marți, 7 februarie 2023

Întrebări despre cutremur

Contextul în care a apărut cutremurul e unul destul de dubios. Cu nişte alegeri venind peste un Erdogan aflat într-o pierdere de popularitate şi cu forţele internaţionale ostile, cutremurul care-a venit el seamănă exact cu bomboana de pe colivă. 

Există totuşi câteva chestiuni dubioase. Prea a venit aşa la fix cutremurul. Nu cred în coincidenţe, însă nici nu am habar de vreo tehnologie de provocare a unui cutremur. Ceea ce însă mi se pare de-a dreptul dubios este modul în care s-a scos din mânecă „specialistul”. Un anume Frank Hoogerbeets a fost aruncat în faţa publicului ca „geniul care-a prezis cutremurul”. S-a spus că este specialist la un institut numit Solar System Geometry Survey. Am dat rapid o căutare şi mi-a rezultat un site de-a dreptul dubios, care pare a fi făcut pe colţul mesei. Ciudat.

Văzându-l pe om am avut impresia că retrăiesc momentul în care „seismologul” Vergil Hâncu anunţa marele cutremur şi recomanda să băgăm dinamită în pământ şi s-o detonăm pentru a putea controla declanşarea „marelui cutremur”. Totul s-a fâsâit în momentul în care la data la care a anunţat cutremurul nu s-au remarcat decât nişte câini lătrând de plictiseală. 


Partea ciudată pe care-o remarc eu este dată de „previziunile” făcute de idiotul John Bolton în Wall Street Journal. „Yet there’s a chance he(Erdogan n.n.) can be stopped, if the West takes bold action to help ensure his domestic opposition gets a fair shake in upcoming presidential elections” - spune acesta. Mă rog, în articolul respectiv solicită statelor membre NATO să pună la îndoială apartenenţa Turciei la NATO în cazul în care Erdogan ar câştiga alegerile. Zguduiala însă mi-a amintit instantaneu de articolul lui Bolton din WSJ.

Sunt totuşi câteva chestiuni extrem de dubioase. Cărţile par făcute pentru a-l faulta pe Erdogan. Apariţia „specialistului de niciunde” şi impunerea sa în prim-planul spaţiului mediatic prin intermediul mediei americane pare o operaţiune cusută rău cu aţă albă. Parcă cineva ar încerca să ne demonstreze - fără să-i fi cerut nimeni asta! -  că evenimentul din Turcia a fost unul natural. 

Nu mă înţelegeţi greşit, dar vreau să vă spun că la fiecare cutremur sunt „profeţi” care l-au prevăzut. Însă niciodată cineva nu a fost atât de promovat precum necunoscutul Hoogerbeets.

Nu vreau să cad în penibil, dar numărul mare de coincidenţe mă pune pe gânduri. Repet, din câte ştiu, cutremurele nu pot fi declanşate. Poate nu ştiu eu bine sau poate, mai degrabă, stelelele s-au aliniat nefast pentru Erdogan.

Totuşi, trebuie să înţelegem că lipsa normativelor anti-cutremur în construcţii este o chestiune flagrantă în Turcia. Ţara nu e la prima problemă de acest gen, iar situaţia revine de fiecare dată când avem un asemenea incident. Din acest punct de vedere, autorităţile din Turcia sunt într-o culpă majoră. Din dorinţa de a se construi mult, se construieşte prost şi iată cu ce consecinţe.

58 de comentarii:

  1. Se numeste arma tectonica si se foloseste din anii '80. Tehnologia este detinuta de rusi si americani. Au fost destule ''coincidente'' ale unor asemenea cutremure de-a lungul anilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu văd altfel lucrurile: dacă Erdogan va ști să gestioneze situația, popularitatea sa se va duce sus;foarte sus;în ceea ce privește varianta ,,conspiraționistă''cum că acele cutremure au fost declanșate nenatural, mă întreb de ce nu le au dat drumul noaptea;noaptea prăpădul poate fi cu cel puțin 10-15% mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magnitudine,

      pai primul a fost chiar noaptea la 4 dimineata, cand toata lumea dormea intr-o cladire!

      si al doilea a fost cam pe la pranz, cand cautarile printre daramaturile provocate de primul erau in toi.

      Ștergere
    2. Daca a fost provocat, are sens sa fie ziua, pt că a fost filmat și postat pe toate rețelele.
      Impactul vizual e f puternic.. probabil că s-a transmis un mesaj. Fa ce zicem noi, sau daca nu ...

      Ștergere
    3. 4 dimineata ti se pare in miezul zilei?

      Ștergere
    4. Noapte dormeau cei din ambasada, obositi de munca. Ziua e mai "civilizat". Ati observat, probabil, ca si jihajistii aleg sa se detoneze tot ziua. Plus ca ziua ies si filmarile mult mai bine!

      Ștergere
    5. Cadeau mai multe constructii daca era noaptea !!!???

      Ștergere
    6. Primul, a avut loc in jurul orei 3 a.m. deci... cand toata lumea dormea. Urmatoarele, au avut loc cand structurile care n-au cazut, deja fusesera slabite sau fracturate, de primul... Prapadul, dupa mine, va numara peste 10.000 de morti, in final.

      Si, NU uitati de Siria, de care nu vorbeste nimeni!

      Ștergere
    7. pentru ca ziua se vede mai bine și are un impact puternic la tv

      Ștergere
    8. Nu am știut perioada când au avut loc, văzând imagini și filmări în plină zi, am dedus că ele au avut loc în timpul zilei.

      Anonim7 februarie 2023 la 19:21
      Cadeau mai multe constructii daca era noaptea !!!???

      Nu, dar erau mai populate fiindcă marea parte a oamenilor, seara stau în clădiri...

      Ștergere
  3. domnule Dan,

    La fel ca orice alt fenomen mecanicist a carei manifestare este observabila/-masurabila in dimensiunea halucinanta numita Timp, inclusiv cutremurele au tot un caracter determinist, deci sunt: proGnozabile si implicit preVizibile!

    Metodologia si tehnica, folosite in realizarea de proGnoze si preViziuni in general - deci nu doar in cazuri particulare - sunt insa strict secrete.

    Pentru ca o asemenea capabilitate, nu trebuie ca sa ajunga in vecii vecilor, la intelegerea si pe mana vreunui "neavenit"!

    Si bineinteles, ca atat tehnicile avansate de "screening" al scoartei terestre in profunzime, cat si programabilitatea/modul_abilitatea magnitudinii fortei de distrugere, pot contribui actualmente la ceea ce se doreste de catre "oamenii de stiinta" a inseamna:

    DOBANDIREA CONTROLULUI TOTAL ASUPRA NATURII!

    RăspundețiȘtergere
  4. domnule an,

    la 60 de ani, am ajuns la concluzia ca:

    mizeria pe care o pot produce intelectualii/initiatii, este cu mult mai crunta decat toate mizeriile pe care prostii/profanii le-ar putea produce la un loc, fara absolut nicio "indrumare" din partea intelectualilor/initiatilor ........ in toata istoria omenirii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e clar...In copilaria mea, satul avea orînduirea lui amuzantă. Ma distram ascultând povesti despre vrajitoarea pe cosul căreia intra zmeul. Sau cascam ochii la baba mustăcioasă si oacheșă care dadea cu bobii. Si popa deschidea cartea si chiar accepta acatiste impotriva focagiilor sau altor bezmetici care stricau oranduiala de la tara. Răul facut de ei probabil ca era mic. Dar ce te faci când răul se generealizeaza, capata polei si sclipici de spiritualitate si devine Rău?!
      Acum, cei care lucrau cu zmeii o fac cu polei de spiritualitate. Si denumire pompoasa: reiki.
      Zmeul e dragonul la care se inchina multi tampiți si prin România. Tiganca ce pretindea ca leaga sau dezleaga avea icoana Maicii Domnului langa ea. Si chiar busuioc avea. Pentru ca vrajile sa aibă o fațadă de crestinism. Ce crezi?Seful radiestezistilor din Romania, unul supranumit Comandorul, pretinde ca face curățări de pacate trimitand mizeria prostilor in pamant si pe ape. Zice-se ca e tot mason, la fel ca si Gicu Dan cabalistul care crede ca apartine consiliului cristic al Romaniei si ca initiaza profani.
      Asa ca...ai dreptate: fereste-ne, Doamne, de initiatii costumati in sfinti, ca de draci ne apărăm si singuri! Mahalaua de odinioara s-a mutat in buricul Romaniei si circul e in toi!

      Ștergere
    2. La peste 60 de ani ai mei, iti spun ca nimeni nu poate face nici o tampenie care sa afecteze multi, de unul singur!

      Si crede-ma, desi poate sunt un prost, fac totusi parte dintre intelectuali!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Si de-ar fi Haarp, nu putem sa nu observam ca aproape lipseste fierul beton din clădiri.
      Prostia si coruptia ucid si fara Haarp.

      Ștergere
  6. Pentru cei nefamiliarizați cu acest subiect:
    „Se știe că seismele fac ca ionosfera să reacționeze electromagnetic. Ar putea să se întâmple și invers: impulsuri electromagnetice ar putea produce perturbări în ionosferă și declanșa cutremure."
    (ANGELS DON‘T PLAY THIS HAARP -- Advances in Tesla Technology , by Dr. Nick Begich and Jeane Manning, 1997; cartea poate fi găsită în format pdf pe internet)

    Interesant că, în același an 1997, Ministrul Apărării al Statelor Unite (Secretary of Defense) William S. Cohen recunoaștea că „alții” pot provoaca cutremure, erupții vulcanice și modificări ale climei folosind unde electromagnetice.
    https://educate-yourself.org/cn/cohendodearthquakecapabilitytestimony28apr97.shtml

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dap!

      "Suieratul" care se aude cu putin timp inaintea manifestarii unui cutremur devastator, este produs chiar de "frecarea corzilor" viorii-ionosferei, cu "arcusul"=impulsul electromagnetic !

      Ștergere
    2. Cartea lui Nick Begich este tradusa si publicata si in limba română, de ceva ani. O carte foarte bine documentată.

      Ștergere
  7. Americanii n-au absolut niciun interes ca sa-l scoata pe partenerul lor NATO din joc, mai ales acum cand NATO se lupta cu Rusia (si curand si cu China) si nici tehnologia de "control", mai corect spus de:

    pre_dis_pozitionare a naturii, n-o au!

    Pentru ca daca o aveau, americanii ar fi putut generea ei in locul altora o serie de viscole impotriva dusmanilor lor majori, tot la fel dupa cum seria actuala de cutremure le-a facut partenerul NATO muci.

    Extractia fractionata a gazelor de sist, a fost doar prima faza a usurarii-ieftinirii exploatarii resurselor fosile precum petrolul si gazele,

    printr-o infuzie masiva de apa sarata in scoarta terestra.
    Daca folosesti bombe nucleare in loc de apa, rezulta nu doar alunecari usoare de falii, ci chiar cutremure si mai mari.

    Intrebati-l deci pe dom` general Emil Streinu, de ce nu este bine ca cineva sa se mai puna vreodata dusman cu rusii?

    Ca cine stie ce alte tehnologii avansate or mai avea?
    Pentru ca Rusia s-a preocupat in ultimele decenii doar de propria ei aparare, si nu de extinderea pidosniciilor interne in lume, precum a procedat doar America!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, americanii au interese extrem de serioase sa scape de turci, pentru ca nu mai au incredere in ei.

      Ștergere
    2. ...extractie (petrol si gaze) prin fractionare hidraulica (prin infuzie de apa sarata, apropos: va dati seama ce cantitate de apa salina - din mare/ocean - trebuie sa fie disponibila, si cat de tare se polueaza aceasta dupa folosire?) a scoartei terestre .... asa era corect ca sa ma exprim.

      Ștergere
    3. Da da, Emil Străinu este doctor in razboi geofizic; vezi si:
      https://youtu.be/Dc5Y702tGEg?t=1730
      https://youtu.be/2FpgVqWUmxg?t=1354

      Ștergere

  8. doar in asta consta "controlul naturii", si anume in faptul ca:

    un atac efectuat cu ajutorul unei "forte a naturii", chiar daca este previzibil el nu poate fi insa evitat, ci poate fi cel mult, extrem de putin diminuat ca efect!

    RăspundețiȘtergere
  9. Păi se tot vorbește de vreo zece ani de faptul că americanii produc cutremure cu tehnologia Haarp (inclusiv tornade și alte modificări „climaterice”, că tot e la modă termenul). Că tehnologie similară au și rușii, dar și chinezii. N-am stat să analizez fenomenul care, oricum, este cenzurat. Dar coincidențe de genul ăsta au fost și la alte cutremure mari, prin Japonia, prin China etc. Concluzia celor care s-au aplecat asupra fenomenului este aceea că toate cutremurele de suprafață sunt provocate. Asupra celor de adâncime mai există dubii. Iar tehnologia în cauză (arma tectonică) face parte din așa numitul război geofizic.
    Cumva în răspăr față de ce știm, unii vorbesc de arme cu laser, alții de arme magnetice, iar alții chiar de faptul că s-ar detona în pământ bombe nucleare. Citisem, însă, mai demult, studiul unui francez (Alain parcă îl chema) în care aducea argumente multe cum că nu există arme nucleare sau atomice, ci doar bombe obișnuite, iar la Hiroshima și Nagasaki s-au detonat în același timp sute sau mii de bombe obișnuite. Întrebare: au arme tectonice și nu au arme nucleare, ori narațiunea este făcută de așa manieră încât să demonstreze orice și, deopotrivă, contrariul a orice?
    De ce au ales americanii, s-ar putea întreba cineva, să exploateze gaze de șist în apropierea zonei seismice Vrancea (vă mai amintiți de scandalul de la Pungești)? Pentru a pune cumva în galeriile săpate niște bombe cu efect întârziat? Că doar au fost și la noi ieri vreo patru cutremure de suprafață, dar, nefiind nici o miză politică (sic!), nu au fost de calibru.
    Cât despre profeții, sunt sfinți care vorbesc despre distrugerea Turciei (ca Agatanghel, Cosma al Etoliei, Constantin cel Mare, Paisie Aghioritul ș.a.), profeții adunate de un grec, Skartsiuni Dimitriu, într-o carte. Erdogan va cădea, Turcia va fi ocupată de Rusia, apoi va fi un război între Rusia (cu aliatele ei) și Occident (NATO) pe teritoriul Turciei, războiul va fi câștigat de Rusia etc.
    Vom trăi, care vom mai trăi, și vom vedea.
    Angelica B.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rusii sunt la mijloc. Ii vor slabiti pe turci, poate ies din NATO.
    E clar ca Rusia trebuie dezmembrata. Niste criminali.

    RăspundețiȘtergere
  11. "The quake in southern Turkey
    measured 7.3 on the Richter scale.
    Thousands are feared missing or dead.
    More on this story as it..." —Jerry Fletcher(Mel Gibson), Conspiracy Theory, 1997
    Deci se poate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca ma intrebati pe mine, Hoogerbeets nu este nici macar o amarata de coincidenta, din cauza impreciziei - in timp - a formularii, si anume:

    "azi, sau maine, sau niciodata!"


    Intre el si "proorocii" din, sau de pe langa cazinoul bursier global = influencerii dezinformatori, nu e astfel nicio deosebire!

    RăspundețiȘtergere
  13. Masonul James Cameron in seriile Avatar - cat si autorul Dune Frank Herbert, probabil tot mason - a prezis conflictul mondial-global (al Inteligentei Artificiale cu "Descultii") - ce va fi creat de catre globalistii avizi de:

    "Mirodenii"!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce panarama e si "Baba Cloanta" asta:

    https://www.reuters.com/markets/us/yellen-you-dont-have-recession-when-us-unemployment-53-year-low-2023-02-06/

    De parca unemploymentu` asta - masiv-catastrofal maxim istoric - n-ar fi fost dictat in avans de catre angajatori, in speranta ca astfel ar putea minimiza efectele asupra lor, din partea unei recesiuni inevitabile pana la sfarsitul anului!

    RăspundețiȘtergere
  15. "Controlul Naturii" nu va putea insemna insa niciodata:

    oprirea-incetinirea schimbarii climatice si/sau a eventualei incalziri globale/planetare!

    Ci, la fel ca in cazul procedurii Dreaq` orientate de milenii impotriva lui Dumnezeu:

    "Oamenii de Stiinta-Dreaq` " se preopcupa - vorba Coanei Academician Leana Ceausescu visavis de "colegii academicieni" - doar de:

    PROVOCARI ORDINARE!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Dan D.,
    Eram în Turcia când am prins cutremurul din Turcia din 17 august 1999 și când a fost eclipsa de soare și se așteptau multi la un cutremur, dar nici asa mare ca atunci cu zeci de mii de morți.
    Si atunci au căzut clădirile, și apoi s-au luat în calcul ceva norme de construcții.
    am catreva obiectii:
    1. Iarna ca în Ianuarie 2023 eu nu am văzut niciodată, poate bunicii mei.
    2. Fix când ii lăsat sa vina geru asta de afara, ne-am îmbolnăvit toți brusc, fiind lipsiți de ianuarie Gerar, deci de antrenament, fiind un ianuarie Ploios ca în Turcia. Iar acum avem vreme de Siberia. Brusc.
    3. Semnul la toată confruntarea tectonica dintre cald și frig este acest cutremur.

    Deci:
    1. Cine a produs căldură în ianuarie e direct raspunzator de cutremur.
    2. Zona din Estul Europei care a suferit de căldură sunt majoritatea vecinii Ucrainei.

    Concluzia: Armele de foc continuu au produs încălzirea atmosferei din zona est-Europeana și înseamnă:
    1. sau ca armele s-au terminat, nu se mai trage, deci armele nu mai produc căldură suficienta sa schimbe atmosfera, deci războiul e pe sfârșite, sau e sfârșit deja, dar la TV încă continua.
    2. sau apelam la teoria harap alb.

    Personal cred în prima varianta. De ce? Calculați va rog toate tonele de muniție trasa, de toate tipurile și apoi înmulțiți cu factorii de CĂLDURĂ DEGAJATA . Ei, eu am făcut asa simplist doar un asemenea calcul, si mi-a ieșit un CAZAN în Estul-Europei care suferea de căldură excesiva pe tot anul 2022 pana de 5 februarie când a venit GERILA. Focul războiului a încălzit lunile decembrie și ianuarie din an. Iar acum nu mai este foc sa încălzească vremea. războiul a murit! cutremurul asta la un simplu frig brusc asta zice.

    Legat de teoria haarp a lui harap negru
    Da am auzit și eu de Benjamin Ful-ford, un jurnalist american trecut de partea japonezilor, ca susține teoria haarp cu dovezi, ca Japonia a fost lovita de cutremure in mod voit ca și Nord Stream-ul pana au capitulat si s-au supus americanilor.
    Dar părerea mea e ca nu e haarp-ul care se vehiculează pe net cu lux de amanunte tehnice.
    Acest haarp si dacă a fost folosit sa încălzească vremea în ianuarie pt ucrainieni sa nu moara de frig, ca americanii ii susțin, cică, atunci fain frumos ce se tot lauda ca face haarp pe site-urile fake de conspirații, puteau face Rusiei. Deci povestea fake de conspirații exista ca sa laude cât de buni îs americanii în tehnologii secrete, dar nefuncționale.
    Americanii spre deosebire de alte nații au asemenea conspiratori fake ca sa impresioneze Câțu pot face americanii.

    Ce se poate face totusi practic, si nu fantezii cospirationiste care maresc miza tehnologiilor secrete si exotice, este sa se detoneze bombe de inalta precizie, puse tacticos ca pe Turnurile Gemene si detonate de la distanta fix pe falia tectonica studiata.
    Asta este dovedita, dar nerecunoscuta oficial, ca fiind făcută în Japonia.
    E mai ușor si pentru detonat-orii Turnurilor Gemene sa se ascundă in spatele unui narativ retoric al armelor exotice si sa scape basma curata, apoi sa transmită mesaje dubioase si misterioase, gen dacă nu va supuneți in 24h, mai trimitem 30 de cutremure.

    Deci in spatele tehnologiilor exotice se ascund de fapt tone de dinamita.
    ia studiați căldura degajata în al doilea război mondial și influenta vremii din perioada respectiva, si citiți legat de Turnuri explicația Asociatiei Constructorilor din Europa care au emis un raport tehnic ca doar dinamita a putut distruge turnurile si nu a implicat nici un calcul greșit de rezistenta. Deci matematica predata la scoală functioneaza, nu e materia albilor-suprematismici și asociația acestor constructori si-au aparat baza științifică.
    In plus, acesta a fost mereu modul american, sau American Way, "mai multa dinamita", mereu când dădeau spargere la un seif, a fost folosită mai multă dinamită pentru a deschide seiful.

    RăspundețiȘtergere
  17. https://gandeste.org/analize-si-opinii/dan-danciu-lista-cu-statele-bombardate-de-statele-unite-ale-americii-dupa-cel-de-al-doilea-razboi-mondial/127123/
    unde nu bombardeaza provoaca cutremure si "pandemii spaniole"

    RăspundețiȘtergere
  18. https://www.bing.com/videos/search?q=HAARP+HOW+ITS+WORK&view=detail&mid=1D8C13F960CD88476D9A1D8C13F960CD88476D9A&FORM=VIRE

    RăspundețiȘtergere
  19. https://www.youtube.com/watch?v=4-Io3f6ATTs

    RăspundețiȘtergere
  20. Al
    Mai bine briciul lui occam.
    Exista mii de hugebertsi care tot prezic, deci fiecare cutremur isi are hugebertsul sau.
    El va fi promovat agresiv post factum, daca e ceva de imvestit geostrategic.
    Aici erdogan se face de ras pentru ca putea fi mai atent la stiinta.
    Recolta mu vizeaza atat turcia cat scena mondiala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cum funcţionează HAARP.ul necesar pentru cutremurele de pământ artificiale ?
    HAARP nu-i o chestie „portabilă” ce poate fi amplasată oricum şi oriunde .
    HAARP funcţionează pe frecvenţa de unde scurte de circa 10 MHz , însă are o putere enormă de circa 3 GW (adică 3 000 MWatz) , deci e alimentat cu curent mult muuult de o centrală electrică nucleară serioasă .
    Pentru comparaţie , puterea tuturor centralelor electrice adunate din toată România este deabia vreo 5...6 GW .
    HAARP.ul este format dintr-o mulţime de antene de emisie amplasate pe o suprafaţă de câteva hectare bune .
    Atacul se face în stil „balistic” , adică :
    undele respective sânt „trase” oblic în sus ,
    apoi undele respective se reflectă de ionosfera aflată la circa 50 km înălţime , (deci se sare peste ţările aflate pe traseu) , iar apoi reflecţia undelor din ionosferă cade direct pe ţara ţintă şi se împlântă adânc în pământ câţiva zeci de km , adică până ce undele ajung la îmbinarea plăcilor tectonice formate din cristale de quarţ .
    Apoi , undele scurte rezonează cu quarţul de acolo (adică un fel de adaptare de impedanţă) , iar zona aceea subterană se încălzeşte foarte tare , şi astfel la contactul lor :
    plăcile tectonice se topesc şi se descaţă ... şi astfel se eliberează energia enormă preexistentă deja între plăcile tectonice .
    Deci , HAARP.ul nu chiar cutremură el însuşi pământul , ci doar că DECLANŞEAZĂ cutremurul : exact acolo unde are chef .
    R Irimia

    RăspundețiȘtergere
  22. https://anonimus.ro/2023/02/occidentul-si-a-pierdut-radacinile/ o superba analiza

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa cum in America a fost trimisa seria de viscole istorice, si va urma mult prezisa scufundare a Californiei/Faliei San Andreas, tot asa a fost pusa in scena si seria de cutremure din Turcia, si la fel de puternic va fi activata si Zona Telurica/Cuantica Vrancea, inclusiv in Romania!

    Ca sa slabeasca/ingenuncheze astfel toti dusmanii Rusiei!

    RăspundețiȘtergere
  24. https://www.newscientist.com/article/2355859-earthquakes-suggest-earths-core-has-started-spinning-more-slowly/?utm_source=rakuten&utm_medium=affiliate&utm_campaign=3690980:Linkbux&utm_content=10&ranMID=47192&ranEAID=wizKxmN8no4&ranSiteID=wizKxmN8no4-3hd3E42T9pnAkQdv_z5l6w

    RăspundețiȘtergere
  25. Am vazut 2 sau 3 videoclipuri cu blocuri care cad in ,,timp real la cutremur", acestea aveau imprejmuire cu gard sau bariera avertizoare. Acestea erau planificate sa cada la cutrmur, sau au fost demolate prin implozie?. Nu sunt un cunoscator al artei demolarii constructiilor, dar daca un obiectiv este incojurat de o bariera avertizoare, atunci sigur se demoleaza intentionat.Oameni necajiti sunt destui, fenomenul este real, dar parca filmarile acelea cu prabusirea blocurilor sunt cu semnul intrebarii. Repet numai ce am vazut cu prabusiri de blocuri.pare putin deplasat, restul sunt victime si am toata compasiunea pentru ele.

    RăspundețiȘtergere
  26. Dacă ar fi "mână de om" în cazul cutremurelor din Turcia, ar fi interesant de meditat după principiul "cine ar avea de câștigat" din tragedia asta...

    RăspundețiȘtergere
  27. „Seismul a avut loc la o adâncime de doar 2 km”. Nu cred că trebuie să fii un geniu ca să faci câteva puțuri la 2000 de metri. Probabil că tehnologia nu funcționează oriunde, ceva falii trebuie să fie.

    Îmi aduc aminte de niște cutremure prin Iran, tot așa într-un moment dificil. Pe de altă parte, este posibil ca popularitatea lui Erdogan să crească, după cum spunea un alt comentator. Desigur, depinde și de modul în care este folosit momentul; aici însă nu turcii sunt specialiști.

    Îmi aduc aminte că și popularitatea lui Ceaușescu a crescut după cutremur (nu mult). Se numește „rally 'round the flag effect” (e mai complicat).

    RăspundețiȘtergere
  28. Speculam sau concretizam ceva palpabil !? Ok tehnologii pot exista , oficial astea nu se anunta sunt arme de un alt nivel ! Dar mergand pe ideea speculatiei aliniind astrele geopolitice ca la barbut ne scaldam in scenarite si cam atat! Cutremure au fost si vor mai fi, provocate sau nu ! In lipsa dovezilor ne hranim imaginatia cu blockbuster-uri ieftine !

    RăspundețiȘtergere
  29. Si daca cutremurele pot fi provocate ? Creaturile pot distruge pamantul cu puterea nucleara pe care au descoperit-o si pe care au construit-o si nu pot face cutremure ? Pot face ploaie, ninsoare, soare arzator, covizi, bebelusi in vitro, clone si cine mai stie ce ? Cert este ca pot sa faca si din om neom. In Turkye puterea poate fi luata numai prin puci si ei stiu asta. Atacul a fost dat la lira dupa 2015, interesanta data. Satan, avocatul acuzarii, este imputernicit de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  30. https://www.comisarul.ro/articol/video-teoria-conspiratiei-in-turcia/ce-s-a-vazut-p_1448911.html

    RăspundețiȘtergere
  31. Multa lume are suspiciuni pe tema asta.

    "Un dezastru nenatural

    Cele două cutremure de ieri din Turcia și Siria nu au fost neapărat evenimente naturale, fiind posibil să fi fost o lovitură intenționată a SUA împotriva unei Turcii recalcitrante, folosind tehnologia armelor geofizice.
    ...
    Peninsula Crimeea, în sud-vestul Rusiei, ar putea suferi într-o zi un cutremur comparabil cu dezastrul natural care a lovit luni Turcia și Siria, a avertizat un om de știință. Ultima dată când regiunea a fost lovită de un cutremur major a fost în urmă cu aproape 100 de ani."'

    Cititi articolul la adresa:
    https://voxday.net/2023/02/07/an-unnatural-disaster/

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnu` Dan,

    ma lasati ca sa postez pentru publicul Dvs., Grafice ale caror evolutii analizate:

    1) nu doar ca va dezcifreaza-decodifica pana in cele mai nesemnificative detalii/amanunte - punctual - absolut tot trecutul-istoria respectivelor evolutii pana in prezent,

    2) ci va reveleaza (intr-un mod profund coerent/fiabil) inclusiv viitorul (la fel de "punctual") al acestor evolutii?

    Adica, exact asa cum zicea aseara domnul Radulian despre validitatea unui MPP (Model de ProGnoza si PreViziune) ca pentru a fi PERFECT:

    el trebuie ca sa intruneasca simultan urmatoarele 4 conditii, si anume:

    1) sa prevada exact amploarea/amplitudinea/magnitudinea evolutiei unui fenomen,
    2) sa prevada exact, inclusiv momentul-fereastra de timp in care apare si se manifesta respectiva amploare/amplitudine/magnitudine,
    3) sa poata sa justifice/sa dovedeasca existenta relatiei de tip cauza-efect, reciproc antrenanta in cadrul fenomenului,
    4) sa dovedeasca ca MPP ramane valid pentru urmatoarele "teste".

    RăspundețiȘtergere
  33. domnul Marmureanu, chiar are motive extrem de intemeiate de a nega faptul, ca in Turcia a avut loc fenomenul numit "cutremur de pamant", deoarece:

    conform definitiei clasice a "cutremurului de pamant":

    1) exista o singura - unica - miscare telurica majora,
    2) si inca una sau cel mult 2 replici, insa fiecare dintre ele, cu intensitate si durata injumatatite.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sunt 3 locatii HAARP in apropiere de Turcia si Siria:

    toate 3 in Rusia, una fix la granita cu Ucraina!

    https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ZAjP-EnlrT5AgQNBmipZ0kb_mtw&hl=en_US&ll=32.450461866909826%2C-1.6607594999999762&z=3

    RăspundețiȘtergere
  35. Probabil nu ai vrut sa fii explicit dar.. Se știe de haarp

    RăspundețiȘtergere
  36. Cutremurul a fost total natural!
    NATO a găsit arme de distrugere în masă în Irak, aspartamul nu este cancerigen și Ann-Nicole Smith s-a căsătorit cu PlayBoy din dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  37. https://en.wikipedia.org/wiki/Sura_Ionospheric_Heating_Facility

    RăspundețiȘtergere
  38. Ok, deci voi sunteti de parere ca:

    Americii i-ar servi mai bine o Turcie in genunchi, decat o Turcie colaboratoare cu Rusia?

    Nu va contrazic, dar reafirm/sustin ca americanii comit astfel un lant de prostii, la fel de legate una de alta si de numerose, precum replicile unui cutremur mare!

    Daca cutremurul din Turcia n-a fost "mana" Rusiei, atunci cu atat mai mult imi creste stima pentru Rusia!

    Si nu doar mie, ci si Turciei .... care va expulza/spulbera NATO si UE din Turcia, iar Erdogan isi va strange astfel ambele maini cu Putin, si isi va reorienta Bayraktarele ca sa lupte impotriva NATO si UE in Ucraina, alaturi de surorile lor islamice-iraniene Shaded!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)