joi, 25 martie 2021

O nouă oportunitate


A
avea instinct pentru afaceri presupune ca tot ceea ce atingi să transformi în aur. Credeți sau nu, în mare despre asta e vorba. Un individ care are capacitatea de a „învârti” lucrurile va transforma cea mai amărâtă gogoșărie într-o afacere multinațională. Nu-s mulți capabili de asemenea performanțe. Dar ei există.

Un exemplu copleșitor pentru domeniul afacerilor este, fără doar și poate, Donald Trump. Poți să-i spui cum vrei. Că e dubios, că e din topor, că nu-ți place, însă nu poți să ignori instinctul său pentru afaceri. Dacă-i studiezi biografia vei vedea cum a reușit să se bage în bucluc, dar și cum a reușit să iasă de acolo multiplicându-și averea. 

Președinția Statelor Unite i-a oferit posibilitatea să-și ducă afacerile la un alt nivel. Probabil îmi veți aminti problemele pe care le-a avut cu manifestațiile pe care „corecții politic” le tot organizau la imobilele sale; sau îmi veți spune că, până la urmă, a pierdut președinția SUA. E adevărat însă, dacă veți studia puțin veți constata că în toată viața sa, Trump și-a transformat eșecurile în succese. Iar acum e pe cale să dea o lovitură de zile mari.

Având interzis în redacțiile marilor ziare, fiind boicotat de televiziuni și interzis pe rețelele de socializare, s-ar spune că Donald Trump este cel mai interzis om de pe planetă. Totuși, dacă stai să judeci logic, e imposibil ca ceea ce i se întâmplă lui Trump să fie compatibil cu noțiunea de „democrație”. Vedem acum în SUA o încălcare teribilă a drepturilor fundamentale ale omului care acolo sunt și constituționale. La umbra monopolurilor digitale se dezvoltă o cenzură crâncenă care nu-i doar deosebit de intruzivă, dar și extrem de deranjantă pentru cei care încă își mai permit luxul să gândească.

Faptul că e cel mai cenzurat om din lume deja nu mai ține de subiectul Trump, ci ne arată limpede un simptom al lipsei de libertate care a ajuns să fie o caracteristică a Americii. Ea ne demonstrează fragilitatea noțiunii și ușurința cu care, prin tehnici aparent democratice, ajunge să fie înlocuită de tiranie. 

Observând situația în care se zbate Trump, putem spune că e definitiv îngropat politic. Indiferent de numărul susținătorilor săi, de temperamentul său sau de dreptatea pe care o are, avem mai multe precedente istorice care ne arată cum, atunci când „se așterne liniștea” în dreptul numelui tău, ești îngropat politic. Așa se întâmplă de obicei. Însă, părerea mea e că nu și în cazul lui Trump.

Recent el a anunțat că urmează să revină în față. Și nu așa, oricum, ci bazându-se strict pe „teritoriile” sale, adică punând la bătaie propria rețea de socializare. E un anunț colosal. În ciuda celor care ar încerca să arate „problemele” care s-ar ridica în calea unei asemenea întreprinderi, personal eu văd doar oportunități. Și-o să vă explic de ce. În primul rând, o rețea socială e ceva simplu. Pui la punct un soft și gata. Nu-i mare lucru, în ciuda celor care cred contrariul. Spre deosebire de o instituție mass media, o rețea socială e ceva de-a dreptul banal. O pui la dispoziție și membrii îți creează conținutul. Simplu. Fără bătăi de cap! De asemenea, nu trebuie uitat că, pusă la punct, rețeaua socială e o mașină de făcut bani. Și, nu în ultimul rând, inițiativa lui Trump vine fix la momentul oportun întrucât atât Twitter cât și Facebook se află la amurgul lor. După cum bine știți - și ați văzut-o de atâtea ori! - rețelele sociale au un ritm alert de creștere, dar și unul la fel de alert de cădere. Atât Twitter, cât și Facebook sunt în cădere.

Personal am constatat asta cu ocazia ultimului blocaj pe care mi l-a aplicat Facebook. Dacă în alte dăți când eram blocat simțeam că vorbesc singur pe blog, de data aceasta am observat  creștere. Într-adevăr, publicul Facebook e ținut prin tehnici psihologice acolo. Partea frumoasă am constatat-o însă la revenirea din blocaj, în momentul în care m-am hotărât să nu mai produc conținut pentru Facebook. Am făcut-o din două motive: pentru că nu mi s-a părut corect ca eu, care oricum le bag o căruță de bani în buzunar, să fiu cenzurat și, de asemenea, pentru a nu le mai da posibilitatea să-mi blocheze contul. M-am limitat doar la anunța în rezumat ceea ce am de spus în articolul publicat pe blog. Ceea ce am constatat m-a surprins. Practic oamenii s-au reobișnuit să mă citească pe blog, iar ușor ușor acesta își revine la viață. E un semn că deja Facebook a început să cadă și mari invenții pentru a-l revigora nu sunt. Tentativa de integrare a Whatsapp a eșuat. Permanent văd migrări pe Signal și Telegram. Mai mult, cel puțin în ceea ce privește Telegram-ul, facilitățile pe care le oferă sunt net superioare celor ale Whatsapp. Iar în domeniul securității Signal mi se pare pur și simplu perfect.

Revenind, constat că anunțul lui Trump e unul sosit la momentul oportun. Sunt într-adevăr câteva chestiuni de rezolvat. În primul rând infrastructura de bază întrucât nu se poate baza pe ceea ce-i oferă marii giganți IT. Nu-i o investiție atât de mare și, în plus, îi creează oportunități în zone adiacente, precum cloud, găzduire s.a.m.d. Apoi e vorba de versatilitatea softului în sine. Nici aici nu cred că sunt probleme în condițiile în care își alege oamenii potriviți. Iar în ceea ce privește asta sunt ferm convins c-o poate face. Sunt provocări nu minore, dar care pot fi trecute. 

Ceea ce însă e de așteptat este un succes impresionant a noii rețele. Trump poate aduce doar prin asociere câteva zeci de milioane de utilizatori, iar asta nu e de neglijat. Înseamnă o activitate vibrantă și o grămadă de conținut. Fiind proaspătă, o rețea atrage. Nu vă gândiți că veți vedea acolo doar susținători de-ai lui Trump. Sub nicio formă! În ciuda faptului că publicul apropiat de democrați a aplaudat cenzurarea lui Trump, odată cu trecerea timpului, în memoria colectivă rămâne doar acțiunea care pentru oricine e deranjantă. Indiferent de opiniile politice sau de altă natură, percepem cenzura ca pe o agresiune. De aceea,treptat, pe măsură ce evenimentele sunt uitate, ceea ce rămâne în memoria membrilor diverselor platforme de socializare este faptul că platforma lor are manifestări care nu-s OK. Și de aceea, la apariția unei alternative populare care dovedește că nu cenzurează, se vor muta acolo, indiferent dacă în spatele ei stă Trump sau altcineva. Partea cu popularitatea e rezolvată. Mai rămâne doar libertatea cuvântului, iar dacă Trump rezolvă problema asta succesul îi e asigurat.

Cu toate că în momentul de față își lansează platforma strict pentru a avea propria tribună, presimt că Trump va da o lovitură financiară teribilă. Depinde doar de doi factori, cei pe care i-am exprimat anterior, pe care sunt convins că-i poate depăși. Și, cel mai probabil, din nou va demonstra că unde pune mâna transformă în aur. Aur pentru el, desigur.

29 de comentarii:

  1. Mințile romanilor sunt plecate cu sorcova😀😀.
    Nu-si rezolva niciodata problemele din ograda lor pentru ca sunt cei din zicala cu grija si Dabija.
    Orice problema se rezolva concret. Gratie internetului, a aparut metoda: haideti sa ne prefacem ca lucram si muncim, poate ne da Dumnezeu Trump un os de ros daca il aplaudam. Pentru alti romani, Dumnezeu este Putin. Pentru din ce in ce mai multi romani, salvarea vine din China.
    Daca nu va gasiti potentialul vostru interior necesar unei schimbari reale a statutului de tara mereu aflata in genunchi si pupand caftane, patrafire, papucei, pantofi si cizme, bocanci, daca o sa renasc tot in Romania ( nu intentionez...romanii sunt un popor ce-si da mereu cu stangul in dreptul si repeta de zor povestea " Prostia omeneasca", intr-un blestem al repetarii greselilor), o sa va gasesc peste 500 de ani tot pe net, urmasii ai voștri din ziua de azi, cersind posmagi muieti de catre Marile Puteri. Oricare ar fi ele atunci. Daca vor mai fi si nu da Dumnezeu cu toti de pamant.
    Puterea unui popor este in Spirit. Unde este Spiritul romanilor? L-au papat moliile new age si NLP?
    Nicidecum in creierasul limitat a intelege aparentele celor ce se petrec prin lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Femeie, la fiecare postare apari precum o musca si bazai mereu aceleasi ineptii. Daca te deranjeaza atat de mult românii poti emigra, insa nu generaliza si nu incerca sa pari mai inteligenta decat esti. Critici fara sa oferi solutii. Nu judeca ci priveste-te in oglinda. Ia o pauza si priveste cerul,pasarile,florile,fa curatenie,gateste,citeste, cerceteaza pe cei aflati in nevoi. Fii tu ceea ce ceri altora.

      Ștergere
    3. A ramas singura romanca cu mintea intreaga si detinatoarea adevarului absolut.
      Nu aveti caderea si nivelul ei ca sa o contraziceti.
      Maica,iubeste un barbat,fa un copil,sau creste un copil,lasa dracu matzele,si sa vezi ca lumea e mai frumoasa cand mai scapi de frustrari...

      Ștergere
    4. Îmi place că duamna Aurelia visează să renască...

      Ștergere
    5. Unul din elite visa recent sa se renasca intr-un virus pentru a mai "goli" din competitia pe ciolanul planetar.

      Ștergere
  2. Before the 2016 election, Trump promised Alex Jones that in a year they would make a national television. Like many other promises, this has been lost along the way, so I don't believe anything this globalist in disguise says, especially after he abandoned the man to whom he owes the election, Julian Assange.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Well done Boris!
      Asa este.Numai gura de el!A facut numai ce avea de facut!...dupa care inapoi la familie, nepoti.

      Ștergere
  3. Foarte bine!!! De cand astept sa scap de fb!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. cu toții tb sa părăsim facebookul ...cu cât mai rpd cu atât mai bine....asa rupem lanturile

    RăspundețiȘtergere
  5. Da pentru Trump e posibil o varianta , sa le dea peste nas facebook-ului si twitter-ului.....cat vine vorba de partea de afacere nu cred ca asta il mana in lupta . Fiindca nu vad cum sa mai reinventeze painea feliata , orice ai pune in ea tot paine feliata se va numi .

    RăspundețiȘtergere
  6. E fentă! Sionistii vor sa vadă câți conservatori mai sunt dispuși sa iasă în stradă. Trump e rampa, momeala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat!
      Exact asta a fost "misiunea" lui timp de 4 ani, nimic altceva! Atit au avut nevoie de la el! Inca o data felicitari!

      Ștergere
  7. Big like. Cont in ziua de lansare. Ave Trump.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un lucru excepțional. De abia aștept să scăpăm de cenzura Facebook și Twitter

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce te retine omule sa ,,scapi,, de fb si twitter??
      Realizati ce minte inregimentata aveti? Nu,din pacate, nu realizati...
      Sunteti intr-o puscarie inventata de creierul vostru...

      Ștergere
    2. Mercu, DOAR de cenzura vrea sa scape nu de platforme...ele pot fi folositoare pentru afaceri , nu?

      Ștergere
  9. După Dan Diaconescu al nostru, președintele Trump rămâne cel mai interzis om de pe planetă. Dar lucrurile se vor rezolva din mers, pentru că unde pune Trump mâna, pune și Dumnezeu mila. Fără credință informația se risipește. Are Dumnezeu un plan mare cu Trump! Îmi place articolul domnului Dan Diaconu, îmi place și comentariile lui Adam. Câtă vreme putem învăța unii de la alții nu contează în ce rețea suntem.

    RăspundețiȘtergere
  10. îmi plac și comentariile d-lui Adam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bine ar fi undeva in parcul Herastrau, evident, pastrind distanta fizica :)

      Ștergere
    2. Perfect!
      Cine mai vine pentru o apropiere sociala, pastrind distanta fizica?

      Ștergere
  11. Din nou ne amagim cu sperante desarte (sper sa gresesc). Anul trecut ma intrebam de ce naiba nu are un TrumpBook propriu, de ce "ciripeste" si "zahareste", pentru ca eu - pe timp de razboi - nu as folosi liniile telefonice ale inamicului. O echipa de specialisti putea pune la punct platforma (in liniste, fara reclama), apoi, la un moment psihologic adecvat ("bete in roate" dinpre ciripel sau zaharel) facut anuntul bomba: hey guys, de saptamana viitoare ne vedem pe... xy.org ... , zero tuite, zero fese punct. Avea vizibilitate maxima - era totusi The President - si ar fi pornit un potop de migrari pe noua platforma. In perioada cea mai grea, inainte dar si dupa alegeri, ar fi beneficiat de comunicare libera atat El, cat si Lumea conservativa. Din pacate acest tren a plecat, l-a pierdut, eu totusi îi țin pumnii, poate-poate. ��

    RăspundețiȘtergere
  12. Da o in lpm de America;
    Lua-ti mai bine act ca Romania se va destrama daca il lasa-ti pe satanistul Johannis impreuna cu stilul lui sa mai conduca aceasta tara !
    Da-ti cu el dea dura, poate mi se face iar mila si va scap de ce urmeaza :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnul Trump e salvatorul omenirii si al Americii. Va salva si Romania din ghearele rusilor si ale chinezilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu mai salveaza nimic,i-am retras sprijinul, n a fost atent la cerereadedemitere a luiJoha.
    Ai grija la respiratie,imi pari a respira sacadat

    RăspundețiȘtergere
  15. Signal(nu am gasit de cine este creat,gazduit etc) cred ca este al americanilor,eu merg pe Telegram(a carui creator rus a fugit in Elvetia pentru ca a fost presat de rusi sa divulge keyiţele pentru a putea fi decriptat).îl simt mai safe

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)