miercuri, 31 martie 2021

Jigodia „no. 1” și sensul protestelor


I
eri s-a întâmplat un fenomen ciudat. Odată ajunsă lumea la Cotroceni, s-a stat cât s-a stat acolo și o mână nevăzută a mânat oamenii înapoi către Piața Victoriei. A fost o mișcare absolut fără sens. În afara faptului că mersul pe distanțe atât de mari are rolul de a împrăștia mulțimea, principalul punct de putere al acestei țări este Cotroceniul. 

Nu-mi dau seama cât de bine ați conștientizat asta, motiv pentru care repet: România, la ora actuală este o dictatură în care prostul din fruntea țării conduce după bunul plac al stăpânilor săi. Iohannis e o păpușă globalistă, dovadă fiind scrisorile deschise pe care le semnează alături de gloabele mondialiste. Ultima scrisoare tipărită în FT vorbește, în limbajul de lemn al corecților politici e azi, despre o inițiativă globală în domeniul sănătății. Nu vă lăsați păcăliți de șabloanele folosite. În fapt este vorba despre vechiul plan al „uniformizării sănătății” prin obligativitatea vaccinării periodice cu un set extrem de ridicat de seruri, marcarea cetățenilor prin alocarea unui ID uniform la nivel global și, în final, limitarea circulației în funcție de starea de sănătate. Spre exemplu, dacă pleci din România în Kenya, nu te vei mai putea duce în altă parte dacă nu ești vaccinat împotriva febrei galbene. E vorba de transformarea lumii într-o pușcărie în care personalitatea ți se transformă într-un ID urmăribil oriunde.

Desigur, nimeni nu v-a consultat în ceea ce privește această inițiativă. Pe Plăvan îl doare în spate de oricine din această țară. Doar el a fost instalat aici ca dictator, iar ceea ce crede populimea e mult prea puțin interesant pentru el. În ochii lui, sintagma „românii mei” echivalează cu „iobagii mei”. De-aceea nu v-a consultat niciodată: nici când s-a hotărât să transforme justiția în cățelușul său teleghidat, nici când a supraîndatorat țara, nici când a cedat hălci de suveranitate, nici când a dat loviturile de stat alături de nulitatea Ciucă, nici când a cumpărat fier vechi pe post de echipament militar s.a.m.d. 

Individul care ocupă fotoliul de la Cotroceni este, de departe, cel mai toxic personaj de care a avut parte țara asta. E mai toxic chiar decât jigodia de Carol al II-lea. Ăla era ahtiat după bani și curve. Ăsta, în prostia lui, e ahtiat să pună în aplicare ceea ce i se cere fără să treacă prin filtrul minții(care, de altfel, îi cam lipsește). Fără doar și poate avem de-a face cu cea mai mare oroare politică cu care ne-am fi putut pricopsi.O slugă globalistă care pune în aplicare, roboțește pe modelul „pas cu pas”, tot ceea ce i se cere. 

De aceea am salutat faptul că manifestanții de ieri au înțeles exact unde e centrul puterii și de aceea ieri au mers la Cotroceni. Acolo de fapt ar trebui să fie locul protestelor, nu la Arafat, Voiculescu, Orban, Cîțu sau pe la ceilalți viermi insignifianți ai puterii. Centrul răului din țara asta este Cotroceniul, iar energia manifestanților ar trebui să se concentreze acolo. Ceea ce s-a întâmplat însă ieri a fost o deturnare de zile mari, semn clar că printre manifestanți se ascund - așa cum era de așteptat - teleghidați de-ai puterii care, la momentul oportun, deturnează mulțimea.

Motivul pentru care am scris acest articol este acela de a vă face să înțelegeți pericolul cel mai mare de care ai parte atunci când te alături unei mulțimi, anume masificarea. Este foarte ușor ca, luat de val, să te transformi în masă, adică într-o plastilină umană foarte ușor de pus în forma dorită. Ușor și, în același timp, periculos. Odată acționând după „instinctul mulțimii” profesioniștii deturnări pot face din tine absolut tot ceea ce vor, Inclusiv să te mute dintr-un loc în altul ca pe un pion. Așa au fost făcute toate așa-zisele revoluții.

Regulile de care trebuie să ții cont atunci când te alături unei mulțimi sunt simple:

  •  Păstrează o distanță față de cei din jur. Dincolo de faptul că respecți „măsurile de distanțare” - un motiv în plus să nu fii luat la întrebări - eviți să fii luat de șuvoi;
  • Mută-te dacă vezi elemente violente care se infiltrează în mulțime. Aceștia merg pe principiul „dă și fugi”, iar tu te poți transforma în victimă a jandarmilor;
  • Înțelege că nu ai de ce să te bați cu jandarmii. Ei se află acolo la treabă. Și ei sunt oameni ca tine, iar unii dintre ei gândesc la fel. Dacă însă sunt atacați, e normal să reacționeze;
  • Nu uita motivul pentru care te afli acolo, anume protestul față de măsurile aberante și pentru eliminarea gloabelor globaliste din fruntea țării; nu jandarmul e obiectul protestului tău, ci boul din fruntea țării!
  • Ferește-te de cei care vor să confiște manifestația. Rămâi lângă oamenii onești și păstrează-ți gândirea limpede. Cel mai important lucru într-o mulțime este acela de a-ți păstra creierul funcțional.

Vreau să cred că manifestațiile acestea sunt făcute de oameni onești, conștienți de valoarea lor ca ființe, oameni care ies deoarece se simt atacați în esența lor. Să încercăm să ne păstrăm gândirea intactă și să schimbăm lucrurile prin atitudinea noastră fermă, nu prin violență. Trebuie să ignorăm provocările, să ne menținem demni și fermi. Aceasta este calea. Și, ușor, ușor, pe măsură ce se va lărgi cercul celor care gândesc, jigodiile vor dispărea de la sine. Asta e direcția care trebuie urmărită. Orice altceva ne conduce la rezultate dubioase.

35 de comentarii:

  1. Au plecat de la Cotroceni sa nu i streseze singurul neuron pe care l are, ca i obosit din vacanta de la schi.Oamenii merg dupa fente, principalul vinovat este ,,seful statului", asa cum a fost si Basescu.Vina lu Boc a fost ca a acceptat sa fie un lingau.Ati vazut ca nu poti sa-ti pui nici un minustru fara acordul ,,sefului statului", o titulatura care nu exista in constitutie.Sunteti prea obtimist,nu o sa se intample nimic,mamaliga inca nu este coapta bine,romanul este de cursa lunga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iată textul din Scînteia Tineretului 18 dec 1989:

    ”Cîteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare:

    •Evitati expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cînd pe-o parte, cînd pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut şi uniform.

    •Nu vă avîntaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a vă asculta sunt minime.

    •Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sunt mai active între orele 5,30 şi 7,30. Se recomandă cu precădere persoanelor mai debile.

    •Dacă sunteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect.

    •Şi încă ceva – dacă aceste sfaturi v-au pus pe gînduri şi aveţi deja anumite ezitări, gîndindu-vă să renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă că nu iubiţi în suficientă măsura marea. (S.P.)”.
    Seamana cu recomandarile din articolul de fata, intr-un context social similar.
    Uslașii sunt aceeasi, iar tiranul n-a murit(inca).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai aproape totuși de editorialul lui Mircea Dinescu: Moartea citește ziarul tot din 1989

      Ștergere
  3. Cum ar fi fost Loviluția '89 fără TELEVIZIUNE !?
    Ce protest ar fi acela fără INTERNET , FB şi Telefon !?
    O întrerupere a internetului e armă atomică împtriva oricărui protest ,a oricărei manifestații , revolte .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GRESIT ! Televiziunile doar manipuleaza masele. Adevaratele revolutii ca cea din Franta anului 1789 s-au facut fara televiziuni pentru ca masele aveau un important interes comun, si anume sa schimbe SISTEMUL si nu numai regele si regina care il reprezentau.
      Asa ca pina nu schimbam tot sirtemul incepand cu cozile lui de topor la noivelul de sat si comuna, pina atunci nu exista revolutie adevarata

      Ștergere
    2. @Unknown, strict ref la revolutiile franceze, nu sunt foarte sigur ca masele s-au rasculat ca sa schimbe sistemul, ci in principal din cauza foamei si mizeriei. Faptul ca liderii "revolutionari" le-au indus in minte ideea ca prin schimbarea clasei conducatoare se rezova si foamea si mizeria e altceva. Acum treburile astea se numesc inginerii sociale. :)
      De fapt, liderii respectivi voiau rasturnarea "sistemului" pentru putere si averi personale, ii durea la basca de flamanzii aia rupti in c...
      Dar fiindca singuri, fara "carne de tun", (cat mai multi si cat mai prosti posibil), nu aveau cum sa obtina acele obiective, au manipulat multimea,... et voila!
      Reteta sigura si valabila pana azi, si poate pana-i omul om.

      Ștergere
  4. Iohannis e oligofren. Îndeplinește toate criteriile din DSM5. Asta îl face și foarte periculos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e. Dar acest individ poate fi un excelent catalizator al reînvierii demnitatii noastre ca neam. Usor, usor ai nostri conationali, morti ca patrioti, vor realiza totusi ca individul e diferit, ca pur si simplu nu-i pasa de romani și atunci va invia nationalismul strămoșesc. poate se vor trezi si cei aflati in funcții care conteaza si isi vor alunga frica iobageasca.

      Ștergere
  5. România TV și Antena 3 s-au realizat de partea poporului. Nu este de mirare că au ieșit la proteste copii până în 20 de ani.Cred că de la ei ne vine salvarea sau resetarea clasei politice. Mocofanul de cărămiziu îi consideră săraci și needucați dar Dumnezeu îi vede altfel. Copiii aceștia au sufletul curat și mintea deschisă. Iohannis și guvernul lui de mafioți ( toți cu dosare penale de corupție) le-au luat pâinea de la gură, le fură alocațiile în fiecare lună, le interzic dreptul la învățătura. Covidioții se pregătesc să-i vaccineze și pe copii dar Dumnezeu ține toate lucrurile sub control. ,, Cine ești Iohannis." Întreba lingăul de băsescu. Chiar așa: ce caută în fruntea armatei ( comandantul suprem al armatei) un fost caporal care voia să se spânzure în wc-ul unității militare, pt.că l-a părăsit iubita?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am scris că două televiziuni s-au repliat de partea poporului.

    RăspundețiȘtergere
  7. caramitru nu este cărămiziu...Androidul...

    RăspundețiȘtergere
  8. "Ferește-te de cei care vor să confiște manifestația. Rămâi lângă oamenii onești și păstrează-ți gândirea limpede. Cel mai important lucru într-o mulțime este acela de a-ți păstra creierul funcțional.
    Vreau să cred că manifestațiile acestea sunt făcute de oameni onești, conștienți de valoarea lor ca ființe, oameni care ies deoarece se simt atacați în esența lor. Să încercăm să ne păstrăm gândirea intactă și să schimbăm lucrurile prin atitudinea noastră fermă, nu prin violență. "

    Domnule Dan, am rarit maxim vizitele pe blogul dvs, dupa incarcatura de dispret pe care mi-ati aruncat-o data trecuta (complet incorect si arbitrar, dar deh e blogul dvs, nu?), dar acu' m-a "manat jivina" si am aruncat un ochi. Si am vazut paragraful de mai sus.

    Si nu ma mai pot opri din ras.

    Hai dom'le, las-o ca macane...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @devlin... Poate ca dupa penultima propozitie era potrivita si o explicatie, cat de scurta...
      (Chiar daca ai putea incerca s-o intuiesti, de ce sa pierzi timpul gandindu-te "oare de ce a inceput omu' sa rada?, poate de-aia, poate de-ailalta...")

      Ștergere
    2. @laurentiu - Multumesc!

      1. Pentru ca de la Gustave Le Bon incoace (si dinainte, de altfel) se stie ca "masele" sunt irationale.
      2. Pentru ca la "revolta" ridicata in slavi de dl Dan, o mare proportie din participanti o reprezinta oameni cu educatie precara, oameni care sunt mai degraba irationali si cand sunt ei "singure", daramite in multime.

      Punand 1 si 2 impreuna, mi se pare ca este extrem de comica incercarea dl-ui Dan de a "sfatui" participantii sa fie "rationali".

      De aceea rad.

      Ștergere
    3. @Devlin, adevărul e că m-a lovit rău de tot boicotul tău. În principal mi s-a dublat traficul. :)

      Ștergere
    4. Cand ti se dubleaza traficul nu inseamna neaparat ca ti-a crescut prestigiul🤣🤣. Poate insemna si faptul ca esti spionat. Pe blogul meu a crescut traficul dinspre Rusia, Germania, America, atunci cand am inceput sa scriu povesti antisistem piramidal. Masonerie, adicălea. Masonii sunt cei ce se tem ca intr-o zi vom descoperi ca nu sunt initiati pe bune.
      In Vrajitorul din Oz, magicianul OZ se teme ca nu cumva oamenii sa-si dea jos ochelarii cu lentile verzi, descoperind astfel ca Orasul de Smarald nu era de smarald.
      In ce priveste " vigilenta" cand te afli intr-o multime, sunt de acord cu dvs. Masele sunt controlate pe timpul personal. Illuminati sunt ași la capitolul acesta. Stiu sa zapaceasca oamenii nedeprinsi a trai in acum. Pe aceasta zapaceala se bazeaza si tehnicile de marketing. Imbulzeala la tigai.
      Daca a confisca miscarea inseamna pentru dvs implicarea in tabara PSD, dintr-o nerabdatoare dorința de a se intoarce la carma tarii, atunci sunteti la randul dvs manipulator.
      PSD are prea multe bube ca sa se intoarca la putere inainte de a se curăța de hotii si securistii din partid.

      Ștergere
    5. @Dan

      Care boicot? Nu v-am zis ca mai trec din cand in cand (doar ca o fac mai rar)?

      Talentul cu care amestecati adevaruri si ganduri pertinente cu minciuni sfruntate si propaganda din cea mai evidenta (pentru cei care inteleg cat de cat realitatea) este ABSOLUT fascinant. Daca n-ati avea agenda politica distructiva pe care o aveti, ati putea fi o forta exceptionala in directia normalitatii (civilizatie, respect, educatie, responsabilitate).

      Dar ce importa, poate chiar asta ma face sa revin periodic la dvs pe blog - sunt curios ce manipulari mai mult sau mai putin subtile, dar si ce observatii profunde ati mai inclus in articolele dvs.

      Oricum, fata de un taliban conspirationist precum dl. Capsali, dumneavoastra aveti o intelegere mult mai ampla, si puncte de vedere de multe ori chiar pertinente.

      Ok, nu stiu daca a fost chiar un compliment ce am scris mai sus. Intelegeti dvs unde bat.

      Scuze daca am deranjat :-)

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. @xxx

      Nu am citit decat partial "De veghe in lanul de secara". Nu am terminat cartea, nici nu mai stiu de ce; si acum, ca ma gandesc, imi pare chiar rau, fiindca tin minte ca imi placuse cat apucasem sa citesc.

      Nu ma calific, se pare :-)

      Ștergere
  9. Am fost acolo. Ideea este că la un momentdat jandarmii au zis că s-a terminat protestul și fiecare să plece acasă în liniște. Au mers între oameni și au repetat asta încontinuu. Cred că au avut o discuție în prealabil cu unul dintre organizatori și au agreat când să plecăm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fel de " nani, nani, puișor". Adevarul este ca jandarmii stiu foarte bine, oameni sunt si ei, ca sarantocii de noi suntem furati de nibilii de ei, unii asa zisi nobili fiind chiar sefii jandarmilor. Asa este si in armata. Cei de jos stiu ce lepre sunt in varf si mai stiu si ca este o caracatiță uriasa care a cuprins toata partea de sus a sistemului.

      Ștergere
    2. Acum te stii si cu armata?Explica-ne si noua astora care am vazut armata si arme doar in filme si pe computer,cum e in armata.

      Ștergere
    3. Ai inghitit ca pelicanul treaba cu termometrele. Bravo. Nu ai inteles ca era vorba de niste parametrii tehnici si nicidecum de un comert cu termometre.
      Nu te duce mintea prea mult. Mai lasa pornosagurile,ca orbesti...

      Ștergere
    4. Dragos, asta pentru ca era o "manifestatie spontana" a boborului, nu-i asa?! Noaptea, in vreo 70 de localitati din tara.....
      "Asezati-va linistiti la locurili voaste", spunea nedrept-de-uitatul Cel mai Iubit Fiu al Boborului.

      Ștergere
  10. Ion Cristoiu l-a avut invitat pe Silviu Predoiu, fost sef SIE, care a mentionat clar, sa auda toti tampitii, ca daca un om e vizat de un sistem acel om nu are sanse.

    Adica a mentionat cuvantul sistem.
    Deci, respectivul de la Cotroceni, precum si altii de prin guvern, fac parte dintr-un sistem inamic romanilor. Ideea e sa dam jos sistemul, nu pionul.
    Si, se pare ca singura lupta care are sens e sistem contra sistem..eu asa am inteles.

    Deci, hei rupuri cu manifestari nu cred ca au sanse, dimpotriva sunt folosite pe post de supape sa mai scada energia oamenilor.
    O multime fara conducere e ca un urias fara cap, condus spre prapastie.
    Chiar incerc sa fiu mai optimist si nu pot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interviul este aici:

      https://youtu.be/upxxcJ_C0P4

      Ștergere
    2. Da, pentru atat Cristoiu, cat si alti jurnalisti, au jucat la doua capete cam tot timpul dupa revolutie.
      Toti intelectualii se asteapta sa se revolte oamenii simpli. Dar intelectualii uita ca sunt nascuti din aceeasi țărână ca si oamenii de la tara si, cu cat ajungi mai destept si fălos, cu atat mai mare iti este datoria fata de cei ramasi la ogor. Te revolti tu si in numele lor, ca esti nume cunoscut.
      Presupunand ca si Cristoiu papă paine, mamaliga si ceapa. Doar nu s-or hrăni, desteptii de ziaristi si deontologi, cu cuvinte decupate din ziare...
      M-ai auzit Laurentiule care te crezi albină? Asta inseamna stupul. Cu cat ajungi mai sus, daruiesti mai mult, nu furi mai mult de la albinutele lucratoare.
      Dar prin tara asta s-au impuiat sobolanii! Multi dintre ei prin presă si TV.
      M-am gandit de mai multe ori de ce Dan Puric, Tudor Gheorghe si alte nume iubite in randul poporului ce are nevoie de alinare pentru sufletul zbuciumat, nu ies ei in strada? In fruntea " gloatei de analfabeti".
      # Rezist a reusit sa creeze o noua departajare a noastra: oameni care vorbesc corect gramatical si agramatii de noi.
      S-ar zgudui sistemul de tip caracatita din temelii! Cand ar hăuli o data olteneste, Tudor Gheorghe, ar zbura banditii pe cozi de matura din tară!
      Pasămite si ei astepata sa se revolte băbuța ce vinde pătrunjel la coltul strazii...
      Logica unuia cu bani este ca sarantocul cela care ii poate fi bunic sau bunica trebuie sa se revolte! N-am nicio indoiala ca si Tudor Gheorghe, si Dan Puric, au ceva mai multi bani decât pentru o sticla de ulei si cateva paini.
      Tara toata ar fi trebuit sa se revolte cand mascatii au ridicat-o pe batrana Maria, pentru șpagă!
      Dar nuuu...Intelectualii au dormit in continuare linistiti, uitand ca bunica sau strabunica erau aidoma batranei Maria!
      Facem pe patriotii in discutii interminabile la TV, pe net, la carciuma. Si...atat!

      Ștergere
    3. Ei sunt mari pe feisbuc adică elitele

      Ștergere
    4. Tudor Gheorghe si purecul. Exponentii...cui? La cratita femeieee.....

      Ștergere
    5. Ha-ha, chiar m-ai binedispus Maricico... "Laurențiule, care te crezi albină"...
      Nu mă cred albină; corect as spune mă cred ca o albină într-un stup. Adică mi-ar plăcea ca societatea umană să semene cu un stup: fiecare cu treaba lui, niciunul să nu se amestece în treaba altuia.
      Niciodată un coate-goale (ca mine) nu va fi un bun strateg, și niciodată un mare general / politician nu va fi în stare sa simtă ogorul, animalul, într-un cuvânt natura, ca un țăran / cioban. Dar, la nivel macro, dacă vor să supraviețuiască, trebuie să aibă grijă unul de altul. Dacă asta nu se întâmplă acum, nu e vina celui mai de jos (așa cum turui, în stânga și dreapta, ieri și azi, Maricico).

      Ștergere
    6. Dacă azi, unul sau altul a ajuns la concluzia că putem reseta viața noastră socială, numai dacă se ridică poporul, este că tocmai cei care trebuiau să poarte de grijă să nu ajungem aici, conducătorii, și intelectualii, mai ult ca oricare dintre cetățeni, au dovedit că cel puțin, au pus interesul personal, și al păpușarilor, mai presus de orice, comportându-se pe alocuri ca adevărați „trăntori, viermi, și lăcuste politice„, trăind pur și simplu pe seama poporului, fără să-i fie câtuși de puțin recunoscători. În fapt, au dovedit din plin, că sunt falși conducători, și falși intelectuali...

      Ștergere
  11. cbiar Mercy,ai cui ?
    Camata al S.i.E. die

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce nu inteleg eu de ce se mai face referire la POLITIC , ca fiind orice , numai ce trebuie nu este ! Asta stim , avem N exemple si situatii de increngaturi politico-secursitice si cu interlopi ,cu orice satisface pantecul SISTEMULUI !.................................

    RăspundețiȘtergere
  13. Romania e colonie satanista si e NORMAL ca sa asculte de stapani. Nu il mai faceti "prost" pentru ca stapanii nu sunt asa prosti incat sa puna un prost ca SLUGA a lor.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)