sâmbătă, 18 februarie 2023

Israel - paradisul agenţilor(aparent) scăpaţi de sub control


Dacă eşti în căutarea practicilor neortodoxe, dacă ai de făcut niscaiva treburi murdare şi-ţi trebuie un intermediar eficient, într-o proporţie covârşitoare vei avea de mers în Israel. Pregătiţi-vă să faceţi cunoştinţă cu cele mai obscure servicii oferite celor care îndeplinesc două condiţii: în primul rând au banii necesari şi, în acelaşi timp, se califică „doctrinar”. 

Israel este, probabil, singura ţară „unitară” din lume. Termenul e folosit oarecum forţat de mine, deoarece ceea ce vreau să se înţeleagă este că acolo e o singură politică, coerent pusă în aplicare peste tot, de sus până jos. Deşi aparent Israelul pare o democraţie clasică - de altfel peste tot în Israel ţi se spune că ei sunt singurii care apără idealurile occidentale în acea zonă plină de „barbari” - în realitate „unitatea de nezdruncinat” sugerează mai degrabă un nucleu dictatorial ascuns în zonele cele mai rarefiate ale serviciilor secrete.  

Cetăţenii Israelului au parte de-o educaţie militară complexă. E o educaţie care ar trebui să servească multor ţări drept model. Un exemplu: piloţii civili israelieni provin toţi din zona militară, de aceea performanţele lor sunt de neegalat. Soldaţii au parte de un antrenament atât de bun încât sunt capabili să producă adevărate dezastre adversarilor, înregistrând pierderi insignifiante raportate la dimensiunea misiunii. 

Însă vârful educaţiei militare israeliene este în zona serviciilor secrete. Nu-i un secret pentru nimeni că produc pe bandă agenţi extrem de buni, capabili să se descurce în orice zonă, cu performanţe remarcabile. Capacitatea de penetrare a agenţilor evrei e extrem de mare, incredibil de înţeles pentru omul de rând. Imaginaţi-vă că la noi au reuşit în mai multe rânduri să-şi instaleze un agent şef la SIE, iar ceea ce se întâmplă în MAE e de neimaginat într-o ţară independentă. De ce se întâmplă aşa? E vorba de diferenţa de educaţie de bază. Un agent evreu, după ce-şi termină şcoala e capabil să dărâme munţii, în timp ce un agent de-al nostru are o singură performanţă notabilă: reuşeşte la perfecţie să spună „să trăiţi!”. 

Însă, ca peste tot în lume, şi agenţii secreţi evrei ajung „la expirare”, fiind scoşi la pensie. Ei bine, ce face un agent secret după ce pleacă din serviciu? Aţi crede că mănâncă pensia, ceea ce e fals. Un element de bază al „societăţii unitare” face ca, după ce ţi-ai terminat treaba cu structurile militare ale statului evreu, să treci în cele civile. Aici ai două domenii esenţiale ale activităţii: politică sau afaceri. Nu există politician sau om de afaceri israelian care să nu-şi fi făcut stagiul militar, adică să nu fi beneficiat de educaţia militară. De aceea, business-ul evreiesc trebuie văzut ca un tot unitar, atent coordonat şi finanţat de la vârf. Am mai vorbit despre fenomenul „startup” din Israel care este, în realitate, o modalitate inteligentă de finanţare a statului. 

Însă ceea ce atrage atenţia este fenomenul agenţilor aparent scăpaţi de sub control. Israelul este singura ţară din lume care permite ca tehnologia utilizată de agenţiile de securitate să fie utilizată comercial, având ca target alte ţări. Aţi auzit despre Pegasus sau Predator, cele două produse ilegale folossite pentru spargerea telefoanelor şi ascultarea complexă a acestora. Predator se află de mai bine de jumătate de an la baza scandalurilor politice din Grecia deoarece premierul Mitsotakis a instituit un regim al ascultărilor greu de imaginat într-o ţară care vrea să se considere democratică. Pur şi simplu, nivelul de urmărire a adversarilor politici e chiar mai mare decât în vremea comunismului Estic. 

Însă cele două tehnologii sunt doar vârfurile vizibile ale Israelului. De asemenea, ar avea ceva circumstanţe atenunate deoarece tehnologiile respective sunt vândute doar statelor, nu şi la nivel civil. Însă o groază de alte firmuliţe obscure fac treaba murdară. Un ONG francez(Forbidden Stories), utilizând o grămadă de jurnalişti sub acoperire din diverse state(inclusiv Israel) a reuşit să facă dezvăluiri colosale, pătrunzând într-o păduchelniţă de firme semi-obscure care operează în zona politică.

Faceţi cunoştinţă, de exemplu, cu Percepto International, firma condusă de fostul agent militar Royi Burstien, anterior conducând compania Psy-Group, unde a jucat un rol important în făcătura numită „intruziunea rusească în alegerile americane”. Percepto, aparent vinde „influenţă”, dar conform site-ului de prezentare, „luptă împotriva dezinformării”. Cum naiba altfel? 

Într-o întâlnire pe care a avut-o cu jurnaliştii sub acoperire, Burstien le-a prezentat modul în care a viralizat o ştire în Burkina Faso, pornind de la introducerea ei în ... presa locală franceză şi amplificarea acesteia până la nivelul de isterie în ţara-ţintă. E foarte interesantă informaţia în contextul în care ar trebui să facem comparaţia cu ceea ce s-a întâmplat la noi în perioada de isterizare anti-Dragnea. Şablonul a fost unul identic, viralizarea făcându-se după ce ştirea pornea de la surse externe obscure, uneori trecând chiar peste promovarea în presa mainstream a ţării din care se organiza atacul. Poate, în acelaşi conext, vă reamintiţi şi atacul revistei Nature la doctoralul lui Ponta, probabil cea mai hazliu instrumentată campanie de defăimare. 

Soldaţii lui Burstien sunt, în marea lor majoritate, fake-uri. În primul rând, compania Percepto lucrează cu tot felul de entităţi care aparent sunt independente, dar, în realitate, nu sunt decât nişte invenţii ale companiei. De exemplu, la un moment-dat, Percepto a scos din mânecă o agenţie de presă care puteai să juri că e reală. Culmea, angajaţii agenţiei erau ceea ce Percepto numeşte „deep-avatars”, adică boţi controlaţi de companie despre care puteai să juri că sunt persoane reale. Un asemenea bot are în jurul său alte „persoane” care-l acompaniază  sau „îl critică”, exact la fel cum se întâmplă în lumea reală. Tot acest joc, toată încrengătura de false persoane, de articole „amplificate” şi vârtejul creat au ca scop principal modificarea percepţiei despre clientul care plăteşte. Ceea ce trebuie să înţelegeţi este că întregul arsenal utilizat de Percepto International este unul specific unui serviciu secret. În mod normal, atacurile acestui gen de firme pot fi asimilate unor atacuri de stat ale Israelului împotriva ţării ţintă. Dacă însă te ridici şi faci scandal, oficialii israelieni vor spune că nu-i decât o afacere privată şi că statul Israel nu are niciun amestec. Teoretic aşa e, însă de unde are Burstien întreg arsenalul pe care-l utilizează?

Partea de-a dreptul explozivă a anchetei Forbidden Stories vine abia când investighează o altă companie obscură, specializată în câştigarea alegerilor. Numele său nu există fiind o entitate grupată în jurul unui fost spion evreu, Tal Hanan, a cărui poreclă este „Jorge”. „Team Jorge” i se spune entităţii care acţionează într-un mod diferit, oferind servicii de consultanţă electorală. Jurnaliştii infiltraţi într-un aparent viitor contract cu echipa lui Jorge au fost terifiaţi de capacităţile  pe care le are la dispoziţie obscura entitate. Jorge se laudă că a participat la 33 de campanii electorale, din care a câştigat 27! Cum are aceste performanţe? În primul rând, compania sa a dezvoltat un soft denumit „Advanced Impact Media Solutions”(AIMS) prin intermediul căruia controlează peste 30 000 de entităţi electronice, adică boţi care au „coturi verificate” în social media, mailuri reale şi activitate aparent umană(unii „sunt angajaţi” la entităţi reale, alţii chiar deţin business-uri!). Hanan a dus mai departe noţiunea de „deep avatar” a lui Burstien întrucât unii dintre boţii săi au conturi pe Amazon, deţin carduri şi fac tranzacţii financiare. Cam unde se poate ajunge?

Jorge a folosit aceste conturi false pentru a posta o serie de comentarii pe rețelele de socializare, pentru a stârni controverse și chiar pentru a cumpăra jucării sexuale de pe Amazon. Jorge a povestit cum un avatar drăguț, cu părul blond, pe nume Shannon Aiken, a folosit un cont Amazon pentru a comanda jucării sexuale pe adresa unui rival politic al unuia dintre clienții săi, lăsând-o pe soția candidatului rival să creadă că soţul i-a fost infidel. „După aceea, povestea s-a scurs, iar politicianul nu a mai putut merge acasă. Astfel campania s-a întors”, a spus Jorge.” 

Vă imaginaţi ce impact devastator a putut avea o fantasmă, o entitate electronică pe care-o controla „consultantul electoral”? Dar treburile mizerabile nu se opresc aici. Jorge foloseşte softuri de hacking avansat, putând penetra programe de mesagerie, conturi de email(în special  Gmail!) sau profile sociale. Tot într-o demonstraţie, Hanan a reuşit să trimită de pe un cont Telegram pe care l-a spart câteva mesaje către un contact de-al acestuia, după care a încercat să le şteargă, ce-i drept fără succes. Jurnaliştii au verificat activitatea şi, într-adevăr, Jorge reuşise să transmită mesajul. Care-i aplicabilitatea acestei tehnici? Pur şi simplu, într-o campanie electorală, un om de bază de-al adversar „se trezeşte” că trimite date spre echipa de campanie a candidatului susţinut de „Team Jorge”. Imediat, extrase din „conversaţie” ajung în echipa de campanie celui hack-uit şi în acest mod un om de bază din echipă ajunge eliminat sub suspiciunea de „joc dublu”. 

Însă nu doar aici se opresc tehnicile neortodoxe ale lui Jorge. Acesta le-a dovedit jurnaliştilor cum poate introduce o ştire manipulată în presă. Ţinta a fost postul cel mai popular de ştiri TV din Franţa, BFMTV. Ştirea a fost introdusă prin intermediul unui star al posului, Rachid M’Barki, care, după scandal, a fost suspendat. Rachid M’Barki susţine că nu avea habar de Jorge şi că a folosit o sursă de încredere. Însă, informaţiile de pe această adevărată piaţă-negră media vorbesc de faptul că partea lui Rachid M’Barki a fost de aproximativ 3 000 EUR pentru că a introdus ştirea comandată.  

Este cât se poate de limpede că echipa lui Hanan are în control o impresionantă reţea subterană media care preia ştirile fabricate de „consultant” pentru ca apoi acestea să se viralizeze sub efectul armatei sale de boţi social media. Pe baza datelor prezentate de Hanan, jurnaliştii de la The Guardian, Le Monde şi Der Spiegel au reuşit să identifice aproximativ 2000 de boţi social media de-ai săi care, în trecut, se implicaseră în tot felul de dispute economice sau politice. De exemplu, s-au găsit boţi implicaţi în controversa #MeToo din Canada. Interesant, nu-i aşa? Poate înţelegeţi cum se viralizează peste noapte ca non-subiecte extrem de profitabile pentru diverse ONG-uri!

Ce trebuie să înţelegem din exemplele prezentate? În primul rând faptul că, de mult timp, media este efectiv un câmp tactic şi absolut nimic din ceea ce este acolo nu e credibil. De altfel, asta nu se întâmplă de ieri, de azi, ci cel puţin de 80-100 de ani. Legendarul Edward Bernays spunea că ştii să citeşti ziarul doar atunci când înţelegi ce interes se ascunde în spatele titlului fiecărui articol. 

Ceea ce însă trebuie remarcat este faptul că Israelul utilizează capacităţile avansate ale serviiclor sale de spionaj pentru a extrage bani şi a-şi finanţa statul. De multe ori s-a ridicat problema utilizării în domeniul civil a acestor capacităţi efectiv ilegale, iar Israelul a fost arătat cu degetul. Realitatea însă e aceea că asemenea servicii sunt deosebit de bănoase, iar Israelul profită din plin de monetizarea lor. Aşa cum am mai spus, „societatea unitară a statului Israel” scoate bani şi din piatră seacă. Iar zona „discretă” este unul dintre cele mai bănoase secrete ale sale.

25 de comentarii:

  1. Păi da, in societatea viitorului care vine cam fiecare nație va fi specializată pe ceva ca și indivizii.
    Am ajuns la nivelul in care națiunile se dezvoltă extensiv in personalitatea lor națională.
    Profilul României este oameni foarte deștepți dar proști. Au fugit toți in fabricile din occident.
    Cum zicea Arsenie că va veni o zi când or vrea să se întoarcă toți acasă și nu vor putea.
    Puteam sta să ne comparăm cu Israel? Ce țară se poate compara cu o țară apărută artificial.
    Eventual se poate compara Israel cu Ucraina.
    Deci comparativ intrr Ucraina si România din punct de vedere al industriei si agriculturii Ucraina ne depășea valoric de 3 - 7ori. Au mai multe industrii din perioada sovietica încă funcționale. Ignoram momentan ce a bombardat Putin.
    Au terenuri agricole functionale de 5 ori mai multe.
    La noi față de Ucraina se distrusese fabricile si toți muncitorii au plecat in occident. Se distrusese agricultura ca toți țăranii să lucreze in Spania sau Germania la sparanghel.
    România este o țară devalizata de forță de muncă. Potrivit ministrului muncii inainte de alegeri 2020 erau 9.7 minioane de români in afara granițelor.
    Deci România e o țară de unde cumperi forță de muncă.
    Ca români nu știu să muncească mulți. Suntem harnici altfel lumea nu ne-ar laudă.
    Pe românii ii laudă toți ce muncitori grozavi, buni si ascultători sunt, și ca au randament mare deci nu sunt putori leneșe.
    Deci in 30 de ani atât a reușit poporul român. Să schimbe imaginea românului mâncător de lebede in Viena, că ăla nu era român, in imaginea românului muncitor harnic loial. Și să ne deosebească lumea între alte etnii.

    Alte nații sunt mai fruntașe ca noi.
    Cum e Israel, cum e Ucraina, cum e Ungaria. Chiar si Bulgaria e in fața noastră un pic. Mai mult Bulgaria 🇧🇬 stă mult mai bine ca noi. Ei au frați toate țările slave, inclusiv Rusia sau Polonia, iar frații noștri latini sunt departe.
    Bulgaria e admirată că are un turism extraordinar față de România unde anul trecut litoralul a rămas gol datorită foamei de bani a patronilor de plajă.
    Ungaria e admirata ca a adua toate autostrăzile la graniță cu noi și noi de 33 de ani nimic.
    Referitor la armată română. Cineva zicea că NATOA nu ne va ajuta deoarece nu avem autostrăzi să ducă echipamente grele pentru apărarea României.
    Deci faimosul art. 5 de apărare colectivă NATO e anulat de lipsa infrastructurii de deplasare.
    E foarte important acest punct.
    Noi azi suntem fără apărare.
    Daca rușii trag o bombă in România, NATO va invoca lipsa infrastructurii in România. Și art. 5 se va explică că există dar numai cu drumuri de acces.
    Acum am înțeles clar de ce Bechtel firma americană a preluat sa facă autostrada peste Carpați dar nu au făcut nimic 20 de ani.
    Ca astăzi să poată începe razboiul cu Rusia dar sa nu avem autostrăzi să putem fi protejați.
    Acum toți Generalii armatei romane ar fi pasibili de trădare națională dacă știau asta și au lăsat drumurile in paragină și au lăsat mita și șpaga să amâne infinit construirea autostrăzilor.
    Defi potrivit tăierii pensiilor speciale la militari IO NIMENI VOIVOD sunt de acord și îmi dau consimțământul să se taie toate pensiile speciale la toți acești trădători militari care au făcut tot posibilul să avem o țară neprotejata de art. 5 pentru ca nu avem autostrăzi. Și in special e vorba de autostrada Sibiu-Pitești care ne-ar asigura art. 5.
    Asta merită pensionarii militari generali, o taiere de pensie specială, bani cu care sa facem autostrada Sibiu-Pitești ca să nu invoce americanii ca nu ne apară art. 5 NATO.






    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In România deja e un cult in societatea coca-cola să promovezi anglicanisme, francofonisme și in special italienisme de gen come se dice la voi?

      https://youtu.be/N7cnJjqcCQc

      versus :

      – Mamă, pot sa le spun acolo (Viena) că sunt român?, întreabă deodată Jujac (George Enescu) – Sigur, de ce să nu le spui? -Mă gândeam …să nu creadă …că mă laud.” George Enescu (19 August, 1881 – 4 Mai, 1955)

      Ștergere
  2. Ceaușescu vindea oamenii din România contra tehnologii din vest. E totul documentat. Așa au apărut peste noapte fabrici si uzine noi cu tehnici electronice occidentale. Vânzarea de oamenii fiind cea mai profitabilă activitate in comunism, ea a continuat dupa 1989 și azi toți românii au ajuns vânduți străinilor inclusiv președintele și miniștrii. Nu prea mai găsești români neva duti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este totul documentat, ești deștept și dacă ar durea, de mult incepeai să urli, dar acum doar latri.
      Pe vremea lui Ceașcă au plecat doar minorități, care erau ceruți de statele lor care aveau deficit de muncitori. Germania și acum are nevoie de forță de muncă.
      Toți cei care au plecat au urmat școli profesionale sau facultăți în România pe banii statului iar acești bani trebuie recuperați dacă nu poți beneficia de utilizarea forței de muncă în economia României.
      Pe lângă acest aspect este cel al plecării unui număr mare de lucrători într-un timp scurt care lasă un gol care trebuie umplut cu următoarele generații de absolvenți.
      Acest lucru necesită timp. Dar n-ai învățat că timpul costă bani?
      Dacă anul ăsta ai terminat o fabrică și te pregătești să între în funcțiune, dar jumătate din muncitorii care fac practica în altă uzină și trebuiau să lucreze pleacă în altă țară ai o problemă serioasă. Cine te despăgubește pentru producția care nu se poate realiza, pentru școlarizarea altor oameni pentru acele locuri de muncă și pentru producția nerealizata la altă fabrică care trebuia construită dar oamenii care trebuiau să muncească acolo au ajuns să fie redistribuiți să ocupe posturile celor plecați definitiv din România.
      Este ușor să dai din gură, dar mai greu să gândești și să te informezi înainte să te trezești vorbind.
      Bine cel puțin că mai faci un ban cu meseria asta de troll.

      Ștergere
  3. Exceptional articol! Curs obligatoriu la orice facultate de jurnalism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Viața printre " barbari" ii tine treji si mereu in alertă. Va amintiti ce spunea un ambasador ( cred ca evreu) al Americii in România când ne plângeam asa cum facem tot timpul? A zis sa spunem merci ca nu se trage in noi de pe blocuri cu pușca cu luneta. Mi-a sunat a amenintare....
    Evreii nu joaca cinstit. Joaca jocul
    " cel mai abil câștigă". Romanii, pere mălăiețe, L-au primit pe Hristos, dar degeaba. Stau si asteapta sa fie sacrificati pe rând, convinși ca sunt si alesi pentru asta. Ori Iisus nu a zis sa fim prosti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Popoarele ALESE sunt POPOARE Inteligente .
    Prin " RO _Grădina Măicuței D-lui " chiar pot / doresc să se plimbe câțiva intelighenți d'ăștia ; for business ( as usually! ) ,for FUN ( a nu se neglija , fun_ul ! ) și mai ales pentru Admirarea minunăției de junglă ,de prostance maimuțe , jivine care mai de care mai spurcate , murdare , rupte , băloase ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde ce intelegi prin ales si prin inteligent. Toți cei alesi de Dumnezeu in istorie ca sa aduca putina lumina pe pamantul căzut in intunericul paganismului au sfarsit-o prost. Vezi profetii ucisi de evrei.
      Sa fiu in locul tau, nu as trambita ca poporul roman este ales. Vezi in ce situatie suntem si cât de mult este de muncă.
      Fără inteligenta emotionala, nu esti decat un creier infatuat ce se crede atoatestiutor.
      Evreii nu mai sunt " alesi" de milenii. Au festelit-o nerespectand niste reguli si crezandu-se capabili sa creeze sisteme viabile. Ca doar ei ne-au procopsit cu francmasoneria, comunismul, capitalismul si chiar cu falsificarea unora din scrierile revelate, intorcand totul in favoarea lor. Nu ma refer la oile evreiesti din ziua de azi, la fel de manipulate ca si oile crestine. Ma refer la cabalistii din vechime ce au virusat sistemul Creatorului. Odată virusat
      " softul", creierele diabolice au stiut ca pot sta linistite mult timp, pentru ca popoarele vor repeta tiparul impus de ei, indepartandu-se de Dumnezeu si balmajind cuvinte goale.
      Cand unul din inteleptii României, Tudor Diaconu, a spus ca limba romana e sacra, sa referit la sacralitatea de la origini, când cuvantul iubire insemna nu stomac sau creier, ci inimă. Limba degenereaza, sufletul omului decade, mintea preia controlul si adios creativitate. Oamenii devin roboti ce executa obiecte pe banda rulanta, umplând magazinele cu prostii pe care le cumpara oameni goi in interior, pentru ca suflet nu mai au decat cei altruisti, aducand pe lume copii fără vlaga, viitorii sclavi ai " poporului ales" sau ai altora.

      Ștergere
  6. Daca nici evreii nu ar sti sa faca bani, atunci cine ar mai sti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum se face ca fertilitatea e asa scazuta in China, Rusia si Iran?! China deja a scos orice limita de copii per familie. Surpriza mare e Iran. Are 1.6 fata de 3.6 in Pakistan spre exemplu. Zici ca tarile astea s-au autocondamnat la disparitie si nici macar nu au ajuns la nivel dezvoltat, mai putin China, care incearca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit,nu vreau să intru în polemică,sunt destui deștepți pe aici....poporul ales....de către cine? Cum nu pot comenta pe Telegram,deoarece sunt blocat de șefu DD,eu cred că în lumea asta ne naștem buni și răi, așa cum există întuneric și lumină.Cei buni fac ce pot,iar cei răi,ce vor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am raspuns eu mai sus. Presupun ca evreii au fost mai buni pe la inceputuri, când intr-o mare de pagani si idolatri, erau mai spirituali. Erau!

      Ștergere
    2. Cititi Controversa Sionului a lui Douglas Reed si veti intelege cum sta treaba cu alesii si cu spiritualitatea (sau Moise Egipteanul, subiect tratat de mai multi autori). Pe scurt totul e o facatura....

      Ștergere
  9. Istoria pe care nu vor să o cunoașteți! Canalul ddtube.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://m.activenews.ro/stiri/Unde-a-ajuns-statuia-lui-Mihai-Viteazul-din-Oradea.-FOTO-179874. Poate asta vă interesează.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi Mihai Viteazu are capul la Manastirea Mihai Viteazu din localitatea Mihai Viteazu, comuna Mihai Viteazu din jud. Cluj.
      La Oradea as pune alte statui având in vedere ca Mihai nu ajunsese in ținuturile Arad-eia.(Arad, Orad, Orad-eia)
      Ce statui aș pune?
      De exemplu ale Generalului Pliev care a eliberat Orad de habsurgicii austro-ungari care s-au speriat și au fugit când au văzut tancurile lui.
      Ar fi un memento mai bun decât Mihai pentru zona aia de Arad.
      De ce zic Arad si nu Oradea? Arad așa cum stă scris este menționat in Biblie, Oradea nu. Și după cum se vede Oradea e doar o alta abreviere maghiară a cuvântului Arad, localitate menționată in Biblie la sfârșitul vremurilor.
      Așa că oricum ar fi in viitor la Arad vor trona statuile generalilor ruși.
      E zona pe care veșnic o vor elibera din ghearele Habsburgilor lacomi, iar noi românii le vom mulțumi tancurilor rusești. Fără care Arad era al austriecilor și azi.



      Divizia Tudor Vladimirescu a trecut prin Hidișel și Băile Felix ajungând la data de 27 septembrie la porțile orașului. Cu două zile mai devreme, conștiente de iminența unui atac româno-sovietic autoritățile maghiare au evacuat primăria și s-au refugiat în afara oraşului. Eliberarea propriu-zisă a orașului a fost pregătită însă de luptele grele care s-au dat în sudul Oradiei în primele zile ale lunii octombrie în zona localităților Păușa, Leș, Nojorid, Sânicolau Român, Berechiu și Roit. Atacul decisiv asupra Oradiei a avut loc la 12 octombrie. Au participat Divizia Tudor Vladimirescu, Divizia 3 Munte, Divizia 337 sovietică și unitățile de tancuri și cavalerie ale generalului Pliev.

      Ștergere
    2. la Oradea se jefuiesc mormintele, busturile unui erou național, ancore marine puse de decor.....

      https://youtu.be/ZC4CfWP0ZbE?t=316

      Ștergere
  11. https://m.activenews.ro/opinii/Inspaimantatorul-Final-de-Partida-din-Ucraina-179866. Poate vă interesează această idee!

    RăspundețiȘtergere
  12. Deci cum, un jurnalist BFMTV strecoară o ştire comandată care îi atrage suspendarea, totul pentru un bacşiş de... 3000 de euro? Mor de râs! Pentru suma aia nu merită să-ți pierzi slujba la Paris. Informați-vă care sunt salariile în Franța.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştii ce nu-i drept? Faptul că prostia nu doare. Altfel ai fi murit de plâns, nu de râs.
      1. Ăla cu asta se ocupă, adică „bagă ştiri”.
      2. 3000 EUR e suma care se vehiculează pe piaţă. El nu risca nimic , ghinionul său a fost că „a picat pe asculltări”. Altfel nu-l dădea nici naiba afară.
      3. În ceea ce priveşte deşteptăciunea cu „Informați-vă care sunt salariile în Franța”, cred că ar trebui să o redirecţionezi către cei de la Le Monde sau de la The Guardian, două dintre publicaţiile care şi-au asumat în integralitate ancheta. Probabil ăştia n-au habar de salariile de la Paris!

      Ștergere
    2. bfmtv e doar un alt brat al caracatitei, apartine agentosului drahi, a fost o mica operatiune prin care s'au debarasat si de m'Barki care nu prea era cuminte https://fr.wikipedia.org/wiki/Patrick_Drahi

      Ștergere
  13. Comparati ce fac - in mod ilegal, agresiv, organizat si ca business - aia din articol, fara sa sufere nici un fel de consecinte cind sint descoperiti, cu ce a facut altruistul naiv Marcel Lehel Lazar, fara sa cistige nimic, doar ca sa-i dea in git pe niste criminali (a ghicit pur si simplu niste parole de email foarte usor de ghicit ale unor politruci americani prosti gramada, fara nici un software specializat) si care a incasat pentru asta vreo 7 ani de puscarie, fiind extradat in SUA de romani. Sa notam aici ca doar statele de c*c*t isi extradeaza cetatenii.

    https://www.nbcnews.com/dateline/video/on-assignment-guccifer-686519875520

    Aceeasi soarta ca si Marcel Lehel Lazar ar fi avut-o si o companie romaneasca, bulgareasca etc. daca ar fi scos la vinzare o aplicatie gen Pegasus.

    Israelienii insa nu risca nimic fiindca, asa cum recunosc americanii de rind, SUA are un guvern de ocupatie controlat in totalitate de mafia evreiasca.

    Altruistul Marcel Lehel Lazar a crezut ca face omenirii un bine publicind informatiile compromitatoare gasite printre email-urile nebunei lui Clinton, dar omenirea nici macar nu a bagat de seama. Era ocupata cu altceva. Se uita la televizor la meciuri, la filme, la show-uri de ris (vorba lui Neil Postman: Amusing Ourselves to Death), statea si se scarpina etc. Iar despre servicii nu-i serios sa vorbim.

    Una peste alta Marcel Lehel Lazar a facut o mare prostie vrind sa faca bine restului lumii fiindca:
    - n-a cistigat nici un leu din asta
    - a facut 7 ani de puscarie
    - le-a facut mult rau rusilor, chinezilor, iranienilor, ba chiar si nemtilor, francezilor si altor prieteni de circumstanta ai Imperiului Minciunii care, cu siguranta, ajunsesera cu mult timp inaintea lui pe serverul de email al proastei lui Clinton, dar si pe multe altele la fel de "bine protejate" fiindca, dupa "spargerea" data de Marcel, americanii or fi infundat cumva gaurile astea. Stateau rusii si chinezii tolaniti in fotolii si citeau linistiti si in timp real toate email-urile unor politruci din Washington, District of Corruption cind, ca un traznet cazut din senin, apare Marcel si le f*te distractia.

    Nu faceti ca Marcel daca gasiti ceva care ar putea fi de folos omenirii. Transferati informatia - in cel mai discret mod cu putinta - unui adversar al Imperiului Minciunii.

    RăspundețiȘtergere
  14. ”Un exemplu: piloţii civili israelieni provin toţi din zona militară, de aceea performanţele lor sunt de neegalat”.

    Probabil că sunt buni la ei acasă. La noi, când au venit să facă exerciții militare, cu ceva ani în urmă, s-au prăbușit prin Bucegi.
    E adevărat că toți cetățenii fac armată în Israel - 5 ani era termenul la băieți, dar fac și fetele armată grea. Am fost în Ierusalim și la așa-zisa graniță cu Palestina era ceva obișnuit să vezi foarte multe femei-militar cu mitraliera la piept, care te mai și controlau.
    Pe vremea lui Ceaușescu, româncele studente făceau și ele armata. Acum nu mai fac nici măcar băieții. Ne mai apără cineva? Avram Iancu poate, vorba vine, că versiunea cu NATO e doar de PR.
    Angelica B.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)