sâmbătă, 4 februarie 2023

Prikspijt


Nu-mi stă în obicei să dau titluri în olandeză pentru articolele pe care le scriu, dar cuvântul din titlu nu-i unul oarecare, ci câştigătorul titlului „cuvântul anului” în Olanda în 2021. Concursul este organizat anual de un editor şi are ca scop găsirea unui cuvânt nou sau a unui cuvânt care-a fost specific anului respectiv. Ei bine, pentru 2021, cuvântul anului a fost „prikspjit”.

Prikspjit s-ar traduce ca „un sentiment de regret pe care-l trăieşte o persoană care s-a vaccinat”. Ca să înţelegeţi însă contextul, vă voi mai spune că „podiumul” a mai fost prins de alte două cuvinte: woonprotest, tradus ca „protest împotriva pieţei imobiliare” şi wappiegeluid care e o denumire dată teoreticienilor teoriilor conspiraţiei. Însă, în timp ce prikspjit a fost votat de peste 82% dintre participanţii la sondaj, celelalte două cuvinte au fost votate în proporţie de 3.7%, respectiv 3.6%!

Chestiunea spune multe despre majoritatea tăcută şi despre adevăratele sentimente ale oamenilor simpli. Asta, cu atât mai mult cu cât românii - de fapt esticii în general - au tendinţa de a considera Oalnda un tărâm al libertăţii absolute. Asta, probabil ca efect al prostituatelor din centrul Amsterdamului şi al drogurilor uşoare care se vând la liber. Este însă vorba de libertate acolo? Aiurea! Promiscuitatea există peste tot în lume, doar că în Olanda i s-a dat drumul mai repede decât în restul ţărilor. Însă totul are un preţ: pentru promiscuitatea „la liber” viaţa olandezilor e o teroare.

Vaccinarea forţată a fost doar un aspect. După cum aţi putut observa, autorităţile şi-au folosit puterile soft pentru a mâna cirezile de cetăţeni în centrele de vaccinare. Extrem de puţini au fost cei care s-au opus. Majoritatea, dresaţi de mici, au executat strict ceea ce li s-a cerut. Iar acum înregistrează „sentimente de regret”. Asta ca substitut la punerea mâinii pe par pentru a le da în cap celor responsabili.

Vă amintiţi de filmuleţul celor de la Project Veritas, în care deviantul şef al cercetării de la Pfizer a fost prins declarând chestiuni de-a dreptul scandaloase. Dincolo de mutaţiile pe care Pfizer le face pentru a „dezvolta în avans” vaccinuri - de fapt o acţiune acoperită pentru a găsi variante noi pe care să le răspândească în populaţie - prostovanul prins asupra faptului a mai spus ceva, anume că „tulbuarea ciclului menstrual nu-i un efect advers OK şi că acesta sugerează că vaccinul companiei acţionează negativ în zona sistemului endocrin”. Ideea e că în acest mod se produce un dezechilibru hormonal despre care nu se ştie cât de grav este. Iată încă o problemă majoră care se alătură celorlalte şi pentru care autorităţile dau din umeri.

Sentimentul de regret este omniprezent. Probabil mai bine de 90% dintre cei care-au mers precum oile „să se imunizeze”, acum regretă. Însă este regretul reacţia normală? Cu siguranţă nu! În mod normal, trebuie să cauţi să-i pedepseşti pe cei care te-au îmbolnăvit sau care ţi-au omorât apropiaţii. În schimb, în societatea sclerozată în care trăim oamenii abia mai au o reacţie de regret. Asta în timp ce călăii lor în continuare ocupă funcţii publice înalte şi nu-s deranjaţţi de nimic. Iată imaginea dezamăgitoare a lumii în care trăim.

Doar că mai e ceva. Asta a fost în 2021. Ştiţi însă care-a fost votat cuvântul anului în 2022 de aceiaşi olandezi? Ţineţi-vă bine: klimaatklever, care s-ar traduce prin autocolant conţinând un mesaj referitor la achimbarea climatică. Idioţenia e omniprezentă. Să ne aşteptăm ca peste câtva timp să aflăm că-n Olanda cuvântul anului a fost unul care s-ar traduce prin „regretul de a fi fost imbecil în ceea ce priveşte teoria climatică”?

Update: M-a tras cineva de mânecă spunându-mi că m-am grăbit cu concluziile întrucât klimaatklever se traduce prin sticker/adeziv climatic, fiind însă un termen peiorativ pentru activiştii care „se lipesc” de ziduri, opere de artă şi alte chestii pentru a „atrage atenţia” asupra „modificării climatice”. Recunosc, m-am grăbit cu concluzia şi-mi fac mea culpa mulţumindu-i tovarăşului Io To de pe Telegram(cel care mi-a atras atenţia). De fapt, olandezii par să fi înţeles frauda noii iluzii care le este vândută!

26 de comentarii:

  1. Cuvântul deceniului va fi FURIA

    Asta e si motto-ul lui FAST X: "SFARSITUL DRUMULUI INCEPE"
    https://youtu.be/oi57rbk9xok

    Sfârșitul e aproape, fiecare fir de păr al nostru va simți furia.
    Familia devine centrul acestei furii, fiind singura instituție care mai poate fi protejata si respectata.
    Ei, cartelurile medicale si bancare, au nevoie ca oamenii sa viseze la produsele lor, pentru a fi cumpărate, și au făcut acest lucru insuflând-ne frica și urgenta. Si cei care nu s-au supus acestei hipnoze colective, au fost amenințați cu război si exterminare. La mine a venit un amic foarte bun prin martie 2022 si mi-a declarat, Rusia nu mai exista in lume!. Si i-am replicat ești sigur? doar ca "lumea" vrea ca tu sa visezi asta? Si i-am spus știi unde fug rusii în visul asta controlat al lumii? Ei vor devenii cei furioși, cei mai rapizi, cei care vor produce toate ilegalitățile din "lume" cu tehnologia lor exact cumk vezi in filmele americane, si nimeni nu ii va prinde vreodată, si in timp daca "lumea" o ia pe aratura dictaturii Harrariene de tip WEF-OMS, ei vor deveni Rezistenta si Miscarea de rezistenta. Acolo ii împing miliardele de visători obedienți ai sistemului. Si când visul obedienților se va prăbuși, va răsari zorile adevarat vis al umanității, cel al libertății absolute fără nici o constrângere autoritarista, un vis milenar, pe care mereu unii in cutezanța lor il ataca ca niște zei când pot băga miliarde de oameni in pușcărie in propriile lor case, răpindu-le întreaga existenta pe planeta pământ.
    Asa ca Rusia rulează pe ideologie DIESEL, si sa fi rapid si iute e ceva ce sistemul actual de manipulare si control nu doar ca accepta, dar are o întreagă SAGA FURIOASA in jurul acestei ideologii. Si atunci rusii s-au refugiat aici în SAGA FURIOȘILOR ca toți cei care ma irita, LA care am o vorba sa LE zic, CA de acum încolo gura mica!
    Si intre IDEOLOGIA DIESEL versus IDEOLOGIA TRANSGENDER cine va câștiga indiferent de Câțu bani se bagă? VIN DIESEL RULEZ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc comentatorului @Anonim3 februarie 2023 la 22:18
      pentru superba replica:

      "Mult mai multa decât a venit la prima mineriada, atunci când s-a strigat pentru prima data pe planeta:

      "Moarte Intelectualilor Artificiali!""

      Nu am găsit referințe în ziarele ce relatează despre mineriade dar e genul ala de motto al secolului cum era cândva : "Proletari din toate tarile uniți-va!"

      Ștergere
    2. "Voi nu simțiți furia care vine?"
      Mai sincer sa fiu, nu, chiar deloc! Vad doar oite cuminti si citeva Turme Mici, in rest nimic, zero.
      Dar din nou este parerea mea strict personala.
      Mai stii, poate altii vad!
      Amza

      Ștergere
    3. Se vede ca n-ai facut armata "furiosule" :). Mai lasa filmele si pune-te macar pe niste flotari.

      Ștergere
  2. Mai fraieri decat fraierii sunt inteligentii ce asteapta ca fraierii sa-si revina la doaga, in loc sa-si vada de oile lor. N-am oi, dar am multa treabă de facut prin lumea minunata a Creatorului. In curând se desprimavareaza...😁
    Pe vremuri, timpul omului era masurat dupa ciclurile naturii. Omul era in armonie cu tot ce-l inconjoara si nu avea nevoie nici de prognozele meteo, pentru ca vrabiile, randunicile si animalele toate ii spuneau povesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe, Maria-Aurelia!

      astazi timpul omului este judecat doar dupa ciclul transgenderilor!

      Natura mai e doar o piesa la Muzeu` din Metavers!

      Ștergere
  3. Interesant articol și suprinzator oarecum pentru ca de foarte putine ori aflam ce înseamnă de fapt Olanda și olandezii. În plina pandemie și restricții eram prin zona și era nevoie de teste PCR (ce ironie!) ca sa poți sa treci dintr-o țară în alta. Am ajuns la un loc din asta la un spital iar persoana cu care eram, a avut parte de o experiență îngrozitoare în sensul ca cea care administra testul era convinsă ca e necesar ca batul respectiv sa ajungă dincolo de faringe. În ciuda lacrimilor "victimei" nu a fost posibil sa convingem personalul sa fie mai blând. Eu am reușit sa rezist, dar cea cu care eram nu. A trebuit sa scoatem aproape 100 de euro pentru un test la privat, mai uman cu alte cuvinte. Era acolo o atmosfera de tineret fascist, la care nu mă așteptam dar care totuși nu părea chiar la nelalocul ei. Pe de alta parte exista și o minoritate semnificativă care gândește, mică adevărat, dar exista: căutați virusvaarheid, acum redenumita voorvaarheid.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://ochr.ro/category/criminalitate-organizata/

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaccinarea cu cmRNA izomerice a fost impusa in tarile Nato/G7. In tarile din grupul BRICS nicidecum. Putem fi siguri ca atat trupele chineze cat si cele rusesti au primit antidotul (peptide alpha helix). Nici un medic roman nu a vrut sa identifice corect agentul patogen: micobacterie si nu virus (M. avium, care se trateaza cu antibiotice, claritromicina si azitromicina).

    Iata ce scriam pe 27 noiembrie, 2022:

    "Omicron cu mutatia P618R (a lui Delta) in Austria:

    https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/1370#issue-1465146535

    Inca din luna august am mentionat ca Omicron isi va activa domeniul prionic, bazandu-ma pe ultima lucrare publicata de L. Montagnier in februarie:

    https://rense.com/general96/K-20220328/CREUTZFELDT-JACOB%20SARS-COV-2.pdf

    Varianta se numeste CH.1.1.

    Pe 29 noiembrie:

    https://unglossed.substack.com/p/boosting-tolerance-igg4

    Primul rezultat important despre consecintele cmRNA: cresterea semnificativa a anticorpilor IgG4, iar acesti anticorpi sunt izomerici asa cum am relatat de multe ori aici."

    Pentru a isi activa domeniul prionic, Omicron (Mers-Cov-2) avea nevoie de un agent catalizator: MPV. Nu putea fi lansata o epidemie de variola (poxviridae, tot micobacterie, varianta a M. leprae) de la inceput, pentru ca smallpox este pastrata in doar doua laboratoare din lume: Rusia si SUA. De aceea era nevoie de monkeypox, care este mousepox de fapt.

    Intrebari pentru medicii romani:

    -de ce mastile au oprit gripa sezoniera, dar nu si Covid-19?

    -cum se transmite Covid-19? Rata de reproducere nu justifica deloc raspandirea agentului patogen, mai mult, in martie 2021 au aparut tulpinile exotice sud-africane, braziliene, si britanice la noi in toate judetele fara istoric de calatorie, fapt neexplicat de catre INSP. Au luat in calcul o sursa astrobiologica?

    -izomeria spatiala si chiralitatea moleculelor sunt notiuni de baza din stereochimie. Cum e posibil ca nici un medic epidemiolog sau virusolog sa nu mentioneze faptul ca vaccinurile cmRNA sunt codate cu Pseudouridina care este un izomer al Uridinei, fapt care va conduce la producerea de anticorpi izomerici (inclusiv IgG4 izomerici)?

    -de ce Sars-Cov-2 are numerosi epitopi de origine bacteriana, si de ce Sars-Cov-2 are genom comun cu MPV?

    -de ce virulenta MPV se datoreaza secventelor de RNA (denumite non-coding) care contin G-quadruplexes?

    Coronaflu: reactivarea domeniului prionic in Omicron, chiar si agent reasortat (gripa aviara care tot micobacterie este + Sars-Cov-2)

    Coronapox: agent patogen reasortat, MPV + Sars-Cov-2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, Carmen Dorobat, 6 februarie 2021:

      "Am ales din start sa fac rapelul, chiar daca aveam infectia cu SARS COV 2, pentru ca stiam ca in urma vaccinarii apar acei anticorpi anti-Spike care blocheaza receptorii pe unde patrunde virusul in organism. Sigur, aceiasi anticorpi apar si dupa boala. De aceea, ca specialist, am decis sa imi testez cantitatea de anticorpi dupa boala si dupa rapel."

      Exact, dar invers: anticorpii anti-Spike sunt toti izomerici si nu blocheaza absolut nici un receptor, fiind codati cu Pseudouridina. Sars-Cov-2, agent patogen codat cu Uracil, in timp ce codul genetic al vaccinului cmRNA este codat cu Pseudouridina (izomer al Uridinei).

      "Titrul este intr-adevar mai mare decat normal pentru ca ceea ce am dobandit dupa boala s-a suprapus cu anticorpii oferiti de vaccin. Deci aici se vede clar eficacitatea vaccinului."

      Complet gresit. Anticorpii izomerici vor sabota sistemul imunitar producand anticorpi de legare care nu au nimic in comun cu anticorpii pentru Sars-Cov-2. Virulenta Sars-Cov-2 este cauzata de doi anticorpi letali: REGN10987 si B38, si sistemul imunitar ii va produce in cantitati mai mici fiind fortat sa fabrice anticorpi izomerici in cantitati uriase, inclusiv varianta letala izomerica. Ce a dobandit dupa boala, anticorpii normali, sunt complet diferiti de anticorpii izomerici.

      "Am facut un test pentru depistarea de anticorpi la cateva zile de la prima doza. S-a constat prezenta lor, e drept in cantitate foarte mica, dar aceasta a fost sesizata la testare. Faptul ca anticorpii erau de tip IgM si IgG, m-au determinat sa fac si rapelul"

      Exact, dar iarasi invers: ceea ce vrem sunt anticorpi de format IgA, in contextul Covid-19.

      Ștergere
    2. Poate cind ai timp ne traduci si noua ce ai scris.

      Ștergere
  6. Cred ca vatnik va fi in 2023.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred,vise fratioare, clar sunt toti un colectiv care tin aproape si rezolva toate sarcinile ce li se dau.
      TU inca nu te-ai prins?

      Ștergere
  7. In prefata scrisa in 1946 pentru "O minunata lume nou" (1932), Aldous Huxley spune, parafrazez: "cu cat creste libertatea sexuala, cu atat mai mult scade libertatea politica".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare A. Huxley a si explicat ce a vrut sa zica prin asta?

      Ștergere
    2. @Anonim4 februarie 2023 la 19:08
      Sodoma si Gomora

      Ștergere
  8. Măcar dacă ar simți şi conducătorii acest sentiment de regret! E mai bine să-l simtă aici decât pe lumea cealaltă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnu Dan, ce abuzuri criminale face militia romana haituind si monitorizand ilegal oamenii calcand in picioare Constitutia Ro e terorism pur fata de produc altii.. Dar si reversul este garantat...

    RăspundețiȘtergere
  10. Discuțiile despre războiul Rusia-Ucraina de la Washington sunt din ce în ce mai dominate de întrebarea cum s-ar putea termina. Pentru a informa această discuție, această Perspectivă identifică moduri în care războiul ar putea evolua și modul în care traiectorii alternative ar afecta interesele SUA. Autorii susțin că, pe lângă reducerea la minimum a riscurilor unei escalade majore, interesele SUA ar fi cel mai bine servite prin evitarea unui conflict prelungit. Costurile și riscurile unui război lung în Ucraina sunt semnificative și depășesc posibilele beneficii ale unei astfel de traiectorii pentru Statele Unite. Deși Washingtonul nu poate determina prin el însuși durata războiului, poate lua măsuri care să facă mai probabil un eventual capăt negociat al conflictului. Bazându-se pe literatura despre încheierea războiului, autorii identifică impedimentele cheie în calea discuțiilor dintre Rusia și Ucraina, precum optimismul reciproc cu privire la viitorul războiului și pesimismul reciproc cu privire la implicațiile păcii. Perspectiva evidențiază patru instrumente de politică pe care Statele Unite le-ar putea folosi pentru a atenua aceste impedimente: clarificarea planurilor de sprijin viitor pentru Ucraina, asumarea angajamentelor față de securitatea Ucrainei, emiterea de asigurări cu privire la neutralitatea țării și stabilirea condițiilor pentru reducerea sancțiunilor pentru Rusia.

    Cercetare efectuată de
    RAND https://www.rand.org/pubs/perspectives/PEA2510-1.html?fbclid=IwAR0OwtN8xcxOuzIO_f71nA8uIiNm6AG6q7QPQ3sOErCleDF5c1ocW683Tts

    RăspundețiȘtergere
  11. “This commercial is brought to you by Pfizer”
    https://twitter.com/Edwin07011/status/1621921533965864960

    RăspundețiȘtergere


  12. Daca as fi stiut la mineriade, ce ne-asteapta pe toti peste 30 si ceva de ani, si anume faptul ca:

    pana si intelectualii vor ajunge ca sa fie condusi de catre o inteligenta superioara in persoana Inteligentei Artificiale,

    emigram la rusi, si scapam astfel definitiv, de toate perversiunile astea inimaginabile la vremea respectiva!

    RăspundețiȘtergere
  13. la asta cum o sa ii spuna? se pare ca primul donator e olandez... https://humanmeatproject.com/donor-list/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim5 februarie 2023 la 12:29

      Deci nu ne mai ingropam mortii?

      Ii bagam la congelator, si-i vindem pe bucatele la licitatie?

      Facem mare economie! Chiar Investitie!
      Pai in loc ca sa cheltuim/dam bani pe locul de veci si pe intretinerea lui anuala, doar incasam!

      Ne-o lasa macar neplatitori de TVA, pentru o cifra de afaceri mai mica de 100.000 de birlici anual?

      Ștergere
  14. Mulțumesc comentatorului @Anonim3 februarie 2023 la 22:18
    pentru superba replica:

    Dupa sloganul

    "Moarte Intelectualilor Artificiali", la mineriade s-a mai strigat si:

    "Noi muncim, nu gandim!
    Gandeste Inteligenta Artificiala in locul nostru!"

    Si uite cum Conspiratia/Oculta, a redus in doar 30 de ani, randurile clasei muncitoare, lasandu-i pana si pe intelectuali fara locurile de munca con_sacrate, precum:

    judecatori, procurori, politisti, profesori, doctori, cercetatori, etc.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)