cei 4 au ramas cam 3 ? Ca in cei 4 evanghelisti erau 3 ,Luca si Matei ! Cate tratate nu au ajuns sau or sa ajunga vizibil la groapa de gunoi ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ar fi domnule DD lumea fara HEGEMONII astia mai mici mai mari ? Banuiesc ca una idilica macar in aparenta ! De ce sa nu militam pentru o oranduire fara ei ? Factorul uman care nu face decat sa demonstreze inca o data ca e instabil dpdv functional !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si cum scoti RDG din Uniunea Europeana daca Putin semneaza ratificarea tratatului 2+4?

    Zidul Berlinului nu se va reinfiinta, e imposibil.

    Acum inteleg de ce a stat ambasadorul Germaniei 3 ore in audienta la Putin. Au vorbit de 2+4.

    Germania si-a jucat cartea cu sifonarea convorbirilor ultrasecrete. Nu ca au sifonat, ci ca stiau sigur ca sunt ascultati poate de tehnologia veche a STASI reactivata, si tocmai de aceea discutau. Cine stie?! Da, e posibila si tehnica superioara de ascultare ruseasca sa sparga bariere criptografice si s-au panicat toti, dar de ce nu apar astfel de sifonari si din SUA, Franta, Anglia? Cumva ca acolo nu a existat Stasi?

    Si legat de "Vedem cum se vor așeza lucrurile" ramane o intrebare la mintea cocosului: de ce s-a infiintat AUKUS la data de 15 septembrie 2021? Ca doar exista NATO.
    Va rog sa rumegati bine dilema asta si cand lucrurile se vor aseza oare nu va deveni foarte clar de ce exista o alianta DOAR a tarilor vorbitoare de engleza?

    Macron, asa sluga cum este a facut scandal pe tema AUKUS chiar din 2021.

    https://www.theguardian.com/world/2021/oct/31/macron-accuses-australian-pm-of-lying-over-submarine-deal

    Nu doar a simtit ca este exclus, dar si ca NATO nu avea rival. Acum are.
    SUA oricand poate iesi din NATO, dar tarile europene nu pot. De fapt, e chiar un punct discutabil in campania electorala din SUA.
    Uite stire de acum 2 zile:

    https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/03/09/europe-must-be-ready-for-us-to-leave-nato-diplomats-warn/

    Acum ca exista AUKUS versus NATO, unde baga banii si resursele americanii? In NATO sau in AUKUS?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Si cum scoti RDG din Uniunea Europeana daca Putin semneaza ratificarea tratatului 2+4?"
      Foarte simplu, sustinand un razboi civil profitand dr faptul ca DDR-isti sunt nemultumiti pentru ca dupa ce s-au scapat de Dracu Honecker. a venit Mamona de crenvurst oparit care ii impinge la razboi!

      Ștergere
  6. Domnu' Dan,

    smintitii care vor ca sa invadeze Ucraina pentru a o rupe de Rusia, n au fost niciodata multi!
    Dar sunt rxtrem de insistenti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnu Dan va rog frumos, vacile sunt nobile, ne dau lapte, facem o branza, cas, urda, unt, smantana aia buna, pai Nuland e diavol asta e adevarul! Cu stima va salut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tabla de șah Roșia Montană:

    "Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 5 cenți. Compania spune că nu are bani să plătească despăgubiri României"

    Bă, ești nebun?! Aproape că îți vine să le plângi de milă. Hai să mai vedem ce mai zice știrea:

    "Compania canadiană Gabriel Resources spune că nu are cum să plătească 9,5 milioane de dolari României, reprezentând despăgubiri și cheltuieli de judecată. Aceasta, după ce acțiunile companiei au scăzut cu 95%, după ce a pierdut procesul cu statul român."

    Am fost curios să văd cum au evoluat acțiunile Gabriel Resources în ultima vreme. Și am ajuns la Financial Times. Am intrat pe companie si apoi la grafice. Și le-am extras pe acestea două. Dar până să le explic și ce înțeleg eu din ele să mai spunem asta.

    Gabriel Resources pare a fi o companie inființată strict pentru exploatarea de la Roșia Montană, nu pare să aibă și alt obiect de activitate. O companie listată la bursă care a trăit din aceste speculații, luăm, nu luăm aurul de la Roșia Montană. În 2000 a fost inscrisă la Bursa de Valori de la Toronto. În 2009, un om de afaceri din domeniul mineritului investește 64,4 milioane de dolari pentru a cumpăra 9% din acțiuni.

    În 2010 grupul acelui om de afaceri, BSG, a mai investit alți 100 de milioane în acțiunile ei. În 2015 o altă companie a devenit investitoare în Gabriel Resources, Newpont Corporațion. În 2018 s-a mutat la altă bursă, de la Toronto la TSX-Venture.

    Deci în toți anii ăștia s-au ocupat cu speculații, au câștigat milioane de dolari. Poate chiar miliarde. Ce am găsit mai sus sunt câteva mici detalii, evident. Practic ei nu au muncit deloc, așa pare. Fizic spun. Ei voiau să facă și să dreagă însă pare că, vorba aia, doar gura era de ei.

    Primul grafic e evoluția pe un an, care te poate păcăli, e doar într-un trend ascendent. Deci au venit investiții, prețul a tot crescut, pentru că se aștepta câștigarea procesului probabil, oamenii veneau să investească în speranța unui câștig ulterior după ce exploatarea celor 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, cat ar fi estimate la Rosia Montană.

    Dacă ne uităm pe graficul pe 6 ani lucrurile stau un pic diferit. Vedem că au mai existat perioade când erau acțiunile sus, poate datorită declarațiilor oamenilor din guvenul României. Oscilațiile sunt mult mai mari. Dacă știi când să vinzi ești mare, te îmbogățești. De asemenea, dacă ai informații și stii când să cumperi iar dai lovitura.

    Acum va urma pe grafic o scădere bruscă, încă nu e actualizat. Atât de tare încăt poate însemna chiar și falimentul companiei probabil. Însă în toți acești ani, Gabriel Resources, companie fondată de Frank Timiș, om de afaceri româno-australian.

    Încă o chestie interesantă. Sediul companiei se află în Marea Britanie, e listată la bursa din Canada, are obiective în România și compania e din Olanda 😄

    Deci hai să nu le plângem de milă, ci să vedem cum putem recupera milioanele de euro cheltuieli de judecată. Și poate cineva, vreo instituție, urmărește firul.

    Preluat:
    https://www.facebook.com/share/s6kfdiiu4LHkBLHT/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai zis BURSA in realitate inseamna BISNITA sau SPECULA facuta de cei care apeleaza inclusiv la trafic de influenta ! De ce sunt uneori fluctuatii masive pe burse , tocmai datorita informatiilor volatile si neconcludente care vin si din sfera politicului ! Cand detii actiuni pe bursa devii foarte sensibil cu auzul banilor si cauti informatii si in cosul de gunoi daca e nevoie ca stii cum stai ! Scopul unui investitor la bursa nu este sa isi mentina capitalul ci sa si-l sporeasca si cum poate sa si-l sporeasca ? Saracind pe altii ......acoloe problema , vanatul si vanatorul au aceiasi blana cu doua ,fete le schimba in functie de eveniment! Am facut bani pe bursa am si pierdut dar stresul e imens , nu merita ! Nu ai ce sa recuperezi de la GR , aceasta companie paravan era sustinuta prin lobby politic in rest capitalul e mizilic ce il detine in portofoliu , actionarii la GR sunt in alte companii care capuseaza statul roman ! Peste tot in lume (poate exceptie China si Singapore) exista aceste companii paravan care se umfla cu banii de la bugetele statelor , iar schema e simpla companie-politic-servicii secrete(pentru pulime) !

      Ștergere
  9. Da, englezii confirma implicarea in Ucraina.Zic oficial ca trimit 10000 de drone de atac in valoare de 100M tzechini.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.activenews.ro/ucraina/Tren-cu-zeci-de-lansatoare-de-rachete-romanesti-surprins-la-Suceava-la-50-km-de-Ucraina-%E2%80%93-VIDEO-viral-188090

    Din pacate pt noi, romanii, nulitatile si slugoii ordinari care ne conduc sunt pe cale sa ne puna de partea celor ce vor fi anihilati total! De aceea, daca prin Armata si Serviciile dambovitene mai exista si oameni responsabili, patrioti si normali la cap, ar trebui ca, atunci cand vor afla ca nulitatile si slugoii din fruntea tarii vor sa trimita si trupe romanesti in Ucraina, pe langa armele trimise in flux continuu, ar trebui sa initieze de urgentza o lovitura de stat, altfel vom fi si noi parte a dezastrului nuclear ce va urma peste Europa!

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.mediafax.ro/externe/ministrul-polonez-de-externe-trupele-nato-sunt-deja-prezente-in-ucraina-22291041
    Stii cum o sa vina simultan, rachetele nucleare in fiecare capitala a Occidentului Colectiv???
    La fel de surprinzator, ca prezenta militarilor Nato si Ue in Ucraina!
    O sa te miri doar: de ce s a cutremurat usor pamantul, si s a intunecat deodata cerul
    Pai ce?
    Numai Bibi sa fie singurul lider global "traznit", pus rau de tot pe genocid? 🤣🤣🤣
    Stai sa vezi cand i or apuca damblalele de "gambleri":
    pe Kim Jong Un, pe Khomeini sau pe Khamenei, etc.
    De unde le stiu eu "pe toate"?
    Pai ca sa stii cat mai exact ce urmeaza, trebuie sa stii la fel de precis:
    "De la ce a pornit totul?"
    Si asa cum s a implinit Profetia Bitcoin, asa se va implini si:
    1) atat al 3 lea Razboi Mondial,
    2) cat si Sfarsitul Lumii asa cum o stiti acum!
    https://youtu.be/1foODyYHVV4?si=VJdwG0NgoUctO1tP
    Jokerii Globali va vor fute lumea .... de o sa va usture pe toate caile 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....pastitutza Doruletz,ai uitat pastilutza!...hai ,cu apitza

      Ștergere
    2. Pastilutze o sa iei tu, cand o sa vezi o nebunie planetara mai mare decat cea descrisa de mine!

      Ștergere
  12. Am așteptat o zi pentru a vedea ce comentarii vor apărea la acest articol care dovedește pe deplin că pentru a face politică trebuie să fi un foarte fin analist, dar mai ales un excelent vizionar ! Concluzia este dezamăgitoare.. Este greu , și cu analiza și cu viziunea. Dacă cititorii dumneavoastră (majoritatea mari iubitori și căutători de adevăr ) nu pot înțelege nici măcar când li se da pe tavă, ce pretenții se poate avea de la "politicienii.." pentru care ați fi un vorbește gura fără el .. Nici nu știu despre cine să spun vai ,vai.. de ei sau de noi ..? La cat de perseverenți sunt, puteau face carieră în zeci de domenii, de ce oare și-au ales politica ??!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Știți de ce NATO nu prea are succese în UCR ? Datorită închistării in vechile strategii militare specifice războiului rece, infatuării și îngâmfării comandanților și politrucilor ! O alta cauza este lipsa contactului direct cu realitatea din teren ! Este ușor să stai în birou să te joci pe harta sau PC și apoi să dai ordin de punere în practică! NATO(SUA în special) s-a luptat în ultimii 75 de ani cu t
    ot felul de desculți pe care nu i-a învins total ! Corea,Vietnam,Irak,Afganistan,Šíria ! În luptele ei a creat monștri pe care ulterior a trebuit să-i distrugă cu mari cheltuieli și pierderi de vieti ! În doi ani și-au golit stocurile de tehnică ,arme și muniții nereușind să pună ceva in loc! Economia liberală va trece greu la economia de război ! Războiul nu se duce pe YouTube ,prin filmulețe aranjate și retușate !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)