vineri, 17 februarie 2023

Trădarea despre care vă vorbeam tocmai ce s-a materializat!


În iulie anul trecut anunţam că permisiunea dată de Aurescu pentru navigaţia navelor ucrainene prin Canalul Bâstroe reprezintă un adevărat act de trădare. Articolul îl puteţi citi aici, iar paragraful esenţial din el vi-l dau mai jos: 
Din moment ce ne-am dat acordul nu ni-l vom mai putea retrage. Ucraina a obţinut ceea ce a vrut deoarece noi n-avem cum să mai contestăm daunele aduse mediului de acest canal. N-ai cum să spui că în timp de război canalul nu e dăunător mediului, dar în timp de pace da. E un mod hoţesc prin intermediul căruia Ucraina - sau cine-o moşteni-o! - a obţinut un acces ilegal la Dunăre. Aurescu ne-a vândut în cel mai parşiv stil posibil! A distrus un canal al Dunării printr-o semnătură ticăloasă! Nu-mi dau seama dacă realizaţi pe deplin ce crimă odioasă a putut să facă acest trădător ordinar.

Ce-a făcut între timp Ucraina? A profitat de poziţia României, anunţând Comisia Europeană că va efectua lucrări de dragare a canalului. Chestiunea e şi mai gravă; anunţul Ucrainei a fost unul formal întrucât ei deja trecuseră la dragarea canalului. Comisia Europeană a solicitat României o poziţie,  dându-ne şi un termen, exact cum faci cu elevul indisciplinat. De fapt, chestiunea devine abia de-acum încolo gravă.

Trădătorul Aurescu o scaldă că a trimis Comisiei Europene poziţia României, anume că ţara noastră se opune. Lumea a răsuflat uşurată, doar că oamenii nu au habar de gravitatea situaţiei. Până în vara trecută, soarta Canalului Bâstroe fusese pecetluită, deoarece UE se pronunţase împotriva sa. Aşadar, Ucraina nu ar fi avut cum să solicite lucrările pe care dorea să le facă deoarece ele erau, din start, considerate ilegale. Între timp s-a întâmplat ceva, anume Aurescu şi-a dat acordul pentru transportul cerealelor ucrainene pe Canalul Bâstroe, resetând de facto situaţia. Este exact ceea ce am spus în citatul de mai sus. Nu ai cum să spui că atunci când e urgent ca Ucraina să transporte cereale canalul nu afectează mediul. E ca şi cum o femeie ar spune că e „doar puţin gravidă”. N-ai cum!

Eu unul sunt sigur că Aurescu ştia chestiunea asta, e prea de gâgă. Însă, sunt la fel de sigur că i s-a cerut şi că a executat-o! Posibil ca cererea să fi fost transmisă prin intermediul Plăvanului. Oricum, şi Plăvanul e părtaş deoarece avea capaciatea de a cenzura acţiunile Ministerului de Externe şi n-a făcut-o.

În acest moment România se află din nou la nivelul disputei de bază cu Ucraina, iar Comisia Europeană va trebui să se pronunţe pe baza „noilor realităţi”. Ceea ce trebuie să ne sperie e faptul că, de data aceasta, Comisia Europeană s-ar putea să le dea dreptate Ucrainenilor, deoarece Comisia e cu „Slava-n suflet şi-n simţiri”. Partea şi mai crâncenă o să vină după, atunci când ruşii vor prelua sudul Basarabiei şi când nimeni nu va mai putea contesta dreptul Rusiei de a folosi Canalul Bâstroe. 

Să nu uităm că nebunia Bâstroe a fost una începută de ucraineni, pe vremea aceea incitaţi de ruşi. Ruşii ştiau bine ce urmăreau cu nebunia asta deoarece, ca mare imperiu, gândesc pe termen lung. Iată că a fost nevoie de o mână de trădători nemernici pentru ca proiectul ruperii deltei româneşti să se materializeze. Oare cât timp va mai răbda ţara asta jegurile trădătoare din fruntea ei?

18 comentarii:

  1. Trădările ale căror urmări sunt dezastruoase pentru România, s-au făcut și se fac "pas cu pas".
    Vă este cunoscută strategia?
    Desigur!
    Tot "pas cu pas" s-au insinuat, infiltrându-se și cocoțându-se la conducerea României și în funcțiile cheie decizionale și cozile de topor, văzute și auzite. Toți pașii sunt pe față. Nu se mai ascund. Doar unii dintre noi ne-am acoperit ochii cu un voal țesut de păianjeni. În urechi persistă cleiul închegat, peste care se adaugă alte straturi, " pas cu pas".

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate cineva să explice clar care vor fi consecințele dragării canalului Bîstroe? Până acum nu am auzit decât multe emoții și puține explicații concrete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se pierde di cantitatea de apa in jumatate din suprafata nordica, plus celelalte riscuri de poluare, esuare, samd, interventia omului in natura e deseori brutala.

      Ștergere
    2. Luci, pe scurt, ucrii vor redirectiona o buna parte din apa Dunarii de pe canalul Chilia astfel secind/desertificind cam o treime din zona aferenta acestui canal...Un adevarat dezastru pentru populatia lipoveana locala, flora, fauna.

      Alaturi de alte belele,

      INCEPE CAFTEALA PENTRU APA DULCE!
      BB

      Ștergere

    3. se preconizeaza pierderea Odessei si a tuturor porturilor la mare...
      Canalul asta le ramane pentru traficul naval

      Ștergere
  3. Nu cumva asta e mama tradarii!? https://www.activenews.ro/externe/MAI-AGENTURA-PUTINISTA-Rusia-lui-Putin-va-introduce-cartile-de-identitate-digitale-la-fel-ca-Romania-lui-Iohannis-si-Bode.-Urmeaza-rubla-digitala-179823

    RăspundețiȘtergere
  4. Care tara ??? Reclamagiilor...doar arătați cu degetul, criticați, aruncați vina pe alții, etc. Voi sunteţi distrugatorii Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce altceva poti sa faci, fratioare? Cum altfel, prin tacere?
      Solutii ceva ai, cu care sa schimbam statutul de reclamangii in altceva dar fara sa ajungem la mititica?

      Ștergere
    2. Daca am fi maghiari am raspunde cu masuri de retorsiune la adresa exporturilor ucrane.Sau nu le am mai da echipamente militare.Am auzit ca camioanele (!) ucrane n ar plati nici taxa de drum. Dupa cum, pt a atrage atentia
      asupra ucrainizarii romanilor ,nu am mai subventiona la noi invatamantul in limba maternă .Nu l am interzice, ca ucranii,am inceta subventionarea de la buget.

      Ștergere
  5. Cît timp va fi o colonie stăpînită cu ajutorul slugilor securiste.

    RăspundețiȘtergere
  6. Haurescu este un erev rav ticalos de la care nu poti sa ai pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca s-o luăm pe scurtătută, Aurescu și Ciucă și Iohannis au fost uneltele realizării interesului rusesc la Gurile Dunării. Ceea ce înseamnă: PNL, ciuma roșie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intreaga istorie a asa-denumitelor tari romanesti este un nesfarsit sir de tradari.
    Ce se intampla acum este doar continuarea unei indelungate traditii.
    Deci, nimic nou sub soare.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Oare cât timp va mai răbda ţara asta jegurile trădătoare din fruntea ei?" Oricat de mult. Romanii sunt cea mai nepasatoare si servila natie de pe globul pamantesc, pupa bocancul oricui fie ca e domn strain sau pamantean. Singurul care a realizat ceva a fost Ceausescu, in rest toti ceilalti care au incercat sa faca reforme sau sa ii puna la treaba au sfarsit prost pentru ca filozofia de viata a romanilor este "cum sa te descurci in viata". Suntem vai de capul nostru intr-o perioada istorica grea, cu tradatori la conducere si cu o populatie de moluste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, nu dați din lac in puț! Dupa ce ani de zile am citit numai lăudăroșenii pe net, despre poporul roman cel mai destept, curajos si credincios, cădeti in extrema cealalta?!
      Suntem un popor ca oricare altul. Cu multe calitati prost canalizate. Vedeti cazurile tinerilor geniali atrasi de multinationale. Furtul de creiere se practica din toata lumea. Masonii fac la fel: atrag in masonerie " crema" si o țin captiva, folosind-o in scop personal. Ne lipsesc conducatorii patrioti, asta e problema. Si preotii cu adevarat implicati in educarea oamenilor. Sa vinzi indulgente e usor, mai greu e sa-i inveti pe oameni ca orice facem, bun sau rău, va deveni destinul nostru in viitor. Crezi ca intamplator se promoveaza hoti in conducerea structurilor ce ar trebui sa ne apere? Hoti si prosti! Pentru ca se stie ca prostii si hotii vor privi cu îngăduință si nu vor pedepsi pe cei ce fac rau in jurul lor. Si vor promova hoti si prosti asemenea lor peste tot. Basescu si-a trimis fata cea plina de fițe la Bruxelles, ca sa măcăne doua vorbe fara noimă. Cucii arunca puii pasarilor din cuiburi ca sa traiasca doar ai lor. Avem conducatori cuci ce promoveaza prostia si ridicolul. Tinerii muncitori fug din tara si e vai de capul nostru, ca am ramas in tara cu tâmpiti!
      Daca preotii ar fi lasat-o mai moale cu preafericirile Lor si preasfintiile lor si ar fi aruncat zeiasca privire peste tara pe care " o pastoresc", si-ar fi dat seama ca este distrus poporul intentionat. Si puneau poporul la muncă. Fara o implicare constanta in cazurile sociale, crestinul nu e crestin, este doar o biată imitație fara putere.
      Nici nu stiti cât contează constiinta! Asta nu a fost inoculata poporului român. Nici de catre Ceausescu. Si stii de ce a dat gres Ceausescu? Una, pentru ca niciun sistem fara Dumnezeu nu rezista. Ceausescu s-a vrut Dumnezeul Romaniei, la care sa se inchine până si copiii. I-a placut sa fie lingusit si asta l-a rupt de realitate. Nu degeaba basmul romanesc, Sarea in bucate, face o distinctie clara intre mancarea in care pui miere si mâncarea in care pui sare.
      Recititi basmele copilariei, proverbele, zicatorile, priviti cat de frumoase sunt dansurile populare si portul popular, si o sa priceputi odata pentru totdeauna ca poporul acesta are geniu, dar i se da mereu in cap!

      Ștergere
  10. "Oare cât timp va mai răbda ţara asta jegurile trădătoare din fruntea ei?"

    Exact atat timp cat le va permite populatia Romaniei(popor nu mai suntem demult)! Dupa cum am mai spus, o dilema esentiala a vremurilor in care traim este urmatoarea:”ori ei, ori noi”! Daca romanii vor intelege acest lucru, atunci vor sti si ce au de facut! Doar sa nu se trezeasca prea tarziu si isi dea seama ca au devenit sclavi in lanturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vedeți pe cineva sa protesteze,tinerii frumoși și liberi protestează ca Dragnia le mărește salariile și pensiile,acum liniște și pace Slava ucraina

      Ștergere
    2. S-au trezit deja, toti cei aflati intr-o "tara ca afara"!

      Prin "tara ca afara" intelegandu-se deja MetaVers-ul!

      Pe care, ca sa-l mai tina inca interesant/in viata, i-au impus deja o "autotaxare", adica: au pus-o pe "mam`marea moarta in geam, dar cu scobitori intre pleoape ca sa para vie, pentru a-i mai putea lasa postasul pensia in cutia postala/cont bancar"!

      Or sa (ras)scoale ei foarte curand si restul lumii, la fel ca-n anii `89, chiar daca inca habar nu au, ce-ar mai putea fi facut cu succes dupa rascoala planetara.
      Oricum, doar invingatorul din rascoala va dicta, ce urmeaza ca sa se faca in mod concret!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)