luni, 13 februarie 2023

Nu vom lăsa Siria să moară, ticăloşilor!


Privesc spre Siria şi-mi dau lacrimile. Un colţ de lume, un colţ amărât de lume, lovit de un dezastru teribil şi lăsat de mai marii lumii să se moară! Ceea ce se întâmplă în Siria e numele ipocriziei umane. O ţară distrusă de nemernicia unor factori politici. Milioane de refugiaţi care nu ştiu încotro s-o apuce şi o groază de copii pentru care „acasă” înseamnă în cort. Siria e o rană deschisă. E o un dezastru pe care-l simt mult amplificat faţă de ceilalţi oameni. Mă leagă amintiri fabuloase de acea ţară, la fel cum mă leagă de întregul Orient Apropiat care-i unica rezervă de mister a lumii, doborâtă de politica nemernică a unor rudimentari.

S-a încercat distrugerea Siriei pentru ca nişte imbecili ticăloşi să-şi întindă tentaculele acolo. La începutul evenimentelor se doreau doar două lucruri: haos şi profit pentru inginerii haosului. S-au lovit de oamenii simpli care nu doreau decât să-şi trăiască viaţa aşa cum şi-o trăiseră şi până atunci: în linişte. Au fost conştienţi că va costa mult liniştea pe care-o vor, că asta va duce la un adevărat coşmar, dar ce să alegi între un coşmar pe termen relativ scurt şi unul perpetuu?

S-a spus că operaţiunea din Siria a fost menită eliminării „tiranului Bashar al-Assad”. Cât de tâmpit să fii ca să vorbeşti în aceşti termeni de preşedintele Siriei? Pe vreme de pace, dacă ieşeai să te plimbi pe stradă , riscai să te ciocneşti de Bashar. Unii l-au comparat cu Gaddafi sau cu Saddam. Aiurea, Bashar e un om de atât de mare bun simţ încât în faţa sa te simţi cuprins de perplexitate. Pur şi simplu nu-ţi poţi imagina că un om cu o funcţie atât de înaltă poate fi atât de firesc, de natural. Ticăloşii care-au realizat întreaga operaţiune de ciunire a Siriei nu şi-au imaginat că se vor lovi de un baraj atât de puternic. 

Au încercat toate metodele posibile. Au adus în Siria cei mai nemernici criminali, au pus la cale scenarii felurite. În final n-au reuşit nimic. Treptat, Siria se reîntregeşte, aproape pe picioarele sale. N-aveţi idee cât de rău era acolo. Cu toate restricţiile menţinute de criminalii americani, cu atacurile gratuite ale israelienilor, care la fiecare raid mai dărâmau câte-un bloc, operaţiunea de reconstrucţie era practic imposibiă. Ei bine, imaginaţi-vă cum arată lucrurile acum, în condiţiile în care a mai venit peste ei şi tragedia cutremurului. Nu vă luaţi după propagandă! Războiul aruncase deja ţara într-o criză teribilă. În zone largi ale oraşelor care fuseseră în conflict utilităţile nu funcţionau. Vă daţi seama ce tragedie e acum, când dărâmăturile sunt dublate de un frig năpraznic!

E o criză umanitară fără precedent! În timp ce spre Turcia - care oricum e o ţară bogată - sunt canalizate zeci de mii de tone de ajutoare, Siria nu e ajutată decât de trei ţări din lume: Rusia, Iran şi Algeria. E cutremurător! Colac peste pupăză a mai venit şi declaraţia jigodiei Netaniahu care-a spus că „va răspunde cererilor de ajutor formulate de Siria”. Imediat a venit răspunsul lui Bashar al-Assad care-a declarat că „nu aveam cum să cerem ajutor unei ţări care de zece ani ucide sirieni”! Tot acest dialog dintre un mincinos şi un om disperat a fost „tradus” de mass media ticăloasă în cea mai mare dezinformare, anume că „Bashar al-Assad refuză ajutoarele”. Totuşi, cât de ticălos să fii?

Scriu acest articol cu lacrimi în ochi. Mi-e milă de oamenii aceia amărâţi care trăiesc un continuu coşmar. Mi-e milă de lacrimile copiilor rămaşi fără părinţi, al căror unic decor e compus din case şi blocuri dărâmate, bieţi copii care tremură printre ruine şi pentru care viaţa nu mai are nicio speranţă. Gândiţi-vă doar o clipă la tragedia pe care-o trăiesc acei oameni, la calvarul căruia trebuie să-i facă faţă. După ce de ani buni singurul zgomot de fond pe care-l auzeau era cel al armelor, acum, cei mai norocoşi dintre ei, s-au trezit neputincioşi între casele dărâmate. 

Pe moment nu există variante optime de donare pentru Siria. Într-adevăr, Patriarhia a deschis un cont, dar acesta este pentru Turcia şi Siria. Nu-mi dau seama dacă vreun ban din cei depuşi acolo va ajunge în Siria. Voi dona ceva bani acolo, dar o voi face ca şi cum aş dona strict pentru Turcia. Aş dori să donez bani pentru Siria, dar efectiv nu-mi dau seama cum am putea face asta. Din câte ştiu, Ambasada Siriei nu poate deschide conturi pe teritoriul României. Sincer să fiu aş merge să donez cash, dar nu ştiu dacă există o asemenea posibilitate şi, mai ales, nu ştiu dacă banii vor ajunge în Siria. Există şi nişte conturi ale unor Patriarhii din Orient care fac colecte pentru Siria, dar comisioanele percepute pentru transferul în aceste conturi sunt de-a dreptul prohibitive. Fac apel la toţi cei care au suflet să se gândească să pună un ban de-o parte şi să aibă în vedere să-l trimită în Siria atunci când va fi posibil. Hai să arătăm că suntem oameni, ajutându-i pe cei mai nefericiţi dintre noi!

Sunt ferm convins că noi, ca oameni simpli, nu vom lăsa Siria să moară. Şi mai ştiu că asta-i va dispera teribil pe ticăloşii aflaţi în spatele războiului. Hai să-i învingem încă o dată, să le arătăm că nu sunt singuri pe Pământ!

41 de comentarii:

  1. La ambasada Siriei se afla un caiet pentru condoleante si o cutie a milei in care se pot depune bani....

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost personal la Ambasada Siriei cu numerar (dolari americani). Acceptă numerar, dau și chitanță pt suma primită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luati legatura cu asociatia oamenilor de afaceri sirieni din Romania, ei trimit ajutoare acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Dan,

    Germania si Austria, chiar si-au retras echipele de salvatori din Turcia (in Siria nu cred ca erau) din ratiuni de "insecuritate"?

    Si ailalti salvatori, au ramas acolo pentru ca s-au simtit in "securitate"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. urmeaza sa se mai produca foarte curand, vreun risc major de securitate in Turcia?

      Ștergere
    2. invocand aceleasi pretexte de insecuritate, si China si-a rechemat salvatorii deja trimisi in Turcia, si a si anulat trimiterea de efective suplimentare.

      Ștergere
    3. Corect . Eu trăiesc in Germania și am auzit și ieri și azi oficial in MSM aceeași informație.

      Ștergere
  5. Se pare ca se poate dona cash la ambasada , cred ca si prin crucea rosie dar nu sunt sigur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu v-aș sugera să evitați crucea roșie! Rugaciuni zilnice din inimă pentru Siria ajută mai mult! Chiar mai mult decât o mână de cash!

      Ștergere
  6. DD, nu trebuia sa se ajungă la asa ceva! Musulmanii au niste reguli mult mai clare decat crestinii
    ( ce au cam dat-o pe dogma si au introdus in crestinism si multe teorii new age) in ceea ce privește grija fata de familie, orfani si refugiati. Au fost si timpuri când sirienii priveau indiferenti catre copiii palestinienilor din taberele de refugiati. Musulmanii au gresit când s-au lasat atrasi in razboaie de catre conducatorii lor nebuni. Irakienii nu au vrut sa lupte impotriva iranienilor, fiind fratii lor intru Dumnezeu. Dar au fost forțați. Cate nu se pot face din banii cheltuiti pe arme si razboaie...Sume fabuloase!
    Nu ma intelege gresit. Nu arat cu degetul acuzator catre musulmanii ce au fost orbi când le era bine si altora le era rau. Doar constat cu amaraciune cât de usor suntem toti pacaliti ca sa sustinem o tabara sau alta, desi toti conducatorii joaca acelasi joc: impotriva noastra.
    Am inteles ca ajutoarele nu prea ajung la cei aflati in suferință. Ca ar fi oprite de catre securicii Siriei.
    O crăpa odata si odata si Minciuna asta de pe pământ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Palestinienii au fost privilegiati in Siria, locuiesc acolo din 1989,stiu exact ce vorbesc. Aveau drepturi si erau chiar favorizati de f m ori. Siria a aparat f m cauza palestiniana,desi din 2011,multi ,prea multi au muscat mana care i a hranit si adăpostit..vezi exemplul Yermouk si nu numai din pacate.

      Ștergere
    2. Adevărat ce spuneți

      Ștergere
  7. Avem posibilitatea prin Patriarhia Antiohiei care are jurisdicție asupra Siriei, Libanului, Iraqului și Iranului.

    https://m.activenews.ro/stiri-mass-media/CUM-POT-FI-AJUTATI-SIRIENII-DIRECT-PRIN-BISERICA-ORTODOXA-SIRIANA.-TREI-PATRIARHI-AI-ORIENTULUI-CER-RIDICAREA-SANCTIUNILOR-INUMANE-SI-CER-DEMNITATE-PENTRU-UN-POPOR-PREA-GREU-INCERCAT.-SITUATIA-DIN-SIRIA-ESTE-CATASTROFALA-179587

    RăspundețiȘtergere
  8. Mitropolia de Limassol face o strangere de fonduri pt Patriarhia Antiohiei:

    https://www.imlemesou.org/index.php/news/3257-egkyklios-mitropolitou-lemesoy-gia-dieksagogi-eranou-yper-ton-seismoplikton

    Nu vad sa fie si un cont pus la dispozitie, ar tb contactata Mitopolia si intrebat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ελληνικη Τράπεζα
      Ιερά Μητροπολη Λεμεσού
      Account No. 214-01-G43559-01
      IBAN: CY43 0050 0214 0002 1401 G435 5901
      Swift: HEBACY2N

      Acesta e contul Mitropoliei de Limassol unde se pot face donatii pt cei din Siria. Eu personal nu am incercat inca sa trimit in acest cont.

      Ștergere
  9. Banii pot fi trimiși prin mandat poștal,la Ambasada Siriei.

    Centre colectare donatii pentru Siria:

    Bucuresti

    La sediul Ambasadei din Bucureşti, Str. Paris nr.47, Sector 1

    Timisoara

    dl. Wadah Ghazal Hamwi

    Sat. Dumbravita Com.Dumbravita

    Gheorghe Doja Nr. 11

    Tel: 0722402000



    Constanta

    dl. Ahmad Hamadeh

    Mediteranean Shipping Agency s.rl

    B-dul 1 Decembirie 1918 Nr.2 Bloc 12-13

    900711 Constanta

    Tel: 0728770921



    IASI

    Dr. Ahmad Al Ddeiri

    Str. Poitiers 14

    Coplex commercial SIRAJ

    Tel: 0755113046

    0770889892



    CRAIOVA

    Dr. Gassaan Khadrah

    Romania Muncitoare 49

    Tel: 0745619780



    CLUJ NAPOCA

    Dl. Sami Brimo

    Floresti, Str.Avram Iancu 442-44

    ( In spatele Hotel West City)

    Tel: 0775100656

    RăspundețiȘtergere
  10. https://m.activenews.ro/stiri-mass-media/CUM-POT-FI-AJUTATI-SIRIENII-DIRECT-PRIN-BISERICA-ORTODOXA-SIRIANA.-TREI-PATRIARHI-AI-ORIENTULUI-CER-RIDICAREA-SANCTIUNILOR-INUMANE-SI-CER-DEMNITATE-PENTRU-UN-POPOR-PREA-GREU-INCERCAT.-SITUATIA-DIN-SIRIA-ESTE-CATASTROFALA-179587

    RăspundețiȘtergere
  11. https://60m.ro/2023/02/07/ambasada-siriei-la-bucuresti-aduna-donatii-pentru-cei-afectati-de-cutremur/;
    https://www.ghidul.ro/ambasada-siria-romania/
    Dumnezeu e mare si drept.
    Nici cenusa nu va ramine din criminali !
    O parte din nasterea crestinismului s-a produs in Siria !
    Criminalii se apropie de ultimele clipe !

    RăspundețiȘtergere
  12. https://basilica.ro/colecta-pentru-sinistratii-din-siria-si-turcia-cum-se-desfasoara-in-arhiepiscopia-bucurestilor/

    RăspundețiȘtergere
  13. Se poate dona doar pentru Siria prin asociația italiană: https://www.unponteper.it/en/emergenza-terremoto-siria/
    Este verificată de angajatorul meu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Siria este personificarea a ceea ce se numeste shithole country. Lucrul asta nu este recent, cam asa a fost mereu. Bashar ar trebui sa refaca Siria luand exemplul Israelului sau al altei tari dezvoltate. Daca nu e in stare sa se dea la o parte si sa-i faca altuia mai capbil loc

    RăspundețiȘtergere
  15. Si China a trimis ajutoare.Daca gasiti unde sa donati si sunteti sigur ca e sigura va rog frumos publicati unde sa donam.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Am vrut sa scriu pe te.me dar m-ai blocat. Uite un. documentar Ge.ni.al. explica de ce nu s a opus NIMENI industriei pharma https://rumble.com/v289h2g-sasha-latypova-covid-19-countermeasures-evidence-of-the-intent-to-harm.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Sper sa nu îți șteargă și ție de pe server comentariu meu . Este băgată pana în gat armata. Dept of Defense. Donneur d'ordre !!

    RăspundețiȘtergere
  18. Si ca să înțelegi cine este armata https://m.youtube.com/watch?v=nCTjLYHEM74. 8 ore !! De documentare
    Vorbește despre copiii orfani DIN ROMANIA ANTRENATI CA LUNETISTI DE AMERICANI. DE Einstein Pedofil și multe multe alte grozavii

    RăspundețiȘtergere
  19. In nici un caz nu as dona prin Crucea Rosie sau orice alta organizatie oficiala. Vorbiti cu sirienii care muncesc in România. Cum obisnuiau ei, in conditii 'normale', sa trimita bani la cei ramasi acasa?

    Ajutorul trebuie sa fie one-to-one nu prin interpusi care isi trag partea leului. Este cea mai efectiva si directa modalitate.

    Sunt la curent cu afacerile care s-au facut in Haiti dupa cutremurul (magnitudine 7) din 12 ianuarie 2010 . Cei afectati traiesc si acum in mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am donat prin IOCC( International Ortodox Christian Charity) care are istoric in activitatea in teren in Siria de ceva vreme. Au pe pagina web link pentru donatii Siria. Ca masura suplimentara de directionare inainte de finalizarea donatei este o lista cu programele in curs pentru care se poate dona, iar optiunea "Siria" este a doua dupa "unde este nevoie cel mai urgent". Sunt seriosi, primesc constant scrisori de la ei cu activitatea lor( am mai donat si in trecut). Iti trimit prin email chitanta ca sa o poti deconta la impozitul anual pe venit( valabil pentru Canada).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimeni nu primește nimic în Siria, nu ajunge nici un ban și nici un capăt de ață la populație. În ce privește personajul care vrea sa strângă fonduri la Craiova, nici o speranță. Consoarta lui e o persoană de ultima speță. Nici un leu nu trece de individa rapace.

      Ștergere
  21. Dar unde e China sau India, dar mai ales Arabia Saudita? Cu ajutoare eficiente si masive, nu doar cu bunavointa, simpatie si compasiune.

    RăspundețiȘtergere
  22. https://www.turnulsfatului.ro/2023/02/07/fawzia-rehejeh-sirianca-stabilita-la-sibiu-apel-umanitar-pentru-sirienii-afectati-de-cutremure-bdquo-toata-familia-tatalui-meu-e-acolo-sunt-foarte-speriati-rdquo-nbsp-200333

    RăspundețiȘtergere
  23. Datele bancare pentru donații sunt cele de mai jos:

    Asociația Centrul Cultural Arab din Sibiu

    Cont IBAN în lei: RO09BTRLRONCRT0598227401

    Deschis la Banca Transilvania (BT)

    Website: https://centrulculturalarab.com/

    WhatsApp: 0727.476.279

    RăspundețiȘtergere
  24. Unde sunt chinezii, rusii, iranieni?! Astia erau pe cai mari ca salveaza Siria.
    Niste criminali.
    Chinezii erau prin Turcia sa infiga steaguri. Ce tampiti...

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua. Ambasada Siriei din București va asteapta si va multumeste pt orice donatie fie bani ,fie obiecte. Str Paris nr 47.
    Exista și puncte de colectare in țară , voi afusa o lista mai jos. Pentru amanunte se poate intra pe site ul Ambasadei si pe pagina mea de Facebook sunt ceva articole adrese si din România si din Siria. Ma numesc Camelia Dona,ma găsiți ușor pe Facebook

    RăspundețiȘtergere
  26. "The earthquake that has just shaken Turkey and Syria does not have the characteristics of earthquakes observed so far, anywhere in the world. The fact that a dozen Western ambassadors left Ankara in the five days preceding the earthquake and that, in the same period, their countries issued advice not to travel to Turkey seems to indicate that the West knew in advance what was going to happen. The United States has the technical means to cause earthquakes. In 1976, they promised never to use them."
    https://www.voltairenet.org/article218844.html

    RăspundețiȘtergere
  27. Felicitări pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  28. cutremurele din Romania, au o legatura cu cele din Turcia precum si cu celelalte de aiurea!

    Legatura lor este:

    PROGRAMUL HAARP!

    Toate au una si aceeasi caracteristica "nefireasca"/contra naturii, si anume:

    miscari tectonice de suprafata, precum si foarte dese, cat si de lunga durata!

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai nu se pre_zice chiar in Biblie, la Apocalipsa, faptul ca:

    in clipele de pe urma

    - pe langa multe alte monstruozitati precum: schimbarile de sex/gen, pandemii, razboaie -

    se vor inmulti (pana la damblageala totala a Creatiei Divine) cutremurele si fenomenele meteorologice "critice"?

    Asa ca, de Armaghedon ne mai despart doar cateva amarate de secunde!

    Si/deci da:

    extraterestrii - "adica indivizii cu stiinta avansata" - nu exista si nici nu au cum sa mai apara vreodata (d)in Univers, pentru simplul fapt ca ei s-au autodistrus de fiecare data (oare pentru a cata oara in istoria omenirii, "stiinta" s-a autodesfiintat?) chiar inainte de a se naste/inca din scutece/eprubeta!

    Prometheus - Official FULL Trailer [HD]
    https://www.youtube.com/watch?v=5UEv03g51kU

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)