joi, 16 februarie 2023

Trădarea într-o imagine

 

Ce au în comun România, Albania, Muntenegru, Croaţia, Austria,Portugalia, Suedia, Norvegia şi Islanda? Sunt ţări absolut diferite, dar unite de un element esenţial: sursa preponderentă de producere  electricităţii este cea hidro. 

Graficul ataşat, publicat de  Electricity Maps şi IEA, are un impact devastator atunci când vine vorba de „cât de ecologişti suntem”. Şi, de asemenea, ar putea fi un document de bază pentru condamnarea la închisoare pe viaţă(sau poate chiar la schimbarea legii şi reactivarea condamnării la moarte) a trădătorului Virgil Popescu. 

Ţările care apar cu verde îşi obţin energia electrică preponderent din ... surse nucleare, adică nu atât de verzi precum ar sugera graficul. După cum limpede puteţi observa doar Spania şi Lituania au ca sursă primară o regenerabilă, anume energia eoliană. În rest, toată Europa o arde pe hidrocarburi. 

Constatăm însă limpede, din acelaşi grafic, că cele mai murdare economii ale Uniunii Europene sunt Germania, Polonia, Cehia şi Bulgaria, singurele care-şi obţin electricitatea preponderent din cărbune. Oups, toată lumea a pus batista pe ţambal! Nimeni nu mai spune nimic despre realitatea jenantă. Ca să înţelegeţi care-i problema: electricitatea obţinută din cărbune este ieftină. De aceea Polonia şi Germania au capacitatea de a obţine profituri imense din activitatea lor. Polonia a invadat România cu produse ieftine şi ca efect al sursei sale primare de producţie a electricităţii. Despre asta nu se spune pe nicăieri.

Ca idee, ceea ce a făcut Virgil Popescu, secondat de întreaga şleahtă PNL-PSD e o trădare imensă, o condamnare a României la subdezvoltare. Închiderea capacităţilor pe cărbune reperezintă o crimă teribilă care ne-a tăiat orice speranţă. România e una dintre puţinele ţări europene capabile de o independenţă energetică reală. Marile trădări au fost reprezentate de privatizările din energie(cea a Petrom fiind principala!), de modificările continue ale structurii entităţilor energetice, spargerea lor fiind, de asemenea, o crimă colosală. 

Ideea e că oamenii aceştia care se fac vinovaţi de toate ticăloşiile de până acum ar trebui să răspundă cumva. Nu e posibil să fie lăsaţi să scape în condiţiile în care au fragilizat într-un asemenea hal economia naţională. Să vă mai spun că Virgil Popescu îşi va încununa cariera de trădător cu privatizarea Hidroelectrica? Da, anul acesta compania fanion a României va fi scoasă la mezat. Şi din nou nimeni nu va răspunde. 

Vedeţi care-i problema? În toată afacerea asta cel mai simplu e să te arăţi neputincios, aşa cum face majoritatea covârşitoare a românilor. Hai să asistăm din nou pasiv la privatizarea ultimului bastion energetic al ţării. Aţi uitat că în momentul în care preţurile o luaseră razna, v-aţi refugiat la colacul de salvare numit Hidroelectrica? Ei bine, nu veţi mai putea face asta după privatizare. E simplu să te arăţi neputincios stând în fotoliu, dar va fi teribil de constatat cum clamarea neputinţei se va transforma în neputinţă pură după ce ticăloşia privatizării se va consemna.  

18 comentarii:

  1. Din păcate, Hidroelectrica e dusă spre faliment pentru a fi privatizată ieftin. Nu mai facturează cu lunile de zile, ca să încaseze ce a vândut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Neața, o petiție contra acestei privatizări ar rezolva ceva, semnată de sute de mii de abonați și nu numai ai hidroelectrica ar putea pune presiune pe această decizie de privatizare? Eu unul nu mă pricep să concep o petiție de așa anvergură, bine documentată.

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi..." Voia Lui Dumnezeu"! Cum transformi un popor in turma de oi? Întâi il inveti religios sa fie blegi si umili. Le spui oamenilor o istorie intreaga " Nu judeca, ca sa nu fii judecat" si, desi toata lumea judecă, se da cu tamaia indiferentei peste tot. A intrat in ADN-ul uman crestinismul bleg al oilor.
    Acelasi tipar este in toate grupurile studiate de mine pe net: in centru sau in varf, tătucul salvator. In jurul celui din centru, sau sub nivelul celui din varf, obedientii. Asa a fost ținută omenirea in frâu toata istoria.
    Am văzut de curând un film despre vikingi. Te ia râsul: ăia erau pe față sangerosi, jefuiau, sacrificau oameni. De partea cealalta, crestinii din tarile jefuite: mierosi, fals evlaviosi, dadeau ochii peste cap la crimele barbarilor, dar le semanau destul de mult. Numai ca faceau crimele mai ascuns. Asa se pervertesc oamenii...
    S-a ajuns in Romania la un fel de mimare budista a iubirii. Ma prefac ca nu văd ca nu e bine, dar astept sa se deschida niste portaluri prin care sa ne pice niscai bani in portmonee. Sau chiar si masini si case. Ca doar Dumnezeu e bun si darnic, nu? Gradina Lui Dumnezeu e plină de farisei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre ce mimare de iubire crestina vorbiti? Ca in plandemie mai aveau putin si dadeau in cap la cei neintepati cu "ZERUL" EXPERIMENTAL! Îi amenințau că-i așteaptă cu lumânări, că nu vor fi primiți în spitale (culmea pentru care cotizaseră și cotizau încă!) sau că trebuie excluși din societate, etc. Se sfâșie între ei precum câinii, dar sunt milostivi cu ucrainenii!

      Ștergere
  4. In urma cutremurelor din Gorj, am constatat că:
    - De frică, oamenii devin rapizi.
    Multi orășeni s-au retras pe la casele de la tara ale părinților.
    Daca la mall nu mai pot merge, poate ca redescopera si orășenii sapa bunicilor ce se speteau singuri cu munca.
    Daca mai tin cutremurele astea cateva luni, poate ca ne revigoram ca popor si trece si lenea.
    S-a ales praful de Romania! Dai cu tunul si nu gasesti un om la muncă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "poate ca redescopera si orășenii sapa bunicilor ce se speteau singuri cu munca."

      Poate mai pe la munte unde nu aveau ce ciordi de la CAP-uri( pentru ca nu existau). In rest la cimpie, bunicii "se speteau" sa fure de la CAP. Era o vinzoleala noaptea pe cimp si pe la ferme, dupa gaini, griu, porumb.

      Asta asa daca vrei sa scoti in evidenta adevarul, nu o istorie romantata.

      Ștergere
  5. Asa.... si ce ai propune domnia ta sa facem? Sau ce crezi ca am putea face noi - si nu facem? (Daca tot ne-ai facut neputinciosi !!)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, absolut de acord....tacem si acceptam orice ! Ai vreo solutie ? Cum am mai scris, in afara de o prabusire majora din punct de vedere economic (cea morala si spirituala s-a produs deja !) nu cred ca oameni se vor trezi ! Dealtfel la "Minunata lume noua" si "1984" s-a ajuns prin tacere... Noi mergem exact pe drumul imaginat de Huxley si Orwell, ei au anticipat (si asta acum aproape 100 de ani !!! - la Huxley ma refer) absolut exact ceea ce se intampla azi... Deci ? Solutii ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă priviți lucrurile la ”modul pericol” atunci va fi o criză majoră, dar dacă priviți lucrurile la ”modul constructiv” atunci veți găsi soluții eficiente și benefice, în care fiecare va avea de câștigat.

      Ștergere


  7. "Potrivit lui Lavrov, SUA au decis că Rusia și Germania au cooperat „prea bine” în ultimii 20-30 de ani, stabilind o alianță puternică bazată pe resursele rusești și pe tehnologia germană.

    „Aceasta a început să amenințe poziția de monopol a multor corporații americane. Prin urmare, a fost necesar să o strice cumva ”, a spus ministrul.

    „Există aici un aspect care ține de faptul că prietenia dintre țări, reconcilierea națională între ele, așa cum s-a întâmplat între ruși și germani, a devenit ceva hidos pentru cei care nu vor să apară cineva undeva pe această planetă, care va concura cu principalul hegemon, care sua s-au declarat a fi”, a adăugat Lavrov.
    https://www.unz.com/mwhitney/a-us-led-coalition-of-the-willing-foreshadows-the-splintering-of-nato/

    RăspundețiȘtergere
  8. Spania, Lituania și Danemarca sunt pe eoliene

    RăspundețiȘtergere
  9. Constatam ca Hidroelectroca nu a mai emis facturi de vreo 5-6 luni, fara nicio explicatie. Sigur in momentul in care le va emita va fi intro mare "gaura neagra" si va urma modelul Petrom. Intrebarea de bun simt: Cu ce functioneaza daca nu ia bani pe ce produce?? Probabil cu imprumuturi, si iata si motivul vinderii acestei companii de stat superprofitabile. E nevoie de tribunale ad hoc ale poporului, sa nu scape si "mutantul popescu" ca si "solutia vinovata" Miha-Razvan Ungureanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vanzarile de curent catre populatie sunt doar o mica parte din cifra de afaceri a HE.

      Ștergere
  10. Nu sunt nostalgic.Am trait o parte însemnată a vieți mele pe vremea când această țară avea un nume,azi nici țară nu mai suntem...
    Ceaușescu a declarat într-o plenară pe la sfârșitul anilor '80 că România va devenii îndependentă energetic pâna la finele anului 2000.Avea atu-ul gazelor din Marea Neagră pentru care nu avea în acel moment echipamentele de exploatare și pe forajele de mare adâncime din zoa Întorsurii Buzăului.Nu s-a realizat nimic,dar nu din vina lui...
    ,,Nimicurile" din vârful coloniei corporatiste marea lor majoritate sunt incalificabil de proști,asta n-ar fi o problemă mortală dar sunt și hoți și trădători!Joacă în ,,tricoul " României dar marchează minunat pentru adversari!
    Golgheter absolut ,,benzinarul"
    O rușine pentru întreaga clasă politică!

    RăspundețiȘtergere
  11. Atâta timp cât România e condusă de chelnerii numiți de licurici în frunte cu Johannis și Ciucă, suntem pe drumul cel mai sigur al intrării în incapacitate de plată. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  12. Noi demolam hidrocentrale noi-noute! Cred ca doar o minune ne mai poate salva de la disparitia totala ca natie in maxim 50 de ani. Am umblat prin vreo 20 de tari si trebuie sa spun cu durere ca suntem cea mai retardata natie pe care am intalnit-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, te asigur ca nu te-ai uitat unde trebuie( in cele 20 de tari pe care zici ca le-ai vizitat), ca doar nu esti Mafalda ca sa "citesti" o tara asa din mers, doar traversind-o.

      Ștergere
  13. Nu se mai poate face prea mult. Romania a intrat în EU pentru a obține unele avantaje economice. Dar pe acestea le-a obținut doar EU.
    Romania se duce treptat dar sigur de râpă.
    A intrat în NATO că să fie apărată militar dar este târâtă in războaie in interesul

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)