duminică, 12 februarie 2023

Urmează o nouă gaură de şobolan


Contextul e unul destul de dubios. Chiar dacă cenzura a eliminat din presa mainstream articolul lui Seymour Hersch, asta nu înseamnă că informaţiile nu au ajuns la urechile numeroşilor americani care par a se trezi. La fel cum, efortul lui Prigojin - prezentat iniţial ca glumă - începe să dea nesperate rezultate, în sensul în care tot mai mulţi americani caută să se înroleze în armata privată Wagner. „Ai dovezi pentru asta?” - voi fi întrebat de către tefeleii veşnic suspicioşi. Păi în primul rând în SUA a explodat trendul căutărilor despre Wagner şi înrolare. Dar chestiunea cea mai relevantă nu e asta, ci articolele disperate din presa oficială care ţin să ne spună că „de partea ruşilor luptă extrem de puţini americani”. Oare? Vom vedea în scurt timp. Până una-alta, aflu că există două hub-urile de preluare a eventualilor dornici de înrolare: unul este Istanbulul - pe moment nefuncţional din cauza cutremurului -  iar cel de-al doilea Bangkok. 

Nu vreau să repet chestiunile pe care le-am spus, de aceea vin cu informaţii noi. Pe 2 octombrie anul trecut, CeMAS, un grup independent german de cercetare sociologică a dat publicităţii un studiu devastator despre „narativul conspiraţionist al Rusiei”. Într-o ţară captivă precum Germania nu ai cum să faci un studiu de acest tip decât prezentând negativ realitatea. De ce spun că studiul a fost devastator? Deoarece s-a constatat cum, în chestiunea „Ucraina o provocare a NATO căreia Rusia a fost obligată să-i răspundă”, procentul celor care sunt de acord cu aceasta a crescut brusc cu 20%, situându-se atunci pe la 45%. Aţi putea spune că termenul „devastator” nu-i tocmai corect deoarece nu s-a atins majoritatea cetăţenilor. Hmm, de fapt treburile stau mai rău. În Germania întreaga medie e captivă, de-a dreptul debilizantă, repetând la infinit narativul oficial, ca o flaşnetă stricată. Restul mijloacelor de informare sunt practic blocate. Iată însă că, în aceste condiţii de blocadă totală, adevărul iese la suprafaţă, iar mişcările anti-NATO câştigă teribil. Aici e frustrarea cea mai mare a jupânilor americani. În ciuda faptului că au împânzit Germania de paiaţe ale lor - de la partidele politice la instituţii ale statului, servicii secrete sau armată - narativul oficial pică. 

Culmea, de la studiul publicat în octombrie în Germania nu s-a mai făcut nicio altă cercetare de acest tip. Vă daţi seama ce chestiune penibilă? Adică identifici un trend, dar nu eşti curios să vezi ce anume îl alimentează, din cine este compus s.a.m.d. Rezultatul schimbării de percepţie se vede însă în altă parte, adică în zona politică. Atât în zonele de extremă dreaptă cât şi în cele de extremă stângă sunt creşteri impresionante. Când vorbesc despre zona extremelor, să ştiţi că nu-i includ aici pe cei din Alternative für Deutschland, care oricum cresc muşcând puternic din zona verzilor. Extremele de stânga şi dreapta din Germania se dezvoltă de obicei în grupuri mici şi eterogene din cauza monitorizării stricte a poliţiei. Creşterea din ultima vreme a acestor grupuri este însă impresionantă. Iar elementul lor comun este ... atitudinea strictă anti-NATO.

Un fenomen similar se constată şi în Franţa unde, în ciuda impunerii marionetei Macron şi a oamenilor săi de paie, nimic nu arată bine. Culmea, nu am reuşit să găsesc vreun sondaj relevant în Franţa privind situaţia din Ucraina. Motivul? Acolo se pune batista pe ţambal mai ceva ca-n Germania. Există în schimb sondaje care vorbesc despre opinia pozitivă a francezilor pentru ... trimiterea de ajutoare din partea UE către Ucraina. Şmecheria de aici e simplă: în general cetăţenii din statele UE percep Uniunea Europeană ca pe ceva exterior lor şi de aceea sunt tentaţi ca, în cazul treburilor mizerabile să fiee de acord ca acestea să fie făcute de Uniune. 

Însă treaba reală se vede în stradă, unde francezii au început să iasă la modul radical. Într-adevăr, pe la noi e un teribil blocaj informaţional, dar acolo chiar se întâmplă lucruri groaznice. Nivelul de violenţă a ajuns la extrem. Şi e teribil de surprinzător să constaţi asta într-o ţară în care nivelul de tembelism al mediei e greu de egalat. Nu-mi dau seama dacă aţi încercat să ascultaţi sau să citiţi vreo sursă franceză de ştiri. Dacă n-aţi făcut-o, încercaţi deoarece veţi vedea tembelismul în manifestarea sa plenară. Ei bine, într-o asemenea atmosferă sufocată, opiniile contrare puterii devin majoritare. Iar majoritatea francezilor e anti-NATO!

Nu mai insist cu demonstraţii întrucât schema e aceeaşi peste tot. Narativul oficial pică, în ciuda eforturilor de a-i otrăvi pe oameni prin intermediul canalelor de comunicare. De altfel, efortul propagandistic s-a transformat într-unul cu efect de bumerang, scăzând teribil audienţa posturilor, a ziarelor şi a site-urilor propagandistice. Un exemplu de la noi: faţă de acum zece ani, postul Antena 3 mai are doar o treime din audienţa sa de atunci. CNN-ul, în ciuda eforturilor disperate de a reveni în prim-plan se află la minimul audienţei istorice. Şi încă scăderea nu s-a oprit. 

De altfel, trendul este unul general. Managerii din televiziune sunt disperaţi deoarece de la un an la altul le dispar hălci întregi din audienţă, hălci care nu se mai plimbă între televiziuni, ci dispar pentru totdeauna. Asta înseamnă publicitate mai puţină, deci bani mai puţini. Desigur, o parte din bani sunt compensaţi de la stat, prin tot felul de scheme dubioase, dar asta nu poate merge la infinit. Get woke, go broke!

Ce se întâmplă acum? E clar că narativul războiului se prăbuşeşte la fel cum s-a prăbuşit COVID-ul. E clar că nervozitatea lumii nu mai poate fi ţinută în frâu. De asemenea, dezvăluirile recente califică SUA în rândul statelor teroriste. Cum altfel poţi fi numit după ce arunci un element de infrastructură în aer? Fără doar şi poate e o ameninţare teribilă ca întregul narativ să se prăbuşească cu zgomot. Şi-atunci?

Nu trebuie să fii prea inteligent pentru a înţelege că se pregăteşte o mega-schimbare de narativ. Intră extratereştrii în schemă? Poate că da, poate că nu. Cu siguranţă în scurt timp ne va fi expusă o nouă gaură de şobolan care va duce spre nicăieri, ca şi celelalte pe care le-am avut până acum. Dar că vă mai spun un element: găurile lor de şoblan au din ce în ce mai puţină relevanţă. Actualul război a avut nevoie de mai puţin de un an până la prăbuşirea narativului. Următorul e posibil să se fâsâie în câteva luni. De aceea e posibil să vedem ceva radical, care va lăsa, la propriu, cadavre pe străzi deoarece se ştie că în momentul în care narativul crapă, recredibilizarea o poţi face doar prin expunerea morţii cât mai aproape de public. 

18 comentarii:

  1. În primul rând, îmi dau seama că nu v-am mulțumit niciodată pentru articolele pe care le aștept cu nerăbdare zi de zi (chiar dacă uneori nu sunt de acord 100% - ar fi și culmea!). Așadar: MULȚUMESC.

    Legat de articolul de azi, avem câteva crize majore care „se încălzesc pe margine”. Ar putea fi o criză financiară majoră, eliminarea bruscă a banilor lichizi, sau atragerea Chinei într-o situație fără ieșire, după modelul din Ucraina. Cât despre o altă pandemie, cred că e prea devreme. Prostia cu extratereștrii, despre care am auzit vorbindu-se, nu trebuie luată ad litteram; este un nume generic pentru ceva de neimaginat, mai rău decât o lebădă neagră, o lebădă mov ...

    RăspundețiȘtergere
  2. De indata ce am citit articolul lui Hersch am devenit suspicios, cunoscand variatiile pe subiect in mare, de modul in care a fost "frame-uit" articolul. Mike Whitney este mai categoric: https://www.unz.com/mwhitney/what-hersh-got-wrong/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dai, ai perfecta dreptate!
      Citeste si aici:

      http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2023/02/cind-mina-invizibila-pietei-primeste-o.html?m=1

      Ștergere
  3. 2023.02.12 A Message to Germans—Nord Stream Bombing https://www.youtube.com/watch?v=ja5wpk7LMBg

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e surprinzator ce se intampla in Franta. Francezii inca mai au "constiinta proletara" si "solidaritate", doua atitudini-concept care nu au nici o semnificatie pe malurile canalului Dambovitei.
    Din pacate, stapanii sunt extrem de puternici, francezii din strada vor fi zdrobiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot timpul cu mortii ies din impas. Ca si la Colectiv - a fost nevoie sa moara oameni... La o revolta sau pseudorevolutie, celebrul mort da un impuls puternic revoltei. Asa a fost si cu George Floyd in SUA, etc. Deci e clar, daca sunt in impas cu minciunile oficiale si toata lumea s-a prins, nu pot iesi din impas decat cu un genocid facut de "teroristi" , de "extraterestri", etc. Apoi tot ei se vor preface ca ne apara, dar vor mai reduce cat pot din populatie, conform agendei 2030.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fac studii de piață, fii sigur. Tot ce nu mai aduce audiența dispare. Daca nu ma insel, emisiunile de
    " paranormal" dispar incet, incet. Mai rezista Bădic pe B1 intr-un mod cel putin suspect, pentru ca postul ala nu cred ca-si acopera cheltuielile. Daca incep cu ET, noi, internautii, suntem deja doldora de citit pe tema ET, anunnaki, cabalah, illuminati si nu vom fi atenti la astfel de emisiuni la TV. Cel mult, se vor cruci cateva babe ce au ramas fara cont fb, văzând OZN-uri la TV si chipuri gri cu ochi de curcă🤣.
    Nationalismul inca face audienta pentru ca are un discurs ce pare a fi in acord cu situația disperata a multor batrani si oameni saraci. Doar că...in timp ce crainicul sau crainica nationalista merg in insule exotice in urma ratingului, in buzunarul batranului nu intra mare lucru.
    Chiar sunt curioasă cum se va sfarsi " povestea"!
    Viitorul va fi tot in cercul karmic inchis ce ne determina sa ne repetam trista istorie, sau...? E un viitor in coadă de pește. De noi depinde viitorul. Dumnezeu nu ne incalca liberul arbitru si nu ne forțează sa facem alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2023/02/cind-mina-invizibila-pietei-primeste-o.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  8. Seymour Hersch prea batran pentru acest razboi , ceva nu se leaga ! La el a venit informatia nu a cautato , acest lucru ne da de gandit ! Daca intrebi 100 de romani 90 vor zice ca SUA fiindca e cel mai vizibil raspuns din toate punctele de vedere ca a distrus NS , dar mai sunt si alte variante in care SUA are doar planul nu si fapta si atunci culpa e mai complexa ! Daca SUA a facut singura tot acest episod fie sunt cretini dea binelea , fie sunt prea bazati pe ce fac !
    Rusia a intrat nepregatita in acest razboi ,avand Complexul lui Oedip politic vorbind fata de Ucraina ! Ucraina isi doreste altceva , vrea sa se rupa de mami , ii place mai mult bona (SUA) fiindca o lasa sa faca toate nazbatiile ! Mami si-a revenit relativ din alcoolismul politic datorita unui medicament numit Putin , dar nu stiu daca e suficient sa isi reintre in drepturi ! Cui sa ii uram succes lui mami sau copilului ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kinu,

      viata Mamei trebuie sa aibe intotdeauna prioritate in fata vietii Copilului!

      Deoarece, alegerea/decizia trebuie ca sa-i apartina Mamei in exclusivitate!

      Niciodata "moaselor"/"asistentilor la nastere"!

      Ștergere
  9. Anonim12 februarie 2023 la 11:29
    "Nu e surprinzator ce se intampla in Franta. Francezii inca mai au "constiinta proletara" si "solidaritate", doua atitudini-concept care nu au nici o semnificatie pe malurile canalului Dambovitei.
    Din pacate, stapanii sunt extrem de puternici, francezii din strada vor fi zdrobiti"

    Nu e vorba de solidaritate!
    Ci e vorba doar de "constiinta"/de instinct de autoaparare in fiecare individ/francez!
    Fiecare "francez" - nativ sau clonat - este consitent de faptul ca:

    daca nu lupta el pentru el, atunci n-o sa lupte nimeni altcineva pentru el/in locul lui, ca sa-i faca viata mai buna ..... ci va lupta doar ca sa i-o faca mai proasta!

    Asa ca daca vreti libertate si egalitate de sanse:

    fiti dispusi ca sa muriti azi pentru ele, tot asa cum sunt dispusi si cei care vor sa vi le ia!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am să-i înțeleg niciodată pe inadaptații social numiți mercenari, (indiferent unde se înrolează: Wagner, Legiunea Străina, Blackwater, etc).
    Chiar și-au rezolvat toate problemele din tărtăcuță, familie, cartier, țară, încât își bagă nasul în oala altor popoare?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laurentiu,

      BANII misca lumea! Dar de cele mai multe ori o misca in contrasens. Adica intr-o cu totul alta directie, decat cea in care ea doreste ca sa se indrepte in marea ei majoritate! Precum si cu o cu totul alta viteza, una tot cu mult mai mare decat viteza dorita.

      Ștergere
  11. Daca lumea se prinde de miciunile lor si nu mai au loc de intors decat sa dea cartile pe fata si sa traga in populatie sau sa dea cu gaz sarin, nu vor face asta in mod direct. Vor simula pe cer holograme cu nave extraterestre si vor zice ca ne-au invadat extraterestri. Apoi printre navele holograme vor fi si navele lor reale care vor ucide populatia, iar toti vor crede ca extraterestri ii ucid. Asta e unul din scenariile malefice ale satanelor ocultei globaliste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogule,

      si apararea anteaereana din Ucraina, ce face in tot timpul asta?

      Doboara holograme? Conzuma munitia aiurea?

      Ștergere
  12. Una este sa-i faci prosti ...uneori din dragoste plina de naduf...deoarece natiunea asta va suporta pe voi care realmente ,, o prostiti ,, si o jecmăniți cu toata fiinta voastra de securisti lacomi/nesăturați...si alta este realitatea in care voi traiti ...fara sa aveti cea mai mica tresarire de empatie...

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar si articolul din 25 ian. din Wash. Post (oficios CIA) a fost boicotat, necomentat aproape o saptamana in insasi America Cea Americă. (Ca sa nu spun ca la noi doua saptamani.) Acolo se spunea de oferta de pace facuta Rusiei prin care i se ofereau nu doar cele patru regiuni deja cucerite (si alea incomplet), dar si Odessa si Harkov. Era oferta unui invins, de aceea s-a cenzurat, dar tot s-a aflat, desi e adevarat, se cam racise cartoful.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grig,

      terminati mai nene cu toate prostiile/prostelile-momelile facute Rusiei!

      Rusia nu trebuie ca sa accepte nicio oferta de pace, din partea nimanui!
      Ci, trebuie sa faca pacea, doar atunci cand, precum si doar dupa cum vrea ea in exclusivitate.

      E mai usor ca sa plece din Ucraina absolut toti prooccidentalii-globalistii, decat sa adune pe langa ei si alti prooccidentali, oricat de mica ar ramane ENCLAVA GLOBALISTA.
      Piatra din pantof trebuie scoasa cat mai urgent!
      Altfel, faci rani si adanci si multe, nu doar ca te va impiedica mereu la mers.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)